Written by AbangNara | December 9th, 2010

gambar farah af2 bertudung

Dulu kami pernah keluarkan gambar Farah AF2 bertudung tapi rasa tak puas menatap kemanisan wajah Farah. Memang bertambah cantik dan ayu sejak bertudung. Dan yang paling penting, Farah tak ada nak rasa disisihkan dalam industri seni sejak bertudung:-

[note]Saya rasa ‘ok’ dan tidak perlu bimbang setelah memakai tudung dalam industri seni ini. Setakat ini, saya rasa alhamdulillah, semuanya berjalan dengan mudah dan baik[/note]

gambar farah af2 bertudung

Kami suka dengan Farah AF2 ini sebab ayat-ayat yang keluar daripada mulutnya memang sangat-sangat mantap. Ini baru kata orang beauty with brain. Tak ada la nak cakap mengarut tak tentu pasal. Cuba korang baca apa si Farah nie cakap:-

[note]Saya tahu, apabila bertudung saya perlu menjaga imej dengan baik. Jadi, saya perlu memikirkan batasan dalam berpakaian. Saya rasa tiada masalah kerana sebelum ini saya tidak pernah memakai pakaian seksi dan terdedah.[/note]

Kepada Farah, kami respek dan kagum dengan anda. Teruskan usaha anda. Dan jangan risau sebab peminat Malaysia semuanya dah pandai-pandai dan bijak belaka. Tak perlu nak seksi-seksi untuk jadi popular. Tingkatkan prestasi kurangkan kontroversi. Sumber Mstar.

P.S: Bila Lamborghini eksiden

ButikNara ada banyak koleksi tudung/selendang terbaru~

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

101 responses to Makin Cantik Farah AF2 Sejak Bertudung, Cair Hati Abang Kasim Sebelah Rumah Kami

  1. erisaamieza says:

    alhamdullilah fara memang cantik pakai tudung

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mamabudi says:

      nmpk manis ngan senyuman…tak semestinya pakai tudung tak cantik bertambah seri ada… masih boleh begaya….dari pakai yg seksi kena kutuk ada ler….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • eliz says:

      alhamdulillah. makin cantik farah :)

      farah antara produk AF yg tak perlukan seksi untuk glemer.
      xperlukan gosip2 bodo untuk naik.

      rileks je :)

      keep it up babe!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • 3H says:

      yg seangkatan dgn farah o yg lbh senior dr farah…bla lg nk bertudung?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Cantek, manis, anggun, bergaya…macam nie lah. Akak kasi 10 markah…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Ratu Kelab Dangdut says:

      Abang Kassim tu duda ke? Kassim Selamat ke..Kassim Nasi Kandar Penang mai..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • red says:

      sejuk mata memandang….i loiike….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aku says:

      aku suka statement fara dulu..wolopon sy da bertudung,jgn judge pasal gelak dier sebab semulajadi dier gelak macam tu..gelak fara kan kuat sikit..tp aku xkesah pon sb xhipokrit..bagus fara,da bertudung..kita xbole nk satiesfied kan semua pihak..yg penting dri sendri selesa~

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. Dauspozi says:

    Sejuk mata memandang artis bertudung… Bagus2… Teruskan bertudung tapi kalau boleh tudung sekali lengan tu ye… Aurat jugak tu… hehe, anyway nice…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. lala says:

    cantik…tp ade iras2 cm wahida plak

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. syasya says:

    Hrp2 farah tk jd cm artis lain.. Pakai tudung jap pastu “terbang”.. Alasannya tuntutn kerja..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. rai says:

    mmg pun..dr artis yg seksi semata2 nk konon2 dpt peminat lebih…
    fara dulu i xminta u tp skrg ni lebih2 minat pulak…
    tenang je tgk muka u…xde dedah sana sini pun ramai peminat apa…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. lylyezora says:

    cantik dan manis orgnyer bl btudung litup…artis yg lain xnk ikut ke…??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. aku glemer says:

    harap2 pasni baju tu longgar2 lah skit ye…awak tu dah bertudung, kalau pakaian masih ketat sama mcm org tk bertudung, ishh tk bagus la… apa2pun mmg Farah sgt jelita bila dah mengenakan tudung…. bagus!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. The NuruL says:

    yesssss!!! tak perlu nak dedah sampai nampak ketiak hitam. upssssssss hahahaha.

    yang penting bakat, perangai elok, baru lah orang suka :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. BlackBerry00 says:

    dah mmg cantik
    pakai tudung lagilah brtambah ayu
    newayz…penghijrahan yang diberkati Allah..insyaAllah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. RiRi says:

    pnh tgok fara dpn mata..mmg cantik..skin dia..halus je..heheh…bler bertdung bertambah la manis..tahniah atas perubahan.. :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kurus says:

      Riri!!! kan ker dia guna produk Sha..hi..raaa…hihihi…
      tp sian dier ni kan..nyanyi pon kadang mcm trhenjut2..kadang can trlepas..ntah ler..
      jadik hos oriental tu pon..tk brapa nak menarik la sore dier..cam garang..cam cungap..tah ler..

      tp mcm ok lak lakonan dier jadik minah nerd aritoh..
      agaknyer dia ni sesuai jadik pelakon ek..watak apa best ek>>?
      tp jgan cam kuntrol2 dah ler..senggal haku

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. misskenyalang says:

    Alhamdulilah, syukur

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. ain says:

    look….bertudung itu cantik…malah bertambah cantik….artis lain tanak follow ke?? suke farah dr AF lagi… :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. rebung says:

    Farah memang sweet dari dulu. aku memang suka wajah dia.. kontroversi pon takde. bila dah bertudung laaaagi sweeettt!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. amy lara says:

    tibe2 fasha sandha bertudung… camane?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. aku serius says:

    alhamdulillah, lepas ni adik kener belajar cara menutup aurat step by step.. Insya Allah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. Xora says:

    Alhamdulillah.. tahniah farah. semoga menjadi contoh yang baik untuk semua. kekalkan dengan imej bersih dan sopan. rezeki ada dimana-mana

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. Miss pocO says:

    alhamdulillah…semoga menjadi ikutan artis2 seksi pasni…

    penghijrahan yg diredhai oleh Allah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. aleya says:

    zaman skrg artis btudung lg cun n manis dr artis yg tiru gaya lady gaga segala… tgk pon sejuk jek mata. aku suker beno imej si fara n aida rahim bila btudung ayu gitu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Ryta says:

      Betol3…harap2 berkekalan la hendaknya….
      Jangan jadi macam Wan Nor Azlin udah ler…insafnya sekejap aje…pastu tudung melayang entah ke mana!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. MerpatiPutih says:

    cun sngt..smga brkekalan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. i like.. says:

    skrg peminat dh pndai menilai…xsemestinya artis seksi br ramai peminat…artis yg bertudung pun msih lg rmai peminat..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. Reena says:

    Moga kekal hendaknya..jgn jadi cam artis lain..kejap pakai, kejap tak pakai..nauzubillah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. MuJE says:

    i loike!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. anonly says:

    farah ni memang sweet. masa dia 1st sem diploma kat uitm selalu dtg bilik aku melepak dgn elda. patut dia sem batch dgn dina, akma, ayu semua tu.. x sangka masing2 dah glamer skg.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. rora says:

    pesanan kepada siti nordiyana yang buat statement takot orang bosan dengan gaya dia…daripada dia jadi lebih sexy dari biasa…lebih baik dia bertudung…lebih manis dari biasa….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ggg says:

      ahaks.. siti nordiana?
      fyi,, dia dulu penyanyi nasyid kot
      slalo tgk kat tv1 ke tv2..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ATTENTION says:

      bese la tu, statement org yg xde brain n knowledge bile gugup dpn repoter….muahahhahah. Miss J klu tak pakai sexy, nti saham x meletop, xgitu….?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. nak tegur says:

    tudung dah ok cara pemakaian kna jg jgk farah oi jgan pakai baju yg tunjukkan bentuk badan tupon aurat jgk . xpecaya tanya la ustaz mana2 . Nak tutup aurat kena la sempurna . aku tengok baju pon dah ikut bentuk badan x complete lg kau tutup aurat Farah . Minta maaf org lain jgn emosi hnya bg pendapat

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. lampu merah says:

    erm .. lepas ni x sesuai le nak jadi penyanyi .Nak jadi penyanyi kena le tergedik gedik .. klau tidak x popular.Farah sesuai nyanyi lagu2 ketuhanan atau pengacara atau dj radio … belakun pon boleh tapi kena tengok watak jugak ..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. luvlavender says:

    sape2 yg bosan dgn imej seksi pasni leh la cube pkai tdung lak..hehe..xkn nk tgu umo 40 bru nk blaja pkai tdung.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. phreak-id says:

    comel gak nampaknya..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. hani pelangi says:

    dia kan da bertudung..tapi awat still kuarkan iklan kat tv yg die xpakai tudung????
    hewm hewm..
    sapa nak jawab??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tasya says:

      .. syarikat produk tu sama ada x perasan, x sensitif atau kedekut…. fara kene wat surat maklumkan … tapi kalu diorg mahu tayang gak sbb xmo keluar duit tuk iklan baru, fara takleh wat pape2…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • hani pelangi says:

        haish..mmg la zalim kalo dowg still guna iklan yg die xpkai tudung tu…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. zuanzuan says:

    …..cantek bertudung, manis orgnya.dan selalu tengok fara kat tv9, yang memang petah bercakap dgn penuh keilmuan…..teruskan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. SUEADIRA says:

    Perubahan yang baik

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. Rooney says:

    kalau bertudung n kisah sgt pasal aurat, jangan jadi artis…menyemak jer…pas tu kalau ada wat silap ckit mula la org hentam..tayang aurat la…seksi la…..menyampah!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • gilo says:

      errmm..sekurang2nya dia ada inisiatif nak berubah beb!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Rooney says:

        hipokrit la kalau mcm tu……

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • so what says:

          org brubah ke arah positif ko kate hipokrit..
          yg ko tu dr dulu x brubah2 bg komen jahil per lak namanye tu rooney??

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Miss pocO says:

          YEKE NI ROONEY…CAM TAK CAYA JA AKU…

          TGOK LOGO SEBELAH DAH LAIN…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Kasih says:

          hipokrit sbb berubah utk kebaikan dan menuju jln yg diredhai Allah?? apa yg ko komen ni rooney… jgn main tulis jer kalo ko sndr pun x pasti gan apa yg ko komen tu….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tumpi says:

      betul tu .. x sabo nak tengok kak pah yg baru .Baru pulang dari mekah .. semuga kali ini dia betul2 berubah ..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • AnneDeSilva says:

      asl kalau jadik artis tak perlu kisah pasal aurat ke rooney??
      ko suka wat statement taik kan..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Rooney says:

        Ewah…mcm aku nak simbah jer badan ko dgn taik gajah….kalau jd artis, aurat tu dah mcm x wujud….menyanyi pun aurat juga… berlakon kalau sentuh2 dgn jantina lain pun dosa…..so jgn la jd artis kalau takut sgt mampus p neraka….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tumpi says:

          sebenarnya suara tu pun dah aurat .. klau dah menyanyi dgn senikata merayu rayu x menggoda ke ..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • psl suara aurat tu, better sound lah ke ‘mereka2 yg berkenaan’, sound kat cni lum tentu ‘mereka2 yg berkenaan’ tu dgr. sebaliknye, majoriti ble kate plak, bila ‘artis tu’ kaya raya hasil menyanyi, betapa berkatnye rezeki Allah bg kat dia tu sbb rezeki mencurah2 smpi dpt ipad percuma lai (opsssss, kompem2 pasni kipas susah mati ‘mereka2 yg berkenaan’ tu kondem aku hik3x)…
          bila nk bg komen tu, harap2 konsisten lah, bila artis F, katenye suara tu aurat, toksah jadi penyanyi lah atau jgn jadi artislah, tp bila artis S ni, dikatakan rezeki yg berkat smpi kecewa klu artis ni nk retire… kenapa mesti double standard? …
          so better don’t talk about ‘keberkatan’ rezeki especially yg melibatkan artis2 atau hiburan ni, segala imbuhan atau kesenangan atau penganugerahan yg dikecapi oleh sestengah artis tu belum tentu rezeki atau sebenarnya dugaan kpd seseorg itu…
          errmm… ade sesape tgk dokumentari “P.Ramlee” tak kat history channel ari tu? tersentap aku bila dapat tahu, semasa arwah meninggal, arwah isteri Saloma tak ada cukup duit untuk kebumikan arwah… cukup sedih dan terasa sgt.. biarlah jadi org biasa drpd jadi seseorg yg terlalu diagungkan di dunia, harta byk, duit byk tp tak berkat hingga tatau ke mana hilangnya di saat btul2 memerlukan… btul aa org ckp duit byk pun xble msk kubur….
          opsss.. sori, teremo plak. sekadar memikirkan mase depan….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Leo says:

      ape salah artis bertudung..? boleh bagi contoh yang baik kepada peminat ..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • awex gaban says:

      x sapotive lnsg….org berubah kearah kebaikan..suposley kita alu2kan n encourage…keja nk hentam ja…mcm kita perfek sgt…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. jimmy says:

    Sweet giler tgk Farah sekarang ni.. Sebelum bertudung sebelah mata pun aku tak pandang..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. silentgirl says:

    wahhh!! sweet nya farah brep2 pkai tdung..bagos2!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. gyuri says:

    first time tgk artis muda ubah penampilan bertudung..takyah tunggu tua baru nak bertudung…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. apaKoRasa says:

    sejuuuuukk mata ku

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. dewi says:

    Alhamdulillah….terus terang masa dia kat Af dulu saya paling tak suka dengan diam tetapi melihat dia berubah ni jadi minat kat dia….rezki dia bertambah peminat….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. dewi says:

    bukan “diam”…… *dia*

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. kopiko says:

    sy minat farah dr af2 smpai skrg. farah comel sgt2!!! :) xde kontroversi pon.cmni la ank ayah.. yeah!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. Hasbullah says:

    Alhamdulillah, moga perubahan yang positif ini berkekalan dan menjadi ikutan generasi muda hari ini.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. awex gaban says:

    kecoh ja sape yg suka suki hina n memcaci org yg nk berubah ke arah kebaikan….nk behijrah ke arah yg lebih baik..perlukan msa…kalo drastik..korang kutuk cara drastik plak…suma serba x kena kan….sedar2 la dri sama…..at least kita yg sekeliling encourge la…kalo asek nk kondem ja…mmg x ke mana la….sedap2 ja ngata org berubah sbb nk raih populariti..tp layan jugakk…

    kesal dgn mentaliti org yg asek nk downkan org ja…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. Kak gemox says:

    lama menghilang si farah ni xde album baru tup…tup… Dh betudung. Ingtkn dh belaki. Carry on mek farah. Kalau boleh carilah keje lain. Jd kerani pn xpe asal duit halal wlupn gaji kocik

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. bro-r says:

    alah omak kawen kn aku…huhu.sweetla farah ni pakai tudung

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. ko pun same says:

    breepp…breeppp..breeeeppp..All the best..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. fatihah says:

    ALHAMDULILLAH buat farah yang dah pakai tudung.semoga Allah tambah nikmat yang baik kepada farah kerana ikut perintahNYA.samping itu juga, ALHAMDULILLAH kepada pengacara NASI LEMAK KOPI O yang pakai tudung, kerana mungkin dengan persekitaran yang baik, maka farah pun turut tertarik untuk pakai tudung..semoga farah dilindungi ALLAH dari fitnah yang tidak baik dan dipertemukan jodoh suami yang soleh.semoga selepas ini kak sharifah shahira yang turut jadi pengacara NASI LEMAK KOPI O turut memakai tudung selepas ini.pasti bertambah respect suami dan anak2 kepada akak..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. fatihah says:

    ALHAMDULILLAH kepada pengacara NASI LEMAK KOPI O yang pakai tudung, kerana mungkin dengan persekitaran yang baik, maka farah pun turut tertarik untuk pakai tudung..semoga farah dilindungi ALLAH dari fitnah yang tidak baik dan dipertemukan jodoh suami yang soleh.semoga selepas ini kak sharifah shahira yang turut jadi pengacara NASI LEMAK KOPI O turut memakai tudung selepas ini.pasti bertambah respect suami dan anak2 kepada akak..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. yang_yus says:

    sekurang2 nya….. kak fara kte ni…. ad peningkatan tuk bubahhh ke arah kebaekan… slow2 laa beb….. xkn nk on d spot jdikk muslimahhh sejati… at bia suci…. tabik 2 kak fara.. mkin cute!!, klu bab sore 2, jgn risauu r,, sapai ble die nk mynyi rite!! insyaAllah soon,she wll retire daaaaa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. Lolyat gang says:

    Farah ni je la satu2nye artis AF yg aku minat dr dulu
    Artis AF yg lelain tu i dont give a fook

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. anny says:

    cantik, dan yg pntg x sombong…penah jmpa dpn mata n ajak brgambar, sporting abiss….x mcm sesetengah artis yg sombong n prasan lawa…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. anyone says:

    cantek sgt n cute..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. Kasih says:

    Alhamdullilah, perubahan demi kebaikan, dan moga farah kekal begini selamanya…

    org nya manis, xder kontroversi, dan ilmu yg dia ada digunakan sebaik mngkn….

    peminat dh pndai menilai, artis2 xperlu takut nk berubah ke jalan yg diredhai Allah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. gayah moden says:

    sgt9 manis c farah nie.,smoga dbekalkal amaln yg baek & d berkati setiap perbuatan d dunia & akhirat….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. nurieka says:

    wah,,,comeiii gillerzz!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. ATTENTION says:

    ape yg cantik dia nie??? bese je aku tgk, mmgla pakai tudung tu cantik, wajib dlm islam menutup aurat, tp aku tgk gmbr fara ni biasa je, mekap dia oily la…. hmm sweet ckit la dr dlu,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. ciatciutciat says:

    sgt chantek ble da bertudung.. moge perubahan yg kekal hingga ke akhir hayat…. farah sgt chumel…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. Fariz says:

    dulu cun…..
    skang ni lagi cun…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. zymah says:

    cantik le farah bertudong…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0