Written by AbangNara | December 6th, 2010

maiza dan suami

Baru-baru ini kecoh satu dunia apabila Maizawati menulis luahan hati yang agak menusuk jiwa di Facebook Maizawati Zainal. Tulisan tersebut seolah-olah menunjukkan yang ada orang ketiga di dalam rumah tangganya dan suami. Tetapi semalam segalanya telah diterangkan oleh Maiza di dalam Harian Metro. Kata Maiza:-

[note]Jangan salah faham. Apa yang saya tulis hanya berkaitan kisah silam saya dan sekadar suka-suka menulis bagi melihat kemampuan saya dalam bidang penulisan. Tak sangka pula ada pihak mencetuskan kontroversi dengan menimbulkan tanda tanya sama ada hubungan saya dengan suami bergelora mungkin kerana ada orang ketiga. [/note]

maiza dan suami

Sebenarnya Maizawati tak ada nak luah apa-apa. Semua hasil tulisan di dalam Facebooknya cuma latihan untuk dirinya menulis novel. Kami nampak memang Maiza agak berbakat dalam buat karangan. Mana taknya, satu tulisan di wall Facebook sudah boleh cetus kontroversi sampai tahap ini.

maiza dan suami

[note]Nak kata ada orang ketiga, memanglah ada dan orang ketiga itu bayi dalam kandungan sayalah. Apa yang saya tulis di dalam Facebook pun dijadikan isu. Saya rasa saya nak tulis apa, saya tulislah. Lagipun, saya bercadang menulis novel, justeru, apa yang saya tulis di laman Facebook sekadar mahu mengasah bakat dalam bidang penulisan[/note]

Inilah bahananya apabila menjadi seorang selebriti. Apa yang ditulis di Facebook pun boleh jadi kontroversi. Tapi sepatutnya Maiza pun kenalah berhati-hati sedikit. At least letaklah info cakap status ini hanya latihan untuk saya mengarang novel. Barulah tak ada kontroversi yang bakal tercipta.

maiza dan suami

Kalau anda nak baca tulisan Maizawati di Facebook yang ditulisnya, sila baca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Pelik gile phone strap nie.

Khas Buat Suami Yang Tercinta

Ingatlah masa cepat berlalu tapi jangan pernah kau berubah dan mungkiri serta khianati cinta dan janji sumpah setia kita bersama.

Alangkah perit hidup yg lalu ku tempuhi dan masih segar dlm ingatan akan peristiwa pahit namun kau pernah berjanji dan bersumpah yg kau bukanlah DIA dan tidak akan pernah sama dengan DIA.

Jadi buktikanlah sayangku yang kau suami dan kekasih sejatiku dunia dan akhirat.

Ingatlah jangan terlalu asyik mengikut nafsu dunia sedang dunia ini makin tua dan jangan kau duduk dalam khayalanmu semata bangkitlah dan sedar bahawasanya tiada siapa yang tahu hanya kau dan aku sahaja mengetahui segalanya.

Jagalah amanah yg kau terima ini dengan sebaik mungkin, jangan kau sakiti hatinya yang terlalu nipis bak tisu mudah terkoyak bila terkena air mata yang berderai.

Dalam hatinya ada kamu dan tidak pernah terdetik dia ada yang lain inilah janjinya. Selagi kau masih setia pada yang satu.

172 responses to Maizawati Nafi Rumah Tangga Bergelora, Luahan Hati Di Facebook Cuma Karya Seni

  1. syurga itu indah says:

    maiza mengarang sbb nk fans comment kot…sonok dpt bc comment dr fans ni…kalu la aku pn ade fans…. ekekekeke

    • tule mencarut ..

      kawen dgn budak2 ikut perangai budak2..
      wartawan mmg pandai masuk jarum..

      aq paling x suka org mencarut tulis mcm kat wall
      bgi aq tu saja nk ambil perhatian..

    • 3H says:

      FB bkn tmpt yg sesuai utk d luahkn ttg hati dan perasaan krn kita masih ada ALLAH. DIA lah tmpt yg plg sesuai utk mengadu dan merintih!

    • ning says:

      nape lah cari laki muda sgt2, mcm anak n emak pulak…kan susah nak jaga…..

      • gilo says:

        laki dia ni ke?? punk kelapa sawit betul!!!!!!!!………………… errmm…dah jd laki nak buat mcm mana…telan je la…

      • silentgirl says:

        tu la tu..maizawati mmg cantek! tp laki die ni tlampau muda utk die..da mcm adek ngan kakak..mak ngan anak mlampau sgt kot..hihih! tp in fact, rmai je pompuan yg kwen ngan laki muda..sumtimes laki yg tua pon xmatang gak dlm hal rumah tgga..depends pd org..berbalik pd luahan hati kat fb ni..bg aku klu tulis pon mrapik2..org yg membaca ni kte xtau pemahaman die kt ape yg kte tlis,..instead org akn slh sngka nt..lg2 awak ni maizawati..ex wife org tu..ade je bnd org nk sensasikan..kot ye nk bermadah, sms or ckp direct je kan sng..hihih

        • kura says:

          yang engko tu pandai2 komen ko tahu ke???cakap je pandai cakap gosip aib fitnah,…mapus la die nak kawin ngan sepe pun muda ke tua ke….pi solat bdoa jaga hal sendiri…

        • ape2 jew says:

          yg ko berang ada aku kesah??hahahhaa relax brooo

        • silentgirl says:

          tu la psl ‘ape2 jew’..emo cm org gilak plak die. tbe2 nk condemn komen org..pastu tbe2 masuk hal solat n doa plak..haiyoo..pe hal lu bro?

      • kura says:

        WEi kura mampus la kalau dia mau kawin dengan siapa2 sudah jodoh apa kau kisah??….sot!!

    • diana says:

      gambar bwh sekali tu gambar 2 tahun sebelum kahwin, dia ckp kt fb ada org tnya tu gambar bila. hakikatnye dirg mmg bahgia

    • syurga itu indah says:

      tp maiza ni ni mmg cantik…….mak jand yg meletsss……

    • Ugly nara says:

      muka BF cam mat rempit je

      • mars says:

        aku sokong!! mmg arr muka cam rempit. aku rasa kalau budak tu pi potong rambut and berpakaian sophisticated sikit, mesti okay.

    • amy says:

      kawen ngn budak2…mcm mane nk jage anak2 ko tu??… laki ko tu mcm budak isap dadah jek….

      • Nini says:

        tak baek cakap camtu. dont judge a book by its cover lah.
        jangan nak sedap sangat mengata orang, bukannya kau kenal pun laki dia. muka macam budak2, tak semestinya perangai budak2. umur muda, tak semestinya tak matang.
        kau tau ke laki dia boleh jaga anak ke tak? ntah2 laki dia tu lagi pandai jaga anak dari kau?
        atau pun kau tu yang budak isap dadah? Uuuppsss…sebab kau mengata orang hanya dari luaran, so aku pun pandang kau dari comment ku jerla.
        comment kau ni memang macam budak2 tak mature, takde pengalaman hidup, dan tak cukup ajaran tatasusila sopan santun budi bahasa dari orang tua. ok bye.

  2. aku serius says:

    Sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula suami isteri. Asam garam berumahtangga kalau boleh takyah crita kat sesiapa.

    • aku serius says:

      nothing is wrong with her stment btw.. maybe unsur2 romantika gilerrrr yang buat FB’ers pening2 mual2.

  3. hana says:

    macam adeq n kakak.
    however, hopely both of you happy

    • akuxstatik says:

      makan hatiiiii tengok dieorang berdue nie……..tapi honest laaa..MAIZAWATI NIE MEMANG CUN beb……Cair tengok…xpecaye anak da le wat group bola sepak..2 lom campur anak tiri…huhu

  4. penyapu buruk says:

    ek eleh .. tengok muka laki mcm x empok lagi ..Apa nak jadi ..!!!

  5. putcomey says:

    ingtkn anak die yg die peluk ni….rupanya laki die..adoi la…jantan cmni ke yg die pilih wt laki?xmatang langsung!! mcm budak2 je prangai…tau la laki die tu pn muda lgi..tp tunjuk la skt yg die tu dah jd suami org..pakai bila senonoh skt….buang tebiat kot makcik maizawati ni kot..huhu

  6. ct strawberi says:

    nk publicity ke hape.. tp cara gak nk tes market kt FB kn? bule pre-order novel die ..haha…

  7. tori says:

    UHUHHU HAHAHAH ….

  8. kelapa says:

    sepatutnya kalau dah beranak pinak tu .. jadilah matang sikit .Jgn di ikutkan perasaan … nanti memalukan diri sendiri .. jadi bahan gelak org jew ..!!

  9. asya says:

    laki die nampak stail mcm budak sgt2…

    urmm.. ntah la..

  10. marangkerapu says:

    awat laki dia pakai camtu? serabai je rambut….

  11. cikedi says:

    rasanya paham apa yg maiza tulis ni…x nampak pun kata ada org ketiga…NYA maksud di sini maiza laaa tu..bukan org ketiga….apa lah ,..lagi pun x nampak pun mcm tulis tu dia org bergaduh….nampak mcm peringatan saja buat suaminya yg di cintai moga tidak hanyut di dalam keseronokan duniawi….patutnya wartawan lebih pandai bab2 seni tulis ni….

  12. Dauspozi says:

    Woott… Laki dia dh rupa mcm anak dia… siyes mcm budak2 je… papepon semoga berbahagia ke anak cucu…

  13. kurus says:

    aku dari tadik ingatkan takder orng..
    dari pagi aku tunggu2 kt blog sebelum ni..tp still 6 comments jerk

  14. azreeny says:

    citer ni xdelah menarik minat aku…yg menarik minat aku adalah suami si Maiza ni…alahai…muda remajanya….huhuhuhu….ingat anak sulung dia tadi…Kalau dah jodoh…ni yg teringin nak carik boipren muda gak nih…ahaks

  15. kubur-kubur says:

    Macam budak baru habis SPM je aku tengok.
    Pakai baju pun masih taste budak2 yang baru nak kenal dunia remaja.
    :|

  16. kurus says:

    baik hati maiza benarkan suami dia tetap beredar ikot zaman dia..dr segi pakaian..
    yg penting suami dia tahu tjawab..

  17. AKu Nombor 1 says:

    pe la pempuan ne…..suka sgt merapuh….EK eleh……dah xde keje lain kot….huhu…publisiti murahan!!!!

  18. BlackBerry00 says:

    mula2 tgok gambar 1st tu, ingatkan anak mpuan dye…
    scroll bawah, rupa2nya….suami…
    mak aiiii….comeynyer…..!!!

    apa2pun, smoaga berbahagia dan berkekalan hendaknya..

  19. RiRi says:

    lawa maiza ni..huhu.. :)

    **payah jd org knl ni..baru update status gitu..bih jd kontroversi..hihi..jd isu gitu..gimik for novel terbaru ye…hihi

  20. ZT says:

    publisiti murah??

    • betik banana says:

      sgt terlebih murah!!!!!……ish menyampah aku tgk post2 yg mcm tu kat fb….nampak sangat minta perhatian….kalau org tu ade kat depan aku, nak jer aku tampar sampai pucat..ish ! menyampah….eh….apesal lak aku emosional ne….hehe

      • kura says:

        tampar la klau berani?…..mcm sial je ko….jage la hal sendiri…yang wartawan dok mengatal nak amik story tu knape…bukan di request u must knoe tat!!

  21. betik banana says:

    wa….kurusnye laki die…mrokok lak tu….macm mat gian jer aku tgk…..btw ape keje laki die ne????? x sesuai la…tp apa boleh buat, jodoh d tangan Allah…

  22. sungguh cool suami nya itu.haha

  23. dun says:

    biarlah suami die nak pakai macam mana pun…aku tak nampak pun pusat ngn lutut terkeluar? maiza pun aku tgk still pakai tudung..

    mana ampa taw perangai cam budak2? by judging the cover ke??i didn’t know that judging the cover can assign as a valid justification nowadays??

    ntah2 die tak penah tinggal solat ke, tak ngumpat ke…mana kita taw…

    dia selesa dgn stail die (as long as die tutup aurat dan tak ikat rambut)…kire orait la tuh…halal lagi laki bini, suami dan isteri berpegangan tangan, dosa2 kecil gugur tau dari celah2 jari…hang ada?

    hehehehe

    • bbplaza says:

      BETUBETULBETUL
      maiza pun nampak muda remaja cantik lagi..sesuai dgn hasben dia..moga kekal abadi

    • incik jejol says:

      tapi cam tak caye je tengok maizawati tu dah beranak pinak. aku tengok still maintain cam anak dara. memang tabik ameng spring la kat maiza. kepada awek melayu yang lain contohilah maiza menjaga body. biasanya kluar anak sorang langsung dah takde seri.camner laki tak cari lain. tapi akhil khai tu tak reti la aku nak cakap hoho

      • otayzzz says:

        bodoh punye ckp… kuar anak sorg.. tade seri,…. kalo ko jadi laki org nnt.. bini xde seri… pegi la buat pape.. bagi naik seri… bukan cari lain… yg bagi die hilang seri… keje laki die jugak… ko ingat senang ke ppuan nk beranak… lagi zaman skrg… ppuan sanggup amik anak angkat and pakai ibu tumpang dari beranak kan zuriat sendiri dari biarkn badan rosak dek beranak… sbb ape.. sbb lelaki mcm ko la… kang beranak kang.. tetibe hilang seri.. laki dah gatai cari lain… so dam selfish la ko….

        • cintaPurple says:

          betul22..lelaki hanya tau nak salahkan pempuan..pempuan gemuk lepas kawen la ape la..padahal..ce tgk lelaki tuh..ngan perut membuncit..ketiak tak cukur..ade isteri hilang selera..isteri sabar je..takde lak nak carik laki laen..hek eleh..pigi da…

    • huhaa says:

      dia pakai baju ketat la…mana sempurna pon ttup aurat hahahaha

  24. parah sandha says:

    mcm gayboy je laki dia nih

  25. Kasih says:

    ok jer baca statement tu… dan paham sgt2 yg NYA tu merujuk pd diri maiza sndr bkn nya org ketiga pon….

    nk salah kan wartawan pun x boleh gak sbb bkn nya wartawan 24 jam dok tgg jaga FB artis kan, drg pun dpt info2 dr infomer yg bg info dh lari line so tu yg jd kontroversi…

    btw, dah jodoh Allah ttpkan maiza berkawin gan suami yg jauh lbh muda dr dia, walau muda as long dia tau tnggung jwp dan amanah yg dia perlu pikul, rasanyer xda mslh…

    doakan agar rmgtngga maiza dan suami kekal bahagia hgg ke akhir hayat, Amin….

  26. mizz wani says:

    dont judge a book by its cover…suami maiza ni keje chef kan…

  27. Reena says:

    Jiwang karat..

  28. leha says:

    dah macam anak dengan mak dah.. tapi dah jodohh..semoga berbahagia selamanya

  29. jane says:

    aaaaarrrrgggghhhhh……takleh tahan tengok gambar dia org….macam mak ngan anak…….patut si laki tu dress up la like mature man sket…. ni dressing macam anak2…. lagi la nampak jauh beza umur tu… rasa macam budak bawah umur….

  30. afds says:

    mak aeh..geli eh tgk 2 org ni…
    yg jantan tuh ngape le x potong rmbut elok2..ke xde bajet???kalo xde g je kt Xcut kt tesco..16 hengget jew…

    malu je ngan ank2 kalo cam ni rupe bapk tirinye..da mcm abg plak…

    tpi udah jodoh..x leh nk ckp pe la…hope xde cerai berai da…

  31. ahm says:

    muda gila suami dia.. satu yang aku kurang berkenaan.. suami sebagai pemimpin tapi macam mana boleh pakai rantai ni.. si isteri kena tegur ni

  32. gegeh~! says:

    sedap2 korang je kata laki dia ni tak matang la..mcm budak2 lah…kalau dia tak matang xde nya dia nk kawin muda2 ni..biasa budak2 muda mana nk kawin awal2..sbb takut dh tak leh enjoy..kita sendiri tak tau mcm mana kehidupan depa ni..mana la tau laki dia ni seorang yg bertanggungjawap sebagai suami…dan boleh bimbing bini dia tu..so tak payah nk judge2 org sesuka hati…dah jodoh dia dgn budak tu..tak payah nk pertikai dah pasal jodoh..dia bukan amik laki org pun… serba tak kena kalau dh dikenali ramai ni…korang yg mengata dia ni mcm2 kawin dgn laki tua kerepot baru hang tau..huhuhu

  33. bunga says:

    Baik kawen dengan LAKI MUDA dari kawen dengan LAKI ORANG.

  34. tomato ungu says:

    mcm org muda2 capel je gmbr ni~~~

  35. minah says:

    Harian Metro je yg sanggup cover crita camni. Maiza ni selebriti ke? Apa sumbangan nya kpd industri hiburan? Mmmmm…..

    • SWEET says:

      TU LA PASAL
      YG PELIK SI MAIZA NI SELEBRITI KE???
      DULU MENGATA USTAZ RAMBUT REBONDING
      SKRG LAKI DIA RAMBUT CAMNER PULAK
      CAM RAMBUT POMPUAN KOREA JER

  36. KAKAK NARA says:

    ABAG NARA….SUDAH2 LA JADI KEPOCHI NI……BAGI SAYA, XDA BENDA PUN….ABG NARA CARI KEJE ELOK2 LA ABG NARA..NAK BAGI MAK AYAH MAKAN TU……

  37. notrodamus says:

    cun ape maiza ni..
    ok je…x nampak beza pon..

    dah itu pilihan dorang..bia je la..
    laki / bini sendri tu jage dulu seblom nk cakap bende x elok pasal org laen.

    dah solat zohor ke?

  38. org kpg says:

    huh..kalau gini gaya penulisannya..cover novel pun aku x mandang..meleleh2 ayat!

  39. hantudpo says:

    HA HA HA kalau betul nak tulis novel jaga ayat tu kak oii…sori adik oiii….aku tua 3 tahun da…..spelling pun salah, ayat pun tak mengancam mana….kalau mcam tu akak pun boleh tulis novel gak..

  40. ss says:

    ok la dari kahwin dengan laki orang.

  41. she says:

    hnsem pulak hubby die ekk. ish ish. hope bhagia slalu.

  42. tXo(the X one) says:

    jodoh xkira umur…

    yg kutuk2 tu nnt korg dpt laki/bini tua atau muda sgt baru hang tau…

  43. SWEET says:

    CHEF HOTEL 5 BINTANG
    X BOLEH SIMPAN RAMBUT PANJANG
    RAMBUT SENTIASA KENA PENDEK
    PROSIDUR HOTEL

    TU YG PELIK
    MACAM MANA LAKI MAIZA BOLEH SIMPAN
    RAMBUT PANJANG
    BETUL KE LAKI MAIZA NI CHEF?????

  44. oren says:

    da betol la tu budak tu chef.. ape ingat xde chef muda ek..

  45. ahah says:

    erm,aku nmpk padan je diorang ni,xder pon mcm mak dgn anak,cun betol la maizawati ni,kalo die nak kawin dgn aku pon aku nak,huhu…dah biase dah tgk orang tulis camtu kat wall fb,der yg copy je,hahaha….btw,biase je die tulis camtu,tu peringatan,bukan luahan,adesss

  46. Nurin says:

    bile tgk sume gmbr diatas, aku blh ckp yg maiza ni comel juga yer..

  47. fcuk says:

    maiza ni kuat sex …. mesti selalu ada masalah rumah tangga… x tahu lah nanti nk kawin gan laki umr berapa… nafsu kuat..

  48. pudingjagung says:

    orang tua2 slalu cakap..jgn suka mencari…(MENCARI PENYAKIT)…nie la akibatnya…

  49. yes4g says:

    ni lagi sorang org tua yg perasan muda. saja la tu nk test market. suka sgt propa dkt status fb.

  50. wawa says:

    suami dia sgt ensemmmmm…………(^___^)

  51. nui says:

    iya lah..
    macam kakak dan adik..
    beza umur berapa tahun ni?
    13 tahun? hehehe
    tapi,.
    maiza mmg cantik..:)

  52. miszLyssa says:

    erkkkkkk……………

  53. love letters says:

    lawa gak maiza ni… apsal dah kurus?

  54. Leo says:

    suaminye comel… maiza pun nampak muda & cantek bersama suami yang muda.. ;)
    Asalkan dia bahagia oke la…yang lain jangan la dengki…

  55. lantak p says:

    dah jodoh dia dgn org muda..nak wat cmna…kau hada????jgn nk menilai org dr paras rupa atau umur…cuba tgk laki dia yg dulu tu…nampak alim nyanyi lagu nasyid..last2 cerai gak p kat waheeda tu kan.yg wahida plak..mcm xde laki lain dh kot..huhuhu…mana la tau laki baru dia ni 10 kali bagus dr yg dulu…nmpk ja mcm budak2 tp kalau pandai uruskan rumah tangga dah keluarga,boleh bimbing maiza ni kira ok la tu…tp jgn jadi mcm laki si rita rudaini tu plak..hehehe…

  56. pasha sundal says:

    apasal laki dia stailo

  57. cucucacacici says:

    cm anak ngan mak….cm kakak ngan adik….adoyaiii…..sian ko kan maiza..belasah jelah..asal ade temopat penyedapppp…uhuks

  58. Lolyat gang says:

    Laki dia ni jenis bdk2 yg lepak tepi pavilion tu ek

  59. zulaikha says:

    hmm.. tgk dari tulisan x nmpak mcm nk practice buat krgn pun.. mcm luahan hati je! x kan la nk practice buat krgn post kt fb kot? ape salahnye hantar je terus dkt blog cerpen atau publisher novel.. pelik la!!

  60. observer says:

    1stttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt!

  61. saya says:

    biasa je luahan hati dia tu.mcm org sedang bercinta, wat luahan perasaan.tu pun nak kecoh.

  62. takbernama says:

    skali tgk mcm aliah lee pon ada..cntik maiza nie..

  63. zaza90 says:

    Dasattttttt……………..!!!!!!!!!

  64. marshmallow says:

    lawa kan maizawati ni..semoga rumahtangga yg baru dibina ini akan berkekalan hingga ke hujung nyawa

  65. satumalaysia says:

    seriously maiza makin lawa. ah sentap aku

  66. minah says:

    ape2 pon maiza ni sangattttttttt la cantekkkkk…!!! cm sebaya je ngn laki die!!!

  67. BURIT says:

    BURI T BUSUK…

  68. syasya says:

    Lawa lagi maizawati dari waheeda yang perasan cam arab tu?? apa cite dia? dah pregnant ke belum? senyap je… dah dpt ustaz rock tu senyap lak.. klu tak tak abis2 cite dia!

  69. mudy says:

    mcm mak ngan anak!!! and sapa yg comment laki dia mcm budak2 lepak kt pavilion tu..aku sokong!!!!!!!!!!!!!!!! haha

  70. nana says:

    kejar cinta dunia jadi mcm nie lah

  71. YASSIN says:

    pavillion…sorii bro…..biar aku bukan orang senang,aku x memfitnah lepak2 buang masa,baik aku cari duit,dan ilmu.. aku terdidik dan ikut cakap orng tua,aku hormati orng tua aku b4 aku mati or sebaliknya…
    yang korang suka2 fitnah dah solat belum??dah rumahtangga belum??…bagi yang korang yg suka mencarut dosa hang punya….tahu kan fitnah tu ape???…bini aku tulis die punya hal la…apa kau kisah>>???aku muda dari UMUR bukan dari FEMIKIRAN…aku jumpa bermacam manusia aku perantau aku dah lali suma ni….apa pun hari lahir kita ingat tetapi hari mati ALLAHUALAM..aku bukan baik sgt banyak kelemahan tp aku jaga mulut,jaga kluarga…dan cari ilmu dunia n akhirat insyaAllah…renung2kan…dan selamat beramal….amin…

    • Ada Aku Kesah???? says:

      Aku pun pelik arrr yg korang kat luar tu suka cakap pasai Maiza ni kenapa ek??? Biar la laki dia muda ka tua ka..kawen tu kan ibadah….Aku nak bgtau korang kat luar sana..biar kawen ngan lelaki muda yg sederhana tp baik dan matang dr kawen ngan lelaki kaya yg tua tp jahil….
      Aku tgk laki Maiza tu ok apa…walaupun Muda dia dapat terima Maiza seadanya…Aku rasa baik laki dia sekarang ok dr laki yg dulu…
      Korang yg dok kutuk Maiza ka sesiapa ka baik korang balik baca Quran dr buang masa ….apa pun aku tetap doakan kebahagiaan Maiza dan Suami…

  72. rhea says:

    setuju sgt2 dgn yassin a.k.a husband kak mai. suka hati la kak mai nak kawen muda ker tua ker… smua tue takdir. perlukah kita menghakimi? kita belum tahu lg nasib kt mcm mn. ingtlah, hidup nie mcm roda. :) pndai2 la kita menilai dan memberi pandangan.

  73. fikir says:

    cam biasa2 jek penulisan dia.. baru mula bjinak2 la ni kot.. bleh blaja lg tu..

  74. Rita Ashraf says:

    Apelah manusia sume ni..akupon kawin lelaki mudah..dah 12 tahun masih bahagia. dan ada anak 3 .yukkk…biarlah Maiza kahwin ngan sape…bukan korang yg bagi makan..hmm..biasa ler.. kite kan satu group ` dianugerahkan wajah yg cun ‘…jeles….??? apa salahnya jika lelaki tu membahagiakan kite..

  75. yassin says:

    syukran(ada ku kisah,rhea)..
    daripade depa buat story yg x kena2just buat doa….buat la artkel tentang remaja yang hanyut di kelab malam,berzina buang anak atau sebagai nya….ada pahala juga…..saya bukan siapa2 tuk sadarkan penulis2 semua tapi ingat2 la slagi kita ada dimuka bumi ini x salah kita saling berpendapat yang baik bukan fitnah…..ALLAHUALAM..wassalam..

  76. Rita Ashraf says:

    Buat Yassin & Maiza…u all buat pekak telinga..jaga rumahtangga sendiri dah cukup..ape kata org..lantak drglah…

  77. rama2 says:

    cbok nye korang nih ambiktau….ckp mcm korang tahu serba serbi….yg ckp x elok tu…tangungla dosa u ols…n tambahkn lg…kesian…

  78. hubby maiza says:

    ini komen terakhir yang maiza suruh u all baca.

    I tak kesah apa u all kata.y penting,i sayangkan wife i.

    ^^

  79. BDK KECIK. says:

    Pening kepala saye dgr cite between Akhil,Waheeda ‘N’ Yassin ‘n’ Maizawati.. knp kite sume nak sibok2 pasal hidup dieowg?? Hidup kite ni belum tentu agi ok kew tak??? So..u guyzzthnik about it… it just a takdir.. ok?? hey kowang ni.. wassalm..

  80. Ada Aku Kesah???? says:

    Haaaa aku setuju dgn Rita Asyraf tu..aku pun kawen lelaki muda gak…aku sebaya Maiza laki aku muda 7 thn dr aku..sampai kesaat ini aku mmg bahagia walaupun laki aku tak sekaya mana pun tp dia kaya dgn kasih sayang….Untuk Maiza dan Yassin..korang buat bodoh je jgn peduli apa org nak cakap..manusia ni selagi kita bahagia selagi itu dorg kutuk…tak kesah yg penting famili kita dapat terima kita sudah…

  81. puteri maple says:

    umur hanyer sekadar no…go kak maiza…org tara tau ape yg u tnggung…ignore about that…lantak la nak kawen muda or tua…sibuk jer…

  82. ila says:

    ingat..ajal maut jodoh pertemuan ketentuan Ilahi..siapa kita nak pertikai..tapi kalau ada cacat cela sana sini sesama baiki..itula kehidupan..kalau xsuka baik berdiam..tapi kalau suka sesama bagi semangat..kak maiza…i luv u..muahhhh :)

  83. tumpang lalu says:

    maizawati sangat chantekkkk okayyyy!!!!!!! semoga maiza n husband kekal bahgie foreber…. buktikan yg umur bkn penghalang…. caiyok! caiyok!

  84. nana says:

    setuju dengn budak kecik!! dah lah tak yah nak bikin hidup orang serabut lagi.. kang free je dapat “pahala” fitnah… kan fitnah tu lebih besar dari membunuh dosanye.. apesal nana emo semacam nih..coz dah x tertahan dok denga kisah pasal artis100x jer.. macam mana nak maju macm ni… (T_T) sedihhhh

  85. haji rono says:

    Psikologi ni…

    Aku dapat rasakan majoriti lelaki2 yang marah dan kutuk lebih-lebih husband Maiza di page ni….(muda lah…tak matang lah)…sebenarnya mereka JELOUS…hehe..
    tak dapat apa yang orang lain dapat..

    Lebih-lebih lagi kalau lelaki yang dapat wanita lawa tu lelaki yang jauuhh lebih muda…

    Ini semua jodoh la kawan. Allah yang tentukan. Kalau korang semua faham agama lah…?

  86. eq says:

    xde masalah pun kawen dgn laki muda… muda ke tua ke bukan penjamin kebahagian. yg penting perkahwinan yg diredhai Allah. same2 la kite doakan kebahagian dorang bdua ni n kebahagian kite sume gak

  87. leen says:

    ala asal bagi ayat touching sikit, semua gelabah ingat n pikir yg bukan2..kalau bace novel, ayat2 camni la selalu keluar hehe. ayat ni kira mcm mendoakan supaya takde perkara buruk berlaku dlm hubungan… sile fikir di luar kotak ye hehe

  88. bajet artis says:

    ala…yg komen mengomen kat sini, salah sorang mesti laa Waheeda, Akhil Hayy, Maizawati and Suami sendiri. Siape laa tahu… Gaduh laa korang pasal bende xlepas laku ni! Hhahahahaah…(gelak setan!)

  89. akus says:

    bestnyer tgk diaorg ni..happy couple..nice jek!!bguslah x lama lgi bakal trima cahayamata..bertambahlah hero dan heroin..

  90. akus says:

    bertambah cantik aku tgk maizawati skrg,nampk muda lebih2 lgi dismping suami yg muda tercinta..aku doakan moga korang bahgia selamanye..

  91. atta says:

    tgk ..maizawati dah mengndung..waheeda bile lg??madil ke??tulah sibuk lg ambik laki org..bru ko tau skrg ni akhil hayy..

  92. gg lawa says:

    mudanye laki die..
    Hope dpt bimbing anak2 kearah kebaikan, dh ada ank nnt mOga semakin matang..
    Cian kat laki die nmpak cm xpuas enjoy ag…

  93. love letters says:

    ish tak baik cakap org mandul… rezeki kan Tuhan yang tentukan..

  94. professor matematik says:

    kadang.. aku nmpak dia ni cam ilang arah pon ada… sume benda nak cite dlm fb.. hal umah tangga simpan sndiri laa. cam tak matang plak..

  95. aqbenciowangsukefitnah!!! says:

    alahai u all…kecoh nak mampos!!!!biar r die nak kwin mude ke,xcocok ke???u all sape ??tuhan??ke nk menilai???aq rase kturunan kowang memang suke fitnah n buruk2 kn owang kan???sian2…pe pown mai n yasin sabar je la…..owg melayu nie kalu ckp xpikir…ikut nafsu..sebab2 melayu mundur!!!mintak maap ckp la…n bukan ke sejak kecil kite da di aja tentng qadak n qadar???semua da tertulis jodoh die!!!so what????bende kecik nk bear2 kan???lagk un mai 2kn..bekas isteri owg popular,,mesty la die tumpang sekaki…so what???n nasihat utk kak mai…sepatutny luahan hati bkn dlm fb..tetapi dengan allah..kalu share in fb…owg akn myata…cube dgn tuhan???ade yg nk dpertikaikan???xde kn..so hati2..bla menulis..wasalam..

  96. ieda says:

    betul ke aku nampak suami die pakai rantai n subang?

  97. nice girL says:

    hensem la SUAMI dia.
    mcm BF i..
    korg2 ni tak baik kate llaki mcm nih, mat rempit lah ,x matang laa..
    entah2 lg bagus dari korg.
    kpd maiza, btuah seyh, jage your hubby baik2. >,<