Written by AbangNara | January 4th, 2010

maizawati zainal

Wow. Sapa sangka dalam dia rupanya Maizawati, bekas isteri Akhil Hayy sedang hangat bercinta dengan lelaki berumur 22 tahun. Muda lagi tue beb. Bergetah lagi orang kata. Untuk yang tak tahu, Maiza nie umurnya 34 tahun. So beza diorang berdua dalam 12 tahun la lebih kurang.

Lelaki bertuah ni katanya berasal dari Sabah tapi sekarang bekerja sebagai chef di restoran Jepun di Singapura. Macam mana diorang boleh kenal tue kami tak tahu la plak. Tapi dengar khabarnya diorang dah berkenalan lebih kurang 5 bulan dah.

Nie apa yang Maiza cakap pasal lelaki tue:-

[note]Rendah diri, kelakar, ramah, bijak menyelesaikan masalah dan mempunyai suara yang mirip Amy Search[/note]

Apa-apa pun kami nak ucapkan tahniah kepada Maiza. Bak kata Maiza, muda tak semestinya tak matang. Malah mungkin yang muda lebih bertanggungjawab serta memahami susah payah dihadapi wanita. Yang penting kalau dah jodoh tue kawin jerlah. Lama-lama pegang title janda pun tak elok jugak kan?

Tahniah sekali lagi kepada Maiza dan bakal suami dia. Semoga berbahagia dan berkekalan dunia akhirat.

369 responses to Maizawati Bakal Kahwin Dengan Jejaka 22 Tahun Februari Ini

  1. anNeDeSiLva says:

    Asalkan dia bahagia dhla..
    morning semua..

    0
    0
  2. orgbaru says:

    tahniah la

    0
    0
  3. puteriaquarius81 says:

    hmmmmm

    0
    0
  4. hantupensil says:

    peh…dasyat2…
    umo 22 tuh,,,

    0
    0
  5. anNeDeSiLva says:

    weh korg..
    next time kita planning lepak kat putrajaya pon best gak kan..
    lapa2 leh g umah kak black..heheheheh

    KORG..
    kak black tue CUTE taw…
    cute sgt…

    0
    0
  6. blackberry00 says:

    salam n morning u all…
    juz back after sending my kids to school..

    Pet, Amirul, Aries n Nurul
    thx for coming last nite
    sudi gak korang bertandang ke teratak usangku..huhuhu

    nxt time nak ajak anne, kak/bang nara sekali join
    kt wat makan2 benda lain plak
    anyway, tahun 2010 ni aq mulekan dgn hari yang sungguh indah..
    GBN.. one of d precious thing in my life..

    thx so mouch to everybody’
    love u all… muaaahhhhhhhh
    (dh ckp dh, bkk BN jer, bkannye nak komen pasal post!!)
    tp lebih kpd chat ngn adik2..
    hehehe…

    0
    0
  7. anNeDeSiLva says:

    xpe nanti aku msg kak black suh dia masak spesial utk aku dgn antu…hahahhaha

    0
    0
    • nic@pet says:

      antu kener buat banyak2 nant xcukup

      0
      0
    • blackberry00 says:

      anne…
      tu la pasal, anne
      smlm discuss ngn org umah…
      citer pasal aries nk blk penang
      kesian sbb aritu ingat kalo wat kat tasik perdana
      for sure, laksa swk will be one of the goodies for all of you
      but then, bl wat kat nandos, takkan nak bwk gak laksa
      kang menangis tokey nandos…
      so, after discuss, terus sms aries
      soh ajak yg len2 dtg umah
      byk laksa smlm…
      some other time, k….
      nak jumpe u all lagi lah..
      windu nak borak2….
      smlm dorg balik kol 10pm….
      thx to amirul anyway….

      0
      0
      • hantupensil says:

        next time kalo buat kak black ajak sy jugak..
        huhuhu

        0
        0
        • blackberry00 says:

          absolutely, antu
          next time korg mesti datang
          sbb semlm tkt aries tak sempat nak merasa laksa swk
          anyway, kita yg dekat2 ni, anytime jer…

          0
          0
  8. BumbleBee says:

    wow…. yang anak dara dpt sisa orang…yang janda dpt freshh… hahaha…. semoga kali ni dpt kekal smpai ujung nyawa~

    …jgn lepas2 ni ade dgr satu suara sumbang ‘mengomen’ aka ‘menyindir’ bler “wartawan” interview sket dahlaa yer…

    0
    0
  9. Anonymous says:

    semoga bahagia.

    0
    0
  10. aries_april says:

    asl tnggl aries kat page sblah
    uhhuhuhuhuhuh
    :-(

    anne..aries msj awl la…
    time tu…aries kat sogo g..
    pas kak black aries…..

    aries msj smua…kcuali antu…coz arie xda no dia…
    kak nara ada reply..
    tp x ckp lak nk p…
    eclipse x reply…

    0
    0
  11. aries_april says:

    asl tnggl aries kat page sblah
    uhhuhuhuhuhuh
    :-(

    anne..aries msj awl la…
    time tu…aries kat sogo g..
    pas kak black aries…..

    aries msj smua…kcuali antu…coz arie xda no dia…
    kak nara ada reply..
    tp x ckp lak nk p…
    eclipse x reply…

    0
    0
  12. Clipkertas says:

    sekom smue….

    hwaa…. best nyer korang……
    park la pic GBN tu kak Nara…
    hwa,,hwa,, cideh la tak dpt nak join..

    0
    0
  13. aries_april says:

    wei…
    22 tu…
    ksi aries lah..
    bru pdan ngan aries…

    0
    0
  14. nic@pet says:

    antu ensem tau KORANG……. KALO NEK JAH TENGK ANTU MESTI STIM HABIS NEK JAH

    0
    0
  15. pEnArI pOcO2 says:

    assalamualaikum…
    salam perpaduan…
    salam sejahtera…dan
    salam 1Malaysia…

    0
    0
  16. anNeDeSiLva says:

    the worse part is pet smpai tak lalu makan tue..
    sbb duk makan sebelah anne kot..hahhaha

    0
    0
  17. selamat bergelar pengantinla sekali lagi untuk maizawati….semoga jodoh kali ni kekal hingga akhir hayat….

    0
    0
  18. aries_april says:

    bnyk nye brng aries tngh packing…
    dtng 1 beg…blik dh 3 beg…uhuhuhhuhu

    0
    0
  19. pEnArI pOcO2 says:

    pet…ko x add fb aku lg ker…?

    errrmmmm…kawen gak si maiza nih…
    cepat ek…
    aku gak yg terlewat…
    huhuhu…

    0
    0
  20. tasnim elisa says:

    thanks to kak black coz jamu kitaorg mkn laksa srwk…
    thanks to pet n mirul coz antar kitaorg blk sampai s.alam semalam….
    thanks to all of u yg dtg masa gath…..
    best korang…..

    0
    0
  21. anNeDeSiLva says:

    pet…
    anne xkutuk ko..
    tp ko sememangnye cute dgn pose2 dan gaya2 yg ko berikan….

    0
    0
  22. aries_april says:

    wei..
    nk blik dh ni…

    mst rndu korang smua nnt…

    0
    0
  23. pEnArI pOcO2 says:

    bila kak nara nak buh pic gather kat sini nih…
    nak gak tgk…
    aritu aku kat gng sntbong…

    0
    0
  24. BumbleBee says:

    korang x amik gmbr ke?? nk tngok… abg/kak nara x nk upload ke?

    0
    0
  25. pEnArI pOcO2 says:

    harap2 maiza lak yg pk purdah pas kawin nnti…

    0
    0
  26. aries_april says:

    anne laksa kak bt smlm mmg sdp…
    tp aries mkn skit ja…
    dh knyang giler…

    0
    0
  27. nic@pet says:

    poco x penah nak puji orang… kutuk jer ko tau kan…. dah le xnak mengalah….xnak ngaku 2 yang dia x epy p gunung stbong 2

    0
    0
  28. sakura says:

    hye kwn2 slamat thun br…camnet ngn GBN ritu?
    msti syokkkkkkkkkkk kn?
    waaaaa jeles kat korg…

    0
    0
  29. aries_april says:

    antu…sorry smlm…bkn aries x nk ajk ko…aries xda no ko…
    same time trlpa giler kat ko…

    trgoda dngn khnsoman ko….

    0
    0
  30. pEnArI pOcO2 says:

    weh…pic tbaru aku dah kuar ker…?

    0
    0
  31. blackberry00 says:

    adik2..
    psni nak upload GBN dlm FB….
    tungggggguuuuuuuu….

    0
    0
  32. puteriaquarius81 says:

    tgk dah pic korg dlm fb.. beshnya mkn..

    0
    0
  33. aries_april says:

    akak…thanks 4 laksa yup????????????

    0
    0
  34. violet says:

    jeles!

    0
    0
  35. fifie says:

    yeayyy dh dpt tgok korg sume dlm fb…
    wah2 jeles ok…hahaha
    bestnye…

    0
    0
  36. hothotheat says:

    ha3..
    jnji ta kacau kebhagian owg..
    ha3..

    0
    0
  37. aries_april says:

    korang x tngk pic kita kat FB kak black ker?

    0
    0
  38. anNeDeSiLva says:

    haalloo..
    anne TERBACA..
    ANTU DGN ARIES paling terer main bowling ekkk??????
    hurrmmmm…….
    memang PALING pon…

    0
    0
  39. aries_april says:

    eclipse x msk ker ari ni?

    0
    0
  40. pEnArI pOcO2 says:

    saper2 yg kat sini x g gath aritu…?
    leh listkan…?
    aku nak bg tmbg free nih…

    0
    0
  41. anNeDeSiLva says:

    hurm…
    korunk….

    0
    0
  42. anNeDeSiLva says:

    next time make sure ramai lg yg akan foloow kita k..

    0
    0
  43. pEnArI pOcO2 says:

    wat gathering lam bln posa lg meriah…
    huhuhu…

    0
    0
  44. pEnArI pOcO2 says:

    pet…!!!!!!!!!!!!
    antu…!!!!!!!!!!!!!

    0
    0
  45. anNeDeSiLva says:

    hurmm…
    mcmana guna twitter nie..
    pening tol pala..

    0
    0
  46. weiya says:

    salam…huhu sdh tul sgr kisah gath korang…mesti best dila..mana gambar….sape paling kecoh erkkkkkkkk

    0
    0
  47. aries_april says:

    time tu aries dr sogo anne…
    pet ajk p ngan dia
    kta orng p umah dia DLU…
    TIME TU ADA ADK DIA JA…
    lki jg…hensom dr pet…

    kta kna tnggu mirul..dia p mn enth…
    pas tu…kta orng p umah kak black…

    0
    0
  48. blackberry00 says:

    letih pagi nih…
    tension arrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
    byk sgt keje
    nak borak ngn korg
    takpe, sat lagi aq soh bos balik
    aq nak ber BN dan ber FB lak……….

    0
    0
  49. nic@pet says:

    aku dah kecik kan pic tp xleh send gak ler kat emil

    0
    0
  50. violet says:

    pet ko akan kecewa dgn next page

    0
    0
  51. futuremagistrate87 says:

    part suara macam Amy search tuh mmg tak boleh tahan…

    0
    0
  52. cath_zee says:

    poyo jek lebih~

    0
    0
  53. cath_zee says:

    poyo jek lebih, tak leh blah la pompuan nie

    0
    0
  54. Anonymous says:

    Alahai Maiza..da x mnjadi dgn yg otai..cubala nasib dgn yg muda lak…mne tahu serasi lak nnt….

    0
    0
  55. chenta e niya.. says:

    adoiyai x sedar diri tol..ni ler upenye motif die dok heboh2 hal die dgn akhil..sbb nak kan populariti so terkenal..dpt la jodoh…x malu ke ekh…baru bape bulan dh nak kawen..yg jantan si akhil tu x ape gak la sbb die jntan mmg la meggeletis je nak kwen..yg die n x kan x serik..baik truskan je hdup bsrkan anak2 dulu.. ni kang kwen dgn pucuk mude kene tinggl lagi..hish

    0
    0
    • za says:

      APE LAH PUNYE BUSUK HATI NYE KO NI??? APE MASALAH KALAU DIE NAK KAWEN PON? DAH HABES EDAH…KAWEN JE LAH!!! KURANG2 DIE TAKDE NAK SEMUNYIK2 MCM SI AKHIL TU… DUK NAK DENY SAMPAI KE SUDAH…

      KO NI LAKI KE POMPUAN? SESEDAP HATI JE NAK NGUTUK SI MAIZAWATI NI? CUBE KALO KO YG KENE MCM DIA KENE? AGAK2 APE KO NAK BUAT? NTAH2 KO NI WAHEEDA KOT…TAK PUAS HATI SBB MAIZAWATI DAH NAK KAWEN?

      0
      0
  56. riana says:

    asal bahagia udah ler

    0
    0
  57. Geli Hati says:

    Kahwin ngan jantan muda x ingat ke awak tu ada anak dara.

    0
    0
  58. Baik dijodohkan dgn anaknyaa..
    ehehehe..
    btul ke..??

    0
    0
  59. ozman says:

    oh god..kawen ngn anak ikan siot

    0
    0
  60. Zaza Muhammad says:

    Alhamdulillah… x kisah aaa psl umur tu, umur hanyalah angka. Janji xde share ngan sapa2, x rampas yg sapa… proceed je wakpe tnggu lelama, lagipun title janda ni baaaaaaaaaaaanyak dugaannyer…

    0
    0
  61. pinkypanthers says:

    tahniah lerrrrrrrrrr………………………..

    0
    0
  62. siti says:

    kenapa ramai je komen mcm tak puas hati ni? patut kita tumpang gembira la. maiza mmng layak kahwin dgn lelaki yg lebih baik dari akhil. lgpun dia ni jenis cantik walaupun dh berusia sikit (ala 30an tu tua sgt ke? orait la tu nak2 dh byk anak. kira hebatla tu). kalau jadi kawin, semoga bahagia sampai akhir hayat maiza

    0
    0
  63. akhirnya…kini pasti…ku merasai bla la la la…

    hehehe kahwin gak maizawati ni…

    watever…

    kuhrapkn suamiMu yg muda ni pnuh kesabaran kerana jiwa muda ni sentiasa panas…

    tp bg aku…xkisah lorh janda brp kali…bg aku org yg janda ni dia akan ambil masa pnjng nk memkirkn bbrp kali sbb xmahu pristiwa lalu berulang…

    bg aku mmg wajib dia kahwin sbb klu dia xde keje…nk tggung anak2 cmner?…perlu bantuan laki kerna sudah lama tidak bkerja nk cari kerja skrg susah…

    tp aku xkisah ko dpt anak teruna ka dara ka tua ka…
    bg aku berbezaan ngn akill hayy…

    dlm ni mcm buta kayu de pulak katew maizawati dpt bergetah dan akill hay dpt anak dara tua…hehehe not fair…bg aku ni masuk kali ketiga dia dpt ank teruna bergetah…watever…

    atuk aku citer dlu2 dia kahwin ngn gadis umo belasan tahun(15tahun)…perghh kahwin smua support cuma stuju ke x tu jew…perghhh save budget n dia katew tu baru anak dara yg betul…cuma skrg ni dia katew anak dara tua ni umo 20 keatas ahukkss;p btul ke x tu tny lh atuk2 kalian hehehe time tu den terkojuit gak hahaha

    0
    0
    • yula says:

      ko ni adik beradik ustaz akhir zaman tu ke
      asal kuar bau cite ustaz ni msti ko ade

      0
      0
      • hahaha eh bau kew?

        yg ats2 cmner?cmner leh terkuar akill hayy tuuu?awt hang spupu papat maizawati ka?

        aku komen ats nk menerjah yg ats2 tu…

        koz buta kayu de pulak kate dpt dara tualh bergetah lorh asal xbetul ka?

        hello ko ni mmg suka sgka bruk kn…bgus tu amalkan…tgk pe konklusiyon yg ko dpt drpd sgka bruk ko tu…

        0
        0
  64. zati says:

    hmm.. sye knal lelaki sabah 2.. die sama skali xnk bkahwin dgn maiza.. semua ni slah faham..

    0
    0
  65. onmiz says:

    semoga bahagia maizawati….ko brhak dpt lebih baik..jgn hirau ape org kter…jodoh pertemuan di tngn tuhan….

    0
    0
  66. oooooooooo says:

    semoga berbahagia maiza. org cantik, ramai yg tunggu

    0
    0
  67. Beautiful blog with nice informational content. This is a really interesting and informative post. Good job! keep it up, hope to read your other updates. Thanks for this nice sharing.

    0
    0
  68. Kena Gradle says:

    Well, this was kind of boring but whatever.

    0
    0
  69. When I open your RSS feed it seems to be a ton of garbled text, is the issue on my side?

    0
    0