Written by AbangNara | April 3rd, 2010

gambar pengkebumian arwah din beramboi

Alhamdulillah jenazah Din Beramboi telah selamat dikebumikan hari Jumaat lepas. Dengar ceritanya ribu-ribu jugak orang yang datang. Kawan-kawan artis ada, kaum keluarga pun ada dan yang paling penting, ramai peminat yang datang untuk menitip doa kepada arwah Din Beramboi.

Arwah Din Beramboi sebelum meninggal dunia telah menulis kata-kata yang menunjukkan seolah-olah dia mengetahui yang masanya telah tiba di Twitter.

1. Sesapa nak ganti aku tahun depan… Dah tak larat lagi nak buat kelakar sebab nak berumur. Nak beribadah pulak rasanya…

2. Tanda-tanda ajal mula-mula bahagian kaki berasa kebas-kebas kemudian beransur-ansur ke bahagian atas hingga ke nafas dan keluar selamanya… Aku insaf!!!

Dan yang terbaru kami dapat ketahui, dalam satu interview bersama Utusan Malaysia, arwah Din Beramboi telah mengeluarkan kata-kata di bawah:-

[note]Saya rasa kini saya boleh berbangga dengan konsep lawak jenaka yang saya ketengahkan. Esok atau lusa kalau saya sudah meninggal dunia, mungkin orang akan ingat dengan konsep lawak yang sebegini. Saya akan teruskan karier saya ini selagi ada umur dan kesihatan yang baik. Ini kerana, urusan esok, lusa dan hari hari seterusnya adalah perkara-perkara ghaib yang hanya Allah sahaja yang tahu/[/note]

Semoga arwah Din Beramboi ditempatkan di kalangan orang yang beriman. Wallahualam.

Lagi gambar sekitar pengkebumian arwah Din Beramboi dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

gambar pengkebumian arwah din beramboi

gambar pengkebumian arwah din beramboi

gambar pengkebumian arwah din beramboi

83 responses to Luahan Terakhir Arwah Din Beramboi, Semoga Rohnya Dicucuri Rahmat

  1. chenta says:

    takziah buat keluarga din beramboi..al-fatihah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • taktahu says:

      sedehnye..xdpt dgr lg sawancara di era…al fatihah (-_-)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aizuddin says:

        al-fatihah..kalau perasan time dy komen alex..masa final raja lawak..arwah ada cakap.kalau sy xde taun depan kat radio era..alex boleh ganti tempat dy..huhu

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • cantik says:

        mgenali beliau mase aku darjah 3 lagik..first kaset die aku dgr aku da gelak xhengat dunia..tp baru skg name die nk up..ade hikmah stiap kejadian tu..tuhan syg die..mgkin takot kalau da glamer akan lupa diri..jadi tuhan ambil nyawa die cepat..bagi die ketenangan di alam lain..tuhan lebih mengetahui.wat keluarge DB,tabah..hadapi semua dngn tenang.Amin.Al Fatihah wat DB yng disukai.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. anne says:

    semoga ditempatkan di kalangan org beriman..alFatihah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. zool says:

    Ye la.. sedih gak …
    Din Beramboi ni dah lama tapi baru-baru ini makin meningkat..
    Semoga semua yang berdekatan dengannya tabah menghadapi kehilangan seorang pelawak spontan no 1 di Malaysia..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. shazwa says:

    aku sayang abang din ..salam takziah buat keluarga nya

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. achykleo says:

    TAKZIAH WAT KELUARGA ARWAH..
    SEMOGA ROH NYA DI CUCURI RAHMAT..AMIN..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. martas says:

    semoga roh nya ditempat kan di kalangan org2 yg beriman.. al-fatihah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. ayity says:

    alfatihah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. SNSD says:

    alfatihah..
    teringat masa dlm RL arwah pnah cakap dlm k0mennya kat alex yg alex layak ganti tmpt dia bsama aznil lps ni..
    mst pak nil pun sedih..
    ala.. kurang dah 0rg nak menghiburkan lps ni.. teringat kat Telematch. kal0 pak din yang dubbing kan s0re utk pr0gram tu mst lawak ketawa guling2..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tok batin says:

      betul tu SNSD..aku stat minat sgt kt arwah sejak die alih suara utk telematch..mmg lawak sgt..versatile..
      tp bile igt die meninggal awal hari keberkatan iaitu hari jumaat..lega sket ati..:))
      moga arwah ditempatkan dikalangan org yg soleh..Amin..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. takziah bt keluarga din beramboi.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. sedey says:

    Al-Fatihah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. bawahlicin says:

    twitter no. 2 tu…aduh..seram sejuk..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. SURI says:

    WLU PUN X PNAH FOKUS LAWAK ALLAHYARHAM TP AL FATIHAH UTK BELIAU…SEMOGA DICUCURI RAHMAT

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. syifa says:

    takziah buat keluarga pak din … smoga rohnya ditempatkn di kalangan org2 yg beriman … alfatihah ….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. peminat baru says:

    salam takziah. baru nak jadi peminat din beramboi selepas dia jadi juri Raja lawak.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. FND77 says:

    Al-Fatihah…
    Arwah Din Beramboi memang buat lawak yang pelik dan yang terbaik dari dulu lagi…
    Ya Allah ampunkanlah segala dosa beliau…
    Al-Fatihah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. FND77 says:

    Al-Fatihah….
    Arwah memang pelawak yang pelik dari dulu lagi…
    Memang kelakar ssangat kalau arwah buat lawak…
    Ya Allah ampunkanlah segala dosa Mior Ahmad Fuad Bin Mior Badri…
    Al-Fatihah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. Julia says:

    Takziah buat keluarga beliau..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. Fan says:

    sedihnya..dari kecik smpai besar dgr lawak dia..xpernah xgelak kalau dia bt lawak..mcm x blh caye y dia dah tiada lg..sedekahkan banyak2 al-Fatihah utk beliau..semoga beliau dirahmati Allah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. superwilson says:

    May god bless him. My condolences to his family and fans.

    Vote me to win S.Africa World Cup Tix (My BEST Live Football Experience: MALAYSIA CUP FINAL1996)> http://bit.ly/a3LWQB

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. halimah Jongang says:

    Arwah adalah seorang pelawak yang genius & spontan…tidak akan sama pagi2 yang aku lalui sebelum ini tanpa abang din di ERA..sukar agaknya Pak Nil tok trus mengacara ERA tanpa arwah pak din…harap rating ERA x menjunam selepas ini…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. alisya says:

    abp mlm nie harap2 dpt buat tribute utk arwah, moga2 rohnya dicucuri rahmat…
    al-fatihah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. gorgeous_luv says:

    takziah buat family beliau. tumpang cedeyh sekali..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. intanizani says:

    sedih giler
    uncle din mmg best
    especially masa dlm spontan astro
    ;(

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. diya says:

    tak de dah ‘pak rahim’ kt ch 611 cerita afi dan ayah..
    al-fatihah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. pinkanMambo says:

    semua doa kan kat Allahyarham, salah seorang yang selalu buat kita gembira dengan lawak2 yang memberi pengajaran… semoga Allahyarham ditempatkan dengan orang2 yang disayangi Allah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. sedar says:

    sedih nyer baca column Aznil dlm Metro hari ni….huhu

    Al Fatihah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. beyond says:

    sedih nye…aku xpenah rase sesedih ni bila ade artis malaya meninggal..tp bl pak din pergi,cam terkaku..terkedu..cam xcaye pon ade..lov u pak din moga pak din aman dan tenteram di sana,…aminnn

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ina says:

      betul tu…aku pun selama ni x penah sedih n nangis kalau artis meninggal. Tp, bila PakDin Pegi meninggalkan kita buat selama-lamanye, sampai hari ni aku nangis lagi. Jd rindu sgt2 kat dia. Tak de org lain yg blh Berlawak mcm dia. Spontan dan menghiburkan. Pak Din…pergimu tanpa pengganti. Salam Takziah buat keluarga beliau…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Fact-oriented Person says:

        Entah kenapa pemergian tak kembali DB ni pada hemat sy amat2lah dirindukan semua..tak kira peminat2nya atau bukan peminat, semua bagaikan terkedu…& ramai yg menitiskan air mata termasuk diri sy…:-(

        Dah ramai artis2 Malaysia yg pergi dulu, tapi pemergian DB (& Asri Rabbani) amat mengusik jiwa..mungkin kehadirannya dlm industri seni sebenarnya amat bermakna kpd ramai pihak, cuma kita yg tak menyedarinya ketika beliau hidup..kenapa ya?:-(

        Sy sendiri adalah neutral ttg DB..nak kata minat sangat pun tak, tapi sesekali tak penah nak membenci. Ramai jugak penah kutuk2 DB depan sy yg dia ni buat lawak bodoh dsb, kpd mereka2 tu..adakah dosa2 kita yg mengutuk beliau boleh terampun begitu saja?

        Tadi tengok Melodi kat TV3, kebetulan tengah ada kat Klinik utk suntikan kedua babyboy, so layan la Melodi & cerita ttg DB serta komen2 artis sekerja & seangkatan beliau spt Aznil, Afdlin, Azwan dll..ya Allah sungguh mengharukan.. Bergenang airmata dgr komen2 rakan2 artis walaupun ada orang2 lain kat situ..sedih btul. Walaupun sedih tapi tetap coverline supaya orang tak perasan..

        Innaalillaahiwa innaaa ilaihi raaji’uun..Allaahummaghfirlahu warhamhu wa ‘aafihi wa’fu’anhu…:-(

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aku tengok.... says:

          setuju dgn Fact-oriented Person

          pemergian DB dan Ustaz Asri (di kalangan artis la) sahaja yang telah membuat aku menangis dan bergenang air mata. akau pun tak tahu kenapa

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. Ryta says:

    Tekejut bila dapat tau arwah dah tiada lagi. Teringat kembali masa dia jd dj THR, pastu paling seronok bila dia pekena orang dalam Wakenabeb…suara dia mmg sempoi, tambah plak dgn lawak tak hengat dia! Drama sebabak Era pun best gak. Huhu sedihla….
    Semoga dicucuri rahmat, Al-Fatihah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. ayu says:

    takziah bt kluarga…al-fatihah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. ZETTY says:

    Semoga beliau bahagia ‘disana’,sepertimana beliau telah membahagiakan kita semua di dunia ini…..Amin…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. rita says:

    AlFatihah untuk arwah.X de lagi suara yg menemani tiap kali perjalann pegi ketempat keje.yang membuatkn aku snyum spnjg perjalanan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. selamat tinggal says:

    itulah..sedih sgt dgn pmergian din beramboi..pelawak no 1 malaysia..sewaktu hayat die kite lgsung x mnghargai die..tp bler die dh prgi at slamenya brulah kite rase khilangan..hidup ni mmg camtu..so hrgailah & syngilah dgn spnuh hati sseorg itu..jgn bila die dh xd brulah kite rase khilangan yg amt..sgt..—-sdihnye kolum pak nil dlam metro arini..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. selamat tinggal says:

    tp insyAllah din bramboi bhagia & tnang di alam sana..die sudah byk brjasa swktu hyatnye..die mninggal pom pd hari jumaat..hari mulia..tgah mlam plk tu..sjuk je..insyAllah abg din..AL-FATIHAH

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. yana says:

    sedehnyer..
    x de lgi arwah utk hiburkan aku waktu pagi,x de lgi sawancara..
    klu aku tgk spontan yg aku tnggu arwah lah..
    aku layan raja lawak skrg ni pon sbb nak tgk arwah jer..

    al-fatihah..
    (T_T)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. peminat arwah says:

    Salam.. betul tu… kalau arwah yg buat vo utk rancangan telematch dkt saluran ceria, mmg saya dan fmly tak pernah miss… bukan setakat anak2 kami yg tgk, dgn mak bapak sekali.. mmg best dan kelakar klu arwah yg buat vo… kini arwah tiada lagi.. Al-Fatihah dan semoga Allah tempatkan arwah di kalangan org yg beriman. amin.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. qube says:

    kat banyak2 prgram di radio,drama sebabak era la yang aku dengar sebab arwah abang din slalu jer buat aku tersengih sorang2 time aku drive.dgr lawak abang din buat aku rasa ilang penat travel jauh2 nk pegi keje.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. hamka says:

    Salam, Sy sampaai ari ni msh tergenang air mata kalau teringat abg Din. Walaupun jauh, kami di Sarawak sentiasa terhibur dlm perjln ke tpt kerja. Gelak sorang2. Tp sekrg, sunyi sgt. Semlm layan youtube Abg Din mtk org vote die ABPBH…kesiannye.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. rindu din beramboi says:

    Al-fatihah buat Allahyarham Din Beramboi..
    Ya Allah..terase sgt bile die dah xde
    teringat sme lawak2 die pg2 kt Era..aku siap marah org suh senyap lg time driving smata2 nk dgr ulangan2 sawancara ngan drama sebabak (wlupon tu iklan yg bape saat tu je ok!)
    rase x puas lg nk minat kt Din Beramboi..die dh pegi dulu wat selamanya
    xpela, Allah lebih menyayangi arwah..doakan die selamat, tenang dan damai di sana…Aminn..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. rindu din beramboi says:

    bole tak aku siap nanges teresak2 cm baby lg bace ruangan pak nil kt metro psl arwah Din..iskk…sedihnye!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. bungekubur.my says:

    Al fatihah wat DB..smoge rohnye dicucuri rahmat dan ditmptkan brsama org2 yg beriman..
    “sdhnye bile dpt tau die dh xde..aku plg ske ble die combine ngn nabil dlm lu pk la sndiri..mmg best r. aku juge amt brsmpti ngn pak nil, byg kn everyday sntisa brsma ttbe ilg..aku syg DB. wat family DB, tbhkn la ati anda sume..hnya doa yg mmpu smpi ke tmpt DB”

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. sayu says:

    smpi skng nie aq mseh x pcye yg org yg slalu wt aq t’snyum n gmbire wktu pg nk g kje skng da pegi mninggalkn kte smue..aku doakan abg din di cucuri limpah rahmat dari Yang Esa dan akan di tempatkan bersama hamba-hambaNya yang beriman. Amin.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. zila92 says:

    salam….pemergian DB amt aku ratapi….tp kite kene redhakn pemergiannye….insyallah,beliau ditmptkn d klgn owg2 y beriman….rndu ngan symnnye,sorenye y blh berubh ikt mse n sgle2 nyer tntg die….AL-FATIHAH untuknyer….we will miz u BD…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. pizza says:

    Orang yang bijak adalah yang menjadikan mati sebagai motivasi perjuangan. Bahawa nasibnya di alam barzah bergantung pada amalannya di alam dunia. Takutlah kita pada dosa, kerana dosa upahnya Neraka kecuali jika diampunkan ALLAH.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. ROHAIFI AZRI says:

    SILA LAYARI MY BLOG UNTUK INFO MENGENAI BUDAK BIADAB YANG MENGHINA ARWAH DIN BERAMBOI DI FB ARWAH… http://cakklepi.blogspot.com/2010/04/mengapa-budak-budak-sekarang-kurang.html

    DAN SATU SITE TELAH DICIPTA AWAL PAGI TADI. SAMBUTAN TERHADAP SITE TERSEBUT MMG AMAT MENGEJUTKAN, DALAM MASA 10JAM, BERJAYA MENGUMPULKAN HAMPIR 10,000 FANZ. LAYARI… http://www.facebook.com/group.php?gid=108038249229889&ref=ts

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. pergitakkembali says:

    ustaz yg baca talkin tu tok kadi yg menikahkan aku….heh.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. DBfan says:

    sedih aku bace post paknil dlm ni
    http://aznilnawawi.blogspot.com/2010/04/hari-ini-adalah-hari-nya.html

    takziah buat keluarga arwah…Al- Fatihah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. mas says:

    aku cukup minat arwah.. mcm mana nak beli ujang lg pasnie klu dia dah xdak… dlu aku bli ujang sbb minat dia…sedih sgt2…huhuhuhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. Lahfiz.... says:

    Rindunya nak dgr lawak abg din dlm radio era..Slalu dgr pagi2 lawak abg din..Skang dah x de…Rasa cam sunyi je…Ya ALLAH, kau berikan rahmat mu kepada abg din..Semoga beliau berada di samping org2 yg soleh… Sayang Abang Din…Al- Fatihah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. abc2abc says:

    Tuhan lebih sayangkan dia ……..doakan agar dia ditempatkan dikalangan orang-orang yg beriman

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. moon says:

    skng ni kt fb ader group ‘kami benci rafiqin darwisy yg mengutuk kematian din beramboi’…ramai gak yg join/xpuas ati ngn budak 2..dlm 20ribu keatas..makin naik jumlahnya…apa ntah masalah budak 2 ngn din beramboi,happy sgt dia din meninggal smpai 2lis kehappyan n kutukan kt fb dia..berani budaknya,myspace ngn fb dia xdelete2 pn…dia rasa diri dia popular..dh mintak maaf tp sekadar 2lisan jer kot,xinsaf pun..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. Somesoul says:

    Al-Fatihah buat DB dan diharapkan kebajikan anak-anak dan Isteri DB akan dijaga sehingga mereka boleh berdikari dengan sendirinya.
    Sebak hati ini seminit selepas kematian beliau, saya merupakan peminat setia beliau dari awal pembabitan beliau dalam dunia kartunis dan seterusnya DJ di riuh pagi Era . Amat sukar bagi saya menerima hakikat orang yang lucu dan jenaka itu sudah meninggalkan kita buat selama-lamanya. Tidak terjangkau dek akal kematiannya begitu cepat secepat beliau mencipta nama dalam bidang seni.
    Allah lebih menyayangi beliau. Kullu Nafsin Zaikat il Maut. Setiap yang bernafas pasti menemui mati. Kehilanganmu amat sukar untuk dicari ganti. Bak kata Pak Nil ” Ubat” saya sudah pergi selamanya”

    Pagiku setiap hariku tidak seperti dahulu lagi

    Kepada Rafiqin Darwisy: Anda Sot………………….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. zurie says:

    al-fatihah…moga rohnya dicucuri rahmat Allah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. cutieyf says:

    salam takziah bt kuarge abg din beramboi
    semoga roh abg din beramboi dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan org yang soleh disisiNya…
    amin,,,,,,,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. Ryyta_Zeq says:

    al.fatihah dan salam takziah buat keluarga abang beramboi semoga ditempatkan dikalangan orang yang soleh.
    dulu aku tak berapa minat nak dengar celoteh arwah tapi bila dah dengar lawak bersahaja beliau aku terkekeh2 seorang diri. waktu pagi aku terasa hambar tanpa kehadiran suara arwah. buat Pak Nil harap bersabar banyak2 dan rindu lama tak dengar coleteh Pak Nil

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. jono says:

    dulu aku tak suka dgn mulut celuparnya,tapi aku rasa aku dapat sesuatu pengajaran dgn kata2 nya….banyak kata2 hikmat dalam lawak nya.mungkin kita tak akan dapat orang seperti DIN BERAMBOI…moga ALLAH mencucuri rahmat keatas roh nya AMIN…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. azhar says:

    al-fatihah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. bromamak says:

    al fatihah wat din beramboi

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. bromamak says:

    aku membesar dgn lawak dia slame ni

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. bromamak says:

    sedihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. hamka says:

    Peminat die ramaikan? Tp knp die tak menang ABPBH? Memang rezeki Faizal…. Semoga Abg Nil dpt teruskan hari-hari di konti tanpa Abg Din. Sy akan sentiasa sokong Abg Nil.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. Lalu says:

    semoga roh arwah dicucuri rahmat..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. hunny says:

    dl.. ms din ad lg aku x bp ska ngan die.. tp bl die dh xde, aku trase khilangannya…skrg bru aku tau yg aku sbnrnya minat kt die…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. mus da noty says:

    takzizh buat kluarga DB…smoga roh allahyarham dicucuri rahmat dan ditempatkn dikalangan yg beriman…pergimu amat dirasai,ketiadaanmu tiada pengganti,namun dirimu akn tetap dihati…..al-fatihah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. porno izle says:

    This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. I love seeing websites that understand the value of providing a quality resource for free. Thanks for this great resource!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. NuR NaJiHaH says:

    innalilla. .
    cyew arap fmily dhea ownx b’sbar yepz. .
    ajal d tgn tuhan. .
    dan smoge roh din beramboi d cucuri rhmat. .
    amin. .

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. Jieqhah says:

    smoge rohnye d ccuri rhmat. .
    amin. .

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. Most of the times we go to a blogging site My spouse and i know that a large number of blogging will most certainly be sloppy. On the contrary,I possibly could simply declare that you choose to writen is going to be decent and unfortunately your webpage solid.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0