Written by AbangNara | February 14th, 2011

aidil zafuan

Semalam Abang Nara dapat satu email daripada pembaca yang meluahkan isi kekecewaannya terhadap Aidil Zafuan. Harap-harap Aidil baca luahan hati ini dan berubah sikap. Peminat kenalah dilayan. Lagi-lagi selebriti seperti anda. Tak gitu?

[note]Salam abg nara.

Ktorang ni ada nk tgur sket psl sikap public figure yg femes katenye,Aidil Zafuan.Ktorang bru blk dari tgk bola negeri 9 lwn perak kat stadium ipoh td and even ktorang ni stay kat perak,but our hearts go to negeri 9. So, dgn smangat kesukanan,ktorng dtg nk support team nogori ni and of course one of the biggest reason sbab Aidil Zafuan. Even team nogori ni kalah,ktorang stll support smpai la dorang msuk blk persalinan.Dlm stadium perak tu,bley kire je brape rmai yg sokong ngeri 9.

Ktorang ni antara yg tegar jgakla stay until the match end.On the way back home,ktorang ni terserempak ngan beberapa pemain negeri 9,and ngan excitednye ktorang u- turn sbab nmpk diorang ngah jln2 ngan hrapan dpt la ambik gmbr sekeping dua.Ktorang approach dorang ng cara baek mntak nk amek gmbr but then ble kwn die tapped bahu die,trus die lari.MOTIF KEKWAT?Ktorang dtg jauh2 n bli tket bola support dorang xkn nk amek gmbr pon xbley.

Bley plak die nk lari2 dr ktorang.Of course,time tuh kemarahan dan kemeluatan to AIDIL ZAFUAN sgtlah tnggi.dah la maen pon x prform mse match,tp nk kekwat.HELLO,nk ambik gmbr je kot,bknnye kna byr pon.klo xnk,ckplah xnk.ni siap lari2 ag.ktorang ni bknnye terhegeh2 sgt,tp klo da alang2 jumpe,igtkn bley la amek gmbr kenang2an.In my opinion,Aidil shud learn how to treat his fan better since he is public figure.

Kontroversi pnyela byk,ble org nk ambik gmbr kekwat plak.THANX TO AIDIL FOR MAKING US REALIZE U’RE NOT EVEN WORTH TO BE ADMIRED ON.ktorang mmg banned Aidil and of course team negeri 9 pon terkna la tempiasnye.hope sgt2 aidil bley brubah n treat die pnye fan better after diz.But sorry,all of us wont even support your team anymore. [/note]

Korang kalau ada pengalaman baik atau tak baik dengan selebriti Malaysia boleh luahkan juga di ruangan komen.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

241 responses to Luahan Hati Terhadap Aidil Zafuan

  1. [email protected] says:

    emmmmmm…..
    mcm2 skarng ni

    • anies hisham says:

      kdg2 x faham, knape diorg wat cm tu… diorg bkn nyer pemes seantero dunia pn nk kekwat2 ni

      • eliz says:

        eh diorg claim diorg artis lah tu!

        biaselah tu
        setahun 2 lagi, hancur la main bola sebok dek gosip je

      • NuReLLe says:

        nxt tym..tak yah je sibuk2 nak amek gambar dorg yg kekwat ni..
        baru dorg tau cane rasa kena boikot dgn peminat..
        ngee~

        • singa tido says:

          ko boikot mcm mano pun.
          tak do efect apo apo.
          di orang main bola,gaji pbns bayar bukan pominat yang bayar.
          orang tengok bola bukan sobab suka kek pemain,sobab sokong nogori masing2.
          apo la kau..
          ko ingat dalam bola ado ABPBH ko..

          hahahhaaaa.

        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          ape ni pundex pundex semua ni? hothotheat kn pakai serban tu kenape brani kate2 pundex2? bukak la serban tu ha pakai rambot palsu cantek kn kalau kate macm tu tadi…….ni mesti belajar ugama tk habis ni…..

        • anon says:

          sing tido.. PBNS tu dapat duit dari mane kalo bukan duit tiket yang peminat beli…..
          taip pakai otak bleh x….

        • hothotheat says:

          Tak payah nak puja puji sgt pemain2 sukan skrng nh..
          nek lemak tongkeng la diorang nh..

          absnye..prestasi tah kemane..gosip je lebih..huhuuu

        • hothotheat says:

          Y THUMB DOWN NH CAM GUD2 AJE..
          DPT KANG TANGAN Y MELEMPANG LBH MULIA DR PP Y MENERIME..

          CAM PUNDEX LOL..=P

        • singa tido says:

          ko sorang je yang ada tangan??
          org lain tak de???

        • Gila Stats says:

          Tapi kita xbley nak terus hentam si aidil ni dengan hanya dengar satu pihak. Mana la tau, si pengirim ni geram ke sebab aidil ni tak nak bergambr mesra dgn dia. Mgkin jugak aidil mmg sombong. Dua2 kemungkinan ada, dan pengirim mail tu bley la kata mcm2 sbb dia xkena balik pd dia sbb dia bukan artis…

        • kot2 aidil nak terkencing kot time tue…. dh tak tahan sangat2… so terpaksa la berlari… keh3…
          tak pon dya mmg sombong….
          ppe pon .. lantak p la kat dya….. ada ku kesah…

      • ZH says:

        padan muka kau, tak pasal2 dah kena banned dengan peminat, tu la kalau nak jadi artis, kena jaga hati peminat, salah sikit habis terus kena banned, so hargai la peminat anda, jangan sampai peminat sendiri lari tak datang2 dah, nyesah pun tak guna .. kwank2 ~

      • apo? says:

        ala main pn tahap kg..apo bondo nk berlagak sgt..lg 1 aku meluat keeper msia..sapo namo?..yg dahi cam pdg bola tu?muko berlagak cam main EPL..

      • john says:

        yg korg nk heboh2 apsal..
        bia la die..aduh..kempunan sgt ke nk tngkp gmba..
        rilek suda..bgs sgt ke diri 2 nk banned2 org nh..aiyo..
        matang cket la..

    • androidadmire says:

      nie mesti geng2 2 alam nie..2 yang player2 nogori 2 tkot 2..hahaha..xyah kecoh2 sgtlah..bnyk lagi player bola laen kat malaysia nie..asal lah nak sbok2 burukkan mamat nie..kembar nie talented player kot..

    • huhu says:

      die ingat org nk pukau kot..skrg kan org pukau main tepuk2 bahu je haha

    • Gorgon says:

      entah dia tengah sakit perut nak berak kot???

    • bola... says:

      think positive.. aq rase sbb(ko sndir yg ckap)..
      1-nogori kalah
      2-n9 xperform
      3-ko sgup u-turn…
      ksimpulan.. kalu aq aidil aq lari sbb igt ko na hempuk aq sbb kalah pastu aq xperform…

    • oren says:

      aku suspek si pengirim emel ni pompuan (sejantina dgn aku).. emo je. takpun bapuk, that’s y aidil geli geleman.. xpun masa ko angkat tgn kt bahu dia, bau ketiak kau masheeem, xwangi mcm ketiak bini dia..
      laki aku snap pic dgn dia ok je..

      • jersi7 says:

        aku pn dpt bgamba gn dier.. dier ok jerk xder lak nk lari2 ke aper ke.. tah2 sender to sja reka citer..

    • cik embun says:

      ala si aidil tu xmake up lg kot..tu yg malu nk amik gambar… ;-p

    • misskenyalang says:

      sebelum kita komen panjang2 ni, baik kita tanya apesal dia wat cmtu. mesti dia ada alasan

  2. bb says:

    hmmm..sabar yer dik..

  3. haikal says:

    cer citer….cer citer…

    • jawatengik says:

      aidil nie public figure pn sbb kawen ngn rita rudaini… kalau x, xdek laa glemer mane pun!! aku pn xhingin nak amek gambar ngn die kalau die xkawen ngn rita!! hahahahaha~

      • mia says:

        sebab ko tak nengok bola. sblm kawen dgn rita lagi berpusu2 org nak amek gmba dgn dia.. ;)

        • evavincenthia says:

          dah perangai gaya mcm ni ada lagi ke yang nak begambar..renung-renungkanlah..tak le pemes sgt dia ni sblum ngan rita..rita yg lariskan dia lebih..

        • silentgirl says:

          bes ke si aidil ni? xske die atas pe yg blaku pd rita..buang karan la minat mamat xmatang ni..agaknya die lari takut org tny psl umah tgga die kot.

    • marazwa says:

      haikal tiru gaya dalam Hantu Kak LimAH Balik Rumah. HAHAHAH

  4. Azfarul says:

    LOl.. Tak tau nak cakap apa, dia bukan femes pon -_-

  5. goldfish says:

    huhu padan muko ko kalau akulah

    tak hingin aq nak ambek gambor ngan si aidil ne..

  6. sape sape la says:

    Saye peminat bola pasukan n9…den oghang negori..

    Rata2 pemain bola sepak yg tgh naik dgn pasukan msia je yg dgn terang dan suke ati nk lyn peminat…mls nk sebut nama pemain2 yg jpa kt luar xsombong..yg dh suam2 kuku mcm mamat ni masih lg prsn hebat..

    Cite psl xperform tu jgn ckp la…masalah negara ke yg die pk kan spai xperform??tu 1 hal..bile pasukan msia dh npak hebat kt ASEAN ni,die pun beria2 nk tunjuk kesungguhan dgn harapan diturunkan semula main utk kesebelasan utama..tp main utk negeri,mengecewakan…

    • singa tido says:

      ko ni mcm bagus.
      ko pi main tongah padang tu den nak tengok.
      baru kalah sekali ko dah ckp mcm mcm.
      ko sokong yola.
      takkan org lain pulak nak sokong dol.
      apo punyo org nogori la kau ni.

      yang pi jobo na nak tngkap gambar buek apo.
      banyak bondo lain bleh buek…

    • ngokngek says:

      team tengh naik… lari dr peminat.. time team merudum sebok kjar pemint suh beli tiket.. hambek koo… hha

    • whatever says:

      betol2… bile aff suzuki kite menang sebok declare dye dlm harimau malaya jugak.. tp mase main kt stadium aritu.. punye la kekwat nak mampos.. tanduk bola pon 3 kali je.. shoot dekat gol jauh panggang dr api !!! sudah la kaw igt kaw hebat ke aidil???

  7. mar says:

    ade org, hobi dia suke dslike komen org yg tak de bnda.sy perhati dri tadi.sy rase yg dslike tu, babun yg tak pernah masuk blog.bodoh nak mampus.

    • yanie hakim says:

      mar, br prsan ke? dr td lg aku tgk smer hbs kna dislike ntah pape pun xtau lah adoyaii..

      • mar says:

        yo la.ade msalah otak kut.menganggur. 2 psl asek dslike komen org.ceh.ahahahahaha

      • MisstauruS...MisspocO says:

        kalau diorg dislike…kita gelak jela… buat pe la nak layan org2 mcm ni… diorg tgh skt hati tu biar jela… dah xbleh diubati lg kecuali guna clorox tuk cucikan… itupun kalau betul2 bersih…

        ape punya orang daaaa…

        nak gak gelak ; hahahahaha…

        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          betol tu misspoco……………kau tengok komen2 minah jambu kebanyakan nye dislike ! minah jambu peduli happe…..minah jambu pn hepi jugak……n be coollllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

        • blablabla!!!! says:

          suke ati dye la nk like kew dislike bkn dye bt salah pon~~~~ sbb byk kt bn ni silent reader la ko ingt bn ni ko pnye kew????lol

        • makcik says:

          tula pasal, kena dislike pon kecoh!

  8. Wan Qhairi says:

    Dia ngah tension kot. Dah la kalah plak tu.. Or ada sumtin else case yg blaku yg kit tak tahu.. -_-“

    • moya says:

      hm..btl gk tu..mgkin ad something jd, kite xtau..tp kn, ad mmbr yg dlu sme2 men bola ngan aidil ckp, aidil agk kekwat gk ar..kembar dia much better..

      tp wallahu’alam la..eden pn xtau

  9. MisstauruS...MisspocO says:

    wah sume komen kene dislike…cepat dan tepat dan cekap…

    mmg sah org ni xde keje… asyik intai komen2 org kat bn jer…

    tp aku xdpt lari dr nak gelak ni…hahahahahahaha….

    • jane says:

      org mental memang la dislike semua org… dia sendiri tau dia mental …jadi biarkan la dia…

    • yanie hakim says:

      mmg hbs kna dislike lh poco.. sah2 skit mntal lah manusia2 yg dislike tu hahaha..

    • mia says:

      alemak…psl like/dislike pun kecoh ke? suke ati diorg le nk suke ke x….bukan ade rules pun kat bn ni psl dislike2 ni…adoyaiiiiiiii….org komen psl aidil…nukan psl dislike komen…sengaludin tul la

      • maya says:

        ape kena la korang nie..kalau xsuke di dislike,jgn r komen2 kt sini..xsusah kan?saje je nk cri hal kt sini,nk cri publisiti murahan,org xlyn r der…gie blik eak..mympah plak dgn prangai korang yg mcm bdk2 terencat otak nie…nk marah,dah besar…pk sndiri lah yer…agak2 xleh nk pk,dok diam2 jew..

    • dorayaki says:

      sengal la u all ni..komen kene like o dislike pn nk kecoh..da abg nara sediakn thumb 4 like n dislike ktowg gune r..cm ni pnye owg pn de ke..errrrrrrrrrrr

  10. Bell says:

    nmpk sgt dia ni xprofesional..

  11. jane says:

    ish…ish…ish… apo kono eh jang…. peminat datang dari jauh tu bagi support….samo nogori laie..ko leh buat camtu… kalau peminat dari nogori lain…den ingat dari jauh lagi ko dah cabut lari…. kekwat sungguh… dah lah main hampeh…sombong lak tu…

  12. mar says:

    hahhahahahahahhaha./.tu keja manusia tkde hotak.oi lembu, dislike lah lg sume komen kat cni.hahahahahah

  13. orang melayu says:

    bahasa ape yang kamu semua guna dalam komen2 ni..semua short form ayat macam manusia tak bersekolah..tak fahamla baca komen2 ni

    • orangKampung says:

      Saya setuju 200 peratus. Bahasa jiwa bangsa. Bila nak beri komen tu, tolong eja dengan betul supaya orang yang membaca komen tu faham apa yang hendak disampaikan. Rakan pensyarah di IPTA pernah merungut bahawa para pelajarnya menggunakan sistem ejaan ini semasa menjawab soalan peperiksaan. Beliau tak faham apa yang ditulis oleh pelajar tersebut. Saya tak salahkan rakan saya tu jika beliau gagalkan pelajar tersebut.

      • dorayaki says:

        lorrrrr..yg student 2 lol ngat g tls short form time jwb exam wat pe..kt cni juz nk santai n relax..so kalu tls short form pn xde owg akn gagal..kne pndai plh tpt r kalu nk gune s/form pn..

  14. cinta says:

    Khairul Fahmi still the best! lalala

  15. nia says:

    teror sngt ke dye main??
    aku tgk dye mnyerlah sbb ad kembar je..
    ala msia menang pn bukan sbb dorg huhu
    blah la weh nk smbong2

  16. Rooooney says:

    Setakat email, tak boleh nak percaya cerita macam ni.

    Abang Nara ni suka sebarkan cerita cerita murahan yang tiada bukti kukuh. OMG.

  17. lin says:

    monyet mane la suke dslike komen org ni.kesian kamu.

    • blablabla!!!! says:

      ko la MONYET!!!!!!!!!!!!monyet betine~~~~~~~suke ati jew panggil owg monyet~~~~~~~

      • lin says:

        ooo..mknanya ngko la monyet betine yg suke dslike komen org tu.trase plak monyet ni.

        • blablabla!!!! says:

          sian ko pompuan mulot cabul sgt aku rse konpem owg llki meluat ngan ko kn??????sian2 aku rse klu spe jd pakwe ko mesti mati dlu agknye~~~~~~~~lol

        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          oi berok ! ape gadoh2 ni???minah jambu tk suka tau dlm ruangan komen rabak ni kauorang nk gadoh2!!! hepening la sikit !!! mari kite semarak kn ngan komen2 rabak2 punye ayooooooooooooooooooooooooo

    • dorayaki says:

      owg dislike komen dy pn nk mrh..kalu x ske owg dislike xyah r bg komen..ak ni relax je owg dislike komen ak..xde prasaan pn…ko 2 emo pehal..

  18. jack says:

    ala dia ni klu xkawin dgn rita jgn hrp org nk kenal….
    aku hrp si rita tu blh dpt lelaki yg lbh baik drpd si jantan xmatang ni…hrpkn muka je molek tp yg lain mcm hampeh……

  19. dL says:

    takyah nak sanjung sangat pon selebriti kat mesia neh…

  20. effie says:

    tah sapa la anonymous suka dislike suma komen nih? kompom jap gi aku punya komen pon dia dislike.. parasit!

    hahahaha..

    • yanie hakim says:

      tau xpa, hbs smua kna dislike effie.. mental thap gaban tu hehehe..

      • effie says:

        aku rs website nara kene hack la, buleh ke kita dislike banyak kali dlm satu komen?

        • aiyoo says:

          dah comment kau boring and takde kena mengena ngan topic, orang dislike la. tak ya nak fikir jauh2 hack2 la. adoi. tak hape2 tah effie ni. and parasit to the people who dislikes? it doesnt even make any sense. kau tu main cakap je. hadoii

        • mia says:

          betul la….org citer psl aidil…dia sbuk fikir psl org duk dislike komen dia tu

        • serumpun says:

          hahahha…tu la pasal…sibuk je org dislike ke tak…dah komen ko xmembina..tu yg org dislike..lagipon, suka hati orang la nak dislike ke tak…dah memang ada button dislike kat situ..adoiii..apa nak jadi la dengan orang2 camni. kalo ko xsuka org dislike komen ko yg xmembina tu, sila main jauh2…jangan main kat page ni ka…xsesuai u ols~

        • Boring kat Yanie n Effie says:

          Yanie n Effie ni perangai cam bebudak pompuan gedik tak sekolah je. Tak abis2 ngan isu dislike.Boring betul.

      • silentDOT says:

        nak tau naper komen korang kna dislike? org boring ngan komen korang…

  21. biskut oreo says:

    si aidil ni perasan bagus la ni…dia igt dia hebat dan bagus sgt kot…walhalll tak der la hebat sgt aku nengok…

    dah la buat masalah dengan rumahtangga sendiri..ni dengan peminat pun nak buat masalah…mmg dia dasar bermasalah!!!!

    kesian kt rita dpt laki cam gini…dah la tak matang!!perasan bagus!!sombong!!!aku nengok muka pun aku dah tau ni KEKWAT!!!

  22. DH says:

    If you really is true fan of your state football team..dont just love 1 player..love the game..love the team..no matter how sucks they are..hehehe.

  23. jume says:

    yang tak boleh blah.. dia lari.. hahaha… macam budak kecik! kepada si aidil… nak ambil gambo je pon. 5 minit tak sampai. tak payah nak lari2. kalau tak boleh cakap jer tak boleh…

  24. SYAZWAN says:

    aik..yeke kekwat?aku tgk ok jek mamat ni./..aku n mebe2 aku nk amek gmbr ok je..xde la sprti digembar gemburkn..
    siap tye g study g ke ape…
    hmmmm…mgkin die ade dilema die sndri kot.mgkin die tgh ape ke..kta manusia biasa.not perfect.
    jgn la sb benda kecik ni bole wat kn org len jatuh.
    hmmm…pandai2 la nk hdup.

    • aloy says:

      ntah nyer…aku pun penah bergambar ngan dier gak…ok je..xde mslh pon..ntah2 si peng’email’ nih yg gediks kot…huhuuh

  25. jimie_baluce says:

    Aku aser la kan. si penulis 2 yg sentap sbb Aidil xlayan dia… suka hati dia lah…

    Nampak sangat yg ko 2 terhegeh2 nak bergambar…. aku aser lagi la kan… kalau lah ditakdirkan dapat bergambar… kompem ko upload kat fb.. konon nak bg sumer org tgk ko bergambar sakan ngan player yg pemess 2… last2 hancos… hambek ko.. xsedar diri punya manusia…..

    jangan pikir nak condemn org je… prasan bagus bagai.. piiirahhhhh!!.. wat malu org perak je…..

    • BumbleBee says:

      ehh knape org perak yg malu plak ni? bukan fans nogoghi ke tuh?

      Apepun mesti ade sebabnyer..x bleh judge based on email from one side jer…dier lari sbb mana tau kot-kot laa:-
      i) dier ade hal nk kene blah cepat..then dier mintak excuse leklok but fans2 ni berdegil buat tak dgr gak ke…
      ii) fans2 ni terlampau over gedik2 ke or demand mcm2 biler dh jumpa AZ tuh…

      p/s: lenkali jgn nk over excited bler jumpa public figure..bler dh jd cmni kan diri sndiri dh sakit ati…

  26. anti-bapok says:

    bapok la tu..cmne aidil x lari..impossible la die nk lari klu prmpn. klu llaki sjati, msti die just ckp x. ni lari, sah2 awww…..

  27. ape kejadahnye... says:

    sebab die rase die glamour la die lari..kalo xde org kenal, die xkn lari punye, sbb publisiti penting..mane tau dr xglamer amek gambr, pastue kuar kt fecbuk,. kuar kt blog Abg Nara ni.kan best..

    ala..lagi 1 diorg ni perform mcm best time lwn asean, la, asia la, ape2 cup yg utk negara. kalu wakil utk malaysia, huh. hampeh. pastue pas je menang, glamer mcm pengsan, kuar muke kt majalah, dan2 la tue nk jadi WAG kan. huh. kalo glamer dan teror sungguh yg amat dasyat d padang, semue yg xminat bola, akan minat bola.. time tu la bru peminat xlari..
    kesimpulannya, mesti ada sebab die lari bile ko amek gmbr ni..konpom punye. ntah2 die perasan ko ikut die dr belakang?

  28. aidil *tup*d says:

    AIDIL MAIN BOLA MEMANG XBEST. tenggelam terus, padan muka

  29. Reena says:

    Moralnya..drpd support team N9, baiklah support team SELANGOR..hehehe..teman gurau jer..

  30. mMM says:

    Bahasa PENYOKONG N9 kelam-kabut..macam org tak sekolah..baca pun tak faham

  31. huhu... says:

    rasenyer aidil ni mmg pemalu laa..sbb pena tgk die dlm rancangan macam2 aznil..die ni kurang bercakap compare dengan zaquan… tp aidil kalau bace ni boleh ambil sebagai lesson..terlalu banyak kontroversi rumahtangga dr peningkatan sukan..huhuhu…

  32. wawan says:

    ahh ni kelam kabut je ni..saja nak buat cerita..so far aku xde masalah pon amik gambar dgn aidil

    1. time match malaysia vs maldives (dia injured..duk tepi dgn zaquan & ayu raudah..time tu dorang x kawen lg)

    2. match vs selangor (frenly vs aff cup)

    3. nike event kat OU

  33. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    minah jambu akan teros menyokong aidil kesayangan minah jambu ni kalah ke menang ke tetap akan minah jambu sokong walau ke laot api sekali pn minah jambu akan kasi sokong !!!! tapi kalau ke tasek cini tk boleh ye pasal minah jambu tk tau berenang…..minah jambu cuma boleh selam aje……………terima khaseh ye……..cenyum cikit…….i lov u aidil…..

  34. Kaki Kudung says:

    Korang la bodo… dorang tu plyer bola la siakkkk…., yang korang tu terhegeh2 sngat tu apasal? Bole pulak tuduh dia kekwat… pada aku, dorang tu ada sebab la…. aku mase NS lwn Johor FC bole pulak dapat ambik gambar ngan Aidil… bukan kata Aidil, siap ngan Wan Jamak sekali la….
    LAGI MAU KECOH LA….. GET A LIFE!!!!

  35. shiro says:

    bola oh bola….

  36. HaHa says:

    dah name pun ade kawan tepuk bahu, mane tau kalau kawan dia tak tepuk bahu dia amek gamba dgn ko. maybe ade something happen. heh luahan hati peminat camni. dah tak dapat amek gamba nak masuk tenet bagai.

  37. suka gossip says:

    ala la korang sume ni, pasai si aidil pun nak kecoh2….kentut pun busuk jugak..wakkkaaawaaaaakkaaaaa

  38. chidori says:

    mungkin dia tgh fobia dgn apa2 kot

  39. awek alif says:

    penah jumpe aidil zafuan kat R&R…suwit saje…senyum2 n bg laluan kat saya untuk ambik makanan dulu.. okies jerk..mesra alam je..waktu tuh n9 bru fight ngan kedah rsnyer… so far….dia ok n mesra ngan smua org… :)

  40. aku muslim says:

    aduyai…. tak bleh tuduh2… aku mmg tak bape suka kembar ni.. tp pikir cara logik… maybe dieorang terkejut ingtkan peminat perak nk amuk kat dieorang.. baik blah dan pikirkan keselamatan dirikan… itu lebih penting… lagipun.. penat doll baru lepas game.. dah tu kalah plak 2.. lagi tensionn. paham2 ler……

  41. lolyat gang says:

    team negeri 9 sux anyway
    hahah

  42. nieq says:

    lolyat gang.mulot kau mcm longkang.

  43. sadis says:

    aidil lari sbb bau ketiak dia masham kot.. hehehe.. xpon dia tkut tgok pompuan2 serbu dia.. huhuhu

  44. whatever says:

    From my view la kan, kalau aidil tu da brani nak jalan2 kt tmpt awam, dia kena la brani utk ambil gmba dengan peminat. Kalau tak jangan jalan.
    Bagi aku kalau depa sume ni ade hajat nk pukau ke, pukol ke, dorg x uturn kot, langgar je aidil tu.. dengan pemain negori sume kene lenyek.
    lagipon aku yakin yg hantar email ni perempuan, ape je la yg perempuan2 ni boleh buat. aidil2.. ape la nasib rita dpt kau!!!

  45. ted mosby says:

    aku amik gmbar ngan team n9 xde pape pon last season….ni kompem ketiak die kopam tu yg player n9 lari tu…hahahaha…..

  46. sot says:

    apala sgt nak ambik pic dgn dia ni buang masa jala hati busukkkkkkkkkkkkkk

  47. shark says:

    alahai mamat ni pn nak kena ambik pic ke waste of time jela yg nak tu hehe aku lg hensem dr die ni…

  48. heyhey says:

    erm…kekwat gak la kalo die lari..tapi smlm aku ada ngn mkcik n spupu aku kat sana…n surprisingly, aidil layan baik je..dapat kitorg tgkp gmbr…siap sembang2 psl rita nye pregnancy..n die layan spupu aku yg kecik tu pminat die baik je…

    tak tau la kan…rezki masing2..tak gitu?

    • suria13 says:

      bgs la… tapi aidil at least ckp la sumting dekat fan dia tu.. cakap la sorry ye saya penat ke… jangan la lari2.. kan2?

      • BumbleBee says:

        kter tak tau ape yg jd… yg email ni pun side yg terkena…so mestilah kesalahan sndiri tak nampak…kalo dier tau salah dier pun takkanla dier nk tulis mestilaa dier cover…dier hanya tulis bende2 yg bila org ramai baca menyampah & menyalahkan aidil sorang jer. Ramai org yg agree dgn dier nnt..lg puas laa hati penghantar emel ni…

        p/s: (tngok cth mcm mentor nyer audition jerla..mamat yg Awin ke namanyer. dhlaa IC merah, confirm la x dpt masuk..then nyanyi pun x sedap. Tapi dier dok salahkan org laen…xde pun nk salahkan diri sndiri yg x tau term n condition sumer)…

  49. Diana says:

    ala, tak yah kejo2 depa nih.. nyemak je, main bukannye pande po… poyo je.. carik glammm

  50. bb says:

    ~~SALAM MAULIDUR RASUL~~sedih jer dgr solawat nabi…

  51. suffer8zine says:

    ayat betul2 marah dan terluka tu

    Terkini : Utusan Rasmi Dari Devilzc0de

  52. Piston Pecah says:

    teruk bonar lah gitu

  53. mamatmacho says:

    pernah jmp datuk ct time open house die kt umah dato k kat tikam batu..sgt2 baik..siap suruh org ketepi bg laluan kat makcik sorg tgh meriba anak kecik..mmg baek giler

  54. syucran says:

    die ni memang poyo..main tak hebat mana pun..berlagak star je lebih….tapi hampesss…nak jaga anak bini sndri pun tak bole…dulu masa nak bkan main g…bila dah dapat dah sedap…tendang mcm tu je..ko igt bini ko tu bola ke apa?tiang gol punya budak hingusan…..

    • soccer says:

      ko kenal dia ke??? ko org mane? ko jgn sibuk hal rumahtangga dia la.. kalau ko hebat ko g la jd main player kbgsaan bai.. tah2 kau kalau lwn bdk sek pun terkengkang2, pandai nak mengata org..

  55. luth textile says:

    nak tegur orang tapi ayat berterabur

  56. franky says:

    mak aii comment2 sume macam pandai na main bola. compare die ngan muslim ahmad aidil way better la dude. y budak ni pon xyah la sentap sangat. biasa dah tu. gua dulu amik gambar dgn die relax je. xde hal pon.

    common la malaysia, sume nak condemned orang no 1. dia ni xpandai main bola la, kaki pengkar la, tanduk bola 3 kali je la time lawan hk aritu. ptuiihhhhh

    kalau lu orang main bola national boleh la jugak nak kutok orang. be positive. common malaysia

  57. N9supporter says:

    yang bagi email ni pun satu, tepuk bahu buat apa? cuba bagi salam, cakap elok elok nak bergambar. aku yang satu daerah dengan dia selalu je jumpa and elok je tegur. nak kata aku hot, memang TAK hot lah. ni kes tak boleh terima hakikat kene reject lah ni. relax la, belum rezeki tu. nak jumpa selalu? hah, bulan puasa dia selalu pergi bazar ramadhan kat stadium paroi tu, pergi lah try tegur. jangan risau, tegur elok elok, takkan dia nak lari. kata PEMINAT, kalau betul PEMINAT, mesti kenal betul dengan perangai mamat ni kaaaaaaan

  58. N9supporter says:

    yang bagi email ni pun satu, tepuk bahu buat apa? cuba bagi salam, cakap elok elok nak bergambar. aku yang satu daerah dengan dia selalu je jumpa and elok je tegur. nak kata aku hot, memang TAK hot lah. ni kes tak boleh terima hakikat kene reject lah ni. nak jumpa selalu? hah, bulan puasa dia selalu pergi bazar ramadhan kat stadium paroi tu, pergi lah try tegur. jangan risau, tegur elok elok, takkan dia nak lari. kata PEMINAT, kalau betul PEMINAT, mesti kenal betul dengan perangai mamat ni kaaaaaaan

    • n9supporter says:

      haah, betul tu… sokong.. aidil kat stadium paroi xpnh sombong.. tegur jela, siap boleh borak2 lagi.. dia xsombong la, biarla xnak sokong, fan n9 pun ramai g..

  59. zestymama says:

    hahahha, akak rasa agak2 bila penulis tepuk bahu tu Aidil dh terkejut beruk kot… tu yg terus lari…. tak elok la kita judge dia kekwat semata2 pasal 1 insiden tu… ntah2 memang ada hal emergency ker hapa, mana kita tau kan… takpa, next time cuba tegur lg… kalau time tu pun buat2 lari mmg sah ler dia kekwat kan…

  60. suria13 says:

    rasenye dlm email ni, member aidil yg tepuk bahu aidil. bukan penulis email kan??

  61. Fitriz says:

    Tak paham betul aku luahan2 perasan yg dihantar kepada Abg Nara ni.Abg Nara ni mcm pakar kaunseling pulak dh nk lyn luahan-luahan perasaan ni hahahaha

    Bagi aku baik buat page Facebook “Kami Benci Aidil Zafuan” dari luahan perasaan ni.Bagi dia bergetar sikit.Luahan perasaan sini buat apa?Entah2 dia pun x baca blog ni dan ambil pot huhahahaha.Lagipun buat hate page ni kan salah satu kehebatan bangsa Melayu ni.Tak suka orang tu buat hate page kat Facebook.’Kami Benci Fasha Sandha,Kami Benci Abang Nara…ooppsss sori ya pemilik blog gurau je dan banyak lagi.Jadi buat la hate page untuk Aidil pulak huhahah

    Takpun hantar email ke dia ke luahkan ketidakpuasan hati tu.Tak tau email dia?Apa guna Google huhahahaha

  62. blablabla says:

    WHO THE FUCK IS AIDIL ZAFUAN?

  63. You've been tangoed says:

    Maybe…”Awak BUSUK” (ala Noh Hujan)…therefore Aidil run for his life…ha ha ha !!

  64. You've been tangoed says:

    Maybe…”Awak BUSUK” (ala Noh Hujan)…therefore Aidil ran for his life…ha ha ha !!

  65. jenglot says:

    haha.cuba awek2 atau betina merenget nk tgkp gmbr sure mau punya si aidil ni..haha..maybe takot bini jeles ka

  66. TREX says:

    adik ok..abg je kerek skit..time skolah dlu la..

  67. pembaca setia says:

    well,so far i dah baca comments you guys.oh my god.we actually don’t really know about what happened right?come one people has their own reasons.and i think the one yang hantar this ‘LUAHAN PERASAAN’ dekat blog ni memang tak mature lah.jangan suka nak mengaibkan orang lain.orang lain okay je aidil layan baik right?so there’s must be a reson why he did that to you.haiyooo.

  68. x pasal2.. says:

    ermm… buat bang nara, nxt time jgnlah suka post benda2 yg boleh mengaibkan org lain… x pasal2 dapat dosa kering je.. niat asal memang nampak bagus (sekadar nak berkongi email dari peminat)… tp tau x effectnya..makan x abis wooo…

    insaf2la bang nara….

  69. hyp3r says:

    Datang jauh2 tapi stay perak?

    Ko beli tiket bola,bkan beli tiket tangkap gambar dgn aidil..

    Pasal xdapat tngkap gambar,teruz banned..
    peminat lalang mcm ni,org n9 pon xhingin ar..

  70. dr ally says:

    rilek sudah..huhu..

  71. zura says:

    dont wory aidil…kalo dorg xnk support ur team,ktorg still support ur team…
    bg yg pengirim tue,think positive r beb !

  72. rocco says:

    MMGLAH AIDIL TU LARI..SBB DARI AYAT EMEL TU AKU DA TAU KO TU BAPUK..SO AIDIL MMG TAKUT BAPUK, SBB TU DIER LATI…HAHAHA FREAK!

  73. asyik kena gossip jer mcm mana nak bgs..anak bini pun dia tinggalkan..ini kan nak ambik gambo dia lari..hahaha..

  74. soccer says:

    Nara ni pun sengal, bde cmni nak pos ke.. jage tepi kain sdiri a bodo.. ni hal kecik, blambak hal besar kat lua..

    • erm says:

      ini kn ruangan gosip..dh menda ni dihantar pd abg nara sbgai peringatan pd org2 femes tu spya hargai peminat…
      menda besar yg berlambak kat luar tu biarla blogger yg serius ambik tahu atau pak menteri jek uruskan…blog ni just for fun la bro…tmpt peminat luahkan perasaan x puas hati..aku pun penh kena camni tp ngan artis lain…dengan cara ni blh ingatkan diorg…

  75. Adzriel AB says:

    tetamu yg baik tu mesti dihormati sama ada kita suka atau tidak. lainlah kalau dia berkasar.

  76. not really hot says:

    lain kali minat orang berpada2 le.kang dh terkena.:)

  77. not really hot says:

    lucunye :P

  78. mL says:

    rasa mcm tak patut je kaeluarkan surat ni..normal la tu..maybe dia penat kot..kta bru lepas main..

    kepada peminat dia tu..kite kene ingt..
    kite minat biasa2 sudah..jgn obses dgn seseorang

    sempena maulidur rasul ni.apa kata kite ckp psl junjungan rasul yg patut kita cintai dan kasihi iaitu kekasih Allah , siapa lagi kalau bukan Rasulullah

  79. khaizul says:

    setahu saya la saya pernah gak amik gambar ngan dia ok je.siap tunggu lagi kot sesapa nak amik gambar….mgkin dia penat la tu..kadang kadang susah nak puaskan hati semua orang…kan kan…

    • cincau says:

      kalau x nak amik gbr pun at least ckp la baik2 x nak amik gbr pd msa tu..ini lari pla..no manners la org mcm tu..

  80. malaysiaku says:

    Ak rse luahan ni xbtl..pk negatve…sb bru2 ni ak tgk msia lwn hong kong..on da way blik ak tersermpak dorg..ak atas motor aidil dlm bus…ak peace,dye xcted je lmbai2 kt ak gn member ak…ak rase xfair nk ban2 …

  81. Rita says:

    I setuju dia memang kekwat.

    Hari tu lepas lawan bola, I approach Aidil dan mintak seluar dalam kotor yang dia pakai masa perlawanan tuh , dgn cara yg sgt sopan, tapi dia terus lari. Aksyen kan?

  82. iqa says:

    aku rase aku tahu knape dia lari,,,kawan dia tep0k bahu sbb nampak samting kat blakng tu hah (blakang pminat),,tu yg dia lari :D

  83. Aku Pun Bapuk says:

    sah2 aidil lari sbb peminat tu BAPUK..lau x xkn sggup u-turn balik smata2 nk bgambar..ak pun bapok jgk..kdg2 jantan2 lari sbb salah paham tkot kita nk offer service..hahaha..

  84. town_house says:

    kesimpulan email ni..budak perempuan ni pasti tak cun..gemok…pastu gedik nak amek gambar ngan lelaki hensem cam aidil…kalau tak gedik mesti aidil layan…sib baik dia lari..kalau dia terajang masuk longkang amacam?

  85. Tasya says:

    Aidil and gang lari sebab ko tu peminat lelaki je..apa ade.. Cuba yang datang tu awek cun mesti depa sengih sampai nampak gusi…

  86. red apple says:

    aku n kwn2 tgkp gmbr ngn dia ms n9 vs prk,ok je…sporting je dia…mcm mn ngn pengirim email ni dia blh lari plak?kompius aku…

  87. moon says:

    harapkan rambut je pacak tgh2 padang….lalalalaaa….glemer je lebey…

  88. kak Timah says:

    hahaha.. aku sokong mat yo ngan apek red warrior..diorang cool jer.. team N9 poyooo…

  89. diya says:

    klu dah ramai sgt nk ambik gambar, lari je lah.. lagi senang.. yg diorg ni pon nak admire org2 cam gini, buang tenaga je.. tgk skrg dah frust x puas hati siap ngadu-domba kt sini..
    sndr cari pasal.. =)

  90. cimot_comot says:

    nape la bahasa bercamour baur..pening nengoknyer walaupun kau fhm..hehehe..ce ckp BM dengan btol..btw adil tu bese ar..sama umur ngn den..xmatang ar tu..

  91. cimot_comot says:

    bm aku pun dah tak betul..hehe

  92. HTC says:

    heheh…confirmed yg tulis tu org pompuan….yg pegi gatal2 tangan nk pegang bahu ke pingang ke tu watpe…mgkin si mamat ni takut jd bahan gosip…tu sbb dia ade alasan wat camtu…..

    so fikir2 kan la seblum buat…takpun..courtesy la sket…tanye dulu..bole tak gambar peluk2..hahahah

  93. kibo says:

    aku rasa aidil ada benda nak buat kot..nak cepat..dia kan berjalan..sebab ko kata kawan dia tepuk bahu dia kan..selalu kalau kita tepuk bahu maksudnya kita nak kena cepat..xsempat pulak nanti kalau layan ko.

  94. wah wah wah says:

    bkn nk kata la..dlm kalgan pemain bola sepak aq tgk muslim ahmad plg ok bab2 lyan peminat..siap buat bbq lg tuk peminat nk meraikan kejyaan wlpon nme dia tgah top…

  95. PRIYANKA XCUN says:

    aidil, pas ni kalah jerla team ko sbb ko ampeh

  96. cik_li says:

    penat doe nak lyn korg…diorg tu da la training sblm game, pressure game lg..kne keja plak ngn peminat yg ala2 psiko, msti la nk bla

  97. lek la…
    umo die pn muda lg. Jiwa kacaw lg tu. hehehe

  98. Zuwan says:

    sebenarnya dia tu bukan apa, dia x sabar doh nk jumpa bini baru Ayu Raudah. kan baru kawin. adat ler!
    eh jap2. yg kawin dgn ayu raudah tu dia ni ke yg lg sorang? aku selalu konpius! muka mmg sama, nme po dh nk sam!

  99. la gembira rasa hati says:

    aidil merudum

  100. tenuk says:

    hayeee..entah2 si mamat ni tak tau pun yg ada org nk bergamba ngn dia..hayoooo sistem player bola mana ada cm artis2 punya sistem..populariti diorg depends on skill yg diorg ada..amende nii deee

  101. anugerah matahari popular says:

    eleh.. 2 pun nk kecoh kt cni ke… dh die xnk bergambo ngn ko sudah la x payah nk kecoh2

  102. Aku says:

    Benda kecik je nie..apsal emo sgt pengirim nie????
    Kalau Aidil tu xnk brgmbr..abes kt situ je la..smpai nk meluah perasaan ngan anta email kt BN nie..dah mcm nk burukkan org.. Xnk sokong N9 dah la… Toksah la over sgt. Dah mcm pengirim nie plak terhegeh2 nk brgambr.

    P/S : Xbleh brgambr siap email meluah perasaan xpuas ati..Trtinggal solat xde plak smpai xbleh tido mlm @ luahkan kekesalan..huhuhu.. Tolong jadi manusia matang..OK!!!

  103. delisia says:

    aidil yg suka lari dari segala-galanya. termasukla dari anak2

  104. ilovesarawak says:

    masa pegi anfield aku sempat bergambar dengan fernando torres. aku cuma sempat cakap “can i?” dan dia tgk aku pgg camera terus bdiri seblah n pose macho. moral of the story aku nak ngeso2 bak kata org swk, mungkin aidil rasa he’s not that famous that u can grab a photo with me, caused him to run away from u, mr emo email sender.idup kena think positive.baru aman :)

  105. aishwarya miss world ever after says:

    aidil jadila kapten selama2nya spy team ko kalah selama2nya. yeeezzzaaa

    • airil says:

      ape kes ko ni?? dia mmg bkn kapten g. dia kapten ke x, ape kene mngena ngn kekalahn team dia. dengki lebey

  106. AsamGaramGula says:

    ni bangsa gay laknat ni. baca ayat2 dlm surat tu pun aku nak muntah. mmg la org lari kalo dah gayboy ramai2 dtg tgh2 mlm, mana la tau kene culik bawak masuk dlm kete lantas diliwat trus lobang duburnya. CIS bedebah… LARI!!!!!

  107. mat says:

    dia rasa dia faymes kot….xmcm khairul fahmi…member aku siap pkai jersi selangor2…jmpe team kelantan kat restoran….amek gmbr mcm member kenal lama..

  108. LABU says:

    Assalamualaikum,pehh panas giler citer..tapi setakat harini baru kenal dier…x yah la cakap cam tu..cam nak taruk pasir dlm periok orang…Aidil sorang yang pemalu sebenarnya..kalau nak ambil gambar ok jer..cuma muka cam sombong jer…so jangan lah wat citer tipu

  109. lyza says:

    ok jek aku gan tgkp gamba gan die..gan kemba die pun ok..mgkin ade sbb tertntu die wat cmtu kot…jgn tuduh melulu..

  110. I just now wanted to inform you about how much I appreciate every thing you’ve contributed to help increase the value of the lives of people in this theme.