Written by AbangNara | November 11th, 2010

diana danielle

Ape anda akan rasa kalau pakwe/tunang/suami anda asyik puji kecantikan wanita lain? Rasa macam diri kurang mendapat perhatian tak? (Konflik dalaman seorang wanita)

Walaupun peratusan untuk pakwe/tunang/suami anda berjaya mengorat wanita tu rendah atau hampir takda, macam dalam kes saya Abang Nara asyik memuji kecantikkan Diana Danielle atau Lisa Surihani, so rasa cemburu tu mesti ada walaupun sedikit kan?

lisa dan diana

Cantik bukan? Belum lagi penangan kak RCW. Walaupun saya seorang perempuan, saya tetap akui mereka memang cantik dan menawan. Wajah cantik, potongan menawan jauh sungguh bezanya dengan diri ini.. Alahai cik Diana dan cik Lisa. Patutlah Abang Nara asyik puji korang berdua je. Saya faham perasan lelaki macam Abang Nara, asal ada awek cun jer mesti mau usya punya.

rozita che wan

Namun dalam diam sebenarnya saya sedang berusaha untuk mengembalikan potongan badan yang mantap bersempena dengan perkahwinan kami tak lama lagi. Jangan bagitau Abang Nara yang sebenarnya saya sedang menggunakan Premium Beautiful untuk mendapatkan potongan badan seperti Rozita Che Wan. Confirm Abang Nara akan terkejut beruk bila tengok perubahan saya nanti.

premium beautiful

Rasa-rasa seksa tak nak balut badan macam ni? Nampak je rumit, tapi takdela susah sangat sebab corset Premium Beautiful ini dibuat dari 3 bahagian berasingan. Mula-mula ketat skit, tapi lama-lama senang jer. Bak kata mak saya, nak cantik memang kena susah sikit.

lisa dan diana

Selama seminggu mencuba, keistimewaan paling ketara corset ni ialah tak rasa panas langsung walaupon berbalut 8jam. Yang pastinya saya rasa lebih confident sebab semua lemak berlebihan telah ‘dipegang’ dengan mampat oleh corset ni.. Tersorok sudah lebihan lemak tu. Berkesan serta merta, hebat kan?

Selain tu, perubahan ketara ialah saya tak mampu nak makan banyak seperti selalu. Terus terfikir kalau berterusan macam ni kompem boleh dapatkan berat & potongan ideal.

Lagi satu,  sakit belakang pon dah berkurangan sbb bila pakai corset PB ni, terus je postur badan jadi betul. Duduk pon tegak jer, takdelah bongkok-bongkok lagi. Menyihatkan badan tau.

Apakah kesudahannya? Mampukah saya menurunkan berat dan dapatkan potongan badan ideal? JengJengJeng~ Nantikan !!

Sebarang pertanyaan lanjut dan untuk mendapatkan produk, sila ke website Butik Nara. Kalau nak senang lagi, silalah:-

[note]Call/Sms: 012-374 8483
Pin BBM: 2139FA61
Email: [email protected]

Klik sini Kurus, Cantik & Sihat[/note]

P/s: Ke hadapan Abang Nara, saya tahu awak redha dengan size saya yg terlebih sudah. Saya hanya nak kembalikan bentuk ideal yg awak musnahkan sebab asyik bawak pergi makan setiap kali kita berdating! Ini semua salah awak ~~

83 responses to Luahan Hati Si Dia Kepada Abang Nara

  1. [email protected] says:

    huhu
    letak pic menarik tu

    0
    0
  2. eliz says:

    good luck!

    0
    0
  3. […] Panas, Luahan Hati Si Dia Kepada Abang Nara Submitted by selebriti on November 11, 2010 […]

    0
    0
  4. lAl says:

    meletop!!!ahahaha

    0
    0
  5. lisya says:

    pun pakai PB jugak..tp celam2 je..

    0
    0
  6. ez0ra says:

    perghh nak jugklah.. nak jd ramping cam dd, lisa & rcw..
    *agak2 abg nara pandang x kat aku..=)

    0
    0
  7. aries_april says:

    bnyk2x…
    tnang bang nar4a pling cntik..nice person.

    0
    0
  8. Toto i COmel says:

    i pakai korset dah 2 tahun….pinggang maintain 24….

    0
    0
  9. gee_poziah says:

    tapi koset ni harga beribu kan..akak tak mampu..uhukhukhuk…

    0
    0
  10. mas says:

    i dah pakai corset ni dah 4 tahun.. dari bujang (umur 22) sampi dah ade baby ni..skrg (26 tahun).. masa bujang2 tu memg maintain je badan.. sbb i memg berbadan kurus brat 46kg dgn ketinggian 163cm.. tapi bila pakai corset beautiful ni bentuk badan makin mnyerlah… masa pregnant berat i naik sampai 76kg… lepas je deliver i berpantang dgn corset ni.. walaupun ketat tak hingat (maklumlah corset ikut ukuran masa berat 46kg)..tapi dgn berkat kesabaran.. bukan sahaja peranakan cepat mengecut, sakit2 badan lepas beranak hilang lepas 3hari pakai corset ni… berat i back to normal bila baby i umur 8bulan sahaja..amazing kan..i dpt berat 46kg lepas hanya 8bulan deliver.. skrg baby 1 dah 1 tahun 3bulan.. i masih pakai sbgai pakaian harian.. untuk maintain body… ;)

    0
    0
      • [email protected] says:

        ni kak nara bayar berapa kat MAS tuk promok ni,,, heheh
        gurau je gan marah

        0
        0
        • mas says:

          skdar berkongsi pngalaman.. sbb reality.. tak perlu makan2 ubat.. [email protected] beli untuk wife of mak u yer..

          0
          0
        • [email protected] says:

          dua2 xder mas…
          tak tau nak beli tuk sapa
          .. tu yang kak nara suruh pet pakai tu,,,,
          nant lain lak jadi nya

          0
          0
        • mas says:

          oh. sorryyy…[email protected] tak yah beli skrg… nanti dah ade wife baru belikan erh…

          0
          0
        • [email protected] says:

          nant kalo ader isteri suruh dia beli sendiri

          0
          0
        • aries_april says:

          kdkut tul ko ni nik…bli la kat wife ko…
          dia dh ksi adiah bsar kat ko…
          9 bln dia kmpl tuk ksi hadiah tu
          :-)

          0
          0
  11. mas says:

    harga beribu.. tapi bagus dan tahan sepanjang hayat..kan kak nara…hum.. tlg promote ni..heheh

    0
    0
  12. [email protected] says:

    ruangan tuk pepuan ni..
    laki jngan komen lebih2

    0
    0
  13. littlemia says:

    kami2 kaum ibu di opis ni teramatla minat ngan produk ni….tpi kompius bab payment tu..kalu installment tu caner ek…

    0
    0
  14. gee says:

    saya setuju ngan mas…corset ni memang bagus sgt.
    saya tak sabar nk pakai balik nanti coz skrg saya pregnant. baru 2 bln pakai terus pregnant. Walaupun harga mahal tapi worth it sesangat. For more info to my blog

    0
    0
  15. dara pingitan says:

    wooowwww…
    cm nk try lh, wlupn sy x kawen lg tp bdan dh naik sgt2…
    ssah klu nk pkai bju kbaya…
    tkut2 trsmbul ap yg x ptut
    hhiiiiihiiii

    0
    0
  16. mas says:

    kalau beli benda dah mhal kene lar hargai.. pakai hari2.. barulah dpt hasilnyer… yang pasti takkan kecewa.. i tak jual.. tapi best kalau tgk smua org happy dpt bentuk bdn ideal.. i pempuan so i faham feel kalau body tak cantik.. banyak juga suggest kat kwn.. memg harap dier org dpt manfaat nyer.. yg penting warranty seumur hidup tau..

    0
    0
  17. littlemia says:

    betul2..tiba2 rasa minat sgt nak beli

    0
    0
  18. ni luahan hati kak nara kpd bang nara ke? :P

    0
    0
    • [email protected] says:

      abang nara tu adik kak nara,,, kak nara buat luahan tuk suami dia,,, nant beli 1 lepas baby kuar dapat pakai….
      badan jadi cantik lagi
      abg hasnul xfaham lagi tak tau le

      0
      0
  19. amazing pict says:

    hahahahhaha…
    ape da….
    si out je….

    0
    0
  20. ely says:

    pengalaman sendiri pakai..

    mmg perut ni buncit tahap tak ingat sebelum ni..al maklumla anak dah 2..mmg mcm peknen lagi.. padahal tak peknen pun… bile pakai pb ni..seminggu je nampak perubahan.. inci makin kurang..dan kurang lagi..mls nak timbang berat.. tapi mmg truly truth.. ramai tegur dah kurus.. now lebih confident ke sana sini..bangga siut.. cik abg pun puji… baju kebaya pun muat… heheheheh..size suar n baju berkurang dr size XXL ke L skrg ni..

    bab harga mmg la mahal..tp mmg pdn la dgn kebagusannya..dah ler tuh LIFETIME WARRANTY..kalo rosak..cari KAK NARA kan kan kan???

    ada sorg membe pakai.. kononnya nak peknen sbb kawin dah 4 yrs takde anak.. pakai pb ni 2 bln je terus lekat..

    sgt sesuai la kalo pakai time pantang..tak yah le korang sibuk nak berbengkung..ki ki ki..

    beli 1 set.. tapi byk gunanya pd u all..silap2 berpuluh tahun leh pakai… tak gitu KAK NARA??

    p/s: promosi baik utk kak nara ni.. baik punya

    0
    0
    • big mama says:

      nak bagus lagi..sapa yg susah nak peknen tu..elok pakai PB ni n mkn sekali pil herba maharani (org2 brunei gelar pil ni..pil herba KEMUT KETAT)..mmg terBAEKKKK..dan pil maharani ni bagus utk betul kan perjalanan darah2 dlm bdn kita..PB lak bila kita guna hari2..dia dpt membetul kan sistem2 peranakan kita (org pompuan of coz)..tapi org lelaki pun bole guna kan bengkung PB ni utk menghilangkan perut yg buncit, sakit2 blkg (maklum la selalu kerja keras)..hihihi..mmg PB ni adalah satu anugerah utk kita kaum pompuan..terutama nye utk aku..aku start pakai PB ni dr bulan 7 hari tu..n smpai skrg aku dah lost almost 10kg..masa bulan puasa hr tu..mmg best..masa berbuka aku ttp pakai PB..hasilnye..aku mkn sket je..terus dah kenyang…dan yg paling best..jika sblum ni aku mkn big-mac mcd tu bole habis dgn sekelip mata je..tapi dgn PB..GCB yg sodap tu pun aku x bole habis kan..itu la kuasa PB…mmg betul la bidalan “alah membeli menang memakai..”
      **sape2 yg ada follow blog RED MUMMY”..mesti tau kan ..dia pun guna PB..wlaupn bdn dia comei..see PB ni sesuai utk semua saiz bdn, dr yg secomei2..smpai la segebu2..sume pun bole…dgn PB kita bole dpt shape utk bdn kita on da spot..mmg miracle tul PB ni..aku kagum…

      0
      0
  21. t aziz t man says:

    pb ni mmg bagus wife aku pakai dah 1 thn tapi badan mcm anak dare. sbagai suami mmg puas hati tengak je mesti geram. mase bsame pn mcm mlm ptame.. kpd suami baik beli utk isteri masing2. isteri pakai awk dpt manfaat.

    0
    0
  22. paper says:

    kalo jadi cam rozita che wan xnakla. walopun badan aku xlawa, badan dia lagi xlawa, tgk ukur lilit dia tu besar la, tu sebab pakai korset jer xnampak muffin. kalo dah pinggang besar camtu konfem ada muffin n lembek jer tu. kalo badan cam diana n lisa aku percaya perut diorang cantik…

    0
    0
  23. ely says:

    bgus mmg bagus..

    jgn lengah2 la.. korang beli ngan kaknara ni.. pastuh apa hasilnya leh dikongsikan bersama…

    0
    0
  24. putrione says:

    sy pn pakai gak PB..tp kejap pakai kejap tak….hmmmm…

    0
    0
  25. sofea says:

    akak np ar saya da pakai korset ni nk dekat 2thn dah.. tp berat xtrn2 gak… suami da komplen kata badan dok camtu gak tp korset da koyak, butang da rosak beli mahal… akak saya salah pakai ker

    0
    0
    • mas says:

      sofea, i rasa betul u dah salah size.. and pengambilan makanan yg tak betul ni.. tapi confius cane leh koyak yer.. i beli masa berat i 46kg.. lepas deliver berat i 76 kg. i pakai ganti bengkung.. tak koyak pula.. skrg berat i 46kg.. corset i maintain dah masuk 5 tahun end of this year.. cuma dah tak keras cam dulu lar.. dah 5 tahun kan.. or cara you basuh tu salah.. i plan nak beli satu lagi once pregnat 2nd baby.. so i tak plu beli bengkung..

      0
      0
  26. Qaseh32 says:

    Dear Friend, saya dah beli corset beautiful dah dah 10 bulan memakainya..Harga RM2200 tapi tak ada kesan apa2 cuma menambahkan sakit pada gastrik saya menjadi ulser perut..time yang sama saya sakit belakang yang teramat..and now saya dah selamat simpan corset tersebut dalam almari..so rugi..

    0
    0
    • mas says:

      Qaseh, mesti ade something yg tak betul tu.. cuba check balik.. tapi mula2 pakai dulu i pun rasa sakit2. tapi lepas beberapa ketika.. jadi sngt selesa.. hilang senggugut..segalanya jadi baik..

      0
      0
  27. t aziz t man says:

    Qaseh32.. sy rase awak salah saiz tu..kalau ukur bentuk bdn awak betul2 pb tak kan koyak. itu tande ny awak ade penyakit itu. sy rase awak pakai bengkong dl bile bdn awak dah serasi baru pakai corset.. rugi tak pakai..

    0
    0
  28. miss suka masak says:

    saya da pakai pb…..

    almost 2years………

    ibu y belikan…eheehheehe

    best2~~~~~\

    byk benefit………….

    0
    0
  29. sofea says:

    kak mas kita beli ms brt kita 50kg skrg brt kita 62kg myb sbb tu bleh koyak kot..nk kata slh pmknan kita mang diet tp tah lar brt xnk trun gak kn

    0
    0
    • mas says:

      Sofea, kak mas leh bagi cara diet kak mas..tapi better refer to doc lar.. cara kak mas diet, kak mas memg tak ambik nasi langsung selama 6 bulan.. between pakai PB, tak rasa lapar.. akak just replace dgn mee hoon sup.. everyday mee hoon sup.. tak de ape2 masaalah.. dan akak dpt berat akak semula… pagi just ambik susu anlene, tgh hari mee hoon sup, malm susu anlene.. it enought.. masa akak betul2 diet n pakai PB tu, kalau makan terlebih pun mcm nak muntah.. sbb tak muat nak masuk perut lagi.. sofea leh cuba.. tp make sure jgn tak makan langsung..k

      0
      0
      • ShueQry says:

        owh,thanks you..sangat gembira membaca komen ni, sekurang-kurangnya ‘sayang’ saya tak le risau cemana nak dapayt bentuk badan ideal.

        0
        0
  30. nissa says:

    bo;e saya tau mana2 pjual PB yg jual leh wat installment?? kire byr bulan2?

    0
    0
  31. ShueQry says:

    thanks, saya dapat sedikit info dari entri ini, khusus untuk seorang bakal isteri.

    -ShueQry-

    0
    0