Written by AbangNara | April 11th, 2011

dayang nurfaizah

Assalamualaikum abg nara

Di sini saya sertakan gambar2 penyanyi wanita yg saya rasa tak perlulah utk saya perkenalkan lagi. gambar2 ini saya ambil dari album koleksi teman yg telah menghadiri showcase penyanyi ini pada bulan mac 2010 yg lalu.

Yang saya tak faham ialah inikah yg dilaung2kan sebagai profesionalisme seorang artis apabila sambil menyanyi perlu ada aksi2 yg menjolok mata sementelah pula si penyanyi adalah seorang perempuan melayu ISLAM. tidak ada rasa segan atau malukah dengan aksi2 sebegini dipertontonkan di khalayak ramai??? sedangkan isma dan zul 2 by 2 yg sah sebagai suami isteri pun mendapat banyak komen negatif apabila beraksi begitu intim di atas pentas, inikan pula mereka berdua yg tidak punya apa2 ikatan.

Semoga gambar2 ini dapat ‘membuka mata’ kepada masyarakat kita agar bijak memilih insan2 yg mereka angkat sebagai idola atau pujaan hati atau insan yg disanjungi atau fashion trendsetter dan sebagainya….,

Lagi gambar Dayang Nurfaizah dengan membaca entri ini sepenuhnya.

dayang nurfaizah

dayang nurfaizah

dayang nurfaizah

dayang nurfaizah

dayang nurfaizah

dayang nurfaizah

dayang nurfaizah

dayang nurfaizah

dayang nurfaizah

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

218 responses to Luahan Hati Seorang Peminat Dayang Nurfaizah

  1. terasa ke says:

    astaga…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ntah says:

      astaghfirullahhalazim..

      btw, astaga tu haper?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • akuku says:

        astaga tu biase je bg org sabah xkire agama ape..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • wintergurl says:

          Excuse dia tu orang sarawak ….ingat artis semenanjung tu alim sangat ka

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • sally says:

          aik tibe2 je melenting

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • annoying says:

          lahh…. dia cakap bukn pasal astaga kat dayang…
          dia ckp expression astaga tu diguna pakai secara meluas kat sabah… tkda kena mengena pon nk kondem org sabah sarawak.. takperlu melenting pon

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

          artis biasa lah…. dayang ni kan beyonce….. betul kata wardina artis malaysia ni x layak dijadikan idola…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • BukanPeminatPocoPoco says:

          oii wintergurl….!! kalo ko nak melenting2 & sentap2 x tentu pasal, baik ko nyah je dari page ni. tempurung kelapa punye orang!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • meme says:

          dyg org s’wak la der… suka ati ko aje wat statement x syg mulut… abih 2 org tanah melayu sgt2 beradab sopan la??? mcm la org malaya 2 sumanya sopan mcm wardina…puihhhhh…kat sana lg byk artis2 yg rosak akhlaknya…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • gadisfebruary says:

          huhuhu…kite sume xde hak nk tentukan dosa pahala seseorg…kite cuma boley doa yg baik2 je…

          yg buruk sume dtg dari kita..yg baik dtg dari pd NYA..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • MAHAMERU says:

          apa pula nak kaitkan sabah sarawak ngan org malaya……… asabiah kitak tok!!
          dia artis yang datang dari skolah agama tuuu..huhu
          na;uzubillah

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • momoe says:

          hek eleh nyampahnye penghantar email ni.
          mcm la ko alim sgt.. nk tunjuk2 benda mcm ni. yg nk sebar2 gambar ni wat ape. org2 yg komen kt sini sume bg tambah dosa ko je sbb ko. teruk betul. klau baik sgt pegila bg nasihat depan2 dayang tu. nk sebar2 aib org mcm ni ko pun sama je 2×5 busuk punya orang.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • momoe says:

          bangnara nextime jgn layan/publish email2 mengarut mcm kt atas ni. meluat sgt. pengomen2 byk tambah dosa je ngutuk2 orang. xmembina.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • myri says:

          yup bangnara kena ingat,ohartis jatuh sebab rajin sgt keluarkan ‘luahan peminat’ mcm ni. jangan sampai bnara jadi medium orang senang sebar unfounded accusation cmni. asal tak puas ati sket je,sibuk anta gambar yg biasa2 tp guna kapsyen gempak2

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • amirul says:

          sy hairan la dgn semua komen yg bgitu emosional skali di sini. knpa smpi nk memaki hamun bagai???

          yg sy nmpk di sini cuma satu. kita dikurniakn bakat utk mnyanyi. so kita mmilih utk jd pnyanyi yg mnyumbangkn suara utk mghiburkn pminat2 kita n org ramai.

          kita x usah sentuh soal agama atau hukum syarak…

          apa perlunya bpakaian yg terdedah sana sini?? apa salahnya klu pakai pakaian yg lbh bsopan sbb kita hanya mnjual suara, bkn bgitu??

          bkn nk mghina ciptaan tuhan yg bkulit gelap, bkn juga nk mbandingkn ketiak sapa itam, ketiak sapa putih….ttapi septtnya ukur baju badan sndiri. klu si pnyanyi bpakaian lbh sopan atau aksinya lbh sopan, tentu kita x nmpk pemandangan2 yg agak “menyilaukan mata” kita kan??

          dan rasanya sbg pnyanyi pun, perlu ada batas2 pgaulan trutamanya apabila kita blainan jantina sbb prtama kita org islam n yg kedua sbb kita org timur. bkn ke x manis adegan2 yg sbegini??

          tu jer sbnrnya…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • NSI says:

          ala..klu pengirim tu hantar gambar je tnpa email pon ramai gak org bg komen negatif…aku x baca pon apa yg pengirim ni tulis, malas..aku tgk je pic dia aku da leh agak da apa yg org2 akan komen……statement aku ni general, x kondem mana2 pihak..sapa ada akai, lu pikir la sendiri………

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Sofia says:

          jangan la marah yang hantar email ni..mgkn tujuan dia just nak bukak mata org yang tak berapa nak sedar tentang perangai DNF ni kot..Seriusly sblm ni saya pun minat DNF sbb dia macam takde gosip teruk n clean jer..tapi bila tengok aksi2 dia yg sebegini saya terus tak minat..bukan setakat DNF jer..mana2 artis pun kalau dah perangai macam ni of course la jadi kurang respek kan//n tak silap saya,penyanyi laki tu Marcell kan?Maaf kalau salah.n He,s not Muslim right?bagaimana org nak respek Islam kalau penganutnya sesuka hati boleh diperlakukan tanpa ada batasan?Even Mercell kawin ngan Islam pun(Rima Melati tak silap,pun still tak convert lagi)..tau la dunia hiburan mmg happening tapi DNF kena la jaga adab dan sopan sbgai seorang MUSLIM…dah la pakaian SEKSA mata melihatnya ditambah lak dgn perangai macam tu..mungkin saya org kampung takleh terima aksi sebegini unless u all yg terlebih URBAN…thanks…….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • neyna says:

          kasihan ngan akuku.. maksud dier “astaga” tu term yg slalu di gunakan di sabah.. tak kira agama,bangsa dan lain2… bukannyer die tuduh Dayang tu org Sabah.

          Btw rasanya tujuan penghantar email ni nak tunjukkan sesuatu yg harus diambik sebagai iktibar utk muslim kat malaysia ni..sebab kalau takat hantar gambar org lain bersosial takde effect sangat coz org tak kenal..ni kalau artis org “prihatin” sikit…

          Mudah2an dapat iktibar/pengajaran buat semua di luar sana..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jia says:

          aku org srwk tpi aku fhm maksud AKUKU… dia bukan hina org sbh srwk…dia cume jwb pertanyaan NTAH yg bertnyakan maksud astaga…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • X0x0 says:

          da sala paham nak mlenting pulak.adoyaiiii~

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ella says:

          fuck u akuku, blah aa, nk kutuk org sbah… xpyah nk ckap diri tu islam klu nak wat komen mcm tu … pigi dah… One malaysia konon…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • conan says:

        aie?kenak kitak dayang??yang c penyanyi laki ni bukan dah kahwin ke?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • huh says:

      ksiannyer dayang kekurangkan kasih sayang…. kawin la dayang…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • misz says:

      part plg xbekenan kat si dayang ni sbb dia ngaji sekolah agama dlu… tp pakaian, duhhhhhhhhh xtau la nk komen….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • HRH says:

        Tau tak Abg Nara yg selalu menyiarkan gossip2 artis & gambar2 kontroversi tu dulu sekolah agama berasrama penuh? So yg menyiarkan pun dpt share, yg tersiar pun dpt.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • oioiyaoi says:

          HRH…baru tawu..sbb dia xpenah ccer cer pun dia dulu skolah agama..yg dia dok cer cer dia dulu baja kat korea…..huhu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • secret says:

      astagfirullah hal azim la….. astaga tu tak membawa maksud ape2.
      Bintang Jatuh dari Langit!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sue says:

      aiyokkk….ketiak itammm….eee xsedaq ka tiak tu itam…
      pakai la Nivea extra whitening yang mempunyai cell repair..kompom dalam sebulan tiak da semakin mencerah yer wahai Cik dayang sayang…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • oioiyaoi says:

        la xyah susah2…bli je tawas…tumbuk halus &gosok…gosok jgn xgosok2 sampai berkilatttttt…haha tp btol…info kpd yg ingin memperbaiki celah ketiak dan yg sama waktu dgnnya.amalkan slu.insyallah…yela kdg sibuk ngata ketiak org..ketiak sndiri ada baikka?hahahaha

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • haha says:

          tp beb..ade dgr tawas pon xbape bek..ade chemical berbahaye gtu..if salu disental di keti..hoho..ade mudaratnye..keh3..kalo x silap aku la kn..
          yela..ketiak owg len pon xsemestinye lawo,tp sbb tu la disuruh menutup aurat..menutup aib diri sendiri..heho..cume yg ak xpam kalo ktiak xbape purfect tp ade kyknn tok tunjuk..adeh…pnt tau owg len..pnt nk terjeling2 sbb cm eh..eh..hitam ka??keh3..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • oioiyaoi says:

          oic..sal chemical tu xtau lak…dulu bli yg ori tu..yg ketul2 cam batu tu.byk jual kat kdai india o yg jual2 bunga tepi jln tu…bukan yg dh siap proces dlm botol tu…dulu rajin amalkan..mmg ok…klu yg was2 tu terpulangla…hehe…nyempat ye kite ni…sal penat nak jeling tu mmg penat tp dlm pade penat tu kite ada 1 semangat yang kian membara utk menjayakan jelingan mawut tu…hahaha

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. pae says:

    eiii.. plis laaa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. shiro says:

    huh! sakan..dayangkan mmg cengini ha pakaiannya..mmg over..peluk2 bagai

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. Mamat says:

    wow hebat la artis sekarang :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. fryingpan says:

    adehh…islam la sgt kan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • leon says:

      rasanya tak perlu wat ayat sebegini utk tunjuk kita x suka apa dayang buat…coz ayat sebegini mcm menghina islam itu sendiri….juz pendapat sdn bhd :)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. SENGAL.......... says:

    DIA LAH YG NGAKU ISLAM TU…..TP??????……….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. adeakukesah says:

    dayang dayang..bakat dh best,suara pun best, tp…. kalo la perangai tu sopan sket mesti lg la best..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. jena jen says:

    uptodate pn salah. Ni gaya hidup urban. Yg kampong mari pun asal masuk club. P la tengok show kat funfair. Jangan nak banyak songeh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • nys says:

      tak sangka lak gaya hidup urban ni mendekatkan diri dengan neraka

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • qila says:

        nak urban life sgt kiter nih mat saleh ke beb.. kat ic da tertera da melayu islam kan.. melayu tu da betul da islam tu pulak cume pd ic jelar???mane pegi budaya timur masyarakat melayu yg berpakaian sopan, bertutur dgn cara berpekerti mulia sume???

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • nys busok says:

        nys ko ni ckp pasal nerak..tapi time ko tules comment ni time maghrib..ko x semayang ka?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. lol says:

    mmg dri dlu tak minat minah nie……kulit udah lew gelp tp msih moe ditayang2……tp dah itu yg dy ske…..bio lew……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. fryingpan says:

    ok..sori yer…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. jeng says:

    trok sgt minah nie…..bukan popular mne…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lulu says:

      klo dia xpopular xda org bz2 wat cta ttg dia & sbarkn gmbar ttg dia….coz dia popular la da gosip cam ni paham?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. hurmmmmmm says:

    astaga….macam mak nyah.bakpo make-up macam tu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. kukumalu says:

    dunia dh semakin akhir zman, mcm ni la jd nye… yng haram telah di halalkn dan yng halal jd mcm haram plak.. mudh2an die sdar dgn apa yng dilakukan. kalo allah ambk nyawa die dalm mse trdekat ni, masyaallah…smpat ke die nk brtaubt. dosa kita bkan ckit2….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • anoymous says:

      ya allah. u malaikat ke tau dosa pahala org? u tlng calculate dosa dengan pahala i bleh? nk tau gak masok neraka ke syurga. jahil doe ayat ko.hahahaha.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jerawat says:

        oit cik anon kamu tk dpat beza ker dosa ngan pahala..kalo dah perempuan islam mendedahkan auratnya bukan kah berdosa nama nyer..perempuan dah lelaki bukan muhrim bersentuhan kulit tanpa lapik bukankah dosa name nyer

        berdasarkan gambar di atas di manakah perbuatan yang membolehkan mendapat pahala…lelaki yang membaca blog ini dan melihat gambo cik dayang tu pun berdosa..dan jika ada manusia menggunakan gambar2 itu utk membuat perkara yang mendatangkan dosa..pun di kire berdosa juga

        cik anon sila study kitab Al-Quran untuk melihat perkara2 yg blh membawa dosa dan pahala

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • qila says:

          anoymous ayt ko sungguh menjengkelkan!! ko lar yg sbnrnyer jahil bab agama.. smpaikan dosa dan pahala pun x reti nk beza.. manusia dan malaikat pun ko x kenal.. bengong betul!! pegi blaja subjek agama islam skola rendah blk la..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aku says:

          aku sokong cik qila..anoymous ni main belasah je komen..mmg la kita x tahu dosa pahala kita..dlm sehari2 kita idup ni, kita sendiri x tau baper byk dosa n pahala yg kita dapat..sudah tntu la kita xleh nak memberi nilaian kpd org lain sipulan ni dosa menimbun..sipulan ni pahala menimbun..tp, bila kita mengaku kita islam, secara fitrahnya kita kena tahu la btsan2 agama.dah tahu wanita islam perlu memelihara aurat..kalo nak ikutkan menyanyi tu pun mendedahkan aurat tau walaupun x dedah pakaian..sbb suara wanita adalah aurat..apetah lagi la berpakaian menjolok mata dan aksi2 yg x sepatutnya dengan lelaki bukan mahram.spttnya artis2 kita ni tahu la budaya sebagai wanita melayu dan juga wanita islam..skrg ni aku sendiri pon tak phm..nak bezakan org bukan islam ngan islam..sama ja..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • anoymous says:

          kalo dah tau jd artis nie satu perkara yg dosa.wat apa bertandang di page gossip? eh tlng la. nk ckp pasal dosa dengan saya? yg beautifulnara doe bg tatap aurat perempuan,okay la?halal la?xdosa la. sbb dea x termasuk dlm dunia artis,sbb dia lelaki,apa yg die semua diterima la?sebab dayang nurfaizah nie perempuan,korunk condemn dea? marcell 2 yg laki org xde plak dok hentam dia? mentang2 dea lelaki?dr indonesia?bkn Islam? how subjective you are.before nk ckp pasal agama.benda universal in this world and everybody believe in it.is humanity. x kre dosa apa pun yg org wat,we need to have humanity.if kalo korunk nk sangkut pautkn gossip dengan religion, is not the place.I’m sorry but saya br dpt pahala dr korunk dok mengata ilmu saya. terima kasih byk2 kerana memberi sumbangan kepada sy.i feel to bad for any of u.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. Anonymous says:

    da la hitam
    bajet cun
    hahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • bookmark says:

      heloooo…artis kat semenanjung sumer putih2 ker? kulit ko pun sma kaler gak ngn dia kann? apaaaa laa peminat nii post benda nih,byk lagi artis yg berpeluk sakan tak hengat dunia smpai terberanak pun ada, apsal tak post? aku ni tak la minat dyg ni just feel we doin unjustice to her by postin tis CHEAP PUBLICITY..scandalous laa postin niii

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • MAHAMERU says:

        hahaha…………………….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • lulu says:

        aku stju ngn bookmark…..lg 1 yg ska sgat ckap ktiak dyang htam lg la aku heran …dh dia mmg klit htam xkan la ktiak ptih mlepak ape la…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • naddy says:

          mmg la kulit htam ktiak pn hitam,yg dorg mksdkn yg nmpk htm bkarat tuh mcm daki ta sental 3-4 thn..jgn la pkai bju tnjk kitiak gli la…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • lulu says:

          gli2 pn ko tgok gak kn naddy …klo x xkn la ko thu yg ktiak dier 2 bkrat…tliti btul ko ni tgok ktiak 2 kn, atau ko mmg tgok gna kanta pmbsar kot kui kui kui…klo mnat sgat mnta jer pic 2 dr abg nara spy snang ko nk wat research apa lg yg da kt ctu…ne la thu bkn karat jer da bsi n aluminium pn da gk…ambik ko!!!!

          p/s: pku dlang pku spih nak mgta org cek dlu ktiak ko naddy….ntah2 bkn daki xsntal n karat jer kutu anjing pn da gk kot huhu…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • like i care says:

          haha..org ketiak itam dah sentap..
          simple jer..msg kt sini kalo dah ktiak rupe tuh takyah tayang2..tutup mane yg patut kn dpt tutup aib diri sendiri.. takyah lar nk emo x tentu psl wahai peminat fanatik dayang..baik korang tegur gaya dia nyanyi bepeluk2 camtu..kalo dah fanatik pun jgn ler nak halalkan yg haram ok!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. opah.roxx says:

    wooww!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. budak nakal says:

    dayang fikir dia skang kat hollywood……tu yg dia dressing camtu……nak g sana x mampu…..so wat jer la kat malaysia…kan dayang kan,,,kan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. syda says:

    Ni yg kita nampak?yg kita xnampak?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lulu says:

      dh yg nmpak 2 tgok la puas2…bnda yg xnmpak wat per nak cri…xyah nk imagine bkan2…nnti xpsal2 ko buat dsa plak hahaha…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. Bawang Bakong says:

    malu! malu! malu! patut pon kelat semcm je aku tgk minah nieh ish,..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. maherzain says:

    moga 1 hari nnt dayang berubah. insyaALLAH~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. zaza18 says:

    minah ni x kba la

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. Dauspozi says:

    Tak nak komen banyak cuma nak ajak pembaca BN supaya doakan beliau menerima hidayah dari ALLAH S.W.T… Biar tutup aurat terus.. Amin Ya Rabbal Alamin..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. secret says:

    Kalau la dia ada orang yang betol2 dia cinta, tentu tak jadi macam ni kan.
    Teknik Meloloskan diri dari ke TALI GANTUNG (atau dipenjara)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. MizzAin says:

    . nak pelok masok bilik la……
    pe beza dgn gambar lucah??? beza berpakain n x berpakaian…ermmm pakaian x cukup kain jer….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. Emylia says:

    Tak pernah minat Dayang. Pakai seksi? Nahhh…dia mmg macam tu.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. aku laaaa.. says:

    amende yg pelik sgt.. biasa la tu.. nama pun artis.. artis yg canie kan bsepah2.. pki cam dah nk telanjang tu biasa la tu.. peluk2 cium2 cam da kawin tu biasa la tu.. kalau tak, tak artis la.. (mata ke atas, tgn ke dada)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. HELO says:

    mekap macam drag queen ha. hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. mekngoh says:

    nmpk ketiak itam..geli wei..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lulu says:

      xkan ko nak hrapkan ktiak dia ptih mlepak klo dah kulit dia htam… htam pn htam janji xbau masam kn dayang?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. mute says:

    Laki tu penyanyi marcell bukan islam pn..tp yg si dayang pn nk jd mcm bukan islam gak susahlaa..moge mendapat hidayahNya secepat mungkin sbelum terlewatkn..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • N says:

      bkn ke marcel nie laki rima melati..?
      pelakon singapura tu..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • pizza says:

        Yup, ni Marcel frm Indon, a Buddhist. Dia kawen civil jer ngan Rima Melati, a Muslim frm Singapore.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. ahamd fuad says:

    dayang memang teruk, dh la lesbian.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. misz furehaha says:

    mangkak buih la artis cm neh. memang xsekolah. wat malu kaum ja . huh !

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • carl says:

      yg peliknya….mak ayah dia x tego ke ttg penampilan n perangai anak depa ni…….aku mmg heran tul laaa……
      atau mak ayah dia x kisah sbb dpt anak glamer??

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • bola says:

        kalo mak ayah dia narrow minded,takde la plak nak kasi anak jd artis..;p

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • anoymous says:

          eh dr gambar artis je,yg korunk nk babitkn mak bapak dia kenapa? dia dah besar. kubur asing2 bai.pikir dulu sebelum berckp.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. kaka says:

    dayang, pakai lah sopan , awk msti nampak lagi ayu kalau pakai sopan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. rashidi says:

    waahhh!!!! sakan tul si dyg bpelukan ngan marcell nihh!!! klu depan kita depa leh buat cang gini….kat blkg kita apatah lagi yerr……

    tpi wa salute la sama bro nara. berani publish gmbr2 ni! wa kompom la pasni pminat2 tegar n super fanatik dyg sure ngamok sakan n backing dyg giler2 baeekkk punyer wlpn scara sohih n terang2an artis pojaan depa ni bperangai x senonoh!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • anoymous says:

      eeee.jahil nya ko nie. mcm ko selalu wat pahala sgt kn? dok mengutok org nie. brapa byk dosa ko dah dpt?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • rashidi says:

        xde laaa…..selama ni pminat2 fanatik dia kata xpe dyg pakai sexy2 ni, yg penting dia x hipokrit la, mnjadi diri sndiri la n bersih dr kntroversi. ni pe kes smpi bpeluk2 dgn llaki bagai nk rak ni??? perlu ke utk mghayati lagu duet mnyanyi smpi pegang2 tgn n peluk2 camni?? cuma benda ni x jd kes yg besar sbb xde wrtawan hiburan yg cover story showcase dia ni. so selamat la minah ni dr dikntroversikn……

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. Amier says:

    Wah….peluk punyak kuat dan rapat boleh rasa macamana kekuatan “air bag” tu dapat absorb.Cuba lihat seluar peminat lelaki tu, sudah berdongkol menegang.Itu pun di tempat khalayak ramai, kalau berasingan kena masuk gear.

    Lagu Suhaimi Meor Hassan dan Ana Rafalli kena ubah lirik sikit supaya ada kesedaran

    Jangan pegang2
    Duduk renggang2
    Nanti naik tegang…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. Fairytopia says:

    wah amier, cantik lirik baru tu hehehe…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. min` says:

    aku rase yg plg x betul adalah org yg bagi gmbr nie…
    dia sendiri kunjung tempat maksiat..pastu nak kecoh? tolonglah..ni hal masing2 lah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sue says:

      tempat makan la tu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • min` says:

        yelah..suke ati depa la nak pakai camne pon..kite takde hak nak menilai..jgn p tmpt makan yg camtuh..p gerai biasa2 aje udah…xde benda nak snap n post..tul x?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. Tiara says:

    macam marcell. yang nyanyi lagu hanya memuji pun ada gak…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • bola says:

      mmg marcell la..;p laki rima melati..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Kurus says:

        oh marcell kawin dgn rima melati eh?
        pasangan yg sama cantik la tu..

        ku akui tubuhku melonglai sempatku memuji dalam hatiku
        jangan pikir aku kan mencinta ku hanya kagumi hanya memuji… ooohhh…

        eh saper teman marcell duet tu eh?????

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. TinK TOinK says:

    Gambar ke 4 nampak giler tiak dier itam. hehe…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. dayang mmg cenggini…dari dulu lagi seksi…kalau tak seksi sgt xleh ke? pastu mentang2 marcell tu hot, nak peluk je ek?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. MisstauruS...MisspocO says:

    dari azali lg aku mmg x minat kat dayang…seksi, memalukan org sarawak jer…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. aku ler... says:

    Hek elek…pe nak heran…biasa jer….lu klu alim x yah layan beautifulnara. Bongok…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • cincinperak says:

      tol tu “aku lerr:…sume tak betoll..macam la dia orang ni perfect sangat..tu pon nak kecoh…ada lagi yg teruk dari dia ni..ape cer?? cermin la diri tu dulu..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jerawat says:

      apsal plak kalo alim tkleh layan beautifulnara..sejak biler plak ader garis panduan org alim tkleh tgk ni tkleh ngk tu ..pemikiran sempit tul ko ni

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • cikpia says:

        akupun setuju…. kalau alim tak payah layan bnara yang penuh ngan gosip. gosip2 yang kekadang kita tatau betoi ka salah, dah jatuh mfitnah…….

        pastu baca gosip, tengok gambar artis seksi, bagi komen maki hamun, perangai orang alim ka………..???

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. tiara226 says:

    perkara biasa aje pun takdela seteruk mcm si tukang komplen ni ckp. perkara biasa la ni takde nak di herankan pun. old skol la si tukang komplen ni

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. Kurus says:

    sejujurnya aku rasa aku faham sifat penyanyi berdua ni

    sorang memang sifat mcam tu kt ngra derang..bukan bermaksud apa2… gesture sekadar menghargai jerk bg mereka… zanks ya karena sudi menjemput gue

    sorang lg tk kan lah nk tolak yg sorang lg jatuh trgolek kt bawah pentas.. keadaan di luar kawalan.. dalam ati dier.. adoi nk mampuih lah aku kali ini…naper la dia ni emosyenal bangat

    paper pun aku tetap menghormati ustaz2 dr ngra trsbut yg dtang mengajar mengaji kt sini.. mulia sungguh hati mereka walopun diberi sumbangan ala kadar jerk.. mrka dgn suci hati tk jemu2 mengajar..walopun ulang alik berjalan kaki di bawah terik mentari… :( terima kaseh ustaz

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. ray says:

    WOI NARA (YG PERASAN ABG NARA PADAHAL UMUR MUDA LAGI PERASAN ABG..BWEKK!!!!) BENDE2 YG THN LEPAS MAC 2010 KO NAK POST JADI BERITA APE KEJADAH??? DAH KERING IDEA KE? PEMALAS NAK CARI BERITA BARU??? BENDE2 BASI MCM NI KO NAK DIPOST??? KO CKP BUKAN MAIN TAK SUKE TU..TAK SUKE NI…KO SAPE? DIA ADE BAKAT NYANYI..BERTAHUN2 JD PENYANYI SANE-SINI..ALBUM BYK..DPT AWARD…KO ADE??? AKU TANYE NI…KO ADE????

    KO SETAKAT BUKAK BLOG PASTU NK PUBLISITI MURAHAN MEMBURUKAN ORG LAIN TAK ABIS2..NASIHAT PEJADAH…KO POST BENDE2 MCM PASTI ORG DOK MAKI HAMUM DOK KUTUK2 DLM COMMENT BUKAN MEMBURUKKAN ORG NAMA NYA????

    WEY BUDAK NARA, JGN IGT KO ALIM SGT DGN POST BENDE2 MCM NI..CERMIN DIRI TU..MCM OKU ADE JUGAK TGK MUKA KO NI..SENGEH2..PRASAN MUKA MCM BUDAK AF9 KONON..

    ORG MELAYU BIASA SUKA KUTUK MENGUTUK UMPAT MENGUMPAT ..BAJET ALIM..PADAHAL SENDIRI SEMBAHYANG TUNGGANG LANGGANG..DOK MENGATA TAK ABIS2..

    DR DATO CT KE YUNA KO DOK “ABG NARA TAK SUKE…BLA..BLA…BLA..” TAK ABIS2 TAK SUKE KO..DIORG REZEKI MELIMPAH2..TAKDE NAK KUTUK2 KO PUN…KO ADE?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mellow1331 says:

      melayu kan suke publisiti murahan…mcm cikgu shida..kah kah kah

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hehe says:

      btol2 marah ni der..relax…cool…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • secret says:

      Sabar bang, jangan emosi sangat. nanti muka abang macam mamat ni
      Macamane nak cakap ek.bg saya, bn best sbb byk info tp klo bab yg awak marah kan tu, saya NO KOMEN. huhu
      Abang/akak, masok melody la. ape barang kan hangin dalam blog abang nara nih. tak sewswai yoww utk awak yow… zaazzzz…kurangkan kontroversi. tingkatkan prestasi.hehe
      Gambar Candit Tiz Zakiah! Masa LiveChat Gemilang. So ChoooomeeeeeLLLL!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • zalila says:

      klo bang nara x update, ko xdpt la kutuk org?

      if ko baik sgt, awat suke bc gosip kt cni, siap igt g bang nara ckp hape lam post die, wooo pengikut gosip tegar ni…

      WEY BUDAK NARA, JGN IGT KO ALIM SGT DGN POST BENDE2 MCM NI..CERMIN DIRI TU..MCM OKU ADE JUGAK TGK MUKA KO NI..SENGEH2..PRASAN MUKA MCM BUDAK AF9 KONON..

      ORG MELAYU BIASA SUKA KUTUK MENGUTUK UMPAT MENGUMPAT ..BAJET ALIM..PADAHAL SENDIRI SEMBAHYANG TUNGGANG LANGGANG..DOK MENGATA TAK ABIS2

      ak rase, ko renung ayat2 ko baik2,
      xrase 2 diri ko ke?

      ko kutuk org, hina org, ko rase ko baik ker?
      mmg bende ko ckp 2, terkena tepat kt ko!

      klo ko baik, awat sik lepak kt tempat gossip?
      shame on u lah,

      nk mara org, tp… diri sendiri lebeh trk…’
      malu3

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • fikir says:

      mungkin dia terlupa nk tekan caps lock blik neh..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sue says:

      mara gayanyer Ray..ade hubung kait gan cik tiak itam ni ka???

      hahahahahahaaaa…

      bangNara terozkan dlm bloger ini…c pemarah ade ni, bermakna ko d tahap bloger yg mantap!!
      hoyergh!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pakai baju bunga-bunga says:

      x suka bg nara x yah la baca blog ni..dok meroyan kat cni wat pa..masuk rumah org then marah2 tuan rumah…apa daaa

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. Sakit Mata Tengok says:

    Betul tu Ray…saya setuju dengan pendapat awak..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. doongdoong says:

    sesetengah artis dah jadi lumrah buat benda2 mcm ni..
    dah mcm budaya diorg..
    haha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. eyda says:

    mana tau dia les…cer cite…akak x minat pun dia nie…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. anoymous says:

    eh halo.jgn nilai org utk gambar ntah berapa keping yg korunk nampak nie?korunk knal ke sapa sebenarnya dayang nurfaizah 2? baek burok dea? dia manusia.wat salah.wat dosa.korunk pun wat dosa.walaupun x ditayang utk tatapan semua org,korunk ttp but dosa.jd bepada skiwt mulut kalo nk comment org.korunk nie sapa nk nilaikn agama org.korunk nie tuhan ke yg bleh nampak apa semua org nampak? eh kalo xtau ape2, stakat kenal org based on derunk punya performance,x payah nk start jd jahil sgt bleh x? Allah 2 nilai suma dosa dan pahala kita. dah kalo dosa je di agung2 kn.pahala sapa yg nilai? pikir2 la sikit guna otak ble bercakap.jgn pendek akal sgt.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • salina says:

      rasenye org yg bg komen ni kene pk pkai otak,
      klo da pkai camtu, berpeluk sakan ngan laki bkn muhrim dpn mate, xkan nk kate dyg ni pmpuan sopan santun?
      bukti da dpn mate die jns pompuan camner,

      xtaw la klo bg korg pompuan cam ni, baik, alim, hati mulia,

      komen mcm u r the best. please la, sbb org mcm korg yg memperthnkan perbuatan keji mcm ni la mkin ramai artis islam wat prgai cmni.

      mende ni da trg2 dosa,
      xtaw la bg u pahala,
      nk i kuakan surah sal haram halal n dosa pahala ke beb?

      sila gune akal n hati utk melihat sesuatu,

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • anoymous says:

        sapa yg halalkn apa yg haram? tlng tulis balik kalo i ade ckp ayat 2?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • anoymous says:

          maaf la ya. sy x de state pun dekat comment di ats sy menyokong apa yg dea wat.cuba baca ayat 2 betol dengan hati yg terbuka.bkn dengan hati yg penuh hasad dengki.terima kasih

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • anoymous says:

          oh please ya jgn terlalu jahil sgt.nk nilai org based org dengan dosa dia? dah ternyata lg terang,comment diberi dinyatakn jgn menilai org dr dosa mereka.blik2 jd over sensitif, halalkn apa yg haram. dok manipulate benda yg org ckp halal ke? klakar la.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • secret says:

      i like ur komen! =) Siapa kita nak nilai orang lain kan. Diri sendri pun masih alahai
      Gambar Candit Tiz Zakiah! Masa LiveChat Gemilang. So ChoooomeeeeeLLLL!!!

      Teknik Meloloskan diri dari ke TALI GANTUNG (atau dipenjara)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • fikir says:

        meh nk share satu nasihat sket yg aku blaja smalam.. ada 6 pesanan untuk orang yg nk buat maksiat.. tp aku share 3 je la ye..

        1. BOLEH BUAT MAKSIAT, tapi jangan makan rezki yg Allah beri.
        2. BOLEH BUAT MAKSIAT, tapi sembunyi di tempat yang Allah tak nampak.
        3. BOLEH BUAT MAKSIAT, tp bukan di bumi Allah..

        aku bukan nk cakap atau nasihat lebih2, sbb nt org kata aku alim plak.. (kan org alim x bleh tgk benda2 lagha mcm ni). tp bila dipikirkan idup n mati kita ni akan berkait dgn org sekeliling gak.
        masa ko idup, ko bjiran ngan org, bekerja ngan org, bkawan ngan org. kalo ko wat dosa dlm apartment ko tu pun, kalo Allah nk turunkan bala, bkn kt ko sorg je.. sapa2 yg berdekatan ngan ko pun akan kena gak. cuma cara mati kita tu je lain.. sama ada dimuliakan atau diaibkan. ko mati, org akan tanamkn, org akan sembahyang dan uruskan suma utk ko.. bila ko kt kubur, kubur ko akan berjiran ngan kubur org lain.. bukan ko sorang je kt tanah lapang tu, kn? tak gitu..
        jadinya aku bcakap ni bukan nk tegur minah kt atas tu je.. [tp aku rs dia tu da x bleh ditegur dh.. x makan saman]. kot ada sapa2 yg rs pakai mcm ni x hipokrit, jadi diri sendiri, urban n up to date, teruskan lah.. tapi igt blik 3 pesanan kt atas tu..
        aku rs aku bertanggungjawab, same goes to korg yg lain, so sesama la kt igt mengingati. bukan ape, we’re is under the same sun, under the same roof, sesama kongsi bumi Tuhan ni, n sesama kongsi nikmat yg diberi.. xmo la kalo ko wat dosa n maksiat, org yg x salah pun skali menjadi mangsa.. x gitu? adios..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. julianizaidi says:

    geli gile nengok haha dh la hitam

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • anoymous says:

      kalo x ske,x payah tgk. 2 kn ciptaan Allah.hitam ke putih ke.biar la.ttp mata laen kali,tp jgn mengutok org la.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • rocky says:

      macam la ketiak kau tak itam..sedar la diri..bontot karat jugak…ntah2 kau jonggang..hahaha

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • julianizaidi says:

        hahahaha dh yg kau nk angin ape hal? aku ada mengata kau ke bahlul sial? ketiak ko yg hitam sbb 2 ko mrh sgt ye. haha. aku xbergado lah kalau setakat kat sini. budak2 bodoh mcm kau ni same je dgn dayang 2. dua2 hitam haha

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • anoymous says:

          ko 2 yg bodoh sial. dah mengutok ciptaan Allah.hitam ke putih apa kau peduli? ko TUHAN ke nk mengutok org. aku hitam pun apsl? ko jealous? nk hitam jgk? aku hitam aku x dok mengutok org.eh sedar la. putih ko pun bkn ke mana pun yg ko nk agung2 kn sgt 2 pun. bodoh pun kau peduli apa? mcm ko pandai sgt? tau suma benda? eh plis la.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • anoymous says:

          ko stakat nk mengutok org kat belakang bleh la.cuba g depan2,ckp depan2 apa yg kau ckp? ade berani? xde.hahaha.
          klakar la kau nie.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • rocky says:

          eh eh emo plak dia..betul la tu lu jonggang eh..bontot karat mmg standard la lu..nama lu mcm juling…lu juling gak ke? kah kah kah

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • orca1604 says:

          Erk…tapi awak dah mengata n gaduh ngan hamba Allah dua org tu.:-)..ala hitam ke putih ke semua tu milik Allah.jangan dihina udah la ye.kita ni xlayak mempersoalkan kejadian tuhan :-)..Peace!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • julianizaidi says:

          aku kate kat dayang tp ada plak yg duk perasan. aku kate kat dayang, itu dosa aku tp korang yg duk sbuk mengata aku pun sme je mcm aku. haha. sume dpt dosa. haha bguss.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. anonymous says:

    luahan hati seorang peminat dayang nurfaizah? kepala hotak kau nara! ini luahan hati seorang anti dayang nurfaizah! yang komplen ni bukan pegi pun tengok showcase dayang! what a cheap publisity from you nara! saja nak membelitkan tajuk untuk memburuk orang lain! you SUCKS NARA! BIG TIME!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • myri says:

      itu la cakap.nanti bnara jadi ohartis yang kedua. time tu takde saper nak nolong ehh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. REDBLOODSNOW says:

    memalukan!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Nana says:

      ok lah tu if tgk benda2 mcm ni ada perasaan x suka, rasa jahat n teruk. Tp if kita tgk tp rasa suka, cantik, nak dgr org mengomen positif itu dah tahap kronik tu. apa pun pegangan agama kita, saya yakin x da yg mengajar kita untuk jd jahat. so kepada Cik Dayang ni, tahu lah awak tu artis, tapi agak2 lah babe!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. dadakuadakamu says:

    jeles la…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. lulu says:

    yg htar gmbar2 ni sbnarny jlezzzz n dngki coz dayang xpluk n msra2 ngan dia ni….. ngaku pmnat tp hampeh! pmnat mksudny ska kn bkat yg sssorg 2 ada…baik bruk dia prangai dia 2 soalan dia ngn tuhan yg ko sbukkkk sgt nape…klo ko xska tgok nape smpai simpan gmbar2 ni, mksudny ko mmg suka tgok dan tatap cma deeengkiiii jerrr…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. gentleskett says:

    janji tak gambar tudung hisap errr.. malas nak cakap.. aku pun heran… nampak skin sikit terus marah benci artist tu.. yang macam anak rohana jalil tu… ketat nampak seluruh bentuk tubuh sumer.. jadi idola plak.. double standard lah abang nara nie.. tak pro langsung..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. orkid says:

    nyanyi dh la xperlu pegang n peluk cm 2 skali…org lain pn duet jugak tp xla smpai mcm ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. puterichempaka says:

    aku rase dlm byk2 artis dayang la srtis pling x byk controversi yg aku dgr..die mcm dgn dunia dia.xdek la nk carik publisiti murahan.aku suke dayang sbb dia ade style die sindri.Isu die berpakaian seksi da lame da..dari dulu lagi dress up die mcm tu.so..aku nk tegur da sah2 dayang x kan bace kan komen aku nie..haha..so..pandai2 la korang nk hidup..hahaha…aku pun malas nk campur..bukan xsyg agame sindri..tp aku rase xgune pun nk berbahas kat sini sbb aku rase dayang x bace pun komen aku.hahhahaha..aku just mtk yg mane ade kat sini .. perbaiki la diri..sblum korang nk baiki diri org laen..off.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. ketiak aku putih..hak hak says:

    tgk pic no 3…euwww tiak itam..pakai la senonoh sikit…kate ISLAM…Memandangkan aku org Islam, dan aku nampak kesalahan orang Islam yg lain, maka aku wajib tegur, tak kisah la sama ada dia baca atau tak komen aku ini.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. slumbercool says:

    tak minat dayang, suare pn macam hampeh, nyanyi meleret leret. ha elok sgt la bgambo mcm nie, moge die berubah, aminn~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. Miz H says:

    Dayang tiada masalah….aku rasa la yg penghantar email nie bermasalah………..pada aku lantak d’org la nak wat apa….kalau mati ko tolong jawabkan je kat kubur….BODOH c penghantar email nie………as long tak berkhalwat suda……..kalau ko jumpa atis pujaan dpn mata pon 4 sure ko mesti peluk juga……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • generasi X says:

      sbg org islam kita xleh gitu….bkn nk jaga tepi kain org tp skurang2nya bila kita tgk pkara yg mungkar, kita perlu mnegur walau hanya marah d dlm hati skalipun. kita xleh biarkn saja….tu dh kira bsubahat namanya.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. non says:

    idola x semestinyer artis…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. not to interfere other people’s business. reward and sin all the post in the “PERSONAL DIARY. ” only God who can judge her.

    we as a nation and religion may only advise and pray the best for her.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. amar2118 says:

    ape pon xbleh!!prfffftttt…………..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. BumbleBee says:

    aku xdelaa sker dayang berpeluk-pelukan cmni…tp aku lagi x sker Nara kerap layan email dr so called ‘peminat’ … tak puas hati sket kat sesetengah artis pi ngadu kt Nara…then Nara senang2 plak pi published…huk ahhh. Dah mcm ruangan surat peminat plak jadinyer dan bukan ruangan gossip. Pada org2 yg sker hantar luahan hati tu…motif?? rasa lega ke dpt mengadu domba? choiiii~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. Sabar jela... says:

    Sabar jerla Dayang..setiap kutukan n teguran jadikan lah satu pengajaran….setiap orang yg mengutuk n menegur awak belum tentu lagi org itu di tempatkan dikalangan org yg akn berada di SYURGA…semurni-murni ustaz n ustazah mereka juga brpendapat mereka belum tentu diletakan dikalangan org yg beriman & penghuni syurga..wallahuallam…kerana setiap manusia tidak sempurna dan akan melakukan kesilapan..tiada siapa boleh jd manusia yg sempurna..tabahkanlah hati mu Dayang…kami sentisa mendoakan kamu agar mendapat nescaya & hidayah dari NYA..insyaallah…wasalam…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. siakap mari says:

    Haha..Kpd peminat dyg kt luar sana..dyg mintk maap k..8tually masa dyg tgh feeling gilerrr nyanyi lagu ni kan..tetibe ada mamat mana ntah letak batu bata kt lantai..apalagi..dyg teros tersadong dan terpeleot dn tetibe je terpelok laki tu..haha..lagu tgh feeling..pelok erat2 gitu haha..apapown dyg syg kamu..hahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. peace says:

    anggap satu xpressi sahaja….x perlu nak kecoh2….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. gong says:

    yg penting, dia ada showcase.. kt planet hollywood lg nokk… kog adeeee????????!!!!!!!!!! kondem x igt korg ni! manusia2 jeles!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. nana says:

    ala, ada beza ke dgn pelakon2 yg berlakon peluk2?sama saja hukumnya.yg tgk pun sama temasuk la aku

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. missy says:

    si pengirim gambar nie betol ke peminat dayang? silap2 bukan peminat.. tapi reporter.. alah biasa.. nak cari publisti lah si reporter tu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. belacan hangus says:

    mun nk didiat bukan dayang sorang jak artis kedak tok.

    artis laen gik kenjar sampai sggup ngerampas laki

    org….pengirim email ia ada masalah ..busuk hati

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. Vie Ann says:

    i repeat she is a entertainer, dia tak hipokrit macam sesetengah artis yang lain, Dayang is who she is, tak pernah nak berpura2, pernah tak korang dengar gosip yang kurang enak ? BY THE WAY, dia artis proffesional.
    Tak payah nak banyak cakap, baik depan2 dari nak buat dosa macam sesetengah artis yang bila dah kantoi nak cover sana dan sini,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • matmoto says:

      inilah antara pminat tegar dyg yg mghalalkan ajer apa yg dyg buat wlpn dh terang2an mmg x elok utk seorg pmpuan bkelakuan bgitu…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. Woohoo says:

    Saya tak paham la. Kalau pun nak tegur dayang, tegur lah dengan secara baik & jangan mengutuk, mencaci & paling saya tak suka apabila orang persoalkan dayang ni Islam ke tidak. Saya nak bertanya, dayang ni kan penyanyi, baru Kali ini kita nampak dia berpeluk dengan lelaki mcm gini korang semua kecoh. I’m sure korang semua tengok drama, tengok filem. Yg pelakon berpeluk sakan, tido sekatil, adegan2 romantis. Contohnya legends budak setan, si Lisa suriani dekat luar sopan mmg sopan tapi banyak juga adegan mesra yg dia lakukan apasal org tak pernah kutuk pelakon? Kerna ia hanya lakonan? Not real life? Berlakon lagi banyak dosa. Take after take after take. Adegan mesra atau berpeluk tu di ulang tak
    tahu berapa Kali. Pelakon pun pakai sampai menonjol mata dalam lakonan tapi jarang org mempersoalkannya. Saya tak menyokong dayang berpelakuan begitu tapi saya kecewa dengan umat sesama Islam yg mengutuk & mencaci daripada memberi teguran positif & membina. To dayang, I hope you won’t do this again. To sing a duet doesn’t mean u have be overly romantic to the extent of hugging that person. Especially he is somebody’s husband. Know your boundaries. I love ur singing & I do hope u will succeed. I wish u all the best. Insyallah Amin.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • iamnothing says:

      setuju sangat2 dengan woohoo. kepada dayang, kamek sedih sebab kitak dah jauh terpesong dari dunia islam. dengan pakaian seksi, berpelukan ngan husband orang. kamek tauk kitak orang yang baik. kamek minat kitak a years ago. i love ur voice, ur song. u r one of the talented singer in msia. so berubah babe. berubah la demi kebaikan. kita semakin tua. so fikir2kanlah…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. ehe says:

    dayang muka sedap je kene pelok.. ahahahaa!!! S*** lebihhhhhh!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. tah aku pun tak faham dengan pengkritik2 dalam ni , semuanye x kene , macam diri sendiri kena sangat , dah macam wanita n lelaki lindungan kaabah je , ade je nak mengomen , kalau nak komen biarlah kene dgn ayat , x yah lah dok caci maki , mengutuk orang macam diri 2 dah perfect sangat , x de beza korunk dengan artis 2 sebenarnye , yang artis pakai seksi2 pelok2 , yang dok mengomen caci maki x habes2 , pastu x tau crite tu betul ke x , dah masuk kategori fitnah , dua2 same dapat dose , so baek lah kite beri nasihat ke ape ke , mane yang x kene , x yah lah dok menyundalkan orang , mengkafirkan orang , kite sebenarnye harus melihat diri kita , adekah kite ni cukup sempurna atau tidak nak menghukum orang lain . sekian . harap maaf jika komen aku ni buat korunk sebak ke ape ke ye .;))

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. rahim999 says:

    kolotnya pemikiran penghantar ni… cakap pasal islam tp buka website gossip…. kesian….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • AKU DAH BORING says:

      HAHAHAHAHA SUKA GILAAA KOMEN KAU. BTW, BANYAK LAGI ORG MACAM TU KAT SINI, BUKAN MAIN GIK CERAMAH SANA SINI PI BACA JUGA BN NIIII. HAKKK TUII.HAHA

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. jabun says:

    LOL banyak air dayang ne..hehe

    pengirim email you are S U C K !

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • nasir bilal khanNN says:

      apa kata kita cabar si pengirim email tu bongkar bideo lucah si pemimpin … baru gempak..ek-eleh ni takat sengaja pergi tempat mcm tu pastu dpt tangkap gambo artis heboh bagai ..tu yg dia nampak yang kita x nampak siapa thu……kalau dah tempat tu maksiat mmg maksiat juga ….pemikiran zaman batu KECOH!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. +Negative says:

    Sometimes, reputasi seseorang artis itu akan blown out of proportion by scandalous media. Biasa la tu, mainstream or independent tabloids masing2 nak melariskan gosip memasing kepada umum. It’s a race against ratings. sapa yg paling top dlm dunia gossip, sapa yg paling laris di kalangan pembaca. Bagi aku, I check all the online gossips. nak tengok sapa yg paling up-to-date, sapa yg paling scandalous, sapa yg buat gempak murahan, sapa yg writes articles in a smart and intellectual capacities, sapa yg emosional. In short: Siapa yang paling “TER” dalam segala “TER” Kepada pengirim gambar2 di atas, anda tidak salah. However, how you did it is completely wrong. Kalau anda bengang dgn Dg N, tegurlah dia personally atau approach manager dia secara berhemah. Ni, you kirim2kan email pd online tabloid pastu minta sebarkan kepada umum. Alahai, ni bukan menegur dah, ini memberi aib pada si penyanyi terbabit. Setiap perbuatan kita ada implikasi tau. Baik atau buruk implikasinya, fikir2kan la..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. karim says:

    Dah mmg tpt nko pegi ni tpt maksiat…ini la gambaranya..tu pasal la rajin ke surau maupun masjid..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. shasha says:

    APA YANG TERUK…BIASA JER KU TENGOK…DAYANG TU PANDAI BAWA DIRI..JGN RISAU SGT WAHAI PHANTAR EMAIL..BAGI AKU DAYANG TAK SEKSI..MUGKIN PARTPELUK,TIME HABIS NYANYI…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. farieyna says:

    MGKIN SBB KEHENSEMAN C MARCELL NI BUAT C DAYANG NI X PIKIR PANJANG.. HAHAHAH

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. AKU DAH BORING says:

    AKU DAH BORING NGAN KOMPLEN SAL ARTIS SEKSI LA,ROSAK AKHLAK LA.. tiba masa kta gik cubala jgn pande kritik orang ajak. cukupla tangga. sik pelu diekot.jadikan pedoman, mengutuk ya baik sangatlah??? hak tuii!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. zatiyah says:

    salam kepada semua warga yang megkomen di sini… saya harap gambar2 dayang nurfaizah di atas tidak menjadi kontroversi.. kalau nak kita ikutkan.. bukan dayang sahaja berpelukan begitu.. ramai lagi artis2 kita yang berpelakuan begitu… sebelum kita beri komen.. biarla mengikut akal n fikiran bukan kerana hati n perasaan.. semua orang sudah sedia maklum bahawa dunia artis ini memang kena sosial, bukan buat2 sosial coz kalau tak sosial tak popular la artis tue.. betul tak..dan janganlah kita mudah menghukum orang.. tak semua artis betul n berperangai baik.. mereka pun manusia juga.. ada buat silap begitu juga dengan kita.. tak semestinya pandangan kita betul, dan tak semua boleh terima pandangan kita… so ingat2lah sebelum mengkritik org walaupun kita bukan artis.. what goes around will come around.. saya selalu berpesan pada diri sendiri, kalau hari ni kita komen org and kita kutuk org.. one find day apa yg kita kata pada org tersebut akan berbalik pada kita… the conclusion is, diam lebih baik daripada bersuara.. salam

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lol says:

      ni 1 lg komen bodo… ko islam ke?
      dah nama kata artis tu kena sosial?
      so kena la peluk2 cium2 baru la nk populer ye x?
      lol bodo pnya komen…sembang lagu tu la.. kite ni xberhak menghukum… dah nmpk sah2 dah..
      bayangkanla laki tu laki ko… so ko biaq je la eh…
      kita xberhak menghukum… wakaka bodo pnya statemen

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • zatiyah says:

        minta maaf la yea… saya nie memang islam n berpelajaran.. cukup agama n ilmu… kalau xnak dosa, jangan mengumpat or jangan mengeji.. kalau kita org perempuan kuat cemburu, jangan cari bakal suami yang bekerja sebagai artis.. cari orang biasa sudah.. kenapa kita perlu marah bila nampak artis berbegitu.. please open minded.. kalau kita betul, org lain salah.. betulkan lah.. be professional.. kita pun tau cara adab nak tegur orang, nak marah orang.. bukan cara macam nie.. kalau kita bayangkan yang berpeluk dgn dayang tue laki kita.. sepatutnya dari awal lagi kita kena terima seadanya…. minta maaf lah kepada semua pengkritik terhebat di nara.. n saya rasa semua pengkritik di nara nie emosi dan tidak rasional… salam..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ENTAHLER says:

          ermmm….dah jgn nak komen2 lebih2..serba salah jadiknya..komen kutuk pon kena kutuk balik..komen membina pon kena pulas balik..komen agama pon kena bantai balik..pendek kata..layan je lah……….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  82. ABNARA says:

    bgsla abg nara siarkan..baru bukak sket mate2 korang semua..golongan artis cmni korang nak jadikan idola?biar btoi..ape faedah yg korg dapat dari die?melainkan dapat dosa je..nnti ade plak peminat ikut cara berpakaian die..last2 korg semua berdosa..ye btol..mmg aku tak layak ckp korang berdosa sebab tu semua hanya allah je yg tentukan..tp kite sebagai islam ade panduan..iaitu kitab al-quran..dah terang2 al-quran kate berdosa…tetap berdosala jd nye..tak kirela cmne pon..sedih mentaliti org zaman skrg..pemikiran terlalu urban sgt..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  83. G says:

    sooooooo biasa la aku tgk gambar ni…. apa nak pelik nya kita di malaysia ni…. banyak lagi perangai artis yang jauh lagi teruk yang rakyat malaysia telan dengan selamber… tu dlm drama pn biasa….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • secret says:

      sentuh bab drama. masih ingatkah kalian tentang kontroversi cte sepet kot. yg syarifah amani pelok cina. PERGHHH….. gle kentang kena kutuk. TAPI SEKARANG??? MELAMBAK2 ARTIS ,PENGARAH FILEM SIAP SURUH2 LAGI. tengok je la kat tv9 yg ala2 islamik tu. cte yg abby abadi ngan plakon baru cte asmara .jd adik asmara tu. siap jd cover cte tu. starting cte yg klua tajok cte. da klua abby abady pelok si waad tu.aisshhh…….. sabo jelah MENTALITI PENGARAH FILEM DAN DRAMA MALAYSIA NI BILA NAK BERTAUBAT????????????

      Surat Terakhir si mati Bunuh Diri. Ada orang tanya.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  84. zach says:

    astaghfirullah…. rapatnya peluk! wahai dayang, kawen je dik oi…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  85. Gosipgurl_fea1 says:

    are they in love?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  86. aku takpenah komen says:

    bkn ke yg ngan dayang tu marcell..yg dr indonesia tu..muke mcm mirip2 la..kalo bukan sori..hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  87. student bandung says:

    dok pehe kenape nk peluk2 ni..psiko otak artis2 ni..dh la ketiak hitam

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  88. Miko says:

    bajet gler yg post sal nie. meh tunjuk sket muke awak tu. bgus ke x keperibadian tu haaa….
    ni la masalah owg skunk. .. mengata no 1. adoii.
    kalu stakat benda cmni xyah la nk kecoh2. byk lagi tu haaa artis mesia wat lg teruk dr cmni.. g club mabuk2.
    ad yg tua bangka lagi. peace*

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  89. lol says:

    wakakakaka..nyampah aku…
    peminat bodo… konon2 nk sopan2… nk jaga adab…
    dah nama kata artis tu nak harap jadi ustazah ke.. mimpi lah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  90. akoo says:

    JAKIM MANA JAKIMM??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  91. Fard says:

    Penghantar email pun pegi hardrock tengok konsert…
    hardrock tempat ape ekk… ..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  92. hehe says:

    ceh..ketiak ad bulu..htam..knfem busukkkkk

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  93. aku lahir bulan 12 says:

    penoh penghayatan sungguh si marcell tu pelok si dayang. free je dpt. balik umah pelok bini pulak.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  94. LoveIsSuck says:

    erm….. jgnlah nak menuding jari kat org lain… selidik duu asl usul kita… satu jari kita menuding jari kat org 4 lagi menuju ke arah kita…. that’s her style….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  95. KetiakDAYANG_Hitam_Berkarat&Hangit says:

    xsio teman tgk si dayang ni haa…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  96. aisuzieya says:

    yg anto emel ni ker yg snap pics tuh? if so, wat aper kat hard rock cafe tuh? wat do u expect kat cafe cam hard rock? to provoke such issues dengan bertopengkan agama is DESPICABLE itself!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  97. mamamia says:

    minah karat ni, ermmmmmmm

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  98. Pssst. says:

    Dayang saja ke mcm ni? hmm banyak lagi kan? penyanyi di malaysia kan ala2 hollywood gitu…. Hai hai, siti nurhaliza yang “sangat baik” ” berbudi pekerti” ” sopan pakaian” ” suara lunak” ” cantik” “gebu” pun RAMPAS SUAMI ORG! MERUNTUHKAN RUMAH TANGGA! lagi, wahida, tudung litup….xpegang bukan muhrin gitu RAMPAS SUAMI ORG! MERUNTUHKAN RUMAH TANGGA! lagi hmm memey, kalau bercakap semut pun x mati, pun RAMPAS SUAMI ORG! MERUNTUHKAN RUMAH TANGGA! hmmm fikir2kan la…selamat beramal :P

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  99. syg yatt says:

    uik..laki to siap ada tatoo lg

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  100. Myra Dolce says:

    knape la artis pompan je ramai yg komen ketiak itam…
    hahahahha…
    lawak plak aku bace….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • asmara 2 says:

      sbb artis pmpuan yg ketiak itam tu yg rajin tayang ketiak dia. tgk si pnyanyi llaki tu, itam manis jgk warna kulitnya. tp dia xde pun dok tayang ketiak dia, so camana org nk kutuk dia kan….at least dia tutup aib diri sndiri.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  101. lol says:

    faham niat baik phantar email ni tapi cra yg salah…ni dah ,mengaibkan org lebih2 lagi akan menambahkan dosa org yg mbuat kutukan dan komen …….habis tu phantar email ni rase senang ke setelah sebarkan gambar ni…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  102. hambaNya says:

    bila seseorang (tak kira siapa) itu dilahirkan ISLAM dan dibesarkan dan di didik sebagai seorang ISLAM lalu berkelakuan seperti di atas, mengapa dia dikatakan tidak hipokrit? sedangkan dia seorang ISLAM tulen yang MENIRU budaya lain so dialah org yg paling HIPOKRIT tak ke gitu??

    Ingatlah Islam itu zahir dan batin..luaran dan dalaman.. :D Mudah2an diberi petunjuk semuanya termasuk saya yang juga seorang hamba Allah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  103. stim men... says:

    melayu tak sedar diri…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  104. nureen says:

    Dayang …no matter what people say about u..u r still the best to me…ur voice is too unique…tak pe la ape org nak cakap ….as along as u tak menyusahkan org lain, u tak kacau org lain dan termasul u tak kacau suami org or rumahtangga org cukup…..ikhlas dengan apa yg u buat…. sincerity…….so i always support u and insyallah tiba satu masa pasti u akan berubah……….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  105. ms naiff says:

    fuhh..panas bebeno gossip utk dayang neh.. dayang mmg dr awal2 masuk artis mmg dah seksi maut lerr.. ms raya jer sopan ckit tu pun baju tutup penuh tp msti ala jarang2..( artis & bukan artis pun suka pki fesyen kurung kain jarang kan skrg ni kan)..utk sesape yg x tahan mental & emo dlm blog ni,dinasihatkan x yah visit blog ni lg yg mmg SUPERR HOTT & PANASSS !! takut korg meroyan kat dluar sana..tp klo mmg suka nak btekak kat online(takut nak face-to-face katakan),msti Nara lg sukerr( coz mkin rmi org hit,mkin naik income dier)..x gitu Abg Nara. Abg Nara xkomen aper2 lg kerr kat issue ni?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  106. sukaati says:

    alah stakat gambar mcm nie…..cuba korang tgk gmbr artis dlm kelab merokok minum arak tu………aku tgk Dayang nie just be herself….dia bukan nyer artis yang “berlagak sopan” tpi dlm diam lebih sosial dr paris hilton

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  107. AKU... says:

    mmg aku tak pernah pon sukakan pompuan nie…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  108. sitikus says:

    wahhhh ensemmm laaa….taste aiii laki tu…
    marcel kah?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  109. noni says:

    ok ler tue peluk2 kat khalayak jer..daripada segelintir yang peluk2 dan raba2 kat tepi..kann????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0