Written by AbangNara | February 9th, 2012

Ini ialah satu email panjang lebar yang Abang Nara terima sebentar tadi. Senang cerita, email ini meluahkan rasa tidak puas hati seorang pembaca kepada Dang Suria yang bersikap agak biadap di matanya ketika rancangan OnAir malam tadi. Baca dan hayati luahan hatinya yang sungguh padu ini.

dang suria

Hi abg nara,

Td saya tgk satu audition realiti show dkt astro ria, nama show dia on air. Show ni utk cari pemangkin hos yg kononnya nak gantikan aznil. So, judge show ni ada 3org; aznil,sorg tak tahu ape nama and dang suria.

Yang saya tak tahannya dang suria ni sumpah biadap! Ada sorg contestant lelaki ni pnyalah dah smgt audition, dang suria ni direct je bg comment ‘jujurla,saya rasa awak ni tak handsome lgsg, so awak tak lyk utk show ni’. Mcm tu la lebih kurg ayat dia. Sah2la lelaki tu bengang gila.

Then ada satu part tu, tunjuk part dang suria comment lg lelaki tu kt tmpt lain. Ayat dia lebih kurg mcm “mmg bdk tu tak handsome lgsg,saya rse penonton akan tukar channel sbb benci tgk muka bdk tu tak handsome, sorryla dia mmg tak lyk”. Confident je dia ckp mcm tu ei. Biadap gila la!

And then ada pulak part yg tunjuk sorg bdk pmpn dtg audition. Bdk pmpn ni gemokla.

And then dang suria selamba je comment “adik balik, dah kuruskan bdn, pinggang dah ramping baru dtg blk audition, dtg kl nak audition jd hos dgn bdn mcm ni tak payahla”. Lebih kurang mcm tu la ayat dia. Sah2la budak tu bergenang air mata satu baldi.

Saya bkn apala kan, saya tak boleh la tgk org yg pemikiran dia shallow gila mcm dang suria ni. nak bagi kritikan, bagila yang membina bkn menjatuhkan. Dia buta ke rabun, saya tak tahu la kan. Adibah nor ok je jd hos? survive je?oprah winfrey tu kurus sgt ke?cantik sgt ke? Billionaire lagi.

Saya ckp direct la kt dang suria, awak memalukan diri awak je dgn bagi comment2 mcm org tak habis sekolah. Bg kritikan itu perkara yg bagus, tp biarlah kritikan membina. Ini kutuk fizikal org, dah memalukan and mcm menghina org lain da.

Ayah saya pun geleng kepala dgr comment dang suria. Tak perlu biadap sgt. Rasanya nak mencari yg terbaik tak perlulah sampai nak menjatuhkan org lain.

Lainlah audition beauty peagent ke, jejaka paling kacak malaysia ke apa ke. Saya fhmla jgk. Duh..

And lagi satu, kalau rupa tu penting sgt. Asal judge lagi sorg yg saya tak tahu nama tu boleh jd hos? Tak handsome pun? Siap boleh jd judge lg. Ok je? Saya pernah la tgk dia kt tv jd hos, tp tak tahu nama apa. Okla, sbb dia ade input utk di kongsi kan tp biasa2 je la.

Then kenapa tiba2 rupa tu penting sgt smpi nak direct maki fizikal org lain? Igt, yg gemok, yg hodoh tu ciptaan Tuhan jgk ye.

P/s: dang suria, sorry to sayla, kalau awak tu cantik sgt tak perlu la cucuk botox kat bibir smpi nmpk mcm kena sengat tebuan kan? Opps.

Apa pula luahan anda?

721 responses to Luahan Hati Seorang Pembaca Kepada Dang Suria

  1. Anonymous says:

    dang suria pun aku tak kenal

    0

    0
    • Amanda says:

      Aku rasa kan, Dang Suria nie cuba nak cakap jujur tapi cara die salah. Kadang-2 kita kena jadi hipokrit tok sedapkan hati orang.

      *Partt yang cucuk botox kat bibir smpi nmpk mcm kena sengat tebuan toh i like. hahahahah

      0

      0
      • Liyana Lunia says:

        umaiiiii dia ni la yg org bebising sangat malam tadi. kemain mulut dia. nak cecilikan boleh? tengok gambar atas ni pun dah sama mcm pebende tahhh. awk tu cantik sgt ke dang suria? homai orang tak sedar diri kutuk org lain. pelik betei

        0

        0
      • ainakhani says:

        lepas tengok on air malam tadi aku memang dari tak pernah minat dangsuria akan terus kekal menjadi antifan dang suria. hahahahahhaa :D
        serius tengok bibir dia semalam rasa nak lap-lap. auuu!

        0

        0
      • Cik Ketom says:

        Sejujurnya memang aku sendiri pun tak selera nak tengok satu2 program yang pengacaranya tak lawa atau tak hensem.
        Betullah apa yang Dang Suria cakap tu tp silapnya dia nampak sangat kurang ajar. Dia sendiri pun bukannya cantik sangat pun dan tak popular mana (kecuali kontroversi sbb kawen dgn Pengulas Sukan Abu Bakar Atan)

        What? dia nak kawen dgn si Edd Samad pulak? Hey berapa banyak laki kau ni Dang Suria oiiiiiiiii…..
        Choyyyyy!!!!

        0

        0
      • zaia says:

        tk sedapkn hati org tkpe,tp apesl dia kritik mcm tu?bajet tk hipokrit tp melampau2 la pula tu,dh la audition tu tunjuk kt tv kn?dh tu tk nak amek dh la,smpt lg hina2 dn mnjatuhkan kn..jujur la kononnye tu tp cara salah haha bongoksnye..judges utk realiti show lain pun ramai jgk yg brmulut ‘pedas’ dan ‘jujur’ tp dia nie terlebihhhh2, tgok la ‘olahan’ ayat dia pun lain,huhhu,nie mesti jns BAJET gile ngalahkn yg bajet2.huhu.dh la tk cantik,muka level biasa2 je,mulut mnggelikan,bdn pun tkde la slim,perangai lak busuk.dh repair muka pun masi tahap biasa2,nie mesti dulu buruk gak muka dia.maaf la makcik dang suria,sy pun nk ‘jujur tk kena tmpt dn cara’ mcm awk..cuba baca ayat dia ulang2,amboi3..haha!baca ayat2 dia pstu g tgk muka,MasyaAllah!tk sedarr diri!!haha..org jujur dn cantik pun brfikir gak nk buat mcm dia nie,tk pernah lg aku nmpk,sekali dia??yuck..bibir tu~~wow!xD

        0

        0
      • cik hijau says:

        muke dang suria macam org wat pembedahan x siap je…kahkahkah
        teringat kata2 peserta yg die kutuk tu “ala die tu kalau x pakai makeup cantik sgat ke??????????”

        0

        0
      • Cik Okid says:

        Huhu..INi gmbr DANG SURIA ZAINUDDIN ke??? Aku ingat klon MICHAEL JACKSON…hahaha awat teruk bebenor rope cek noooo…Inilah antara golongan yg tidak mensyukuri pemberian ALLAH S.W.T.. Rupa paras dh cantik & sempurna,,napelah nak UPGRADE2..klu bertambah cantik xpe..ini bertambah hodoh…lalalala

        0

        0
      • Oprah Winfrey says:

        hey you dang ding dong. You ingat I ni cun sangat ke? Puas I kuruskan badan tapi still montel ramai je peminat. terkenal satu dunia lagi. You have? ( Kau hado?)

        0

        0
      • xsedar diri says:

        sblm ko nk kutuk org tlg la DANG SURIA oiiii klu ko baca komen ak ni..ak nk mintak tolong ko p tgk cermin dlu k…ak rsa ko pn sma je BURUK!!…umah ko xda cermin ek????…ak tau ko dh mcm twin michael jackson dh kn…mngkin ko sndri xsnggup nk tgk muka ko kn…michael jackson lg lawa…sadis gila..ni jujur ak ckp ni..sejujur2nya…ikhlas dr hati..ak pn sbnrnya trus tukar channel klu nmpk muka ko yg jadi pengacara tu…XLAWA lgsung…datin normala samsudin lebih lg lawa n hebat mengacara…

        0

        0
      • Hamba Allah says:

        Menconteng arang dimuka sendiri. Cermin muka sendiri sebelum menghina atau mengutuk org. Jgn ingat diri anda ‘super’. Kerana mulut diri anda binasa dapat kutukan!!! Tak malu ke perangai anda sedemikian rupa. Hari ini anda kutuk org besok lusa dgn mulut yg anda kutuk tu ‘senget’ bagaimane? Sebaiknya minta maaf pd org yg anda telah kecilkan hati tu.. Anda tak takut DOSA ke?

        0

        0
      • aper-aper aje... says:

        dier ingat dier cucuk botox kat bibir tu cantik sgt ke?????….mmg nmpk cam kene sengat tebuan tanah….hahahahah…

        0

        0
      • cikikaka says:

        culture shock la tu sbb dpt jd juri…. kesian….. baru nak merase ye dang suria??

        0

        0
      • shuhail says:

        ala dang suria to botox terus…igt cantik ke kau nk comen2 org…yg pasal laki dia ckp xhdsome to aku xtgk..tp yg perempuan chubby to ak tgk..ak terkejut jugak..dia boleh ckp cm to.fuck off la dang suria…

        0

        0
      • 2cents says:

        rase nye kan.. die sebenonye wannabe.. nk tiru gaya2 rancangan reality mat salleh kene ade sorg yg rude mcm tu kan.. come on laa.. be yourself and jgn telebey jujur laa.. kennssss!

        p/s :: suke part bibir sengat tu jugak.. obvious sgt plastik nye ini olang!

        0

        0
      • Anonymous says:

        Setakat suntik Botox,xpayah nk kutuk org.mulut da mcm itik long kang dah…aku tngok muka dang suria ni pn dah nk muntah…suruh dia cermin diri dia dulu,sekali buka aib org…sepuluh Kali Tuhan balas.satu itik longkang,Satu si lembut,satu lg Siketot mata empat….hilang respect aku dngn lahabau2 diatas.

        0

        0
      • Din says:

        adooiii…gendang suria…

        0

        0
    • aku benci ko says:

      aku benci die sebab die lah rumah tangga lecturer aku musnah!
      bodo amik laki org…

      0

      0
      • selamat datang ke dunia kejam. ini normal. bila masuk ke dunia pengacaraan yg glamour konon ini lagi banyak cabaran dan tikam belakang yg bakal berlaku. ni sikit je kot.

        0

        0
      • tapi kan aku pun tak percaya gak rancangan mencari pengacara ni. diorang dah ada calon dah. saja nak bagi sedap buat la audition macam ni utk memberi peluang buat orang awam dibahan secara percuma. so what’s the deal of terasa ke, digemukkan ke, ditidakhensemkan ke. adibah nor dan oprah macam kes terpecil dan terkecuali kalau tengok sejarah mereka. sebab market ada.

        0

        0
      • Anonymous says:

        Ce citer sket ape yg jd (nada keypohci)

        0

        0
      • anti-dang suria says:

        dia ni bukannya rupanye je cam hantu pontianak, perangai pun buruk cam muka dia jugak. dah ada laki dok sibuk dgn konek org lain. ada hati nak kutuk jujur org lain konon. puiiiiiiiiiiiittttttttttttttttttt

        0

        0
      • ana lulu says:

        betul ker?

        0

        0
      • cik pial says:

        Ya Allah… apa nak jadi dgn betina plastik ni? mmg taste dia laki orang aje kot… ish tak paham aku betina.
        Saja nak tanya kot sapa2 boleh jawab… korang minat ke betina plastik ni? teringin ke nak buat bini?

        0

        0
      • Jehan says:

        Aku agree kalau dang nak beri komen jujur tapi tak bermakna asal boleh hentam kromo aje. Kalau muka sendiri dah macam itik pelastik nak kene rebus, janganlah sesuka hati kata anak orang tak hensem. Bukan saja mengutuk tuan punya badan tapi Pencipta illahi yg beri muka orang tu macam tu. dunia tak kan kejam kalau takde orang yg beri kata2 sekejam tu. whatever dang suria.

        Aku tengok kat muka buku takde pun korang bukak page hentam dia. Tapi kalau maharaja lawak, menjadi jadi korang eh he he he

        0

        0
      • Anonymous says:

        pasal bibir di terlebih seksi koottt..wkwkwwk..mmg perosak die ni

        0

        0
    • tapir says:

      Elok pun ko x kenal..baca berita pun gagap
      Ada hati tu ngutuk org.. P balik cermin muka la woiii !!!

      0

      0
      • daisy says:

        Zalina Azman 1000x lebih baik dari dia nih…cilanat punya dang suria..

        0

        0
      • beluncas says:

        KANNNNN….kalau aku kene kutuk slumber aku ckp ko nye umah tak der cermin besar ker???tgk skit muka ko tu….allah da bg elok elok ko hodohkan muka ko…da la mmg tak lawa…..ditambahkan lagi kehodohannye…dasar tak sedar…..

        0

        0
      • Ayin says:

        betul2… dang suria nie gagap time bace berita. jadik pengacara rancangan yg rilek n santai pn gagap semacam.. time kecik2 ak slalu komplen cmne r die ni leh jadik pengacara kt tv.

        muka dia mmg scary, bibir mcm nk meletup.

        0

        0
      • Viz says:

        dia jadi penyampai berita TV mana?

        0

        0
      • Anonymous says:

        Aku agree kalau dang nak jujur tapi komennye tu boleh beradap sikit lah kan. Kalau muka sendiri mcm itik pelastik, apa hak nak kata anak orang tak hensem. Perbuatan dia tu bukan saja mengutuk tuan punya badan tapi kepada Pencipta yg menjadikan muka semula jadi orang tu. Dunia tak sekejam kalau takde orang yg beri kritikan kejam macam Pompan ni. whatever dang suria.

        0

        0
    • doraemon says:

      cam bagus sangat je awak tu dang suria oiii nak kutuk kutuk orang pulak…

      0

      0
      • akula says:

        AKU PON TGK CITA NI SAKIT JIWA.. B4 NI SUKA TGK SBB AZNIL TUH. AND KLAKA PERANGAI ORG. TAPI BILA WEEK YG DIE PANGGIL DANG SURIA NI AKU TKEJOT GILE. KURANG HAJAR NAK MAMPOS. AKU TAU PAKNIL N SUHAIMI PON MENYAMPAH. AND ARGUE DGN DIA MASA TUH JUGAK. PAK NIL N SUHAIMI CKP ‘KITA XLE NAK EXPECT ‘WOW’ TERUS HARI NI. SBB KITA NAK CARIK WOW NI LA KITE KNE CRIK YG BIASA2 N GILAP UTK KE WOW. XLE NK EXPECT TERUS WOW’ SBB ADE SORANG AWEK NI SWEET N BERTUDUNG. DANG SURIA REJECT TP AZNIL PANGGIL BALIK. MINAH TUH DH KUA NK BLK. TP AZNIL ARGUE. KLU IKOT KAN DANG SURIA MMG SMUA X HELOK DIMATE DIE. BENGONG GLE. AKU RSE DIE DAH KOMPIDEN HBIS YG DIE DAH CANTIK SKRG. MUNCUNG BIBIR PON XDE.CKP TERKEPIT2. SAKIT JIWE AKU. DLU MSE DIE BIASE2 XDE PLAK LASER CENTU. KONON NK TUNJOK OTAI LA KT BEGINNER. GLE POSER. MMG TERASE SGT2 PERUBAHAN YG DIE CUBE BUAT. AKU RSE DIE NK DPT TITLE MCM RAMLI MS, OGY, ADLIN KOT MULOT LASER.. SO NNTI DIE DI PANGGIL UTK JOB LGI NEXT TIME. TP SEDIH! DIE SIAP KUTOK MAMAT2 YG LEMBUT ‘KO NI TERLALU ADIK2’ YA AMPUN. SELAMBER DIE JER.. AND SERIOUSLY RMI YG DIE REJECT BAGUS GILE. RUPA BIASE2. XLA BURUK. KIRE EMSEM LAGI MAMAT YG DIE REJECT TUH DR ABU BAKAR ATAN DI MATE DIE ;P

        0

        0
    • cicakiut says:

      Dang suria ni baca berita dari zaman tv3, pindah tv7, pindah astro, asyik gagap jer… tak pernah sy tgk dia ni baca berita lancar walaupun dah lama kerja. Tapi tak taulah lepas suntik botox kat bibir, bacaan jd lancar!

      0

      0
      • Lis says:

        komen ko nih komen yg terbaik pnh aku bace…haha.good job! ni kalau dang suria bace kompem bunoh diri.tak pon nipiskan blk bibir dia tu

        0

        0
      • Qiqi says:

        eeee memng nmpk sngt bibir dia tu suntik….plastik…ada hati nk kutuk org…aku pon gerammm jer tngok smlm…pompuan yg cun laju jer dia puji w’pun aku tngok pompuan tu ujibakat biasa2 jer huhu….tngok pompuan yg pkai tudng yg kna pnggil lg skali tu mcm dia x suka jer…

        0

        0
      • lala says:

        aku pun suke komen nih!!!
        ala gedegang suria yg tak feymes langsung tuh sebenarnye nak carik polariti.. die tau la diri die tak feymes mane.. so bajet kalau die cakap lancang2 mcm tu semua orang boleh kenal die and amik peduli pasal die.. inilah contoh org yg kurang perhatian media.. macam budak2… kalau kurang perhatian dari mak bapak kan suke buat peel… hah sebijik la macam budak tak mumayyiz lagi!

        0

        0
      • Kakiwayang says:

        haha…bomm.!!…abes la Dang Suria…baik ko mintak maaf secara public…terlepas cakap lagi….mesti Astro suh mintak maaf…, On Air belum popular lagi, tapi ko dah Off Air…..haha..

        0

        0
      • mama says:

        sbb tu dia wat cucuk kt bibir ala2 angeline jolie…nak mengelak dr GAGAP…ahaks

        0

        0
      • erikaku says:

        ak pon mmg like gler kmen neh..terbahek dr ladang

        0

        0
      • bedah oo bedah.. says:

        aahahahahahahah!! terbaik komen ko cicakiut..komen ko mmg kiut..
        dia mmg bangangg! nak cari reputasi tu kot slpas sekian lama tak dpt publisiti.. aku pun org media jugak tak terhingin nak interview dia..kahkahkah

        0

        0
    • bisobonar says:

      demm… naper lelaki n perempuan tu tak balas jer kutukan dier? kalo aku la, aku balas balik ape yg dikutuk, buang karan jer nangis…tp bukan dgn cara kasar tp dengan cara halus… cth macam “biarlah saya tak hensem/gemok pun…walaupun fizikal saya mcm ni, saya tak bercerai-berai, tak amik laki orang dan tak perlukan bahan kimia utk kelihatan konon cantek. Biarlah tak cantek di mata manusia, drpd buruk di mata tuhan kerana mengubah ciptaanNya” …pastu blah dr situ.

      nota: pada pengirim email, tak silap aku judge satu lagi suhaimi sulaiman. Ehhh sebelum ni dlm surat khabar suppose judge lagi sorang Normala Samsudin…nape Dang Suria gagap ni plak yg jd judge? tak layak langsung…

      0

      0
      • anon says:

        dang entah apa dang nih juri jemputan je utk audition. dia tak jadi juri tetap mungkin sebab dia memang tak layak. sorry to say, taknak jadi hipokrit? come on. ada cara baik untuk tidak jadi hipokrit. bukan dengan cakap direct macam tuh. jaga siket hati orang. and, she might glad that dah dapat banyak pahala agaknya kena maki hamun dek orang.. hadoi!

        0

        0
      • makhluk tuhan says:

        normala samsudin dh jd judge minggu lepas..die judge jemputan je..

        0

        0
      • akuensem says:

        cakap je kat dia..walaupun muka x ensem..tapi ori..ko ada

        0

        0
      • cik joyah says:

        huhu… dang suria neyh dh byk rekrut pengacara… igt tak pengacara pemburu hantu? ha dier le mentor nyer… dier nak yg cantik yg hansome…. pastu bior berulang lagi kejadian yg jd kat protege2 die… kantoi khalwat pastu panjat balkoni jiran….

        0

        0
      • cik nono says:

        btl3…kalo aku d tempat peserta tu, selamba aku cakap…biar gemuk, biar x hensem, janji ciptaan Tuhan yg ori…xperlu botox…:p

        0

        0
      • Nonono says:

        Walaupun budak tu gemuk, dia boleh jd kurus. Walaupun dia x hensem, dia boleh g facial lama2 jd hensem. Tp dang suria ni perangai buruk, bukan senang nk berubah jd baik..huahuahua..

        0

        0
    • niki says:

      sapa itu Dang Suria…?
      xkenal pun !!..
      Pakar Sakit Puan tu ke..?
      camna bleh masuk asrto pulak…?
      ni tentunya.. ada cable.. xgitu..?
      habiss la. rezeki org lain.. kalu duk main cable sana sini !!!

      0

      0
      • Rooney says:

        You ni mesti orang Asli kan? Dang Suria pun tak kenal.

        Lahir tahun berapa ni?

        Ada pernah dengar perkataan “GOOGLE” tak sebelum ni?

        Jangan baling taik terkena muka sendiri ya…

        0

        0
      • lola says:

        a’a dy dr skit puan pastu cocok bibir sendirik,,2 y bibir jd ceng gitu,,,sian salh cocok

        0

        0
      • nokia cikai says:

        @niki ,,,
        dang suria ni la pemilik Deng Dang datang lagi….
        hehehe jahat’y aku kutuk2 org..btw asal muke die kat ats ni sedikit menakutkan jek…

        0

        0
      • DangSuriaCamTaik says:

        si rooney ni emo lelebey apsal? cara dia jwb pn mcm…mengutuk semcm ja,,,tu dang suria dut camtaik tu kot…LOL

        0

        0
      • camhapotah says:

        .. haish bengang thap karma dah agknye si dang ding dong itik plastik ni. .
        tu tgh backing dri sndri lew tu. . Huhu. sian siap bbuh nme rooney ag bgi line clear.

        0

        0
    • baby_cinta says:

      kalau betul la pengacara nak kena cantik jer tp mcm mana dang suria yang tak berapa nak cantik tu boleh terlepas jadi pengacara… ish2 pening2 nak pikir…

      0

      0
    • ali says:

      bang nara sendiri tulis surat tu kan…cara kaber line…hehehe

      0

      0
    • redcarpet says:

      seram ak nengok muke Dang Suria . . . xbek ko kutuk org tu x cantik ke x ensem sbb klu ko mati pn Tuhan x pndag sume tu Dang oiii . . . ko mati nnti xtau rupa ko mcm ner . . bengang giler ak klu org suka ati hina kurniaan Tuhan !

      0

      0
    • kejora says:

      aku pun selama ni x penah tgok rancangan yg dia jd host….. aku pun tukar chanel bila muka dia kuar tv…. sbb muka dia x cntik dan x tertarik nak tggu walau 5 saat pun hadap tv 2…dia pk dia cntik sgt le tu!!!! mulut kurg ajar mcm sial… nasib x kena santau dgn budak yg dia komen 2….

      0

      0
      • bOBOIBOY oRI says:

        Kelas kau Kejora…
        DANG SURIA, sebelum sumpah seranah orang, cermin diri dulu… ker ko takleh tgk cermin sbb susuk or botox montox tuh… adoi yai…
        Kenapa la perlu biadab sangat????
        Ko tu cantex ORI ker? kalo palsu tu dah tentu out of the league…
        Kalo kena kat adik beradik, anak2 ko ker…
        per perasaan ko. kecik hati mak bapak dia ko cakap dia mcm tuh…
        Tu bermaksud ko hina keturunan dia skali…
        Sungguh pon dia gitu, mana tau ibadat dia cukup.
        Ko cukup??? pikir2kan la Dang suria…

        0

        0
    • dang ding dung says:

      aku rasa dang suria ni over confident or over excited kot dpt jd juri..
      dia ni mmg jenis berani mengutuk ciptaan ALLAH la..klau tak takan sanggup nk ubah bibir dia tu..
      Dang suria..mulut ko jgn celupar tau..nnti ditakdirkan ada keturunan ko yg tak seberapa molek baru kau tau…mcm mn plak kau rasa klau ada org yg menghina anak cucu kau?

      p/s: jgn mengutuk org yg tak sempurna, disebabkan kewujudan mereka ini la anda mendapat pujian. bersyukur lah.. jgn mendabik dada.

      0

      0
      • ana lisa says:

        benar! bila dah rasa megah dengan ‘kecantikan plastik’, berani mengutuk ciptaan PENCIPTA. tak sedar, telah mempamerkan yg akalnya juga plastik. begitu juga hati kerana tiada perasaan menghina orang lain.

        0

        0
      • shamim rahim says:

        sejujurnya,kalau aku tengok tv,dang suria pengacaranya, atau masa ,dia baca berita dulu,aku terus tukar channel lain atau terus tutup jer tv.buat semak kepala jer tengok muka dia.muka pun mcm apam basi,he he

        0

        0
      • Cik piNgu says:

        ntah minah Dang Suria nih, suke2 kutuk org mcm la dia tu lawaaaa sgt! Bibir pun da sebijik mcm kena gigit tebuan, ade hati nk kutuk org lain. Ko bagus sgt ke weh? Baca berita gagap2 mcm baru belajar mengeja A,B, C je kan…

        Aku rse elok sgt la kalau Tuhan bg dia accident ke ape ke, biar dia insaf.. Muke da x mcm muka time tuh, ade ke org ambik dia kije bile muka n botox bibir dia tu da xde org nk tgk kat tv?

        Opssss… da x cantik, sape lagi nk tgk kan?

        0

        0
    • loli says:

      nk komen sket, ex-laki die die pn xde la ensem sgt kt dlm tv aku tgk, tp ok je org laen tgk segmen laki die kt tv ari2.. xde plak dgr jatoh rating.. dang suria malu la sket..

      0

      0
    • amoi comel says:

      P/s: dang suria, sorry to sayla, kalau awak tu cantik sgt tak perlu la cucuk botox kat bibir smpi nmpk mcm kena sengat tebuan kan? Opps.

      kan dah kene setepek..amik ko..hina org lg..

      0

      0
    • Durian_Tajam says:

      macam la dia tu perfect sgt… x cantik langsong!!!

      0

      0
    • sederhana says:

      Kpd Dang Suria;
      Tak slh utk jd judge, tp biar la relevan.mmg la rancangan pcarian host baru tp kne ingt, jgn la mnilai ssorg smpi mnimbulkn aib sseorg dn mngutuk dr segi fizikal.klu ye pon mrk xde kualiti sbg host, xperlu rs nye nk ptikaikan fizikal kte.

      0

      0
    • sallyna says:

      saya sokong semua komen2 nie trhadp dang suria yg tak tahu sopan santun bila berbahasa..Tak di nafikan sy memng minat sangat dgn pak nil ,,tpi klu bginilah caranya ingin mencari pelapis bru yg akn menggantikn pak’nil baik tak pyh lah adakn ujibakat…bukankah ada ramai ratu cantik n kacak dah sedia..ambil jk la ratu cantik tu tk pyh lh nk suruh org2 luar sana untk ujibakt klu nk mempersendakan anggota badan dia!!, bukan kah tujuan ujibakat nie untuk mencari pengacara bkn ratu cantik..kalau ia pun peserta itu ada bakat tpi paras rupa kan masih boleh dbentuk.. mcm ada stu peserta tu muka lawa tpi dtg dlm keadaan selekeh tk berkasut n x brmekap seperi org bngun tidur dtg ke ujibakat tpi tba2 jk dtrima seleps dia dmekap..ketara sngtla juri yg on air ini pilh kasih..sy suka komen suhaimi tu ada stu peserta wanita brtudung ini dia dh nampk ok, tpi pak’nil n dang tak suka coz kata pak’nil dia msh ada kekurangan n suhaimi menjelaskn bhwa smua yg dtg ni x se perfect mungkin, tpi kita masih boleh gilap coz dia dh ada sebahagian bakat tu..kpd dang ini klu nk perfect sngat cantik n hensem apa kata klu kmu sendiri yg menggantikn pak’nil klu perasan diri tu cantik n bagus!!!klu nk kritik tk salah tpi krtiklah yg membina, tak pyh lh nk menjatuhkn air muka pesrta tu,,tk pyh jga kmu nk samakn pesrta2 tu ngan ustazah n dr. masitah,buruk sngat kah dorg klu pkai tudung nk jdi pengacara..buknkah itu prkara baik menutup aurat ..ketara btullah c dang tu tak ada iman mempersendakn pemberian Tuhan..kita kn org melayu di besarkn bersopan santun n brbudi bahasa..bukankh negara kta ni sdg cbuk mempromosikn budi bahasa budaya kita, stu malaysia tgok rancangan ini tau sedar2 lh ckit..kpd dang suria blk rumah ambl kursus belajar cara nk berbudi bahsa bru muncul blk jdi juri program renung2kn!!

      0

      0
      • apa dosa orang gemuk pada kamu? says:

        Betul! saya setuju sangat!!

        Kalau memang tujuan program On Air ni nak cari pengacara yang CANTIK DAN HENSOM, baik buat pertandingan ratu cantik macam dewi remaja dan hero remaja. Terus je amik dari kalangan orang yang macam tu. Tak payah lah bukak rancangan ni untuk semua orang.. Awal-awal lagi orang yang tak hensom dan gemuk tak susah-susah datang..

        Tapi cantik dan hensom ke yang menjadi kualiti seseorang pengacara tu?? Orang yang tak cantik kalau mekap elok-elok pun boleh jadi cantik jugak.. Dang Suria pun kalau tak mekap dan tak sikat rambut cantik ke? Kalau Dang Suria tu pakai baju tshirt dengan kain batik sambil baca berita cantik ke? Kecantikan sebenar seseorang tu bukan terletak pada rupa dia, tapi pada personaliti dan pembawaan diri pada masyarakat.. Kalau orang biasa-biasa tapi sopan santun dan menghormati orang lain mesti orang akan terpikat..

        Dang Suria tak boleh ke jadi contoh pengacara yang disayangi ramai?? orang yang berlemah lembut, dan menghormati orang lain.. Contohnya dalam uji bakat American Idol, Paula Abdul sentiasa berlemah lembut dan berhemah dalam memberitahu pada perserta yang mereka tidak layak.. Sampai ada peserta yang sanggup masuk ujibakat bukan sebab nak jadi penyanyi, tapi sebab nak jumpa Paula Abdul jer..

        0

        0
    • Anonymous says:

      i agree 10000% with the above writer..memang she is not qualified to be a judge. you dont judge someone on looks only, talent must consider too

      0

      0
    • Hani says:

      Semalam pun saya ada tengok ‘on Air’ tapi meluat sangat tengok si Dang Suria bibir terjuih ni.. Mula-mula tu tak perasan, sapa pompuan ni yang bibirnya bengkak semacam jer.. tak sangka rupanya si Dang Suria. Terlalu hodohnya dia. Apapun memang tak patut dia kutuk perserta mcm tu. Jika didapati perserta tersebut tidak layak dari awal lagi , tak perlulah panggil untuk audition seterusnya. Ianya memalukan perserta tersebut. Lebih baik buat senarai pendek untuk perserta yang betul2 layak.

      0

      0
    • Electric says:

      Senang je, Dang Suria ni jakun ataupun sakai. Sebab yelah, first time dipanggil jadi juri ni. Kesian, agaknya dah lama kepingin ye dok?

      0

      0
    • ctfza says:

      dang suria kena banyak belajar dari datin sri normala samsudin

      0

      0
    • miss ann says:

      haha tapi dang suria kena balik. dak tu cakap cube dy buang make up , mst tak cun gakk. haha. dang suria tu pun lebih lebij. mana ad org perfect. cm ko la. cantik tp mulut tak cantik langsung!

      0

      0
    • biggurlz says:

      Memang dahsyat mcm x de tempat langsung utk org yg byk kekuraangan di astro. aznil pun nampak ego. dang suria sy x kenal tp mmg berlagak. x payah la jujur sgt. 1 malaysia tgk tu pun bg org yg ade astro la. sy jadi x minat pada juri di on air. menyampah tgk

      0

      0
      • kak uda jb says:

        sejak hari itu saya pun terus tak minat nak tonton on air tu…tak sampai hati kutuk pada tempat yg tak sesuai…cantik atau tidak tu kan kuniaan Allah…ingat bila-bila masa je Allah boleh tarik balik segala nikmat yg ada..berdosa dengan Allah blh minta keampunan tapi dgn org cepat-cepatlah meminta maaf sebelum terlambat..

        0

        0
    • dell says:

      tak pernah rasa si dang suria tu sorang yg cantik dari dulu apatah lagi sekarang ni dengan keadaan botox yg buat dia nampak cam cacat tu.

      0

      0
    • to dang suria=bibir ko dah macam bibir tenuk ajaib dh..langsung tak cantik dah..sblm botok bibir pun tak cantik…mcm karpet alas kaki je.hahaha

      0

      0
      • tiara 58 says:

        kejadian hamba-hamba di alam ini adalah lambang kebijaksanaan Nya tetapi hamba yang cetek ilmu yang berani mempersendakannya, bertaubatlah segera…

        0

        0
    • penpatah says:

      ko neh mulut puake. walupon dye TAK hensem ke, TAK cantik ke, ORI beb! kalau diri sendiri pun tak ori so sedar2 la. hingat kau perfect sangat ke DANG busuuk oi? aku tawu kau buad mulut + makeup cenggitu nak jadi clone MikelJackson en? sebab kau tak sefemes dye pongggggg.!!

      **tolong lah semua juri program ape pun, korang tu boleh r cakap tak cermin diri, sebab kau tetibe kua perot mak tros jadi selebriti en, xde sape nk sedar kan kau. so nak tegur org, bia yg membina, walaupun dia tak “sehebat” kau. PAK NIL pun same. toksah kerek sangat komen tu. Tua buad cara tua. jangan nak dressup cm org muda. ingat semua manusia biasa,ciptaan yg maha esa jugaa. ^^peace =)

      0

      0
    • wanie says:

      stupid tul dia ni.. macam dia perfect gile….. x yah nak spedo org sgtla… mulut senget sebelah……..

      0

      0
    • Mat rock says:

      tu sial nama nya…. tak lama lagi muka dia jadi mcm beruk baru dia tau….

      0

      0
    • jojah says:

      bodoh apa korang semua ni?ni kan trick astro nk buat tarikan utk rancangan ni.sah2 ni semua skrip astro.dang ni baca kan je.yg korang habis air liur maki dang buat apa?korang pun sama bodoh mcm dang jugak.dasar dungu sekor sekor

      0

      0
      • shadow dang suria says:

        ala jojah..biar la dorang kutuk2 si dang suria tu..lagi tinggi rating kisah ni kat blog..bes apa baca cemuhan ni haha….

        0

        0
    • Loni says:

      Sori to say la DS… peserta yg u suruh balik sebab gemuk tu… lagi 100x cantik dari awak tau…. and budak yg u kata x handsome tu lagi handsome dari beberapa penyampai berita tv & Radio….. Gemuk ka, x handsome ka, kan itu ciptan Tuhan….. yang awak tu bibir up-grade ap hal??????

      0

      0
    • Abu Bakar Atan says:

      Wey korg nih x baik tau kutuk2 janda aku.. Wakaka
      Lantak kau lah Dang Suria, kena maki kena kutuk dgn org.. Ada aku kesah

      0

      0
    • entahle. says:

      bangang kan. dia pon orang tak kenal. itu sebab dia nak cari kontroversi murahan gitu. serious shit tak ada common sense.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Menconteng arang dimuka sendiri. Cerminkan diri sendiri sebelum menghina dan mengata org. Kerana mulut diri anda binasa kena kutukan! Tak takut ke? Kalau penghinaan itu berbalik pada anda bagaimane? Mulut jadi senget kerana mengina…Sebaiknye minta maaf pd org yg anda telah kecilkan hatinya.

      0

      0
    • missmiss says:

      hahaha…seyesly aku x tau sape dang suria tuh…xde la lawa pon…pngacara ke???layak ker???lau bes jd pngacara satu malaysia kenal..ni aku x knal…sape lu???hahah..lawak sial..muka sah2 cocok..nk komen org cantek x cantek…cam pu****k..

      0

      0
    • buayabp says:

      Apa bila kite menunjuk 1 jari kearah sesaorg maka 3 jari kite akan menunjuk kearah diri sendiri. 1X kite kutuk org makna 3X kutuk diri sendiri…cuba try test buat gengam jari2 anda, naik kan jari telunjuk arah kat sesaorng atau sesuatu tgk berape jari arah balek ke diri sendiri….hanya utk mengingatkan diri sendiri juga….

      0

      0
    • biru says:

      aku pon xkenal juga…sapa dang suria nie, baru 1st time nmpak dia kt tv..xde la bagus sgt, ada gak tgok part dia kata bdk t x hensome but i think bdk t bagus dlm pengacaraan boleh digilap..mslh nye klu si dang nie memilih paras rupa, knpa ada sorg bdk perempuan yg cantik dtg audition msa kt jhr t dia tolak but pak aznil n sorg lg juri t sokong bdk t..hahaha, siap minta bdk t test wat kali ke 2 lg…sbenornye si dang nie jelous cz bdk pompuan t cantik, muka pon ada nur..sjuk je mata memandang..klu dia, aku nak tgok pon x selera…botok2 sana sini..muka pon x ilang ori nye…haha, hrp kan make up ja la…

      0

      0
    • Linda says:

      hahaha…just want to say padan muke to her….
      xpayah nk tgk program tu pon xpe..tgk iklan pon da tau die cucuk botox
      sgt ketara…
      just balek umah..tgk cermin lame2…kalo boleh tenung cermin sampai pecah…

      0

      0
    • kuatkan semangat kepada peserta audition, tu baru nak mula mencuba , belum jadi pengacara dan involve dengan industri lagi

      0

      0
    • hafis says:

      X baik menghina anusia lain,kereka pun dijadikan oleh Allah s.w.t. Ingant kite pun bukan sempurna sgt pun

      0

      0
    • lovely girl says:

      sebenarnya mulut dang suria tu berbau BUSUK….!!!!Wakaka……bukan bibir jew hodoh…tp gigi pun pelik semacam..haahha

      0

      0
    • nangka says:

      dh macam muka joker dlm citer batman dh ak tgok..

      0

      0
    • nangka says:

      muka dang suria ni dh mcm joker dlm citer batman dh ak tgok..mulut besor!!

      0

      0
    • khorie says:

      akak agree 100% apa yg u komen psal Dang Suria tu.Baru first time jd juri.cermin2 la diri sndiri dulu.nak jd juri bkan snang cik oiii.setakat nak bg komen lps 2 nk bg org sakit hati ingat x pyah la kot.dia sendiri pun x la cntik sgt.dulu memang ya.come lote.skrg Dang Suria dah x cntik.nmpak muka dia senget,nmpak mcm muka org sakit,tengok dr dkat mcm bgkak specially dkat bibir.Dia pun trmasuk dlm kategori insan2 yg x cantik.jd jgn kutuk org lebih2.rupa paras semua kurnian Allah.semua org nk cantik.klu blh buat pilihan x ada srang pun nk muka yg hodoh dan buruk.betul x wahai Dang Suria?Aznil dan suhaimi ok aje pun….biasa.nak kritik boleh.asalkan membina dan positif.jgn bg kritikan yg mengaibkan dan mnjatuhkan maruah org lain.

      0

      0
    • Mrs Beauty says:

      Ayat ni memang aku minat….

      0

      0
    • fakhruddin says:

      gendang suria

      0

      0
    • adinda says:

      aq knl dye! tp dulu mmg xlawa..n noe lg lha xlawa… hahahahaa~ jgn nak pasan sgt diri 2 cantikkkkk ok!! hahhaaha~
      ko cantik pown mst pkai botox… hihihii~

      0

      0
  2. khai says:

    mmang mulut mcm @#$%^

    0

    0
    • Rin says:

      lg popular Dang Wangi b’bnding dang suria kenn.. tahpape tah.
      nak naik kan rating rancgn x payah bsikap kurg hajar..
      agak nya dia suntik bibir utk jd lebih clupar eh..? ptut la x cantik ponnn..
      perasan je lebih~

      0

      0
  3. blog pink.. says:

    that right….tak baik kutuk fizikal orang…..kita semua ciptaan-Nya..

    terperanjat gak tengok bibir dang suria..dulu tak macam tu…

    0

    0
  4. sarah_nina says:

    aku pun tengok jugak.. memang ampeh lah komen dang suria ..dang suria tu patut bersyukur dikurniakan wajah yg cukup sifat.. tapi kalau tuhan nak amik.. sekejap aje.. accident ke .. kena asid ke. hilang mata sebelah.. muka compang camping..dll. dah tak cukup sifat.. hmmmm..

    0

    0
  5. dang tak bape nak suria says:

    btol2 tu…sokong sgt2..mcm la cantek sgt nk komen org x cam tu..bibir terjuih tu cantek sangat la kan?lagi org tukar channel ade laa….ckp x serupa bikin!!!

    0

    0
  6. Scha.Yusri says:

    Dia ingat dia lawa sangat?
    Bibir botok..tu la bahana nak lawa sgt.
    dah hoduh dh tu..
    Boooooooo~

    0

    0
    • bulan mengambang says:

      dang suria x lawa mane pun.pandai nk mengutuk orang.patutnya tugas dia mengkritik bakat bukan mempertikai fizikal peserta..agaknya kurang didikan agama kot sbb tu dia suntik bibir dia sbb x bersyukur ngan ciptaan allah.aku tukar channel bile tgk muka dia .X interesting langsung rancangan dia.Lg pun x de apa yg baik ttg dang suria ni.kawin cerai bnyk kali.kalau kau cantik dang suria x kan kau berganti laki..cermin lah diri kau…kau pun x perfect.

      0

      0
  7. widy says:

    ape jadik ngan muke dia tuh?? dah macam micheal jackson pulak…

    0

    0
  8. ayam says:

    dy cakap macam dy tu perfect !

    0

    0
  9. cik kamoo says:

    Siapa kita nak kutuk hamba Allah yang lain? Manusia nie dan segala makhluk di dunia adalah ciptaan Allah yang maha sempurna …. jadi fikir-fikirkanlah, kita pun dijadikan oleh Allah, layak ke nak kutuk kejadian Allah juga??

    Cukup cantik dan hebat sangatkan Dang Suria? Nak bagitahu kepada dang Suria bahawa kecantikan tak kekal lama, akan dimamah masa jua suatu hari nanti. Apalah nak dibanggakan sangat dengan pinggang yang ramping dan badan yang kurus andai kurang budi pekerti!

    Sedih, bila orang yang cantik bercakap tidak guna akal dan hati!

    0

    0
    • lola says:

      Cantik ker??..sorry to say la..first tgk msih xcam(sure xsure je, confius pn ada..dok tye saper yek), 2 kli tgk astagfirullahhalazimmmm..aper dh jd kak(dang suria) dgn muka akak?x se`natural’ dulu..manis jer dlu bla ditgk..tp skrg cm plastik n maaf ye akak klo saya kata akak nmpk lg tua dr anita sarawak..ops..terlebih sudah..tp itu lah yg nyata..

      0

      0
      • shadow dang suria says:

        setuju!!!!!!!!!love kak nita!!!!!!semua org tertanya2 kan sapa judge ni..aku sndri pn x prsn yg itu dang suria..cz aku membesar ngan tv3 msa mula2 dlu..aku knl pembaca berita tv3 trmsuk la dang suria ni..tp yg aku nampak dlm on air ni org lain..aku x tau la cane dia leh kata yg perubahan dia ni success..semua org akn kata kau failed dang suria..kau failed..x tengok drama tanah kubur ke….???????

        0

        0
    • antibotox says:

      aku tgk dh mcm bontot lembu bibir dia

      0

      0
  10. hakimy says:

    terbaek …. aznil sendiri xde nk hina … ade mnggu lepas adca bdk oku mengaku cacat tp aznil potong cakap bdk tue n menyatakan aznil x lihat pada fizikal nya ,x pandang langsung ,yg aznil mahu lihat bakat… masalahnyer terkenal ker dang suria nie ?? bace berita pun tergagap …

    0

    0
    • kaki kasut says:

      woiiiiiiiiii terkenal lah gak tppppppppppp kontroversi jer. dah byk kali berlaki n tangkap basah pun penah gak. tu yg hebat nyer. kalo jd host setakat hado jer.
      cermin muke dulu ler. bibir pun dah mcm bibir ikan tersangkut kat mate kail je aku tgk…….

      0

      0
      • aku x suka botox says:

        hahahaha….mmg bibir ko huduh….aku dulu ada gak g audition…muka aku dah cantik (perasan owh)….tapi aku x cukup tinggi n ramping…mmg ala2 sifat model tu mmg out….mmg aku kene reject…walaupun suhaimi ckp aku berbakat……tapi mmg btil rancangan ni dia mmg nak cari yg style ala2 model punya…….kalau muka pecah x yah lah datang…..lain kali suh je lah top2 model tu g audition…..vodos….Dang suria plak…ni mai tgk bibir aku ni lagi original mcm Angelina jolie….x yah lah buat botox kat bibir tu….buruk benor…..dah mcm …..i have no words to say lah kak

        0

        0
  11. emel says:

    klu btl la mcm tu ckp,sorry to say mmg siot..mulut bengkak bau longkang tapi xsedar diri kan?? cermin diri dulu kak oi sblm mengutuk org.kau da mengubah ciptaan-Nya dgn harapan kau la plg cantik dlm dunia.hakikat nya..yang hadoo!!

    0

    0
  12. Blog Pink says:

    that right…tak baik lah kutuk fizikal orang..kita semua kan ciptaan-Nya….belajar menghormati perasaan orang..no body perfect right?

    terkejut tengok bibir die…mungkinkah sebab die pakai braces….?

    0

    0
  13. yusna says:

    lebih baik la tak cantik…jgn jadi cam dia, kononnye cantik tp mulut macam itik…heee botox lettew…euwww sampai muka pon nmpak pelik…

    0

    0
  14. nana says:

    ketara sgt tang bibir dia tuhhh…

    0

    0
  15. amoy says:

    xperlu la nk pertikaikan kecantikkan or kehenseman seseorang sb itukan anugerah dr Nya.kalo dy xnsem ke hape bkn dy yg nk mmg ketentuanNya begitu.sian kt owg yg xnsem n cntik.kalo syrt2nya nk owg yg ‘cntik je’ xdela yg xcntik dtg uji bakatkn..

    0

    0
  16. tak baik tau kata org cenggitu says:

    ni la kesan pakai botox..over confident..hbs dikondemnya semua org..adeh!

    0

    0
  17. ariffnizam says:

    agak terkejut dgn komen dia dlm rancangan tu. sedikit sebanyak merosakkan rancangan tersebut. alahai, kalau ye pun tak layak seperti yang mahu dicari, cubalah ayat bertapis, berbudi bahasa mcm DS Normala Shamsuddin. Dang Dang. hmmm. kesian org yg dtg audition tu.

    0

    0
  18. lala says:

    dang suria bajet lawa…

    0

    0
  19. nanny girl says:

    ingtkn xde org perasan bibir dang suria 2…haha

    0

    0
    • Anonymous says:

      giler kentangggg minah nih

      0

      0
      • ji says:

        Mmg kentang minah ni..aku yg kacak ni xpnggil org xhensem.cuma bila ak jd juri ..ak kn reject bibir yg cm monster..tu je

        0

        0
    • shadows dang suria says:

      memang buta la klu x prsan..akak aku yg sekolah smpai darjah 6 aje tu pun leh tau bibir dang tu ori ke tak..mmg da kna tarik nikmat makan cz bibir da xleh ttup rapat kan haha..sian dang..kesian kan kat org yang obses ni..coz kdg2 bende yg dibuat tu x bjya sbnrnya tp dia anggap berjaya..failed la bbir tu..yg brjya cuma obvious smpai org kampung yg x tau baca tu pun leh nampak penipuan itew hehe…x tengok cite tanah kubur ke dang…esok x kering darah kat bibir tu time masuk liang lahad..( astaghfirullahalazim..jahatnya mulut aku terhadap orang jahat mulut….)

      0

      0
  20. lisa says:

    nak cakap tu biar berlapik sikit , x pkir ati org lansung , semoga allah membalas perbuatan dye tu … allah membalas kejahatan dye tu 2 kali ganda ape yang dye cakap 2 …

    0

    0
  21. nona gayah says:

    sedapnya Dang Suria ni cakap camtu ye. tak baik camtu wahai Dang Suria. Kritik membina sgt bagus, tp bukan menghina. Kalau nak reject sekali pun, jangan bagi ayat macam tu. Ntah2 kalau dibanding mereka yang kau hina dengan diri kau tuh, mereka lagi meletop kot? 0opssss XD

    0

    0
  22. cik konah says:

    Good comment! Next time judge kna pkir sblm bg komen. Utk jd host/dj bkn rupa semata2.. Kalo lawa tp ckp trsangkut2 or trsasul2 x guna jgk. Yg pnting bakat, kepetahan bercakap n idea yg bernas.. Fikir2kan ler..

    0

    0
  23. af says:

    hahahhahah .. kan best klau aku jadi yg peserta uji bakat tu time dia nk kutuk tu aku cantas dia habis habisan .. hahaha

    0

    0
    • bisobonar says:

      serius aku pun mcm nak jadi peserta tu…nk masuk audition bukan sbb nk jd hos…tp nak kasik minah bibir terjueh ni sedar. Harap2 dier bertemu dengan peserta yg laser mcm shiela rusly…biar bertemu buku dengan ruas…

      0

      0
  24. kucing hensem says:

    nak LIKE p/s kat atas tu..hahaha ! Nampak sangat botoxnye !

    0

    0
  25. aliah says:

    ermmmm…….1st nmpk gmbr ni…ingatkn mendiang michael jackson…bila baca tajuk upe2nye….dang suria lak ni ~_~”

    0

    0
  26. ooiitt!! says:

    nak ikut style mat saleh, frank la konon…the diff is, depa tu kafir cik kak oii..kita ni muslim..dan ada adab sebagai org melayu…haishh…takpa, lepas ni dia buat statement, opps tak sengaja dan ianya lahir dr hati dia yg tulus ikhlas….wahai dang suria yg cantik manis, indah rupawan, ingatlah bahawa rupa paras begitu bila2 pun Allah boleh tarik balik ya…ya, saya mengaku awak cantik sgtttttt….tapi bukannya lesen utk awak hina ciptaan Allah mcm tu..

    0

    0
    • sayaanonymous says:

      salam. semua mat saleh tuh kafir ke, awak? jgn la nak balas kritikan dengan sesuatu yang tak berasas.. tp yg lain2 tu ok. maaf kalau terkasar, cuma tak patut awak kata macam tu.

      0

      0
      • ooiitt!! says:

        Minta maaf ye cik/encik sayaanonymous ..saya lupa nak letak nama Mr Simon Cowell ..masa menaip tu teringat kat dia as my reference..jap2 dok carik apa agama Mr Simon ni..kang silap lak kena bambu lagi..Nak tengok Mr Simon ni percaya kitab apa,…ke free thinker.kalau dia muslim kena lagi aku kang….hurmm..

        0

        0
      • dang wangi bukan kafir says:

        apsal dia ni?emo sgt?oo dia ni mat salleh bukan kafir.tu pasal dia yg marah..semua dok marah dang matahari ni tup2 hangin dengan org lain plak..tak pasal jek.silap masuk blog ni..

        0

        0
      • DangSuriaCamTaik says:

        period kot…

        0

        0
  27. anti ubah ciptaan allah!! says:

    muka mcm bapok jew tgok

    0

    0
  28. leha says:

    Anugerah manusia paling ‘cetek akal’ layak diberikan kepada Dang Suria. Sebab dia cantik tapi hati dan jiwa dia tak cantik. Mentaliti kami peminat yang bijak sudah berkembang maju tidak seperti awak, Dang. Bak kata penulis email, Oprah tak gorgeous mana pun, isi talk show meletup classs la show tu. Addicted je aku tengok. Nona tu berapa ramai wanita cantik jadi hos, kekadang yawnnn jugak isi kandungan. takdelah aku tonton, kagum kagum sgt. Dah 2012 ada lagi ke cenggini?

    0

    0
  29. meeradriana says:

    dang suria jgn nk poyo sangat..
    ko pun jadi host sebab nk glamour lepas tu dapat kawin ngan org kaya kan..
    kalau nk reject pon, agak² ler wei!!!!!!!!!
    bibir dah macam bibir nabil..hehehe
    (sian nabil jadi mangsa..) :))

    0

    0
  30. rel says:

    1 soklan je tuk ko dang dut, cantik ke kau?? mulut ko da nk sama besar ngn muka ko tu agak2 nya bole masuk guinness book of record tak,? xsedor diri sungguh..

    0

    0
  31. menyampahakutgkperempuanbiadapni says:

    dang suria / matahari ni sangat2 biadap.. dia ingat dia tu hoooottttt sangat ke?? bibir tebal macam bibir cacat je ada hati nak kutuk ciptaan pencipta.. rupa paras bukan ukuran utk tunjuk bakat. see adele, adibah nor.. bakat power tu.. dang suria ni sapa ha?? aku pun xkenal.. tang aku ingat dia ni yang kaki merokok sampai gigi pun kuning2 tu ye??

    kepada dang suria : belajarlah menghormati org kalau nak org hormati awak tu, kalau mulut pun macam longkang mcmni, memang takkan dihormati la.. gemuk ke, kurus ke, hitam ke, putih tu semua ciptaan allah.. mereka semua ada hati.. ni rancangan untuk cari bakat kan?? bukan cari MALAYSIA NEXT TOP MODEL LA.. awak ni rabun ke juling??

    0

    0
  32. es says:

    ahaha…aku harap sgt si pompuan bibir tebuan ni bace komen neh..aku tgok sekejap tadi pon dh mymph sbb tngok muke dye. xlayak jdi juri. ko balik betulkn bibir ko dulu bru keluar tv yer.

    0

    0
  33. fieza says:

    taw xpe…aku mcm xnk tgk je on air td..sebb muke dang suria mcm tu..sedap2 kutuk org..aku rase penah org ckp..nk masuk bidang mcm ni rupe xpenting..janji ade bakat..wat pe de rupe tp xde bakat?? kalu nk pilih rupe pun..xpayah la mengutuk..ckp jela anda xlayak..sekian..kan senang..ckp xensem pe sume..ciptaan tuhan kot..die tu siap cucuk plak..ubh ciptaan tuhan..dang suria..ko cantik sngt ke???

    0

    0
    • labi-labi says:

      sebab dang tu IQ rendah… selain ade orang komen oprah sumer tu tak perlukan fizikal yg cun tp bilionaire…tngok kt dlm Msia jerla…si Mahathir Lokman…fizikal hensem ker? tp superb siap pandai ckp byk bahasa lagi.

      DANG SURIA…SHAME ON YOU!!~

      Dear Astro, please sack her from being one of the judges for ON AIR audition if you want our support for the show. Or else not because of the contestant but because of seeing her ugly duck botox mouth…we will turning to other channel. Please consider this!~

      0

      0
      • awek huduh says:

        not duck mouth la… unta…bibir unta.. terjueh..hahahaha
        free aku dpt dosa…tapi tak per la janji deng dang ni sedar sikit yang dia pun dah tak tulen dan tak cantik

        0

        0
  34. coklatsirap says:

    siriyesly aku tak kenal dang suria tapi aku kenal aznil.

    see, kalau anda sorang yg humble dan respect orang laen mcam paknil,semue orang akan suke dan kenal akan anda TAPI kalau muke je cantik tapi perangai sampah, sorry to say, anda mmg tak patut dikenali ramai.

    Dang Suria, anda pon takde la femes mane tapi lagak je lebih. puii!

    aku sebagai orang yg agak berisi mmg terasa dengan komen yg ko bagi. bodoh punye betina!

    0

    0
    • dang wangi bukan kafir says:

      karam singh walia tu famous jer..lagi famous dari dang ni..dang ni nak suruh sapa2 yg g audition tu buat botox mcm dia..baru hensem, lawa..

      0

      0
  35. Sky says:

    DANG SURIA BERLAGAK!!! LUPA DIRI!

    0

    0
  36. eil says:

    aiyooo..mulut da nk sama mcm bantal peluk kekabu mak aku jer.. mesti ssh nk makan kan? bahana nak cantik lettew..puihh!

    0

    0
  37. wana says:

    haa…btol tu..tgk gak td..mmg xptotla dang suria ni komen cm tu..nmpk biadap..klu xsuke pon jgn la sound bnde2 sal rupe ni n nmpk cm menghine lak dah..jgnla nk bajet diri tu cntik sgt ngn sound2 cm tu..dye ingt time dye bace news ak ni xtukar channel ke?bosan je ak tgk dye kt tv..dye kne la pikir..rmai lg org yg xde rupe tp bakat bukan main hebat lg…skrg ni org dah xpikir sal rupe sgt la melainkan org2 yg kuno je akan pikir cm tu..n lg 1…xyahla nk wt bibir cm tu…ingt cntik sgt ke?bersyukur je la dgn ape yg Allah dah kurniakan utk kite..sbb ape yg Allah cipta tu dah ckup sempurna..mhohn ampun dan maaf jike ade terkasar bahase..hehehe..peace!! ^^

    0

    0
  38. BarbieDoll says:

    Salam. Abang Nara, I also would like to highlight something about this someone called Dang Suria. I have known her since she appeared in TV3 long time ago. Deep down in my heart I don’t really admire her but I admit that she has the talent otherwise she wouldn’t have a name in this industry. I went to the audition On Air at Johor Bahru last time and when I was in the audition room, Aznil Nawawi and Suhaimi Sulaiman (my all-time favourite) were very nice, made an effort to the extent being extremely polite; asking me some kind of personal questions and also why I would like to join this program bla3. Dang Suria, on the other hand, was sitting there with muka-busuk-bau-budu-pun-kalah showing no interest at me at all. I ended up being rejected for being “kaku, nampak teragak-agak, dan kurang latihan” as pointed out by Aznil Nawawi. Well I accepted that fact and I also admitted that it was my fault for not seriously making extra effort prior attending this audition. However, up until today I still don’t understand why would she act that way? (FYI, ramai gila yang pergi audition at JB mengadu tentang keangkuhan dan kesombongan dia ni). I am sorry to say this but seriously you’ve the most disturbing face I’ve ever met in my entire life! And sorry that doesn’t make you better than anyone else. Please respect other people’s feelings.

    P/s: I think she fixed her nose or something. I followed her since TV3 and I remember last time I used to say (in my heart) “hidung besar macam ni boleh masuk TV so why not me?” Gittoooooooooooh. Sorry la aku memang suka tulis campur aduk bahasa rojak!

    0

    0
    • nabil says:

      aku nak tau, dalam ramai2 yang pi ujibakat tu, yang selamba si dang ni kata muka hodoh la, badan gemok la, segala macam hinaan ni, korang2 yang kena hina ni takde ke rasa nak sound balik si dang ni? takde ke yang bangun sound balik si dang ni depan2 orang ramai pakai mikrofon cakap kuat2 kasi setepek kat dia? MAYBE niat dia baik nak kasitau realiti hidup orang terkenal, takat kena kutuk sikit2 ni apadahal. or MAYBE dia ingat kool la nak jadi simon cowell malaysia, tapi dia cermin dah ke muka dia macam mana yang selamba nak kata fizikal orang bagai ni? seriously ka ini perempuan? rumah takda cermin ka? bak kata peejburhan, orang macam ni kau kena pegang kepala selawat nabi kat telinga

      aku rasa judges aznil n suhaimi sulaiman tu dah molek sangat dah. maybe diorang kena ambik mahadzir lokman/ally iskandar kasi replace ini dang suria. perempuan tak boleh jadik judge.especially yang dah tua2 menempah kubur ni.emo kuat.menopous kot..

      0

      0
      • kejora says:

        ada budak yg bls bkl kat kamera pas kuar bilik 2 ckp dia pun klu x pakai mekap memg x cntik gak… memg dengdang ni perasan cun sgt konon….

        0

        0
      • Hans says:

        hahaha…tergelak aku baca komen Nabil tapi aku setuju 100%
        :-)

        0

        0
      • Anonymous says:

        beb, klu ada yg maki dia balik pun dah tentu pducer dh edit awal2. maybe kontroversi mcm ni blh naikn rating pgrm tu. tu yg ppuan tu laser x ingat sbb nk panaskn blk nama dia yg org dh lupa

        0

        0
  39. fareel says:

    siyes tak cam tu dang suria.. xnmpk mcm dia langsung, dah mcm anita sarawak dah skrg..

    0

    0
  40. ika says:

    ….SIAPA KAMU UNTUK MEMPERSOALKAN SUME TU?? INGAT KAMU TU HAMBA ALLAH YG MENCIPTAKAN KAMU…SAYE ULANG LGI SEKALI,HAMBA…..bila idealogi yg difikirkan dpt memberikan manfaat tp sebenar jauh lari dri hakikat sebenar…inilah jadinye….

    0

    0
  41. hazaika says:

    apa baranglah mak cik ni. diri sendiri macam shit nak tunjuk bagus. silap tempat la woi. kau ingat kau dekat mana?aku tak respect langsung rancangan2 ni ambik juri macam dia ni. konon hebat. wak lu! kalau setakat kau ni memang tak heranlah anak melayu atau orang malaya nak maju.

    kita tgk contoh terbaik reality show kat luar negara. talent penting,paras rupa,bentuk badan nombor dua. sebab tu ramai antara dorang berjaya. ini harap muka lawak tapi talent kelaut.

    :mulut kalau dah terlebih botox itulah gaya dia.

    0

    0
  42. hazaika says:

    dia pun macam shit.memang kena maki habis ah kau kali ni. silap-silap kena buuu sepanjang hidup.

    p/s:inilah contoh ‘tertaik’ pernah aku tengok.

    0

    0
  43. zaza says:

    erm.. tak sempat nk tgk rancangan on air ni..
    so far masa tgk iklan, aku agak terkejut cos mengapa dang suria sanggup cucuk botox kat bibir dia??? pakai braces tu ok lagi.. tapi bibir sgt obvious. act dia mmg dah cantik pun even tak pakai braces.
    selepas baca entry ni,adakah perlu dia cucuk botox dan pkai braces supaya she looks perfect and senang la nk kutuk fizikal org lain. tapi salah, botox tu memburukkan lagi..

    0

    0
  44. bullshit says:

    heliza helmi, irma hasmi, wardina saffiya yg cantik tulen tu pun x angkuh nak kutuk muka org mcm dang suria ni. Takat cantik plastik toksah le nk poyo sgt dang oiii..

    0

    0
  45. grrrr says:

    SERIUS!!!!! Dang suria MAKIN TAK CANTIK ponnnn…or x pernah pon cntik????hahahaha nak kutuk org,cermin2 diri tu dulu cik akak oi….

    0

    0
  46. sekadar memberi pendapat says:

    saya pun terkilan dgn apa yg dikatakan dang suria kpd peserta yg dtg audition tu..saya rasa kalau dia nk kata tak berbakat ke masih boleh diterima..tp mempersoalkan rupa paras & bntuk badan..dia sedar tak dia siapa yg menjadikan seseorg manusia tu..semua org kalau boleh nak muka cantik,bdn ramping..tp kalau dah dijadikan mcm tu harus terima dan bersyukur…sbb setiap ciptaan Allah tu adlh sgt cntik dan sempurna..cuma manusia yg tak tahu menilai..bagi saya ,org ramai tak memandang sgt rupa paras seseorg host ..kalau dia pndai berkata2 dan menarik caranya smpai habis rancgn tu pun masih melekat dpn tv..

    0

    0
  47. HANYA HAMBA says:

    di sana nanti,

    jika Allah masukkan seseorang yang hidupnya menderita di dunia ke dalam syurga, lalu ditanyakan padanya, ‘wahai fulan, pernahkah kau menderita ?’ maka si fulan menjawab, ‘tidak, aku tidak pernah menderita’.
    (PABILA DICELUP SEKALI SAJA KE DALAM SYURGA, SI FULAN YG DULU MENDERITA DI DUNIA LUPA AKAN SEMUA PENDERITAANNYA DEK INDAHNYA NIKMAT SYURGA)

    dan.. jika Allah masukkan seseorang yang hidupnya ‘senang-lenang’ di dunia ke dalam neraka, lalu ditanyakan padanya, ‘wahai fulan, pernahkan kau bersenang-lenang ?’ maka si fulan menjawab, ‘tidak, aku tidak pernah bersenang-lenang’.
    (PABILA DICELUP SEKALI SAJA KE DALAM NERAKA, SI FULAN YG DULU BERSENANG-LENANG DI DUNIA LUPA AKAN SEMUA KESENANGANNYA DEK AZABNYA API NERAKA)

    sama-sama bermuhasabah, istighfar…
    ASALNYA DARI TANAH, PERGI BERTEMU-NYA DENGAN BUSANA PUTIH KELAK. KITA SEMUA SAMA, TIDAK KIRA PARAS RUPA, PANGKAT DAN DARJAT. YANG MEMBEZAKAN KITA, TAQWA PADA-NYA.

    p/s : pandangan Allah jua hakiki.

    0

    0
  48. dangdingdong says:

    awak pun dpat pinjaman dari Allah,xade hak nak judge sampai cmtu.. Just wait,what goes around,comes around.. Btw,nice lips,msti sakit kat SANE nanti sbb ubah kejadianNYA kn? =) May allah bless u dang..

    0

    0
  49. ainalhadad says:

    dangsuria…ape yg kite x blh kutuk ialah fizikal seseorg..itu kurniaan tuhan..jika melibatkan tingkahlaku xer…dang..mind ur words ex tyme…btw i prefer ur face before…yg ori…now dah mcm too much suntikan..

    0

    0
  50. Lelaki Kejam says:

    Disebabkan aku lelaki kejam dan juri tu pun kejam jadi bolehlah ayat-ayat aku pun kejam.

    Kalaulah peserta tu tak cantik dan gemuk, Dang Suria tu pun bukannya cantik. Jujur dan ikhlas aku katakan memang dang suria tak cantik dan tak lawa di tambah dengan mulut longkang bertambah2 tak cantik. sebab tu dia perlu suntik bibir sebab dia tak cantik nak rasa jadi cantik.

    Handsome? Aznil dan Suhaimi Sulaiman tu handsome ker? sorrylah bukan membenci tapi cuba nak tanya dang suria. macam mana sudut pandangan dia berkenaan cantik dan handsome?

    kalau dia boleh cakap kasar, dia kena terima kita cakap kasar. sayang seribu kali sayang kau calitkan arang dekat muka kau sendiri.

    0

    0
  51. gemuk tp cun at least tak kene tgkp basah says:

    alahai dang suria… muka ko tu cun sgt ker… takat berlubang2 mcm permukaan bulan…lg pun best sgt ke dia jd host…. program apapun org tak ingat kalau best sgt mesti meninggalkn impak sampai sekrg org bole ingat… si normala samsuddin yg tak best sgt tu pun org bole ingat dia host nona sampai arini…lawak la ni la jenis2 tak sedor kan diri mcm bagus… in the 1st place best sgt ke gay tua si aznil tu mengacara sampai nk cari penganti pun kene ada reality show…ckp pun bajet kiut tergagap… oprah tu one of the powerful figure in US toksah ckp la harta dia baper byk…takde pulak sampai ada realiti show carik pengganti dia…

    nk refresh balik dang suria ni kan pernah kene tgkp basah dgn abang awie dulu2…

    0

    0
    • shadower dang suria says:

      see…skg aznil lak yg kene komen..gara2 dang suria yg bibir bengkak bernanah tu aznil pun terlibat sma..apalagi pak nil…bagi la makian sakti kat dang suria..hahahaha!!!

      0

      0
    • bujang says:

      Buas jugak dia ni yer………
      kawin cerai…..nampak sangat perangai x elok.
      Biar muka x elok tapi perangai elok
      Dang…dang..dang….dum..dum…dum… dulu panas jugak janda ni….
      jadi ke kawin ngan duda tu…….

      0

      0
  52. hamba Allah says:

    Gileeerrr..hodoh muka ko dang suria..ubah ciptaan Allah..kalo ko rasa ko cntik sgtt dgn wat bibir bengkak 2..amik cermin dowh..org asli lg cntik..hahahahaa

    0

    0
  53. opah winpri says:

    oprah tu dah la itam belegam, gemuk, tak lawa… tapi one of the most powerful figure in US maybe in the world… wahai dang ding dong suria…KO ADA… wakakka… wake up la wei from ur dream… kalau terer sgt mesti la paling haprak pun kerja la CNN tu… CNN pun tak pdg sebelah mata host2 low klas mcm ko ni

    0

    0
  54. gum says:

    jadi pembaca berita kt RTM je lah senang cite. leh bace berita smp tua….mcm farith ismeth hehehehehe

    0

    0
  55. ranina says:

    dah la muka tak cantik , takda otak lansung masa bercakap … dah rasa cantik sgt la tu sampai mengubah kejadian Allah swt .. bodoh macam lembu !!!!!

    0

    0
  56. mimi says:

    tak baik kita menghina fizikal org tu semua kejadian Allah ,kalau dia org x bagus pun x.perlu la menjatuhkan maruah kecantikan tu x kan kekal lama kalau dah tua berkedut juga apa pun Aznil.memang pengacara yg terbaikkkk.

    0

    0
  57. bunga melur says:

    suke point pasal adibah noor dan oprah winfrey tu..memg betul..2 2 ikon nih dari segi rupa memg biasa,tapi bakat, 1 dalam sejuta kot..sapa boleh tiru kan..kamon la,sdgkan artis pon,kalau tak lawa,tpi bakat ada,org pndang..tak sangke betul la ada org mcm tu..kalo terer sgt,takpe gak.ni dapat job mengacara pon JARANG agknye,nak demand pulak. =.=

    0

    0
  58. tutu says:

    her lips is fake!konon cun sgt la bibir camtu.pastu blh plak ckp kt org gemuk la,xensem la.kau igt kau cantik sgt la.cermin diri cket sblm nk ckp buruk2 kt org lain.mntk lps nie minah nie xjd lgi juri ntuk on air.

    0

    0
  59. senah segan says:

    hello dang suria ! ang nak kutuk fizikal orang sangat pasai pa?? kalau dah ang tu cantek sangat xyah botox-2 laa..grrr!! xyah nak bajet mulot angelina jolie sgt la, b’syukur la dgn apa yang Allah bg~ ang kutuk orang ingat dulu sapa p’ciptanya..vodoh tadak otak..harap pngetahuan ja luas tp pkiran sempit..lagipun ang bukan femes sgt tayah nak iya-2 pelekeh org sgt !

    0

    0
  60. akuzle ayu says:

    aiyaaa! itu DS kah? masa tgk gezet rancangan tuh, dok terpikir2 siapekah dier. ingatkan MJ idup balik….ahahahhaah..btw, i loiikkeee isi email ini. bravo the emailer….hahahhahaah

    0

    0
  61. aku kesah? says:

    sape dang suria ni??cantik ker?bagus sgt ke jd pengacara??program ape??anugerah ape die pnh dapat????why aku x kenal die??why????katakan???oooo..myb rupe die x cantik kottt,,aku pun malas nk tgk on air sbb ade die la..aku xkenal minah perasan bgus ni..bajet hott hott plak…mulut sengat tebuan byk bunyik plak..

    0

    0
  62. Bbycumil says:

    Mak aihh besonye bibir…untung kdai jual lipstick kalo bibir beso cmtu haha..bjet perfect sgt la tu komen fizikal org…

    0

    0
  63. F-A-I-R-U-Z says:

    Suruh dier kempis kan dulu bibir dier tu, bru boleh komen org lain… diri sndri pun FAKE!!!! Plastik!!

    0

    0
    • mulut capoi says:

      mulut longkang cam bangkai……
      ko kutuk orang ha……sekarang sampai keseluar dalam ko
      orang dah selak nak tau semua.
      cipap basah kekering, ada keputihan tau menapous ke belum,
      duduk umah teres ke banglo, gaji berapa sebulan, suami kerja apaaa, mana tinggalnya, umur berapaaa..,
      anak berapa orang, buat botok kat mana, pakaian dan handbag kulit ke plastik,
      pakai keta apa….keta import ke keta tempatan…..
      kutuk orang lagi nnt. semua kaki penyibuk akan sibukkan
      hal kamu.

      0

      0
  64. Hhekhekhe says:

    Saya rasa Dang Suria ni mewakili audience yg selalu melekat tgk tv and tunggu time nak kutuk artis. What she did is trying to show reality klu manusia tgk tv sambil mulut mengutuk org tak sudah2..huhuhu..Part of the planning maybe..nak tgk org tu tahan cacian,hinaan,kritikan n bla2..sbb nak jadi selebriti bkn sng..tak tahan kene fitnah bagai..sekejap aje lew muka kuar kat tv tu. Rasa itu je motif dia,tgk mcm dia..kritik org pedas2 mcm tu..korang kutuk je..lg indah2 belaka bahasa korang2 ni..Selamat berfikir!

    0

    0
  65. batulesung says:

    terbaekkk..!

    0

    0
  66. inn says:

    ahahahaha… tegelak baca emel ni… syabas pengirim.. kekeke.. itula yg ak pk mse tgk on air td.. Dang Suria nye komen melampau…

    0

    0
  67. izah says:

    adoi..dang ooo dang semedang ko ngutuk org…abiss ur hubby Ad smad tu handsome sgt ke??kecantikan tu subjective right..

    0

    0
  68. Reena says:

    Oprah Winfrey tu pun kira GEMUK gak..tp ok jer..billionaire lagi..ko dang suria, bajet kurus feeling jolie ngan bibir nampak sgt botox tu apa ceta..serius buruk & huduh dowh jadinyer bibir ko tu..org tak bodoh hokkay..belajarlah bersyukur..ko ckp org gemuk, ko tak perasan ke kawan ko yg kat sebelah tu..si suhaimi sulaiman tu pun gemuk..sentap kawan ko tu nyah..mulut ko mmg longkang…takde insurans..pedih hulu hati gaviscon tau tak dgr komen biadap ko tu!

    0

    0
  69. yuwa says:

    besawnyer bibir dia. i nak cucuk mcm tu jugak lar.

    p/s: tak sedar diri ni…

    0

    0
  70. shahe says:

    Omg.. itu dang suria ka? sumpah aku tak kenal. watever happened to her? she looks like a drag queen!! shait. i am sorry. i am jst trying to be frank katanyer. haha

    0

    0
  71. dhia_mirza says:

    hmmm…..name jew cantik si dang suria nie..tp perangai x seindah namenyer!!!!huhuhuuuuuu….tuuuuuuiiihhhhhhhh kat muke dyer yg huduh tur..pasan lawa!!!!!ingt r,tuhan sknk byr cash kesilapan ko kat dunia nie…better ko mntk maaf ngan owg yg dah ko sakiti tur!!!!eiiiiiiii…sedih tol ngan pangai owg yg pasan lawa,hebat n pasan trbaik lam idop nie!!!!k..aku dah puas kutuk ko dang suria!!!!!rasakannnnnnnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!

    0

    0
  72. indahnya ciptaan Allah says:

    Kalau nak komen bagus pun x payahlah kutuk ciptaan Allah..Kesian kat org2 yg kena tu, mesti akan rasa rendah diri sgt..x una punya dang dendang.. sebab tulah dia cucuk botok kat bibir sebab jenis xtahu bersyukur..Semoga Allah memberikan kesedaran pada dang tu.

    0

    0
  73. Ari says:

    cam baguslah sgt DANG SURIA nih kan!!!!!…
    kene bagi die TENGOK CERMIN nih…
    aku tgk muke die lagi dasat dasri org yg dikondemnye tu…ceh…tak abis sekolah nye DANG SURIA…

    0

    0
  74. Lili Manja says:

    Kalau nak beri komen pun alas la skit bahasa..kata pengacara tv? camni ke sikap seorang pengacara yg berbudi bahasa? kesian nama je lawa tapi takde bahasa..kalau nak komen org macam2 cermin la diri sendiri dulu. kesian2..tak sedar kot macam la dia tu perfect sgt..kat dunia ni takde manusia yg perfect pun kecuali Allah SWT..

    0

    0
  75. pengkid_power says:

    eleh dang suria…ada sekali masa kat TV3 baca berita asyik gelak…pehal…ada org jilat ngko bawah meja ke kat studio ke?

    0

    0
  76. MARKONAH says:

    JOM RAMAI2 kite BELIKAN PEREMPUAN BIBIR NEGRO NIH CERMIN….

    0

    0
  77. hazwan says:

    yg pergi ujibakat kena cermin diri jgk sebenarnya..mungkin ia tak menepati ciri2 yg diorg nak..

    sori, ni 1st time aku dgr pasal program ni keh3

    0

    0
  78. farabella says:

    Dang Suria,

    Bibir botox, gigi kunen…sekian…

    0

    0
    • bujang says:

      pakaian dia macam mana……mahal ke murah,
      jam tangan jenama ke….kasut pulak…..kulit ke…
      dia pakai jeans tu ori ke…
      kalau orang jenis ni selalunya hifi punyer…..mampukah
      nak guna barang mahal2 dan import….lagak saja lebih.

      0

      0
  79. nana says:

    i pun tengok semalam.. aznil ok je.. dang suria, kalau nak kritik pun jgn lh sampai memalukan, menghina dan menjatuhkan maruah orang. yg i sakit hati betul part dang suria menghina 1 lelaki tu tak hensem dan 1 pompuan yg berbadan besar.. i yg menonton pun ikut merasa sebak dan malu apa lagi yg org yg dihina tu.. ditonton lagi oleh seluruh penonton astro yg ratusan ribu mungkin jutaan penonton. nak simpan muka mereka kat mana lepas ni? selain kata mcm tu bleh tak dang suria kritik sopan sikit kat mereka, contoh ” kamu dah bagus tetapi… tidak memenuhi dan menepati kriteria yg kami cari” atau “bakat saja tidak mencukupi utk menjadi host, package yg lengkap yg kami cari” dan seumpamanya ler~ tok sah lah sampai menghina. bak kata nabil “lu pikirlah sendiri”

    0

    0
  80. yayan says:

    Suke sgt hg komplen fzikal org kn..
    so,u take dis:
    Very shallow minded(akai xda ka wei??!!)
    Ur face like a dumb monster that cant poo,dont u hv the thing which so-called mirror Dang Dumb(hg huduh piang xsedaq dri pn lg maw kata kt org)
    *gne loghat utara bg pedih sket…*

    0

    0
  81. Alyssa Anuar says:

    ya tidak sepatut dang suria menghina org sebgtu…. sedarlah sikit diri sendiri pun tidak secantik mana cuma yg menampakkan kecantikkan dia hanya bertopeng dengan makeup dah lah tu diubahnya kurnian tuhan ngan menebalkan bibir entah ketara sgt tebalnya….. org yg dihina tu lebih jauh baiknya dari dia kerana cara dia telah menampakkan perangainya yang sebenar. cantik tak cantik atau hensem tak hensem masing2 mempunyai kelebihan tersendiri…. jadi untuk sang dang suria ingat2lah kecantikan tu bukannya segala2nya untuk mencari rezeki…. semua itu kurnian dan ciptaan allah…. kalau dia menghina seolah-olah dia menghina ciptaan allah…. jadi pandai2lah bila hendak memberi komen …. kita manusia diberikan otak jadi gunakan dengan sebaik-baiknya jgn menggunakan lutut….. so lu fikirlah …..

    0

    0
  82. Farina says:

    kesian… dia rasa dia gojes sgt kot…

    0

    0
  83. madamezombe says:

    mcm la ko tu elok sangat dangdut suria..puih,….

    0

    0
    • adeakukesah says:

      dang suria tu kutuk org lebeyyy… nie nak tanye skit la…. awak tu cantik ker????? bibir da tebal sebaldi da….

      0

      0
  84. makcik joyah says:

    hmm…makcik mmg x berkenan ngan dang nih dr dulu lg..bler nengok skarang lg ar tmbh2 x berkenannya…sorry to say la yerk…awk tuh cantik sgt ke????

    0

    0
  85. budak cute says:

    ponggong babun lagi lawa dari bibir dang suria…hahahahahahaha…bajet lawa je..

    0

    0
  86. nana laislabonita says:

    serious terkejut masa dia kawen ngan Abu Bakar Atan, camane boleh terkawen pun x tau, pastu bercerai kawen plak ngan Ad Samad….dua2 pun cam muka kampung2 tp dia leh amik jd laki dia……sian kt ABA pengulas sukan TV3, sampai skrg menduda…..

    0

    0
  87. corak corek says:

    DANG SURIA GIGI KUNING OREN AKA JINGGA… HUHHHH

    0

    0
  88. shizuka says:

    cantik sangat ka dang suria ni….mgkin make up jak bg caver muka dia tu…lau x make up mungkin lebih teruk dr org yang dia ktuk tu..apala…org macam ni x perlu d bayar jd pengkritik,,,,org macam dia ni da menghina ciptaan Tuhan…geram la ngan dia ni….lau jumpa nak ludah jak muka dia…langsung xda kecantikan, seri, ayu, comel pada muka dia tu…bg free pon x HINGIN…..

    0

    0
  89. zue says:

    eeeeee….mulot dia mcm sampah…klu ak d tmpt contestant jgnkan kata menangis sebaldi…satu studio tu banjir…agak2 la pon nk komen org, mcm diri kita tu perfect sangat. Macam2 la dunia sekarang ni.

    0

    0
  90. aisyah says:

    hai, xtgk pon on air semalam tp mmg betul kalau nk jadi pengacara mmg kena muka cantik supaya org terlekat kt tv tgk, tp yg betul2 berbakat tak semestinya cantik pon, tp mesti xlepas audition jugak, nanti u all tgk rakaman audition kt kl nanti, mmg yg dapat muka ader nilai komersil tp i bet yg dtg for the audition tu, walaupun xcantik mana, tp jauh lagi berbakat dr yg cantik2 ni, talent ni kurniaan allah, setakat xberapa cantik tu, kiter blh usahakan dgn mekap ke aper..

    0

    0
  91. nurul izzah says:

    hahahahaha….nape la jd cmni dang oii…munasabah diri ckit..mane ade manusia yang sempurna….

    0

    0
  92. nur says:

    Ingatkn gmbr mikel jeksen td….

    0

    0
  93. makneng says:

    mak aiih… mak ingat sapalah si klon anita sarawak ni..?
    ngupe ngupenye… (sila abihkan..)

    0

    0
  94. cik kiah da propazz says:

    ee trok gle.muke nmpk je baik.padahal otak cam udg.xde sivik lgsg. igt bgs sgt ke??

    0

    0
  95. atun says:

    kahkahkah…Dang Suria BOTOX rupenye..bibir da t’juih..elok lg yg x ensem n gemok tu…at least x ubah ciptaan ALLAH.ni spai maen cucuk2 lg lg bedose Dang Suria oiiiiiii.elok ko yg blk kgmuhasabah diri..kikikikiki

    0

    0
  96. makcik jual tudung laku giler tapi gemuk dan cun says:

    Bagusss emel budak ni. Aku setuju part kalau lawa sgt apesal nak cucuk botox kat bibir smapai aku pun naik pelik tengok muka dia and gigi..umang aiii serious kuning ok…. daripada cucuk botox kat bibior tu baik kau pegi putihkan gigi dah sah2 kamera fokus kat situ..mulut kau kan berladaaaa konon nak komen orang..
    alaaaa… kalau pengacara cantik2 org suka nak tengok, ape ke heynyeee NoNA setiap ahad tu dah byk kali tukar pengacara.. lawao2 pun rating jatuh gak ..lol.

    0

    0
  97. qia says:

    salah jadi juri program ni.. cita2 nk jadi juri malaysian next top model… tp xkesampaian sbb bibir fake tu boleh lawan contestan…. hehehee

    0

    0
  98. ajela says:

    Dang Suria kene fikir, yg dia hina itu ada makhluk ciptaan Allah. Beri la kritikan membina bukan menghina.. Cermin diri sendiri dulu.. dah la pakai botox n bibir kembang semacam jew.. tu dah merubah keindahan ciptaan Allah… Dang Suria yg dulu cantik menjadi hodoh..

    0

    0
  99. umie says:

    x bleh blah stmnt yg last 2…tp mmg btoi pun muka pun dok mmcucuk botox bibir dah mcm tempayan…

    0

    0
  100. lantakpilah says:

    melayu kutuk sikit xboley. real life is cruel. face it. lgpn tu rancangan realiti tv. lg org layan… just enjoy & tengok je la tv tu. kalo kena kutuk sikit da ngangis teruk, camna nnt bila betul2 top cam pak nil tu? bole bertahan lama ke kalo xkuat semangat? ngok ngek. at least dang suria tak hipokrit. mmg betul kalo xensem org tuka channel lain. tu sbb ramai suka channel kpop. artis suma ensem2. (tiba2) eheheheee…

    0

    0
  101. kasut putih says:

    Dang Suria, sila jawab!

    0

    0
  102. Zaza Muhammad says:

    laaa…. audition ‘On Air’ ke.. ingatkan audition ‘Malaysia’s Next Top Model’ huhuhu..

    0

    0
  103. anne says:

    Dang Suria bukannya lawa pun tapi tak baik la kutuk fizal orang.adibah noor,walaupun dia gemuk tp.still ada peminat.rupa paras,saiz badan tak penting, asalkan ada bakat.

    0

    0
  104. dang dong says:

    Patutla kene cerai..mulut mcm sampah!

    0

    0
  105. dang dong says:

    Patutla kene cerai…mulut mcm sampah!

    0

    0
  106. Sutera says:

    berdosa besar mengubah ciptaan Allah, tidak menutup aurat, menghina ciptaan Allah, mengaibkan orang, bertaubatlah sebelum terlambat, minta dijauhkan daripada azab Allah.

    0

    0
  107. Rooney says:

    At least Dang Suria is being honest with everyone.

    Yes this is a cruel world, and sebelum you bunuh diri baik dia bagi tahu this is the real world, this is how its gonna work and i believe she did told everyone (those yang tak hensem / gemok) what needs to be done and even ASKED THEM to come back once dah kurus / cantik.

    Sorry la kalau sesiapa yang di luar sana terasa dengan kata-kata nya. Like i said, she is being jujur. Fact like that nobody will gave it to you FOC.

    You ingat ni juri Akademi Fantasia ke yang nyanyi macam pontianak tapi still boleh kena puji?

    No no no, i think they are way much better than a juri AF.

    And to adik yang menghantar surat kepada Nara, lelaki yang sebelah kiri tu nama dia ialah Suhaimi Sulaiman who has solid experience as a broadcast journalist and anchor, having been in the industry for 18 years.

    Adik sayang, cuba lah google nama “SUHAIMI SULAIMAN” and see what you get OK? Hai…. sedih nya saya awak ni tak pernah baca berita ke? Hari hari baca blog Nara hiburan sehingga tak ambil tahu hal dunia ke? Suhaimi was a big hit in TV 3 for your information, and sekarang ni he is more on mentoring works. Menggilap new protege like what he’s doing in rancangan ON AIR.

    Sorry lah, awak ni mesti salah seorang peserta yang tak terpilih kan? Adik kalau tak dapat tu mesti ada sebab / HIKMAH nya kenapa awak tak dapat. Jangan lah sehingga buat surat layang macam ni.

    Isk isk isk. Kalau awak ni seorang yang berpelajaran tinggi / ada degree, awak mesti tak berfikiran dan menulis email macam ni.

    Oh one more thing sayang, i’ve READ your email to Nara and bahasa awak sanggat KAMPUNG, REMPIT, kanak-kanak sekolah. Kalau macam tu lah awak menulis macam mana awak nak jadi pembaca berita wahai sayang ku?

    Nampaknya baling taik terkena muka sendiri. Isk isk isk….

    0

    0
    • ladylea says:

      ni mesti Dang Suria balas sendiri. tumpang tanya, bibir tu ori ker? jgn kate lipgloss suda

      0

      0
      • azlina says:

        Si Rooney apa point dia? Betul, boleh berlaku jujur tapi jangan la sampai over sangat komen peserta macam tu. Saya pun tengok program tu semalam dan terperanjat dengan komen Dang Suria serupa tak sekolah. I only have pity on her because after all the years as broadcast journalist, keluar TV dan berjumpa dengan ramai orang, dia boleh buat statement macam tu. Nampak sangat terlalu cetek pengetahuan dia terhadap dunia. Memang the way she talked and carried herself dalam program semalam sangat angkuh, saya tak sangka perwatakan dia sebegitu rupa. Lesson to be learned kat Astro, you are the owner of the program, please be mindful of what audience dont like and jangan la pilih juri yang tak ada budi bahasa ni. Kita boleh berlaku jujur, it’s good to be frank tapi jangan la sampai tahap too frank hingga nampak kurang ajar. Saya faham kenapa dalam rancangan tu semalam ada satu brother datang terjah marah apa yang dia orang cakap kat anak sedara dia. Kita semua datang audition bole terima kekalahan tapi biar la berhemah. Dang Suria saya tengok pun buruk muka dia…hidung besar dan mulut satu macam. Sampai kan kawan saya yang bukan Malaysian pun komen muka Dang Suria macam monkey. Sorry, im being frank…the world is also cruel to you Dang Suria

        0

        0
    • noname says:

      Honest??? Bkn kejujuran namanya kalau menyakitkan hati org lain…kalau yg dang suria buat tu kejujuran, ak tak tau lah mcm lah agak nya kalau mengutuk mencaci…agak2 nya mau bunuh diri org yg mendengar nya….kalau nak bercakap jujur sekalipun kt kena lh jg jaga hati org tu….semua org ada perasaan….kekurangan org lain bkn utk dicaci dan dihina…sebalik nya jadikan kekurangan org lain tu muhasabah diri…betapa kt harus bersyukur kerna dilahirkan sbg insan yg lebih baik dari dia…bkn nya dgn mencaci/menghina seperti yg dang suria buat tu….berdosa besar menghina dan mencaci kekurangan org lain….

      0

      0
    • org kampung says:

      ‘bahasa awak sanggat KAMPUNG’…….kenapa nak tulis KAMPUNG?? cara awk tulis tu BANDAR sgt ke? hebat ke BANDAR awak tu?

      0

      0
      • Rooney says:

        Sudah tentu bahasa orang kampung / hulu banat / tidak berpelajaran.

        For your information it is AKU not “ak” like how YOUR FRIEND spelled.

        :)

        0

        0
    • jiran sebelah bilik abg nara says:

      woiii.. dang suria bodoh!.. sedar sikit diri tu..
      Surat to abg nara tu tak salah..
      Kau mmg biadap larr BIADAP..
      Yg kau nak g maki Suhaimi Sulaiman tu apsal…
      Kitorg ni berjuta kali nak maki kauu!!

      0

      0
    • dingdang says:

      ni kompom si dingdang yang balas..ahahhahahah kesian….kesian….. muka laki ko pun bukan hensem wei…..sesuka ati nak ckp orang tak hensem……

      0

      0
      • Rooney says:

        Takpe la dik,

        Tak dapat tu buat buat la macam dah memang tak dapat. Kena face the reality yang you bukan material untuk HOS tv.

        Mungkin pada masa akan datang akan ada rancangan yang sesuai untuk bentuk saiz badan dan rupa adik?

        Contohnya “ON AIR, bukan sekadar RUPA DAN SAIZ”. Atau pun, mana mana rancangan yang nak cari HOS yang berbadan besar, atau pun MALAYSIA MAKE OVER. Rancangan macam tu maybe adik boleh cuba apply. Insya Allah peluang adik untuk di terima sangat tinggi.

        Macam ni lah adik, this is what I have on the table with a specific requirement ane needs. Ini yang saya perlukan tetapi adik tak ada benda-benda itu.

        Mungkin rancangan lain ada benda benda yang diorang nak dalam plate mereka.

        Buat masa ni, dua benda yang boleh saya katakan kepada adik iaitu teruskan berbadan / rupa sebegini sehingga tuah tiba di kaki adik. Atau pun, start daftarkan diri adik di gym-gym yang berdekatan dan stop taking all carbs / nasi – pendek kata kuruskan badan. Belajar cara cara grooming through classes or books.

        Semoga berjaya.

        0

        0
    • LuNa says:

      hahahahaa..ni mesti dang suria or adik beradik sepupu sepapat die yang tulis nie, WTF. kalo nak dibandingkan bahasa DANG SURIA bg komen tu jauh lebey KAMPUNG and REMPIT daripada org yang bagi emial nie. and org yang bg email; nie sah2 la penonton, yang tgk rncangan awak ni then trus on9 bg email kat abg nara. and siapa awak nk kate org xde pelajaran la ape la tulis surat layang nie, da kene sembur trus nk melenting kate pengirim lak yang x de pelajaran..beli cermin laaa wey

      0

      0
    • Anonymous says:

      aku rasa rooney ni pernah bagi konek kat si dang ding dong tuh

      0

      0
    • bandar sgt kerrrr says:

      hello Rooney aka DS……aku rasa sebab abg shuhaimi tu tak hensem sebab tu adik yg tulis surat kat atas tu x kenal dia!!!mcm ngko tu terlebih cantik sebab tu org cukup kenal ngko!!!FYI bila ngko baca berita aku tgk berita bkn nk dgr sangat ape yg ngko sampaikan tp tgk muka ngko tu dah nk jd mcm allien!!! n 1 more thing sygggg….bandar sgt ke ngko ni bandar2 ngko pun makhluk ciptaan Allah jgk tp engko tu terlebih bandar terlebih bijak sebab tu ngko mengubah ciptaaan Allah bg pada ngko…tgk sekarang muka dah jadi mcam ALLIEN AKA HANTU KAK LIMAH MSUK KUBUR!!!!

      0

      0
    • Runiy says:

      hi.. nak ckp omputih bole..tp polish up ur grammar first ye.. ‘did told’..pastu present n past tense pun tunggang langgang..apekahhh…

      0

      0
    • Ally Iskandar wannabe says:

      Ape benda la ko ni Rooney oii.honest celah mana wei.tu bukan honest tp kritikan tak membina..kalau ko bljr kt skola ko taw la kritikan membina ke x..
      ayoooo…kl bdk tulis ni taw spe suhaimi ape dier kesah..ak pun xknl spe dier..xsalah pun kl xkenal spe dier Rooney oii..

      lagi satu Rooney ape bnd baling taik kn muka sendiri ni..adoii..umh ko ni ade kamus peribahasa tak?kl x..ko google je..apela point ko nie..

      p/s:kl dang suria ade DEGDREE..dier xkutuk org cm2..hahahahaha..

      0

      0
    • lala says:

      but….Suhaimi Sulaiman setahu aku lah tak pernah kurus n handsome sejak dia mula jadi pengacara… if itulah criterion untuk jadi pengacara…. macam mana dia got involved ya?

      0

      0
      • lala says:

        lupa nak tambah…sebab tak semua penonton gila nak tgk pompuan cantik n lelaki hensem jadi pengacara… yang penting ada bakat n boleh handle prog…setakat hensem n cantik but mulut macam bangkai…. HAMPEH!!!!!

        0

        0
    • engineeringstudent says:

      helo.. rooney.. whatever… kalau budak pandai sekalipun still akan ngutuk ko.. sebab mulut ko memang cam sial…. blah arr… takyahlah.. aku pun.. berpelajaran tinggi pun meluat dengan komen ko… damn.. fuck off..

      0

      0
  108. sukatiaku says:

    apa yg dang suria ckp lbh kurang cam yg emel tu tulis. tp sbnrnya emel tu truk skit la brbanding ap yg dang suria ckp. mula2 aku tgk pn mmg agak x patut la dang ckp camtu. tp bila pikir2 blk mmg btol ap yg dia ckp. utk jd prsonaliti tv ni muka prlu komersial. klu stakat biasa2 ngan bakat yg x sberapa mmg akan buat org mympah. cth: prsonaliti tv1. aku x suka tgk sbb mcm ntahapa2. klu ad rupa pn pnyampaian x menarik prhatian lgsg. sng ckp aku stuju ngan cara pemilihan juri di on air. cuma dang terlalu jujur. tp klu nk ckp brtapis pn tkt diorg x phm. mgkin trlalu rmi yg tggu turn, n dh penat so nk cepatkn ms biarlah dia trus trang. snang citer..

    0

    0
  109. kumang says:

    sebenarnya dia perasan dia lawa dan ramping cam kerengga..walhal..mulut tu berapa harga dia beli tok buat seksi meksi? Amboi….awak Tuhan ke nak judge org sampai cam tu. Buta lah tu…tak tengok diri sendiri ke cik kak oi. Awak tu lawa ke? hikhikhik

    0

    0
  110. Diana Anak Pak Azis says:

    sentap la gak bila si Dang ni comment camtu..sbbnye aku pun under category chubby gak..btw dulu time aku belajaq tkde plak lecturer2 kata…” ok…u nk jd emcee/pengacara/hos ..u kena reduce weight dulu, muka mmg kena cun ..bla2..” heelloooooo…… yg ptg kena la..confident…ada fakta…n knowledgeable dlm mana2 topic pun..sng cite alert psl current issues…so far spnjg aku mengaji 5 thun tkde plak mana2 tenaga pengajar ckp cmtu..tk tau la kot si dang ni ngaji ikot syllabus lain..
    kalau nk critic tu berpada2 la…kdg2 aku nengok reality program kt mesia ni..lebih sudu dari kuah melampau2 komennya… si akak J.LO yg meletup hot tu pun tau jaga hati yg dtg audition..sigh~

    0

    0
  111. papa jahat says:

    piiiraahhh!!…..igt dia tu lawa sgt ke…nk kutuk2 org….adeyy!!…bole jalan daaa…

    0

    0
  112. pemerhati says:

    aku setuju sgt dengan surat d atas.
    mmg hampas punya juri jemputan…
    sakita ty dengaq komen2 yang x bernas dan logik langsung…
    apa, dgn rupa sahaja ka boleh berjaya???
    patut malaysia x pernah maju dgn membuat penilaian berdsarkan rupa sahaja!!!
    Bakat xdak xpa…Janji rupa ada…
    bodoh gila….Dang!

    nak kritik org pasai fizikal org… Hbis kalau hang tu confident sgt, kenapa dicucuk nya bibir ngan botox?? dah macam tenuk aku tengok!!!

    0

    0
  113. dang anum says:

    hi dang suria…

    kenapa awk mghina ciptaan Allah… Dang Suria, kita pun x semprna mana.. elok la awk beli cermin.. telek dulu diri sendiri.. dgn muka kembang.. hidung teknik shading, bibir mcm bontot ayam…

    dang suria,
    kita pun baca berita tergagap2.. jgn tunjuk bagus dpn kamera.. mesti sedar..peserta kebanyakan first time dpn kamera..so pengalaman byk x da..mcm awk masuk mula2 dulu..
    Dang suria,

    nama awak x seindah diri awak.. dr raut wajah awak, awk mmg seorang yg sombong,hati busauk dan PERASAN CANTIK

    dang suria,
    lasty sy nk bgtahu BERDOSA BESAR awk mengubah ciptaan Allah dan honesly sumpah… MUKA AWAK AMAT BURUK SETELAH DICUCUK2 DAN SEDARLAH AWAK DAH TUA DAN DI AMBANG MANOPOUS…

    n JANGAN MENGHINA ORANG……
    I HATE U

    0

    0
    • Amir Hafiz says:

      “kenapa awk mghina ciptaan Allah… ”
      LEPAS TU

      “elok la awk beli cermin.. telek dulu diri sendiri.. dgn muka kembang.. hidung teknik shading, bibir mcm bontot ayam…”

      Hidung kembang tu bukan ALLAH ke yang beri dik?

      0

      0
  114. dulu nmpk cam baik je.. dang suria ni kalau x botox lg ok. gile nk ikut org botox2.. kan dah buruk.. elok la mulut cm ntah pape… kate kt org sangat. last-last kene diri sendiri

    0

    0
  115. cowokkedeerr ?? says:

    dang suria ?? saye rase dang suria ptut bterima kasi kpd pnghntr e=mail nie,, sebab kalo dia x bagitaw yg name pompuan tu dang suria,, x de org yg kenal kot dkt dang suria… biasa lh kn.. dang suria kn orang “zaman dulu2”.. tu lh yg kurengg skit aku nak kenal tu … ahh lagi satu.. kalo rase diri awak (dang suria) perfect sangat,,, cube buat program realiti sendiri lh… kn nak cari yg “paling hnsem + cantik” sangat kn … emm,, lain kali x yah hine2 orng erkk,,, dorng tu pown ade hati and perasaan taw… durng tu pun makhluk tuhan gak….

    p/s : sblum kutuk org,, tlng buang “benda” kat bibir tu,, dh semacam aku nampak . . sorry lh kalo x suke ape yg saye ckp erkk… im sorry ;))

    0

    0
  116. AkuXsukaOnAir says:

    Mcm Haram mulut dang suria….. Aku benci dia…. Sesuka atie dia jaaa kata org lain gemuk…. Ko ingt ko tu cantek sgt ker botox bibir ko tu…tlg la matang kalo beri komen tu…. tahap Pro tu dh hilang… Where Your comunications skills… ?

    0

    0
  117. labi-labi says:

    chop… pengacara hebat kt Msia ni sumer good looking ker? meh aku list kan yang otai2 yg tak perlukan paras rupa yg hebat utk jadi bagus:-
    -mahathir lokman
    -suhaimi sulaiman
    -aziz desa
    -hasbullah awang
    -dato’ rahim razali
    -karam sigh walia
    -farit ismeth (pembaca berita dunia jam 10)
    -Harjit sigh (otai pembaca berita tv1)

    diorg ni sumer kacak ker? manader….tapi diorg ade charisma. Itu yg patutnyer Dang Suria ni carik..bukan harap paras rupa pastu depan tv gagap mcm dier tu. Itu ade skrip dah gagap tu..kalo live lagi bisu ape ntah….

    0

    0
  118. lucifer says:

    aku tak nak cakap paasal Dang Suria… tapi aku nak ckp pasal penulis surat tu…

    Kepada Penulis Surat….

    Kalau nak tulis… pastikan tau apa yang ko nak ckp dik…. ini nak bagi sample pun tak tau…. ‘ada pengacara satu tu… tak tau apa nama dia’… ini tidak… sudah laaaa…. mesti ko pun hodoh kan… tu yang ko bengang… tak pun.. ko anak sedara brader yg tetiba masuk dlm sessi ujibakat tu….. hahahahaa…. loser pathetic betol yg tulis surat nih…. ntah2 ko kalau glamer esok serupa tu ajeeee….. lupa daratan…. tak payah la nak bengang2 samdol..!!

    p/s: Dang Suria… u’ve done a great job…… org Meleis dungu piang wadefak ni stended laaa… mana leh suka kena kritik.. suka kena puji ajeee… kerja malas.. tp nak gaji besar..! buduh….

    0

    0
    • De Gea says:

      biar la dia nk tulis mcmana.. yg penting dia nk cerita pasal dang suria tu.. lain2 dr tu ada aku kisah? yg penting apa yg nk dia sampaikan tu aku paham.. xtau la klu ko bodo piang xpaham apa die tulis.. hahahahah~

      0

      0
      • lucifer says:

        De Gea (ni ke nama keeper MUnyet yang looser giler tu ?)…

        ko faham apa yg penulis pojok tu tulis pasal ko pun serupa dia jugak…. jenis tak leh kena kritik.. asik nak kena puji aje… piirah mabuk…!

        p/s: pffttuuuiiiihhhhhh ar pada penulis tuh… komen org pandai.. panjang berjela.. tapi bg contoh pun tak tau.. mesti budak sekolah lagik nih.. wadefak dungu piang wadehel…!

        0

        0
    • Anonymous says:

      yela…tp kritik la cr brhemah bkn menghina…

      0

      0
    • datukt says:

      aku suka komen ko..n aku spendapat dgn ko

      wadefaq diorg sume..kalo da x hensem tu dok kg je la…hihi

      0

      0
    • DangSuriaCamTaik says:

      lucifer anak haram. ko pi jilat bantat dang la woi. mak bapak lu bangsat makan taik. lu la dungu wadefek pala butoh!

      0

      0
  119. J says:

    Is that really Dang Suria?????? OMG!. She’s totally diff. Mulut pun dah besar tempayan. Patut cakap mcm longkang. Muka pun bloated jer..Ewww….

    0

    0
    • milah jembes says:

      alamak kerana mulut bibiran botox itu maka berkata sesuka hati….. adoi dang dari minat tgk dia langsung jadi dong…. tak minat……dang! dang oooii… awk tu memang cantik kan kan… tapi kalau perangai tak cantik pun tak guna kan kan…. awk pun bukan CANTIK dari segi laku pun… pernah kena tangkap basah lagi kan so… awk ingat milah tak ingat dengan penyanyi tu lagi kan… so….. CANTIK PERSONALITI ITU PENTING TAU!………

      0

      0
  120. sukasukisakat says:

    aku rase…they all dh planned la mende ni..saje bg kontrovesi…bg rating naik…kdg2 bende cmni pun ade politik jugak tau…saje bg kite sakit hati…tp klu mmg truly komen to deep from her bad heart…mmg x patutla…kurniaan Allah tu…suke suki je kutuk….NGOKS melantun2

    0

    0
  121. Dang Wangi says:

    Dia komen berdasarkan pengalaman sendiri sebab dia dari bibir nipis sampai bibir kembang dok jadi pembaca berita saje :p Tak berjaya sebagai pengacara pun. Nak ubah bentuk fizikal sebab nak cantik pun tak akan ke mana2 kalau tak ada bakat.

    Orang yang gemuk dan tak hensem kalau dah ada bakat pasti akan berjaya juge:) Yg penting kena ada usaha untuk berjaya dan jadi cantik ;p all the best !!!!!

    0

    0
  122. Ayu says:

    Haahaha… aku tengk gambar dang suria kat atas tu dah macam Micheal Jackson versi perempuan…

    0

    0
  123. gelitgkbibirko says:

    part last tu mmg terbaik.. sedap mulot ko je kan dang suria.. cucuk sana..cucuk sini ko ingt ko canteeekkkk sgt?? hakk tuiii!

    0

    0
  124. sama says:

    huh korang ni same jugak ngan dang suria kan…. dia kutuk orang korang kutuk dia… dunia2

    0

    0
  125. jiran sebelah bilik abg nara says:

    aku lagi benci dia nihh.. lps tv3, ntv7 pastu g tmnet
    Tak perform langsung.. tau nak glamer jer.. cuba korang tgk masa dia jd pengacara GAGAP!.. pastu confident dia cantik.. dalaman dia tak cantik manapunn.. dah nampak bila maki org suka2 hati!!

    Hey perempuan.. ingat sket! kau bukan keji org tu.. tapi kau dah keji kejadian Allah..

    0

    0
  126. Kemal says:

    Kenapa pilih dia jadi juri? Apa pencapaian dia sebagai pengacara? Wan Zaleha atau Mahadzir Lokman I tau memang superb. Dang Suria?? Siapa dia nak hina orang? Dia pernah diberi baca peluang baca berita Inggeris masa mula2 masuk TV3 dulu. Hancussss…Layak ke dia nak kutuk peribadi dan fizikal orang? Nak orang bukak sejarah buruk perkahwinan dia ke dan cerita-cerita seangkatan lain? Nak orang komen bibir dia yang dah mengelongsor macam lintah tu? Common la, to be or feel great about yourself, u tak perlu hina orang lain babe…

    0

    0
  127. minahj says:

    tetiba aku rasa diorang ni seiras lah… dang suria, lisa surihani, memey suhaiza.. ke mata aku yang rabun? abg nara tlg tempek pic diorg dekat2 skit, nk wat perbandingan.

    0

    0
  128. siti jienah says:

    Dang Suria mmg gagap baca berita….

    0

    0
  129. noname says:

    seyes lah kurang ajar….eventho ak xtgk pun rancangan nie, ak bc pun sentap dow….manusia2 mcm nie lah antara penyebab industri hiburan kt masih mundur…kalau bercakap pasal rupa, akon, lady gaga, celo green, n ramai g artis2 hollywood tu yg kurang handsome n kurang cantik…..tp ok jer…lau host mcm oprah tu, seyes popular…sbb tu lah industri kt still di takuk yg lama…sbb msh memandang rupa dari bakat…yg ada sekarang artis malaysia, rupa jer cantik, tp perangai dan mutu lakonan/bakat, hancus….kt skang dh moden…rupa skang dh jatuh no bp ntah, yg penting bakat & personaliti…ramai jer artis yg cantik2 n handsome2 tp kalau tanpa personaliti dan bakat yg baik, hanya dpt bertahan setahun 2 jer…lepas tu hilang ditelan zaman….dpt jer ak namakan beberapa artis kt yg hilang mcm tu jer sbb takde bakat harap rupe jer….ak harap sgt satu hari nanti industri kt dpt bertaraf dunia…utk merealisasikan impian tu, kena lah ubh mentaliti masyarakat dulu…..jgn fikir nak yg cantik n seksi jer….tu sume tak kekal…

    peace**

    0

    0
  130. Rooney says:

    At least Dang Suria is being honest with everyone.

    Yes this is a cruel world, and sebelum you bunuh diri baik dia bagi tahu this is the real world, this is how its gonna work and i believe she did told everyone (those yang tak hensem / gemok) what needs to be done and even ASKED THEM to come back once dah kurus / cantik.

    Sorry la kalau sesiapa yang di luar sana terasa dengan kata-kata nya. Like i said, she is being jujur. Fact like that nobody will gave it to you FOC.

    You ingat ni juri Akademi Fantasia ke yang nyanyi macam pontianak tapi still boleh kena puji?

    No no no, i think they are way much better than a juri AF.

    And to adik yang menghantar surat kepada Nara, lelaki yang sebelah kiri tu nama dia ialah Suhaimi Sulaiman who has solid experience as a broadcast journalist and anchor, having been in the industry for 18 years.

    Adik sayang, cuba lah google nama “SUHAIMI SULAIMAN” and see what you get OK? Hai…. sedih nya saya awak ni tak pernah baca berita ke? Hari hari baca blog Nara hiburan sehingga tak ambil tahu hal dunia ke? Suhaimi was a big hit in TV 3 for your information, and sekarang ni he is more on mentoring works. Menggilap new protege like what he’s doing in rancangan ON AIR.

    Sorry lah, awak ni mesti salah seorang peserta yang tak terpilih kan? Adik kalau tak dapat tu mesti ada sebab / HIKMAH nya kenapa awak tak dapat. Jangan lah sehingga buat surat layang macam ni.

    Isk isk isk. Kalau awak ni seorang yang berpelajaran tinggi / ada degree, awak mesti tak berfikiran dan menulis email macam ni.

    Oh one more thing sayang, i’ve READ your email to Nara and bahasa awak sanggat KAMPUNG, REMPIT, kanak-kanak sekolah. Kalau macam tu lah awak menulis macam mana awak nak jadi pembaca berita wahai sayang ku?

    Nampaknya baling taik terkena muka sendiri. Isk isk isk.

    0

    0
    • Anons says:

      Aku masalah betul la dengan orang yang suka label orang lain kampung. Sedar diri kau tu sikit memang asal dari sana

      0

      0
    • LuNa says:

      hahahahaa..ni mesti dang suria or adik beradik sepupu sepapat die yang tulis nie, WTF. kalo nak dibandingkan bahasa DANG SURIA bg komen tu jauh lebey KAMPUNG and REMPIT daripada org yang bagi emial nie. and org yang bg email; nie sah2 la penonton, yang tgk rncangan awak ni then trus on9 bg email kat abg nara. and siapa awak nk kate org xde pelajaran la ape la tulis surat layang nie, da kene sembur trus nk melenting kate pengirim lak yang x de pelajaran..beli cermin laaa wey

      0

      0
      • Rooney says:

        Takpe la dik,

        Tak dapat tu buat buat la macam dah memang tak dapat. Kena face the reality yang you bukan material untuk HOS tv.

        Mungkin pada masa akan datang akan ada rancangan yang sesuai untuk bentuk saiz badan dan rupa adik?

        Contohnya “ON AIR, bukan sekadar RUPA DAN SAIZ”. Atau pun, mana mana rancangan yang nak cari HOS yang berbadan besar, atau pun MALAYSIA MAKE OVER. Rancangan macam tu maybe adik boleh cuba apply. Insya Allah peluang adik untuk di terima sangat tinggi.

        Macam ni lah adik, this is what I have on the table with a specific requirement and needs. Ini yang saya perlukan tetapi adik tak ada benda-benda itu.

        Mungkin rancangan lain ada benda benda yang diorang nak dalam plate mereka.

        Buat masa ni, dua benda yang boleh saya katakan kepada adik iaitu teruskan berbadan / rupa sebegini sehingga tuah tiba di kaki adik. Atau pun, start daftarkan diri adik di gym-gym yang berdekatan dan stop taking all carbs / nasi – pendek kata kuruskan badan. Belajar cara cara grooming through classes or books.

        Semoga berjaya.

        0

        0
    • Anonymous says:

      sebab tak hensemlah sebab tu adik yg menulis tu tak kenal abg shuhaimi…bahasa kampung ke bahasa bandar ker yang penting maksud yang dia nk sampaikan tu senang dah mudah dihadam oleh kitaorg yang mmg tak suko kebiadaban DS menghina org tu!!!!!!

      0

      0
      • LuNa says:

        hahaa rooney ni suke2 hati die jek label org gemuk la x lawa la, die igt die tu lawa sgt ke, hensem sangat ke, balajar tinggi sgt ke? teringin sgt nk jmpe si rooney nie, tgk sket ape yang die ade. nak jmpe no hal jek, coz i’m not the one that u’ve labeled membabi buta like that. if you want to compare anything : physically, pelajaran or any qualification with u, or my work, i don’t mind at all coz i know who i am and plz la, don’t simply label other people cm “kampung” or “rempit” or “stupid” like u coz u don’t even know to whom u’re dealt with. owh come on la, if you really that good, come here and meet with me. u can compare anything u want to, i’m not afraid AT ALL. ckp macm bagus jek, hangen lak aku

        0

        0
      • Rooney says:

        Aik, kenapa hangin?

        Kalau betul ko ” AT ALL ” seperti yang kau kata, was there any parts of my language yang you rasa I did wrong?

        AT ALL lah sangat..

        0

        0
    • dingdang says:

      rooney,thing is,do u think dang suria is pretty enuff to give such comment??no she’s not, i guess she shud add more botox and come out as pretty lady then baru dia comment org lain. that is what im concern about. she said the world is cruel,but she was the one who being cruel to herself by having that hideous lips!

      0

      0
    • Anonymous says:

      komen boleh tp kna ingat jangan smpai menghina…sedar lah dr kita pn bkan perfect…bla2 masa je blh hilang apa yg kita ada sekelip mata.waktu tu br kta ingat dl kta penah hina org..mngkin org yang kta hina tu pulak yg bantu kita…skarang awak cntik awak diterima keja.tp bla 1 hari ditakdirkan awak dtimpa musibah awak tergolong dgn org yg x cantik cm yg awak penah hina dulu camana?waktu tu awk dibuang keja.br awak akan rasa….
      jg lah hati kita sesama insan dan syukur nikmat yg kita ada.
      jgn sesekali mghina ciptaan Allah..

      0

      0
      • Rooney says:

        Dia tak menghina, dia just cakap tak boleh ambil sebagai peserta ON Air sebab wajah kurang menarik, dan badan agak besar.

        Menghina tu lain, menghina tu seperti mengejek berulang ulang kali.

        Dia sekadar memberitahu, kalau tak boleh terima sudah lah. Nak ungkit-ungkit kenapa?

        Ini entertaiment industry, excuse me memang la kau kena terima hakikat macam ni.

        Kau ingat orang lelaki nak tengok ke TV kalau pembaca berita gemok gedempol, tak pun HADEK HADEK mengggedik, memang sumpah lah jatuh rating kan?

        Daripada TV al-ISLAM terus jadi TV HADEK HADEK.

        Korang ni je yang kolot konservatif. Haishh…

        0

        0
      • DangSuriaCamTaik says:

        aku rasa Rooney babi ni dang suria babi tu la…HAHAHAHHAHA!

        0

        0
  131. etohajra86 says:

    tersangatlah setuju komen di atas.bkn1 qumah yg dok geram kat DANGSURIA ni ,tp 1 MALAYSIA kot…apakejadahnya dia nk komen psai org lain padahal diri sendiri pon byk kurangnya….NORMALA SAMSUDIN yg lebih pro n terkenal dr dia pon x komen mcm tu…penonton la ni bknnya tngok pd paras rupa tp tengok pd bakatnya.Sorry 2 say la kalu hos harapkan muka ja cntik tp x qeti nk bcakap,x dak guna jgak…Nasihat sy kpd pihak ASTRO,pilih hos bkn sekadar rupa tp bakat tu yg paling penting..kalu tak,kami mmg tukaq channel….

    0

    0
    • BIBIRKU BOTOX, KO ADOO?? says:

      dah tu ko suh r tv3 buat HOST BUKAN SEKADAR RUPA plak. hahhaah

      hello dunia!!! annoying sgt bakat lebih penting dari rupa la.. badan gemok tak penting, vokal power boleh survive and segala haram jadah. ko tau tak rating Vokal..Bukan Sekadar Rupa tu jauh lebih rendah dari program nyanyian lain. even lebih rendah dari rating Pilih Kasih. sebab apa semua ni?? mana anjing2 yg kata, “oh kami lebih penting vokal, rupa tak kisah” ni semua???
      kalau rupa tak penting, kenapa ko tak beli album si Ayu OIAM tu? kesian dia jadi penyanyi kelab malam je sekarang. give me a name host yg gemok kat malaysia yg punya rating, award, duit berjuta-juta.
      ko tak yah nak libatkan afdlin, adibah, harith and whatsoever. sebab diorang bukan purely Host or newscaster!
      please wake up!

      0

      0
      • Anonymous says:

        yup btl….kta blh nk komen peserta bg dorang sedar utk jd hos bkan sj bakat tp mesti ada rupa…itu x dinafikan….yg kurang rupa kebanyakan tenggelam wlaupun ada yg berjaya… TAPI yg sbgai manusia komen dang suria smalam agk keterlaluan… org lain pun komen pedas tp tidak keterlaluan sgt spt dang suria…. lagipun dia bukan lah pembaca berita yg hebat ataupun wanita bekerjaya hebat ataupun wanita tercantik n apa2 je jy hebat.kalau dia memang hebat n perfect dr segi kerjaya,rupa n akhlak boleh la kot jd contoh…em…moralnya jangan lah komen yg menhina spt semalam.komen yg bernas wlaupn pedas…

        0

        0
  132. lily says:

    maaf i tk knal u dang suria except kes u kena dgn tv3. i tk penah tgh u jd pengacara….atau mgkin i change the tv channel….. i heard fr my fren u batch wan zaleha radzi…but who r u by the way???? pembaca berita or pengacara rancangan apa…. maaf sy perlu berlaku jujur as i don’t know who r u!!!!!

    0

    0
    • Rooney says:

      LOL awak ni bangsa Bangladesh agaknya.

      Dang Suria pun tak kenal, pernah tengok berita ke tidak? Ke tengok channel Vaanavil hari hari?

      0

      0
      • De Gea says:

        kau ni pon bodo piang jugak.. ko ni mesti peminat si dang suria kn? sbb tu ko kenal sgt n rajin google pasal dia.. bg aku la, aku pon xkenal si dang suria ni n aku percaya ramai lg yg xkenal minah ni.. adakah ini bermaksud kami semua bangsa bangladesh? klu aku tgk berita pun, ada aku kesah sape nama pembaca berita tu! xtau la ko setiap kali tgk berita trus google sapa pembaca beritanya..

        lg satu, klu bkn ko yg asal dr kampung, nenek moyang ko konpem asal dr sana jugak.. apa beza kampung atau bandar? kubur sama je semua nnt… choyyyy!!!

        0

        0
      • tanpa nama says:

        dok hina sngt bangla tu ape kesss ??? jgan bwa2 org lain lhh de…

        0

        0
      • Anonymous says:

        knl dia tp dia x femes pun…

        0

        0
  133. nashwa says:

    tolonglah chek dang suria!! ko pun bukannye lawa sgt.. cam babun je aku tngok.. kalu pun ko tu lawa sangt; you don’t have right to say that words….

    0

    0
  134. AntiBotox says:

    uittt mcm dah muke Michael Jackson aku nengok..
    ….

    0

    0
  135. bunny says:

    askum…just nak share jer..mmg smlm aku pun tgk jgk rancangan on air ni…judge die aznil , dang suria dgn suhaimi klu tak slah name die…aku stuju dgn pndpt tu…si dang suria ni muke die pun dah mcm michael jackson…huh…ckp pun mcm r die bgus mengacara…tengok bace brite pun tak popular mane…ade hati nak nak komen org mcm tu…..mcm xde pkir hati & prasaan org lain….klu nk reject org bg ler kate2 semangat skit…jgn nk bt org tu trus down…

    0

    0
  136. terrarossa says:

    nape rasa mcm pelik giler muka dang suria ni??hmm…

    0

    0
    • Anonymous says:

      sebab dia cucuk muka tang sana…muka tang sini…rasanya muka dia yang dulu lagi cun lah dari sekarang..takut x laku kot..tu yang cucuk sana n sini…ast 2 nak cakap pun c pandai..dah macam kena gigit tebuan.hahhahahahah….come on laaa dang suria….muka cantik pun..kalau x de bakat..hampeh…jgn hina fizikal orang lain..itu sama macam kau hina ALLAH…kau pun ubah muka kau..kau dah ugah ciptaan Allah…astaghfirullah..apa nak jadi lah manusia zaman sekarang ni…

      0

      0
  137. posh76 says:

    Ni yg terpanggil nak komen ni…..DS tu pofular sgt kerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr….setakat bibir dah macam flower horn….nak kutuk2 org…..agak2 ler komen tu jgn ler sampai mengaibkan org…

    0

    0
  138. zzzzzzzzzzzzzzz says:

    DANG SURIA ~ BERBANGGA SANGATLAH DGN MUKA PLASTIK KO TU! SEKURANG2NYA YG GEMUK, YG TAK HENSEM 2 TAKDELA SAMPAI TAHAP NK MENGUBAH CIPTAAN ALLAH SWT.AGK2 KLU D/ORG P KLINIK & MENGUBAH CIPTAAN ALLAH MCM YG KO BUAT, D/ORG PUN BLH JD CANTIKLA!!! KLU KO ORIGINALLY CANTIK,TKDE NYA KO NK P CUCUK BIBIR JADI TERJUIH MCM 2 KAN? (owhhhh…please dun tell me dat is a new make up technic!!)
    & U KNOW WHAT?? U’RE SO DAMN PATHETIC!!!

    0

    0
  139. nur says:

    stuju… klu nk yg cantik2 n hensem, bgtau la awal2 kt syarat2 kena muka hensem n cantik, pastu nk yg ramping.. specifikkan BMI berapa….huhu

    saya tgk smalam, ade yg dipilih x berapa bagus pun tp sbb muka cantik n ade yg pakai selipar masuk diberi peluang kedua sbb muka cantik n trus dapat…hmm

    rancangan ni bagus tp sbb dang suria sorang habis rosak… Dgr komen Dang suria, saya satu family terkjut.. x baek hina ciptaan Allah s.w.t..

    0

    0
  140. LisaSha says:

    sempurna sgt ke ko wahai dang! sampai nak kutuk org. sedar la diri tu janda kawin kali ke 2..hebat sgt ke ko? Fikir kan n renung2 kan la

    0

    0
  141. abbyiwan says:

    memang panas r isu ni..Dang Suria tu agama pe yer sampai pertikaikan kejadian ALLAH??ingat semua orang nak berwajah hudoh?berwajah burok?sape dia nak nilai seseorg tu cantik ker burok??tu salah satu punca nape industri seni kita lembap.aku rasa ramai jer artis malaysia yg gemuk n berwajah biasa2 jer glamour..cthnyer Adibah Nor,Dina,Enot,Adflin Shauki,Harith Iskandar dan lain..biarpun mereka2 ni bersaiz besar namun bakat mereka lebih bagus dari org yg m`punyai rupa bentuk yg cantik..lagi pun law cantik dan kurus tapi bakat tak seberapa wat pe..wat semakkan industri seni jer..dah la penuh kontroversi..

    0

    0
  142. lalok says:

    OPRAH LAWA!

    0

    0
  143. dang dang dum says:

    aku harap sangat si dang suria ni bukak website ni and baca…biar die sedar skit…tak hebat pun die mengecara…ini laa contoh pembuli…untuk menutup kelemahan atau kekurangan diri…die buli org lain….mulut tuh…aduh kesiannye kalau die pikir hot…

    0

    0
  144. Singa betina says:

    Dia kutuk org.. hina org… yg dia kutuk n hina tu kan ciptaan Allah swt. dia tak belajar ugama ke??? kalau dia tu lawa sgt, tak yah lah cucuk2 tu… bengkak smcm mcm kene tumbuk dek org… haiiii la Cik Dang, kau pk kau tu lawa sgt?? kaki aku nie lagi lawa lah…..

    0

    0
  145. mixgirl says:

    sori aku mmg x tgk rancangan ‘on air’ sbb dang suria x cantik…!!!!!!
    lg pn aku takut bl aku tgk nnt mlm bl tdo mimpi antu…!!!!
    wold peace…@-@

    0

    0
    • Anonymous says:

      pasni org pakat2 tkr channel pulak kalo dang suria ada..sbb dia ckp org akn tkr channel kalau pngacara xhensem..dia pn xcantik..takut tengok muka dia… dia bt kt org kta org mcm2 t dia dpt benda yg sama la… org pun mencik tgk dia…nk tkr channel kalo da dang suria ….

      0

      0
  146. liza shah alam says:

    biarlah komen tu berpada2….tapi jgnlah sampai menghina kurnian ALLAH….kita sama saja di sisiNYA…yang penting ada bakat dan rajin berusaha…gemuk atau kurus,handsome atau tak bukan ukuran..yang penting bakat dan minat…

    0

    0
  147. lina says:

    SEJUJURNYA AKU TGK MUKA DS NI DAH MCM HANTU …TGK BIBIR DIA PUN AKU DAH GELI….

    0

    0
  148. aa says:

    aku klu nampak dier kt mana2 chanel mmg aku tukar chanel…geli tgk bibir dier, menghina kurniaan Allah..

    0

    0
  149. Anna says:

    Agaknya, Dang Suria baca ke komen dalam nih…?

    0

    0
  150. Anonymous says:

    Sorry… nak tanya… gigi dang suria tu kenapa nampak pelik ea??? mcm kotor gila?

    0

    0
    • antu dier says:

      a’ah ler gigi dier nmpk pelik sgttt.. mcm kuninggggg giler.. 2 psl ckp t’gagap2…. ermmm nk kutuk org diri sndr x nk tgk.. bunguk punyer orggg…

      0

      0
  151. norah says:

    weee.. boleh x label dang ni ‘kuno’????

    orang x cantik, ko make up & ko touch up elok, silap3 boleh jd lagi cantik dari ko wahai dang suria oiii…
    orang gemok, kalau Tuhan kata die berbakat sape kau nk pertikaikan fizikal orang??? tayah pergi jauh, ko tengok je la juri sebaris ngan ko suhaimi tu ha.. slim sangat ke??? kalau compare, dia yg berisi tu jauh lg bagus dari ko yang sibuk nk cari kesempurnaan tp yang adooooooooooohhh.. hoho..
    yg penting bakat la kot.. yang x ensem, gemok bagai tu boleh diubah.. (tp jgn smpai berbotox yeee… weeeeeeee)

    p/s : ensem bagai pun tp kalau tergedik3, tade ‘input’ baik tapayah.. peace !

    0

    0
  152. TAU MALU says:

    Ya Allah, sesedap hati dia je mengutuk orang.. Dunia pengacaraan ni banyak bergantung pada bakat bukan rupa dan fizikal semata-mata..

    Sebab saya layan Korea Ent.. Saya nak bagi contoh KOREAN NATION MCs iaitu YOO JAE SUK dan KANG HO DONG .. dorg tu tak la hensem sgt pun tapi bakat pengacaraan yang bagus dan mantap membuatkan satu korea gelak dan terhibur dgn dorang ni.. Jangan pandang rendah dgn seseorang, mungkin arini kita naik esok lupa belum tahu..

    0

    0
  153. Anonymous says:

    muka dh mcm vampire..ada hati nk kutuk org.klu cantik tp personaliti xbaik pon org akan tukar chanel tv jgk..masyarakat skang dh cerdik lerr!

    0

    0
  154. brader says:

    mihah ni mmg pelik… bos aku pernah kerja ngan dia dulu…. dia kaki layan barang (etc… drugs la)…. layan ngan bebudak crew….

    0

    0
  155. B says:

    Klu si dang nie hebat sgt jd pengacara mesti dia dh lama glamour cm aznil,iye x?nk tau dia terkenal ke x, tnye je budak2 kenal x dang suria???bg aku dang suria nie x cantik pun tambah dgn mulut longkang lagila ke jamban dia pegi..haa…best x ayat aku? lainkali jgn kutuk2 rupa paras org, ko igt dia nk ke jd cmtue?klu di bagi pilihan mesti mamat tue nk muka sehensem Aaron Aziz, yg pompuan nk body secantik Nasha Aziz,kkdg yg body n muka yg korang impikan sgt nk jd pengacara tue pun bukannye bagus pun!!

    0

    0
  156. euno says:

    lerrrrr..aku pikirkan michael jackson tadi. dang suria ghupe nye

    0

    0
  157. xsukaartisprasan says:

    serius, smlm aku pn tgk gak n rs nk lempang dia ms dia ckp kt dak pompuan yg gemok 2 smpai bdk 2 ngalir air mata.. klakar bila tgk dia ngata org (yg kononnyer jujur) tp mcm berbalik pd diri dia yg serius muka sendri mcm buah tomato n bibir nipis n lebaq mcm JOKER..hahaha mayb dia cuba mjadikn dia judges yg hot mulut laser mcm judges realiti show yg lain (mcm kak ogy, mcm adlin aman ramli dll) 1 more thing dia pn xder la famos mana pn asyik tukar stesen TV sbb x laku la tuh..

    0

    0
  158. me says says:

    biar x hensem @ gemok skalipon, tp kalau dpt tarik perhatian org, da memadai daripada lawa @ hensem tp K.A.Y.U..!!!!

    0

    0
  159. ida says:

    my husband tgk smlm pun terkejut giler…napelah DS tu nak komen mcm tu..next time penganjur letaklh kreteria2 nk jd hos tu..so klu dtg yg xmemenuhi kriteria tu jgnlh bg masuk..DS klu ko ckp mcm tu samalh kau hina ciptaan Allah SWT. Then nak tanya nape ngan bibir u mcm tu…dah mcm cacat pula aku tgk…Dulu aku tgk kau nie cantik gak tp now kau dah xcantik..nape ye?pasal gemuk tu juri lg sorg tu xterasa ke..bdn dia pun gemuk gak…

    0

    0
  160. abu says:

    karam singh walia tu gemuk jugak..x ensem pon.. bleh je jd pengacara berite.. xde pon org nak tukar channel lain bile nampak muke dia.. tapi kalau nampak muke dang ape tah kat tv, aku terus ubah channel.. baca gagap2.. ada hati nak kutuk org.. lau chantek sgt pasal pakai cucuk2 kat bibir sampai cam kene sengat tebuan?

    0

    0
  161. […] Apa yg tidak baiknya tu? Nah, itu lah yang saya tertanya-tanya. Lalu saya rajin2 turun bawah, plan mau tengok rancangan tu tapi si kakak pula layan bola. Hm, naik atas balik. So pagi ni saya pun korek-korek lah dalam internet dan terjumpa pula kat page abangnara. Ini sebahagian dari surat penonton yang dihantar kepada abangnara. […]

    0

    0
  162. WAKAKA says:

    mcm la perfect,mulut longkang,kalau x mekap and botox x lawa pun…perasan cantik walhal hampeh,bongok punya DS akai ada ka akai..taruh lutut kot?

    0

    0
  163. me myself says:

    Ala si DS ni perasan dia talented n cun meletop kebabaom sgt ler tew….euwwwwww!!pls la dgn bibir botox tu tak selera acik nengok eh!jd host pe je yg meletop n hebat d great sgt dia ni smpai bleh jd judge plak?pe kelayakan dia nih??confuse sangattttt…to DS cermin diri anda lihat hala tuju juih bibir botox anda tu n muhasabah la diri .jgn nk menghina org bagai nk rak.diri sendiri tu kaji abis2 dulu ek!kbai..

    0

    0
  164. nana says:

    dang dang dang…….
    kenapa suka mengaibkan org.. sekali kita mengaibkan org 10kali Allah akan membuka aib kita..
    kenapa perlu pertikaikan kejadian Allah???
    apakah anda rasa sempurna? cantek? berbakat?
    klu ko rase ko cantek xdelah ko suntik muka n bibir ko tu
    n klu ko rase ko berbakat n bagus pastinya seluruh dunia kenal ko.. ini kat malaysia ni pon ade yg xkenal ko..
    so balik n tgk cermin n taubat nasuha..sesungguhnya kita ni semua tidak sempurna…..

    p/s…lepas ni ade lah kuar kat media.. dang mintak maaf.. huhuhuhuhu

    0

    0
    • Anonymous says:

      mtk maaf pun bnda dh ckp…kna trima la apa yg kta dh komen kt org si dang suria ni pun kna blajar tima apa yg org komen pulak…dia ckp pedas dia pun dpt pedas la jugak…kalau dia bt kenyataan maaf pun org xleh tima kot…slalu sgt dh artis2 ni dah bt salah mtk maaf..em….

      0

      0
  165. Budak Hensem says:

    Tak payah cakap banyak la Dang Suria, nak kutuk dan hina org pula. Aku boleh scan kau luar dalam sampai biji kelentit kau pun aku boleh tahu besar mana dan puki kau pun aku boleh tahu sedap ke tak. Jangan sampai aku huraikan satu-satu tentang diri kau luar dalam, nanti malu kau nanti sbb nanti org ingat aku pernah projek dengan kau. Ilmu pancaindera yg aku tahu ni boleh malukan sesiapa saja tapi aku tak pernah nak keluarkan sbb AKU MENGHORMATI org lain terutama fizikal mereka. So jaga mulut tu sikit, aku cuma rasa kata-kata kau tu terlalu pedas sampai menghina org lain. Agaknya masa mak bapak kau projek buat kau dulu terlupa nak baca Bismillah, tu sbb mulut kau cabul sgt, KETURUNAN LA TU.

    0

    0
  166. fiz says:

    naa . yang dia kutuk tu ciptaan Allah . manusia merupakan ciptaan Allah yang paling menakjubkan . dia dah kutuk2 gitu , dia kutuk apa yang Allah telah cipta . subhanallah . bawa bertaubat la ok .

    0

    0
  167. yaya says:

    die ni xcited kot 1st time org nk amik die jd juri.,.,tu yg mlampau2 xcitednye tu.,.,yela selame ni xpnh org nk amik die kn.,.,lalala.,.,tp sumpah,npk mke die je trus nk muntah la.,.,ko x mng pape award kot.,.bnci la kt org yg xsedar dri ni.,.,bajet perfect tp songoi.,.,

    0

    0
  168. Ding Dang..puihh! says:

    woiii.. dang suria bodoh!.. sedar sikit diri tu..
    Surat to abg nara tu tak salah..
    Kau mmg biadap larr BIADAP..
    Yg kau nak g maki Suhaimi Sulaiman tu apsal…
    Kitorg ni berjuta kali nak maki kauu!!

    0

    0
  169. fedzmy says:

    saya tgk gak mlm tadi… mmg komen dang suria tersentap …. kecian org yang x brapa nak hensom and pompuan yg x brapa nak kurus nak cantikkkkk……… lain kali nak komen biar ler berlapik sikit…. kita kan org melayu………….

    0

    0
  170. anti dier says:

    ala dang suria 2 mcm bgus jerk.. dier ingat dier 2 cantik sgt ker.. klu korang perasan kan gigi dier kuninggggg sgt.. cuba korang tgk btl2.. mcm something jerk…

    0

    0
  171. KIAH KO SENTAP KE? says:

    well, inilah dunia. ko nak jadi lawyer kena ada ilmu undang-undang. ko nak jadi doktor kena menuntut berkurun kat universiti. ko nak jadi model kena tahan perut jadi tak buncit. macam tu gak kalau nak jadi host, news reader. cuba ko tanya diri ko sendiri, ko nak ke tgok host kat tv yg tergedik2 memondan. pastu badan besar muka tak lawa. that’s life bitch. jgn la compare kan adibah, sebab ko kenal dia dulu dari menyanyi, with so much beautiful talent. Oprah pulak ko nak jadikan contoh? nampak sgt ko ni melayu tak educate! dia pun bersusah payah nak kurus sampai satu season tu siap bawa lemak badan dia yg dia dah buang! sebab apa semua tu?
    fikir la. kalau ko sendiri nak termuntah tgok pondan2 gedik jadi pembaca berita or pompuan gemok mengacara Nona, which is talk bout kesihatan and bla bla, baik ko tgok je senyap2 kat depan tv tu. ke ko yg kena laha hari tu? sian, p buat botox dulu ye dik. :P

    0

    0
    • supir says:

      akhirnya komen yang relevant dan tepat! syabas

      0

      0
    • oren says:

      memang la smua suka memandang yg cantik..tapi sebenarnya ada lagi cara yang lebih baik dah beralas kot dia boleh guna untuk tegur.sebagai seorang yg berpengalaman,supposed dia dah tau how nak cakap dgn adan tertib.kata pesonality tv kann..
      if dia komen elok2,kemudia cari budak tu and cakap elok2 off record yg bdk tu perlu ada sekian2 package,saya rasa orang pun takkan start maki2 dia..
      just the way dia tegur tu je tak betul..if orang cakap kat dia camtu depan2 muka dia and on record pastu publish dalam tv.agak2,dia nak keluar rumah tunjuk muka dia tak lepas tu????

      0

      0
      • Kiah cantek banyak selulit says:

        Sebenarnya semua peserta yg nak masuk harus ada kesedaran diri. Time odisyen tu beribu ribu orang fikir diorang manusia gifted punya bakat terulung walhal ko hadek2 personaliti xde.
        Perlu ada penggerak macam DS supaya mereka sedar diri. Kalau ckp elok2, diorang still xsedar diri n datang lagi for the second time utk odisyen keesokannya. So cane ni?? Tak sedar diri. Dah kena sound baru terkebil kebil buat email marah2. Stupid sgt.

        0

        0
    • kiahflowerhorn says:

      well dunia ni mmg kejam sampai dang ni pun menzalimi rupa dia jadi michael jackson! and actually kitorg x kisah klu yg ckp tu normala samsudin ke, neelofa ke..tapi ni si flower horn??? die jd host pun fail, rupa apatah lagi,ada hati nak ckp rupa org lain fail!! helo cermin mana???

      0

      0
  172. Bang Suria says:

    BETUL LA PAA YANG DANG SURIA CAKAP. KITA MELAYU SUKA VANITY!!!!!. ENOUGH SAID!. TERIMA KENYATAAN BAHAWA MELAYU SUKA KEPADA POMPUAN CANTIK, LELAKI HENSEM. BAKAT No 2. TAK CAYA? SAPE LAYAN CITER KOREA? SAPE LAYAN CITE JEPUN? SAPE LAYAN LAGU KOREA? SAPA AMAL SUSUK? INGAT PEPATAH BIAR PAPA ASAL KAYA?

    DANG SURIA TGK KEPADA INDUSTRI SECARA KESELURUHAN. INDUSTRI HIBURAN MALAYSIA MAHUKAN VANITY. DIA TAHU SEBAB DIA ADALAH PERUNDING IMEJ KORPORAT. TU KEJE DIE SETIAP HARI. HANGPA SUME KERJA MAKAN GAJI GOMEN JE. mane tau?

    0

    0
    • Anonymous says:

      ye…memang culture malaysia macam tu….tapi perlu ke sampai nak menghina fizikal orang..menghina kejadian Allah…? perlu?ke awak pun memang macam dang suria..? suka menghina orang? kalau kena kat family sendiri? anak ke? adik beradik? ke ko sebatang kara kat dunia nih?

      0

      0
      • botox ku letop! says:

        dah tau diri tu tak berbakat atau bakat sedap2 badan je, nape nak malukan diri? cermin kat rumah ko dah retak seribu ke sebab tak tahan tengok muka ko tu?
        hahah

        0

        0
    • oku( org kuat umno) says:

      psl pe nk kutuk org kje gomen plak…….??? rejeki msing2 kang……

      0

      0
    • dingdang! says:

      helo yg tgk cerita korea tu bdk2 x cukup umur mcm kau je!! kau yang sekolah x habis, nak berlagak pandai. so kalau dang tu ckp psl cantik,apsal die huduh?flower horn!!!

      0

      0
    • Jehan says:

      Waha Cik aBang, sesungguhnya kalau pun dang itu berpengalaman Dan berpengtahuan mengalahkan professor paling bijak di dunia pun, tak semestinya kata2 dia harus bidap dan tak beralas, walau sejujur mana pun.

      Waimah ape niat dia nak tegakkan jujur lah pada diri sendiri sebelum nak kutuk orang, muka sendiri kalau macam itik pelastik, tak baik cakap orang tak hensem. Tak semue agree bahawa muka persis itu lawa. Lain lah kalau banding dgn vanidah Imran ke.

      Memang menjadi pengacara tv mesti sedap mata memandang tapi kalau dididik dgn mentor sebegitu, ntah la cerah masa depan ke tak, berape banyak itik pelastik yg harus diclone?

      0

      0
    • Anonymous says:

      GENERALLY PENONTON MEMANG SUKA BENDA YANG CANTIK… BUT PENONTON JUGA PUNYA AKAL… BILA KOMEN YANG DI BERI DI PUBLIK MEMALUKAN ORG… WELL, KAMI PENONTON PUNYA OTAK UNTUK BERI KOMEN YA…

      IMEJ KORPORAT?…. BUKAN CARA BERCAKAP DENGAN BUDI BAHASA PON SALAH SATU BIDANG YANG PATUT DIA PATUT MASTER KE?

      JANGAN MENGHINA PEKERJA KERAJAAN… MEREKA JUGA BERKHIDMAT UNTUK NEGARA… !

      0

      0
  173. Anonymous says:

    owh…dang suria ke namanya tu…xtau pun…mulut mcm longkang…x sdr diri….mcm die cantik sgt nk ckp org….cermin diri tu dulu….setakat muka ala kadar mcm tu mmg x laku…ntah2 cucuk sana sni….bukan main lg komen org x hensem….tgk la ko dpt ank nnt….bru padan muka…KARMA…ko kutuk org nnt ko sndri yg dpt….

    0

    0
  174. mariamenardi says:

    Apa dia ingat dia lawa anggun sgt ke?? nak kutuk2 ciptaan Allah tu. Dia sendiri tak reti bersyukur dgn cucuk segala kat muka/bibir dia tu lawa sgt dah ke?? Subhanallah… Bukan cara tu nak judge orang, kebolehan dan bakat seseorang bukan terletak pada rupa paras Cik Kak oiiii!! ntah2 dorang tu lg berbakat dr awak tu!! BIADAP satu hal..ko tak ingat ke ko dulu pun dah kena gam dek perangai BURUK ko tuh!! sedar2 lah diri tu.. ada hati nak kutuk orang lain just sbb takde rupa..HALOOOOO!!!

    0

    0
  175. Saya nak komen jugak says:

    Komen membina tuh bagus, tapi jangan sampai mengutuk kejadian Allah SWT.
    Manusia kalau dah rasa berjaya didunia dan kurang iman didada memang sikit tak banyak riak tu tetap ada (p/s utk dang suria: jangan terlalu tiru stail judge omputih yg suka ngutuk2 tuh dorang xpe la agama dalam ic dorg kristian kita islam)
    Doniaaaa owhhh doniaaaaaaa

    0

    0
  176. gua says:

    dang suria?x lawa pun dia…spatutnya tukar jadi dang bodoh je haha

    0

    0
  177. bukan handsome says:

    orang yang amik dia kerja dulu pun buta agaknya..sebab dia bukan lawa pun…muka sembab macam biskut kena rendam je…

    0

    0
  178. sue says:

    tuttt.. ok semua org stop komen psl DS. last2 kite pun dapat dosa mcm DS.. hehe :)

    0

    0
  179. Sinchan says:

    Kalo dia cntik sgt apsal leh bercerai berai?senget…nmpk sgtlaa xcntik ditinggalkan laki…..igt dia tuh cntik sgt…mase aku dgr dia bg komen kat bdk pempuan tuh,aku plak yg rase sentap gile…kepala hotak dia…lps dia bagi komen gitu,dgn paknil skali aku xske…dia xtgk ke suhaimi sulaiman po gemok jgk?

    Alaa mmg dunia artis ni nk amik yg cntik2…cube korg tgk yg cntik2 dpt watak bkn main lagi….pastu yg hodoh2 semua dijadikan macam kuli…citer pasal kutuk mengutuk…mentaliti artis ni rendah dari lembu lagi….

    Dang suria tuh bajet popular…org tgk muke dia pon alih channel lain..kalo dia tuh hebat mesti dah boleh naikkan rating channel tmpt dia jadi pengacara…ni xde pon….

    Mulut macam sial…haprak la ko dang suria…igt ko tuh cntik sgt kee?cntik sbb bhn kimia watpe…nnt dah tua kecut berut jadinye…pttlaa abu bakar atan cerai berai dgn dia….

    0

    0
  180. konon AKU dang suria says:

    meh sini….aku tlg jawabkan untuk dang suria…
    Dang suria : Dah aku memang cantik…jeles ker?
    : Aku yang nak molot aku cam ITEK…kau ada molot itek cam aku?

    HAHAHA…..sori dang suria….aku dah jawabkan untuk kau. Lepas ni,tolong cover muka kau dgn beg kertas yea..buat lubang cukup2 utk mata dgn hidung..

    0

    0
  181. mizan says:

    setiap kejadian tuhan adalah cukup sempurna dan siapa kita untuk menidakkannya… kalo semua org nk yg cntik, handsome ape akan jd pada yg x cntik atau handsome… kita sbg org islam patut menjaga kehormatan org Islam itu sndri bkn memperkecilkan…

    0

    0
  182. Hamba Allah says:

    “Sesungguhnya Allah itu apabila Dia mengkehendaki untuk membinasakan seseorang, Dia mencabut rasa malu dari dalam dirinya. Apabila rasa malu sudah tercabut, kamu tidak akan menjumpainya melainkan dalam keadaan benci (Allah dan manusia)” (Hadis riwayat Ibnu Majah)

    0

    0
  183. pyantos says:

    sumpah aku tak suka ko ding dang suria
    nak tengok ko kat tv pun aku tak berkenan
    tolonglahhhh astro keluarkan dia dari on air
    aku nak tgk on air
    tp xnak tgk dang suria

    0

    0
  184. meh sini aku tolong jawabkan untuk DANG SURIA……..

    DANG SURIA : dah aku memang cantik….jeles ker?
    : aku yang nak molot aku cam ITEK…kau ada molot ITEK cam aku?

    HAHAHA….aku dah tolong jawabkan utk dang suria…lepas ni,tolong cover muka kau dgn beg kertas yea…buat lubang muat2 utk mata dgn hidung….

    0

    0
  185. barbie says:

    Kan senang tulis syarat utama peserta kena cantik, hensom,, freehair….
    so, yg tak layak xlah dimalukan dlm tv 1malaysia tengok beb….
    nanti siapa yang malu… mereka & keluarga mereka gak…

    0

    0
    • Anonymous says:

      yup…pasni tlg tls btl2 ciri2 cam muka mesti cantik dan hensem sahaja,brat bdan berapasupaya x adalah orang lain yg x seberapa ni bersusah payah datang dr jauh nk hadir ujibakat dan seterusnya dihina dan dimalukan. x sempat dorang ni rs hilang penat datang last2 kna hina.kesiannnnnn….

      0

      0
  186. Hakimi says:

    secara jujurnya ada betul kata Dang Suria itu.. realitinya kalau semua muka hodoh kat tv jadi pengacara anda rasa orang akan tengok ker??? sebab tu ramai2 stesen televisyen ambik muka orang2 yang hensem dan cantik untuk jadi pengacara tv.. mana ada muka pecah rumah.. betul tak?? mungkin cara Dang Suria terlalu open mengkritik itu yang menyebabkan sessetengah orang tak puas hati.. tapi realiti nya memang kan orang yang tak ada paras rupa tak akan ke mana dalam industri penyiaran ni.. even masa kat UITM pun pensyarah kata orang yang punya paras rupa yang menarik adalah satu bonus untuk industri penyiaran.. terima lah kenyataan wahai rakyat Malaysia…. jangan menafikan ok.. peace no war…

    0

    0
    • hakiminihensemke? says:

      masalahnya dia yang komen tu cantek ke??? dang suria tu cantek ke?? apsal dah mcm flower horn?? so dia suppose cantikkan diri before nak komen psl kecantikan..and u, pls la kuar dr gua sam poh tong. kau ingat ko stil berada di abad ke 19????

      0

      0
  187. NITA says:

    sememangnya dia ni tak abis skolah, blajar itm pun tak abis.. sebab tu very shallow..

    0

    0
  188. marion kaunter says:

    apa?? dang suria ni species perampas laki org jugak?? oh man i baru tau yoooooo

    0

    0
  189. kesah ke?? says:

    Dang Suria.. Anda sangat cantik dengan bibir yg disengat tebuan itu.. Like sangat2.. (Tangan ke dada mata ke atas siap juling2) Haaaa…

    0

    0
  190. lynn says:

    patotlah bibir besar mulut pon lancang besar

    0

    0
  191. saya says:

    beauty without brain.tp mslhnya, beautyker???? menunjukkan kebodohan diri sendiri, kecantikan adalah pertandingan yang tidak adil.itu hanya pinjaman daripada Allah.

    0

    0
  192. jen says:

    ape masalahnye ada rupa xde rupa. tgk mazidul akmal sidek- dia ada rupa ke?
    oprah winfrey, Karam singh Walia? diorang ni do a very good job on their field.

    0

    0
  193. azura says:

    sesungguhnya, sumpah aku tak kenal pon judge on air tu rupa2rupanya dang suria..aku punye lah agak org blakang tadbir astro kot..aku br tau dangsuria rupanya..awat bibior dia cegitu…kang dah cantik rupa yang dulu…

    0

    0
  194. izan says:

    kecantikan, kehenseman sesorang itu anugerah tuhan…jd kita sebagai hambanye YANG TERASA SEMPURNA & PERFECT x perlu lah nk kutuk smpi mcm tu…cukup sekadar DANG SURIA mengatakan, mgkin ini bkn rezeki awak untuk jd pengacara…kalau tuhan nk tarik balik keinstimewaan yg ada pada DANG SURIA sekelip mata je…sekurang2 mereka yg x ensem & gemok tu x mengubah ciptaan tuhan…igt ubah bibir mcm tu die lg cntik ke???? mcm kena lempang ade lah!!

    0

    0
  195. izaniey says:

    apa la dang suria..ko tu pun dulu xde la cntik mane pun but jgn la kutuk org cenggitu…maknanya abu bakar atan dh xhensem sbb tu la ko xnk dah ngan die…nk cr yg hensem la…..but i really respect to aznil….sbb die dgr je apa yg org dtg uji bakat,ada yg bg mknan la terutamanya…die lyn je……bgus kan gitu….love u pak nil………dr pop kuiz masa ak sek rendah samapai die jd host AF,MMA dan skrg ON AIR…..i really like him….

    0

    0
  196. lady semput says:

    ak kesian tgk bibir die..hah!! (tgn kt bhu)

    0

    0
  197. Apsal aku tengok dia ni macam Michael Jackson je aa?

    0

    0
  198. aiza says:

    mmg melampau lah dang suria 2….cakap ikut sedap mulut jer,,,,dia sndri muka dh mcm biskut marie bengkak….mmg x patut lah dia wt g2…

    0

    0
  199. titot says:

    hamekkkk ko DS..ko pndai sgt cmment kn..tp diri sendirik ko lupe yek…tengok cermin pepuas lu kt umh ko tu..kalo sume bagus n baikkkk pastu bru la ko leh cmment org..ni tak..ibarat ko meludah ke langit..kena batang idung ko sendirik..dhlah air liur ko basi..tempiasnya kena kt org2 sekeliling ko….balik istighfar, semayang cukup2 n selamat beramal..sebelum ko kena hentam lagi teruk kt public…hahahhahahhahahahhahahahahhahaa

    0

    0
  200. coco says:

    dang suria tu sape eh??ttbe je nak jadi juri..x paymes kot..muka mcm katak je ade hati nak kutuk org

    0

    0
  201. Karl says:

    Bibir Dang Suria + accident + Dinding = Bibir Dang Suria skrg

    0

    0
  202. Jay says:

    Mak aih..punyer berbisa komen dia tu..Ni ceq nak habaq kat hang Dang..Hang rasa bila hang dah mampuih malaikat munkar nankir akan tanya hang lawa ke??Semua kita sama je..soalan yang sama akan di tanya bila dah mampuih..Hang jangan dok hina ciptaan Allah swt..Hang tobat lah…Tengok diri hang sendiri..Dah macam bukan manusia dah..Sebijik macam Alien baru turun dari planet marikh..Suntik botox sana sini..Kan jelas2 majlis fatwa dah haramkan suntikan botox ni..Masih tak sedo diri lagi hang ni..Taubat lah sebelum Allah swt menjemput diri hang..

    0

    0
  203. eiyda says:

    itu da macam penghinaan bukan komen dah.. tak baik ok mengaibkan orang lain dan menghina ciptaan Allah.. macamlah dia tu perfect sangat… ce tgk mulut dia.. ewww PELIK ok… :O

    0

    0
  204. Aya Ariel says:

    hahhh..
    betul ke dang suria cakap mcm tu?
    *rumah haku takde astro*
    kalo betul lahh..mmg cik kak nih nak carik publisiti..khennn…katanyaa dah suam-suam kuku..

    haruslah komen lebih2 sikit..nanti penonton xpuas hati..tetiba nama DANG SURIA melonjak…fofulerrrr katanyee..gasak lahh kauu..

    0

    0
  205. jen says:

    FAIZAL ISMAIL- Hensem

    0

    0
  206. ly says:

    laaa. botox ke…patutlah macam apasal la pelik muka hos pompuan ni..dulu cam lawa jer..skg cam baru belasah cili tiga kilo lepas tu kembang tembun bibir atas tu… yewwwwww…. tak cantik langsung…lagi mau komen orang tak hensem la..orang gemuk laaa… nak jer aku lesing…. wah.. teremosi laks aku….

    0

    0
  207. jen says:

    KARAM SINGH WALIA- Lg hensem dr Faizal ismail

    0

    0
  208. Mu ko di says:

    Huh…Hey Dang Suria! awk igt awk tu perfect sgt ker? klu stakat awk rse awk tu cantek dgn bntuan botox dan dgn sgale kaedah pe jadah la yg awk gune, bek awk nilai diri tu dlu sblum nk menghina fizikal org len. Cemuh dan hina diri tu sndri dlu. Mcm la natural beauty. Msti sakit awk nk mati nnti sbb cucuk sane sini pastu byk mnusia yg benci kt awk dan xkn maafkan awk sbb mulut awk yg celupar tu.

    0

    0
  209. gadis ayu kerrrrr dahh says:

    hahaha..sapa nama betina tue…dang aper…dangau…haha..muka mcm tembok x ciap…bibir dah mcm mangkokk jamban …gigi kuning + oren dah mcm gigi tapir..berkarat mcm setaun x gosok…ada ati nak mgutuk org x encem n gemok…ishhh2 cian nya dia ni..tiap2 perbuatan buruk ada pembalasan dari ALLAH..so ko tggu jer la dang dut oiiii..sy teramatttttttttttt lah setuju ngn komen diatas semua…TERRRRRRRRRRRRbaekkkkkkkkkk

    0

    0
  210. Anonymous says:

    boikotttt jer rancangan nie..baru la dia org tau..yg dok bg mkn minum dia org pun sape..? penonton2 jgk..rakyat2 malaysia jgk..yg dikatakan x ensem and gemok jgk..lupe diri jer artis2 nie..x bijak langsung..boikottt…

    0

    0
  211. rain says:

    patutlaa kene cerai dulu.. mulut cam longkang..

    0

    0
  212. olin says:

    Dah nama audition ON AIR, nak cara pelapis utk pengacara2 yang ada, bukan nak cara ratu cantik, lelaki terhensem ke.. knplah nak kondem org… ingat dia mula2 cantik sgt ke … dah pandai sgt ke mengacara… jgn pandang hina kat org…pandangan Allah terhadap awak belum tahu… fikir-fikirkan lah..

    0

    0
  213. syim says:

    erkk..agakla kan nk ckp cmtuh…cun sgt ke DS ni??klo org cun sgt xknla bekas suami nk lepas…ha ha ha….abaikan la mulut tebal neh..ha ha ha

    0

    0
  214. Ummi says:

    adoiyai…….kalau dia rasa dia dah cuantik banget…mengapakah bibirnya dan batang hidungnya di cucuk2 bagai???????????? maybe dia perasan dia tak berapa nak cuantik dan tidak mahu mengaku kalah kalau2 ada contestant yg terlebih suda cuantiknya drp dia…. PERASAN AH.

    0

    0
  215. virgo73 says:

    banyak betuii yg komen pasal cik puan dang suria ni,,, ye la kan kalu nak komen peserta yg hadir untuk audition tu bagi la komen yg agak agak sikit…
    dia komen yg tak handsome la.. yg gemuk la suruh rampingkan pinggang… dia sendiri pon tak lawa itu pon make-up tebal cuba tak make-up mcm mn erkkk… ish ish ish… by the way husband dia tu handsome sangat ker… :-P

    0

    0
  216. maszull says:

    assalamualaikum….yer la nape jadi mcm ni sekali kan kalau nak judge org pun agak2la jgn la sampai nak memalukn org lain plak…sedarlah diri tu sikit kan jgn jadikan semuanya itu satu isu yg kurang baik …

    0

    0
  217. kasut putih says:

    There are many ways nak kritik fizikal orang. Ye, cara kita approach orang yang menyebabkan orang tak suka kita. So DS, pls watch your mouth, belajar dari personaliti TV yg lain, cakap berhemah, bukan main hentam dengan intonasi yang memedihkan hulu ati manusia lain. I think, the old DS much more prettier dari yang sekarang, kenapa make over? nak lawa? Seriously, yang fake tu membuatkan anda nampak .. eewwww!

    0

    0
  218. miss says:

    setuju tu..melampau sgt la dang tu..cam la dia tu lawa sgt..lg yg i x puas aty tu ada peserta yg kira cantik juga la..tp bila i dgr dia mengacara x la bagus sgt cam lembik je..bole pulak dorang amik..coz muke lawa kot..siap suh p make up lg..next time bgtau la syarat2 nk masuk on air ni..kena yg cantik, lawa2 n x gemuk..so org2 yg rs diri x cantik n gemuk tu x de la ssh2 nk dtgkan diri tuk audition..cian kat dorang kan..

    0

    0
  219. ina says:

    salam… saya juga antara yg x puas hati dgn DANG SURIA, kesian saya tgk kat budak2 tu … byk la yg saya tgk muke cantik n hensem tp hampeh.. klu mcm tu ASTRO kene tukar nama siaran ON AIR tuk yg cantik n hensem je… dang suria balik repair mulut umah repair mulut dulut yer… tgk dah mcm ape dah…

    0

    0
  220. fida says:

    patutnya brader yang mengarok tu marah DANG SURIA bukan PAK NIL tul x?
    Cian pak nil kan,,

    0

    0
  221. lissa says:

    Class adik yg hantar email ni…saya pun tgk audition ni semlm…and my opinion pun sama…Dang Suria Out!!!

    0

    0
  222. hamba ALLAH says:

    kesian pesrte tu…malu diaibkan mcm tu…biarpun fizikal begitu tp ALLAH pndang ht mereka…dang suria cukup sempurne ke anda????

    0

    0
  223. Hajar says:

    Biar muka macam longkang, jangan mulut macam longkang! itu lagi buruk!!!
    Esok lusa kalau Allah tarik balik nikmat yang ada kat muka hang tu, baru hang tau! hang ingat hang cantik sangat ka? at least dia bersyukur Allah bagi dia muka dia macam tu! tak de ubah apa-apa…dari orang yang tak reti bersyukur tu, cucuk sana, cucuk sini, cukur kening….itu lagi teruk!!

    0

    0
  224. aku says:

    hahah..panas gak isu nie..ye lah aku sokong pendapat korg sume..nk kritik org pun agak2 lah..Cantik, buruk, hensem atau tidak, itu adalah ciptaan Tuhan. Jangan hina ciptaan-Nya. Mungkin Dang Suria takut kena hina, tu yg cucuk botok kat bibir coz bibir dia tak cantik macam bibir Kak Anita Sarawak. Sedarlah Dang Suria, awak pun bukan bagus sangat pun. Setakat nie, yang bagus hanyalah Pak Nil, Wan Zaleha Radzi, Normala Shamsudin, Norzie Pak Wan Chek, Mahadzir Lokman, dan beberapa lagi nama dan yang pasti Dang Suria bukan dalam dalam kelompok yang BAGUSSSSSSSSSSS

    0

    0
  225. marliza says:

    100% mmg x puas hati dgn komen dang suria…seolah-olah program tu utk cari yg hensem & cantik…kenapa bakat dorang x pandang..kalo kat dunia ni xder org cantik, baru nak pandang bakat ke. Saya ada tgk satu part yg Dang Suria komen kat sorang budak ni (perempuan) Dang Suria kata ” pergi kuruskan badan dulu baru boleh audition balik” sampai nangis perempuan tu. haisshhhh, x tau nak kata apa kat Dang Suria.. Dulu dia cantik, tp sekarang…seriousssllyyy x cantik…x tau apa yg dia pakai… saya pun bukannya cantik sgt tp sekurangnya sy x akan menilai seseorang tu dari luaran.. sy tau, sy bukan sempurna.. kita manusia biasa kan…

    0

    0
  226. Budak Media says:

    Dang suria…dengar sini, x semestinya pengacara hensem/lawa orang nak tengok…x semestinya pengacara x lawa/xhensem orang tukar chanel..itu semua bergantung pada content dan kreativiti macam mana nak ‘menghidupkan’ sesuatu program…kalau pengacara itu kurang lawa sekalipun, kalau diberi sedikit ‘touch up’ pasti ada kelebihan disitu….

    kalau nak berlaku jujur pun…berpada-pada la…pada pandangan mata lelaki saya..awak bukanla cantik sangat…and ya, baca berita dulu pun selalu gagap…

    0

    0
  227. Anonymous says:

    Allah S,W.T pun kutuk org yang suka kutuk org tau. Ape erti nya dia cakap gitu ?walaupun itu rancangan realiti tv ke..tak salah org tu mencuba manalah tau rezeki tu dia yang punya. rezeki seseorang hanya Allah yang boleh berikan bukan dang suria tu. Dia tu x pikir pjg soal ahirat.. soal dunia penting bagi dia tu la pasal.. nak tegur org pun biarlah berbahasa, bersopan santun.Dang suria ni tak fikir ke kalau ada org yang lebih cantik drp dia tu cakap dia tak cantik manapun.. mcm maner perasaan dia ..Satu masa nanti satu dia pun berubah wajah waktu tulah dia akan sedar akan dirinya.

    0

    0
  228. afiez says:

    nak cakap orang …..muka pown muka buatan……dia ingat dia cantik ka…………….dang suria poyo lahhhhhh

    0

    0
  229. pikin says:

    SALAM…mmg aku SETUJU dgn kwn2 diatas…
    Mlm td pun aku tgk ONAIR….menyampah betul dgn 2juri tue(dang suria&lg 1 tu sapa tah) x glamour sgt..
    TAPI DANG SURIA,yg dangdingdong tu & x berapa suria tue..mmg KURANG AJAR…ALLAH jdkan manusia pelbagai rupa & paras bentuk…Jgn la menghina org..
    Lain kali cermin diri sendiri…Kalo KO cantik, ko x kan cucuk sana sini la…..

    0

    0
  230. Dang Hodoh gile.. says:

    satu perstu sy baca cmen2 diatas dengan telitinya,lau dang suria baca nic terjeruklah dlam lubang tandas,hamik kau dang hodoh….

    0

    0
  231. umat biasa says:

    siapa pun si dang suria ni, kalo nak rejek pon xyah la kutuk ciptaan ALLAH
    sekurang2nya walaupon candidate tu TAK HENSEM atau GEMUK, itu asli original diri dia sendiri….
    lain kaedahnya antara KOMEN dan MAKICACI yea….

    0

    0
  232. antibotox says:

    makin hodoh dang suria ni..dengan bibir tebalnya..tu lah muka dah elok2 Tuhan cipta nak ubah lagi kan dah makin buruk….ni lah kalau manusia yg x penah bersyukur dgn anugerah Tuhan…

    0

    0
  233. me says:

    Allah S.W.T pun marah bila mdengar kutukan drp dang suria tu. Naper lah boleh cakap begitu? Tidak salah budak tu nk mencuba manalah tau rezeki dia. Dang suria tak tahu ke rezeki tu sentiasa datang nye daripada Allah S.W.T bukannya manusia yang menentukan. Nampaknye dang suria ni kurang ilmu tentang dunia akhirat. Ini lah padahnya bila tengok hal dunia je..nanti di akhirat pandai2 le jawab dengan Allah sebab dah kutuk Yang Maha Berkuasa. Di dunia terlepas tapi akhirat sendiri mau ingatlah..Tak cantik ke cantik ke itu kerja Allah S.W.T ada sebab di sebalik apa yang dikurniakan.kepada Dang Suria insaf2 laa jangan dok pikir pasal hal dunia je..bila lagi nak berubah usia semakin hari semakin tua wajah pun semakin hari semakin berkedut sana sini. Mungkin dia dah tersasar jauh itula dia lupa diri sekejap tu.. nak bangun dari keinsafan tapi x reti nak bangun kerana kekurangan ilmu akhirat..tu laa pasai cakap gitu..

    0

    0
  234. Amir Hafiz says:

    Yang korang kutuk si dang suria dekat sini pulak mcm mana? he heh

    0

    0
    • me says:

      ingat mengingati sesama insan perkara yang baik agar tidak tersasar jauh i.

      0

      0
      • diq min says:

        betul…mengingati tu baik tp.. emm sy nampak kat cini semue macam same naik je kutuk dang suria dgn fizikel die… same je macam dang suria kutuk org2 tu kan… nak nasihat mengingat tp jadi mcm same je dengan dang suria… ;)

        0

        0
  235. mashimaro says:

    Sya bersetuju sgt dengan komen di atas…. Bg DANG SURIA… awak pun bukan popular manapun…CUN ke awak????

    0

    0
  236. angelyn says:

    ERRMM kalau rasa cantik sgt..n ada confident diri xde la nak wat botox kan cik dang..:)

    0

    0
  237. mak ketum yg hot says:

    ye la…hanging plak aku tgk mlm td..ko tu (dang) kalo cantek sgt takper…dlu nak mengecara pon aku tgk mcm biase jer, xde la BAGUS sgt….bg aku tak ape kot kalo pengecara tuh tak hensem or tak cantek…cer tgk FBI tuh hensem sgt ker??opsss sorry FBI…kalo pg audition tuh confirm kne kutuk…hishh…pompuan nih serious mengutuk ciptaan Allah, bahkan dia mengubah lagi ciptaan Allah kt muker dia sendiri…wallahualam…nauzubillah…

    0

    0
  238. Suri says:

    Salam,
    dari komen2 di atas, kebanyakan marah dang suria.
    Memang betol dia tak patut kutuk macam tu. Apa dia ingat
    nak jadi hos kene cantik, kene hensem? Kenapa x ckp ‘baik awk balik dan buat botox dlu mcm sy nie, lepas tu dtg ujibakat semula’.
    tgk je Faizal Ismail, Ally Iskandar, hensem ker dorg? tp dorg ada nama sebab dorg berpegang dan bekerja kerana bakat. itu lah kalau sibuk duk ubah ciptaan Allah swt, sampai lupa apa yg da ckp. Wallahualam.

    0

    0
  239. Nouchie says:

    da la gigi pun burok! itam! kuikuikui….

    0

    0
  240. Cik Ain says:

    xsalah nk bagi kritikan tp brla kritikan y membina..
    1 y mmg aku xpuasht sgt.. xpyhla nk kutuk muka n fizikal org.
    2 sume tuhan y cipta.. nk kutuk pn kutuk la cr pympaian die smda bgs or x..
    ape la xde akai.. muke ko 2 sah2 dh mengubah ciptaan tuhan.. org y kutuk tu sbnrnye lbh cntik dr ko la.
    p/s: Lpsni mane2 rncngan jgnla ambil Dang Suria ni.. poyo je lebey.. Diva pn bukan.

    0

    0
  241. sha says:

    eh PLEASE LA! DANG SURIA? nama kampung. aku kenal pun tk. bajet hotstuff. bibir PLASTIK!! EWWWWWWW~ BIADAP BETINA

    0

    0
  242. Faizal says:

    Saya setuju sangat dengan email pembaca di atas. Memang komen dan kritikan yang telah diberikan oleh Dang Suria sebagai juri jemputan amat keterlaluan. Kalau tak silap saya, ada seorang peserta lelaki yang dikomen oleh beliau berbunyi lebih kurang begini “suara awak macam “adik-adik” (tentu pembaca faham perkataan “adik-adik” yang diucapkan oleh Dang Suria). Tentu ia menjatuhkan maruah peserta tersebut sebab rancangan boleh ditonton diseluruh Malaysia, dan penontonnya pun terdiri daripada pelbagai lapisan umur. Pada pendapat saya beliau tidak perlu mengkritik sampai begitu sekali (beliau kata itu kritikan yang jujur. Really????). Apa salahnya jika beliau mengeluarkan perkataan yang kedengaran lebih molek seperti “minta maaf, anda boleh cuba di lain kali”, atau perkataan lain yang lebih sesuai dan bukan berbentuk penghinaan. Kalau nak di kira pasal sifat fizikal dan perwatakan, cuba tengok di tv, adakan semua penyampai/pengacara tu sempurna dari segi fizikal dan perwatakan?

    Bagi calon peserta pula, mereka juga harus melihat dan menilai diri mereka dahulu sebelum menyertai ujibakat sesuatu rancangan. Sebagai contoh, jika ia adalah pertandingan nyanyian, sudah tentu peserta yang hadir untuk ujibakat mempunyai asas dan kebolehan untuk menyanyi, boleh mengikut rentak dan melodi lagu dan mempunyai suara yang boleh “diterima” oleh telinga. Sebagai seorang individu, sudah semestinya dia tahu apa yang dimilikinya. Apa yang diperhatikan, kebanyakan peserta yang hadir ujibakat seolah2 “main redah” saja tanpa melihat apa yang ada dalam diri sendiri terlebih dahulu. Ini sudah tentu akan membuat juri melenting.

    Kesimpulannya, juri perlu memberi kritikan dengan bahasa yang boleh diterima oleh khalayak umum dan pihak peserta ujibakat pula perlu melihat diri sendiri terlebih dahulu sebelum beriya2 untuk hadir ke sebarang ujibakat bagi sesebuah pertandingan.

    0

    0
    • Rooney says:

      Macam ni lah, rasa nya kalau kita reject orang tu secara lembut sampai bila lah dia tak sedar yang dia tu GEMOK, HODOH, KURANG MENARIK, GAGAP.

      At least dia bagi tahu semua tu, dia akan cuba untuk either MENGUBAH dirinya, atau pun EMPHASIZE sesuatu yang lain sebagai pengganti rupa / bentuk badan yang kurang menarik. Contohnya engkau gemok, jadi engkau cuma la bagi bercakap dengan gaya / cara yang menarik supaya orang LUPA yang engkau ni gemok.

      Ini, kalau engkau cakap pun macam nak tidur, dah la gemok macam mana orang nak ambil kau dik?

      Dik, akak Dang Suria tu cakap macam tu bukan untuk menghina tetapi untuk membantu awak dik. Kalau dia tak cakap macam, sampai bila lah awak akan feeling cantik dik sedangkan awak tu HADO. Dia tak akan cakap macam tu sengaja-sengaja, tapi this is business and people making money. Dan percaya lah dia tidak menghina kerana menghina itu seperti mencerca babi.

      Ianya sekadar teguran daripada seseorang yang lebih berpengalaman di dalam bidang broadcasting dan journalism. Terima lah teguran tersebut secara positif dan professional.

      0

      0
      • Anonymous says:

        tegur elok2 la…camana kalau org tegur dang suria direct dpn tv on air lak tu…cer tanya eheh muka awak nmpk sembab cucuk botok ker?mulut awak nmpak lain semacam buruk je…cucuk ke?dosa tu… ha…apa perasaan dia time tu??msti malukan…. camtu la…kalo x tegur msti dia dok ingat cntik sgt dh tu kan…

        0

        0
      • Rooney says:

        Sayang,

        At least Dang Suria dia dah ada achivement dia sendiri. So dia nak buat apa pun tak kisah lah. Cucuk sana sini pun yang penting dia dah berjaya.

        Tetapi awak yang si gemok, si hodoh belum ada apa-apa lagi di dalam industri ni macam mana pula?

        0

        0
      • atok ko laaa says:

        aku rasa si rooney ni, itu pempuan botok punye hubby la…cover semacam jer..hehehe

        0

        0
      • akubukanplastik says:

        maksudnya.. bila dah berjaya kita boleh buat sesuka hati ke? boleh mengubah kejadian tuhan.. dan meMALUkan orang lain? Datuk siti nurhaliza yg sangat2 berjaya tu pon x pernah memalukan peserta ms dia jadi juri utk macam2 rancangan TV… tegurannya berhemah, bahasa nya tersusun, cakapnya lemah lembut!! n yang penting dia orang KAMPUNG! Chef wan tu pon orang kampung jugak ye ( muka pon x hensem)…tapi popular dia jadi chef n pengacara rancangan masak memasak.. satu dunia orang kenal.. !! Even budak2 kecik pon kenal diorg ni! dang Suria tu siapa yg kenal? pernah jadi pengacara rancangan apa ye?.. kalau jawapan awak “cubalah google tgk rancangan apa yg dia pernah jd pengacara SUATU MASA DULU”..or “dialah pembaca berita yg x popular yg skarang ni buat publisiti murahan dengan memalukan org lain kt tv tu” itu maknanya dia belum berjaya lagi! pengacara yg berjaya dan diingati x payah google2 org ingt sampai bila2..

        0

        0
      • cikikaka says:

        xde sape nak ” like ” ko rooney.. org gile je yg back up dang suria ni.. hahahaha

        0

        0
      • whatever says:

        to rooney aka DS…tulah.. terlajak perahu boleh diundur… terlajak kata.. buruk padahnya.. skang mulelah gelabah nak membela diri… ish2… lain kali fikir dulu sebelum bercakap….

        0

        0
  243. delaila marsha says:

    kita semua sebagai hamba Allah,…sama saja di sisiNya,….bezanya cuma kelebihan yg ada pada diri seseorang klu cantik,..ensem,..alhamdulillah,..dan jika ada kekurangan terima la seadanya,…tak yah la nak kutuk2 ejek2 keji2,..ONAIR tu siar kan kat TV,…semua org tgk,…MARUAH org pun kita kena jaga,…bayangkan org jatuhkan MARUAH awak dang suria,…apa yg awak rasa,….saya rasa sure awak akan saman malu,..sbb selebriti la konon,..so,..b4 kita nak kutuk org,…cermin dulu diri kita,…sempurna kah kita,…ingat,..kita di sisi Allah sama saja,…bezanya cuma amalan kita,…..

    0

    0
  244. sakura says:

    i like your p/s…actually she’s not perfect mne pun kan..so xyh nk judge lelebih…wah terlebih sudahh!!

    0

    0
  245. lea says:

    sy x la nak support DS,tpi ..kenala ambik yg positif ..mmg btul mungkin ada org anggap cara DS tu agak kasar,but positifnya adalah,dia ckp direk 2 da point,kalo la dia ckp berbelit2 lg semata2 nak jaga hati calon,bila la calon tu nak sedar diri..mungkin cara DS menyampaikan maklumat tu 100%,ini x kebykn calon2 mana2 odisen,mrk x sedia apa2,olmos yg p tu x wat apa2 kajian samada dr diri sendiri mo pun brain..cubala lihat show d luar negara ,ibarat langit n bumi..jgnla asyik cari salah pgnterbiu sj tanpa melihat kebenarannya..rajin2 la upgrade diri in/out vitro agar jd pilihan juri..

    0

    0
  246. Siti says:

    mmg la org suka tgk pada kecantikan.. kehenseman.. tp tak semestinya pengacara perlukn semua tu utk jd pengacara yg baik. kalo benda tu yg nak dicari, diorg patut mention kat borang ujibakat tu, berat mesti tidak melebihi sekian-sekian.. mesti ada paras rupa sekian-sekian.. bagi saya sndiri, pengacara yg saya minat, Faizal Ismail, Mazidul, Mahathir Lokman, kalo ditanya kpd Dang Suria, dah sah2 bukan termasuk dlm golongan good looking yg dia nak. tp sape boleh nafikan bakat yg mereka ni ada??
    Sah-sah nnt Dang Suria akan keluarkn kenyataan, komen dia adalah telus, tak hipokrit, bla bla bla… (terpulang pada dia la kalo still nk menegakkan benang yg basah, konon komen dia tak ada salahnya) tp satu yg dia perlu fikir blk, hidup kita sbg org melayu apatah lagi beragama Islam, jgn sesekali mengaibkan org.. gah berckp depan tv mcm awak tu terlalu sempurna. gemuk ke org tu, tak hensem ke org tu, bukan mereka yg minta.. semuanya anugerah dr Allah. betul la pengirim emel tu ckp, kalo cantik sgt knp perlu cucuk bibir tu?? (maaf ckp, lg tak cantik lps cucuk, bibir tu dh mcm sumbing. berganda cantik lg bibir yg lama)

    0

    0
  247. iloike says:

    bibir dier tu pon dah semacam pelakon porno.. musti kuat bj neh

    0

    0
  248. anti orang prasan bagus!! says:

    haishh!! konon2 ko komen orang camtuh ko boleh FEMES laa.. ko patut tima kasih dulu kat ORANG YANG BAGI ko jadi pengacara sebab ORANG tuh yang buat ko femes.. aku DANG SURIA pun x kenal.. mainan DENG DANG aku kenal laa.. hahaha~ lawak betul wujud orang macam2 nih.. soo.. patutnya sebelum buat rancangan nih, tulis kat TV.. ciri2 yang ingin dicari mesti cantik n handsome.. yang TAK cantik n handsome TOLONG JANGAN DATANG.. kan senang.. sian orang yang datang uji bakat.. sekian~

    0

    0
  249. sazzy says:

    semalam saya ada tengok on air, selamba je dia ckp bdk yg berisi gemuk, pegi diet ke apa ke? br ada confident on stage..
    jgn rasa bgs sangat.. gile muka botox .. tak syukur dengan kejadian Allah swt..
    bwk mengucap le sebelum ckp org salam..

    0

    0
  250. wintergurl says:

    sapa tuk deng suria???? aznin gua kenal ..deng i dang kenal …..
    muka macam kena sengat … cermin la diri sebelum nak kata orang ….rupa tu sekadar hiasan …yg penting confident dan kecantikan dalaman nek oiiiii

    0

    0
  251. bobjutzu says:

    dang suria mesti cantik n ada package kn?sbb tu dia dok dlm industri ni, pengacara, perunding imej, etc.tp klaw dia ni cantik kn, sbbpa dia kena suntik2 mcm tu ek? hmm..sbb dia xcantik so dia nk cantikkn diri?tp klaw dia xcantik n xdk package, mcmana dia leh jd pengacara, etc dlu?ke dlu dia cantik pastu xcantik pastu nk bg cantik balik?aku dh kompius@@ :)

    0

    0
  252. saaaaaaapaaaaaaku says:

    serius Ku tkejut dgr kata2 c dang suria tu nie.. cam je sempurna sgt iskkkkkk…

    0

    0
  253. AdeAkuKesah says:

    Aku penah tgk dokumentasi psal Oprah masa mula2 dia jd pengacara TV.Dulu org tak suka dia smpi suoh dia kuruskan badan dan tukar nama dia jd Suzie Winfrey.Tp Oprah optimis sbb dia tau dia da bakat.Skang dia jd Billionaire dan diiktiraf sbg salah seorg the most influential women in the world.
    Aku tak rasa pon seseorg mesti hensem atau cantik jd pengacara sbb yg penting dia kena pandai menyampaikan sesuatu kepada audien ngan baik. Cuba tgk Jimmy Shanley, dia hensem tp masa dia mengacara AF ngan Trek Selebriti dulu, sumpah aku meluat sebab dia tak pandai nak mengendalikan program. Sarimah pon cantik tp suka buat lawak bodo dan lucah yang memalukan diri sendiri. Tolong la Dang Suria, kalau mcm nie la mentaliti ko, smpi bila2 Malaysia tak membangun sebab bakat diukur dari segi paras rupa tap kena ingat la, bukan semua org dikurniakan rupa yang cantik dan hensem.

    0

    0
  254. beta draconis says:

    mungkin dia perasan diri dia cantik,jelita,ayu dan menawan..cantik ker? sedap mulut kata org x handsome …

    0

    0
  255. kunangkunang says:

    sorry la makcik dang suria. you salah anggap tentang kehendak penonton. patut la nama you sebagai pengacara tak pernah naik. kitorang bukan nak tengok muka pengacara, kitorang nak tengok isi program, dan cara pengacara mengacarakan. kalau muka secantik bidadari pun, kalau isi hampeh, pengacaraan hampeh, tak de maknanya kitorang nak tengok.

    0

    0
  256. patut ke says:

    memang x patut pun..
    well, dang suria, dlm bidang penyiaran awk tu pun, pernah ke x buat silap?
    well.. no human perfect.. dan sbgai makhluk ciptaanNya, awak tak pernah berhak pun mengutuk org dgn cara mcm tu..
    lah.. dah ckup cantik ke bibir tu?

    0

    0
  257. Dang Ding Dong says:

    nak jadi host kena hensem dan kurus ker? Karamsing Walya tu gemuk dan tak berapa hensem pun 1 malaysia kenal :p Dang suria yg ‘lawa’ dan kurus tu orang tak berapa kenal :p semoga berjaya dengan ‘new lips’ dang suria :)

    0

    0
  258. abc says:

    dang suria bajet cun la konon…

    ape la diorg amik si dang ni jd juri, amikla mahadir lokman ke, wan zaleha radzi ke… diorg lg profesional dr dang si dang ding dong ni…

    0

    0
  259. hahahha says:

    karam singh walia tu hensem ke??? xpon aku rasa. tp aku suka je tgk dia…

    0

    0
  260. cikmerah says:

    bkn dia ni dulu pernah d tgkap khalwat ngan awie wings ke? sape pernah tgk dia dpn2 tanpa makeup?
    ewwww…. b,lapik la skt ckp tu klu nk reject org pun…

    0

    0
  261. rizad says:

    sebenarnya saya tak kisah dang suria atau judges lain nak cakap apa, sbb masing2 entitled to their own opinion. but kena ingat that what we said, reflects greatly on our mind and mentality. pada saya dang suria ni agak shallow, the first thing she commented on was the appearance, even though the show is primarily looking for someone with the potential to be a host. kenapa dia x boleh start dengan komen yang obvious and positive dulu? ni terus nak jump ke “Awak gemuk, awak tak hensem.” And the fact that dia pun cucuk botox lagi menekankan yang pada dang suria, beauty is everything.
    Saya pernah tengok satu rAncangan serasi bersama, ad samad n dang suria jadi contestants. dang suria penah cakap, ad samad selalu puji dia cantik bila bangun tidur, which is another reason why i think beauty is so so important untuk dang suria, and why dia rasa dia layak untuk komen org x cantik.
    and to those who think that it is a cruel world bla bla, kena terima hakikat bla bla, actually the world is what we want it to be. kalau semua org macam dang suria, mmg x de can la orang2 yang berbakat besar tapi rupa kurang nak berjaya dalam menjadi host. what a waste kalau org mcm mahathir lokman dtg audition on air, pastu dang suria cakap ‘awak boleh cakap english, french, arab, melayu etc, and content awak sangat bagus tapi sbb awak gemuk n x hensem, saya takut org tuka channel, and awak x boleh dpt job’

    0

    0
  262. katakkering says:

    Memang patut la ada brader yang mengamuk dalam rancangan malam tadi.

    0

    0
  263. ewok says:

    suruh dang suria tu cermin muka dia….

    0

    0
  264. wangi says:

    DS…DS…

    macam mana la org nak respect ko kalo ko xreti nak respect orang?? berlagak je lebey!

    0

    0
  265. NOR says:

    Dang Suria buat botox dkt bibir!

    0

    0
  266. belle says:

    dang suria who?
    o yg dlm gambar tu ke? eh..tu bukan batang kayu kene botox ke?
    ehh…ter’biadap’ pula…
    well~~ pengaruh TV kak oi…hahahaha

    0

    0
  267. ding dang says:

    dang suria!dang matahari!dang bulan!ehhh ape saje la nama kau!!
    satu je aku nampak kau neh ——> B A N G A N G

    0

    0
  268. Mickey Mouse says:

    setiap manusia yang ada didunia ni ciptaan ALLAH,
    sebelum nk kritik rupa paras fizikal orang lain tengok diri sendiri dulu, for Dang Suria seriously i pon xknal u, tp u kritik laki yg xhensome tu n pempuan yg gemok tu sama je u kritik ciptaan ALLAH.

    0

    0
  269. syikin says:

    Pada saya la kan…aper pun ujibakat yg dihadiri dan ader komen dari juri…..harapan saya moga juri2 terlibat tak komen hal2 yg melibatkan fizikal seperti gemuk, pendek, hitam dan sebagainya sebab e2 semua kejadian Allah Ta’ala….secara tak langsung dah pun mempertikaikan kejadian Yang Maha Esa….renung2kan dan selamat beramal…..

    0

    0
  270. said says:

    Aku gak cukup tok suko kalu ore menghina ore lain sebab kekurangan fizikal. Itu ciptaan Yang Maha Esa, tak leh kritik bah kan kena syukur. Bodo la mu ni Dang Suria. Tu la, kecik2 tok mapuh, bila besar jadi bodo.

    0

    0
  271. mswarmheart says:

    punah la harapan ak nk join on air kalo mcm ni la style dorang critic contestants.. kalo bnda 1st di’ judge adalah appearance, msti kt semua x jumpa org berbakat cam karam singh walia yang sgt passionate ngan issue alam…

    0

    0
  272. Liyl Ry says:

    omg! this is not good like seriously. to be honest, in order for you to be a host, u dun need a look.. u have those talents, u’ll go good with your own show later. In overseas, u dun need any of those requirements to be an artists, or whatever u want to. She’s not supposed to condemn about people physical appearance, or body. i bet she doesn’t learn this so called “sensitivity” part in school. Who is she to judge some1 criteria? does she’s so perfect? face, body, is created by Allah s.w.t..whether that particular person is handsome, beautiful or not, dang suria is actually condemn about HIS creation. As a judge, she can criticized whatever she wants, but not in terms of someone’s look.

    0

    0
  273. deng dang says:

    sori 2say yea …. awak tu bukan pun bagus masa awak jadi pengacara dan wartawan tv3 terketar-ketar je masa cakap.

    0

    0
  274. am_mukmin says:

    maaf tapi saya terkejut tgk rupa dang suria sampai anak yg berumur 4 tahun cakap ‘takuttt-takuttt’ sambil tunjuk2 dekat tv… sorilah…

    0

    0
  275. nasi ayam says:

    xsangka btl dia komen camtu…nmpk x professional ar…antara ayat dia yg aku igt mlm td, ” dunia ni mmg kejam “…so sbb tu dia nk cari org yg cantik & hensem, sbb tu ape yg penonton nk tgk…klu orgnye xcantik…xhensem…penonton akn menyampah tgk muka smpai bkk channel lain,ek eleh…alasan mcm x munasabah je…

    0

    0
  276. norsiah says:

    gambar dia kat atas macam memey

    0

    0
  277. ayam tua biasa lah perangai cam tu.rasa dia bagus sangat

    0

    0
  278. Momoru says:

    Entahla…manusia ni takde nye buruk…manusia ni sebaik2 ciptaan Allah…. haihh…itula manusia sekarang .. konon2nye simon cowell la ..mulut cakap nak lepas…konon2nye tegas la.. simon tu pun bagi pendapat bukan pasal rupa u ols…pasal bakat…haih…buat malu je dapat org mcm ni as a judge…On Air…renung2kan lah

    0

    0
  279. bibirmacamseliparkenaapi says:

    aku setuju dgn si pengirim email ni..dang suria tu mmg btl melampau..menghina org sesuka hati dia ja..macam la dia sempurna cantik sangat…aku pn tgk on air semalam..kalau betul org tu gemok or x hensem sekali pn, jez cakap x layak sudah la..jgn la sampai nk menghina…abis dia tu cantik sgt ke sampai nk kena g buat bibir???hahaha kesian…

    0

    0
  280. Adi says:

    Hurm…mungkin niat dia jujur, x nak hipokrit tapi berlapis la sikit nak komen. X belajar ke cara menegur yg berhemah..Dang suria pun bukan lawa mana, biasa2 saja. Yang penting karisma..

    0

    0
  281. dang dutt says:

    perlu ke sampai komen fizikal org mcm tu skali. kot ye pon tak ensem & gemok tu tak sesuai dgn kriteria…ader cara yg lebih baik kot nak sampaikan. cara dier komen tu menjatuhkan imej dier jugak dlm ms yg same. lgpon itu kan kejadian Allah. yg bibir dier mcm kene sengat tebuan tanah tu…cantek sgt la tuh elok? len kali komen pakai kepala otak…bkn kepala lutut. ye ye jerk la promo sebut “personaliti itu penting tp ini (tunjuk otak) lg penting”.

    0

    0
  282. yana says:

    napa cakap macam tu…juri kat malaysia ni nak terikut-ikut orang barat ke..jadilah diri sendiri…baru orang kenang..macam fauziah latiff jadi juri sangat lemah lembut teguran & so sweet je..adoyai…

    0

    0
  283. OHoi says:

    Yes it is true, Dang Suria mmg mengutuk dgn penuH kebiadapan psl fizikal peserta program. Sy pun tgk rancangan ni mlm ni. Sorry to say klu ikutkan dulu Dang Suria tu lawa jer tp after Ubah the bibir looks like JOker dlm Cite batman. OMG what the hell. Sumpah tak cantik. Before si Dengol Suria ni mention about badan peserta tu dia ada ckp “dunia pengacaraan ni mmg kejam dik ” but for my personal opinion eventhough the dunia pengacaraan itu kejam and u as pengacara sepatutnye mengubah dunia pengacaraan itu menjadi tidak kejam. Sebagai contoh Pak Nil, Pak Nil disygi kerana sifatnya yg mesra dgn pendengar & boleh bergaul dengan semua level. Contohilah Pak NiL seorang yg berhati baik dan mudah tersentuh itu. Walaupun Pak Nil disergah oleh seorang lelaki yg berbadan besar kita tengoklah mcmana Pak Nil menanganinya secara profesional. For Dang Suria. Kecantikan tu tak kekal selamanya and also u pun takdelah ramping kot…maybe u masih igt u mcm zaman mula2 u join TV3 agaknye…what a world…

    0

    0
  284. atasudara says:

    betul2.ikut sedap mulut je kata,body tak lawa,tak boleh mengacara.macamlah dia femes sgt macam pak nil.mula2 tengok dia,rasa familiar,tapi nama dia pun sya tak tahu.

    satu lagi saya kurang berkenan dengan aznil.last week punya episod,ada sorang budak ni,mintak untuk mix languages ketika mengacara.obviously lah,nampak kurang kemas kalau nak campur2 bahasa.so suhaimi sulaiman ni pun bagi dia kebenaran untuk cakap fully in english.tengok2 budak tu macam tergagap2 skit.muka judges pun berubah.kata budak ni berlagak la,ape la.bila dah neves,yg sebelum ni ok pun boleh jadi bolok.sbb bila dgr budak tu bercakap,macam ada slang

    ape lagi.tak puas hati la si aznil ni.time bercakap budak tu ada mention pasal rancangan radio aznil. si aznil ni pun ape lagi, ‘eleh dengar jugak radio melayu’ dengan muka yang sinis.ade budak tu ckp dia dgr radio english je? tak ada!

    bukan ape,sebab tu ramai melayu tak fluent dalam english.sebab ramai yg ingat, ‘bila dah fluent baru boleh cakap english’

    stop all this nonsense

    0

    0
  285. makcik Enon says:

    Hello Dang SUria! kalo muke lawa tp mengacara cm taik, sape nk tgk? ko sape nk kutuk2 org cm2?kalo ko tu lawa sgt, bakponyo ko suntik menatang botox tu?sah sbb ko rase ko mmg hodoh kan?aku rse laki ko pon sah x selera nk ciom ko,bengkak semacam. Siann…….puiiii

    0

    0
  286. mawar layu says:

    mulut dia jdi cam tu coz duk suke kter kat org…hehe..cermin dri tu dlu…lau dia tnya cermin snow white pn msti pecah crmin tu trkjut tgk bibir dia…lau da bdak tu xlyak pn cer ckap elok2 ckit…adoy mcm la dri awk tu PERFECT sgt…cam ga alip mim pa nga je..renung2 kan la dan selamat beramal….hahaha

    0

    0
  287. akulani says:

    lerrr yg kat mulut dang suria tu bibir ke?
    Aku nampak mcm upih pinang je!

    0

    0
  288. SHAL says:

    POMPUAN ni nk PUBLISITI MURAHAN je..
    that y die bge komen cm gitu..da lama xkuar tv..
    so bl dpt peluang cmni die JAKUN la sikit..haha..
    papepn DANG SURIA u kena bg komen “peserta personaliti kurang menarik”
    kan sedap sikit telinga mendengarnye…
    p/s::bibir u kelakar la..da cm kena gigit semut api!!

    0

    0
  289. aunty maimon says:

    tanjattt aunty maimon tengok bibir dia….kah kah kah

    0

    0
  290. dyna says:

    elok elok bibir tuh lawa….nak jugak disumbingkan…SUBHANALLAH…

    0

    0
  291. man says:

    ckp x guna otak…nper laki dia hensem sgt ke..dia tu kurus sgt ke?…uwekkkkk

    0

    0
  292. vanila strawberi says:

    eh! dang suria ni x der gigi ke??? aq nmpk kat gmbr kat atas nampak GUSI jer.. HAHAHAAH!
    ingat chantek sgt bibir kau mcm Angelina Terjolie tuuuu… pleazzzz la… bibir x seksi lgsg seksa aq tgok ada la…
    p/s “deng dang datang lagi”… HAHAHAH! bibir buatan sendiri mcm org utan punyer bibir dah hahaha!… Original adalah yg paling perfect ok… dang suria!

    0

    0
  293. blacksatio says:

    walaupun aku ni seorang yg hensem..ayat yg kuar dr mulut botox dia tu mmg sngt ‘RUDE’…konon2 nk jadi ala2 juri org putih la konon.ke.mmg dlu xpenah belaja radab kali dgn mak die..ke lahir2 trus diajar ckp xbrsopan…ke mmg dia saje tempah maut..ish byk beno plak ‘ke’ nye aku ni heee..

    0

    0
  294. zizie says:

    macam anita sarawak da bibir tu..meletop noxx!

    0

    0
  295. monmon says:

    bajet bagos, dia tu bknnye femes pun

    0

    0
  296. cermin says:

    kalo lerr rancangan niew tuk manusia2 yang handsome n chantek..laen kali gtaw lerr awal2..syarat2 yang rancangan niew tuk orang yang ada rupa sahaja..so orang tahu lerr!!!

    0

    0
  297. iris nur qaseh says:

    .mmg biadap mulut dang suria 2..kta org melayu, penuh ngan adap sopan, budi bhasa…ckp 2 biar blapik. ko ingt ko 2 cntk sgt k???????

    0

    0
  298. Anonymous says:

    knapa dang wat mcm tu kecian dia dang rasa dang cantikkkkkkkk sesangatttt

    0

    0
  299. nikey says:

    knapa dang wat mcm tu kecian dia dang rasa dang cantikkkkkkkk sesangatttt

    0

    0
  300. wanuk says:

    Juri yang paling bongok yang pernah aku tgk… On Air adalah rancangan yang mengajar penonton erti juri yang bongok tu camne..

    0

    0
  301. Yanti Azean says:

    aku pun menyampah dgn dang suria ni…mulut laser babi buta…bkn lawo pun, muka cam x sudah ! tgh preggy tuh, agaknya meroyan kot….ko sedau2 la diri sikit dang, ko tuh preggy, ko kutuk2 org gemuk la, x ensem la, buruk la, nti mengenan kat ank dalam perut ko tuh, ape ko rase? org preggy seboleh2nya jaga mulut, sbb senang ank tu nk mengenan dgn benda yg ko kutuk tuh…xpe, kami semua nk tgk bb yg ko bakal lahirkan tuh, lawa ke idok..ntah2 ag buruk dri org yg ko kutuk last 8 tuh….ni aku nk ckp sikit no, jgn ko marah pulak, ko botox ke apeh bibir ko tuh? sebijik mcm kene sengat tebuan….(kakakakakaka) geli geleman mcm org kene buasir gamaknya…..hehehehe…..

    0

    0
  302. aku kompius jap, email pembaca tu sbnye dihantar ke beautifulnara ke atau ohbulan? kat ohbulan beritanya lebih krg sama je

    “Menurut email seorang penonton kepada OHBULAN, “Kenapa tiba-tiba rupa tu penting sangat sampai nak direct maki fizikal orang lain? Ingat, yang gemuk atau hodoh tu ciptaan Tuhan juga! Pada saya, kalau nak komen orang pun biarlah berpada-pada, jangan sampai menjatuhkan maruah orang lain!”

    Adakah beautifulnara copy ohbulan atau sebaliknya? Tp sbb bersangka baik, aku rasa pembaca tu geram sgt habis semua blog hiburan dihantar email tu. hehehe. Anyway, Dang Suria lenkali sblm kutuk org lain lap dulu cermin kat umah tu. Bibir tu dh cantik Allah bg yg ori, mungil merah merekah, nk jgk ko overhaul kasik tambah turbo. Skali tak siap, dh jd mcm kena geget biawak. Hohoho. Selamat beramal!!

    0

    0
  303. dingdang says:

    wei dang suria, kotak ding dang tu lg lawa lah wei..
    setakat komen bodoh tu, baik tak yah jadi juri laaa..ko pon brape zaman da takde job kat tv..

    0

    0
  304. zurey68 says:

    Lebih dari separuh komen aku baca,mmg aku stuju dgn dia org semua..ko mmg teruk..sedap gigi ko jer nk kutuk kejadian allah swt.jgn lah nk angkuh dgn kecantikan yg ko ada (tp bg aku ko x secantik mana pun)..berckp tu biarlah beralas..jgn ko fikir,ko je ada perasaan..aku hrp muka ko xkan muncul lg kt mana2 chanel…Ko layak duk umah jer…

    0

    0
  305. menyampah! says:

    Kalau ye pun tak perlu la kutuk fizikal seseorang. Dah memang dilahirkan macam itu. Bukan kita mntak. Tak semestinya ade rupa. Abes yang program2 lawak tu muka pun tade la hensem bangat, tak ada pung org tukar channel tv

    0

    0
  306. Redha Dgn CiptaaNNya says:

    salam..saya juz nak bagi pendapat la..bukan ke kita semua ni ciptaan Tuhan. Klu awk menghina seseorang itu maknya awk serupa menghina Allah. Lagi satu, cetek ke ilmu agama awak..sampai bibir pun nak suntik. bukankah berdosa merubah setiap CiptaanNYA.. sedangkan cukur kening pun sudah dikira haram..apatah lagi merubahnya..ingat la..setiap yang di ciptakan Allah itu sempurna..cantik dan baik..baik awk beristigfar..mengucap.renung diri dan perbaiki diri awk…awk juga masih belum sempurna..berpakaian ketat dan masih belum bertudung…saya juga insan biasa cuma beri teguran buat awk…”salam tahniah” Buat Awk Dang Suria kerana hinaan yang di berikan…Hanya Allah mampu membalasnya

    0

    0
  307. Nur Kasih says:

    c buruk gigi!!!! hahahaha… kompom kuat merokok !!

    0

    0
  308. datin maimon the diva says:

    DS ni tak lepas diploma rasanya..
    penah kena tangkap dot dot dot kat rumah no. 9, jalan othman PJ
    kesian kau DS

    0

    0
  309. Amir Hafiz says:

    Ingat mengingati tu memang amalan mulia, tapi bila yang si “pengingat” dah mula sama taraf dengan yang nak diingati tu, mcm mana pulak?

    Jangan lah kamu semua ni pergi jadi sama taraf dengan dang suria. Marahkan dang kutuk ciptaan ALLAH, kamu kutuk hidung dia, bontot dia, muka dia, suara dia tu bukan ciptaan ALLAH jugak ke?

    Baik kamu nasihat kan cara elok, doa dia berubah dari kamu sambung maki kutuk dia dekat sini.

    Si dang suria tu akhirat nanti kena mintak maaf dengan 2 orang contestant tu. KAMU 400 lebih ni bila nak mintak maaf?

    MasyaAllah.
    Wallahhualam.

    0

    0
  310. miera says:

    bajet angelina jolie le konon si dang nih..senget je bibior tuhh..tak belen kot cucuknyer..tak tau plak dia ni gagap baca berita, sebab tak penah tertengok pun bacaan beritanya..nampak muka dia terus tuko chanel, tak minat awok..takde aura si dang nih,ade hati nak ngajo org pulak..

    0

    0
  311. yati kajang says:

    Ermmm..saya pun terkedu melihat Dang suria beri komen kat budak pompuan yg badan tembam tu…saya ni mulut celupar juga tapi sampai nak mengata org mcm tu…rasa kesian laa…dah la program tu live..semua org mesti tgokkan??..lagi2 kalau org yg kenal kat budak tu..mesti malu gila…Dang Suria..awak pikir dulu apa nak ckp sebelum buat komen tau!!yups…saya seronok tengok on air…coz ada abg aznil….tp bila part dang suria beri komen rsa janggal plak melihat bibir dia yg mcm ikan emas..tp bibir tu mcm serupa bibir kak nita (anita sarawak)…..mungkin bagi mereka ni..bibir tu seksi kot..adios..

    0

    0
  312. noname says:

    saman je dang suria ni…x seda diri…kalo hang tu ori xyah la cucuk bibir hang tu dgn botok..da mcm cacat aku tgk..dgn gg yg burox…sker kaki je kutuk fizikal org..biaq p ar dia gumuk ka xhensem ka..yg penting bakat!..bodo piang!!

    0

    0
  313. Hana says:

    Maaflah Dang Suria ni memang sombong. Pengalaman kawan2 masa praktikal dulu. Diorang hantar barang kat TV3, (majalah tempat diorang praktikal ni suruh hantar)…ramai wartawan2 & pembaca2 berita ada. Antaranya Dang Suria ni…pandang orang atas bawah. Kalau dah student tu, maklumlah dressing tak macam orang dah keje kan? Dia cebik2 muka jijik. Pastu kawan2 hulur tangan dia tak nak sambut. Orang lain ok aje…

    0

    0
  314. choi says:

    mulut mcm longkanggggg

    0

    0
  315. Anonymous says:

    BIAR KURANG PANDAI TAPI JANGAN KURANG AJAR! TAK PROFESIONAL LANGSUNG PENGADIL.

    0

    0
  316. Dang Cantik Dari Dang Suriangok says:

    DANGDINGDONG SURIANGOK!… cuba ko bayangkan kalau anak dlm perut ko tu esok lusa kuar dgn mulut senget, kaki tangan kudung, badan berbelang2…pernah ke ko mikior sebelum ko mengata mengutuk orang lain??? Oleh itu wuhai perempuan yg penuh BOTOX…sedar2 lah diri sendiri sebelum mengata orang lain..banyak sungguh cercaan untuk kau di waktu ini dek kerana mulut juih kome tuh!!!

    BODOH!!!!

    0

    0
  317. Wartawan Zubir Sudah Insaf says:

    Serius..aku terkejut tengok penampilan baru Dang Suria ni.. dulu masa tahun 90an, mak aih dia ni la gadis pembaca berita yang digilai ramai.. kira zaman sekarang ni kita buleh contohkan macam Lisa Surihani or Fazura gitu la.. Top abis!! Masa kat sekolah menengah dalam tahun 1997 dulu, ramai member2 budak sekolah menengah cakap dia ni cantik… Yang gunting gambar dia dari majalah URTV pastu lekat kat kotak pensel pon ada.. Tapi skang, tengok… mak aih.. buruknya… tak sepatutnya dia ubah bibir dia tu.. Buruk lah…!!

    Zubir: dengar cerita lepas dia berenti dari TV3, dia keje hotel..

    0

    0
  318. Oprah says:

    aku tak lawa, badan gemuk tapi 1 dunia berebut nak masuk rancangan aku. hahahhahhahahhahhahhahha

    0

    0
  319. sedardiri says:

    eeeii..nak sebut nama D*** pun rasa mual loya je tekak aku ni..bila tertengok bibir dia..terus nak pitam aku!..ko..klu bibir ko dah macam asam keping kembang dalam gulai..ko x payah banyak bunyi..

    0

    0
  320. fina says:

    Itu dang Suria ke?? Sumpah aku tak kenal. sekali tengok macam kak nita tapi asal nampak muda.. Rupanya si dang. .. Tebal kot bibir dia

    0

    0
  321. mummy says:

    Sorg lg tu namanya Suhaimi Sulaiman.. Dang Suria mmg antara org hebat dlm industri ni dulu.. tp skrg rasanya dah tenggelam sikit, mgkin keje belakang tabir je. mmg x patut kalau kita sebgai sorg yg dah mahir dlm bidang ni, nak komen lebih2 pasal org lain.. menjatuhkan maruah, dah le tonton di siaran tv. kena jaga maruah org lain kan. tp mmg saya pelik sebenarnya tgk muka dang skrg.. mcm semakin tua nampaknya…. botox ke? bersyukurlah seadanya dgn kurniaan Allah dan bakat yg diberikan

    0

    0
  322. puteri ledang says:

    ..emmmh…ape2 je lahhh..gemuk ke, x ensem ke , semua2 2 kan kejadian Tuhan..nak jadi juri pun bg la komen yang membina… bkn nye menjatuhkan maruah orgg..xda adab nye Dang Suria nie… Bahasa melambangkan bangsa..ntahape2..

    0

    0
  323. abu says:

    dang dut bibir cam ikan emas..

    0

    0
  324. kitty says:

    bibir tuh eeeeee yuckkkkk…i

    0

    0
  325. ijat says:

    dah mcm nengnak plak aku tatap si Dang suria nih? rase2 nye klo buang mekap tuh mau rebeh londeh2 kulit muka..semcm je pagor gg ngan bibior teman nengok…kot ye pun nak kritik sbgai juri pengalaman jgn le hina seseorang… 1 jari telunjuk menuding, 4 lagi tunjuk pd ko!

    0

    0
  326. Minta Maaf says:

    Mula2 nak minta maaf kat dang suria sangat2. Baru tengok iklan program ‘on air’ ni sumpah menyeksa mata nengok bibir tuh, buat saya bdosa ja TERheran tengok ada orang sanggup buat bibir gitu, saya mana reti botox2 ni ingatkan salah boh warna lipstik pakai lak pendakap gg duhhh tolong dang , plss sasangat awak tengok cermin atau tanya hubby ka, kengkawan ke ” saya ni lawa tak???” orang Islam jangan lelebih ubah ciptaan… Tuhan marah nanti….Sumpah tak berniat nak kutuk atau benci awak , atau nak mengaibkan tapi kalau dang TERbaca komen ni haraf berfikir 1000x nak ubah bahagian2 badan…..tak cantik langsung
    Anggap komen ni membina tp kalau terasa marah juga….begitu la peserta yang awak komen tu rasakan. Wpun kita jujur tapi ada kalanya sedikit hipokrit lebih baik daripada mengaibkan orang
    Pendapat saya dang suria bukan tergolong pengacara cantik tp bolehpun jadi pengacara sebab awak ada bakat. bakat tu yang penting bukan fizikal
    Suhaimi Sulaiman juga tergolong daripada pengacara debab dan gemuk sekarang berbanding dulu tapi masih lakupun kerana orang gemuk suaranya lebih merdu macam adibah noor
    Semua pengkritik tupun tak tergolong langsung dalam katigori berpenampilan menarik. dah berumur ada la so sedar2 diri la kita semua dalam mengkritik orang lain. Jujur biar berlapis, hipokrit biar bertempat.

    Kesimpulannya:
    Peserta yang datang tu memang tak sempurna tapi mungkin berbakat sebab ada yang tak mampupun nak bergaya. Nanti dorang dah terkenal sure penampilannya lebih menarik. So tak payahlah sentuh bab2 fizikal orang menghina namanya tu dan nak jadi pengkritik korang mesti belajar ILMU PSIKOLOGI termasuklah aznil

    0

    0
  327. anon says:

    Ko ingat ko tu dah cukup lawa ke????. Cuba tgk bibir ko tu ko ingat cantik sangat..aku tau ko pun tau ko tak cantik tu sebab ko nak hina orang untuk tutup kelemahan ko kan. Ko lupa ke Suhaimi pun gemuk. Boleh gak jadi pengacara. Whatever it is ko memang tak layak jadi juri. Pergi putihkan gigi dulu baru bole berlagak dengan bibir baru ko tu……

    0

    0
  328. rahnisa says:

    Dia sendiri tak cantik dan nampak sangat dah dimakan usia.

    0

    0
  329. rahnisa says:

    Dia sendiri pun tak cantik dan nampak sangat dah dimakan usia.

    0

    0
  330. annabella says:

    i agree with u olllsss….

    0

    0
  331. Ala zaman sekrg ni ramai sangat pengkritik kita nak ikut cara orang putih mcam simon n ada la 2 3 org lagi…hek eleh konon2 jujur dan lantang bersuara la tu…puii..ingatlah kita ni orang asia (melayu) yg penuh dgn tatatertib,kiasan bahasa…tak yah lah nak tnjuk perangai bodoh sombong awak tu…bukannya org suka malah org benci adalah….whateverrrrrr

    0

    0
  332. baby says:

    mmg tak puas ati ngn judges on air ni,,tlgla ckp bagi chance kat budak2 yg dtg audition dgn bagi semangat bukannya terus sound “cut”…tensen nengoknya,,diorg bukannya pro bila dtg audition tu,,semuanya base on bakat,,kasi chance la,,tang mulut cam tebuan tu.,.mmg i sokong,,dah jadi mulut apa da,,,kesian,,

    0

    0
  333. loikess says:

    xcukup cantik kak dang kalau mulut serupe kena gigit tebuan…

    0

    0
  334. dexter morgan says:

    cara dia mengutuk teringat kat sorang lecturer aku masa belajar dulu yg kutuk student kaw2 masa presentation. smpai buat org down, give up. manusia camni budget perfect. dorang takkan rasa bersalah pon. mintak maaf pon macam tak ikhlas.
    to dengdang suria; cermin diri dulu la b4 kutuk org. tgk bibir tu. cantik ke tak.

    0

    0
  335. Aku lagi cute says:

    Kerana bibir yg jueh….nampak Gayanya trauma la ko Dang oi… Tapi kalau muka jenis tak malu…cucuk la lagi bagi tebal sikit bagi hilang rasa malu..dgn komen2 yg semuanya meruntun jiwa…

    0

    0
  336. LUV hijab says:

    Tidak professional, kritik ikut perasaan ini la jadinya.

    0

    0
  337. Cik piNgu says:

    hadoiiiiiii! aku ambik mase 30 minit nak bace detail komen2 kat sni.. semua pakat ngutuk Deng Dang Suria Datang Lagi!~euwwwwww

    Kesian la DengDangSuriaDatangLagi ni kan?..Brape Astro bayar supaya naikkan rating ngn kutuk2 org? ke sendiri yg bajet bagus n nk dapatkan publisiti? Maklumla xde org perasan lettew bibir tebuan dia kan? Susah2 je buat tp xde org puji yer?

    Hadeihhhh.. Dah x pemes tu x yah la bajet nk femes ngn cara cenggini. Hahaha, yg dislike komen aku ni sah2 DengDangSuriaDatangLagi~ngaaaaaa

    0

    0
  338. angelyn says:

    Aduyaiiiii…
    ASTRO punya pasal yang lain kena, untuk pengethuan semua,kebanyakkan intipati program astro ria yang ala2x realiti show nih cm nih kan sebenarnya dah diset awal2x lah.
    kritik, skrip, movement, juri, peserta, pakcik yg tetibe menyergah tuhh semuah dah masuk dalam screen play produksi awal2x lagi lah… mcm tak tahu ASTRO. bile dah dang suria yg kene cm nih, seluruh seantro BLOG2x keluarkan cite ON AIR yg mcm bergitu beiginilah. . ASTRO pun apa lagi bersoraklah yeah2x rancangan kite dah dapat publisiti sana2x sini. org yang tak tahu apa rancangan ini pun mula lah seacrh di YOUTUBE lah, apa2x tube lagi lah, tak pun tunggu didepan TV nak tengok ulangan program ni.(mcm tak tahu astro raja siaran ulangan..soryyy)
    Semua dah masak lah dengan permainan produksi stesen nih, tak percaya tanya lah dak2x AF. semua tersipu2x malu nak berterus terang. semua kena berlakon, tak nangis disuruh nangis, tak kelakar disuruh berlawak dan mcm2x lagi lahhh…
    and bagi aku personally rancangan OFF AIR ini sekadar cetusan pendapat dari c TUTTTT yang kononnya nak mengangkat dirinya Personaliti TV terbaik M’Sia lah kononnyaa… TERBAIK kerrrr… maaf yeerr ,tapi saya tak suka bila orang gelak dan ketawakan kelemahan orang lain

    0

    0
  339. aku says:

    mintak2la ada contestant berani tegur dieni. ckap org xhensem,xcantik, padahal muka mcm bontot babun. dulu boleh tahanla cun,ntah pa pe la

    0

    0
  340. ae says:

    itu adalah perkara biasa dlm dunia kewartawanan..reality lg teruk..satu lg ni reality tv show..myb Dang Suria nmpk keterlaluan sbb dlm tv..kt lua bg saya ia adalah perkara biasa yg wartawan perlu hadap semasa bekerja..

    p/s : skadar pendapat

    0

    0
  341. Anonymous says:

    menghina fizikal hamba ALLAH ibarat menghina ciptaan yang MAHA AGUNG..
    bnyk lg cara lain untuk menegur xperlu nk hina org..lantak la die keje perunding imej pon..otak ade msti gune dengan betul n waras..jgn ltak kt kpala lutot

    0

    0
  342. tigress says:

    tak ada orang yang hodoh, hanya orang miskin.
    kalau hari2 p spa, pakai make up mahal2 n tebal, cucuk muka sana sini, urut sana sini…..sape2 pun leh jd cantik..yang kedut leh tegang….yang gedebeh leh lansing…yang jerawat leh licin…..yang itam leh putih lepak…..yang kasar leh halus mulus…semua boleh…tapi….cantik tanpa ‘nur’ la…..luaran jer.

    0

    0
  343. beskal muda says:

    gua penah jumpa dia live sbb member gua kenal dia, bukan nye cun pun..berterabur gak paras rupa.

    0

    0
  344. sayatakhipokrit says:

    aku rase si din dang suria perasan muka dia bajet pornstar kot…haha kesian ko dang suria, habis kene kutuk!! aku setuju bab oprah winfrey and adibah noor, they are billionaire lagi… ! tapi aku tak rasa pulak si dang ni kaya raya kan, astro silap besar panggil dang suria ni…

    0

    0
  345. aduhai says:

    Dalam BN ni pun ramai yg specis mcm dang suria kalau komen psl artis yg tak diminati..aku tak heran pun ..konon kritik membina tp lupa menghina ciptaan tuhan..segala keindahan dan kecantikan kat dunia ini hanyalah bersifat sementara..mmglah penting utk sesetgh kerjaya tp biarlah berlapik kalau memberikan komen…itu bukan jujur tapi BIADAP..

    0

    0
  346. Marimar Aldama says:

    Dang Suria tu sape? Dang Wangi aku tau la…

    0

    0
  347. Anonymous says:

    part yg “COMMMENT MCM ORG TAK ABIS SEKOLAH”…i loike…hahaha
    kadang2 diorang memg suka bg comment yg suka menunjukkan KEBODOHAN diri sendiri..O0pps…

    0

    0
  348. duri says:

    hmmm..dia tu dah cucuk bagai,lawanya tidak.

    0

    0
  349. bibirbotox says:

    aku tgk sekejap je ON AIR tu..menympah ngn Dang Suria. asalnya aku tak kenal dia sb bibirnya tu….nape jadi gitu..????

    0

    0
  350. Izat says:

    Mulut dia mmg mintak kaki dowh!!! Selamba badak je dia kutuk peserta mcm tu!

    Kepada Dang Suria,
    Kalau ye pun anda nak kritik, bagi la kritikan yang sesuai dan tidak melukakan perasaan orang lain… Ni tak! Ikut sedap mulut anda je nak kutuk peserta macam tu!
    Lagi satu, sebelum anda nak mengutuk bentuk fizikal orang lain, lebih baik anda pergi ambik cermin, dan cermin diri anda sendiri… Ingat anda tu lawa sangat ke sampai nak mengutuk orang??? Bibir juih mcm ikan kaloi! Ada hati nak mengata orang!

    0

    0
  351. aduhai says:

    MAYBE MAK BAPAK DIA YG AJAR DIA JADI MCM TU..MANA KITA TAU KAN//TP KESIANLAH KAN ADA ORANG MCM TU..MAAFKAN LAH DIA MGKN DIA BLM MATANG LAGI..

    0

    0
  352. SIAPA DANG SURIA???? says:

    hmmmmm…sape minah jackson ni….lawa sangat ke dia ni…aku rase dia perasaan aje lebih…dia tak patut hina orang…coz tu semua kurnian Allah…semua kejadiaan tu ade hikmah disebalik kejadian…apa2 pon aku harap dia mintak maaf lik kat peserta tu…ok la harap semuanye baek2 aje

    0

    0
  353. vanilaice says:

    ak x tgk program 2 but after bce comment kt fb . & tgk kt beautiful nara,ak nk wt conclusion sndiri..yes admit,mmg klo nk jd pengacara mostly diorg nk yg ala2 ‘perfect’ but dlm kes p’carian pelapis pak nil ni,,sepatutnya bg kritik yg blh membina bkn mjatuhkan seseorg..if DS tu hbt or perfect, x perlu nk suntik sne sni..x smstinya kurus or hensem 2 b’bakat..klo rupa paras je elok tp attitude x de,x gne la wei.buang mse…2 la mysia..memilih rupa paras,smua realiti show lbh kurg cm ni..mentaliti…….
    p/s:sblm menjatuhkan sesuatu,buatlah penilaian pd diri sndiri,cntik ke ak,bgs ke ak sblm m’kritik org lain…

    0

    0
  354. kiki lala says:

    dia sje la tu nk ckp2 mcm tu..sje nk dia bg dia popular yg mmg x popular langsung..puihhhh

    0

    0
  355. hisyamoto says:

    Alahaiiii ko bagus sangat ke dang botox? Ko bukak la minda skettt. kalau kau gila muka lawa ka handsome ka esok tua pun kedutt wei, kalau dunia ni ada 10 lagi macam ko dunia model memang xdela orang kulit hitam n kurus kering… Kau ni jenis Adlin Arman Ramli la… bab judge memang sialll bila kena kat mulut ko Opssss batang hidung ko mesti melenting punya. hahahahahaha

    0

    0
  356. i got LEMBU nak jagerr.... says:

    1st aku tgk muka deng dang nih aku hengatkan michael jackson… ayoyo dey…. u punya muka manyak sohai , lu ada ati nak kutuk org lain….ammmmakkk

    0

    0
  357. dang matahari says:

    Woi c dang suria.. abu bakar atan tu ensem ka sampai boleh jadi pembaca berita sukan ? ensem ka sampai ko pernah jatuh cinta padanya ? jgn la kutuk ciptaan Allah..

    0

    0
  358. hamba allah says:

    wei , kalo nak comment tu beragak sikit cik dang suria oii .

    0

    0
  359. Anggun says:

    Kao ingat kao cantik!!! nenek aku lagi cantik laaa….

    0

    0
  360. sailormoon says:

    nk komen n kritik boleh jer tp x perlu lah ckp lepas..biarlah berlapik..x perlu la ckp x hensem atau gmok..just ckp “penampilan kurang sikit”..paham2 je la mksudnyer..kna lah jaga hati sesama manusia..sesama Islam pulak tu..bedose tau mengata org ni..komen dan kritikan pak nil n suhaimi boleh gak diterima sbb xde la laser sgt….ape2 pun don’t judge the book by its cover…

    0

    0
  361. karma says:

    macam hukum karma..die malukan orang depan ratusan ribuan org.org yg kutuk die balik pun ratusan ribuan org.

    0

    0
  362. awek huduh says:

    sy ni pun huduh tapi mulut tak busuk mcm longkang maki orang kat TV.. jatuh le maruah orang… tak layak cakap le elok2 suh cuba lagi… dang suria bukan takat mulut busuk cam longkang.. bibir menggeleber cam bibir unta… mmg pelik tengok bibir dier semalam… rosak terus anugerah allah.. bukan makin cantik… rosak punah ranah… kalu kat mulut dah mcm tu aper lagi kat hati… busuk!!!

    0

    0
  363. mulut puaka says:

    aku kalu tengok si Dang suria ni rasa nk muntah bile nampak gigi die yg kotor tu kalu rasa perfect sgt asal x gi antar cuci gigi tu dasar pengotor….mulut pun dah ala ala jubur beruk ade hati nk ckp rupa org…

    0

    0
  364. Anggerik Biru says:

    dangdingdung ni adik bradik ngn kilafairy ke?

    0

    0
  365. zueragone says:

    die ni rasa die h0t.. dgn bibir die tu.. die ingat die CHANTIKKKKKKKKKKKKKKK…. da bajet bagus… cuba die tengok yg seangkatan dgn die yg da betaubat tuh.. such azizah arifin, farihin jamsari.. da pakai tudung ko bile lg… da bangga dgn bibir ko n botok yg penuh kat muke kew???… seriously… menyampah.. rasa bagus… n hebat sgt kew ko tue?????

    0

    0
  366. siti kuncup says:

    menegur utk membina tak salah tp bukan smpai memalukan org lain.
    bg sy apa yg terjadi masa audition kt JB langsung x professional. dia igt dia tu setaraf Wan zaleha Radzi ker?? ermmm yg hado.
    mulut dh mcm ikan lohan tercekik ikan bilis dh aku nengok:)) ngeri

    0

    0
  367. jin notty says:

    oi DANG SURIA klw org tu x encem or x cantek x payahla ko nk kondemkan org derang pon ade perasaan gak….apa ko pikir ko cantek sangat?ko mmg konghaja laaa……mcm la bgos sangat!!gg da la mcm pirana tu pasal la pakai besi gg ko..da la bibir mcm unta….aku paling benci klw manusia mengutuk ciptaan Tuhan….aku pon xtaw camne org cam ko leh lps jadi pengecara….sengal!!!

    0

    0
  368. budak gemuk says:

    Aku rasa dang suria nih mmg dah melampau, dia xingat ke yang dia hina tu, ciptaan ALLAH, seperti mana kita menghina dan mengutuk ciptaan ALLAH, maknanya kita merendahkan kebolehan ALLAH swt, orang macam nih patut dipulau dan diberhentikan menjadi juri, apa ke bangang komen orang macam tuh, klu ikutkan inilah realiti dunia hiburan malaysia, yang berbadan gempal, muka xhensem, xdpt naik, macam pelakon hollywood, knapa kevin james (gemuk) leh jadi watak utama??, knapa adam sandler (muka xbrapa hensem) jadi hero, filem james bond, (daniel craig) ha lagila xhensem…inilah melihat KEBODOHAN BODOHAN DANG SURIA…please..komen baik2..muka xpenting dowh, hati dan bakat dowh, kalau hensem dan cantik, tapi DARA dah xde, asyik wat maksiat, syurga tak bau beb…apa2pun, aku mmg meluat tgk dang suria.. ish2…bebal dowh

    0

    0
  369. anak itik tok wiiiiiiiiiii says:

    Laaaa………bibir die ke tu?ingt pkai selipar kt bibir sb nk tambah ‘kechantekkan’ dri yg x sberapa tu…….sian ko ds….g maen ding dang la..laaa

    0

    0
  370. zurey68 says:

    Woi..ingat lah wahai dang suria…sekali ko aibkan seorg hamba allah itu,ko akan di aibkan 10x…ko bo tiho do lena ke setelah ko maki hamun org?mmg dasar xde hati perut..skrg apa ko rasa bila setiap org memaki ko?ini pun x kira teruk ni..lg best klu dapat maki ko cara terbuka..biar satu malaya tengok dan dengar.!

    0

    0
  371. Anonymous says:

    amboi..muka sendiri x cantik sampai bibir pun dh terlodeh…nk komen orang…cermin muka sendiri sebelum nk jadi juri

    0

    0
  372. zul says:

    Dang suria x perlu memgeluarkn komen y cukup biadap pd peserta.kbykn peserta dtg utk membuktikn kbolehan diri msg2.jgn la kutuk ko x ensem ,x Cantik,y pakai tdg ko hina. Siap samakn gn utzh. apa jenis manusia dang suria ni ,segla bentuk paras muka manusia adlh ciptaan tuhan.dang suria x layak hina mua ni. Ko djemput utk mjd juri menilai bakat y bo dicungkil atau dgilap.bknye paras rupa semata.perkataan y kuar dr mulut ko x lebih dr mhina org y x cantik setelah ko buat bibir y makin x cantik bahkan lg hodoh .

    KLU DANG SURIA BACA KOMEN AKU.BAIK KO SEDAR SIAPA KO Y LAYAK HINA ORG. KO IGT MUKA KO CANTIK? NO, HODOH,PENONTON PASTI BENCI BLE TGK KO D TV.NASIHAT AKU CUMA NK KO SEDAR Y KO TELAH MENGURIS HATI SELURUH MASYRKT MALAYSIA KHUSUSNYE Y TGK LIVE ON AIR .KLU KU JUMPE KO PASTI AKU BALING KASUT KT BIBIR.

    0

    0
  373. LeEmoN says:

    tu la,sya pn benci tgok n dgr dia ckp g2..dia pn tak lawa jgk.gigi dia pn buruk je sya tgok..mcm la dia 2 perfct..sedar la cikit dang suria!!!!

    0

    0
  374. telinga_sepet says:

    laaaa… awal2 tengok gambar dia, ingatkan michael jackson.. hahaha.. habislah kilafairy, ada pencabar..

    0

    0
  375. NURUL says:

    bibir dang tu da habis kene cili kot.tu yg lain mcm tu.hahaha.
    ape pun mmg die tk ptt ckp mcm tu la…klu nk yg cantek n hensem npe mse promote on air ni kt tv tk tulis ”anda mestilah berwajah cantik dan hensem serta slim” kan bgus…bajet je dang ding dung tu…bibir da mcm kne tumbok je..haha

    0

    0
  376. aku says:

    emm…mmg dang suria nie x lawa tp dang suria tu sape lahanat?

    0

    0
  377. SBDL says:

    aku rase ade sorang laki yg serang aznil tu raseny die salah attack la. die msti ingat aznil yg ckp psl cermin diri bagai, pdhal si dang suria tu . tp aku nk tny sikit, dang suria ni sape? hahahaha XD yg dalam paper tu ke?

    0

    0
  378. Akma says:

    Sib tak tgk rancangan ni, mau gak mengutuk si Dang Suria tu..terkejut tgk perubahan tang bibir dia masa tgk iklan lagi…haiya..manusia mudahnye melupakan siapa penciptaNYA. kalau dia rasa dia cantik tu kan anugerah dariNYA..bila2 masa boleh kena tarik balik. janganlah suka2 hati mengata ciptaanNYA yg lain..semua kan ade hikmah knapa diciptakan begitu. Sabo ajelaaa…

    0

    0
  379. dangjuih says:

    Inilah komen terpanjang didunia yg dpt sambutan ramai. Abg nara kena bagi award dkt dang juih ni sbb dia paling ramai org tak suka :-)
    Satu je benda nak komen, dulu muka cantik, lepas tu di cocok binir dgn pipi tu jadi buruksss, pemberian tuhan yg diubah ubah…duit tu gi derma dkt mesjid ke anak yatim pun lagy bagus dr perabis duit buat botox. Kalau chantek tu takpe gaks puas hati, tp lagi buruk…..dia sedar tak yg dia bertambah buruk….takpe kita kutuk dia buruk sbb yg buruk tu bukan mberian tuhan, dia yg ubah pemberian tuhan yg asalnya cantik.Ini

    0

    0
  380. king says:

    ko mcm lawa sgt je kan….makcik dang ding dong…bibir pun mcm lepas kene tumbuk ade ati nk ngutuk org,blik umah tgk cermin elok2 yer….

    0

    0
  381. mine says:

    to be honest, i ternganga dgn ‘kepetahan’ dang suria last nite. masa trailer On Air, dia siap hint nak jadi pengacara kena ada rupa, brain etc. tapi mlm tadi dgn terang-terangan she proved that she doesnot meet the quality that she has been preaching. 1st dia buat i nganga bila dia cakap suara dia lagi besar dari suara sorang peserta tu. budak tu baru la….i bet dia mula 2 dulu teruk dari some of the peserta. kalau tak, takkan la si suahimi tu leh ckp, kerja dgn dang masa awai2 dulu susah.
    tapi bila time dia kutuk that guy tu x hensem, rasa cam nak hempuk jer. kenapa nak di keji kejadian tuhan. ex-hubby dia yg jadi pengacara sukan tu hensem ke? in my eyes, this guy is more handsome than her ex. anyway, beauty is in the eyes of the beholders! i pernah jumpa dang few years back without make up – x lawa pun. anyway, what happened last nite should serve as a reminder to all of us. jaga mulut ya…

    0

    0
  382. hamba Allah says:

    sebelum kutuk dan maki org laen,eloklah dang suria cermin diri dulu.bibir sendiri pown dah mcm hape..mungkin dia rase chantek kowt bibir cenggitu.jujur sy ckp,sy nmpk awk buruk sgt dgn bibir cmtu.ubah ciptaan Allah!yg gemok,yg xhensem tu ttp ciptaan Allah yg terindah.bila awk kutuk diorg same mcm awk hina ciptaan Allah.beringat ye.

    PAKNIL,TLG TUKAR JUDGES..nyampah tgk pempuan mulut tebuan tuh.

    0

    0
  383. lis says:

    eh juri rancangan realiti tv memang kena celupar ke ha?
    mulut macam ikan belukang ada hati nak hina orang…opppss terhina ko la plak…

    0

    0
  384. nan hado says:

    Ha ni Dang Suria ke? mati2 ingat Michael Jackson nye adik…hehehe

    0

    0
  385. ops terlebih suda says:

    elok budak2 kfc yg tendang customer tu kasi tendang plak si dang ni..oppps salah tempat ke aq ni…maaf tumpang lalu….

    0

    0
  386. comot says:

    rasanya they purposely talk like that utk melariskan show…well lagi pedas host, lagi kontroversi dibuat, lagi publisiti dapat, and the end rating naik…however

    merendahkan rupa paras is something not right….kalau isu ni di tengahkan media dunia…habis!! it represent our mentality…..suruh kuruskan badan utk jadi host? orang tukar channel kalu tk ensem? Dia tau tak di dunia luar sana orang gemuk menjadi perhatian dunia, people help each other untuk bantu mereka kembali normal because of HEALTH……does she watch or read book Jillian
    Michaels.

    Find in youtube “the most ugly people in the world”..listen to her story…she is now the famous people..and has been interviewed all international station, how she struggle to live in this world because muka dia seriously ugly..but she s good..she teach people how to accept her..how the world should accept her…

    hellooo oprah yg tk pernah kurus2 tu pun billionaire..its proven host need BRAIN more than appearance…

    come on laa..if ur show menarik, u know how to talk, making jokes, communication well delivered, people will stay and watch…we are smart audience,……people will buy product by from its attractive packaging normally, but dun forget…no point if outside look nice but the quality same as kedai DAISO

    0

    0
  387. ops terlebih suda says:

    elok budak2 kfc yg tendang customer tu kasi tendang plak…ops salah tempat ke aq ni…maaf tumpang lalu..

    0

    0
  388. bunga ogos says:

    alah, bibir dia kan dah lawa. jadi bolehlah celupar sikit mulut kat org yang gemuk/hodoh. hahaha, yang p dtg audition tu pun satu, dah tahu gemuk duduk kat umah je lah

    0

    0
    • DangSuriaCamTaik says:

      weih…bangsat ni x penah tgk tv ke? oprah & adibah noor pn gemuk tp diaorg ada kredibiliti & bakat. diaorg berjaya dlm bidang ni. yg ko tu, mesti betina gedik belen. haram jadah! mak bapak ko buat ko x baca bismilllah ni sbb tu prangai ko mcm dang camtaik tu…sial la lu!

      0

      0
  389. Lily says:

    salam…
    sebagai penonton i pun sedih bila si dang tu komen org sampai menjatuhkan maruah org tu. nak komen pun agak2 le. jgn le sampai memalukan org sebab yg tgk ni seluruh negara. mana tau ada yg tgk tu kenal dia dan famili dia ke tgk x ke dah kecil hati mak bapak dia juga. awak tu bagus sgt ke? glamer pun x. jgn le semata2 nk naikkan populariti awak sampai sanggup menjatuhkan maruah org. ingat dang langit tidak selalu cerah. hidu ibarat roda, bukan selamanya awak akan berada di atas. buat jahat maka jahatle balasan yang awak akan terima. selagi awak tidak memohon maaf seca ‘on air’ pada org tu seperti mana awak memalukan dia secara ‘on air’. yg peliknya aznil n suhaimi tu bersubahat pula. dlm AF siap boleh nangis2 lg dan bg nasihat tp kenapa masa dang ckp gitu senyap terus???? glamer tak bertempat. mhkin ini sebenarnya perangai aznil. yg dlm AF dn tom tom bak tu berlakon semata2 kot. sepatutnya sbg ketua juri awak kena pastikan anak buah awak tidak keterlaluan. kesian dorg dtg dgn harapan tp pulan dgn kekecewaan. berfikirlah seperti org yg berpelajaran dan berpengalaman luas bukan seperti budak baru nak masuk sekolah. fikir2kanlah. saya hanya memberi pendapat. saya sedih sebab program itu di wujudkan semata2 nak menjatuhkan maruah org.

    0

    0
    • Opah Kau says:

      jgan la krn perangai memalukan si Dang Ding Dong tu kita nk persalahkan Tuan Hj Aznil pulak. Wlaupun dia ketua juri tp kita harus faham beliau tidak boleh menegur si perasan bagus tu secara live. Sape tahu mgkin slpas rancangan tu Dang tu di laserkan balik si Aznil? Apa pun yg menjadi topik skrg nie si Dang tu. Dulu masa sy keje di IUtama (sblah opis TV3) mmg slalu npk dia. TIme tu dia masih isteri kpd suami pertama dia. Tp to tell u all the truth dia mmg sombong mendongak langit. X hubby dia punya la baik…peramah lagi. Butik yg sy keje mmg tumpuan personaliti2 TV3 ttpi mereka semua baik2 tak sombong lgsung. Minah ni jer kerek giler. Paling menyenangkan si Datin Normala Shamsuddin. Bukan memuji tp mmg kenyataan.

      0

      0
  390. abujuarez says:

    mcm yg juri pompuan tu ckp la…”u have to be cruel to tell the truth”…so kpd juri pompuan yg terover perasan popular tu…..”u cermin sikit muka u tu…chantekkkkk sngt ke??? kalau sekadar jadi pembaca berita..sekejap kat tv3, sekejap kat ntv 7, lepas tu kat astro (kenapa job-hopping…insecured ke?? or tv stations tu tak renew kan ur contract lagi..or u over perasan yg u ni so hot in demand by tv stations ke???)..adoi…baca berita pon asyik silap..terketaq2 suara….baca berita pulak laju mcm bullet train..walaupon dah bertahun2 so-called pengalaman baca berita..tapi sedih…org amatur pun lebih baik dari u!! lepas tu…dah la cucuk botox kat muka & obviously kat bibir terjuih u tu..eeee..ada hati nak kutuk org tak handsome and org gemuk la….aduhhh…mmg letih layan pompuan yg tak sedar diri mcm ni tau. u pernah menang award ke sebagai pembaca berita terbaik…..??? ada ke??? opppss…mmg tak pernah…so agaknya, bila dipilih jadi juri, u jadi terover excited tahap gaban kot….tak pe la…kalau u rasa u mmg bagus sngt2…and u rasa boleh naik kan rating rancangan “On Air” ni…buat la apa yg u suka…..

    0

    0
    • Rooney says:

      I have a friend in Astro Awani. He said she resigned sebab nak focus pada anak-anak.

      Kawan i tu pun selalu outstation.

      So basically she wants to have more time with the family you MORON bodoh nak mampos. Simply buat assumptions bla bla bla.

      WOI duit kat ASB dia dah cukup 200k lah duit engkau nak sampai 10 ribu pun belum tentu.

      So, dia cucuk sana cucuk sana at least DIA ADA DUIT nak buat semua tu untuk cantik but how about you LONELY GIRL?

      Oh anyway dia jump ke sana sini is sebab BETTER OFFER.

      Kau tak pernah dengar ke perkataan BETTER OFFER sebelum ni? Kenapa engkau nak kerja kat satu satu company sampai engkau MAMPOS??????????????????

      Kau la manusia paling bodoh yang pernah aku jumpa ! Fikiran tertutup !

      0

      0
  391. Reena says:

    Seriously, aku lebih tahan tgk rancangan/segmen yg pengacara/presenternya gemuk tp deliverynya sgt bagus, articulate & sebutannya jelas & tak tergagap2/gopoh..drpd tgk rancangan yg pengacara muka katanya cantek, ada pakej tp delivery kaku, takde connection ngan audience, nampak sgt bc/hafal skrip, harapkan wardrobe & mekap jer lawa tp takde impact. Karam Singh Walia gemuk, so? Aku takde issue pun ngan penampilan dia. Adibah Noor gemuk tp aku suke ngan character & personaliti dia, Afdlin Shauki gemuk tp dia bagus & berbakat. Mahadzir Lokman gemuk tp dia giler talented & every year dia jd co-host Tilawah Al-Quran. Dang Suria yg so-called kurus dgn bibir cam kena sengat tebuan tu apa impact dia? Ada ke talkshow sendiri? Sorry..aku tak ingat 1 pun.

    0

    0
  392. benji says:

    bile aku tgk die kat tv..tetiba jer tv aku rosak!!! naper ek? sumpahan laknatullah ke?

    0

    0
  393. dang suria jackson says:

    salam.

    fuhhh… banyak nya yang komen. semua nya hentam si dang suria ni. tahniah dang. tahniah so much. memang Allah dah balik kan hati awak jadi seorg yg bongkak, sombong dan bodoh. awak tak tahu ke , apa yang awak lakukan, kata kata yg awak keluarkan menunjukkan kebodohan awak yg telah tiba. lepas ni tengoklah, jangan ada yang jmpa awak kat luar, terus ludah je kat muka awak, direct!! seperti mana awak direct nak sound org mcm org tu x ada perasaan. time tu sendiri mau tau , ahhhhhaaaaa :)

    btw : kenapa muka awak sekarang dah macam micheal jackson yer ? kesiannnnn ….. mulut jahat , dh tentu hati busuk. patutlah kena cerai dgn anak pak atan. renung2 kan . :)

    0

    0
  394. aku lagi cun dari dang suria!!!!!! says:

    hello geng,

    kita boikot lah! hahaha..biar padan muka dang suria takde job! cam ape jer dok kutuk org camtu…!! ada ke kita lahir mintak nak jadi tak handsome?? pikir lah sikit oii..semua tu anugerah Allah SWT…!!

    Kepada mangsa2 yang dikutuk oleh danga opppsss dang suria… jangan sedih2, yang penting hati mau cantik… ;)

    peace yo!

    0

    0
  395. Anonymous says:

    ANDA MENCARI PEKERJAAN?
    ATAU MENCARI PENDAPATAN SAMPINGAN?
    BOSAN DAN PENING DUIT TAK CUKUP???

    SEGERA!HUBUNGI SY,SMS OR CALL
    AFIQ – 012-3261617

    WAKTU KERJA YG FLEXIBLE ATAU ANDA HANYA AMBIL
    MASA 3-4JAM SAHAJA SEHARI
    PENDAPATAN RM300-RM500 SEMINGGU!!

    0

    0
  396. aishiteru says:

    dang suria??? dang dang dum bunyi mercun!!

    ko ni kan dang suria, ko tu bukan kutuk budak tu, ko tu kutuk ciptaan Allah…

    0

    0
  397. mama mia says:

    Mama pernah terserempak dgn Dang Suria ni time new year 2012 kat Royale Bintang The Curve. Nampak gak ler anak2 tiri dia mandi kat swimming pool tue dgn hubby dia yg pale butaks tue.. Nak kritik jgn la lebih2 sampai menjatuhkan air muka orang. Kita ni makhluk kejadian Tuhan. Bukan sempurna mana pun.. xper la dik nu yg gemuk tu.. gemuk xper janji kita tak ubah penampilan yang Allah bagi.. bandingkan dgn Dang Suria nih.. cucuk saner cucuk sini.. kalau tak pakai make up agaknyer mak lampir pun larikkkk…

    0

    0
  398. saya says:

    len kali ape pun program bg la judges tu phm ape yg die kna wt. ni kes nak jd simon cowell la ni. bajet pengkritik terbagus la. adoi hai. tp part bibir kna sengat tebuan tu i like juga

    0

    0
  399. bajet dia tu hollywood look alike says:

    cuba korang comparekan muka dia dulu2 dgn skrg ni..mmg dari roti canai dan jd roti boom.byk sungguh dia ni suntik..tp tu tkpe lah,peminat tak hangin lg..
    yg menghanginkan kita bila mulut kelas ke-3 dia ni start membijakkan diri seolah2 akulah star..aku akan judge kaw2 punye..bluekkkkkk !!nko ingat nko tu sapeee??hidup pon penuh dgn kontobesi,ada hati nk judge org sesedap mulut.tgk la rupa tu dr atas smpai bawah dulu…awk tu hebat sgt ker??mmg patut pon abu bakar atan(pengacara sukan) ex laki dia dulu tu angkat kaki.mmg tak tahan dgn pompuan ni agknya..bajet star..materialistik pun yer jgk..

    0

    0
  400. Kuning Gigi says:

    Nak komen pun beralas lah sikit, agaknya nak tiru gaya simon cowell, tp last2x x menjadi….kita ni org timur, jgnlah lupa adab2x kesopanan dan etika bila dlm tv….boleh improve lg tu….

    0

    0
  401. tukang ajar budak says:

    try tgk realiti show dari us, bukan nak paksikan kt sana,tp kalau ‘so u think u can dance’ tuh ade jer peserta teruk2 tp bersemangat, judge dia mesti ayat..owh honey, la..owh sweetie la..u can try again..lot of time to improve la…kite yg org melayu ni pulak xder budi bahasa..ape kes?? sebab nak naikkan rating sampai jual maruah, budi bahasa semua..lagipon mekap artis tv3 hebat2..mesti jadi cantik nyer…janji talented!!

    0

    0
  402. Anissa says:

    aku memula tak kenal jugak dengan betina ni…kakak aku sebut nama Dang Suria beberapa kali jugak aku tetap tak kenal…skali tengok muka macam muka ikan kat laut tu..mulut tebal sepuluh inci…ada hati nak kutuk orang sedangkan muka sendiri tu ugly…mulut plastik! nampak sesangat nyer betina nihh pakai Botox…cermin diri dulu laa weii before nak judge orang lain….tak guna betoi~~

    0

    0
  403. ain says:

    rasanya. dalam rancangan American Idol dulu..
    Simon Cowell tak pernah kutuk paras rupa orang.. walaupun 1 dunia tahu komen dia pedas. tapi takdak lak nampak dia kutuk2 orang yg gemok ke, hitam ke.. takda pun

    ko sapa dang suria..? patut la cerai dulu. (jahat jugak aku ni)

    0

    0
  404. ADE AKU KESAH...!! says:

    @Rooney ni mesti kroni2 c Ding Dang Datang Lagi ni,,kemain kau bekap c Ding dang ea?

    0

    0
  405. niza says:

    mulut dia mmg celupar, tu sbb byk kali tukar laki..

    0

    0
  406. laila says:

    sorry to say la….dang suria muka pun xcantik..dah la suntik sana sini..baru je terserempak dengan die hari tue..nak cakap fizikal org..mmg la nak jadi artis pengacara perlu da rupa..rupa tue menjamin ke??? smart n intelligence ketika bercakap is the most important…2nd is appearance..so jangan bagi komen yg mhina n kurang ajar…

    nak cakap tue tgk2 la diri tue dulu.. r u so famous..u know famous artis kat luar sana pun x da kurang ajar mcm ko tue..sedar2 la diri tue sikit…

    org datang audition jer…x layak x pe…pangkah je dalam keerta sx layak..just komen pasal bedan yang membina.. ohoho..

    saya x pnh komen dalam mana-maan blog hiburan..this is the first time..i comment…coz saya dah nampak dia ari tue..then saya baca blog ni..wow…saya nak komen gak..

    Allah Maha Adil… Allah menegtahui segalanya :)

    0

    0
  407. gaban says:

    sumpah aku ingat tadi gamba michael jackson… LOL

    0

    0
  408. ikanemas says:

    sy pon ada tonton on air ari tu,apa yg dang suria ckp betoi2 menyakitkan ati org…komen tak salah,tapi cuba lah rasa merendah diri,propesional & ckp pakai akai la kak ooii..berlapik la sikit nk komen tu..
    cermin diri tu dulu,before nk komen terok2 kat org…nie sampai muka hang pon dah lain dari manusia..apa CER!!!…terkejut aku tengok rupa dia tu…muka dah bengkak2
    …tengkok dah berkedut..rupa bengkak2..isshhh..geli nya..

    0

    0
  409. saje2 suke says:

    ritu 1st time tgk the voice 2 kt axn… komen juri2 dye lg mesra alam… x de pon ayat yg nk menjatuhkan maruah org. lg bg support ade lar… alahai manusia…

    0

    0
  410. razi says:

    DANGSURIA NI ADA DEGREE KE? AKU RASA DIA NI LULUSAN SPM JE KAN???? KALO DAH SENDIRI PUN BLAJA TAK TINGGI, SKOLAH TAK ABES TAKYAH CAKAP PASAL ORANG LA..MEMALUKAN DIRI SENDIRI.

    0

    0
  411. euww says:

    tlg la dang suria..kalo xsk jgn straight forward sangat..kita org melayu..ade budi bahasa…kita leh guna ayat yg berlapik…blaja la manners dulu yerk…sbb ko pn xglamor mana..mulut tu tercongek ingat cantik…plz la..

    0

    0
  412. mit says:

    Apa kata dang suria sekiranya dia baca comment thread diatas? sib baik aznil x kena hempuk ngan brader kat jb tu.

    0

    0
  413. Eyeza Ween says:

    tulah..sye pun ade tgk jugak..biadap betok..dahlah bibir mcm ape..4 dang suria..jgnlah comment sampai mcm tu…peserta tu pun ade maruah jugak..kau pikirlah sendiri…

    DANG SURIA,LUPIRLAH PAKAI MEMORY SIKIT..

    0

    0
  414. KIAH.. says:

    Ala..mule2 ko jd pengacara dlu bukan nye lawo beno pun..
    usah le nk ngate sgt..aje getek je ak nengok nye..udah rupe kak limah le dang suria ni..haha

    0

    0
  415. blue hippo dang ding says:

    apa hensem sgt ke xko si abu bakar atan tu smp ko nk kutuk bdk tu? nmpk sgt ko tu mmg xlawa tahap babun.. mongoks!!

    0

    0