Written by serenity | June 11th, 2013

Sebenarnya sukar untuk ditelah apa yang sedang bermain di fikiran Farid Kamil waktu ini. beberapa minit lepas, Farid telah menulis di Twitter mengenai ibu mertuanya yang disifatkannya ‘lain dari mertua yang lain’.

Dan pastinya tweets Farid itu menimbulkan beberapa tanda tanya. Mungkin ada sesuatu yang mengganggu jiwa Farid sehingga beliau menulis tweets sedemikian? Bagaimana pun, pada pendapat kami, dalam keadaan Diana Danielle yang dikhabarkan sarat mengandung, mungkin Farid patut menyimpan dulu pendapat peribadinya tanpa dikongsikan pada orang ramai.

Ahad lepas Farid telah memuat naik gambar bayi ke instagram dengan kapsyen ‘my boy’ sehingga menimbulkan spekulasi yang bayi itu adalah anaknya yang dikatakan telah lahir, sedangkan bayi itu sebenarnya anak kepada adik Farid yang baru bersalin.

Nasihat kami, dalam keadaan begini, jauhi dari media sosial. Apa pendapat anda?

133 responses to Luahan Hati Farid Kamil – Dia Lain Sangat Dari Mertua Yang Lain

  1. i says:

    third

    0

    0
    • kak timah says:

      NARA KENA SAMUN LAH KERETA KENA CURIK,SERENITY WAT LAH ENTRI KHAS,MANA TAW KOT2 PEMBACA SEMUA DPT TOLONG,NTAH YG SAMUN TU YG SLALU MASUK MOMEN KAT SINI KOT, MANA TAW KOT XPUAS HATI KAT NARA HUHUHUHU

      0

      0
      • rilek sudeh says:

        eh,btul ke?bila tu??..kesian nye..

        0

        0
        • Seniwati Neelufiah says:

          takot nye saye nk kuar rumah , takot sgt , takot giler2 nie . Oh tuhan lindungi lah diri ku yg cantek jelita ini .

          0

          0
      • serenity says:

        Mungkin Abang Nara yang akan update sendiri pasal tu. Dia tengah trauma lagi.

        0

        0
      • Olga says:

        BALASAN MENGGALAKKN ORG MENGUMPAT…MEMFITNAH…HAHAHA

        0

        0
        • huhu says:

          betul tu olga…duit hasil air mata mangsa umpatan dan kejian rakyat malaysia…baru kereta yg hilang, belum maruah kau hilang..utk pengajaran katanya,,.

          0

          0
        • Anonymous says:

          KALAU DH TAHU BLOG ABG NARA NI TMPT MENGUMPAT N MENGEJI..JGN BUKA BLOG NI..GI LA KAT BLOG AGAMA SANA..NI TAK..PENGOMEN Y BODOH MENGATA ABG NARA DIA PN BODOH BUKA BLOG INI…LAIN KALI CERMIN DIRI SENDIRI DULU LA..MENGATA ORANG TPI DIRI SENDIRI PN X SEMPURNA…

          0

          0
        • pe citer bai says:

          farid kamil ni, aku nak kata bodoh, ada masters. nak kata pandai, bukannya guna akal. benda2 private mcm ni hal rumahtangga, family issue tak perlu citer,post kat social network.
          dah la bini tengah sarat ngandung, ko baru patah kaki, lagi ko nak buat kontroversi dengan isu mak mertua. relax la bro. bukan marriage life namanya kalau takde masalah langsung.setiap marriage ada masalah, cuma setiap org lain masalah. ada masalah org lain lagi teruk dari ko pun ada, farid..

          bagi aku,
          yg pertama, gaduh kecik2,sikit2 tuh memang perlu untuk sedar apa kelemahan kita. tapi janganlah sampai besarkan masalah kecil jadi besar.kalau perkahwinan baru 3 tahun dikira masih baru, apatah lagi ko ni yg tak smpai setahun.amik la hati mak mertua.turunkan ego.

          yg kedua, ada masalah just bagitau family ko. jgn bgtau kwn2. even best friend. zaman skrg ni member bukan makan member, tapi pedajalkan member. so, just bgtau mak and bpak ko je.

          yg ketiga, duk diam-diam. jgn online frequently.nk check twitter, fb, just check tgk bini ko okay ke tak,itu lain citer.dah la ngandung jauh dgn laki.psl tu aku masih musykil, xpe la farid. sabar byk2. kunci dia sabar.

          0

          0
        • pe citer bai says:

          farid kamil ni, aku nak kata bodoh, ada masters. nak kata pandai, bukannya guna akal. benda2 private mcm ni hal rumahtangga, family issue tak perlu citer,post kat social network.
          dah la bini tengah sarat ngandung, ko baru patah kaki, lagi ko nak buat kontroversi dengan isu mak mertua. relax la bro. bukan marriage life namanya kalau takde masalah langsung.setiap marriage ada masalah, cuma setiap org lain masalah. org lain ada masalah lagi teruk dari ko pun ada, farid..

          bagi aku,
          yg pertama, gaduh kecik2,sikit2 tuh memang perlu untuk sedar apa kelemahan kita. tapi janganlah sampai besarkan masalah kecil jadi besar.kalau perkahwinan baru 3 tahun dikira masih baru, apatah lagi ko ni yg tak smpai setahun.amik la hati mak mertua.turunkan ego.

          yg kedua, ada masalah just bagitau family ko. jgn bgtau kwn2. even best friend. zaman skrg ni member bukan makan member, tapi pedajalkan member. so, just bgtau mak and bpak ko je.

          yg ketiga, duk diam-diam. jgn online frequently.nk check twitter, fb, just check tgk bini ko okay ke tak,itu lain citer.dah la ngandung jauh dgn laki.psl tu aku masih musykil, xpe la farid. sabar byk2. kunci dia sabar.

          0

          0
        • minah jambu tukar kaler merah biru says:

          betol cakap kau tu anon…..dh tahu blog ni puaka lagi2 dorang nk dating kt blog haram ni apesal ! gi lah kt blog ugama atau pon blog sarahan ke pe ! lagi2 nk datang kt blog ni lagi2 nk dating kt blog ni ! pastu dorang leh cakap pulak bang nara kena balasan pasal banyak orang ngumpat fitnah kt blog dia….padahal dorang pon sama ngumpat macm kite2 ni tol tk huh ! bwekkkkk !!! nk eksen alim la tu kononnn huh !!! #@#$#@#%&%$#@ huh !!

          0

          0
        • Anon says:

          Korang ni..x baik ckp mcm tu dekat org yg ditimpa musibah..
          kena kat korg nnti, ingtlah ape yg korg ckp ni…sbb korg pn kire mngumpat…

          0

          0
        • Olga says:

          WOI…APESAL KAU NI BENGAP SGT? ADE KE AKU KONDEM SEBAB BLOG NI BLOG GOSIP? AKU KAN CKP *BALASAN*..HAK MASING2 LA NK BACA KE TIDAK..MY POINT IS PENGGALAK MENGUMPAT, ORG YG TERLIBAT MENGUMPAT, MEMFITNAH PASTI DAPAT BALASAN SATU HARI NT…FAHAM X WAHAI POMPUAN GEMOOOK?

          0

          0
        • ntahpapentah says:

          ko masuk blog dia pesal???????

          0

          0
        • yUyU says:

          Farid ni nak cover pasal diana ke ape ni? mcm dah siap skrip siap2 je….wuuuuu

          0

          0
        • bantal says:

          Just because he has a master in something doesn’t mean he’s smart. A piece of paper could not fully grasp one’s intelligence.

          0

          0
        • minah jambu tukar kaler merah biru says:

          sampai bila nk sabar kalau mertua dh macm gtu? mungkin mak diana tk restu farid kawin ngan anak dia takkkkkk ?? ape kate kau huhu betol tk ape yg minah jambu dh teka kn ni?

          0

          0
        • heh says:

          Subhanallah..gaya ko menulis pn olga da nmpk ko nie lgi busuk punya orang..heh.

          0

          0
      • Amoi Comel says:

        Betul ke dia kena samun… Mana hang tau cerita ni.
        Hang jangan dok buat main2…

        0

        0
        • kak timah says:

          MAIN2 APANYE . . .CTER NI BTOL LAH, KO BARU KELUAR DARI GUA KELAM KE AMOI?????XCAYA G TGOK SOK KBAR SINAR HARIAN XPON BACA SINAR HARIAN ONLINE

          0

          0
        • minah jambu tukar kaler merah biru says:

          eh betol ke bang nara Nye kereta kena curi? eh betol ke ni ? macm tk pecaya aje? betol ke bang nara? eh betol ke ni? eh betol ke? atau pn nk bang bang boom?

          0

          0
        • kepohci says:

          betol laa…kreta BMW 3 siri tuu…xsngka abg nara pkai kreta BMW rupe nye…msti 2 smua hasil dpd wet die blogger kn?rezeki die dpt pkai kreta mewah..hope dpt blik kreta 2,klu aku mmg da ngis guling2 kot..tp yg pnting kselamtan di utamkan..harta blh di cari..kn bang nara?

          0

          0
        • Amoi Comel says:

          SUNGAI BULOH – Seorang blogger portal hiburan BeautifulNara atau nama sebenar Nazuwan Ahmad kerugian kira-kira RM350,000 apabila kereta BMW miliknya dilarikan tiga penjenayah di kawasan Aman Puteri, di sini petang semalam.

          Nazuwan berkata, ketika kejadian kira-kira jam 2.10 petang, dia bersama isteri, Fadzlin Zulkiflee dan seorang anak mereka sedang melihat kerja ubahsuai rumah yang baru dibeli di kawasan berkenaan.

          Katanya, tiba-tiba datang kereta jenis Perodua MyVi hitam, meluru ke arah mereka sekeluarga dan tiga lelaki bertopeng mengeluarkan parang.

          “Penjenayah mengugut saya dengan parang, mengambil duit RM30 di dalam beg duit dan melarikan kereta BMW 3 Siri berwarna putih berplat WWM 7040.

          “Saya sangat gementar dan bimbang dicederakan oleh lelaki itu. Saya tergamam dan terus memberikan apa sahaja yang diminta oleh mereka. Saya rasa, mereka memang dah jadikan kereta itu sebagai sasaran,” katanya.

          Beliau berkata, mereka sekeluarga selamat dan telah membuat laporan polis di Balai Polis Sungai Pelong, Kuang.

          Katanya, sesiapa yang terlihat atau mempunyai maklumat berhubung keretanya, boleh menghubungi beliau di talian 017-2678341.

          0

          0
      • BUNKFACE NO.1 says:

        kereta nara kena curi ?? skrg ni taktik org curi kereta..dia perhati dulu kereta tu, kemudian dia ikut smpai rumah, bila kita keluar mana2..dia ikut kita..bila ada peluang dia terus curi, byk dah kes berlaku mcm tu, orang lain kat luar sana hati2 terutama kereta baru beli or kereta mahal

        0

        0
        • minah jambu tukar kaler merah biru says:

          bab tu ikot macm minah jambu ni gi keje naik bas kan bagos ….kalau dh lambat nk gi keja naik teksi hepening kan ..

          0

          0
      • AnNas says:

        Sos Tiram IV??

        0

        0
      • Anonymous says:

        KETER BWM LG SIAP PI TGK UMAH BARU LG LAST2 KENA SAMUN….SABAR JE LA NARA OII..PASNI PKAI MYVI BALIK LA YEE

        0

        0
      • Ritu vs Aya says:

        Takyah masok campor. Itu urusan dia anak-beranak. Kalau ada komen2 dari orang ke2, ke3, ke4 yg menyakitkan hati, mungkin lebih memburukkan keadaan. Sekarang ni mmg musim gaduh anak-beranak kot

        0

        0
      • mulut puaka says:

        dasyat citer ni……. paling hot 2013 ni.. tp xde plak nara update ek.. tunggu je lah.. tunggu nak komen ngn kutuk nara… hahaha

        0

        0
      • bella says:

        tah la farid kamil ni, apahal lak tetibe nak burukkan mertua dia? kata dah 4 tahun bersabar? means sebelum kawin dah tau mak mertua camtu, sendiri boleh expect apa jadi lepas dah kawin. dah dpt anak tak kan nak buang maknya pulak? seburuk mana pun org tua tu, simpan je la dalam hati. ni lagi sorang cari perhatian kt twitter.

        0

        0
    • i says:

      haha rpenye aku first..trharu rsenye..huhu

      0

      0
    • Saya says:

      Hi Sos Tiram IV..hehe

      0

      0
  2. apo2 jelah.. says:

    aku 1st ke??

    0

    0
  3. ganyangstyle says:

    En. Nara..betul ke kena rompak…

    0

    0
  4. Matinya Seorang Patriot says:

    Kalau tak ambik peduli maruah diri dan keluarga, heboh2 lah di media sosial.

    0

    0
  5. Meera says:

    Dari dulu smpai sekarang memang x penah suka pun dgn dia ni. Cerita dia buat pun pelik2 ja tgk. Mmg padanlah dgn dia sbb sama jugak pelik -.-“

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku pun dah komen sebelum ni memang menyampah dgn farid kamil ni sejak dulu.suka sangat nak buat kontroversi.cium baby & cakap my boy saja kan.bila cakap pun macam lalok aje gaya dia.rasa nak terajang

      0

      0
  6. apo2 la says:

    Skarang memang trend artis dah..salah paham dgn mak,bapak,adik beradik,mertua,ipar duai,biras serta sedare mare haruslah diadukan di twitter,fb serta media cetak & media elektronik..diorg kan org glemer, so ape2 x puas hati pasal sesiape, harusla 1 mesia pun tau..media2 ni biasenye claim yg diorang nak tolong selesaikan masalah, tp aku tgk mcm melaga2kan je gayenye..huhu

    0

    0
    • bee says:

      tepat.melaga2kan.konon nak bukak mata,baca jela komen lps dia tulis cerita.nauzubillah..masing2 mcm xigt agama..yang tukang sampai tanggung la..kumpul byk2 dosa..dgn fitnahnya relax je bawak cerita kepada satu negara..hukum tau, tp buat..berkatnya dimana..?kesian anak bini.skrg Allah biar lg,senang pon dugaan jgk..tp kita buat xpaham.butakan mata..jgn dah terhantuk baru terngadah..kpd sesiapa yg bkanaan..bfikirlah sejenak..

      0

      0
    • me says:

      tp mmg mak dd ni… susah nak describe.. hanya ALLAH je yg tahu.. :P….. n DD pun leh tahan QC nye:P

      0

      0
  7. diana says:

    wtf

    0

    0
  8. student bandung says:

    semua benda nak letak dlm laman sosial..esok artis2 akan tweet ‘harini aku berak..busuk bau petai..bentuk coklat pekat separa cair’..bodoh….benda2 private, diam dah la..semua pon nak jaja..

    0

    0
    • kak timah says:

      MESTI KO PENAH UPDATE MACAM TU KAN MCM DAH BERPENGALAMAN N BIASA JE UPDATE GITU WAKAKAKAKAKA

      0

      0
    • BUNKFACE NO.1 says:

      bukan artis jer..org biasa pun ramai mcm tu terutama perempuan, nak pergi berak pun update, nak tido pun update, segala2nya update..rimas pulak aku

      0

      0
  9. Anonymous says:

    aku nak jadi yang lasttttt

    0

    0
  10. .......... says:

    hal mcm ni x yah la nak luah bagai kat Twitter…ni kan hal peribadi…

    0

    0
  11. DIA says:

    nee pasal filem baru kew??? diorang nee suka sgt wat org yg baca leh wat karangan positif & negetif, alih2 skrip filem baru daaaa…
    kalau citer peribadi, rasa nya lebih baek dok diam, tak pom kalau dah tak tahan sgt g panjat bukit n jerit kuat2. tp jln yg terbaek ialah g amik wudud & g solat, citerlah & kalau perlu nangis lah kat dia. sesungguh dia maha mendengar. sure lega pah tuu.

    0

    0
  12. Mimika says:

    Artis ni kena lah bijak sikit, common sense harus sentiasa On.
    Jangan salahkan media bila hal sebegini di publish ke orang awam.
    Media ni hanya bertindak sebagai forwarder, sebab orang ramai curious nak tahu kan,
    artis kalau tak feed cerita macam ni, media pun takde isu nak besarkan,
    kena pandai pilih lah apa yang awak nak tontonkan pada masyarakat.

    kurang bijak sungguh.
    kita ni yang takdok sapa kenal pun malu nak luah camtu kat twitter,
    kot lah sedara mara ada terbaca, ini pula artis yang memang orang kenai,
    takkah mengundang padah ni farid kamil oi.

    0

    0
  13. jadung madu says:

    hmmm..manusia zaman skrg..macam2 hal laa..

    0

    0
  14. makcik says:

    kahwin pun baru setahun jagung.. Dah kuar mcm statement. Sepatutnya masa- masa macam ni lah mulakan perhubungan yang baik.. Proses mengenali hati budi masing- masing… Kalau dah kahwin tu.. Bukan setakat dengan anaknya.. Tetapi seluruh keluarganya kena jaga. ( mak cik nak beletiaq sat no..)

    0

    0
    • Anonymous says:

      makcik cam bagus2 jer.. puii..

      0

      0
      • izz says:

        aku setuju dengan mak cik. dulu aku ingat dapat abang ipar best, sebab adik beradik aku semua perempuan. tapi tak sangka lelaki sekarang sikap macam farid kamil juga. bagi aku farid kamil ni jenis yang baran juga. lelaki yang baik takkan dedahkan cerita keluarga dia di media. abg ipar aku sikap baran dan suka perli2 mak aku tak sedar diri anak ko mak aku yang jaga. dah la hodoh gemuk, panas baran plak ptuuiihhhh

        0

        0
      • student bandung says:

        bagus lagi makcik drpd ko..haktuiiihhhhh *siap kahak hijau pekat*

        0

        0
  15. pti sjok says:

    dia ni xhbs2 la…hr tu upload ‘my boy’.hbs sume org keliru & tuduh bukan2.klo awal2 kabo tu ank sdare die kn sng???ni nk buat cite bru lak???syp2 sudaa

    0

    0
  16. pemerhati says:

    beautifull nara suka porak peranda rumahtangga org.
    stalker!

    0

    0
  17. mooka says:

    sokong makcik… untuk peringatan diri sndiri jugak :)

    0

    0
  18. Anonymous says:

    farid kamil ni bengong ke ap..benda2 mcm ni pn nk luah kt media n biar semua org tahu…x pandai simpan langsung..kawin dh le baru setahun jagung..kecoh jer y lebih..baru kawin dh le bini jauh d perantauan..pregnant plk tu..pelik btl la manusia y nama farid n diana ni…dh le aku tengok muka farid ni pas kawin selekeh n serabai btl la…

    0

    0
    • jojoba says:

      farid kamil ni mungkin bengong mungkin IQ rendah…. tu yg jadi macam2…. beri statement yg boleh buat org salah faham & berlaku fitnah… tak faham kenape si diana dibiarkan seorg kat luar negara kononnya nak sambung belajar, tapi dok sarat mengandung ni, apasal tak balik malaysia tunggu bersalin kat sini? lepas kawin, bini tak jaga makan minum dia tinggal pulak berjauhan bila dah tau pregnant, maaf betul2 tak faham dia orng…..

      0

      0
      • pti sjok says:

        ak pn plek gk…sllunya org bru kawin ssh nk bpisah.ni kn plak pregnant.mse ni la nk bmnja ngan suami..lpas brsalin bukannya xleh smbung study.depa byk duit kot…bila2 mse je leh smbung blaja.siap leh pilih lagi nak study ngara mne….

        0

        0
      • Anonymous says:

        Apa yang saya paham dari cerita video yang dibuat time kahwin dulu, diorang nak kawen awal sikit sebab Diana nak sambung belajar jauh.
        Takkan korang tak pernah jumpa orang yang tunang dulu atau kawen dulu sebelum sambung belajar, ada kan?

        Pasal pregnant pulak, diorang buat preparation kawen tu bukan sebulan dua ja, beberapa bulan sebelum rasanya (buat di padang kedua belah pihak, grand pulak tu), jadi rasanya bukan lah sebab pregnant diorang kawen awal.
        Wallahuallam.

        Bersangka baik lah, husnuzon :)
        Benda yang TAK PASTI betul atau tak, kalau jadi fitnah dosa besar. Tulis la yang baik-baik.

        0

        0
        • mulut puaka says:

          ah sibuk la ko anon..dah no blog mengumpat ngn bergosip kitaorag gosip la.. ko nak bersyarahan agama g masjid nu

          0

          0
        • pti sjok says:

          dear anon,
          sy x mnuduh..ni pndapt sy saja. Yup,slalu je dgr org bertunang/berkahwin b4 pegi blja jauh..tp kbyaknny utk kes yg sme2 pegi blaja jauh jela. Sebab depa byk duit la dpt bt mjlis grand..n sdh smestinye sy trut berfikir diana bila2 mse leh smbung blaja. klo ayt sy dtfsirkn sbg mnuduh,xleh wat pe la…again,its just my 2cents opinion..

          0

          0
  19. ....................... says:

    simpati kalau btl2 kete abg nara kena curi…betul ke…kalau btl cuba la cite kt blog ni n mcm mana dia berlaku…

    0

    0
  20. strawberri pahit says:

    Mak dd (moden sgt) kontra ngan mak dia (islamik sikit)…so sama2 saling melengkapi kamil…apapun skg fikirkan hubungan ke arah kekeluargaan fasa kematangan, nasihat aku JGN SESEKALI LUAH KAT SNI!!! bahaya!!!

    0

    0
  21. Anonymous says:

    aku pun samer gak ader masalah dengan mertua aku.. smer cam bagus jer.. dorang jer perfect… mind ur ownself lah.. nasib baik aku nak kawin dengan anak kau.. kalau tak jadi andartu anak dara ko tu.. puii..

    0

    0
    • kk says:

      hallo, if anak dia x kawin dgn kau, kau jd bjg tlajak ok! propa mcm ank dia yg gila kat kau sgt. if hbt sgt, knp xcr org lain, anak dia jgk yg ko nak. blah. ckp xserupa bikin.

      0

      0
      • saya sokong says:

        Sokong 1,000,000x
        Ckp macam bagus.. padahal itu la jodoh yg terbaik buat ko yg Allah dah bagi…lagi mau berlagak…pooodahhhhh!!!

        0

        0
  22. ina says:

    FK ni mcm dh meroyan je sejak kebelakngn ni.lpas 1 1 bt kontroversi.

    0

    0
  23. miss kiah says:

    parid tu org kg..g nikoh ngan org bandor..pan asian tu..sah2 la mak si dd tu bepikiran tebuka seluas alam..si dd tu pun kan penah de kes sal pakai bikini tu..tym tu mak bapak dia xkesah pun siap backing lg anak dorang..kalu nak dicomparekan ngan mak parid..mmg xsealirannn la!

    0

    0
    • manusia tiada nama says:

      backing ke bekeng ke backup? hok mano satu cik kiah oii

      0

      0
      • BUNKFACE NO.1 says:

        wkakakaka….avatar color sama, sah orang yg sama..giler ke hape sendiri tanya sendiri jawab

        0

        0
      • BUNKFACE NO.1 says:

        kesian miss kiah jawab soalan sendiri, mari aku tolong jawab..backing dgn backup boleh jer guna, bekeng aku tak pernah dengar hahaha

        0

        0
        • tukang gelak says:

          huahahahaha. aah, gaye bahase tulis pun macam same.
          adoi. kelakor la org sekarang ni.

          0

          0
      • pencuri buster says:

        best ke curi gambar orang?

        0

        0
    • miss kiah yoyo says:

      kau tulis bahasa apa ni? aduhaiii..rosak BM kau dik..cubalah tulis elok2 sikit..

      0

      0
    • lovatic says:

      miss kiah, mak si parid tu berpelajaran. femly dia tu disegani nun di utaqa sana. kalau nak banding dengan mak si dd tu, patotnya mak si dd yang malu. keluarga si parid ni keluarga yg baik2.

      0

      0
    • benci pencuri says:

      Miss kiahh tak baik mencuri gambar org dan jadikan avatar. Pemilik gambar ni nak ambil tindakan tegas pada anda. So tunggu je lah ye

      0

      0
  24. wawa says:

    aku rasa ni strategi menukar topik je ni… hehe… (jhtnye pemikiran aku)

    0

    0
  25. trollolooll says:

    makanya semua akan bersimpati pada fk, dd da beranak ke belum blakang citer, skang kite perlu memberi smgt kepada fk, yg patah kaki tangan, bini jauh membawa perut, serta masalah terbaru ibu mertuaku. bagaikan jatuh di timpa tangga, tangga pulak dipijak gajah.

    0

    0
  26. Amoi Comel says:

    Amboi… Macam dia sorang je ada masalah… Sikit2 nak post twitter/fb…
    Gedik betoi…

    0

    0
  27. tehOais says:

    Farid Kamil tengah bikin script daaa…mak mertuaku versi millenium..jgn la kecoh..

    0

    0
  28. gadis simpati says:

    biaq pi depalah……………hangpa sibok pasai apa??abg nara punya keta ka apa ka pasai apalah hangpa dok sibok.yg hangpa sibuk dok msok blog beautifulnara ni buat apa??buat semak ja!!!!!!!!

    0

    0
    • Amoi Comel says:

      Hang ni psiko ka apa… Dah nama pun blog gossip…
      Kalau hang tak suka kami dok gossip hang blah la… Datang tak diundang, pulang tak dihantar… syoh syoh.
      Hang mesti pompuan gemuk kan, emosi lebih

      0

      0
  29. Kitty says:

    cuba cerita sikit macam mana perangai mak mertua awak tu, Farid! barulah kita boleh compare dengan mertua2 lain kat Malaysia nih….

    0

    0
    • mee rebus rojak abc says:

      jgn nak menambah rencah ye..esok2 kau kawen kau buat lah mcm tu pada mertua..sebar kat internet apa mertua buat..lepas tu dengan cerita kau bawah kain semua keluar..baru kau puas hati kan..

      0

      0
      • Kitty says:

        maksud saya, si Farid nih, macam mana dia tau mertua dia lain dari yg lain? dia tau ker perangai mertua mertua yg lain kat malaysia ni? itu sebab dia kena cerita apa perangai mertua dia yg lain dari yg lain tu! tu jerrr

        0

        0
  30. kak chah says:

    mak mertua sama tarafnya mcm mak sendiri..kalaupun ada masalah, tak payahlah membodohkan diri menyebar di internet..mertua-menantu mmg biasa lah ada masalah..silap mmg datang dari kedua2 pihak, itu mmg pasti..tapi sebagai menantu, hormat perlu ada kepada mertua walaupun mertua tu buruk perangai..mertua pun tak patut sebarkan keburukan menantu sekiranya si menantu ni buruk perangai..sebab kita semua kena berbalik kepada agama..menyebarkan sesuatu yg memburukkan org lain bermaksud mengaibkan org tersebut..dan kita ditegah mengaibkan org lain supaya aib kita dijaga..inikan pulak org tersebut adalah mertua….kan farid? nasib baik kak chah dapat mertua yg cool serba serbi..mertua and me = best fren gitu! :)

    0

    0
  31. jelita says:

    nara, saya cakap ni jangan marah yer..tentang kes samun kereta nara tu..cube check balik rezeki tu dtg dari mana..halal ke haram ke..sbb kadang2 rezeki haram ni hilang tak disangka..lepastu bg makan anak2 dengan rezeki tu lagi..lagi banyak masalah yang akan timbul..ape yg nara buat ni ada blog gosip..which is menyadiakan manusia ruang untuk mengumpat, memfitnah, buruk sangka, mencemuh n etc..juz share my own opinion..sorry if i salah..tq :)

    0

    0
    • geli ta says:

      rezeki kauuuuuuuuuuuuu cmnerrrrrrrr.yg ko dtg sini bt ape.ko pun tumpang kaki kannn.kenapa nk salahkan dia pulak!!!bangang ko ni

      0

      0
    • santana says:

      rezeki aku yg bersusah payah aku cari pun kena rompak dengan org.org malaysia ni dah kenapa, suka salahkan mangsa? yg salah perompak lah, tak payah korang nak persoalkan rezeki dia.

      0

      0
    • Nek Joan Rivers says:

      Oiii hati busuk – ko memang jenis manusia yang suka burokkan org lain just to angkat diri sendiri.. So, rasa bestlah jatuhkan/ kutuk orang yang tengah down? Konon bagi nasihat but we all know you just nak tunjuk baik… If this is the only way you can feel good about yourself… I PITY you…

      Tak suka Nara? Easy solution… Get the hell away from this blog.

      BTW: tak malu ke naming yourself Jelita? Perasan…

      0

      0
    • Rondoletti says:

      Jelita, saya setuju dengan awak. Ingat ada sekali entri pasal Siti Nurhaliza nak mintak tajaan buat konsert kat Royal Albert Hall (sebenarnya sinikal kepada tajaan Psy kat Penang) dan ratusan pengomen mengeji dan mencaci Siti Nurhaliza padahal status dibuat sebulan yang lepas. Ada Nara minta maaf sbb salah tafsir tentang entry tersebut? Takde, kan? Alih2 dia keluarkan entry tu tanpa sebarang maaf kerana mislead pembaca dan tiada sebarang maaf pun kepada Siti Nurhaliza yang sedap2 dikutuk oleh pembaca blog dia. Nara, walaupun ada disclaimer dlm blog you, you are responsible for what you post – kalau bukan dari segi teknikal pun, you need to justify sama ada income yang you dapat utk beli rumah dan kereta mahal datangnya daripada rezeki yang halal.

      Memang – dalam hal sebegini kita tidak sepatutnya menyalahkan mangsa dan fikir di sebaliknya, kenapa musibah menimpa kita? Either sebagai ujian atau sebagai cara utk “membersihkan” pendapatan yang kita perolehi. Which one is your pick, Nara?

      0

      0
      • Nek Joan Rivers says:

        Ko ni biar betul… Just because of a missing disclaimer from a blog post (a freaking blog post!) you think he deserves to get robbed? What if something happen to his wife/ baby? Will you blame his blog font type? His blog background color? Dah namanye entertainment gossip blog. Why are you here? If you want real news, might I suggest CNN.com? All of us here wants escapist entertainment… No one with an IQ takes this blog seriously… You need to leave…

        Can somebody explain why ppl who claims to hate Nara and can’t stand the gossiping are still here reading and commenting? You guys just negate your own arguments. Here’s hoping for a new and better BMW for Nara :)

        0

        0
    • Kepohci says:

      Rezeki halal haram bkn ko yg tentu kan.. xyah sebok2 nk mengata org je.. last2 ko buka jugak blog ni.. hadoi..

      0

      0
  32. Anonymous says:

    asyik nk amik tau hal buruk org je…x berkat idup. bkn nk jd ustaz/ustazah kt cni cume peringatan

    0

    0
    • Anonymous says:

      ehhh bia dia la…ko ingt dia xde post benda baik ke.ko yg bodoh lg bangang datang sini buat ap!!!

      0

      0
    • hahas says:

      bukan la sibuk nk amik tau or jaja hal buruk org
      dah tuan punye bdn yg share dgn public
      kite ni yg buruk jdkan sepadan,yg baik jdkan tauladan

      0

      0
  33. Anonymous says:

    takyah nk ckp itu ini lah… dah semua Allah tentukan..rezeki..pahala dosa… dah Abg Nara nmpk jalan cr rezeki ngn bkk blog… nk bt mcm mne.. jgn nk judge org x tentu pasal…

    0

    0
  34. maya meira leyana says:

    mympahla gn ustad ustazah yg sebookkk sgt asek dok mgata nara .. ptotnye kowg doa2 kn nara biar jmp blk ketenye..beemer tu..klo kowg da tw ni blog tmpt mgumpat keji yg kowg msok bce mgomen tu knp..yg bestnye skrg br nk ckp nara ni bkk blog umpat keji sblm ni bkn kowg ke yg galak mgutuk retis2 ni sume..prtikaikn punca rezki org knp?x berkat la ape la kowgtu berkat sgt ke mse kje pon dok mlayan mgomen bnara ni?dpt gaji tiap bln xp mse kje dok tumpg skali mncaci maki bkk blogblablabla…yg c diana pon kalut nk smbug stadi mse pegnen knp mse brkapel xnk plak smbug stadi??wrtawan dr awl lg dah terbau ikan tau??!!!!…

    0

    0
  35. kurrr_semangat says:

    betul ke kisah mak mertua dia…entahkan dia tengah wat skrip tak…saje je nak tengok response kita semua…tak rasa dia bebal sangat nak cite masalah family kat sini…saje je tuh…Lagi satu, pregnant tak semestinya lemah dan lembik, maybe Diana tu kuat orangnya…so don’t worry lah…saya pun study jauh time sarat mengandung…ok jer…

    0

    0
  36. nor says:

    bintang dh nak malap..terpaksala buat cerita murahan utk upkan balik rating diri.

    0

    0
  37. Anonymous says:

    EH APA KE BODOH BANGANG NYE KO DOK CANANG HAL KELUARGA KAU KAT MEDIA SOSIAL??BINI NAK BERANAK DAH KOT..YG KO DOK MENGATA TU MAK DIA..EH X PAHAM AKU ORG MACAM NI..AKU PUN X PERNAH KUTUK MAK MERTUA DEPAN-DEPAN ANAKNYA APATAH LAGI KAT LAMAN SOSIAL MCM NI..SELURUH DUNIA BOLEH BACA ..NGOK LA KO NI FARID!

    0

    0
  38. minah jambu tukar kaler merah biru says:

    eh bang nara dh dapat kereta dia balek ke belom ni? kenape lambat sangat ? kt mana gak nye kereta bang nara di sembunyikn eh? mari kite pikirkn bersama2

    0

    0
    • Anonymous says:

      Mcmn keta yg ilang tu…

      0

      0
      • minah jambu tukar kaler merah biru says:

        smalam minah jambu ada kol bang nara tanye kan pasal kereta dia yg ilang tu …tapi bukan bang nara yg angkat hp pak cik dia yg angkat kate kereta tu ada lalu kt klantan peminat bang nara yg kasitau…….kemana gak Nye eh dorang nk bawak kereta tu ? mintak2 cepat la dapat kereta tu n orang yg lari kn tu di tangkap n hukom dengan seberat2 Nye huh ! kasi dia hukom hudud amacm ok?
        !

        0

        0
  39. KT Pari says:

    “lain sngt dgn mak mertua yg lain…” haha…dia pernah ade mak mertua lain ke sebelum ni, berapa org?? Mana awak tau pasal mak mertua org lain Farid oi……awak ade bersama2 dgn dia org ke. Kita selalu tak berpuas hati dgn ape yg kita ade, and selalu ingat ape yg org lain ade tu lebih baik dari kita punya. Dia mak mertua kamu, kalau kamu syg kat mak kamu, Diana pu syg jugak kat mak dia. So bila dah berkawin kena lah bertolak ansur. Lagipun dia lebih tua dari kamu, hormatlah dia. Artis2 ni pelik, suka sngt buka pekung kat dada…..sikit2 nak bertweet, buka cerita dlm kain. Ape nak jadilah dgn dia org ni….

    0

    0
  40. tacacila says:

    pada ustazah pilihan, imam muda sekelian, tak yah la dok bagi takzirah kat abg nara. dia kan di timpa musibah, patut kita doakan dia. kalo tak suka blog ni gi la ke blog agama ke syarahan ke tak yah nyibuk kat sini. kbai

    0

    0
  41. Ustazah Terpilih says:

    ye, betul….saya sokong tacacila…

    0

    0
  42. mail lambung says:

    hal peribadi camni tkyah la citer kt media sosial..baik dia gi ckp mak mertua dia depan2 je..klau betul mak mertua dia teruk, dia igt share kt public camtu mak mertua dia bleh berubah ke??

    0

    0
  43. kak piah says:

    terima jaa lah mak mentua seadanya…mcm mana kita hormat mak kita…mcm tu lah kita kena hormat mak mentua kita…jgn asyik pandang kekurangan…tapi carilah apa kebaikan yg ada pd mak mentua kita….diri kita ni pun bukannya sempurna sgt…tapi pd sesiapa yg dpt mak mentua baik dn sporting…bersyukurlah pd Allah…yg dpt mak mentua tk berapa baik dihrp byk bersabar…pd farid saya ucapkan tahniah krn dh 4 thn dia bersabar …semuga kesabaran awak akan membawa kebaikan…ameen.

    0

    0
  44. azmin says:

    bagi saya senang saja..awak farid kamil, dah 4 tahun dah awk kata awak tahan..kiranya dah lama tahu perangai mak mentua awak..maknanya awk kena tanggung risiko sbb awk yg nk jugak teruskan perkahwinan ni.bila awk berkahwin dgn anak dia, maknanya awk kena mix dgn seluruh family dia sekali..klu awk burukkan mentua di twitter org takkan salahkan mentua, org akan tunding pada awk..sbb membuka pekung di dada.

    0

    0
  45. ananoko says:

    mertuaku :( oh mertua….keburukan anak menantu dijaja kpd org luar..anak ada 10 org tp buat hal masing2..as menantu kita cuba berbuat baik, tp kalau hanya keburukan yang dilihat, penat juga..saya cuma merasakan tiada kasih sayang dalam hatinya…pernah tengok ahmad albab??mertua hanya sayangkan anak menantu yang memberi emas permata

    0

    0
  46. Anonymous says:

    seburuk mana pun mertua, dia ttp ibu yg melahir & membesarkan bni kau farid. kalau ade mslh bncg la hati ke hati, yg ko pegi post kat twitter tu buat apa. cube fikir perasaan mertua ko n bni ko jgk bile baca ni. mgkn ko xde niat…tp sebeno nye ko dah memburukkan nama mak mertua kau. kalau aku jadik diana aku sure sedih laki aku kutuk mak aku trg2 an

    0

    0
  47. dya says:

    bosan layan isu artis xlaku cmni..ptt as lelaki..terlebih la akal nyer..bodoh la pulak nk cte2 hal gini kat twiter..bgs la..sekati ko la..janji ko n mak mertua ko bahagia..hohoho

    0

    0
  48. mak tiri says:

    dah ambik anak orang …kurang ajar dgn mak mertua pulak…setiap mak mesti la hendak anak dia bahagia..bukan lepas kawin terus pi hantar ke australia..jantan apa farid ni buat malu saja..

    0

    0
  49. dr Account says:

    Abg Nara jenis yg sabar. Musibah dtg tanpa dijangka.

    0

    0
  50. Anonymous says:

    dulu aku penah trbaca lam paper perangai mak sorg retis ni yg hobinyer meminjam duit kt ahlong…bkn sikit..tp beribu2…dulu dia hrpkan ank dia byrkan hutang tu…tp ank dia skrg dah ke luar negara,,,so dia bergantung hrp kt menantu dia (retis jg) tuk byr hutang2 tu…….mungkinkah FK ngan DD yg dimaksudkan…..?entah…

    0

    0
  51. najwa says:

    nasib baik duit abg nara 30 hinggit je…haha

    0

    0
  52. Anonymous says:

    aik..mertua lain???…dah biasa ada mertua lain ke sebelum ni…sabo je la farid oi….saya ada mertua yang lagi 1000 mcm…smpai tak terluah…redha je laaa..esoklusa kita pun akan merasa jadi mertua juga….entah2 menantu kita siap rakam lagi perangai tak elok kita..mana tau..masa tu, technology canggih

    0

    0
  53. Lelaki Sejati says:

    Kayanya Nara BMW RM350000…Abg keja balik pkl 1 pagi hari2 pun belum tentu.

    0

    0
  54. diana_lain says:

    1. Korang, kalau cuma dengar citer2 atau pandai2 sendiri buat andaian, tau tak itu namanya FITNAH dan dosa fitnah tu hamat lah besar, free of charge je boleh kena humban dalam neraka tak pasal2 padahal tak rugi pun kalau korang tutup molot dan tangan tu drpd menaip aib org.
    2. Sekali korg buka aib org walaupun betul, tak rasa malu ke nanti kat padang mahsyar haa terserlah habis semua dosa2 yg korang sembunyikan.
    3. Kalau sekali kita lemparkan kejahatan, kejahatan tu akan spiral balik kat kita nanti.
    so biarlah artis2 ni membangangkan diri ke hape ke, korang jaga amal timbangan sendiri sudah…

    0

    0