Written by serenity | November 22nd, 2015

Sebelum ini Lisa Surihani pernah menyuarakan bahawa dia enggan wajah anaknya didedahkan kepada umum buat masa ini kerana mahu anaknya membesar seperti kanak-kanak yang normal.

Bagaimanapun, gambar wajah anak Lisa dan Yusri telah diambil tanpa kebenaran oleh seorang peminatnya sewaktu mereka berada di sebuah pasaraya di baru-baru ini. Gambar itu juga telah disebarkan di media sosial dan menjadi viral.


Melalui HLive yang disiarkan Astro Awani, Lisa menyuarakan rasa terkilan gambar anaknya telah dicuri dan disebarkan. Dengan tenang dia menyatakan:

Saya tak nak komen terlalu panjang mengenai hal ini. Cuma, jika keadannya terbalik, sekiranya ada orang gambil gambar awak tanpa kebenaran awak, tanpa awak tahu kemudian dia letak di laman maya. Apa yang awak rasa? Awak rasa awak suka tak? Awak rasa awak okay ke? Itu saja yang boleh saya tanyakan. Adakah awak rasa itu sesuatu yang baik untuk dilakukan?

Pada masa yang sama, saya rasa niat dia bukan jahat. Niat orang yang muat naik ke Twitter itu bukan jahat. Saya tahu dia tak jahat. Cuma kadang-kadang kita tak tahu batasan kita terhadap orang yang kita tak kenal secara peribadi. Perkara itu saya tak boleh nak kata apa, cuma prinsip hidup saya ialah, sebelum saya lakukan apa-apa terhadap seseorang, saya tanya diri saya balik.

Kalau orang buat kat kita, kita okay ke tak?

Peminat yang berbuat demikian juga menyatakan dalam tweetnya yang gambar itu diambil secara sembunyi kerana takut dimarahi. Kami telah melihat gambar tersebut, namun begitu wajah Yahaira tidaklah begitu jelas.

Kenyataan Lisa mendapat pelbagai reaksi di laman sosial yang menganggap Lisa ‘poyo’ kerana memperbesarkan hal kecil. Namun ada juga yang menyokong Lisa dan berpendapat yang prinsip Lisa untuk tidak terlalu mendedahkan wajah Yahaira Leanne itu ialah haknya.

Macam-macam sekarang ni kan? Dedahkan salah, tak dedahkan pun salah. Anda rasa bagaimana?

Anda peminat muzik berirama RoCk?! Bagaimanakah agaknya jika lagu-kagu berirama rock digubah dlm susunan vokal koir?…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Wednesday, 11 November 2015

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

128 responses to Lisa Surihani Terkilan Wajah Bayinya Dirakam Peminat Tanpa Kebenaran

  1. Grant says:

    ..semua nya tak boleg

    0

    0
    • Anonymous says:

      memang x boleh.. anak kita hak kita.. lisa cuma tak nak dedahkan anak pada mana2 media je.. bila bawa keluar dia x tutup pun muka anaknya tu.. untung la kalau dah nampak depan2.. kadang2 meluat tengok yang lain upload gambar anak.. anak pandai sengih upload..anak nangis upload.. anak dengar lagu upload lagi.. anak pandai jalan upload lagi.. dengan harapan orang puji menggunung yg anak dia tu pintar.. bila ada komen anak x berapa nak comel..tau pulak melenting..

      jadi ada baiknya x payah upload gambar anak.. lagipun lisa dan yusri akan dedahkan jugak nanti.. dorang dah cakap tak nak glamourkan anak.. tak payah ada 1m pengikut ig..

      0

      0
      • Kikilala says:

        Anonymous atas aku ni: Kata hak masing2. Tp ko komplen org upload gambar anak. Aku memang anti holongan bajet bagus macam ko. Kalau ko tak upload gambar anak sekalipun, ko yakin ke orang tak meluat dengan apa yg ko share? So give and take la. Kalau nk tengok benda yg ko suka je, jgn bersosial network.

        Btw, lisa chill la. That’s the price you have to pay for being a celebrity.. Takkan tak biasa lagi dengan karenah peminat. You dah jadi artis lama kan..

        0

        0
        • Olga says:

          benda ni x seharus berlaku. apa ler salahnya kasi tunjuk muka baby tu kan wak? time nak promote filem atau teather amboi ko bukan main masuk instagram dan twitter segala yer. bila dah keluar anak sorang, main sorok2 pulak dah. malangnya siapa jdi fans dia. che ta relaks je….malah bangga. anak kurniaan tuhan. lambat laun org kenal juga anak korang. x pyh nak play high class sgtlah haih. nyampah!

          0

          0
        • Mak Yam says:

          mariun kaunter yg kawin dgn anak naza motor tu relaks je. padahal lebih kaya dan loaded drp ko.

          ohhh, puhleeze…

          0

          0
        • pak jib says:

          datin semah korang relaks je org2 snap gambar.
          siap kena kutuk hari2. xde hal pun.
          peduli haper? life goes on gitu…

          0

          0
        • cili pedas says:

          chuolss kena la paham kehnn. lisa kehnn kawin dgn kerabat kesultanan KRU. kalu di holywood barat nun saner, theyolss ni taraf2 steben speilberg tu wey. chuolss giler ke nk dedah2 muka anak sewenang-wenangnya cenggitu pulok. famous tu wey. harta karun 7 keterunan x terluak.

          0

          0
        • Anonymous says:

          anak shuib sepah dgn sara raisuddin takde gambo?

          0

          0
        • Porahhhh says:

          Poyo ah…ko ingat taraf ko Kate Middleton ke woi. Smarten up!

          0

          0
        • stingray says:

          kasi bungkus la cam anak micheal jeksenmasa kekecik dulu….
          kan takde sapa penah tengok muka dorang masa kecik..

          0

          0
      • Anonymous says:

        Sori to say this. Kt sbgai org x trkenal siapa je yg nk upload gmbr anak kita? Org x eran pn. Tp sbb status selebriti yusry n lisa, org sibuk la nk upload gmbr anak dia. Bg ak lisa boleh je bg statement agar mghormati prinsip dorg spy jgn upload gmbr anak mrk klu trserempak. Tp nk control environment smue org mmg susah lh. Kot2 ank die trmasuk dlm gmbr…xkn nk crop2 pulak. Klu mcm ni..better shoppg online je xpyah kluar2 rumah.

        0

        0
        • joyah kepoh says:

          ala, relaks laaaa. bukan mereka cedera anak kamu pun. x nak org rakam gambar anak…baik duduk rumah je atau gi overseas. dah nama pun selebriti. tu la lain kali sorok lagi la…kan fans dah kempunan.

          0

          0
        • kak nara says:

          jika dilihat dari sudut n kondisi masyarakat msia terutama islam n melayu, anak itu adalah rezeki! rakyat malaysia kebanykkan suka budak2 terutama baby x kira cina, india atau melayu. lisa dan yusry adalah public figure di msia. jika soal privacy n keselamatan menjadi perkara utama, x salah sekirannya lisa dan yusry ambil jalan neural dgn mengupload 1-2 muka baby. bukan suruh upload hari2 pun. just to share with your fans. that’s all.

          0

          0
        • Anonymous says:

          hahaha..kannn shopping online jela,,,nymph lak aku ngn lisa ni poyo!!

          0

          0
      • Aku Pun X Paham says:

        it is a forbidden fruit and reverse psychology. selagi di simpan, selagi tu org ketagih. baik lisa contact majalah mangga ke, urtv ke, wanita, anjung sari atau jemput reporters nona buat coverage. lepas ni pasti orng dh x kesah nk curi gambar anak awak yg eklusif tu.

        0

        0
    • Kiah says:

      benda elok..buat pe nk sorok2 pelbagai?
      lagi pun awak tu kan artis. chillax lah.

      0

      0
    • don't be sentap. says:

      xde dlm perundangan malaysia dilarang ambil gambar baby. beyonce, kim kardashian relaks je paparazzi ambik gambar kt tempat umum. yg ko ni, terkilan x la mcm2 la haih. kamon..

      0

      0
    • Really ??? says:

      Please RESPECT people privacy especially anak-anak kepada public figure.
      Yang jadi Artis dan Public Figure tu ialah mak ayah (Lisa & Yusri) bukan anak mereka yang masih kecil, innocent dan tak tahu apa-apa.
      SILA gunakan common sense sikit. Kalau terjadi apa-apa …kesian kat anak kecil tu… kes culik kat Malaysia ni semakin menjadi jadi…bukan setakat budak kecil…orang tua pun kena culik,
      Budaya paparazi bukan budaya kita. Hormat sikit permintaan mereka ya !!!

      0

      0
    • minah jambu says:

      helo lisa..u tu artis memang lah semua nk tengok anak u yg baru lahir tuu…kalau u tu bukan artis tk heran pon orang nk tengok paham takkk..jangan nk sembunyi2 sangat anak u punye muka ..memang hak u nk tunjok atau tidak muka anak u tu tapi biasa la tk banyak sikit peminat2 u nak jugak tengok muka anak u…> kate tampa peminat sape lah kite < ha jadi ape salah u tunjok skali muka anak u ngan peminat2 setia u..

      0

      0
    • RakyatMarhaen says:

      Lisa……sebarkanlah kebahagiaan yg kau dapat skg dgn peminat kau berjuta2 tu..kesian kat dorg..mgkin berkat doa dorg jgk la yg sygkan kau doakan kau dapat anak doakan kau selamat beranak semua..apa salahnya satu keping gambar tu pun ko nak persoalkan..jgnla jd kacang lupakn kulit..siapalah retis tanpa peminat..kitorang tak suruh pun ko upload hari2..tapi kesian kat peminat kau yg sgt2 membusykan bodynya amek gmbr baby ko tu..maybe dia sgt excited then u buat statement ni kat dia..honey..please..u r the sweetheart of malaysia kan??sekian

      0

      0
    • kakak neelofa says:

      Bila belum dpt baby minta peminat doakan…..bila mengandung..minta peminat doakan agar sihat2 hendaknya……bila nk bersalin minta peminat doakan agar dipermudahkan semuanya….. bila anak dipangkuan…..peminat amik gbr meroyan….

      0

      0
  2. win says:

    Aduhai kesian lisa. Bagi aku, itu adalah privasi seseorang. Memanglah peminat rasa terkilan sebab tak tunjuk gambar YL tapi kita pun kenalah faham kan. Macam lisa cakap, tanya diri balik. Dan aku rasa ini barulah carabyang betul nak jaga privasi anak bukan macam fauziah gous yang dah bt ig baby. Opppppps

    0

    0
  3. blablabla says:

    wise up. thats the price of fame.

    0

    0
  4. Nooreen says:

    Awak kan celebrity katanya. Of course semua orang curious nak tahu, nak tengok. Kalau tak nak gambar org curi ambil, jgn bawak baby keluar dari rumah sampai you sedia kononnya nak share dgn everyone. Nak anak tu normal life? Sorok anak tu normal ke? Gambar tu comel tak mengaibkan pun, tak okay ke?

    0

    0
  5. Hamba Allah says:

    Pakaikan tudung la lisa….jgn kata x boleh abb masih kecik…boleh jek kalau kita nak…..???
    Betul gak…x yah la beso2kan sgt isu nie….

    0

    0
  6. siti says:

    ye memang tu privacy lisa TAPI thats the price she has to pay la. dia dah famous kot of course orang curious nak tau. bukan orang tu pergi stalk kau sampai rumah semata nak ambik gambar anak kau tu pun.. hadei la

    0

    0
  7. Dinda says:

    Dulu mintak peminat doakan. Sekarang nie camni plak. Kesian peminat awak lisa. Baik jd lisasurirumah jgn jd lisasuriani klo rs xnak org kenal. Huhuhu mmg poyo diva lah trus jd xminat dah!

    0

    0
  8. Marie says:

    Knp rkyt malaysia ni kisah sgt nk th psl ank artis mke cmne..perlu ke mcm desprate sgt.Come on.Get a life,people..Xperlu hadap sgt dgn artis.Rilex2 sudah lah.Criminal cases nowadays are worst.Even org biase pn tkt nk expose…

    0

    0
    • Anon says:

      Dh kalau ko x hadap sangat pasal artis, nape yg ko ada kat blog pasal retis2 ni? ???

      0

      0
      • siti says:

        khensss hahah, artis ni untuk menghiburkan kita. kalau anak org biasa buat mende nak tengok, biasa je laa hahah

        0

        0
    • mm says:

      dah kau bukak blog artis, memang main topicnya cerita pasal artis lah. takkan blog artis orang nak menempel cerita keluarga puaka dekat tapah tu pulak. ee tak payah bajet smartass sangat dekat sini.

      0

      0
  9. Anonymous says:

    Babe,

    You can’t have your cake and eat it too.

    You cannot both retain your cake and eat it. Once the cake is eaten, it is gone.

    Face reality. You cannot or should not try to have two incompatible things. You can’t have it both ways. You can’t have the best of both worlds.

    You mau famous tapi bila people snap curi your fam pics atau buat mcm ni you made it a big issue.

    Of course it is your right wanting her grow in privacy and i am not condoning the act of amik gmbr curi, but i am not a so- called A star.

    You are living in the lime light, at the very least pun your fam will kena tempias. this applies to every one, nothing personal and no one is zeroing on you like the papparazzi in the west.

    please la artists, you can’t be having it both ways and expect to have the best of both worlds.

    ni pesanan nenek aku. sbb tu aku x berminat jadi artist..so, chill makcik.

    0

    0
  10. Nakbebel says:

    Lisa lisa…the more you hide, the more pple are curious!! Kalau tak nak org curi2 snap gambar anak you, curi2 pandang anak you best is you keep your baby di rumah sahaja…nanti bila org pandang2 anak you terkilan lak lagi sebab tak minta izin kan? Watever lah lisa…

    0

    0
  11. ayu says:

    Lisa ni poyo.benda kecik je pon.mesti ko perasan anak ko dah tahap palig comel seantero dunia.artis lain pun ade anak comel-comel,ok je.dulu tak de anak,suruh doakan yg terbaik la,itu la.skrg dh lupa diri.poyo.

    0

    0
    • Lynn says:

      Kannnn….jgn kasi keluar rumah sampai besar la senang kalau betul2 nak kan privasi…kalau dah bawa keluar… benda2 camni mesti berlaku punya….
      Question : how can u stop everyone from taking ur baby’s pic n upload in media social?
      Answer : dont take her out of the hse at all until u are ready to expose her to the world….

      Not that i care anyway….poyo..

      0

      0
  12. wxyz says:

    Poyo2 pun tak yah la curi pss tu uplod kt umum.. yg curi tu la nk cari glamour.. aku ni bukan artis pun aku x uplod pic anak2 aku.. ingat sikit la apa jd anak2 tomok.. anak iskandar tu yg masuk kt laman web prono kanak2.. sb tu kut diirg tak expose anak diirg.. yg scha tu upload pic bukan main lg kena kutuk tak comel.. masslah tul.. uplod salah..tak uplod salah..

    0

    0
  13. farah says:

    anak lisa and yusri sangat lah comel

    0

    0
  14. Anonymous says:

    bukan anak luar nikah, tunjuk je lah!

    0

    0
  15. Anonymous says:

    feeling nye dier ni…..tu pun nk kecoh. get real la.

    0

    0
  16. bedah bedot says:

    Ok….cukup umur 18 tahun, baru tunjuk kat umum…..

    0

    0
  17. Anonymous says:

    nganda2 la…puihhh!

    0

    0
  18. kelip kelip says:

    org bukan retis bila dpt baby…mesti la org yang kenal dia nk tgk baby dia…. jiran nk tgk.. adik bradik nk tgk… kwn kwn nk tgk…. kau retis mesti la lg ramai yg nk tgk baby kau… sekurang kurang bg la 1pic yg cantik… bia peminat yg sentiasa bg sokongan kat kau tu tgk baby kau… bkn srh upload gambar tiap2 hari… 2..3 bulan 1 pic ok la… biasa la peminat.. bukan selalu boleh jumpa retis… mesti nk bergambar… nk2 lg ank kau yg kau mmg kedekut nk bg pic lg la diorang excited… sbb bukan senang nk amik gambar.. nk jumpa atau nk tgk pic ank kau…. xpyh nk terkilan sgt…

    0

    0
  19. BORING says:

    tahun 2013 aku naik airasia g kl..aku amik hot seat..nampak la maya..er..penyanyi tu dok satu row ngan aku…aku cuma senyum je,,dia pakai hat gitu…dia pun senyum je, lawa maya tu in real..,tapi aku relax je tak amik otograp ka,,pic ke,,sampai je lcct ke masa tu,,masa dia bangun je,,ada la pompuan blkg aku bisik2..haha.sebab tahu tu maya kot…aku relax je…sebab kalau aku terjumpa ulamak baru la aku excited nak amik ilmu kan…
    so..tak yah la dok tgkp pic tu wei..semak pala je,,depa tu kalau ilmu agama tinggi boleh la kalau nak amik pic ke,,,share ilmu..ni takat gambar baby je…baik aku tgkp pic anak buah aku…lagi best gitu…haha…
    kalau artis barat pun aku x kisah jugak..kecuali yusuf islam @ cat steven tu,boleh la kan amik pelajaran hijrah dia ke,,,
    chillax…

    0

    0
    • zzz says:

      cehh..komen poyo ni nk tunjuk diri baik la ni..cte ulama la yusuf islam la ilmu la ape la..nk tunjuk diri baik je ni

      0

      0
  20. anggerik biru says:

    Eh poyo nak mampos.
    Kau nak hide anak kau, tkyah kuar rumah. Simpan anak kau dlm almari.
    Bajet princess!
    Berlakon out, poyo je lebih

    0

    0
  21. Surirumah says:

    Dapat anak setelah menunggu lama.. Bawak bertenang dh la.. Jgn sampai allah tarik balik rezeki yg dia dh bg…

    0

    0
  22. woi says:

    yang ambik gmbr tu pun, x de keje lain ke????? serabut lahhh wei. biar lah die. nk bawak anak p market ke casino keee… kau kesah apeeeee… anak die, die punya pasal lah. die nk tutup muka anak die pakai besi ke ape ke, lantak lahh..

    yang aku ni sibuk2 komen kt sini dah kenapa!!!!! adoiii. serabut lahhhhhhh. stupid

    0

    0
  23. ayoyo says:

    nasihat aku kalau tak mahu bermain ombak jgn berumah di tepi pantai.

    kalau tak mahu org bertanya psl you punya personal life, jgn sebut berkrnaannya dlm you punya social media.

    aku tengok kat Ig ada gmbr dress baby la, seluar baby. baby nya nk sorok.

    so jgn ikut undang2 sendiri saja. you asked for people to be curious. otherwise jgn sebut langsung pasal your bayi or your perut or your diet or your sembelit.

    stick to cerita psl your filem saja. period.

    sorry if i offended anyone.

    btw diet bersalin kat ig surihani tu halal jakim ke. sedap nmpk nya tapi rasa was was. ada sesapa yg tahu?

    0

    0
  24. Lis says:

    Lisa orgnya yg sgt mesra dunia maya. In fact almost every single thing in her life she uploaded in her IGs. Hingga ke vdeo baring ats katil blk tido kot dia upload. So I rs dia sepatutnya tk perlu cpt melatah kot for all this. Antara famous couple kt Msia kot. Thts y peminat over excited bila jumpa diorang.
    Malaysian artist *sigh*

    0

    0
  25. huhuhu says:

    Kenapakah jadi isu??? Memang betul hak dia dan tak elok upload ke alam maya. Tp tengok situasi juga kan? Kalau dia memburukkan anak kau, saman jelah.. cuma aku terfikir, kalau aku ni retis sbg contoh, aku saja nak share pics dengan fans aku.. “hi me with baby YL” niat aku just happy to see baby.. sbg kawan retis pun aku kena mintak permission ke? Means no one memang tak leh share ke? Kalau aku makcik dia ke, aku ckp with my niece baby YL.. pun salah juga ke? Mcm x bestnya lah haii.. mmg la kau takut org salahgunakan pic anak kau.. tp xperlu la sampai very demanding.. kau pun kalau dari awal tunjuk anak kau, kau pun x kan di cop mcm skg… just share pic sipi2 pun xpe.. org pun bukan salahgunakan apa sgt pun.. paling teruk dorg guna gambar utk lariskan biz.. kalau isu2 lain, letak tajuk gempak tentang baby YL tp pic org lain pun still boleh jadi.. so sama je.. pls lah..

    0

    0
  26. huhuhu says:

    Dan satu lg bukan soal sibuk beriya nak tengok anak dorg… sbb statement mcm ni kottt jd mcm oh plsss lahh!!! Nak jaga privacy beriya.. baik jgn upload privacy pic lain.. dinner with blah2 ke celebrate apa2 ke.. wearing blah2 ke.. lg berdosa kot tayang2 aurat ke apa ke kalau nak ckp psl privacyyy! Aku minat giler dengan YL kot tp tah, geram pulak..maafkan saya yaaa

    0

    0
    • cili cili cili lagi says:

      setujuu aokkkkkkkkkk!!!jadi menyampah plakk..dr jadi peminat terus jadi haters..aduiiii…parahhh

      0

      0
  27. cili cili cili lagi says:

    aduhhh..cengini la ye…kalu kita ni bukan artis orang biasa2 je jauh sekali org kaya, nak ke org amik snap gambar kita dan sedara kita? bandingkan org biasa dan artis, siapa lg hidup dia lebih banyak privacy?dah jadi artis terima la hakikat jadi artis.semua benda org nk tau..nak2 lg artis yg “kedekut taik hidung masin bab2 gambar2 ni”..mcm ni la yg akan terjadi..anda tanya kami tanya.

    #padanmukakedekutsgtkan

    0

    0
  28. mar says:

    Kita memang tak boleh control orang nak ambil gambar kita.
    Dia pun bilang dia sembunyi2 ambil gambar, kita pun tak tahu kan.
    Tapi orang tu pun salah, pergi tunjukkan kat public buat ape, simpan aje lah…kan Lisa dah cakap tak nak tunjukkan gambar baby dia.

    0

    0
  29. MyTwoCents says:

    1) jgn bawa anak kluar rumah
    2) kalau perlu juga bawak kluar, suruh supermarket ke shopping centre ke tutup kepada awam.
    3) tutup muka anak dgn tuala/blanket … cam michael jackson buat dulu.

    0

    0
  30. Anonymous says:

    ARTIS TU PUN MANUSIA BIASA,XDE YANG BERBEZA DENGAN KITA..BUKANNYA ATAS KEPALA MEREKA ADA LAMBANG DEWA MACAM SON GOKU ATAU ANAK2 DEPA ADA SAYAP KAT BELAKANG MACAM CUPID..JADI YANG KORANG PI TERHEGEH2 TU KENAPA?..BAIK KORANG SNAP PUAS2 GAMBAR ANAK2 KORANG

    0

    0
  31. un says:

    Tu lisa pnye pndrian..sukati dia la.yg clebriti tu dia,bukn ank dia.xkn lh nk upload 24/7 gmbr ank mcm chetar tu?tu sbb dia perasan ank dia comeii,klu x comeii..msti dia perap ank dia mcm ank2 yg rupa mr bean tu.aku ske ngn pndrian lisa..dia msti pkir kbaikn dn kburukn drp mnghrap pjian comeii mmnjang.kecoh org msia ni.

    0

    0
  32. Lisapoyo says:

    Poyo je, artis Hollywood x lorat cam dia ni

    0

    0
  33. melati says:

    Anak Che Ta ok jer……siap hadiah berlian lg…..persasan macam lah ko tu Victiria Bechkam……Lisa sekarang ni ko Rangking pertama ganti tempat Che Ta…..spesis yg dihina di muka bumi ni no1..Lisa..no 2 Nabil no 3..Che ta no 5 Anjing……aku ibarat kan ko camtu lah Lisa….ko ingat ko high class sgt….menggong..

    0

    0
  34. Anonymous says:

    kalau semua tak boleh duduk rumah, jangan keuar. awak jugak yang sibuk nak jadi public figure sangat. sikit sikit meroyan. elok aku suka jadi meluat pulak

    0

    0
  35. Hjh rahmah says:

    Allahuakbar….anak ku lisa comel baby u tu….jgnla risau mcn hajah ni da 10 anak kalu org amik gmbr anak hajah tetiba mmg la hajah terkejut sbb hjh bkn artis tersohor mcm u and husbnd. Jgnla lokek mana tau lps ni u da x pyh produce anak guna ivf or tabung uji. Eh u risau sbb ank u muka org lain ke? U xtau masa dia tadika nnti akn ramai teacher amik gmbr ank u….xkn u nk mrh teacher plak kn? Mula nk tgk filem u tetiba naik meluat plak….riak plak u skrg ni

    0

    0
  36. sorong hitam says:

    Jadi tertanye2 pulok kenapa nak sorok kan baby dr pandangan org. Kalau nk privacy kan anak in the 1st place u jgn lah jadi artist….harap2 baby tu comel dn cukup sifat supaya tak di kata oleh mereka yg lihat. Agak2 iras2 muka sape ye anak diorang??? Dulu time kawin dgn era tkde anak, then dgn lisa lame baru lisa hamil….patutnye teruja nak share benda2 sebegini…..

    0

    0
  37. CputCdut says:

    Xnk bg org tgkp gmbr jgn bwk klua umah baby tu & klu nk klua jgk wat mcm michael jackson wat kt ank2 dia..

    0

    0
  38. alan says:

    Hahah.. Dh tgk gambo dh. Baby tu mcm iras muka lisa ckit. ok bye..

    0

    0
  39. Anonymous says:

    Tu pun jd is…over Lisa n yusry dr aku suka jd tak minat.nama pun selebriti jd tumpuan

    0

    0
  40. Anonymous says:

    Alaaaaa….pkara kecik je tu…nk salahkn org pulak.dh…sendiri Mau ingat ler diri tu artis bukannya minah dok rumh .just a small matter what..jgnlj mgada ada nanti org menyampak tgk kamu

    0

    0
  41. anon says:

    Yg pegi amik gambar org secara sembunyi2 satu hal, yg pegi upload kan gambar tu pulak satu hal. Simpan jelah utk koleksi peribadi. Dah tau lisa & yusry tak suka mendedahkan gambar anak nya. people should respect them lah, respect their privacy…. Dia org berdua yg selebriti, bukan anak dia org. Blh jadi isu keselamatan anak menjadi priority dia org. Poyo ke tak pun, itu hak dia org…….we should just mind our own business & stop judging others…

    0

    0
  42. anon says:

    Ni susahnya jadi selebriti. Upload gambar anak kene kondem. Tak tunjuk kan kene kutuk jugak. Yg korang sibok sngt ni kenapa?????? Anak dia, ikut pandai dialah nak tunjuk ke tak pun. Kenapa perlu mengutuk2 dia. Dia berhak buat ape2 keputusan psl anak dia, ok?? They have every right not to show off their doter…. l salute them.

    0

    0
  43. anynomous says:

    Gambar tu mereka cam kat cafe. Dekat tempat public. Bukan dekat tempat tukar lampin atau dalam gua. Sombong sumbing weh

    0

    0
  44. Yang poyo says:

    Ler laen kali jgn kuar shopping complex duk umh je dik. Atau kuar xyah bawak anak..kan senang. Nak protective tak bertempat kot…semuanya mcm bagus sgt padahal belakon warm warm je pon…chilsss

    0

    0
  45. saiyuki says:

    ni cik lesa surirani..gua nk bg opinion skit
    ok fine.tak suka ambik gmbr ank n publish.yes..we get it.
    ada langkah2 pencegahan yg harus cik lesa ambil seperti jgn bwk ank kuar rmh.kita ni manusia…mana bleh nk control habit manusia lain.klu kita meraung menjerit bg faham kt 10 000 orang bg tau kita tak suka diorg ambik gambar ank..ada juga yang tercicir tak paham dlm 2 3 orang.kita tak boleh control orang…so kita la yg kena bertindak.

    gua chowwww…harap paham

    0

    0
  46. Anonymous says:

    Ikutkan je la permintaan lisa. Perasaan mak2 ni xsama tau..anyway kena pelakon dpanggil artis bukan aktres.aha

    0

    0
  47. Lisa oh lisa says:

    Lisa oh lisa..
    Masa ko single
    Peminat sume suka sayang
    Doakan ko cepat dpt jodoh

    Lisa oh lisa
    Bila dh kawin
    Sume org suka sbb tgk ko bahagia
    Doakan panjang jodoh ko n yusry

    Lisa oh lisa
    Bila ko x dapat2 anak
    Sume org sedih ingat kan mandul
    Doakan lagi supaya ko dapat zuriat

    Eh..bila dh dapat anak
    Macam nj ko buat kat peminat
    Kekwattttt okayyy
    Xkuasa dh nak mendoakan

    0

    0
  48. Lisa oh lisa says:

    Kekwatttt

    0

    0
  49. kembayau says:

    harap2 lisa dan keluarga sihat2 sahaja. selepas bersalin kdg klo tak cukup jaga ibu2 boleh tkena uri lepas bersalin. harap2 lisa tak apa2. usah ambil pusing dgn apa yg terjadi, ikhlaskan pasti ada sebab knapa semua terjadi, pd masa yg sama, pakaikan baby topi ke, tudung ke supaya baby selamat dr segala mcm rakaman yg tak sepatutnya. mcm yg dilakukan di hollywood. hope lisa boleh tenangkan fikiran lepas ni… love you

    0

    0
  50. Peminat Lisa says:

    Tempek lh satu gmbr bby tu kat ig…sekurang kurang nya peminat nampak gambar bby.hargailah peminat.sian…sampai ada yg ambik gmbr tapuk2..(bhs sabah) ..aku kat sabah ni bila masa lah boleh terserempak ngan durang kat pasar raya…nak sangat tengok bby lisa..

    0

    0
  51. Anonymous says:

    Peminat faham bila artist semua ni nak privacy sikit, nak some family time dengan anak baru lahir. Tapi jangan over-protective sangat pulak la. Awak tu dah kira celebrity terkenal kat Malaysia ni, terima hakikat memang susah nak lari dari peminat. Apalah salahnya upload setakat satu dua gambar anak tu. Betul kata sorang pengomen kat atas. Time nak promote filem, lagu, bukan main tepek gambar buat interview semua, nak peminat sokong. Tapi bila peminat setakat nak tengok gambar anak je pun, susah sangat. Tak kata awak ada ‘hutang’ dekat peminat untuk bagi tengok gambar anak, tapi tak salah rasanya bagi peminat happy sikit.

    0

    0
  52. Kanji says:

    Yang artis adalah Lisa dan Yusry, bukan anak.
    So kalau dia kata taknak upload, itu hak dia lah. Yang peminat ni pun over sangat kenapa? Nanti da besar sikit dia upload lah. Alah korang ni, sedara mara kawan2 takkan takde baby. Apa entah disibukkan sangat dengan anak orang.

    0

    0
  53. profesor ekonomi says:

    untuk artist2 yang kata fans kpd artist ni x penting dan bukan artist tu yang suruh dirinya diminati sila sedar diri.

    sapa yg tonton movie korang? aku x pernah layan movie melayu so aku x offended korang kata mcm tu. but mereka yg beli tiket wayang tgk ko berlakon mcm kayu atau x tu lah yg menyokong kerjaya korang dan mnyebabkan korang jadi selebriti dan mnjadikan korg berharga pd pengiklan.

    so, mohon sedar diri sikit wahai artis malaysia yg perasan top.

    kalo golongan ni x beli tiket wyg atau layan lakonan atau lagu atau apa jua hasil kerja korang you are nobody.

    so jgn ckp, saya x pksa awak semua minat saya. kalo fans kamu boikot kamu, jgn berangan nk hidup mewah okies.

    peace.

    0

    0
  54. Meh amik gambo akak meh
    Akak x lawa
    Mrh pun x kat ko dik

    0

    0
  55. Anonymous says:

    Masa kecik2 mak beria taknak bagi org ambil gambar upload gambar kat internet. Dah besar, anak upload sendiri gambar2 kat internet.

    0

    0
  56. tutti fruitti says:

    Next time klu ngandung xyh bgtau, beranak senyap2 kt oversea nun..so org xtau awak ada anak.bila terserempak peminat kt luar ckp je anak sedara..xdelah rakyat malaysia ni nk curi2 snap gamba mu itu…..
    Rasanya kalau kena culik pon anak che ta dulu kut… rantai berlian tu!! Gelang emas bagai..anak mu ada hape ??!

    0

    0
  57. Lisottt says:

    LISA

    Kau tak nak orang peduli?
    JANGAN JADI ARTIS LAAA….

    Sape suruh kau tergedik nak jadi artis sangatttt? #poyo

    0

    0
  58. Anonymous says:

    Nak jaga privacy..tapi apa yg sepatutnya menjadi privacy u,sbg cth rambut, taknak pulak u jaga…taknak pulak u sorok dr tontonan ramai..

    0

    0
  59. Erra fazira yg lg baik says:

    Ok tak minat dah dgn Lisa Surihani!!! Aku pun ada baby..bsyukur kalau aku lah jd artis akan buat peminat aku happy & aku share perkara yg baik bsama peminat yg myokong aku. Akibat kedekut atas alasan tak masuk akalni..aku d antara peminat setia dah hilang rasa minat..puas aku berdoa mase kau peknen hrp dapatlah tgk baby kau punya excited aku..sorry lisa jgn sampai anugerah kau di tarik balik..

    0

    0
  60. Anonymous says:

    Lisa nie klu lalu sebelah Aku pun .Aku wat x kenal je…….sape ni

    0

    0
  61. Anonymous says:

    Hipokrit…dia tunjuk aurat x per. Photo anak ko nk privacy. Apa kata privacy kan aurat anda sekali…

    0

    0
  62. Anonymous says:

    Mcm x hormati fans je. Buat per jadi artis. Baik jual roti…

    0

    0
  63. Insan biasa says:

    Cerita dia senang, tak payah jadi public figure. Once ko dh jd public figure, sampai 7 keturunan hang pun org nk tgk. Sebok nak bgambaq sana sini. Takyah bising la hak privasi ape bende semua. Hang pilih nk jd artis so terima lah. Ape bende tah nak bising.

    0

    0
  64. xanadu says:

    xnak org amek gamba anak letak anak kat umah. xyah bawak keluar jalan2. kau public figure and furthermore dok cbok sorok anak, memang org teruja lebih la bila org nampak anak kau. yes anak kau, kau punya pasal…tp serious lah, lagi kau sorok, lagi org teruja nak curik2 amek gamba & upload ke internet.

    0

    0
  65. lilooo says:

    Ingt ko kerabat raja2…alah poyo.aurat kau privacy…myampah lhhh plk!

    0

    0
  66. anonymous says:

    org yg marah2 awak ni lisa maybe xtahu maksud RESPECT..tarik je balik gambar tu @ report je polis..itu hak awak..sy pn sakit hati pd org yg xreti RESPECT hak org..klu pg minta secara proper just tuk bgambar tuk personal pn rasanya awak xsmarah ni..mcm Rosyam Noor..xpernah tunjuk family pd media tp klu jumpa kt luar xkisah org nk bgambar tp xpernah jd isu..xpe..org kata bila makin ramai org yg benci maksudnya Allah makin syg

    0

    0
    • kingkong says:

      ada ke rosyam noor tunjuk katil baby?

      0

      0
      • anonymous says:

        haha..yg g tengok katil baby dia tu dh kenapa??? sendiri le padan muka..kalu aku tunjuk duit bjuta kt bank pn xheran & xtringin pn nk tgk..hak org kot

        0

        0
        • kingkong says:

          dia yg tayang kat instagram dia la. dh ditayang nk ckp pasal baby tapi x nk tnjuk. might as well dont mention at all. fans dia ada hak la nk bertanya sbb dh dia mcm nk kongsi info anak tu. cuba xyah mention lgsung mcm rosyam. prbndingan dgn rosyam norr tu x tepat. thats all.

          0

          0
        • anonymous says:

          sbb tula aku x follow mana2 ig artis..kalu ada pn cuma mizznina & heliza helmi sbb diorg ni bg contoh yg baik..cuma tringin sgt2 nk tgk baby mizznina

          0

          0
  67. yl says:

    nk sorok anak sgt sbb tu jd camni.. dulu beria mnta peminat doakan, dah dpt sorok pulak

    0

    0
  68. anonymous says:

    maafkanla mereka2 ni lisa..sy pn xfaham apa yg mereka marah sgt & knp mereka sibuk sgt nk amik gambar anak awak..dh tahu ada org yg lebih kaya lebih bagus tp xplak sibuk nk amik gambar..

    ni obama kt msia xnk amik gambar ke???barule org tbeliak mata tgk bgambar ngn obama sbb 1 dunia kenal..stakat lisa ni yg korang sibuk nk amik gambar pehal

    0

    0
  69. mira says:

    poyo beno si lisa ni. sabar je la. xluak pun klu ada org curi2 tangkap gambar anak ko. bknnya diorg dtg dekat pegang anak ko, rentap baju dia ke. tgk dr jauh je kn. ambik gambar pun xclear. bersyukurla masih ada peminat. klu 1 hari nnt ko g shopping kompleks, org tgk muka ko pun xmo, baru ko tau. pastu mula la buat status artis termulia kt malaysia.

    0

    0
  70. Anonymous says:

    LISA KEKWAT!

    0

    0
  71. Anonymous says:

    Terpulang ler Lisa… tp.. sblm peknen…
    “mohon peminat2 doakan semoga Lisa cepat hamil”

    Dah beranak…
    “mohon jgn ambik gambar anak saya”

    0

    0
    • minah sterenglock says:

      kan….poyo habis…ptut bersyukur fans doakan..dh la nak dapat anak payah, dh dpat kekwat pulekkkk

      0

      0
  72. sukasukisinggah says:

    Oh Malaysian People (termasuk aku la tu)~
    PATHETIC PATHETIC PATHETIC. haha.. mmg budaya orang malaysia kutuk mengutuk, kepakaran kita cari side yang buruk/busuk dalam setiap cerita. we are SICK PEOPLE. haha.

    0

    0
  73. minah sterenglock says:

    xheran pon dgn anak iVF kau tu!!!! anak che ta lagi comel

    0

    0
  74. sue says:

    Lisa oh Lisa..
    Poyo lah pulak kau ni sejak ada anak. nanti tak payah teringin nak tunjuk ‘her 1st step, her 1st birthday party, her 1st day in school’, everything pasal anak kau tu kat ig. macam itu baru betul kalau tak nak anak dibayangi kehidupan kamu suami isteri sebagai selebriti. sipi-sipi pun jangan. hide everything ok! buat macam tu betul-betul baru aku respect kat kau.

    0

    0
  75. nina says:

    apasal aku rasa skrg artis ni makin lama makin poyo. curi2 amik gambar pun tak leh. eksklusif sangat pi la buat shopping complex sendiri, beli kilang sendiri. dah la bila ada peminat komen kat insta dia pun tak de la nak respond, hanya reply artis sesama depa je. then utk apa ye buat insta. tanpa peminat, u are nothing la babe

    0

    0
  76. Daisy says:

    Contohilah Erin Malek, walaupun dia muda lagi. She’s so profesional, kawin dengan orang kaya jugak. Dia tak suka upload gambar anak dia tapi husband dia ada jugak upload even tak banyak. Peminat pun takde la sampai nak curi2 ambik gambar sbb at least dia dah tunjuk. Dia pun tak poyo mcm kau nk bg statement mcm2 macam la kau sorang ada anak.

    0

    0
  77. Anonymous says:

    kalau xnak org upload gambar anak..jgn jd artis…masa kau dpt duit hasil dr jadi artis x kecoh lak…’sy xnak duit banyak2 ni…sbb sy nak hidup macam org biasa’….da jd artis itulah caranya…org tgok kiri kanan depan belakang kite…kalau bukan artis org pun x heran depan belakang kau..

    0

    0
  78. Maria says:

    dulu mase belum dapat anak, suh peminat doakan dpt anak cepat. mane la tahu doa2 peminat2 kau yg makbul..bile dah dpt anak, xnak tunjuk.poyo lebih..tak luak la muka anak ko tu bile org kutuk pun.baby semua comel. huh!..

    0

    0
  79. Anonymous says:

    senang je lisa. kau upload satu gambar anak kau. kasik clear, kasik fans kau puas tgok anak kau tu. just sbg appreaciation utk fans kau y doakan rezeki kau ni. no big deal. diorang nak tgok je bukan nak buat ape2 pun. fans pun jgn nak lebih2 pulok

    aku bukan fan lisa tp aku rasa aku pham fans lisa. kalau aku salah pham, silalah pham yang aku buat2 pham

    0

    0
  80. Anonymous says:

    olohh!! ngalahkan anak David Bechkam jer. whatever…

    0

    0
  81. Anonymous says:

    Lisa n yusry..kalo xnak gambar anak korg masuk media sosial..jgn jd artis sr mula2 dlu..n bila nk kluar umah g mane2 bwk anak sila ttp muka anak tu dgn topeng..suh bungkus kang org kate kejam sgt pulak kan..pasal nmpk muka anak sipi2 pon nak kecoh terkilan..dah ko tu public figure..!!!

    0

    0
  82. Misz Z says:

    Artis mmg camni la. bila nk berjaya, minta peminat doakan, bila dah berjaya, time tu la timbul isu privacy nya. Cara pakai, penampilan awak tu xnk pulak diprivacykan? sudah2 la tu. Anak ni rezeki Allah, peminat tgk muka anak awak, cakap yg anak comel, x ke tu jd satu doa? Baru sorang, kalau seribu peminat yg doa? Makin cantik la ank tu..huhu..not ur fans anymore lah wak..

    0

    0
  83. CikMusang says:

    Somehow it’s funny…

    Wajah anak kemain eksklusif lagi. Tak bagi org tgk, tak bg org viralkan…
    Tapi aurat isteri selamba biar jadi tatapan umum.

    0

    0
  84. daaaa says:

    lisa,

    lain kali buat mcm MJ buat kat anak dia dulu..serkup muka ngn kain ke, topi ke guni ke ape ke..sb ko x nak sgt org tgk muka anak ko! br la bila ambik gambar x nampak muka..nampak muka kena serkup ngn guni jer..
    ssh sgt pun..ko berhenti jd artis..xyah pg promo filem sinaran ke cahaya lampu ke..ko dok diam2..org pun x cari anak ko…

    0

    0
  85. ahmadjuki says:

    LISA DENGAN YUSRI NI TAK MAU TUNJUK GAMBAR ANAK SEBAB UNTUK RANCANGAN ASTRO. EBUBABYPEDIA..MASYUUUKKK DUIT SIKIT..

    0

    0