Written by AbangNara | March 2nd, 2011

sam lisa surihani

Semakin hari semakin hebat debaran menunggu malam kemuncak ABPBH2010 yang bakal berlangsung pada 3 April 2011. Salah satu kategori yang sering ditunggu-tunggu ramai ialah Pelakon Drama Popular dan Pelakon Filem Popular untuk lelaki dan wanita. Paling menyerlah dalam kedua-dua kategori ini sudah tentunya Shaheizy Sam dan Lisa Surihani. Adakah mereka bakal menang mudah gelaran ini?

Mungkin kita boleh buat sedikit undian untuk melihat penyokong siapakah yang paling banyak membaca BeautifulNara.com. Untuk kali ini kita cuma undi untuk kategori Pelakon Lelaki dan Wanita Filem paling popular ABPBH2010.


Yang nampak boleh bagi tentangan hebat kepada Shaheizy Sam ialah tak lain tak bukan Syamsul Yusof. Mungkin populariti Syamsul meningkat sedikit dengan kejayaan filem Khurafatnya baru-baru ini. Untuk Lisa pulak, saingan paling hebat sudah tentu datangnya dari Diana Danielle. Tapi Abang Nara tetap dapat rasakan Lisa dan Sam bakal menang dengan majoriti besar untuk kedua-dua kategori ini.

Apa pendapat korang? Ke korang ada calon lain yang lebih bagus berbanding dengan mereka berdua ini?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

106 responses to Lisa & Shaheizy Sam Bakal Menang Mudah Gelaran ABPBH2010 Untuk Kategori Pelakon Filem & Drama?

  1. singa tido says:

    sam rempitttttttttttttttt…

    lisa surirumahku….

    0
    0
  2. Kurus says:

    paper jer lah..

    0
    0
  3. faera260708 says:

    Insyaallah.. rezeki Allah tentukan…

    0
    0
  4. bb says:

    mungkin kot.sam mmg bagus berlakon.tp lisa rasanyr dia menang populariti jer kot.rasenya diana daniel atau liyana jasmay lg real mnjiwai watak.tp tk dnafikan lisa ni mmg cun!=) (tp diana daniel lg cun.=D)

    0
    0
    • Chinta_Akma says:

      ei, Lisa sangat menjiwai watak ok..~~ xkan xpenah tgOk dy berlakOn.. aduhai.. ingat senang ke lawyer nk bertukar jdik pelakOn.. but, she did it!!

      0
      0
      • bb says:

        yo la.lain org lain pndgn.ade jer plakon lain yg educated jadi pelakon n pnyanyi.tp tk dnafikan, lisa ni mmg comey.=)

        0
        0
        • Lipstick Hijau says:

          lisa bukan pandai sgt berlakon….belum tahap kelas A lagi….x penah nampak dia betul2 menjiwai watak…

          0
          0
        • kak noma says:

          uit3 aku suka tgk dier blakon adamaya..
          best kott.. so sweet bila couple gan sein tuu..
          natural ja koott :-)) so happy family di + gan adek mia~!! keh3 :P

          0
          0
      • kebaboommm says:

        mmg la lisa boleh belakon..tp xde la sebest mane…not that talented n x deserve A class actor lg…

        my personal opinion antara yg best:
        nurkhirah, fazura n sendat(wlpon x suke sgt si FS ni)

        0
        0
        • Lipstick Hijau says:

          umie aida pun best ape…kalau mentaliti org malaysia ne mcm oliwud….xde sape pandang lisa tu……

          0
          0
      • pizza says:

        Lawyer nak bertukar jd artis? Apa yang susahnya? Artis bertukar jd lawyer yang payah…heheee

        0
        0
    • et says:

      aar..kalo part buat dahi kerut pandaila dia..

      0
      0
      • jabun hensem says:

        lau lisa kluor kt tv rase nk cium2 je dia eh!

        tpi bab lakonan dia stuju..keras semacam je..

        0
        0
        • Lipstick Hijau says:

          walaupepun….noorkhiriah tetap pelakon paling mantap sepanjang zaman…..100000x lebih hebat dr lisa…

          0
          0
        • Lovely says:

          Betul3 dia kalau nangis sure nangis betul2.
          Aku tengok pelakon wanita xde lah hebat mana pun.

          0
          0
        • pizza says:

          Yes, Noorkhiriah pelakon gred A, outstanding performance. Banding ngan Lisa, huh, takde kelas beb. Lisa kena kerja sgt keras utk bersaing dgn Khiriah. But Lisa’s cute tho..

          0
          0
        • comei says:

          amboi….ko ni jabun.bab puan dahi licin,cun melecun,seksi sekso,suke la ngko yew…blakon msh krs tu,aku stju.mungkin ramai dislike kalo aku kata fasha lg menjiwai watak wpun sore mcm …

          0
          0
        • Lipstick Hijau says:

          i sokong u comei..lakonan fasha lately mg mantap…tp yang spoil tu perangai die yg mcm bangkai tikus….

          0
          0
      • kuda laut says:

        a’ah et aku stuju ng ko…..bab dahi kerut pandai la…klu menjiwai watak 2 aku x bg A….byk g yg perlu blajar…..
        syamsul yusof 2 lagi kaku….adeh…..cmna leh terpilih ni? musykil aku.. jd pengarah jela yg sesuai…

        0
        0
    • Cun says:

      rasanay dari segi lakonan setuju liyana memang bagus untuk populariti lisa le

      0
      0
      • KakLong says:

        Aahh..dah nama pun anugerah bintang popular..bukan anugerah pelakon terbaik..yg tu tunggu anugerah skrin -.-‘

        0
        0
        • kakngah says:

          setuju ngan kaklong,ni anugerah bintang popular la der………bukan pelakon terbaik menjiwai watak! apedah.

          0
          0
        • bb says:

          lor…betol la tu dorang ckp kat atas.lisa ni menang pasal popular jer.tp lakonan biase2 jer der..elly suriati ttp no.1.=)

          0
          0
        • Lovely says:

          Ye betul kalau popular semua pelakon wanita tu popular

          0
          0
        • comei says:

          betul3x…kalo anugerah bintang popular, sam dgn lisa la popular skung ni…

          0
          0
        • Lipstick Hijau says:

          jijan lagi femes skrg ne…lob jijan…

          0
          0
        • comei says:

          betul..jijan lg pemes.rezeki pun btambah2.tapi kan,aku xleh magine la kalo jijan jd hero.konpem aku xleh tahan nak gelak

          0
          0
        • libanglibung says:

          haaa setuju…kate pon bintang fofular ofkoz la yg fofular..tapi mmg x dinafikan khiriah mmg best belakon..

          0
          0
    • g says:

      1st film dye im not single dye mmg agak kaku tp to 1st film.aku nampak yg dye improve dr setiap film.korang yg xfolow kerjaya seni dye mmg la xnmpak.ke tgk lu seme film2 dye mgikut turutan bru leh komen

      0
      0
      • et says:

        dah tgk..sm je..lps film byk2 dia belakon improvement sket sgt..benda ni bakat semulajadi la

        0
        0
  5. narnia says:

    caya la dua2 sy ske…luv u all..

    0
    0
  6. chef says:

    go lisa go!

    0
    0
  7. Bull says:

    Kalau fikir jalur masa sampai 50 tahun lagi, patutnya kita tak sokong benda2 macam ni sebab dah terang dan nyata ianya lagha.. Ke kalian kata tak lagha jugak? Dan 50 tahun lagi masa dah tua sure kalian tak layan hiburan..So, kalau lagha, lagi baik start dari sekarang tak sokong..

    Lagipun, lakonan terbaik di Malaysia saja.. So, happy2 dalam Malaysia sajalah..

    0
    0
  8. [email protected] ulAr........ says:

    NAk TGK baju yg cantik2 & menutup aurat je…
    sape2 menang..i dun care ahaks~~~

    0
    0
  9. Chinta_Akma says:

    of cOurse my beautiful Lisa yang menang.. she deserve it beautiful Nara!! thnx for dis n3.. i like!!

    0
    0
    • Lipstick Hijau says:

      layak ker?? kalau populariti boleh la…bakat??? hampeh

      0
      0
      • hani says:

        weit.ko nk plakon yg bebakat tgu anugerah skrin la.ni angerah bintang paling popular dh tentu pmnat plh yg plg popular.xreti membaca ke

        0
        0
        • Lipstick Hijau says:

          elo hani??? u x bace ker komen i… i x bagi statement..tp i bagi persoalan…i put 5 question mark…. ko bace balik ape aku komen tu….

          0
          0
  10. mokcik joyah says:

    dua2 pun mokcik suker..
    menang atau kalah adat pertandingan…
    xkira ar siapa yg menang atau kalah nnti yg pnting mreka ni la yg tlah brjaya mewarnai industri hiburan kiter…
    tahniah kpd sumer…

    0
    0
  11. janatrafik says:

    aku rasa memang tepat la ramalan ni…
    sam & lisa…
    bakal memanangi….
    kompom…heeeeee :)

    0
    0
    • comei says:

      jangan jd macam ajl baru ni.sume ramalan salah belaka,hampeh jew teringat ana menang.tuii..

      0
      0
  12. sue says:

    yang bes pon c Sam jek..

    Lisa no komen la..
    pasal Lisa fames pon sejak gan budak kecik yg d kendong kehulu ke hilir tu…ape ntah name budak cute tu…

    0
    0
  13. poyo says:

    Liyana berlakon lebih baik dr semua calon finalis..tp tahun ni lisa yg menang..sebab dia lebih popular spnjg 2010..tp popular di kalangan lelaki kdg2 xde boleh menang undi..sbb ramai awek2 yg jeles x nak undi..

    0
    0
  14. si kure says:

    yeke lisa belakon kayu? aku sumpah ko jd kayu tw la..

    0
    0
  15. shyra says:

    sam!!!!!!

    0
    0
  16. quEenR!ana says:

    kalu ade rezeki insyallh lisa & sam akan mng…

    0
    0
  17. Wak Lu says:

    bagi i ok jer lisa ni belakon…boleh tahan lar…tp yuph norkhiriah lebih mantap lakonan dia..mmg best…walaupun lisa brlakon xmnjiwai watak tapi dia pernah diiktiraf pelakon wanita terbaik gak…rezeki dik….sape pun yg menang kt abp tahniah i ucapkan….luv ya..muahxoxoxoxoxo..

    0
    0
    • Lipstick Hijau says:

      eleh….tu sebab juri kat malaysia ne buta…x tau nilai bakat….kalau kat oliwud, xde artis yg mcm lisa tu dpt anugerah…anugerah worst actress bole kot..

      0
      0
      • Wak Lu says:

        yeke..mane u taw…lipstick hijau..u pernah jadi juri ke kt hollywood..u pun judge org gak maknenye u pun juri ler..so u pun bute gakla..so…no wonderla..kalo nk taw..cube ler buka eonline..tgk comment peminat kt sane lak..org yg kite rase blakon hebat tp peminat2 kt sane rase dorg blakon xbagus mane pun..bagi i lisa 2 ok2 jerla blakon..kalo da xsuka ckp jerla xyah nk bagi alasan “anugerah worst actresslah..” dia blakon x elok pun dia da dpt anugerah..ko hado??xdekan..sbb tuler ko xjd artis..ntah2 pakej jd artis pun xde..

        0
        0
  18. quEenR!ana says:

    LIANA JASMY asl makin gedik skrg???
    “ermmm rasenyer x manis kot kalu org pompuan yg jwb soalan tu, kalu nk tau tya g la tya die pas tu nanti bru saya akan jawab” derrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr……pas tu lari2 konon x nk jwb soalan wartawan padahal suke kalu org tau yg die tu couple ngn shamsul…(melodi ahad leps) nyampah mak…

    0
    0
    • Lipstick Hijau says:

      eeeewwww…menyampah gile jwpn LJ tu….nampak sgt kobodohan dia……jawapan pun atas pagar…dia x fikir ker sblm ckp…..jwpn dia tu memang show yg dia pun syok dgn samsul……tak releven betul jwpn LJ tu…kalau aku jadi wartawan, aku sumbat 4 bijik mikropon kat mulut dia tu….aku hentak kepala die dgn camera….eeiii..geram aku…gedik!

      0
      0
      • comei says:

        sebab tu la lipstick x jadi wartawan. hehehe… lipstick jadi komentar pun dah cukup.huhu..

        0
        0
        • sue says:

          SEYES KA LJ SEBEGITU VUNGUKS???

          SIAN DIE MASIH TERKIAL2 UNTUK MENJADI MATANG…BELAJARLA DARI JUARA LAGU TOLONG INGATKAN AKU TU..

          KALAW PART JAWAB SOALAN..PERGH!! MMG 10BINTANG AKU BAGI…

          LJ HARUZ BLAJA MENJAWAB SOALAN PEPERIKSAAN WARTAWAN…
          LJ HARUS DI BERI BENGKEL UTK MENJAWAB PEPERIKSAAN SCORE A!!!!
          HAHAHAAAA

          0
          0
        • Lipstick Hijau says:

          i sokong sgt kat u sue….c ana rapali tu mg terrer jb soalan….kalau artis lain sibuk nak ckp “no komen” c ana pula dgn 500pth perkataan dia jwb soklan……..personaliti ana tu myb keras kepala kot…n penting diri sendiri….berdasarkan subjek psikologi yg akubelajar lerr..hehe..jgn marah peminat ana rapali…

          0
          0
        • Lipstick Hijau says:

          hahaha…kalau nak temuramah penjenayah myb boleh kot…..

          0
          0
        • sue says:

          TOL TU LIPSTIK IJO…

          MMG C ANA TU AGAK KERAS PALE..TGK MUKE PN TAW DIE TU KETEGAQ…
          TP DIE BIJAK MENJAWAB SOALAN..KIRE MCM OTAK DIE TU SENTIASE BERPUTAR MENANGKIS SOALAN DARI WARTAWAN KAN…

          SUKE TGK DIE MENJAWAB SOALAN..MCM PROFESIONAL…

          PATOT ARTIS MUDE KENE BLAJA DARI ANA…

          JANGAN HEGEH2 GELAK2 SENGEH2 TIME KENE SOAL…

          MUKE SANTEX OTAK KOSONG ~ MAJORITY ARTIS MALAYSIA

          0
          0
  19. misssss says:

    abg nara neh,kalo ape pun competition yg ade lisa,kompem pnye lahhh,lisa jgk la yg die pilihhhh.kekekeke..twu da.well known.kan abg nara kan:P

    0
    0
    • Lovely says:

      Nanti lepas ABPBH tengok la nanti
      Sure gambo Lisa ni kuar bertalu2 kat Nara nih
      Peminat Fanatik Abg Nara kan

      0
      0
      • misssss says:

        tu la pasal.kalo lisa menang,mmg xberenti la kua pasal lisa suri rumah pas neh.hehe:PP

        0
        0
  20. gosipgurl_fea1 says:

    Sam menang!

    0
    0
  21. zzz says:

    gelaran baru surat khabar berita harian= BERITA HAIRAN…hahaha…

    0
    0
  22. cokelat says:

    mmg confirm lisa dan sam menang thn ni….walaupn lisa tu xbrape bgs lg berlakon…..tpi xpe la…die tu muda lgi…bru je 2 3 thn berlakon….so mmg hebat la die sbb dpt anugerah pelakon wanita terbaik bru2 ni….yg korang nk bandingkn die dgn pelakon yg dh tua…dh berabad berlakon tu apesal????fikirlh ade otak tu…jgn ckp je…lisa ni pengganti erra fazira…dn merupakn primadona baru filem di malaysia…..gud luck LISA!!!!!!

    0
    0
  23. ted mosby says:

    lisa blakon cam kayu je aku nak vote wan maimunah tpi xde lak….hmmmm bohsan

    0
    0
  24. ted mosby says:

    DLAM BNYAK2 PLAKON KAT MALAYSIA NI AKU PLING SUKE AARON AZIZ SBB DIE BLAKON X LBIH2 CAM SAM…SLAIN AARON ZUL HUZAIMY SBB DIE BLAKON MUKE SELAMBE JE…..

    0
    0
  25. watever says:

    lawak la komen ted mosby! tu ler belakon xsberape
    nk vote buat ape die yg dpt duet ! pastu die ingt ke kt die hard fans die xde kn?so xyah la nk support sgt

    0
    0
  26. nelly says:

    nape intan ladyana x jd finalist utk pelakon filem wanita popular 2010 ek?? byk gak dia blakon filem 2010 kn…& rsnye dia pn “agak” glamer gak la….
    maybe dia xrmai peminat kot….

    0
    0
  27. alyn says:

    artis lelaki, rase nye sam mmg layak.. :)
    utk artis perempuan..hmm..
    1) Diana Danielle – cam xsesuai je..berlakon pn xbape nk mnjiwai..
    2) Maya Karin – Die ok, tpi ade lgi yg lgi layak..
    3) Scha – cam xsesuai jgak.. AWAN DANIA bole la..
    4) Liyana Jasmey – xyahla menang..bg kat org lain plak..die kan dah ade BF kaye..heh..pasni bole wat filem byk2…
    5) LISA SURIHANI- great! die mmg layak.. :)

    0
    0
  28. mikan says:

    we are talking about abpbh man! tak heran la lisa mng.lg pun dia rajin layan pminat kt fanpage fb, twiter.jd pminat pun mkin suka lah kt dia n sokong dia.kalau nk ckap pasal terbaik, ramai giler plakon wanita terbaik dr ladang ada kt msia ni.tp tak pernah org nampak.mcm nurkhiriah,baru je dpt anugerah stelah skian lama.kalau nk sebut lagi mmg ramailah!tp tgok sblm ni, balik2 si erra digelar ratu pilem.fasha jd ratu drama.huh.pilih muka kot
    ape pun, aku sokong lisa untuk abpbh.!xoxo

    0
    0
  29. jija says:

    lisa brlakon bgs ape..suka tgk lakonan lisa.pas 2,chumil sgt2..haha..hdp lisa surihani! sam ttp no 1 d hatiku..

    0
    0
  30. Nakamura Chiyo says:

    Kalau mengenai kebudayaan popular sekarang ni,serahkanlah saja kepada orang ‘kita’…setuju tak?

    0
    0
  31. syira says:

    pae dh jadi Bintang paling Popular …..lakonan dia bessssttttttt…..

    0
    0