Written by AbangNara | April 21st, 2014

Teringat zaman muda remaja dulu ada “crush” kat Linda Rafar. Orangnya memang cantik dari dulu sampai sekarang. Kini kecantikan itu semakin bertambah apabila Linda Rafar mula bertudung. Walaupun tidak menyatakan secara rasmi mengenai penghijrahannya ini, gambar-gambar terbaru yang dikongsikan olehnya menerusi akaun Instagram kesemuanya menampakkan dirinya cantik menutup aurat.

linda rafar bertudung

Sebelum ini, Linda dan keluarga diuji apabila anak keduanya, Rezaimen Keifli dilanda penyakit kronik yang sukar untuk dikenalpasti. Mungkin ujian itu sedikit sebanyak ada kaitan dengan perubahan Linda Rafar ini. Apa pun, tahniah diucapkan atas penghijrahan ini. Semoga terus istiqamah hendaknya.

linda rafar bertudung

Lagi beberapa gambar Linda Rafar manis bertudung dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Instagram Linda Rafar.

P.S: Kisah menyayat hati hero dan heroin tragedi kapal Sewol, Korea

linda rafar bertudung
linda rafar bertudung
linda rafar bertudung
linda rafar bertudung
linda rafar bertudung
linda rafar bertudung
linda rafar bertudung
linda rafar bertudung

37 responses to Linda Rafar Kini Sudah Bertudung?

  1. Linda Nanuwil says:

    First!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jgn jeles

    0

    0
    • madi says:

      lopa tu muka mcm diorang gk la

      0

      0
    • gigi besi says:

      elok la tu.. nti tkr bju longgar2 pulak ye.. kasi perfect

      0

      0
    • TUDUNG VS TUTUP AURAT says:

      Laaa abg nara ni TUDUNG VS TUTUP AURAT. TUTUP AURAT mengikut SYARIAT ISLAM maksudnya hnya blh nampak MUKA & TANGAN. Tudung@kerudung hndaklah MENUTUPI BHGN DADA SEPENUHNYA. Baju hendaklah LONGGAR, tdk menampakkan bentuk punggung & bentuk badan. Klu boleh berstokin skali. Sekiranya TDK mengikut SYARIAT YG TEPAT kita panggil Tudung. Manakala tudung juga d pakai oleh smua agama termsk Yahudi & Nasrani serta majusi mengikut cara pemakaian adat bertudung masing2. Smoga Linda & kita smua Menutupi Aurat Sepenuhnya sbg Langkah Permulaan…. InsyaAllah… Aameen….

      0

      0
      • AIM says:

        X WAJIB PUN PAKAI TUDUNG…TAPI WAJIB MENUTUP AURAT..

        0

        0
      • TUDUNG VS TUTUP AURAT says:

        Scra spesifik TANGAN tu yg d BENARKAN LIHAT @ D BUKA Hnya di bwh ke DUA BELAH PERGELANGAN tangan shj. Yg lain bhgan tngan sila di tutup.Nanti takut lak org ppuan pakai T SHIRT TANGAN PENDEK TAK DI BENARKN … salah type pun susah gak … risau org salah tafsir nanti. Slamt beramal. Tudung maksud menutup kpala tp dlm islam bkn setakat tutup kpala tp mencakupi di keseluruhan bhgian bdn dgn pakaian yg mengikut syariat. wallahu a’lam.

        0

        0
    • zuanzuan says:

      nara. blog ko nie mmg asyik cerita pasal artis bertudung aje yek? nasihat aku, kita kena tutup kebaikan seseorang mcm kita tutup aib org itu jugak….bimbang penghijarahan tu hanya luaran shj dan tidak meresap masuk dalam jiwa dan sanubari…..jadi sila tutup kebaikan seperti mana menutup keburukan/aib seseorang.

      0

      0
  2. miss_ady says:

    atOiyaiiiii… brtdung ngn mnutup aurat pOn tk tau ker ?????

    0

    0
  3. narareader says:

    Hurm..cantik2..

    0

    0
  4. ely sue says:

    alhamdulillah

    0

    0
  5. poyo says:

    dapat Audi R8 ke kalu jd yg firstttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt tuhh??? elehhh..==’ by t way cantik linda..skin pon licin je kalo zoom dekat2..xde pon bijik2 pasir mcm duta auta white tuhh..betul ke mkn gluta C??HEHE

    0

    0
  6. kinaz says:

    Linda Rafar Sudah Kini Sudah Bertudung?
    berapa banyak sudah nie…hehehehehe :)

    0

    0
  7. faizalpj says:

    lama dah tak dengar citer dia

    0

    0
  8. sweet and love says:

    Diana Johor pun dan berhijab…ayu sangat…
    Org nya humble.. :-)

    0

    0
  9. lia says:

    Apsal Neelofa nampak macam orang dalam pantang??

    0

    0
  10. lia says:

    Apsal Neelofa nampak macam orang berpantang?

    0

    0
  11. nok gebuzzz says:

    cantik nyer linda…..x p la…perubahan sikit2 dulu..

    0

    0
  12. bersederhana itu lebih baik says:

    past is past…
    alhamdulillah..
    ok la tu.. slow2.. nak juga berubah..

    0

    0
  13. Aku le says:

    ap pasal aku tengok lofa selekeh jer…mcm org sdg berpantang jer…linda bertudung nmpk cantik n manis la..ap pn sy doakan moga anak linda cepat sembuh ye…

    0

    0
  14. dee says:

    tahniah, atleast ada kesedaran.. semoga Allah sentiasa memberi rahmatnya buat kita semua.. yg baik2 aje.. aminnn… bagi yg mengutuk tu.. lihat diri sendiri d belakang pintu, siapakah anda???

    0

    0
  15. Cik jannah says:

    bagi dia peluang perlahan2 lah.. Tiada manusia sempurna kat dunia ni.. hentam dia macam awak cukup perfect ya? kalau nak tegur atau nasihat pun biar cara baik. Paling penting Allah tahu niat dia dan In Sya Allah diberi hidayah untuk menutup aurat dengan sempurna mengikut syariat Islam. Doakan sahaja. Amin (:

    0

    0
  16. ryuu says:

    alhamdulillah..
    lepas ni longgarkan seluar pulak ye..
    takpe..berubah sikit2..
    saya doakan kak linda istiqamah..dan doakan kesihatan anak kak linda juga..:)

    0

    0
  17. yes..no..yes..no..yes..no says:

    tapi di bawah tetap ketat sendap tersembab- kaki suka tayang camel-toe -mek COMPIUS….muahahaha.

    0

    0
  18. mimi says:

    1.cantik sgt dia sekarang walau dilanda musibah.
    2…nak mula secara sederhana,..ok la tu.
    3…takkan nk terus berubah jadi ustazah..tu yg orang lain semua x betul
    4…keep up,suka tengok comel je

    0

    0
  19. anon says:

    Nara dulu ade crush kat linda ni….? Hmm….dia ni bukannya lawa pun. Skrg bila bertudung ni nampak oklah sikit. Tapi seluar tu ketat sngt. Hmm…kenapa takde yg mengutuk si lopa tu tak bertudung….kalau artis lain cepat je nak kondem.

    0

    0
  20. dreamer says:

    Tengok si lopa tu tak senonoh je pakai skirt sampai nampak lutut and betis. Kalau ye pun tak nak pakai tudung, atleast pakai lah sopan sikit. Dah lah dia ni dari negeri serambi mekah…..kahkah…..org nyanyuk manalah yg bagi nama bodoh gini….

    0

    0
  21. Noney says:

    Alahaiii… Linda baru nak berubah. Kasi semangat laa… teguran secara elok. Manusia nak berubah bukan dengan drastik.

    0

    0
  22. alo says:

    betul tu noney.. org baru ank berubah. tegur elok2

    0

    0
  23. mai oi mai says:

    Alhamdulillah, dia mulakan langkah menutup aurat dgn bertudung. Kenapa orang kita suka menilai seseorang dari luar melebihi tuhan? Bagi orang mcm diorang nak pakai tudung itupon satu pengorbanan yang besar. Kita kena ingat hak Allah yang tentukan sapa masuk syurga or neraka.. kita tak tahu sapa dosa lebih banyak antara kita. Boleh jadi, orang yang tutup aurat mengikut spesikasi umum, lebih banyak dosa dari orang yang tak menutup aurat. Berapa banyak manusia hari ini menggunakan penampilan luaran untuk menutup kekejian diri. Sebagai muslim sejati, kita kena sentiasa berbaik sangka antara kita dan mendoakan sesama sendiri. Barulah ummat islam bersatu.

    0

    0
  24. […] Linda Rafar Kini Sudah Bertudung? (34) […]

    0

    0
  25. […] Linda Rafar Kini Sudah Bertudung? (35) […]

    0

    0
  26. paie says:

    alhamdulillah…semoga berusaha lebih menutup aurat dgn sempurna :)

    0

    0