Written by AbangNara | November 20th, 2014

Menjadi seorang ibu adalah cita-cita setiap insan yang bergelar isteri. Kadangkala ada yang murah rezeki dapat hamil selepas hanya beberapa bulan kahwin. Ada yang diuji sehingga bertahun-tahun sebelum mendapat berita gembira itu. Emelda Rosmelia yang merupakan isteri Adlin Aman Ramli mungkin termasuk di dalam kategori hamil agak lewat. Selepas 5 tahun berkahwin, Emelda telah berkongsi satu keping gambar yang membayangkan kehamilannya.

emelda rosemila hamil

Berkongsi gambar ujian pengesan kehamilannya di Instagram, Emelda Rosemila telah menulis caption “jengjengjeng” yang menimbulkan seribu satu pertanyaan di kalangan pengikutnya. Kebanyakannya telah mengucapkan tahniah. Sekiranya benar-benar hamil, jutaan tahniah Abang Nara ucapkan. Pasti Emelda dan Adlin Aman Ramli telah lama menunggu berita gembira ini.
emelda rosemila hamil
Semoga segalanya berjalan lancar buat Emilda. Jangan buat kerja-kerja berat. Jaga kesihatan lebih-lebih lagi di trimester pertama. Selamat menjalani kehamilan. Tahniah!!!

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

48 responses to Lima Tahun Berkahwin, Emelda Rosemila Akhirnya Hamil?

  1. Jenab says:

    Tahniah ! alhamdulillah

    0

    0
  2. komarad says:

    tu diaaa…

    0

    0
  3. Anonymous says:

    Tahniah…1st

    0

    0
  4. Farah says:

    Tahniah untuk mereka berdua.

    0

    0
  5. Ibu says:

    tahniah kpd kedua2nya

    0

    0
  6. jemah pkasam says:

    Alhamdulillah..Al fatihah utk atok ank emelda ni..falsafah falsafah..

    0

    0
  7. elsa says:

    tahniah la kalo betul.jaga kesihatan ok. awal2 mcm ni senang gugur.jgn lasak sgt ye

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Tahniah. Jgn buat kreje berat slpas ne. Jgn baby dlm perut baik2. Bawa berzikir n mmbaca ayat suci Al-Quran. Smoga berjaya melahirkan n dapat anak sempurna fizikal. Aamiin.

    0

    0
  9. alhamdulillah says:

    dengar2 Miss Nina pun preggy..

    0

    0
  10. Tahniah..alhamdulilah berkat kesabaran Allah beri rezeki.

    0

    0
  11. tahniah buat kedua pasangan ni…semoga anak anda berada dalam keadaan sihat bila lahir nanti…tahniah!!!

    0

    0
  12. Leyha says:

    Tahniahhhh. Alhamdulillah

    0

    0
  13. PINKY says:

    Alhamdulillah..rileks je diorang selepas 5 tahun kahwin baru ade rezeki baby.. bukan macam c serap tu..baru berapa tahun dah kawen lain..alasan..

    0

    0
    • Tipah Kurma says:

      amboi… batu api nyaa perangai

      0

      0
      • PINKY says:

        Bukan batu api TAPI kenyataan weyyy!! ko sentap pehal???

        0

        0
        • Dua dua komen pun betul .... says:

          Dua2 komen pun betul. Mmglah kenyataan @pinky pun tp kenyataan itu unsur unsur batu api @tipah. Dah mmg Allah yg izinkan pkra itu berlaku. Awk ingt klu Allah tak izinkn, ia boleh berlaku ke?. Asraf buat pkara salah ke?. Klu Allah izinkn dia buat salah sekali pun … biar kat pdg masyar Allah yg tentukan. Klu dr sudut agama asraf tak salah. Mngkin pd pemulaannya agak kurang baik tp kedua2 istri & suami tlh saling memaafi ssama mrk. Masing2 redha atas ketentuan dn mrk bahagia. Yg jd batu api ni nanti awk akn di soal di Pdg Masyr. Tak yah pasal org, awk plak yg kena azab.

          0

          0
        • Depositkn pahala, Withdrwkn dosa.. says:

          Pinky sy mmg lah tak stuju poligami klu jantan tak solat cukup 5 waktu, puasa setaun skli pun culas, zakat tak penah bayor, duit 1 lori tp tak naik hj, siap dia pegi pusing dunia dulu. Pkara wajib tak buat tp pkara sunnah dia gatal nak buat. Tp asraf ni pkara wajib Insya Allah dia tunaikn malah brjemaah bersama istri. Ini bkn pkara sentap. Kita berckp berdasarkn ilmu, iman dn taqwa tp jngnlh ckp mengikut hawa nafsu. Awk tlh rosakkn nama asraf dan kluarganya. Mrk tlh pun mmpunyai zuriat bsama sakinah. Juz leave ’em alone. Jngn tambah dosa, hilangkn pahala sndri. Ingt Allah

          0

          0
    • OLGA BODOH says:

      BIAR LA DIE.SERAP TU KAWEN APE MASALAH DENGAN KAUUUUUUU….
      DIE MENGHARGAI MASE X MO MEMBAZIR BERUDU MERATE2

      0

      0
  14. gadismanis says:

    dia tak pregnant la..

    0

    0
  15. Entah apa-apa agaknya says:

    lari topik jap…eh ko orang perasan x y cite kol 7 tu lembab gila n bosan…lembab selembab2 nya…dh le heroin dia berlakon kaku…berlakon pn dh mcm lofa..haiii…bila la cite ni nk abis agaknya…sape y sokong sy sila dislike..

    0

    0
    • Anonymous says:

      nampaknya aku pun rasa benda yang sama.
      pompuan lembek, kengkonon cam kuat suci sangat la.
      laki masuk rumah pun relek je, tah pape.
      laki ajak naik kete, naikk.
      lembek3, lemau3..
      jadi perempuan jgn terok cmtu.

      0

      0
    • SamsungAce says:

      lembap tu mmg lembap tp sweet je tgk lakonan dorang tu..kadang tgk pon boleh tersenyum sndiri hehe..btw..heroin tu ada iras2 muka fazura sikit

      0

      0
  16. mama aqil says:

    eh eh btul laa..atikah suhaime tu mmg xpndai blakon gamaknye..kaku..bc skrip sgt..ok fine kalo die pelakon baru..si ayda jebat 200% pun pelakon baru gak, tp nmpk mcm ade aura gitu..tp si tania katsura nie mmg xpndai berlakon..blakon xde perasaan..bcakap pon senada jer..xsilap aku dulu atikah suhaime nie ade blakon citer nur hikmah ke ape..tp dlm cite tu die pakai tudung..mslhnye dlm tu die mmg xpndai blakon, sekalinyee dlm citer kui 7 nie pon xpandai jugakkk..!!!! cepat laa abes, ganti cite baru..america’s nx top model pon best gakk..722!

    0

    0
    • saya tak suka drama pukul 7 says:

      Bukan lakonan je..pendapat saya semua kaku. cara berjalan pun nampak kaku. kena berusaha lagi.

      0

      0
  17. Anonymous says:

    ntah knapa pompuan suka sgt nak tjk prnancy test kit tu. tak pyh nak buktikan diri dan ngandung dgn cara begitu. nanti2 perut tu besar org tau jg la. tp org lain tau ke tak tau tu tak penting jg. yg penting diri sendiri, keluarga dan majikan je yg perlu tau. kecoh je nak heboh ntah apa2. org lain beranak sampai 12x pun relax je

    0

    0
    • Anonymous says:

      eleh ko tu dh beranak ke? ntah2 ko dengki sbb xleh beranak kan??

      0

      0
      • Anonymous says:

        eh helo aku pun ada anak tau. npknya ko pun sama kecoh dan sespesis dgn emelda ni

        0

        0
        • Anonymous says:

          eleh ye ke ade anak??? mesti anak ko hati busuk cam ko.. biar la dia, bkn dia pakai air kencing ko pun nak buat test tu.. kecoh lebey.. ahahahah

          0

          0
      • Anonymous says:

        ntah knapa pompuan suka sgt nak tjk prnancy test kit tu. tak pyh nak buktikan diri dan ngandung dgn cara begitu. nanti2 perut tu besar org tau jg la. tp org lain tau ke tak tau tu tak penting jg. yg penting diri sendiri, keluarga dan majikan je yg perlu tau. kecoh je nak heboh ntah apa2. org lain beranak sampai 12x pun relax je

        0

        0
        • Anonymous says:

          anak ko anak haram mmg la ko xnak org lain tau.. kahkahkah

          0

          0
        • Anonymous says:

          eh hello anon 2.26pm! anak aku ko jgn kaitkan ye. hati ko tu yg busuk suka menunjuk2. aku mmg tak kongsi air kencing dgn dia. hbs tu ko kongsi air kencing dgn dia ke? ke engko kongsi perangai menunjuk2 tu. bodoh bahlol mereng banggang dan yang sewaktu dgnnya.klo ko dah pnh beranak sah2 ko tu meroyan. aku tak nak layan hati busuk engko dan gila meroyan ko tu.ok bye

          0

          0
        • Anonymous says:

          hanya org yg pnh buat anak haram je yg fitnah org sebegitu. sbb tu kepala dah biol

          0

          0
        • mulut tangki septik says:

          Jangn layan org yg kata ank awk tu …kurang àjaq panggil anak org dngn anak haram. Selalunya mulut nyah berpuaka jer mcm tu. Nyah ramai yg baik tp mulut atas tu mmg nyah mulut longkang tak pun mulut màt rempit atau minah bohsiah.

          0

          0
        • sypostpregnancytestdipapanknyataan says:

          yelaaaaaaaah macik kan humble..jalan menunduk ke bumi…berwasatiah pulak tu ..manalah nak tunjuk pregnancy test kat sapa2..tak sesuwai gitu,,,masa first pregnancy dulu zaman apa?..takkan nak tayang gambar pregnancy test kat surat khabar dalam ruangan mari berkenalan kot…kan macik kan kan kan

          0

          0
    • pilah says:

      biarla die..anak pertama mmg la excited..sume bende nk post..lima tahun tu lame.. klu orang yang x sabar bleh bercerai tau..

      0

      0
    • x-klasmate emelda says:

      happylah dah 5 taun tunggu….kepohlah makngah!

      0

      0
  18. jue says:

    x salah dia kongsi kegembiraan.. 5 tahun tunggu kan.. mmg perasaan tu lain.. saya sendiri 7 tahun baru dapat rasa pengalaman mcm ibu2 mengandung yg lain.. walaupun anak dah setahun tetap rasa excited juga..syukur alhamdulillah..kena tabah, sabar, tawakal

    0

    0
  19. jemah jemumaah says:

    Nnt jgn feeling2 eksklusif plak babynyer melda yer..tnjuk kaki la..tnjuk tgn la….sbb rasenye mcm boleh imagine je rupa anak kau nnt..mcm adlin je nnt kot..hensem sangat..lg 1 jgn duk ikut buat insta la fb la..nnt org komen anak x lawa mroyan plak..mate x mnipu dek non..so berpada2 lah ye

    0

    0
  20. meow says:

    Maaflah nak cakap tapi kena perlu kategorikan dalam ‘lambat hamil’ . Rezeki dia lah. Ada juga orang merancang tamau baby awal2 sebab nak honeymoon dulu. Ada juga yang sebab masalah kesihatan. Tak semua ada rezeki dapat baby awal. So rasanya tak sesuai lah istilah kategori2 ni. Senang cerita tak payah la nak kira berapa tahun orang tu dah kahwin dengan berita pregnant2 ni.

    0

    0
  21. anon says:

    Lambat sikitlah hamil sb suami dia pun bukannya muda belia, dah 40an. Kawin dgn org tua biase lah, mcm siti tu…

    0

    0
  22. Adlin Tompel says:

    Emm… mmg pada muka ngan Adlin yg mulut longkang tue….Allah bagi rezeki.. cuba kaji balik kata2 hang tue..klu nak komen or mengata org tu sedap mulut jer…. laser x hengat….sesedap rasa jer x peduli perasaan org…
    Lps ni muhasabah la diri sikit… mungkin ada perkataan yg keluar drp mulut yg org x redha kot…..tu yg org kawin dapat anak hang dapat habuk jer..
    ker ‘anu’ x fungsi dgn baik kot….apa kata klu kita kata dia x cukup jantan untuk buat anak …hang arasa apa plak…..
    Yg bini pun …..klu dah bleh branak x payah la cari publisiti murahan..tau lah skrg dah x popular….huhuhu…..

    0

    0