Written by AbangNara | November 10th, 2012

Nampaknya selain daripada kehambaran ASK2012, satu lagi topik hangat yang dibincangkan oleh pengguna Internet Malaysia ialah berkenaan lawak yang telah dibuat oleh Rosyam Noor ketika menjadi salah seorang penyampai anugerah. Rosyam Noor telah berganding bahu dengan Erra Fazira dan membawakan watak Captain Hook.

rosyam noor ask2012

Lawak yang dibuat oleh Rosyam Noor seolah-olah menyindir TV Al Hijrah. Namun segelintir pihak menyatakan yang Rosyam Noor tidak sensitif dan telah menghina Islam. Di bawah ialah petikan lawak yang dibuat oleh Rosyam Noor.

Nasib baik kita kat TV3 bley cuit-cuit, kalau kat TV Al-Hijrah cuit pun tak boleh

Setahu Abang Nara, selalunya penyampai anugerah akan diberikan skrip untuk dibaca ketika berada di atas pentas. Namun Abang Nara tak pasti sama ada lawak yang dibuat oleh Rosyam Noor ini adalah berdasarkan skrip ataupun terkeluar secara spontan. Apa pendapat anda?

[jetpack-related-posts]
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

184 responses to Lawak Rosyam Noor Di Anugerah Skrin 2012 Timbulkan Kontroversi

  1. hijau says:

    hukum hakam tidak boleh dipermainkan..

    0

    0
    • Muss says:

      inilah standard segolongan artis2 kita..samada sengaja atau tak ianya tetap menghina ugama! now everyone heard and witnessed how low IQ & low EQ rosyam noor (salah seorang yg dikatakan pelakon & pengarah terbaik) …

      0

      0
      • Kolah says:

        tak ade apa pun…sensitif sangat korang ni. kalau nak berjuang Islam pergi la Palestine…bantu.

        0

        0
      • Ko Kesah says:

        rasanya xde isu perlu didebatkan..
        “itu pun nasib baik kita live kat tv3 buleh cuit sikit2, klu tv hijrah tak boleh cuit”..
        rosyam ada cakap kita kat malaysia xboleh cium, rasanya dia tak maksudkan mereka (erra dan rosyam) tp rosyam maksudkan watak yang dibawa, org pendek akal jer terus fikir yg negatif..klu nk ckp pasal agama baik cari yg lagi dasyat n i percaya rosyam bukan jahil bab agama.

        0

        0
        • Anonymous says:

          bodoh..kalu dh pegang2 pompuan 2,,dh jahil agama la 2…
          msti ko jahil gak kan koz pos camni

          0

          0
        • Ko Kesah says:

          jgn kita senang2 menjatuhkan hukum kpd seseorang kita tak tahu amalan dia mungkin lebih baik dari kita, klu anda bijak agama anda tak akan pos camni..tq

          0

          0
      • Anonymous says:

        poyo la korang ni….berlagak konon macam pencinta n pembela agama….tapi sibuk fokus pada benda yg kecik2 saja..benda2 besar yg lgi bertentangan dgn islam pejamkan mata jer pulak..

        mana yg lagi TERANG2 berdosa, statement rosyam “Nasib baik kita kat TV3 bley cuit-cuit, kalau kat TV Al-Hijrah cuit pun tak boleh” @
        pengisian Ask ni sendri yg penuh dgn lelaki pompuan menari, peluk, pegang2 tgn, berjoget2, aqasha peluk n dukung si “duyung” seksi n pengacara yg seksi menampakkan dada n bahu ?
        adakah kita x tegur lelaki pompuan berpeluk joget sbb kita dh ter”biasa” tpi kita tegur rosyam sbb kita “tak biasa” dgr ayat tu?

        0

        0
      • anakayam says:

        kenyataan rosyam nor tuh mmg betol pun….tp aku nampak sindir tv3….

        0

        0
      • Ustazah says:

        Bertuah rasa sbb duduk dlm negara Islam yg penganutnya peka dan sensitif bab agama. Tak salah nak menegur Rosyam tp biarlah dgn cara yg betul. Klu dah guna ayat yg kesat, jgnkan Rosyam, dgn kite2 sekali berdosa tau. Lepas pandang kesilapan Rosyam, jgn lupa pulak cermin diri sendiri yg dok tegakkan agama tu, kita ni ikut x perintah Allah solat 5 waktu? Sy takut kite ni sibuk sgt cari silap org, tapi silap diri sendiri xnampak. Tegurlah cara berhemah, Insya Allah teguran kita akan membaiki keadaan

        0

        0
    • Anonymous says:

      Rosyam Noor perli TV3 larr… aduhhh…

      0

      0
    • haha says:

      lawak ke?
      kenapa kau rasa tak lawak langsung???
      aku tak mampu ketawa untuk lawak itu..

      0

      0
    • heart says:

      yg tu pn nk stim..bukannya nmpk sgt pn..ak rsa ada dlm 30 saat ja kamera fokus kt pungung dia..gila kau ni..g berubat la..tahap kronik ni..tkut2 jadi perog## ja..bawak2 mngucap.

      0

      0
    • yatt says:

      yg si erra tu pulak,nampak sgt pakai buntot palsuuuuuuuuuuuuuuuuu..padding sangat!!!

      0

      0
    • fail la lu says:

      idea spa la nk wat anugerah ni mcm teater..memang idea paling fail ddunia..awal2 ptutnya dh dpt agak..mesti akn amik masa yg lama..pastu skrip plak meleret2…bnyk sgt adegan…yg x penting pn ada jgak…ak x paham jalan cerita dia….hilang terus tujuan asal anugerah ni..iaitu memberi ANUGERAH..dulangi..memberi ANUGERAH..bukannya mmpersembahkan teater cinta uda dan dara..kesian ak tngok pemenang2 x dberi perhatian mcm sepatutnya..naik pentas..snyum dlm 5 saat terus kena blah..sebab nk sambung teater mengarut tu..bak kata ayah ak..even hollywood pn x penah buat teater or benda2 yg ASK ni buat semalam..tiba2 kita plak wat benda2 cmni..kononnya nk kelainan..last2,tengok la sndiri pa jadi..udah namanya utk anugerah..bagi la anugerah..yg nk berlakon bagai apanya..FAILED

      0

      0
    • sweet says:

      hukum agama tak boleh buat main. kalau dah tau skrip tu boleh menimbulkan isu agama jgn lah diikut. ni lah orang akal dan ilmu agama nya cetek. aku rasa ayat tu mmg ikhlas dr hati.

      0

      0
    • pz says:

      tu lelemak la.. sapa yg jadi nenek tu eh?

      0

      0
    • ahchai says:

      bontot lawa tapi kentut busuk watpe

      0

      0
    • selalubacasaje says:

      snow white ke ni…snow white tua…x sesuai la mak cik erra..sorryy

      0

      0
    • zul says:

      antara sedar dan tak sedar rosyam nor telah menhina hukum hakam…..rosyam nor hukum hakam dalam islam bukan kau yang buat bodoh…..pencipta angin,nyawa,matahari,suara,dll yang selama ni kau gunakan….jadi kalau nak ckp kena hati2…..kesenagan kau allah yang bagi SELAMA INI…..kau tunggu KL GANGTERS 2…COMFIRM AKU TAK TENGOK WAYANG DAN BOIKOT…..

      0

      0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap co says:

      stim kodok ke pe kau ni ! tengok bontot gitu pon nk stim eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee obit nyeeeeeeeeeeeeeeee !!!! bis kalau kau tengok minah tudong pakai kain ketat bontot bergegar2 bila berjalan kau pon stim jugak ke ! dh sah betol2 kau ni jantan kuat SONDOL !!

      0

      0
    • Gadis 9 Dara says:

      Abg… Jom maen.
      PM me..

      0

      0
    • orangejus says:

      abg nara…. Nape tak block komen2 lucah camni??? Tak sesuai langsung komen cmni…apamenda tah… Komen lain ok la tp kalo dh smpai lucah cmni dh merepek la tu….plis la abg nara. Geli ok!!

      0

      0
    • Titi says:

      aku rasa die nak sindir tv3..sbb kalau die nak pemainkan hukum agama, masakan bini n anak die betudung.. :)

      0

      0
    • Ihsan says:

      Dia sindir TV3 la, apa la lembap otak korang ni pk. Kata bengap, marah plak.

      0

      0
    • azman king says:

      nak cuit wife rosyam bole… haa tak bagi kan kan…. hahahaha

      0

      0
  2. aloy says:

    lawak org bodoh

    0

    0
  3. Nek kebayan says:

    Nampaknya tu lawak ikhlas dari hati.

    0

    0
  4. ida winda says:

    lawak rosyam nor tak bertempat. paling tak suke bila dia kata kat orang kerdil “nasib aku tak sumpah kau jadi tinggi macam pokok kelapa” …rude!! walopon pelakun senior tapi agak2 la mulot tuh..

    0

    0
    • rita rudaini cantik sangat malam tadi..owh.. says:

      setuju!! ak pn benci dgar lawak tu..zaman skrg ak ingt kesedaran org ramai dh tinggi..kalu zaman dlu..leh la benda2 cmtu wat lawak..org gelak..zaman skrg..masih ada lagi org x sensitif perasaan org..sedap2 dia ja kata org kerdil tu cmtu..pikir la perasaan diorg tu..bodoh btul..yg ak pelik..ada jgak org gelak sebab lawak tu..ni double bodoh..tpi best sebab org tu balas balik…”saya x nak jadi tinggi sebab nanti sya lupa diri”..thumbs up la..padan muka rosyam..ak bangga sebab dia pertahankn diri dia drpd jadi bahan jenaka org.

      0

      0
      • neloave says:

        masalahnye,lepas org kerdil tu jwb mcm tu,rosyam jawb,eloklah,ko mcni lah sampai bila bila..mcm sial!

        0

        0
  5. Nek kebayan says:

    Nampaknya tu lawak ikhlas dari hati.

    0

    0
  6. Elie says:

    lawak ke? kalo dah rase lawak boleh amsuk maharaja lawak la derr~

    0

    0
  7. lu pikir la sendiri says:

    lain kali sebelum cakap pikir dulu….
    ney la yg akan jd bila ckap tk guna akal..
    rosyam oh rosyam

    0

    0
  8. lu pikir la sendiri rosyam oi says:

    lain kali sebelum cakap pikir dulu….
    ney la yg akan jd bila ckap tk guna akal..
    rosyam oh rosyam

    0

    0
  9. mak jemah the snow white says:

    aku hengat aku sorang je yang merasakan kehambaran ASK tahun ni. LOL

    0

    0
  10. nurul says:

    lawak bg org jahil hukum hakam agama…xtau mana dosa mana pahala..agak2 la nak bt lwk pun, tak kena tmpat..jgn sentuh hal sensitiviti agama dlm suasana yg bukan pd tmpatnya..kang dah kena sembur….tgk lah esk..kompem msk paper..jawablah la hang..rosyam oiii..

    0

    0
  11. minah kepoh says:

    well, suka atau tak.. that’s the fact.. what he said, it’s true!

    0

    0
    • mamat kecoh says:

      True or not….at least don’t humiliate yourself as a Muslim in front of Malaysian audience which is stayed in an Islamic centered country. It’s better shut up than speak your own stupidity.

      It’s not funny at all.

      0

      0
    • Entah Ape Ape Tah says:

      Komen org jahil merpertahankan orang jahil. Why am I not surprised ?

      0

      0
  12. ask 2012 paling bosan says:

    kalu skrip di beri sekalipon xde otak ke nak melawak banggang mcm xde agama.. makin tua bukan makin pjg akal tapi makin bodoh

    0

    0
  13. Farah says:

    mohon Abg Rosyam untuk tampil memohon maaf kepada semua pihak , kerana yang menonton ASK bukanlah dua tiga orang sahaja . Mungkin beliau anggap itu cumalah lawak jenaka sahaja , tapi mungkin ada segelintir pihak berasa kurang senang dengan “lawak” tersebut . Jadi , tampil ke hadapan , mohon maaf bagi menjernihkan keadaan ye abg Rosyam . Untuk nama baik abg jugak. Setiap manusia melakukan kesilapan , kita takkan pernah sempurna , yang sempurna cuma Allah yang esa . Jadi kita ambil yang baik , yang tdk itu , kita jdkan tauladan , sebab KERANA MULUT BADAN BINASA kan ? Jadi kita as peminat pun jangan lah hentam sangat . mungkin itu terlalu “spontan” . Itu sahaja . Sekian .

    0

    0
  14. HERO TUA BANGKA says:

    BETOL APER YG ROSYAM KATA SEBENARNYER DIA TAK KUTUK TV9..
    INDIRECTLY DIA SINDIR TV3…
    TENGOK LAH MAJLIS2 TV3 DAH MACAM HOLLYWOOD!
    ARTIS2 POMPUAN BAJU TERBELAH SANA TERDEDAH SINI
    DAH SERUPA POMPUAN TAKDE MARUAH!
    JIKA ROSYAM KATA DIRECT2 NANTI TV3 GAM DIA..
    PROJEK DRAMA DIA KENA PANGKAH PULAK…

    JANGAN CEPAT MELATAH…

    0

    0
  15. Yang paling bestttt mengenai Anugerah Skrin ni ialah ada calon yg jd finalist tp tak tahu langsung yg dia tercalon.. Ini terjadi pada suami saya Martias Ali dimana tengah kami menonton anugerah ni di rumah tiba tiba bila umumkan senarai calon bagi Kategori Lakon Layar terbaik dan nama suami saya disebut.. Pelikkan calon pun tak tahu.. Kad undangan jauhhh sekali lah.. Tak kisah jika tak diunda g namun apa salahnya calon diberitahu bahawa jd finalist. Bukan hari hari dapat dicalonkan kan.. Hairan pula bila mana byk rakan rakan kami yg tak terlibat langsung dlm industri seni pun blh dpt jemputan.. Dpt banyakkk pulak tu tapi yg dicalonkan jgn kata dijemput diberitahu pun tidak.. Very funny lah pihak penganjur ni kan.. Apa apa pun semogs Ask lebih maju jaya dan menjadi anugerah terhebat di malaysia…

    0

    0
  16. teloq says:

    biasa la, org dah x laku..publisiti dah x carik dia. so terpaksa la sendiri cari publisiti. dek pendek akal..maka termakan diri sendiri . kesian kan..hero pencen.

    0

    0
  17. -.- says:

    masa tgh seronok ckp un x fikir…btol ke salah ke..main ckp je..nnty dh abis show..baru terfikir..ape yg aq ckp td?astagfirullah..isu agama jgn dipermainkan..bwk padah nnty!!!

    0

    0
  18. Noorhidayah says:

    Entah lah susah nak cakap masing – masing ada pandangan tersendiri…

    0

    0
  19. Prince Noob says:

    kenapa nak kaitkan tv alhijrah? tv alhjirah je ke yg tak bagi cuit2 laki pompuan, selain tu halal? bengong punya hero tua

    0

    0
  20. zul joi says:

    Positifnye abg rosyam perli tv3, seharusnye tv3 lah yg patut terasa..betoi tak…yg baik harus lebih baik.. yg tidak baik mesti, diperbaiki..tv3 mesti mencontohi tv al hijrah.

    0

    0
    • Aku says:

      fIRST time aku dgr pun aku rs dia perli artis2 yg berpakaian ala2 mat saleh celups dgn tv3. aku x rs dia perli tv alhijrah. Tapi mungkin dia x patut menggunakan ungkapan sinis yg bt org slh fhm. ‘nasib baik’ dlm ayat dia tu mcm x kena pd tempat.

      0

      0
  21. Noorhidayah says:

    Entah lah susah nak cakap ,… masing – masing ada pandangan tersediri……

    0

    0
  22. a says:

    ayat tu rasanya samalah macam kata dalam islam ni “nak cuit pun tak boleh”
    jangan salahkan non-muslim lepas ni. yang islam sendiri pun suka hati mulut dia je nak cakap apa so kalau lepas ni non-muslim tak respect islam ingatlah peristiwa ni.

    0

    0
  23. Anonymous says:

    aku rase rosyam perli TV3 sebenarnya. ce dengar baik2 ape yg dia cakap.

    0

    0
    • lelakihebat says:

      Kalau dia perli janganla dia cuit errakan.. baru btul gitu.. :)

      0

      0
      • Anonymous says:

        Dia cuit Erra.. tangan dia berlapik dgn cangkuk hook kan?
        Ada tak Rosyam sentuh dgn penuh bernafsu berahi?

        0

        0
        • Raja minah jambu 24jam mengadap co says:

          elehhhhhh orang2 ni sengaja nk buat ceritaaaaaaaaaa betol2 benda ni tkde ape2 ponnnnnnnnnnnnn !! anggap ape yg dorang dh cakap pasal rosham tu KELAKAR sudahhhhhhhhhhhhhhh…..

          0

          0
      • kau tahu mana says:

        cer tngok balik video tu..spa kata dia cuit dengan cangkuk hook??dia tampar guna tangan dia..pastu erra bangun..n kau tau mana dia sentuh dengan berahi ke x??..persoalannya bukan dengan berahi ke x..sentuh tetap sentuh.

        0

        0
  24. zura says:

    die nk naik kn name die kot..tu yg nk cipta konterversi..hurmm..

    0

    0
  25. Anonymous says:

    cakap tak cakap sama je dosanya…

    0

    0
  26. Muhammad Afif says:

    Mungkin Rosyam tak sengaja kot . Mungkin dia saja nak buat ‘ lawak ‘ sekadar suka-suka je … Mungkin tanggapan orang lain . Sepatutnya si Rosyam ni fikir lah dulu sebelum nak cakap , ada segelintir pihak fikir positif dan ada segelintir pihak fikir negatif tapi sepatutnya perkataan macam tu tak patut keluar dari mulut si Rosyam . Penonton ASK bukan beribu mungkin berjuta orang . Tapi takpe lah maafkan je laa dia , mungkin dia tak sengaja . Manusia tak sempurna kan ? semua orang ada buat silap . Dah lah jangan nak kecoh2 . Tapi yang peliknya sekarang ni kenapa dekat newsfeed Facebook dengan Twitter ramai cakap ASK tahun ni tak best langsung ? pelik kot –‘ majoriti cakap tak best .

    0

    0
  27. Linda says:

    Setiap manusia ada keterlanjuran. Saya pasti Rosyam noor pun tak der niat nak mengutuk atau menyentuh hati mana-mana pihak. Kita janganlah cepat melatah, jangan cepat mentafsir dan menghukum. Kalau dah nama terlepas cakap, itukan namanya perkara yg diluar jangkaan. jgn cepat menghukum…

    Bagi yang isu ba**** tu, knp perlu salahkan TV3? Satu malaysia nampak yang insan itu terpaksa naik ke pentas kerana orang2 kuat drama tersebut tiada yang turun ke pentas. Takkan lah TV3 nak menghalang pertolongan yg dihulur. Nanti timbul pulak isu lain..

    0

    0
  28. peminat zizan tahap gaban says:

    Aku lebih suka lawak zizan. Betul2 mengena punya ayat. Tak nak dokong si poziah pasal ada wuduk.

    0

    0
    • peminat zizan tahap gaban says:

      dan juga si Pierre Andre. Sempat juga mengingatkan penonton tentang Allah swt dan Rasulullah saw.

      0

      0
    • lawak ka says:

      lawak ka..ak rsa dia cm memainkn wuduk ja..ckp pndai..x leh sentuh sebab ada wuduk la..realiti lain plak..masa berlakon ada jgak adegan pegang2..ak x rsa dia ikhlas nk menyampaikn teguran ka apa ka..lebih kepada buat lawak..kalu betul dia nk tegur cara halus,realiti pn dia x kan wat cmtu..dia ngan rosyam ni..sma ja..ak drpd dlu x suka dia..sejak dia clm ceta hantu bonceng..yg ak pelik..ada jgak yg masih nk sokong dia..wpun terang2 apa dia ckp tu..kdg2 menyentuh dan mmpermainkn bab2 agama..tu la manusia..klu dh taksub..org tu kata pa pn..di ia kan ja..

      0

      0
    • hepi says:

      zizan punye lawak lame2 jdi x lawak… ade some part x sesuai di gunakn..malu nk sebut balik..perasn x die ckp.dkt fouziah ghous…’xde kemaluan’..(.sory to repeat that words again) mmg la die maksud kan lain..tapi kalo org y otak kuning..xke jadi lain… masuk die pun x kena care… lagi satu… nk salam ..salam lah.dgn org lame..hormat lah sikit…x yah sambil ckp ‘salam kat tgn x kan kat lutut plak’…

      0

      0
      • Anonymous says:

        Yup aku setuju dgn apa ko ckp.. Dh mcm rude.. Xde adab ngan org tua.. N x hormat org n psl air sembahyang pun diperkotakkatikkan.. Puncanya apa sbb nak org nampak dia hebat.. Dia pelawak tersohor la kann so apa dia buat semua ok.. Wat malukan pelawak lama mcm AR TOMPEL, MATSENTUL.. Xde lak dia cite psl kemaluan org.. Mcm mjatuhkan maruh org.. Biarlah si foziah x brape nk bermaruah pun dr pakaiannya tp ayat zizan tu kurang ajar… Lawak bodoh je manjang, berlakon nan adoooooo… Balik2 jd mat rempit.. Balik2 cikaro.. Ntah pape lah.. Bajet pan asian lahhh sgt…

        0

        0
      • this is me says:

        ak pn nk join psal zizan ni…mulut dia makin lama makin celupar..mentang2 la dh femes..perangai makin teruk..ak memang rsa x sesuai bila dia ckp..ikan duyung pa cmni..x da kemaluan..pa ka bodohnya lawak tu…pastu suma gelak..cm si## sekor2..klu berlakon pn mana ada lawak mana pn..sumanya mcm kau ckp la..watak2 cikaro..watak2 sampah yg x membawa apa2 kebaikkan or pengajaran pada masyarakat..ak rsa dia ni jadi bahan gelak org ja..x ebih pda tu..dia ja yg x sedar..org luar pandang dia ni..mcm ntah apa2..kalu nk dbandingkn dengan pelakon2 tersohor yg lain..ada jgak gaya pelakon..dia ni..pak lawak yg bila2 ja org akn lupakan satu ari nnti..sorry zizan..maafkn ak..tpi ak dh lama simpan.

        0

        0
      • Anonymous says:

        bagos la si zizan cakap mcm tu..mcm dia sindir si poziah..dia kan ckp kat poziah “muka lawa tapi x de kemaluan”..

        0

        0
  29. Anonymous says:

    xsuka ASK tahun ni sbb lawak sume mengata. org ni dok kenakan org ni..

    0

    0
    • saya setuju says:

      yg best mlm tu…ifa,lan pet2..terbaik la lan pet2,,yg gelak2 tu..ngan ak sekali gelak..then azlee n norkiriah pn ok..x hambar..rita n adiputra nmpk sweet cuma bnyk sgt pegang2 n pelok…yg tu ak rsa cm nk bagi penampar..tpi at least x la bosan..pastu x best bila muncul wahid..entah apa2 la..ak bila nmpk ja dia menari pa2 kt pentas tu..ak dh rsa x best..ayah ak sekali pn ckp cmtu.asal amik dia..berjoget entah pa2..pastu dialog x da point..over act plak tu..ingt lawak ka..annoying ada la..then dialog fiz fairuz yg ckp kt rita psal cerai tu..yg tu ak rsa cm x sesuai ja nk ckp..pastu awal kata kt bendahara yg ayahanda (dato’ razali” tu bkan takat rabun ja..pekak sekali..yg ni pn bagi ak entah pa2.then si over didie alias..npa la tv3 x serik2 lagi nk amik artis2 over naik atas pentas.org cmni mempunyai habit utk menguasai pentas mcm pentas diorg yg punya..ak rsa skrip didie tu x da pn..entah pa2 dia mengomel..pastu mnjerit2..dh tu x reti2 nk blah..bertempek lama2 kt situ nk watpa..kesian dengan-lofa sebab x bnyk fungsi dia dlm majlis tu..bnyk skrip dia tpaksa dipotong oleh bendahara sebab diorg x ckup masa,kesian jgk kt salim banchik sebab bukan dia sengaja nk potong2..tpi org yg suruh..nmpk mcm dia plak yg bersalah..then umie aida..nk bckp ja..kena potong..pastu lupa skrip sebab majlis dh berterabur..ak x ingt lagi spa..tpi memang betul..ramai sgt nk pekena org tu..pekena org ni.masing2 nk tunjuk hebat..kesimpullannya…ASK12 ni..BERTERABUR.

      0

      0
  30. for muslim says:

    Setiap kena hati2 perkara Islam xblh dimainkan xkira sengaja atau tidak lebih baik guna cara lain jgn jd biadap sampai isu agama jd bahan…agama bukan utk dimainkan…agama dijaga dengan teliti…itulah berlakun bidang haram sbb sentuhan dan bermacam sekali yg keluar dr akidah…Islam xmenyuruh bukan muhrim blh bersentuh apatah lagi berpelukan walaupun berlakun…ia tetap perbua

    0

    0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer merah biru sama aje original says:

      artis2 bukan nk pelekeh kn islam dengan kelakar nye tapi korang je yg nk remeh temeh kn perkara yg tk sepatut nya di temeh nye pon kan…..perkara kecik korang sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kasi besar2 kn macm lembu tk pegi skolah !!

      0

      0
  31. for muslim says:

    Setiap kena hati2 perkara Islam xblh dimainkan xkira sengaja atau tidak lebih baik guna cara lain jgn jd biadap sampai isu agama jd bahan…agama bukan utk dimainkan…agama dijaga dengan teliti…itulah berlakun bidang haram sbb sentuhan dan bermacam sekali yg keluar dr akidah…Islam xmenyuruh bukan muhrim blh bersentuh apatah lagi berpelukan walaupun berlakun…ia tetap perbuatan yg haram…

    0

    0
  32. adik Ro kakak Syam says:

    Ni bukan lawak..title x kna langsung…ni namanye mpsendakn islam.. Bkn tv alhijrah,tp islam itu sendri mmg xizin kn.. :@

    0

    0
  33. for muslim says:

    Konsep anugerah pun xkena cuba cari.konsep ala Islam yg tiru gaya bkn Islam kenapa…sama saja semua xda didikan agama hanylah didikan sosial saja…ambil kesempatan keatas wanita banyak…masing2 nak glamor jual maruah pun xpa…isteri org dia pegang…cuba kita buat kat bini dia…isteri org pun sama xtakut dosa…yg suami seronok org tengok bini dia mcm tu dan dia rasa bangga bukannya dosa…

    0

    0
  34. huahuahua says:

    the most yawn ASK ever..i just don’t get it.

    0

    0
  35. mak temah sebelah rumah says:

    tapi kaum ko tak di terima oleh tuhan…malah dilaknat lagi..bawak2 la bertaubat sementara masih ada kesempatan ni…pokok pangkal diri sendiri untuk berubah kepada yang lebih baik…*jika ko islam laa….

    0

    0
  36. lolok says:

    okla pembaharuan yang nak dibuat dalam anugerah skrin, tapi agak bosan sebab dari nak tgk anugerah, terus jadi “teater” yang panjang sampai 10 minit gitu.tak sangka temanya mcmni, lawak yang boleh gelak pun Iffa raziah ngan Lan petpet ja kot sbb org tgh bosan dan dorang terus muncul buat lawak. tahniah ye.

    0

    0
    • cantik sungguh dirimu says:

      yg best mlm tu…ifa,lan pet2..terbaik la lan pet2,,yg gelak2 tu..ngan ak sekali gelak..then azlee n norkiriah pn ok..x hambar..rita n adiputra nmpk sweet cuma bnyk sgt pegang2 n pelok…yg tu ak rsa cm nk bagi penampar..tpi at least x la bosan..pastu x best bila muncul wahid..entah apa2 la..ak bila nmpk ja dia menari pa2 kt pentas tu..ak dh rsa x best..ayah ak sekali pn ckp cmtu.asal amik dia..berjoget entah pa2..pastu dialog x da point..over act plak tu..ingt lawak ka..annoying ada la..then dialog fiz fairuz yg ckp kt rita psal cerai tu..yg tu ak rsa cm x sesuai ja nk ckp..pastu awal kata kt bendahara yg ayahanda (dato’ razali” tu bkan takat rabun ja..pekak sekali..yg ni pn bagi ak entah pa2.then si over didie alias..npa la tv3 x serik2 lagi nk amik artis2 over naik atas pentas.org cmni mempunyai habit utk menguasai pentas mcm pentas diorg yg punya..ak rsa skrip didie tu x da pn..entah pa2 dia mengomel..pastu mnjerit2..dh tu x reti2 nk blah..bertempek lama2 kt situ nk watpa..kesian dengan-lofa sebab x bnyk fungsi dia dlm majlis tu..bnyk skrip dia tpaksa dipotong oleh bendahara sebab diorg x ckup masa,kesian jgk kt salim banchik sebab bukan dia sengaja nk potong2..tpi org yg suruh..nmpk mcm dia plak yg bersalah..then umie aida..nk bckp ja..kena potong..pastu lupa skrip sebab majlis dh berterabur..ak x ingt lagi spa..tpi memang betul..ramai sgt nk pekena org tu..pekena org ni.masing2 nk tunjuk hebat..kesimpullannya…ASK12 ni..BERTERABUR.

      0

      0
  37. Anonymous says:

    dia terlanjur jak kali..n then he realize he made some mistake jgk nanti tu..kan3? =p

    0

    0
  38. erin says:

    itu pun nak jadi hal …..

    0

    0
  39. rupanya rupamu says:

    Bagi pendapat haku…. semua pon melalut lalut ke laut, ntah apa2 laaa…. tapi yang paling-paling berkesan… peringatan dr ucapan Pierre Andre … benar2 menginsafkan……

    0

    0
    • maibiskut says:

      yelah… ala2 shamsul yusof yg kerap ucap alhamdulillah bila menang.

      0

      0
      • lawak betul says:

        ucap alhamdulillah..tapi hasilkn filem rempit..bohsia..bohjan..kononnya utk pengajaran .perempuan laki berpegang2..berpeluk2..ada unsur2 sek* bebas..lepas tu menang..ckp alhamdulillah..lawak2..

        0

        0
  40. kuikuikui says:

    hehe… rosyam punya ayat ja hangpa dah kata dia persenda agama, tuuuu yg byk2 dok pegang tangan janda, bini org, laki org, terdedah sana sini, bercampoq laki pompuan, xkira persenda agama ka?

    0

    0
  41. berterabur says:

    yg best mlm tu…ifa,lan pet2..terbaik la lan pet2,,yg gelak2 tu..ngan ak sekali gelak..then azlee n norkiriah pn ok..x hambar..rita n adiputra nmpk sweet cuma bnyk sgt pegang2 n pelok…yg tu ak rsa cm nk bagi penampar..tpi at least x la bosan..pastu x best bila muncul wahid..entah apa2 la..ak bila nmpk ja dia menari pa2 kt pentas tu..ak dh rsa x best..ayah ak sekali pn ckp cmtu.asal amik dia..berjoget entah pa2..pastu dialog x da point..over act plak tu..ingt lawak ka..annoying ada la..then dialog fiz fairuz yg ckp kt rita psal cerai tu..yg tu ak rsa cm x sesuai ja nk ckp..pastu awal kata kt bendahara yg ayahanda (dato’ razali” tu bkan takat rabun ja..pekak sekali..yg ni pn bagi ak entah pa2.then si over didie alias..npa la tv3 x serik2 lagi nk amik artis2 over naik atas pentas.org cmni mempunyai habit utk menguasai pentas mcm pentas diorg yg punya..ak rsa skrip didie tu x da pn..entah pa2 dia mengomel..pastu mnjerit2..dh tu x reti2 nk blah..bertempek lama2 kt situ nk watpa..kesian dengan-lofa sebab x bnyk fungsi dia dlm majlis tu..bnyk skrip dia tpaksa dipotong oleh bendahara sebab diorg x ckup masa,kesian jgk kt salim banchik sebab bukan dia sengaja nk potong2..tpi org yg suruh..nmpk mcm dia plak yg bersalah..then umie aida..nk bckp ja..kena potong..pastu lupa skrip sebab majlis dh berterabur..ak x ingt lagi spa..tpi memang betul..ramai sgt nk pekena org tu..pekena org ni.masing2 nk tunjuk hebat..kesimpullannya…ASK12 ni..BERTERABUR.

    0

    0
    • letih says:

      eh berterabur, ko tak yah ulang2 post komen yg sama boleh tak? komen pertama ok aku setuju,..komen kedua, eh apahal nak post dua kali…komen ketiga..SEMAK!

      0

      0
  42. sha says:

    HEHEHEHE….MALU OOO TGK BAJU ERRA.TP ADI PUTRA ENSEM GILE.WEWITTT…

    0

    0
  43. ggenerations says:

    Lawak zizan pasal dia ada air sembahyang pun kira perlekeh agama. Kalau takde air sembahyang maka boleh sentuh bkn muhrim?

    0

    0
  44. fifi sukeeee says:

    sha…adi putra mmg ensem ooooo~sukeeeee..takpe erra kan slim…its beautifull
    tapi kalau izara ade mesti cun!dahla chomel…^.^V

    0

    0
  45. anon says:

    Perkara duniawi dan ajaran agama memang lah x dapat nak ikut satu jalan. Kita pun tau kalau duniawi ni, mmg lah tak dapat nak campur dgn hal agama. sbb dunia, materialistik, pentingkan diri sendiri ..fikir2kanla

    0

    0
  46. Anonymous says:

    majlis tu sndri da mengaibkan agama..bukan muhrim bersentuhan ikot ske..tu blom yg plok2 lg..majoriti org islam tp bape kerat je yg ttop aurat dgn sempurna…tp mjilis cmni la owg yg ske tgk..btl x?

    0

    0
  47. ntah ape2 ntah~~~ says:

    sory to say ler~~~ tema n drama2 yg ada smlm cam bdk2 tadika punye event jer pn… ntah sape punye idea ler…. x matang langsung…

    0

    0
  48. Anonymous says:

    elehhhh…..gurau sikit takkan takleh kot….dah la majlis tu boring nak mampos ….konon2 nak buat kelainan…macam drama budak2 je… rais yatim tu pon pasal kena bagi hadiah yg last…kalau tak dia dah balik awal2….drama dan lagu kepala hotak ko berjambul…..

    0

    0
  49. red says:

    pendapat saya..rosyam bukan hina tv alhijrah. tp sebenarnya rosyam telah menghina tv3. seolah2 rosyam nk bgtau tv3 ni jenis yg tak jaga hukum hakam. jenis main redah. dalam masa yg sama nak bgtau tv alhijrah adalah saluran tv yg baik dan berlandaskan islam.

    0

    0
    • logik ka cik red sayang says:

      selepas ak menflash back balik kata2 rosyam..bersama tindakan dia mencuit..dan gurauan2 lain yg x beradab.serta gelak sinisnya ketika menuturkan kata2 tersebut…ak membuat kesimpulan yg ak x bersetuju dengan pandangan kau..dan adalah sangat x logik dia membidas tv3 yg memilih dia melakonkan watak captain beruk tu..cari nahas ka..sound company yg upah dia mlm tu…x psal2 x dpt payment..x gitu cik red..

      0

      0
    • bayu says:

      Laaa xde mknenyer laa si rosyam tue nk perli tv3..dia mmg purposely nk nganjeng tv alhijrah laa…kalo dia nk kata tv3 xtitikberatkn soal pegang2 tue..xker drama2 dia terbitan dia sblm nie yg pernah ditygkn di tv3 tue pn cmtue jgk..come on laaa..sejenis lawakkah itu..?puihhh

      0

      0
  50. halimahjongang says:

    Idea ASK paling hancor abad ni..boring nak mampos

    0

    0
  51. penonton says:

    Assalamualaikum. Pertama kali komen di sini. Bagi saya hal-hal berkaitan agama jangan dibuat lawak…merapu meraban tak tentu pasal.

    Sama jugak dengan si Zizan tu…maaf ya kepada semua peminat fanatik beliau. Kata-kata yang dia ucapkan pada duyung tinggi lampai malam tadi memang agak biadap…..jangan le sebut perkataan ke*****an…..memang la kata dasarnya MALU….tapi bila ditambah imbuhan KE dan AN….kan ke lain maksudnya tu….dan bila dia sebut pasal wudhu’ memang la macam kelakar masa tu….tapi sebenarnya langsung tak lawak!!! Tolonglah jangan buat lagi lawak tak senonoh dan memperlekehkan agama suci kita….kalau alasannya nak berdakwah pun…gunalah bahasa yang baik dan manis…itu kan ciri-ciri orang yang beriman…..semoga Allah memberi hidayah kepada kita semua….aamiinnn…..

    0

    0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer merah biru sama aje original says:

      kalau cakap semua nk manisssssssssssssss n cara cakap macm ciri2 orang beriman di anugrah skrin bila orang nk ketawa !!

      0

      0
  52. cik pizz says:

    Rosyam perli, tengok karektor rosyam dia jenis mcm tu kah… Tgk life die n famli die mcm mana die didik,die antara pelakon ygbetul2 berlakon kerana carik nafkah, tapi apapun dlm acara besa cmtu,ayat2 mmg kena fikir dulu sblum cakap sb x semua faham maksud yg kita nak sampakan

    0

    0
  53. muakeke says:

    aku baru prasan muka abg Nara ni ada iras2 MAN BELON..

    0

    0
    • HERO TUA BANGKA says:

      YA LAH SAMA MACAM MAN BELON..
      NAK2 PART MAN BELON TENGOK MAK MINAH YEM NYANGUNG CUCI
      BAJU TEPI PERIGI DLM CERITER BAWANG PUTIH BAWANG MERAH.
      HEHEHEHE!

      * ALFATEHA BUAT KEDUA2 ARWAH SEMOGA ROHNYER DICUCURI RAHMAT*

      0

      0
  54. sumaiyahaisyah says:

    assalamualaikum kpd semua umat akhir zaman,x baiklah kita kutuk2 camni,saya tau mereka mmg hakikatnya sudah menghina ISLAM secara sengaja mahu pun tidak sengaja tapi sbg umat Islam x patut kita begini,klu nk tegur pon,tegur baik2,ISLAM kan agama yg mudah,soleh,budi pekerti,seandainya RASULULLAH S.A.W masih ada agaknya Baginda s.a.w suka ke dgn tindakan kita semua ni,,,fikir-fikirkanlah dan tanya iman sblum berbicara bukan berlandaskan nafsu.

    0

    0
    • Habibmusaiyah@yahoo.com says:

      Sabda baginda; jika kamu tahu apa yg aku tahu, kamu banyak menangis dari pada banyak ketawa, ingat tu maka apa2 yg kita buat jgn ingat malaikat kiri dan kanan mu itu tak menulis perbuatan, juga kata2 kamu sama ada yg baik mahupun yg buruk semua itu dibawah mengadap tuhan, dan tuhan memanggil mereka2 untuk dipertanggungjawabkan tentang apa yg mereka lakukan, bukan itu sahaja akibat menghina islam jasad Rasulullah menanggung kesakitan akibat perbuatan umatnya yg mempermain2kan islam agama yg paling indah yg dibawah jibril kpd Muhammad Rasulullah Saw, amin segeralah bertaubat nasoha sesungguhnya Tuhan itu amat pengampun, amin, wabillahi taufik walhidayah wwbto. alfatihah. amin.

      0

      0
  55. MARSHA says:

    KALAU NAK TAU.. RAMAI ARTIS PERLI TV3 SEMALAM.. ADA GAK YG MALU COS BAJU YG DSEDIAKAN AGAK X SELESA.. SIAN KAMI TGK MEREKA SEMALAM..

    0

    0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer merah biru sama aje original says:

      ape nk sindir2 kan kt TV3 bodoh kje pe ! kalau baju yg di sedia kn dari TV3 tu tk selesa pakai la baju sendiri !!!!! tk perlu nk main sindir2 huh !!! sewel !!!

      0

      0
  56. mak c kina says:

    Rosyam perli tv3…biar tv3 tau de tv lain yg bleh buat drama melayu yg bagus tp xperlu nk sentuh2 yg bukan mahram..bkn je sentuh,peluk2 pn xde…

    0

    0
  57. bedah jambu says:

    memang melampau gurauan rosyam tu…

    0

    0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer merah biru sama aje original says:

      ape yg melampau nye ! rosham hanye gurau n saja nk bvuat kelakar je pe ! bukan nye ada ape2 pon ! kenape lahhhhhhhhh orang2 ni eh mulot macm kiwak !! tk tau tengok TV ke !! kelakar ngan serius tu lain ! kalau ada ape2 anugerah adaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa je mulot2 kacang dal nk mengata2 artis ! minah jambu tau la ni malaysia tapi jangan la melampau sangat sampai kelakar pon di anggap serius eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee BODOH BODOH BODOH HUH !! memang orang2 ni tk kenal dek untong !!!!

      0

      0
  58. nurul says:

    kesian sebenarnye tgk artis2 yg terlibt dm teater pentas semlm.rsnye mcm mereke memperbodohkn diri sndiri je..kesian2,yg jd putera puteri tu pun byk sgt lah berpegang2 ny.pd hal yg sorang tu laki org (dah le ade krisis rumhtgga) yg sorg plak bibi org(tggu ms je nak bercerai).bertambah2 lah x manisnye majlis mlm tu.

    0

    0
  59. puteri elisa says:

    what so strange…artis semua sengal…perli apa jadahnya kalau dia pun bersentuh2an..lain la kalau x bersentuhan..that’s not the way to do it..you can always decide what to do or not..

    0

    0
  60. Nana says:

    Meh dengar pendapat aku lak…..pada aku TV3 ni ada idea, ada konsep, jalan cerita agak bagus tapi cara penyampaian boleh diperbaiki….Neelofa tak sesuai jadi pengacara majlis besar…nampak kaku dan gabra….Awal boleh tahan….tapi tak suka Scha yang masuk dan bising2 marah2 kat Awal …siap sebut behave……pastu Awal plak tetiba sebut nama Hans Issac….ape hal plak ……..rasanya masing2 buat skrip sendiri……..pada penghujung majlis semua orang hilang kata-kata…tak tahu nak tutup majlis macam mana….perasan tak Fouziah Gaous ada sebut pasal over run….tulah pasal kalau asyik tambah skrip sendiri…….kesimpulannya TV3 kena ingatkan setiap orang yang terlibat supaya ikut skrip jangan menambah2 dialog ….tu yang menyebabkan penonton naik menyampah dan rimas dengan gelagat artis yang perasan dan syok sendiri…

    0

    0
    • ini pendapat saya pulak says:

      ak tngk rehearsal diorg kt tv 3 petang tu..pastu ada yg kata diorg x ckup preparation..pastu ubah tu..ubah ni..ak rsa punca masing2 wat ayat sndiri sebab masing2 pn lupa skrip diorg..bleh nmpk bila skrip nenek kebayan umie aida..bila awal tanya ja..lama baru dia jawab..pastu goyang2 badan kononnya kena rasuk bagai..padahal time tu nk cover lupa skrip..masing2 mcm x ingt skrip masing2..last2 berterabur..lain kali klu nk wat konsep2 cmni..wat la preparation lebih awal..wat betul2..x psal2 memalukan diri sndiri ngan anugerah tu skali…ak pn x suka part scha tu..tau la awal tu laki ko..x yah la over sgt..x da spa nk rampas laki ko..cool ja ka scha..

      0

      0
      • hepi says:

        part scha tu pun hal satu hal gak…bkn ke awal tu putera. yg kononnya baru nk tau erti cinta..apsal bwg putih masuk tiba2 ckp putera tu laki die?? tau la korng dah jadi laki bini..jgn la smpai trbawa2 kat pentas pulak.. x professional lnsung…!! kalo korng prsan..mlm tu semua artis bka gossip sesama sndiri..btul x?

        0

        0
    • no to ASK2012 says:

      sya x rsa scha ckp behave kt awal..sya rs dkt neelofa..siap ckp ‘im watching you’..msti la dia tau neelofa tu sbenar nya mcm mana..mayb ska kco lelaki org..da bnyk gosip cinta lokasi dia

      0

      0
      • suka suki kau ja ek says:

        pandai2 kau ja wat spekulasi sendiri..dh ada unsur fitnah tu..bukan ensem mana pn awal tu..kalu lopak nk pn..dia leh cari yg lagi kaya n ensem..nazim othman lagi ensem kot..x da nya dia nk kt awal tu..scha tu sekadar nk wat lawak ja..besa la..baru kawin..hormon excited x ilang lagi..excited nk ckp kt satu dunia yg dia dh berlaki…stardard la tu..huhu

        0

        0
  61. cicie says:

    mmg membsn kn …ada setengah2 part je yg ok n lawak..ape pun aku nak tau gak sape yg jd nenek kebayan tu ek/?????

    0

    0
  62. apek says:

    ala…bak kata semua org yg dok kata pasal anak anwar tu, kena ambil keterangan sbnrnya apa yg dimaksudkan pasal dia ucapkan isu kebebasan agama tu walaupun dah terang lg bersuluh.hahah…jadi sama la kes dgn rosyam, g amek keterangan dulu apa yg dimaksudkan oleh rosyam.hahaha.

    0

    0
  63. Farah says:

    Okay lah , kalau lah rosyam nor berniat untuk menyindir , mungkin saya juga bersetuju dengan itu . Tapi Farah rasa , kita tunggu jela keterangan lanjut dr pihak Rosyam Nor sendiri . Betul tak ? Bab sindir menyindir ni , kadang kadang CAKAP tapi BUAT jugak . Mcm mlm td zizan , Sy peminat zizan , tapi rasa dia biadap jugak mcm tu , dah jatuhkan maruah orang . Mungkin ada cara lain yang lebih sopan . Sdgkan Zizan dalam Rancangan temubual bersama DFK di oasis , bukan main sopannya , tapi depan khalayak ramai , dia tidak pandai pula mnghormati . Itu pendapat farah . Jadi , ada pendapat lain tak ?

    0

    0
  64. zarra says:

    ce tgk wahid. dia xnk salam ngn maya karin pon time dia bg award tu. alasan nati jadi biru. “smart brain’ disitu ok. hati sape2 pon tak sentap.

    0

    0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer merah biru sama aje original says:

      Elehhhhhhh wahid tu kadang2 over nk mampos !!!!!! dlm snario dia yg paling paling popular over dia huh !! macam bagossssssssss !!!

      0

      0
  65. along says:

    Korang cubala fikir positif seme pekara pdang negetif.rosyam ckp mcm tu utk tunjuk tv alhijrah tu bgus dia perli mlm anugerah tgk artis dh mcm mat saleh.x kan dia bodoh nk psendakan agama sdiri.korang tau cr slah org slah sndiri x nampak pikir biar dlm mata biar terang dia pgang pun guna cakuk

    0

    0
  66. Anonymous says:

    Rosyam patot kene bend dr keluar tV lg. kesilapan yg merosakkan akidah…sgt teruk

    0

    0
  67. x suka zizan mainkan agama says:

    ak dh tngok balik lawak zizan kt utube..memang kuang ajar dgn abu bakar omar..siap ckp dia g salam dato razali sebab nk amik darjat nk jadi dato..pastu time aqasha nk angkat fauziah..dia ckp dia x leh angkat sebab ada air semayang..kalu korang dengar betul2..nada dia memang nk mempersendakan nilai wuduk tu sendiri..yg ak hanginnya..satu dewan gelak dengan lawak tu..tmasuk artis2 kita yg memang tahu bab pegang2 ni..x da pa pn bagi diorg..nmpk begitu jahilnya artis2 msia ni..memang diorg tahu hukum mahram2 ni..tpi masing2 wat x tahu..lepas tu leh plak gelak mcm hukum tu x da pa pn..ak dh x tau nk ckp pa lgi ngan msia ni..ptut la bnyk bala..akhir zaman manusia mnjadikn agama sebagai permainan..pastu manusia tu plak dsanjung…rosak msia.org mcm ni..ptutnya dbanned bukannya dbiarkn merosakkan lagi pemikiran budak2 kita yg memng makin jauh.

    0

    0
  68. hamba Allah says:

    manusia tak akan lari daripada melakukan kesilapan . . .

    0

    0
  69. milah penunggu sakti says:

    aqasha kelakar jgak..part diorg yg best..dia kena sound pn rileks ja..dh la nmpk macho..tough lak tu..suka dengar sora dia..romantik je..hehe

    0

    0
  70. Eye Carly says:

    ASK 2012 = Total Fiasco

    0

    0
  71. bio kelantak says:

    Benonya senang aje… sapa yg tk suka tgok benda2 yg ko org rasa main2kn agama baik ko org toksah tgok terus cita2 yg bebentuk hiburan. Tukar siaran terus… jd tk payahlh ko org nk komen2 mncari salah org. Yg korang tgok benda2 hiburan mlalaikn, tgok aurat org ko org tk kira pulak. Bukan ke org yg kuat agama mcm korang tmptnya ditikar smbyg jauh dr mlihat maksiat. Moral: Kita jd manusia jgn nk cari salh org aje, salah sndiri tk nampk. Kita tk thu apa niat beno si royam ckp mcm tu. Allah juga yg berhak menilainya. Sendiri mahu ingat ok..

    0

    0
  72. Sutera Biru says:

    Rosyam ni kn klu blakon suka pegang n peluk heroin yg blakon dgn dia..Majority drama/filem yg dia blakon mesti nk pegang n peluk2 pelakon pompuan..agaknya sbb tu dia ckp mcm tu sbb klu dia kena blakon utk drama tv alhijrah xde peluang la nk pegang2 n peluk2 pelakon Pompuan..

    0

    0
  73. aku lagi cun says:

    rosyam noor memang ingat dia mcm clint eastwood. sampai dah 50 pun nak jadi hero. malangnya this is malaysia. lagi pun kita kena ingat setiap hari kita semakin dekat dgn kubur. so jgn nak cakap yg bukan2 sgt kat atas pentas atau nak bangga sgt dpt peluk dan cuit artis perempuan yang jambu2 sebab diakhirnya jadi tanah dan dimakan ulat je.. harap2 dia mendapat hidayah.

    0

    0
  74. Aku heran dan peliklah says:

    Tgk acara hiburan yg dh sah sah tak ikut landasan agama.Belum tgk pun dh tau.Pastu masuk blog hiburan.Pastu nak berhujah pasal agama?Musykil aku!Salah channel woi..

    0

    0
  75. akak2 says:

    Sama macam zizan yang suka buat lawak guna modal agama…..tak suka betul ….pastu boleh sebut…… takde KE****AN kat Fauziah ghouse yg jd duyung mlm tu…memang la MALU adalah kata dasarnya tapi bila dah ditambah imbuhan ke…dan …an….tak ke lain maknanya? Rancangan tu kan budak2…orang tua pun ada tengok…live pulak tu…cakap main ikut sedap mulut je. TV3 patut bertanggung-jawab dengan hal2 macam ni. Akak memang tak respect ngan ko Zizan walau pn mmg diakui hang berbakat besar…dah lama perati lawak dia ….sori la peminat fanatik Zizan ya.

    0

    0
  76. jebat says:

    yang baik dari allah dan yang buruk adalah dari kita sendiri. so janganlah kita pandai2 sangat menilai orang lain.

    0

    0
  77. azim says:

    mmg setiap kali ada anugerah besar2,mesti artis berebut2 nk cantik,comel,lawa tp kdg2 artis dh x pikir pasal aurat msing2 berebut nk dedah ctu,dedah cni…yg lawak melibatkan agama plk,entah lah artis mcm x tahu x boleh beza yg mane boleh dan yg mane x boleh..main hentam je..

    0

    0
  78. hisha says:

    memamng sangat bodoh..patutla Yusri tak kekal dengan erra…harap cantik je otak kosong…tak educted…Rosyam baru masuk islam ke…tak tau hukum. Untuk pengetahuan pelakon perasan ni Tv al hijrah adalah yang terbaik…moden dan agama…Rosyam memang bonngok…dua-dua pelakon ni dah jatuh so tak de publisiti lagi nak ketengahkan…publisiti murah……memang tak tengokla drama ko orang…

    0

    0
    • yusry says:

      apa kene mengena dgn perkawinan erra/yusry dgn ASK2012 ni? Nak bagi idea komen kat sini biarlah yg logic. Tak educated langsung.

      0

      0
  79. awe says:

    xperlu kata macam2.. hny dia dan Allah yang tau apa niat dia ckp cmtu. masing2 Allah kurniakan otak dan akal, boleh fikir baik buruk tindakan dan kata2 seseorang.. nilaikan sendri, yang baik jadi ikutan..

    0

    0
  80. Siti says:

    aku tgk ASK hr tu mmg banyak lawak yg menghina hukum ISLAM..hukum ISLAM tak bole di buat main2..tak kira apa niat dia nk menyindir ke apa ke..berani betul artis2 ni mempersendakan hukum ISLAM kan…sebelum ckp tu fikirlah dulu..Allah S.W,T beri kita akal untuk berfikir..ingat mulut kita ni bole sedap2 ckp je ke..kerana mulut badan binasa……

    0

    0
    • ana says:

      sy xrasa isu rosyam nie, satu isu yang besar. xnmpk pun dia mempersendakan agama. kadang2 nie manusia, silap org yg kecil punca jadikan isu yang besar.

      0

      0
  81. budok_laro says:

    mu rasa hebat doh ko b’lakon,sapa Islam pon mu nok main2..!!

    0

    0
  82. Hamba Allah says:

    Akhir zaman….inilah gambaran yang semakin hari semakin jelas.Islam dipermain mainkan,dipersendakan…WAHAI SAHABAT SEAGAMAKU
    YG TERLIBAT LANGSUNG ATAU TIDAK DLM MJLIS INI,INGATLAH SAAT KEMATIAN KITA.JGN HaNYUT WAHAI SAHABAT.YA ALLAH,MATIKAN AKU DENGAN PENGAKHIRAN YANG BAIK.JAUHKAN AKU DARI PENGAKHIRAN YG BURUK.

    0

    0
  83. […] Lawak Rosyam Noor Di Anugerah Skrin 2012 Timbulkan Kontroversi […]

    0

    0
  84. ikah says:

    rosyam ckp mcm tu dh jd isu besar yg zizan cakap lg kurg ajar tu xder lak nk d bahaskan.. ramai yg ketawa terbahak2 lak..

    0

    0
  85. aku punye komen says:

    sgt byk skrip dr penyampai anugerah yg sgt mempersendakan ISLAM! dr mula aku dh perasan dan tambah sedih bila tiap kali bahsa senda tersebut disambut dengan derai ketawa penonton malah artis diatas pentas sendiri turut tersengih & ketawa….teruk dan sgt memalukan!…zizan, rosyam nor,umie aida yg tersegel2 tangan laki org..pergghh sgt memalukan…lawak yg memperbodohkan sesama artis…mempersendakan sejarah hidup org lain..dgn ucapan yaAllah berulang kali oleh beberapa artis kononnye lawak dimata mereka..tolong la penerbit buka mata dan telinga supaya lebih peka dgn AGAMA sendiri!..

    0

    0
  86. otak rosyam letak kat kepala lutut says:

    terus terang aku cakap mlm tu aku tak suka dengan gurauan rosyam. bukan sahaja mengata malah menyindir orang kerdil. pada aku rosyam lansung dengan ada niat untuk menyindir tv3. dia buat dengan sengaja! diulang sengaja! takkan korang tak dengar apa yg die cakap? sangat rude. ” nasib tv3 boleh cuit2, klu al hijrah tak boleh”. fine! aku boleh trima kalau die nk sindir tv3. tp macam mane plak lps tu die sindir org kerdil ” aku sumpah ko jadi pokok kelapa supaya ko boleh tinggi (lebih kurang ayt die) dan paling bagus org kerdil tu siap jawab “saya x nak jadi tinggi sebab nanti sya lupa diri”. xcukup dgn tu rosyam balas “elok la ko smpi bila2 ko akan mcm tu”…ada lagi ayat yg aku tak clear tapi aku ada dgr jugak la rosyam cakap perkataan “buruk”. tak dpt nk dipastikan ayt yg sahih perkataan “buruk” tu mengenai apa. mlm tu mmg aku benci rosyam. mulut sgt kurang ajar. tak memahami sensitiviti org lain lansung. tlg jgn hina kelemahan org lain. bodoh! itu la jadinya kalau nk bergurau tak guna otak! otak letak kat kepala lutut!

    0

    0
  87. takeiteasy says:

    pasal ni tau pulak nak bersuara para artis yang pakai ntah apa2 awat x da sapa yang nak sensitif ???
    benda kecik tau pulak nak bagi besar pi canang 1 negara tapi benda yg terang2 sangat salah buat mcm x da pa pulak
    masa aku dgr rosyam wat lawak mcm tu x terlintas pn dia nak hina stesen tv al hijrah
    emmm ntah laaaa

    0

    0
  88. miss oppssss says:

    Xpayah nak canangkan apa yang dikatakan oleh Rosyam Nor…. Bagi aku semua artis yang rata2 adalah Muslim mempersendakan hukum agama…..
    1. Pakaian menyeksakan mata….
    2. Perilaku yang tidak dijaga…
    3. Tutur kata yang tidak dijaga….

    and paling meluat, apa motif seorang artis yang telah bergelar suami secara sah kepada perempuan lain mendukung duyung masuk dan keluar pentas>? Memang padanlah Zizan kata ‘xda kemaluan; sebab merelakan diri didukung di depan khalayak ramai, di dewan dan juga penonton di rumah…

    Saya x baik, saya x sempurna, tapi ASK kali ni memang sgt mengjengkelkan saya…

    Sekian

    0

    0
  89. opah says:

    mende la deme ni ngarot.. opah tido dulu la ye

    0

    0
  90. teh_ais_kaw says:

    zed zaidi mana??sila ambil tindakan!

    0

    0
  91. oldmanstyle says:

    Rosham Nor Bodoh!..xtau agama jgn permainkn agama..mana zed zaidi??..xkan xmelenting kot??ops lupa lak depa org pro kerajaan..patut la diam diri..pphhuuiii!!

    0

    0
  92. Double LOL says:

    Lol , yang sembang rancak pasal agama tu pun tak sedar diri, kat luar dedah aurat sesuka hati . Tu pun ada hati nak berhujah bagai . Nak kata orang bodoh tu , tengok2 lah sama diri tu yee . Tegurlah dia elok2 , yang korang tegur macam sampah ni apahal ? Iskk , tak paham aku .

    0

    0
  93. […] Lawak Rosyam Noor Di Anugerah Skrin 2012 Timbulkan Kontroversi […]

    0

    0
  94. nur says:

    mkin lama mkin mlampau…..artis pkai bju dedah aurat,,,pluk2,,,,x tkut azab zpi nraka ker….bla dtegur diorng ckap ” itu antra sya dngan tuhan………”..moga2 xdak yg trikut…

    0

    0
  95. kaisar says:

    rosyam tu tegur tv 3 knpa fikir lain bagus lah dia bg tahu contoh yg tv alhijrah tu x mcm tv 3 bg yg x tahu

    0

    0
  96. […] Lawak Rosyam Noor Di Anugerah Skrin 2012 Timbulkan Kontroversi […]

    0

    0
  97. insanbiasa says:

    rosyam sangat teruk.xpayahla nak hina &mempersendakan agama sendiri.bodoh btoi.kalo dah jahil agama sgt baik diam ja jangan memandai nak buat lawak paling bodo tu.dah tua2 pun xseadq diri g.ingatla mati sama.suma artis sama ja!!

    0

    0
  98. duku buakang says:

    tak cerdik..benda ni pun nak dijadikan isu agama oleh penonton islamic yg emosi dan tak berapa cerdik… fahami maksud pelakon dulu la sebelum nak komen… jangan main hentam saja.. bagi lah dalil al-Qur’an dan As-Sunnah adakalah cuit muit tu haram mutlak…kalau ada khilaf, jangan dijadikan isu lah..tak berapa cerdik..setakat nak tunjuk lebih Islam baik tak payah lah…. depa yg cakap pasal cuit kita kata dosa, ingat…..kita lagi berdosa kalau bercakap untuk mengaibkan orang semata-mata kononnya islamik la sgt

    0

    0