Written by AbangNara | October 27th, 2014

Hebat. Inilah aura Lara Alana, puteri sulung Awal Ashaari. Baru 2 hari membuka akaun Instagram, jumlah pengikut yang dikumpul oleh Lara telah pun melebihi angka 100,000. Tidak dinafikan kecomelan Lara Alana memang mencairkan hati mereka yang menatapnya. Tambah menarik apabila ‘caption’ yang digunakan sangat-sangat mencuit hati dan boleh membuatkan mereka yang membacanya ketawa.

lara alana

Lebih awesome lagi ialah apabila gambar-gambar ketika hari kelahiran Lara Alana turut dikongsikan secara teliti di akaun Instagram tersebut. Apabila Abang Nara melihat setiap satu gambar Lara, terasa seperti berada di tempat kejadian pula. Terima kasih kepada Awal dan Scha kerana sudi berkongsi hampir setiap detik dalam hidup Lara Alana.

lara alana

Semoga Lara Alana membesar dengan sihat dan sempurna serta menjadi anak yang solehah apabila dewasa kelak. Rasanya dalam masa 2,3 hari nanti jumlah pengikut Lara di Instagram pasti akan mencecah 500,000. Satu angka yang amat memberangsangkan. Anda boleh ikuti Lara di www.instagram.com/lara.alana. Lagi beberapa gambar Lara ketika awal kelahirannya dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

lara alana

P.S: Serlahkan kejelitaan anda dengan pelbagai rekaan tudung yang menarik pada harga yang amat berpatutan sekali. Penghantaran pantas, kualiti terjamin dan paling penting, mesra pelanggan. Layari www.familynara.com untuk lebih banyak pilihan produk yang akan membuatkan anda rambang mata. Nak lagi senang, boleh Whatsapp terus ke 011-3338-7668 untuk sebarang pertanyaan atau terus buat pembelian.

lara alana
lara alana
lara alana
lara alana
lara alana
lara alana
lara alana
lara alana
lara alana
lara alana
lara alana
lara alana
lara alana
lara alana

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

53 responses to Lara Alana Kini Sudah Punyai 100,000 Pengikut Di Instagram

  1. Leha says:

    kenapa nak expose anak dlm instagram…tak takut “stalker” atau kidnappers ke? rasanya langkah kurang bijak. :(

    0

    0
    • rakyat kebulur bukti negara maju says:

      precious moment..muahh

      0

      0
      • Mata Ke Atas says:

        kesiannnn, bapak giler glamer..anak jd mangsa.

        0

        0
        • Datin Semah says:

          Sampai cam tue sekali.

          Mariah Carey, Madonna, Angelina Jolie, Kim Kardashian dan artis2 barat pun x buat account khas anak2 dia. Please la artis Malaysia…”jual” anak merata2 dlm social media. Konsep yg agak tersasar dan epic failed.

          K bye!!!

          0

          0
        • Olga says:

          hoi awal..kaw ni sibuk nk jaga anak ke…..nk jaga instagram, huh?
          apa daaa…

          0

          0
        • Dilla says:

          korang tengok la sket hari lagi, gambar anak dia ni akan dijadikan medan utk orang promosi jual tudung mempromosi jenama, jual bengkung la, jual pil kurus la, jual perabot la, jual kasut..kondom dan mcm2 zaman sekarang neh. lantak korang la…bukan anak aku pun. next?

          0

          0
        • Baby AA says:

          No komen melainkan Islam sendiri menggalakan kita berserderhana. Islam itu sgt indah dan mudah.

          0

          0
        • Chef Wan Semakin Nyayuk says:

          Lepas ni Rozita Che Wan tiru la tu….

          0

          0
      • dunia oh dunia says:

        kecik2 ko dh expose anak tu ke dunia luar dan glamer. pikir guna iman dan akal boleh tak?

        0

        0
    • Mak Jemah says:

      setuju!!! x payah la buat account khas cenggitu sekali. itu namanya dah taksub n obsessed. share dlm akaun sendiri dah le. nanti gambar2 anak ko kena curi kena edit..kena super impose…baru ko tahu langit tinggi rendah. zaman sekarang kena hati2. hmnnnn….

      0

      0
      • Bedah says:

        artis la katakan kak….bernafas dan bernyawa pun melalui penghargaan manusia; bukan mencari keredhaanNya. itu yg membezakan antara kita semua…

        0

        0
    • Tenuk says:

      Ragam artis Malaysia yg… terlampau.

      0

      0
    • minah jambu merah biru says:

      betol cacap leha tu scha u tk payah expose gambar anak u di instagram dulu pasal anak u tu kecik n comel lagi ok ..biar la dia besar dulu ye..lov uuu..

      0

      0
  2. Just My 2 Cents says:

    I am on Instagram but not sure I would want to create a profile my kids pics online publicly. Lana Alana is cute but my answer is NO. I don’t support that idea. Pictures will be there in all the websites dan mengalakkan komen2 dan spammers yg kurang enak dibaca. Harap Awal dan Scha fikir kesan jangka panjang. I dont think it is fair for the kids too because they have no voice.

    0

    0
  3. nok gebuzzz says:

    rasenye x perlu kot nak expose kan sgt anak tu,terlalu byk pun x bagus….lagi2 masa dia kecik…

    0

    0
  4. katak.. says:

    Melampau lampau giler glamer artis dua org ni… Sampaikan anak yg baru keluar tu pun ada instragram…pehhhh…. Fail.

    0

    0
  5. akutypekoyangpanas says:

    alaaa….yang tak ada account instagram, tak ada facebook pon kalau nak kena kidnap, dah kena kidnap dah…anak dorang, lantak dia lah. semua salah, engko je yang betul!

    0

    0
  6. Girl says:

    baby lara sgt comel..suka tengok dia :)

    0

    0
  7. Pikir Lah says:

    X perlu kut rasanya sampai mcm ni sekali. Perjalanan anak tu masih panjang. Semoga jadi anak yg solehah…

    0

    0
  8. Jenab says:

    Lantak korang ler schaawal , hakak mampu nengok kan haje .. pape pun lara ni cute lah , macam aunty jenab kecik2 dulu . ekekkeke , tak gitu bang nara ?

    0

    0
  9. Pity Them All says:

    IMO…not very smart parent. Sad..

    0

    0
  10. Scha Ada Iras Marion Caunter says:

    Tak terfikir pulak sampai korang semua ni fikir sebab aku enjoy tengok instagram lara ni muka dia cute belaka!takde pulak rasa sampai nak buat jahat ke atau apa-apa.Berbalik pada niat masing-masing jugak.Waktu scha & awal tak tunjuk gambar anak korang marah,bila buat akaun instagram pun marah.Haiii laaa..

    0

    0
  11. Mek Ta says:

    bila pondan dapat anak….cenggini la jadinya. over nyah…

    0

    0
  12. Kelilawau says:

    Penyakit mental nih….

    0

    0
  13. Bapak Anak 4 says:

    taksub giler jadi daddy sampai mcm ni. hahahaha…kelakor.

    0

    0
  14. Kakak Lara says:

    Melayu .. haihh !! Semua ada ja tak kena .. knp tidak doakan yang baik2 saja .. Biarla .. Anak dorg .. Sedangkan rakyat biasa bukan artis pon ada account insta anak, inikan artis .. Gambar kan kenangan .. Biar mcm mana pon mereka lbh tahu protect anak mereka macam mana .. Yg tak suka jgn tgok, jgn follow .. mudah kan ???? Jadilaaa MELAYU yg bijak dan bersih hati .. jgn asyik cr salah org ja mcm kita ni dah bagus sgt .. ermm

    0

    0
    • Mak Tiri Lara says:

      buang yg keruh ambil yg jernih. menegur untuk keselamatan/kebaikan …tak salah. jadilah melayu yg berpikiran positif. peace yo.

      0

      0
    • Sangkak Ko says:

      ini bukan masaalah melayu, cina, benggali, sakai atau negro. everyone has opinion. masaalahnya, dah melampau sangat diaorang ni. kau je x paham2 konsep. x salah pesan memesan kan. kau emo pehal plak. ko bakal jadi orang gaji dia ke?

      0

      0
    • Natalia Fernanda says:

      bagi aku kalau nak buat kenangan…baik pergi cuci gambar2 tu semua tepek dalam album….or just letak dalam computer/hp untuk tatapan sendiri. Letak dalam IG…sama lah macam kau tunjuk kat public. Zaman skrg ni macam2 jenis orang ada…baik berhati2.

      0

      0
    • vee says:

      aku paling menyampah dgn org yg suka kata “melayu ni semua tak kena” org mcm ko ni la buatkan melayu kita ni buruk.

      0

      0
  15. Lily Gaga says:

    Awal ni semua nya ‘over.’..daripada rambut…dressing….kasut…now ke anak.
    Hish..relaks2 la sket kalau iyapun.

    0

    0
  16. Anonymous says:

    kenape shca n awal nih x abis2 tayang anak .. bukan x suka ke ape .. tp macam dah terlalu over sgt .. hilang nilai ekelusif baby tu ..

    0

    0
  17. Cili Padi says:

    tutup aja lah akaun tu. biarlah baby tu membesar secara normal. korang pun bukan kerabat diraja….artis biasa je. keep it to yourself la.

    0

    0
  18. think! says:

    1st time parents memang excited tapi jgn buat sampai orang muak dan nak termuntohhhhhh….

    0

    0
  19. Hilal says:

    agree dgn pengomen kt atas…baby ni dah xde ekslusive nyer dah. jadi mcm badut ronald mc donald gitu.
    too common.
    kesian…

    0

    0
  20. Puii Sikit says:

    ada cara nk kongsi precious moment tapi bukan her own IG la. please…tolong nasihat this young couple. kate middleton pun x share tiap2 minggu gambar anak dia. use your bloody brain la.

    0

    0
  21. minah jambu merah biru says:

    gambar Alana yg no 11 tu tersangat laaaa cute hehe ..lov u alanaaa..

    0

    0
    • whatev will be will be says:

      I know rite!! Kiut seyh!! I think its more to pretty!!god precious expression u got there lara????

      0

      0
  22. iyeke says:

    PUII SIKIT: hehe..the prob is, they are not really young kot..kan? both dah 31/33 dah..tapi dorang bukan the 1st yang buat IG..ramai lagi orang kat luar sana buat, orang biasa pun..tapi lepas ni kalau ada artis2 lain yang buat IG untuk anak dorang ramai la cakap nak copycat dorang ni..awal biasa la, semua orang pun cakap dia poyo.haha

    0

    0
  23. gituu says:

    tunjuk salah…tak tunjuk salah? sbb dia org ni artis sbb tu kita tau/ tengok hari2…yg bukan artis pun berlambak jee buat acc ig anak…

    0

    0
  24. loveumrarrogant says:

    aku slalu upload pic anak kt fb last2 makcik tegur jgn kerap sgt letak gmbr anak kt fb..sbb org kalau nk dengki (sihir etc) ke ape ke sng je bole amik gmbr kt fb..pastu aku terus buang gmbr anak kt fb..cume tinggal 2 pic je..inikan nk buat akaun fb/insta utk anak..idok ler..mencengah lbh baik dr mengubati..

    0

    0
  25. hah says:

    kerap betul awal tayang anak , x lama lg jadi hambar la c lara ni .. sesuai dgn nama .. dah xde ape yg special dah untuk fan ambik tau .. kalau ambik tau pun skdr sedap kan hati awal ..

    0

    0
  26. bijan says:

    ala..apa nk heran sgt anak dia nk ada ig..yg aku heran monyet si emma pon ada ig apa kes?beribu plak tu follower..anak awal ney sekurangnya bila besar nnt dia boleh gak membaca n manage sndri ig dia.yg monyet si emma ney mmg sah2 xkn reti membaca..

    0

    0
  27. lari alini says:

    Dia buat insta khas utk anak dia, maknanye dalam insta mak bapak dia takkan ada gamba baby lara ke? bape banyak daaa gamba nak amik…

    0

    0