Written by serenity | July 10th, 2012

Baru-baru ini, gambar Lana Nordin yang dilihat mengenakan bikini dan skirt pendek warna hitam di tanah seberang telah tersebar dan beliau telah menerima banyak kritikan berkenaan penampilannya itu. Mangga Online mendakwa yang gambar itu diambil di sebuah parti tepi pantai sekitar pertengahan Jun tahun ini.

Bagaimanapun, Media Hiburan yang memetik sebuah akhbar sisipan menulis yang Lana menjelaskan semua yang berlaku adalah secara tidak sengaja dan gambar itu adalah gambar lama yang dirakam ketika bercuti bersama rakan-rakan di Jakarta suatu ketika dahulu.

Saya dapat tahu gambar itu tersebar di internet melalui rakan. Soalnya, kenapa baru sekarang orang baru bercakap mengenai foto itu?

Mungkin juga benar Lana tidak sengaja, dia mungkin berada dalam keadaan tidak sedar sewaktu menyarungkan pakaian itu ke badannya. Kita fikirlah yang positif saja. Kan?

176 responses to Lana Nordin Tidak Sengaja Berbikini Top Di Indonesia

  1. gila.. tak tahu malu ke?

    0

    0
  2. Anonymous says:

    ???

    0

    0
  3. aku says:

    ini la jwpan paling bodoh yg penah aku dngr….
    “X SENGAJA”kalu dah x sengaja pun mcm ni kalu yg sengaja entah la kan!!!!!!!

    0

    0
  4. Lana Nordin?/ penyanyi ke?? ke pelakon?? model?? sikit pun aku tak kenal…tahu pun sebab kontroversi and dulu kecoh kejap sebab dia nak orang panggil dia as Pamela Anderson Malaysia…huh…x sesuai…

    0

    0
  5. Gavan Meraban says:

    “Mungkin juga benar Lana tidak sengaja, dia mungkin berada dalam keadaan tidak sedar sewaktu menyarungkan pakaian itu ke badannya.”

    —> apa benda yang ko tulis ni nara..?? apa kejadahnya dia x sengaja/ x sedar masa pakai baju tu..?? puiii~~!! :P

    0

    0
  6. aku si cantik says:

    ahahahha kata2 abang Nara.. saya setuju.. positif kan kite ni..

    “Mungkin juga benar Lana tidak sengaja, dia mungkin berada dalam keadaan tidak sedar sewaktu menyarungkan pakaian itu ke badannya. Kita fikirlah yang positif saja. Kan?”

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Tak sengaja..ahaha..nanti boleh la jawab kat Tuhan tak sengaja pakai macam tu..ihihi..alasan tah apa-apa..kalau dah nama pelakon, mesti la pandai berlakon jugak dalam dunia realiti..ihihi..

    0

    0
  8. chenta says:

    tu la jawapan artis……….tak sengaja kononnnn….bek ko ttp ketiak ko yg tak seberapa indah nak dipandang tuh…pompuan sengal!

    0

    0
  9. dotdotdot says:

    x sengaja? agaknye bikini tu tiba2 je tersarung kat badan dia kot..tanpa sedar..hehehe…

    0

    0
  10. ayamgoreng says:

    ee. ketiak buruk. tutuplah ketiak tu. tutup aurat lagi bagus, awak bukannya popular, artis sendu harap push up je lebih.

    0

    0
  11. Gavan Meraban says:

    “Mungkin juga benar Lana tidak sengaja, dia mungkin berada dalam keadaan tidak sedar sewaktu menyarungkan pakaian itu ke badannya.”

    —>> apa benda ko merepek ni nara..?? kejadah apa x sengaja, x sedar masa pakai baju?? puiii~!!!!

    0

    0
  12. manusia says:

    semoga kau beroleh Hidayah…aminn..

    0

    0
  13. anonymous says:

    ntah apa-apa alasan….TIDAK SENGAJA? ingat yg membaca bodoh?yg utama, pakaian tu serupa x berpakaian langsung

    0

    0
  14. saya adalah orang says:

    hahaha..hampeh betul Nara kata ..berpakaian dalam keadaan tidak sedar ek..sooo cute…
    Marilah kita sama2 berfikiran positif…
    Fikiran positif memantapkan jiwa…berfikiran positif sentiasa…
    insyallah tidak akan huru hara dunia nie :)

    0

    0
  15. mak jemah says:

    one word utk kau lana….BODOH!!!!!!!

    0

    0
  16. bapok riang says:

    PUIIIIIIII JAWAPAN DAN ALASAN TAK BOLEH NAK BODOH LAGI KE HUH?

    BIMBO TERLAMPAU!

    ARTIS MALAYSIA OHHHH ARTIS MALAYSIAAAA….

    0

    0
    • mikan says:

      correction. bimbo tu kan mksudnya pmpuan cantik tp bodoh..msalahnya si lana ni x cantek pown…dahla hodoh, bodoh plak tu

      0

      0
  17. embok ketum says:

    Apa2lah wei. Ko tu artis, mestilah jadik buah mulut org x kira baik atau buruk yg ko buat..

    0

    0
  18. Anonymous says:

    iya ke????

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Ketiak?? Apakah!!

    0

    0
  20. Mawar Putih says:

    ermmm….tak sengaja yek. tak paham ngan artis sekarang nih. bila buat salah, pastu cakap, tak sengaja. Mudah-mudahan artis2 begini insaf dan mendapat hidayah. itu jek yang terbaik kita lakukan iaitu doakan mereka ni berubah. orang tengok bakat anda. untuk menjadi glamer biarla dari usaha dan bakat anda ok!

    0

    0
  21. Johnjeninz says:

    Kepala hotak ko….dah ko pakai pakaian cam haram jadah mestilah orang mengata…..dulu sekolah xbalaj pendidikan islam ke?? adab berpakaian xpandai?? Cakap macam orang xde pendidikan langsung…..

    0

    0
  22. Anonymous says:

    ko tak sengaja pakai baju macam 2,
    kawan ko pun tak sengaja ambik gambar ko 2
    then kawan ko pun tak sengaja meng upload gambar ko 2
    orang2 pun tak sengaja tengok
    orang2 pun tak sengaja mengutuk ko…..

    TAK SENGAJA….jawapan budak umur 3tahun…… ~sekian~

    0

    0
  23. kaki skodeng says:

    klu kat padang mahsyar esk rase2 ko nk pakai mcm tu x…….

    0

    0
    • crossline says:

      bukan nak tunjuk terer tp kat padang mahsyar kita smua akan b*g*l…
      tp kat dunia ni jgn le sesukati nk b*g*l2 di dpn khalayak. sekian.

      0

      0
  24. Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

    boleh cakap pakai seksi dengan bikini tk sengaja !! kelaka kepe !!!!! bis kalau bepelok ngan jantan kt tepi laot pn tk sengaja ! itu petanda baik main tk sengajaaaaaaaaaaaaaa je………….lantak kau la lana kau nye diri kalau ada yg boikot jngan salah kn sape2 lu pikir lah sendiri ye lanaaaaaaaa……………….minah jambu suka pakai bikini dlm bilek coollllllllllllllllllllllllllllllllll……………………..

    0

    0
  25. PMT says:

    jawapan standard artis bila gambar dh tersebar…bodoh betul…masa nk pakai tu TERSENGAJA kot….

    0

    0
  26. tak sengaja nak tulis says:

    tak sengaja nak kate yang nara sengaja share benda bodoh sekali lagi…sorry la…tak sengaja nak smash nara lagi…adehhhh…siyes xsengaja!

    0

    0
  27. fify says:

    tegur secara berhemah sudah… buat apa tambah dosa sendiri dengan maki hamun… haishh~

    0

    0
  28. mami says:

    oopppsss…. saya tak sengaja terkomen la kat sini. Sori ye…. Jangan pertikaikan ok. heheheh…

    0

    0
  29. lola says:

    aku x kesah ko nak seksi..tp ketiak kedut tu cover sket…kahkahkah

    0

    0
  30. ikan buntal says:

    LANA NORDIN? LANTAK LAA LU…LU INGT LU SEKSI LU BGOS..BGUS MSUK NERAKA LAH LU!

    0

    0
  31. linda says:

    Ketiak berlipat2. Euw. Geli aku tgk. Kalo dah tau ketiak selebet tu tutup la skit. Dia ni sape sbnrnya? Tak menyumbang apa2 pon dalam industri hiburan.

    0

    0
  32. LS says:

    sebab kita nie rakyat malaysia mudah memaafkan sebab tu ramai artis kita nie ambik kesempatan atas kebaikan masyarakat sekrg…buat and then kata saya tak sengaja….budak sek rendah pun dh boleh mengaku ni kan pulak artis malaysia. Zed zaidi anda perlu ambik tindakan tegas terhadap artis2 yg suka tayang badan berlebih2 nie

    0

    0
  33. saya ok jer! says:

    DAH LA TAK FAMOUS. HARAP TERJOJOL JE LEBIH… INGAT RAMAI KE NAK AMBIL KAU BERLAKON? EUWWW.

    0

    0
  34. sinar says:

    semuga sinar ramadhan akan mengubati segala salah faham

    0

    0
  35. whatever says:

    kat akhirat nanti pun jwb yg sama la yeee…’tk sengaja’..

    0

    0
  36. wawawa says:

    Hahahaha… Tak sengaja pakai? Lawok ar mung nih. :)

    0

    0
  37. farhana says:

    ketiak dia ya rabbbiiiiiiiiiii

    0

    0
  38. sya sya says:

    mak aih. ketiak berkerak berkarat pun market eh? tutup lampu pn xberselera jgk :(

    0

    0
  39. abba abba says:

    ketiak.. hmm..

    0

    0
  40. whatever says:

    ketiak berkedut…

    0

    0
  41. No One says:

    hahaha…lawak betul last statement abg nara…dia mungkin berada dalam keadaan tidak sedar sewaktu menyarungkan pakaian itu ke badannya…
    huk3….

    0

    0
  42. hohoho says:

    erk…naper dia nyer tutt besaw lak ni..yg pakai bikini tu kecik cam 20sen jerk..

    0

    0
  43. Anonymous says:

    boleh pulak xsengaja…adeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeyyyy..abeh klu gmbaq bogel yang kuar…oppppsss xsengaja bogel

    0

    0
  44. lana ketiak kedut says:

    auch!abg nara, u letak pic i ketiak kedut kenapa?saje taw sabotaj i!

    0

    0
  45. Aku pemerhati says:

    jawapan dari artis y otak dia kt lutut..lain kali kalau telanjang bulat pn boleh ckp..alamak sy x sengaja la..ketiak awak tu dh la berkedut..ish..kalau brgmbr nk mendada jer..cam lofa..

    0

    0
  46. yachula says:

    pelik manusia zaman sekarang nie…dah buat dosa pon..anggap macam tak ada ape yang berlaku…

    0

    0
  47. lady says:

    dah lah xberapa nak lawa…otak 0 pulak tue!kesian kau…anyway ketiak kecut, berkedut lg karat tue tak payah nak tunjuk kat org sgt lah malu wei…klu ketiak slim cekung, putih mcm miranda kerr xapa lah jgk!memalukan bangsa & agama jerk kau nie tambah plk jawabpan bodoh tue.

    0

    0
  48. acah says:

    pe kejadah nye laaaa alasan xsengaja…ko elang engatan ke time pakai baju tu….
    ke ko di rasuk syaitoooon time menyarung kn bju tu??????
    pasni leh la artis2 laen follow…
    esap dadah – saya xsengaja esap dadah..
    khalwat – saya xsengaja berkhalwat….
    bogel – saya xsengaja bebogel….
    yeeeeeeeeeeeewwwwwwwwwwww…!!!

    0

    0
  49. No One says:

    jom kita lempang dia laju2 pastu cakap kat dia opss..X SENGAJA!!!
    hahahah..baru dia paham ape makna x sengaja tu….

    0

    0
  50. Audrey Hepburn says:

    Aku ni agak susah nak fikir negatif pasal orang. Tapi statement betina garik ni memang buat aku anggap dia memang bodoh piang. Sorry to say…oh not, I’m not sorry at all.

    0

    0
  51. Ina Karina says:

    Apa punya alasanlah.. tak sengaja. Artis selalu guna pakai perkataan tak sengaja ni. Bodoh!

    0

    0
  52. Karl says:

    Ok la…Lana x sengaja…
    Dah gi botox ketiak ko tu kalo nak nunjuk kat org….

    0

    0
  53. LAhaNA n says:

    aku ingat aku je perasan ketiak die..hahahaa… asal ketiak die kecut gile eyh? x sedar ke ketiak tu x cantik…kalau tahu ketiak tu tak cantik sorok diam2…jgn tunjuk kat org..adoiiiii

    0

    0
  54. Shera Roni says:

    Kan aku dah cakap.. retis kite ni.. asal kantoi je, konpem alasan cliche.. gamba lama, gamba lama, gamba lama.. Haha.. Dam!

    0

    0
  55. Well.... says:

    Anyway, bulan 6 aritu mmg lana ni ader ke jakarta..15/6/2012, jumaat, tarikhnya..naik tiger airways..saya tau sbb kitaorg 1 flight..dia mmg pergi ngan beberapa kawan termasuk lelaki yg dlm gmbr tue..tujuan pergi tu x tau tp dr aper yg saya dgr mcm ader shooting or event kat sana..jadi saya x pasti sama ada itu gmbr lama atau gmbr masa dia ke jakarta bulan 6 aritu.. apapun, kiter jgnla tuduh n cakap yg bukan2 ttg dia…lebih baik kita bg nasihat drp mengata.

    0

    0
  56. beta draconis says:

    kalau kentut tak disengajakan..den tak kisah..

    0

    0
  57. sexy n i know it says:

    pale hotak ko la lana… mcamna la agknye kalau mak bapak ko tgok pict2 ko tu nanti..

    0

    0
  58. kak Nera says:

    Kebodohan tahap Gambit..

    0

    0
  59. leman lambung says:

    NI DINAMAKAN POMPUAN BODOH TAHAP GABAN.DAH DIA PUNYA TETEK PUN YG PALSU SEKADAR BERPAKAIAN MACAM TU LAGI LAH DIA X HERANKAN DOSA PAHALA PUN DAH X KISAH DAH.

    0

    0
  60. lana nordin says:

    ade aku kisohhh???

    0

    0
  61. Jeng jeng jeng says:

    Contoh artis yg layak berdiri di lorong2 suram..

    0

    0
  62. makhluk asing says:

    eeuwww ketiak kedut2..

    0

    0
  63. i am xoxo says:

    lana noordin BODOH. oppss aku xsengaja tertype BODOH.

    0

    0
  64. LANA LONI says:

    Lana Nordin Tidak Sengaja Berbikini Top Di Indonesia

    Bestlah alasan si Lana ni. TAK SENGAJA. Maksudnya, takde niat nak berbikini. Maksudnya, masa dia berpakaian tu, dia sememangnya tgh pakai jubah & bertudung tapi ntah tiba2 semua jubah & tudung dia terbang lalu tinggal bikini je. Sebab tu dia secara tak sengaja berbikini. Hahahahaha …. itulah manusia bila kurang ilmu, dahlah bodoh, sombong pulak tu. Boleh beri alasan tak sengaja. Macamlah bikini tu lekat kat badan dia tanpa dia sedar.

    0

    0
  65. cintalara says:

    comment paling buduhhhhhhhhh

    0

    0
  66. Anonymous says:

    macam mana bleh x sengaja ni?????

    0

    0
  67. adik zed zaidi says:

    aku rasa akan srh abg zed aku bg saranan pd artis m’sia pergi skolah bg belajar sikit cara2 nk mjawab soalan2 dr wartawan …ini krn supaya artis m’sia tidak mnampak kan diri mrk terang2 bodoh…wlaupn aku tau mrk smua skolah x tggi….sian artis m’sia…

    0

    0
  68. jubuq mu lana says:

    jawapan paling bodoh dari seorang arits yg pernah aku dengar sepanjang aku folow dunia hiburan ni. betoi la,, kalo kentut tak sengaja buleh terima. ade ke berbikini gitu tak sengaja giyayayahahahahhaha mau digelak org statement ko ni

    0

    0
  69. Mensbrief says:

    Kutuk kutuk pun tak guna jugak…dosa korang nanti dapat kat dia……mana tau dia insaf dapat masuk syurga…tapi korang yang duku asyik kutuk ni tak insaf insaf pastu masuk neraka….sian mereka…….

    0

    0
  70. lar says:

    aku pun tak sengaja google ‘tetek lana nodin’

    0

    0
  71. Anonymous says:

    Balik kampung le……..x perlu jadi artis. Bertaubat. Kesian mak bapak dapat anak macam ni.

    0

    0
  72. i hate LANAT says:

    alah, ayat nk kaver mmg la gitu, tak sengaja kunun ..
    kat donya yang fana ni bley ar nak cakap tak sengaja tapi kat akhirat sok ,
    nak jawab gitu gak ke ???

    alaaa, lgpun lana nordin ni kan retis tak femes, haruslah pki bikini nak mengfemeskan diri , mcm zarina anjuling tu ..

    0

    0
  73. petani_moden says:

    Ketiak berkedut2!!!da taw berkedut tuh dok gatai lg nk pkai bju nmpk ketiak…apela nk jd dgn org zaman skang….ish2..

    0

    0
  74. lily says:

    adoii…ketiak dia kedut daaa…~~~

    0

    0
  75. Diri ini says:

    senang je artis jawab bile ade kontroversi cenggini…’x sengaja’…jawab je lah mmg suke pakai cam tue…abis cite..org pun tutup mulut…lagi nk nafikan…cm ne org nk pk positif…

    0

    0
  76. BUAH MULUNG says:

    X SENGAJA?HAHA..HARAM JADAH SUNGGUH(Petik kata-kata PM kita)

    0

    0
  77. apaapasaje says:

    takper…lu tak sengaja buat dosa, dengan sengaja nanti ALLAH balas kt akhirat.

    0

    0
  78. mak c kina says:

    aku terkesima jap bl tgk gmbr ni n gmbr yg tersebut…gmbr yg kantoi 2,xla besar mna pn boobs dia…biasa2 je…tp gmbr yg kt ats ni mcm nk tgk dunia luar je…

    0

    0
  79. ff says:

    lol..ketiak die..asal keriping2 keriut2 mcm tuh..haha

    0

    0
  80. malikk nor alias says:

    agak2 minah ni dah kena main ke belum? haha

    0

    0
  81. keropokAyam says:

    ”Soalnya, kenapa baru sekarang orang baru bercakap mengenai foto itu?” yela tu.. nasib baik tak cakap ‘foto i sebelum jadi artis dulu..’ heh!

    0

    0
  82. nyah bikini says:

    body lana cantik so memang patut menjadi santapan…

    0

    0
  83. Anonymous says:

    Pipit dia pun kedut..same cam ketiak

    0

    0
  84. nyah bikini says:

    lana ni mcm ayam pencen dipanggang hangus..hanya sesuai utk jerung tua..eee..geli aku..mcm minah indon murahan

    0

    0
  85. roksta says:

    statement nara mcm bhabi dah . nara elok kau close je blog kau ni .

    0

    0
  86. L says:

    What a hideous tripe…!!!!

    0

    0
  87. just sayyys says:

    dia ni segala-galanya fake. dr hujung rmbut smpi ke hujung kaki.mana ori.kehkeh

    0

    0
  88. giler says:

    gelinye ketiak dia …hitam ….lagi nk tayang

    0

    0
    • Amier says:

      Ketiak hitam berbulu, lebih baik tukar nama Lana Nordin kepada Lana Bulu tak salah aku salah satu nama tempat di kedah.Hairan jugak aku nama tempat tu…apasal taruk nama bulu.

      0

      0
  89. nz says:

    ‘ xsengaja’ ker???entah2 mabuk kot tu yg kate xsengaja.alasan budak sekolah yg br beljar nk menipu…

    0

    0
  90. lanasundalbarai says:

    pompuan sundallllllllllllllllllllll!

    0

    0
  91. mak esah cun says:

    dah la x cantik, bodoh la plak..ape la artis2 ni..sengall..!

    0

    0
  92. aku yg tak sengaja says:

    jawapan tak sengaja tue.. mmg tak boleh terima.. bukannya pejam mata amik baju.. mesti dok pilih2 gak yg mana sesuai.. ker dah termabuk??? Hanya Allah yg maha mengetahuinya…..

    0

    0
  93. noname says:

    LOLOOOOOOLLL x sengaja kate nye. xsangka ade jgk artis yg bodoh camni XD

    0

    0
  94. anti artis says:

    tak sengaja??? asal xbogel je terus…dasar artis gila publisiti murahan

    0

    0
  95. dicey says:

    LANA NORDIN? SAPE DIE NIH?????

    0

    0
  96. santataressa says:

    cam bodoh kn..xyah la bg alasan xsengaja..lagi nmpk bodoh 2… mse kecik2 suh blajar xnk…bila besor bodoh cam kayu…puiiihhhhh

    0

    0
  97. sheimonz says:

    adui.. ketiak hancur.. buruk bebenor nampak… hahahahaha

    0

    0
  98. hamba allah says:

    Boleh ka ckp xsengaja pki bikinii dikhalayak ramai..astaghfirullah..

    0

    0
  99. nashdaddy says:

    Name pun lana nordin.. Aku g repair hal wayering umah kondo kt wangsa maju die tu. Ngn jalang nye tonggeng dpn aku..haha nmpk la kedai kopi.. Bau x mcm lahanat lak.. Betina2…puihhh!!!!

    0

    0
  100. speed_killergal says:

    er…kenapa ketiak dia mcm tu…..

    0

    0
  101. mama comei says:

    eh boleh pulak x sengaja….da x laku kot tu yg tersengaja seksi tu…muka bkan selalu berlakon pn…tersengaja nk cari kontrovesi kot…kesian kt lana ye…

    0

    0
  102. Skodeng je kejenye says:

    Alamak…ketiak kamu sgt la gorgeous..berkarattt….kerlass kau lana..hahahahaa

    0

    0
  103. Lena Norden says:

    I kan dah kata I Pamela Anderson Malaysia!

    0

    0
  104. nolley says:

    die org mlayu ker??? egat kapir td…. opssss….

    WARTAWAN : APE KO RASE ORG RAMAI KUTOK2 N MAKI PASAL KO
    LANA : TLG JGN NILAI I DR LUA OKEHH….
    WARTAWAN : KLU KAT LUA PON DAH BUSoK APE TAH LG KAT DALAM
    SO MCM NER???? BOOoooooo….. poOdarhhh!!!!!

    0

    0
  105. nn says:

    pegila buat plastic surgery mencantikkan ketiak pulakbetina j____g!!!

    0

    0
  106. fica says:

    mana ada org x sengaja pakai baju??

    0

    0