Written by AbangNara | January 19th, 2015

Serius Abang Nara terkejut yang amat. Tak ada niat mahu memperlekehkan lagu Apa Khabar ciptaan dan nyanyian Joe Flizzow & Sonaone, namun lagu tersebut memang tidak masuk di dalam senarai lagu yang Abang Nara anggap akan menang. Namun sudah pasti juri-juri professional lebih mengetahui mutu sesebuah lagu itu. Pendengar marhaen seperti Abang Nara ini kenalah terima keputusan mereka yang lebih mahir di dalam bidang nyanyian.
ajlBerikut ialah keputusan penuh Anugerah Juara Lagu 29 (AJL29):-

1. Juara – Apa Khabar, Joe Flizzow & Sonaone
2. Naib Juara – Masih Aku Cinta, Shila Amzah
3. Tempat Ketiga – Di Pintu Syurga, Dayang Nurfaizah
4. Vokal Terbaik – Dayang Nurfaizah
5. Persembahan Terbaik – Mojo & Caliph Buskers.
ajlApapun selain daripada para pemenang malam ini, Abang Nara ingin melahirkan rasa terharu dan terima kasih kepada Edry KRU kerana membawa Caliph Buskers yang merupakan OKU cacat penglihatan untuk tampil beraksi di AJL29. Persembahan mereka memang amat memukau. Vokal power. Meremang bulu roma Abang Nara dibuatnya. Memang layak mendapat persembahan terbaik.

Tahniah diucapkan kepada semua pemenang. Apa pendapat anda mengenai keputusan dan persembahan AJL29 kali ini? Kongsikan di ruangan komen.

192 responses to Lagu Apa Khabar Joe Flizzow & Sonaone Juara AJL29, Serius Terkejut Yang Amat

    • Karembeu says:

      Fuck..camne bole menang?? Style muzik mcm tu bole diangkat tinggi??

      0

      0
      • Who's Your Daddy says:

        Juri2 rata2 mendapati lagu Apa Khabar melebihi lagu2 top 2 & 3, lolwut? Juri2, aku tanya apa khabar?!!!

        0

        0
        • Datin Semah says:

          Yuna juara “lilitan towel paling tinggi AJL”

          0

          0
        • Mak Jemah X Reti Nak Berhip Hop says:

          aku tanya apa kabarrrrrrrr……aku tanya apa kabarrrrrrrr……

          0

          0
        • Diva says:

          Abg Nara 1 je betul.. Vokal Terbaik.. Dyg Nurfaizah.. hehe ape ape punnnnnnn MOJO & CALIPH BUSKERS memang terbaikkkkk.. meremang bulu roma diva tau.. buskers kat jln TAR terus dibawa ke AJL dan menang persembahan terbaik. saluteeee

          0

          0
        • deng says:

          nyanyi pun mcm tgh mabok.. cmtu boleh jd juara?
          lagu tak indah langsung, puitis jauh sekali..
          juri blackout ke?

          0

          0
        • Bintang Shine2 says:

          Masa Indah nyanyi tu gimik ke mmg jatuh betul2 chandelier tu ? …
          Yg boleh layan Dayang, Indah, hafiz dn Caliph buskers. Tp smhw dah agk Joe menang sbb lagu tu lain dr yg lain wlpn sy sndri tak minat.

          Lain kali Penulis lirik kena kreatif skit buat lirik …. Mcm Lirik Lagu Enjit2 Cemut ke .. Bangau oh bangau ke … Police entry ke … smpi skrng pun famous …. hakhakhak …. Tema2 cinta jer …
          Apa Khabar … Yo … Yo … Apa khabar .. Juri2 lps ni kena pandai2lah jwb

          0

          0
        • Quputeh lutsinar says:

          dari awal sampai abis, si pengacara AG buat tagline quputeh mesti mcm ala2 bapok, lembut2 & suara kepit, kenapa ha? mesti ke buat mcm tue, naik meluat anak beranak aku tgk. TAK PROFESIONAL LANGSUNG.

          0

          0
        • jolyzow says:

          tahun depan lagu AWAK KAT MANA plak kot juara.. yer la lirik lain dari yg lain kata kan.. arrangement muzik pun lain sgt dr yg lain…

          tahun depan yg asul AJL pakat nyanyi lagu mcm sembang kat kedai kopi jer la..

          Aku tanya ko nak order apa?
          teh tarik atau milo ais?
          Dari pagi di kedai mamak,
          bila malam balik tidur,
          Esok pagi hari isnin,
          Hari isnin kena kerja,
          Start kereta masuk jalan Jem,
          Beratur panjang bayar tol,
          tak nak bratur pkai smart tag,
          sampai ofis cari parking,
          pusing2 terus pusing,
          dah parking kena bayar,

          masuk kerja hingga petang,
          hari hari buat marketing,
          bila untung bagi tokey,
          pukul enam balik rumah,
          jalan jem lambat sampai rumah,
          dah smpai perut lapar,
          seluk poket duit kosong,
          telefon kawan pinjam megi,
          sudah kenyang masuk tdor..
          esok kena kerja lagi..

          lirik cerita kehidupan..kuikuiki

          0

          0
        • Peminat Tok Tie says:

          aku suka alyah x menag.

          overrated.

          0

          0
        • Olga says:

          AKU LG TERKEJUT BILA NARA RAMALKAN LAGU “RENTAK LAGUKU” MENANG AJL! LAGU MCM BULLSHIT JE AKU DENGAR!
          MULIA LAGI LAGU APA KHABAR!

          0

          0
        • OKW (orang kurang wang) says:

          Terima kasih kepada Edry KRU memberi peluang kepada mereka membuktikan kemampuan mereka. Yg sihat tiada cacat cela, jangan nak berangan. Orang OKU pun upaya kalau diberi perhatian.

          0

          0
        • lagu tu layak. korang setakat dengar mp3 yg berair bunyinya, korang belum layak menilai seni.

          0

          0
        • dah kalah tu buatlah cara kalah

          0

          0
        • Wwowowowowowowowow says:

          Sharnaaz piji nyayian bekas makwe dlm Twitter.

          0

          0
        • lagu Mojo pun biasa2 je. taraf slot Akasia je dan takde la dapat sambutan hebat asalnya. tapi saya suka persembahan semalam. kalau Aweera bawak pun saya suka. tapi ramai yg tiba2 suka sebab OKU yg ganti Aweera. this is not the case kalau Aweera yg masih bawak lagu tu.
          ramai yg bias pada OKU, bukan dgr lagu pun.

          0

          0
        • yoyo says:

          sharnaz ckp apa ye kat shila lam twitter tu

          0

          0
        • AOKI says:

          AKU LAGI TERKEJUTTT KENAPE X RAMAI YG RAMAL LAGU NI MENANG. SBLM TERPILIH LAGI, AKU DAH RASA LAGU NI LAYAK MASUK JUARA LAGU DAN MENANG. X NAK RAMAL2 SBB MUNGKIN SYOK SENDIRI MCM ORG LAIN. TERNYATA TIDAK, LAGU INI MMG LAYAK. MASA TGH TOP LG, AKU TERFIKIR LAGU NI PATUT MASUK FINAL JUARA LAGU, KLU X MASUK, MMNG SOMETHING WRONG. AKU X MNT GENRE NI TP DAH MMG LAGU NI BEST, LIRIK DAN LAGU, MMG LAYAK MENANG!

          0

          0
        • AOKI says:

          AKU LAGI TERKEJUTTT KENAPE X RAMAI YG RAMAL LAGU NI MENANG. SBLM TERPILIH LAGI, AKU DAH RASA LAGU NI LAYAK MASUK JUARA LAGU DAN MENANG. X NAK RAMAL2 SBB MUNGKIN SYOK SENDIRI MCM ORG LAIN. TERNYATA TIDAK, LAGU INI MMG LAYAK. MASA TGH TOP LG, AKU TERFIKIR LAGU NI PATUT MASUK FINAL JUARA LAGU, KLU X MASUK, MMNG SOMETHING WRONG. AKU X MNT GENRE NI TP DAH MMG LAGU NI BEST, LIRIK DAN LAGU, MMG LAYAK MENANG!

          0

          0
        • AOKI says:

          HELLOOO PESAL KUARKN 2 X??? SEMAK JER. TQ BYE

          0

          0
        • for juara lagu APA KHABAR ni mmg patut menang sbb kekuatan ada pada lirik dan keunikan lagu tsebut..
          cuba hayati n nilai betul2 lirik dia..mmg power…tahniah…

          for naib – i just dont understand y shila ?? sbb masa dia nyanyi xde yg amek port pun except juri…kalau dayang menang no 2 or roman cinta baru aku stuju…full stop..

          tmpt ke 3 – dayang…lgu ni mmg best n layanz….tp hnya d tmpat ke 3…boley laa kan drp x menang…

          congratz to all of them….btw, pgacara AJL dis year sgt laa boring…bosan je tgok…tak gmpak….better lg cheryl, ally dgn fbi dulu…
          sekian…

          0

          0
        • Anonymous says:

          pehal sume nk kecoh psl lirik? yg di nilai bkn lirik je, tp lagu & lirik.
          best jer lagu apa khabar tu, music dia best, lirik pun best.
          spttnya roman cinta tu dpt no 2 @ 3.

          0

          0
        • Khabar Baik says:

          Wei! Korg fkr la!
          Situasi Pertama:-
          1) (Music+Melodi=10 ) + (Lirik=8)
          2) (Music+Melodi=8 ) + (Lirik=10)
          3) (Music+Melodi=10 ) + (Lirik=10)
          Sape menang? no 3!

          Situasi Kedua:-
          1) (Music+Melodi=11 ) + (Lirik=8)
          2) (Music+Melodi=8 ) + (Lirik=11)
          3) (Music+Melodi=10 ) + (Lirik=10).
          Sape menang? no 3!

          Aku percaya, kes Apa Khabar di Situasi Pertama. **muka yakin

          0

          0
        • Ratu says:

          Seriously…Aku tak tau napa…tp aku rasa sedap giler melodi lagu apa kabar tu…Klau len dari len tp tak sedap len citer, ini len dari len tp sedap giler dengar…Kesimpulannya, lagu yg sangat sedap didengar

          0

          0
        • minah jambu tk suka hipokrit says:

          Apa khabar ? Awak kat mana ?

          0

          0
      • Olga says:

        Yuna dan Alyah tak menang….kah kah kah.

        0

        0
        • ani says:

          lupa lagi sorang, hafiz sugip tue, geng nyanyi meleret2, mendayu2

          0

          0
        • Baby AA says:

          tahun depan…irama K-pop pulak memang..begitu? :(

          0

          0
        • KIAH KONGO says:

          #AJL29 Tahniah Shila Amzah kerana telah menjuarai Naib Juara di Anugerah Juara Lagu Ke- 29

          Lagu : Masih Aku Cinta
          Komposer : Shila Amzah
          Penulis Lirik : Shila Amzah

          0

          0
        • Anonymous says:

          To Baby AA, x kiralah irama bangla sekalipn, kalau dah lagu tu bagus, menang le jgk. Yg pntg lagu penyanyi Msia, komposer Msia.
          Btw, ada ke irama kpop? Setahu aku, sama shj, ianya termasuk kategori pop.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Memang RMS dah agak Alyah tak menang. Begitu lah buat perangai kat suami ……. Derhaka!!!!!!

          0

          0
      • melati says:

        Alyah menang la… anugerah “wanita hijab paling brutal” terbaik.

        Lalalalalaa…

        0

        0
      • Bintang Shine2 says:

        Nasib baik edry tak ambil Penyanyi frm Indon tu.
        Mmg trbakar hati klu buat .. Nasib baik Caliph Busker ada …
        Mmg menyelamatkn Edry dr kontroversi.
        Tahniah …. Caliph Busker … Persembhn Terbaik …
        Visually Impaired tp tdk menyekat bakat mrk …
        Mrk buskn kat mana …. siapa2 tahu di sini ….

        0

        0
        • Anonymous says:

          Kata nya depan SOGO sane.

          0

          0
        • Bintang Shine2 says:

          Thnks tp rasanya Kru ambil mrk kot. Mmg tak ada peluang nak tgk mrk prfrm disitu. It’s been a long time tak ke situ. Harap2 KRU adil dgn mrk. No more kontrvrsi lg. Bukan skali jd mcm kes aweera tu cuma kes tu meletup sikit. Mrk dahlh visually impard. Buat Prjanjian dgn adil. Jaga kbjkn mrk. Bnyk Pahala. Harap2 mrk buat Prvte Function sbb sy lbh selesa keadaan spt itu. Klu Caliph Buskers prfrm .. sure tak ada makck2 akak2 nak hug n kisss … Nama Caliph mesti ada nilai2 trtentu. Klu mrk bw lg Ketuhann spt Daqmie .. bestnya. Tk sbr nak cntct Kru prodctn.

          0

          0
        • Chi says:

          Aku xtau kenapa aku rasa edry mcm ambil kesempatan keatas org seperti Caliph Busker untuk tutup kes aweera ngan penyanyi indon tu. Aku harap tanggapan aku salah. Apapun aku rasa bertuah tgk persembahan mojo n Caliph Busker n aku setuju dengan keputusan juri.

          0

          0
        • Bintang Shine2 says:

          Chi tanggapan you mmg betul. Mrk ni dah lama dlm industri. So tahu hw to handle ths kind of situation. Contigency plan mrk mmg xclnt. Lg satu mrk adk brdk mmg genius. Pandai bisnz. You anggaplah rezki Caliph Busker. Tp klu gabungan aweera dgn caliph lg meletup. Masa dngr di Pencetus ummah. Subhanallah suara dia mmg sedap. As long as bkn dr seberang … i ok lg. Kru … plz take care Caliph buskers baik2.

          0

          0
        • budakKL says:

          kat Sogo ler..kan Edry dah bgtau

          0

          0
        • i see their game n it stinks says:

          spot on comments Bntang Shine & Chi. classic diversion tactic by Edry & KRU production. pasni bila situasi dh reda, Mojo will resurface with Indo frontman. what to do, dah sign kontrak kan. Caliph buskers’ 15 minutes of fame was solely due to their God given talent, but most naive Msians thank Edry for giving them “a chance”. reminds me of “lembu punya susu, sapi dapat nama”…

          0

          0
        • Lois lain says:

          Sorry to butt in tapi x baik la nak bersangka buruk. Apa salahnya kita bersangka baik.Dgn edry membawa diorg utk perform kat AJL insyaallah pimtu rezeki Caliph Busker terbuka lebih luas lepas ni. Sebelum ni rasanya ramai x tau pasal Caliph Busker.saya pon baru tau bila tgk AJL. Diorg pon menang kan persembahan terbaik (they deserve it) atas usaha sendiri dan juga rezeki diorang.doakan kejayaan diorg je lah.amin.

          0

          0
        • Bintang Shine2 says:

          Lois lain. Ini bukan kes sangka buruk tp lebih kpd keperihatinan. Minta KRU ni jaga Chaliph Buskrs krn mrk ni OKU. Bw mrk prfrm AJL tiada masalah. Nasib baik bkn singer dr Indon tu. Rasanya lois ni x tahu kes kntrvsi lps2 KRU dgn Penyanyi2. Minta KRU sedar sediakan kontrk yg mndpt Persetujuan bersama dan adil. Singer2 pun biarlh celik Undang2 spya tahu hak2 mrk. Jgn terus legally bindng ctrct tu. Baca smua dgn cermat dn teliti. Nnti jd spt Zizan dgn Wings.

          0

          0
      • zuanzuan says:

        tahun nie sekali lagi juri gagal keluar dari kebiasaan? tempat ke2 dan ke3 masih nk ikut cara lama. kalau mcm nie macam mana lah muzik, komposer, penyanyi dan penulis lirik kat malaysia nak maju. no wonderlah tak byk artis luar ( international ) nk guna khidmat komposer malaysia.

        0

        0
      • apabila orang buta seni terkejut joe flizzow menang

        0

        0
      • Anonymous says:

        Ntah apa ntah…ada kira2tu…..xtaste thn ni…cakap2 jer lagu jd ler

        0

        0
      • zidane says:

        Nara, sila delete komen mencarut ni! xpuas hati pun xperlu f-bomb ok?

        0

        0
    • Pekerja cuai harus dipecat says:

      Mujur prop pentas tak jatuh atas kepala… Cuai bbenar pekerja pentas… Kalau kena, mungkin terus meninggal artis atau pemuzik yang sedang membuat persembahan… TB3 perlu bertindak tegas terhadap pekerja yang cuai begitu.

      0

      0
    • hahaboy says:

      Drpd 12 lagu AJL, Apa Khabar tu blh jgk la tempat ke-2 atau 3. Tapi x sangka blh sampai juara. Mmg rezeki Joe Flizzow dgn SonaOne tahun ni utk angkat nama hip-hop. Yg Shila Amzah dpt ke-2 tu sbb nak ambik hati dia kot, lagu xde la special sgt. Percayalah ke, Sesal separuh nyawa pon lagi best. Paling respek kat Dayang Nurfaizah dapat menang 2 anugerah, vokal tu dah agak mesti menang lps dia nyanyi tadi. Edry KRU gimik OKU utk menang persembahan terbaik, dia dah tau mesti ramai x puas hati lps Aweera keluar. Nasib baik Caliph Buskers vokal power sesuai dgn lagu (x tau setanding Aweera ke x), kalau x, entah la. Ape pon, juri2 pandai pilih pemenang, harap xde yg x byk bunyi lps ni kata juri masih x bagus ke ape ke. Kira OK la juara2 AJL kali ni.

      0

      0
    • Cili Padi says:

      Aweera tu ingat dia hebat sangat, orang buta pun boleh lawan vokal ko. Jangan nak perasan hebat sangat.

      0

      0
      • Jgn fitnah. says:

        Yg Aweera bengang tu sbb Edry suruh dia nyanyi dgn Penyanyi INDON. Part suara tinggi tarik suara bg pd dia dn part senang bg kat indon tu.

        Aleh2 Caliph Buskers yg prfrm. Tu yg trperanjat. Pandai edry cover balik. Apapun rezki Caliph busker. Bukannya aweera tu berlagak. Tolong betulkn fakta. Klu dgn Caliph ni pun rasanya … aweera tu ok sbb masing2 suara sampai paras cecah bumbung rumah. Tak adalh trkluar ank tekak dia sorang. Aweera belah dpn2 crew prdction. Jgn sampai fitnah org chili.

        0

        0
        • Anonymous says:

          Aweera blom ape2 dah cakap psl duit kalu menang! Nak mkn sorang2! please la…caliph buskers x demand ape2 pon! bole tengok sikap artiste “pro” dengan artis yg ikhlas nak menanyi. X salah nk berkongsi rezeki ya. tu la, tamak sgt dh tuhan tu balas. Now caliph busker dh jd kebangaan malaysia.

          0

          0
        • melati quputeh says:

          Aweera banyak hutang…bye.

          0

          0
        • Anon jgn fitnah says:

          Laaa.. anon ni buat crita apa?. Menyanyi satu kerjaya mmglah kena demand. Kerja mmglah kena ikhlas tp klu dah kena Tindas takkan nak diam. Itu namanya bodoh. Klu kerja mcm nak mati tp org lain yg malas dpt sama gaji atau org lain dpt lebih. Anon nak kerja tak kat situ?. Mcm tulh aweera.Caliph Busker tu mmglah tak demand sbb mrk masih baru. Rezki mrk krna dpt Platfrm AJL pun mrk dah brsyukur sbb mrk pun golongn OKU. Bkn senang nak dpt peluang.. Rasanya Aweera mmg sure tak ksah join dgn mrk tp bukan dgn INDON. Anon,Get yr facts rite.

          0

          0
        • jgn fitnah says:

          Dia ni bnyk hutang sbb buat Pinjaman Perniagaan. Biasalah trpaksa tanggung Risiko. Ramai org alami contohnya Suami Ummi Aida tukan dia pun kena declare Muflis. Bknnya dia kaki joli pakai kad krdt. Lgpun dia ni ank yg baik sbb nak tanggung fmly. Cuma dia ni kat luar mmg susah senyum. Org ingt sombong. Dah jd selebriti mmg kena bnyk senyum. Kenalh ubah attitude tu sikit.

          0

          0
    • kiah buskingg says:

      jangan salahkan joe flizzow salahkan juri yg kononnya cari kelainan dlm industri muzik..
      agaknya kalau lagu pasar malam masuk AJL ni pun boleh jadi juara jugakk

      0

      0
    • koplok says:

      Laa..yg menang juara tu menyanyi lagu ke? aku ingatkan bersajak…senangnya buat lagu..apa kabar ..apa kabar..

      LEPAS NI AKU NAK BUAT LAGU LA>>>TAJUK DIA :- KHABAR BAIK
      Gerenti bole menang juara tahun depan

      0

      0
      • Relak Brother ... Brother Relak says:

        Hahahaha …. kelakarnya … Sambungan lagu Apa Khabar 2nd …

        Lagu “Khabar Baik” olh Kompsr Koplok .. nama ko ni tak komersial lah …

        Tak pun ko buat lagu tajuk mcm org jawa jwb …. “WARAS PAKKK ..”. Gerenti dpt tembus Pasaran Indonesia. Kaya ko nanti … hak hak hak ….

        0

        0
      • zzzz says:

        lepas ni boleh tukar anugerah juara lirik pulak mungkin.

        0

        0
    • ODFN says:

      sape2 yg x bole trima lagu apa khabar jd juara sebenarnya korg x phm lirik die kn,, cuba korg dgr n fhm kan keseluruhan lirik die,, lagu ni sedih dan bermakna, joe try utk luah kan prasaan die betape die trase kehilangan selepas die dan malique(too phat) berpecah,, lirik die sume mengisah kn tntg die dan malik.. sbb tu lirik die mcm ni “kdg kala waktu berhenti, ko toleh ke sisi kau tiada disampingku”.. lain kali nak condemn pon phm kn dlu keseluruhan lagu

      0

      0
      • saya says:

        yeap, lagu ni memang sangat bermakna.. bila hayati lirik betul2, lagu ni memang layak dinobatkan sebagai juara.

        Apa pun memang goosebump ok tengok persembahan MOJO n Caliph Buskers! Semoga Caliph Buskers lebih berjaya lepas ni and mohon tak ada pihak yang mengambil kesempatan ke atas mereka.

        0

        0
      • AkuJawabKhabarBaik says:

        Setuju sangat. Bila dengar dia nyanyi malam tadi memang sedeh kot bila kita mendalami betul-betul makna die. Pahit getir dia bersama sahabat baik dia dan mula2 dalam industri. Memang dah boleh jangka dari persembahan dia malam tadi

        0

        0
      • KO says:

        kalo ko rse pertandingan lagu ni untuk lirik yang sedap..asal ko x bagi jek lagu macam p ramlee tu msuk ajl…lg sedap lirik dy..bermakna lg 2…sengal…ni bkn pertandingan nynyian…ni ke taraf malaysia…juara sajak yang menang..

        0

        0
        • i'm not angel says:

          to KO~ u ni mesti sorg yg hebat dlm seni kn, smpai yg u tau music joe ni bkn taraf antarabangsa,, okay pd u, siape yg ptt menang? mojo? sbb edry the genius jemput caliph the buskers and dorg dpt SO then dorg ptt menang?? please la beb,, dorg da deserve ape yg dorg ptt dpt, persembahan dorg mmg da terbaik, tp xkn di sebb kn persembahan dorg dpt cuit emosi kite, kte kene naik kn dorg as juara, kne nilai lagu tu dari segi music, lirik n sebagainye.. x adil la bro…

          0

          0
        • saya says:

          to KO, pertandingan AJL ni memang untuk menghargai penulis lirik. Although tak masuk AJL, but kita semua tahu lagu P.Ramlee memang classic dan bagus. Lagu-lagu macam lagu P.Ramlee tu semua ada kelas nya yang ter-sendiri.

          0

          0
        • Punyala layak lagu tu says:

          Lagu + lirik lahhhh…..Liriknya bagus, lagu dia pun bagus…Apa khabar tu bukan lirik je, lagu dia pun sedap…

          0

          0
        • Lois lain says:

          KO,ko paham ke tidak lagu apa khabar tu pasal apa?kalau hiphop rap kau panggil sajak dh nampak dah diskriminasi kau ngn genre hiphop.genre hophop ni dah brapa dekad plak apesal ko comment mcm ko tk pernah dgr hiphop!.aku rasa kau tk tau pon lyrics lagu tu pasal apa. takkanla asyik nak layan lagu tangkap cintan je. haru hidup. Open your mind skit lah.

          0

          0
      • Anonymous says:

        lagu ni memang best, first time dengar memang menangkap, tak ada lah asyik lagu cinta je.

        0

        0
    • AJL sepatutnya pilih lagu yg dpt beri impak gila2 kepada peminat muzik tanah air.. tengok balik juara2 lagu edisi sebelum2 ni.. mcm mana juara lagu sebelum ni memikat hati peminat , smpai sekarang pun org dok nyanyi lagi lagu2 lama.. juara lagu xyah pening2 nk pilih lirik padu lah , ape lah..asalkan lagu no 1 dlm hati peminat muzik dah la.. pegi karoke ade ke yg nak nyanyi lagu apa khabar bangang ni.. dasar makan rasuah juri gampang.. tgk muka joe pun rase nk pijak je.. kimak.. standard sampah je lagu dpt jadi juara . pegi global la nk tgk blh menang tak .

      0

      0
  1. juri says:

    NO KOMEN

    0

    0
    • Anonymous says:

      X payah komen la juri. Menyampah aku. Juri professional konon. Klu tgk pada lirik, knp x tgk lirik lagu gadis jolobu tu.

      0

      0
  2. Anonymous says:

    Tahniah… Sememangnya layak menang… KEBANYAKKAN lagu lain hanya bertemakan cinta terhadap kekasih… Bosan sangat tema begitu.

    0

    0
  3. iz says:

    Caliph buskers terbaik.
    Yg lain biasa. Tiada x factors.

    0

    0
  4. sowhat? says:

    mmg layak menang.sekian

    0

    0
    • rampongz says:

      Lirik lagu pun berterabur..x bole nak dgr…bole juara?? shit

      0

      0
      • hiphop lover says:

        woot woot , sila belek sejarah too phat der ! lirik deep gila kot..pon xbole phm..oh kesian …fyi, last year more than 9 award diorang menang..
        they deserve it !!

        0

        0
        • Bintang Shine2 says:

          100% Peratus setuju dgn hip hop lover … suka lirik2 lagu dr mrk … cuma kali ni … yg nyanyi dgn joe tu mcm suara budak 14 taun jer … Lepas … tak lepas … nafas tu pun dah kembang kempissss mcm semput jer …. mcm mesin hidrolik tak ada gris … Dah mcm tayar basikal pancit jer dengar …. Sorrylh Joe.

          Lain kali Joe kena panggil Caliph Buskers lps ni. Joe buat lagu mesej ketuhanan dgn lirik mmg mantap.

          0

          0
        • Anonymous says:

          dangdut dengan hip hop sama ja, tergedik atas pentas..
          dangdut gedik version perempuan, hip hop gedik version laki..
          yerk..

          0

          0
  5. Anonymous says:

    joe memang puitis dan ringkas.. rindu kawan and zaman “kanak2 ribena” memang dapat rasa dari lagu ni. buat aku ingat kawan2 sekolah n uni.

    0

    0
  6. caliph on earth says:

    Harap harap KRU ambik Caliph buskers lepas ini dan buat lagu baru untuk diorang. Vokal diorang memang terbaikkk!

    0

    0
  7. dina says:

    lousy!!!
    Nothing special about the song n performance.
    Nak introduce lagu tu kat org luar pun cam memalukan jer.
    Is that the best Malaysia can produce?
    You have other beautiful songs with beautifule melodies and great performance.
    Hazama, Hafiz, Indah, Stacy, Mojo….wtf!

    0

    0
  8. Cik Nomnom says:

    Antara semua lagu yg bertanding, lagu Apa Khabar tu je satu2 lagu yang beat dier slow. Muzik dier sangat rare compare dengan lagu lain. Lirik dier pun sangat baik. To conclude, rasanyer bersesuaian dengan tema Gema Muzik, memang lagu hip hop ni la yang paling rare muzik dier. Maybe tu sebab menang kot, beat pun sedap apa….wlaupun aku sendiri minat lagu dayang!

    0

    0
    • zuanzuan says:

      dik, bila masa penjurian ajl ikut tema? setahu aku tema tue hanya utk persembahan produksi tv3 aje. jgn nak memandai2. Sok tema ajl tahun depan ape? bh penyanyi, komposer dan penulis lirik stand by material awal2??????????.

      0

      0
      • Bintang Shine2 says:

        Betul jgk zuanzuan kata …. kelakar lah jgk pakai ikut2 tema la plak …. bolehlah siap2 awal material tu …..

        Agknya Ajl ni mmg gitu kot … Juri2 bg hint2 kat kompsr dn penulis lirik lagu. Mcm treasure hunt kot ada clue2 … cubalah komposer lagu … penulis2 lirik … buat post mortm ….

        Tahun ni tnya Media prima … Theme apa pulak tahun ni … huhuhuhu ..

        0

        0
        • cereaz says:

          mmg ikot tema pn.. igt blk time ana rafali menang, ketua juri m.nasir n tema xsilap puitis.. errr

          0

          0
  9. FaliesNaz says:

    anugerah juara lagu, lebih fokus kepada lagu. Cuba teliti lirik lagu tu, baru faham kenapa dia bole menang.

    0

    0
    • Anonymous says:

      betul tu..saya agree..anugerah juara lagu is about the song itself..bukan main serbu je..asal melalak..lrik baik..melody cun..budak kecik pun boleh hafal lagu tu..

      0

      0
  10. Bing bing says:

    Peminat shila amzah sila ucap terima kasih sikit kt siti nurhaliza tu. seteruk2 dier dikutuk dicerca difitnah pun, masih ada rasa adil dalam penjurian dier. x mau gaduh2 dah. tak baik. ;)

    0

    0
  11. Zass says:

    Adat la tu kenkadang lagu underdog menang. Tengok dulu time Ajai Nurul lagu Keliru, then yg Ana Raffali menang semua org unexpected kan. Tapi persembahan paling sesuatu is Caliph Buskers ft Mojo,sebak aku dengar wehh.

    0

    0
    • Anonymous says:

      lagu ana raffali tu mmg tk lyk tgok celah mna pn mmg ada lg lbh bgus. lagu apa khabar ni logik je mng mmg lbh bagus

      0

      0
  12. Aeni says:

    Heh bang nara. Udeh malem. Pergi sana masuk tidur. Bisa ajaaaa d malem hari masi di aplod entri nya. Tunggu bisuk aja deh. Udah pirgi sana masuk tiddur.

    0

    0
  13. Jenab says:

    mmg layak menang. music dia bukan typical malaysssss punye music. kalau tgk lirik dia, baru faham nape lagu ni menang. tak perlu la nak sentap kot.

    0

    0
    • helmi says:

      Kalo hanya bersandarkan lirik baik bersajak jerrr…

      0

      0
      • Chi says:

        Hip hop, balad ,r&b dan lain2semua genre yg berbeza. Ibarat kau banding sajak,pantun, gurindam dan lain2 mana sedap.logik ke? Setiap org ada cara dan kelebihan masing2 dalam mengekspresikan apa yang ingin disampaikan mengikut keselesaan genre masing2. Aku agak terkejut mak aku bleh rase sedih bila dengar lagu aku tanya apa khabar. Aku ingtkan org mcm mak aku x akan minat muzik mcm tu..bagi persembahan mlm ni hebat belaka dan keputusan juri tu dah terbaik.

        0

        0
  14. ajl29 says:

    Lagu joe flizzow memang best. But ada lagi yang patut menang. Dayang should get 1st
    Place la.meremang aku dengar dayang nyanyi. Mojo better 2nd and alyah 3rd. Hmmm

    0

    0
  15. semutmerah1001@yahoo.com says:

    nasik dah jadi bubur. Pemenang tak boleh ubah dah tapi masa depan mungkin berubah kalau guna qu puteh puteh baaaaaarulah puteh! Selagi datin vida x menang ajl aku masih boleh bertenang. Btw moga dimurahkan rezeki kumpulan caliph buskers :) suka sangat tengok diorang :)

    0

    0
  16. helmi says:

    Juri pekak agaknya….aku lagi pekak sebab juara nyanyi mcm kentut dlm kain…kentut dlm kain pon bole dgr lg..dah la satu perkataan pon aku x dpt tangkap.apa2 pon mojo tetap juara di hati kami sbg pendengar…hampa sbb juara bukan dlm senarai langsung…awal2 dh reject…

    0

    0
  17. aku doakan alyah & ramli bhgia says:

    Lagu apa khabar tu juz cite too phat je basically, mmg psl frenship tp terase lagu tu dicipta dedicated utk diorg je n sesape yg terlibat scr lgsung..mcm aku ni org biase, x dpt feel ape2..kl nk ckp, tgk lirik br fhm nape menang, tgk x lirik matahari & sesal sparuh nyawa…….???????

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Hafiz n alyah

    0

    0
  19. Dayang- says:

    Alo bole tak nak cakap x setuju shila naib juara? I cant feel anything masa dia nyanyi. Huu dayang nk u menang.

    0

    0
    • saya says:

      Kannn… Tak setuju shila amzah dapat naib juara.. Lagu Alyah lebih layak.
      But what to do, dah rezeki Shila.

      0

      0
  20. Anonymous says:

    Korang prasan x baju hazama mcm baju penyanyi koir gereja/gospel..??

    0

    0
  21. cik kembang says:

    Malique should be proud. A tribute song for him won the AJL.

    0

    0
  22. Tengah fikir says:

    Klu ikutkan aku pun tak suka lagu Apa Khabar tu…. Tp, lps je AJL td, terus Google lirik lagu tu… Ade part lirik dia menarik sbnrnya… And kesimpulan yg aku nmpk, sbnrnya lagu ni tentang perjalanan seni Joe Flizzow bersama Malique dr awal mereka menceburi bidang seni…. Klu nk tau lebih lanjut ttg lirik tu, silalah Google…

    0

    0
  23. Anonymous says:

    Lirik yang cukup puitis tapi disampaikan dlm genre begitu…so, org xleh terima dia menang…Anugerah lagu ni untuk menilai lagu, bukan penyanyi nye…

    0

    0
  24. Anonymous says:

    haku meluat nengok muka datuk vida kuputeh tu weiiii

    0

    0
    • Bintang Shine2 says:

      Jgn gitu anon … Qu puteh tu sponsor besar AJL. Haruslah Datu Qu Puteh ada kuasa khas … suruh abg2 cameraman zooming muka dia bnyk2 kali …

      Ingat Abg2 camera tu nak hadap sngt ke nak zooming muka dato tu klu Dato tu tak sponser … baik dia zooming muka2 awek2 lawa kat situ …

      Nak buat mcm mana dah arahan bosss ikut jer lah … nnti kena buang keje plak … ingt ank bini jd ikut jer lah wlpn hati rasa mcm nak jer hempas kamera tu …

      0

      0
    • Anonymous says:

      Kau meluat2 pn kau boleh buat apa.

      0

      0
  25. Whatever.. says:

    AJL30 pmenangnye ialah Jom Ke Pasar Malam. ????

    0

    0
  26. thug life says:

    mana haters2 EDRY itu hari yg melalak lebih? tanpa aweera mojo ke laut??? tanpa aweera lagu romancinta hancur??? sampai lupa siapa pencipta lagu dan lirik lagu tu…skrg baru nak puji mojo…

    0

    0
    • Relak Brother ... Brother Relak says:

      Tak ada sorang pun puji mojo eehhh ….. Jngn Perasaaannn. Caliph Busker yg jd Penyelamat. Org marah klu Indon yg nyanyi lah …. Mojo tu saper … ? Esok jgn plak ambik kesempatan atas OKU plak. Mojo tu dgn Indon bkn Caliph. Tak ada sorang pun mention atau puji mojo kat sini. Ni gang mojo ke ? Tak perasan pun nama mojo td. Sorrylah bro …. ada atau tak ada mojo … tak ada sorg pun kesah … Org smua mesmerised dgn prfrmnce Caliph mlm td smpi lupa edry komposr lagu tu. Edry mana Indon yg dia nk bw tu?. Oklah rezki Caliph buskers … jd skrng i dah sejuk hati skit.

      0

      0
      • thug life says:

        rezeki tu sapa yg bukak jalan utk dorg perform kat pentas AJL? x pyh nak melatah sgt la bro…

        0

        0
        • Anonymous says:

          Buka jalan atau ambil kesempatan?win2 situation kot.. tapi aku terfikir tadi kalau mojo x menang apa akan jadi pada caliph? Yep penonton mungkin akan marah sbb siap dpt standing ov. Tapi untuk brapa lama marah tu?then what happen to calliph?edry still berjaya tutup isu aweera. Bijakkan?

          0

          0
      • thug life says:

        aku qoute balik ayat ko ‘Org smua mesmerised dgn prfrmnce Caliph ‘ –sbb karya lagu tu mmg indah sapa yg pencipta nya? bkn bgantung pd aweera yg haters2 edry kata mojo akan hancur tanpa aweera…fhm? ke nak aku ckp bahasa tamil br ko fhm???

        0

        0
        • Relak Brother ... Brother Relak says:

          Bro i rasa you ni Bdk sek ke ? Haters kata mojo akn hancur tanpa aweera. Org tak kenal mojo tnpa aweera. Unless ambik Caliph Buskers baru org kenal mojo.Mmg lah lagu tu edry yg cipta. Bro i nak tanya ni agk2lah .. KLU EDRY TU AMBIK INDON TU BOLEH TAK MENANG PERSEMBAHAN TRBAIK ? Prfrmce tu dpt sambutan tak?. Org marah edry sbb nak ambik Indon, dahlh kontrk x adil. Karya baik pun org tak nmpk klu indon nyanyi. Key words kat sini adalah PERSEMBAHAN TRBAIK. BKN MENANG LAGU DLM LIST. Bro brangan?Nak guna bhs avatar?. Mngkn edry skrg da sedar

          0

          0
        • Thug Life says:

          Ko kata aku bdk sek? Aku rasa ko kot bdk tadika? Apa bnda la yg ko nk agungkan aweera tu…pegi balik check fakta la bro…sapa yg tinggalkan mojo pegi sign contract dgn sony music? Dh tau lagu romancinta masuk semi final baru nk buat reunion bagai? Sapa yg blagak diva? Pegi check balik fakta la bro…ramai kat luar sana penyanyi suara bagus tp lagu hampeh…ia brbalik pd pencipta lagu dn lirik gak…jgn jd sempit sgt la pemikiran ko tu…kita lihat lagi 5-6 tahun mojo kat mana aweera kat mana empire KRU kat mana habis cite…tamat

          0

          0
        • Relak Brother ... Brother Relak says:

          Bro apa yg ko melalut ni. Bila masa plak komen ni agungkn aweera tu.Aku betulkan fakta ko tu. Skrng yg dpt standing ovation tu Chaliph Buskers tu bkn mojo. Synergy Lagu Edry dgn Chaliph mmg kena. Lainlh dah ambil mrk jd ahli bnd tu. Komen x habis2 defnsif hal mojo. Mojo nak naik mmg kena ambil Singer yg ada Aura. Klu x mcm org ckplh ke laut. Bro .. rasa2 klu Mojo tu tak bw profit. Ingt KRU nak simpan ke?. Ini bisnz bkn Charity. Tak payah nak defend sgt KRU tu mrk mmg dah kaya raya. Paling kesian ahli2 mojo sbb future masih lg blum stabil. Fikir tak nasib mrk?. Chill bro

          0

          0
        • Relak Brother ... Brother Relak says:

          Simple Math sikit …
          1. Penyanyi Indon + Lagu Edry = Tak tentu menang sbb org panas hati.
          Lps tu Ahli2 Senimn dn Prstn lain2 bw usul di Mesyuart Agung. Sure Edry kena hentam dgn penyanyi lain di Msia.
          2. Penyanyi Aweera + Lagu Edry = Berkemukinan besar blh menang.
          3. Penyanyi Caliph Bskrs + Lagu Edry = Mmg dah Menang pun.
          4. Penyanyi ntah saper ( knpa x cari ) + Lagu Edry = ?????? .
          Ini Persembahan Terbaik bkn Lagu Terbaik Top 3. Edry x menang pun.

          0

          0
        • Relak Brother ... Brother Relak says:

          Sttmnt bro kat atas tu …. “SEKARANG ORG BARU NAK PUJI MOJO”. Itu yg dipertikaikn. Edry tu org tak hairan sgt sbb mrk bisnzmn genius. Mula2 kata Singer Indon .. ( Tup2 Caliph bskrs mmg da rezki mrk. Itu ok.) Smpi singer asal angkt kaki sbb kontrk brt sblh. Lps kntrovrsi tu baru mrk sdar. Org x blh trima singr Indon. Cpt2 ubah2 strategi. Genius. Kru prdct brnilai brjuta. Nmpk sgt bro ni defensif sbb ahli mojo bkn Kru Pncipta lagu. You used edry’s name to win your argumnt. Seni itu halus wlupn Lagu A+ dn Singer Suara A+ Tp AURA Lagu dn Singer F = Faild jg. Synergy penting.

          0

          0
    • ernie says:

      Gunakan caliph busker untuk tutup salah dia,aq peminat mojo tpi bila edry buat keputusan nk ambil penyanyi indon trus aq x minat,yang buat aq lg meluat bila dia gunakan caliph busker,tpi aq bersyukur sebab diaorang mnang prsembhan terbaik,cuma aq nk tngok ape edry nk buat dngan caliph busker lpas ni

      0

      0
      • Anonymous says:

        Betul. Edry nk cover situasi je tu. Xnk org benci kt dia sbb amik penyanyi indon ntah mne2 dtg. Sudah ny amik Caliph. Pape pn tahniah Caliph mng rezeki anda :)

        0

        0
  27. Congrats says:

    0

    0
  28. HMDFZH says:

    Bila telinga da biasa dengar pattern music yg sama..
    style nyanyian yg sama
    bait2 lirik yg sama
    dgar yg rare sikit da chaos x bley terima.
    Anugerah Juara Lagu..its all about the song..jap g ada yg komen..lagu simple2 pon bley menang..
    kalo dgr like seriously dgar music arrangement lagu apa khabar and beat lagu tu, sememangnya music kat malaysia ni da same level as international punya arrangement
    simple beat, deep lyrics and suitable voices
    asyik ngan lagu sedih, lagu ballad je cinta, lirik nak menusuk kalbu
    kalo baca bait2 lirik apa khabar ni betul2, rasa sedih kot
    cuma org kalo dgar hip hop je mesti kata “lagu mcm ni pon ada orang nk dgr”
    stereotype mcm biasa
    muzik tu luas..asyik disajikn ngan melody and pattern lagu yg sama je..cinta dan sedih, cinta dan sedih..konon x brkembanglah muzik if x buat lagu ballad..perlu ada transformation kot…tapi sya suka Mojo menang..well done caliph busker

    0

    0
  29. ratu sogo says:

    dalam ramai2 persembahan mojo & caliph buskers paling diingat. Kagum dan bangga tgk persembahan mereka sampai nangis tgk org semua beri sokongan yang kuat. itulah klimak AJL. sekian

    0

    0
  30. D Gamble says:

    Azmi Saat tu bawah mata kiri dia ada parut luka bekas jatuh basikal dengan gigi dia sekali patah. jatuh depan aku masa tu. Memang teruk la. Darah meleleh leleh. Bawa g klinik Tenggaroh 2. Masa tu dia sekolah lagi. Tu yang gigi dia kurang. Tapi tak penting. Yang penting aku tak sangka suara dia power.. Mak dia tukang Jahit baju kat tempat aku. Masa wat persembahan kat umeh orang wat kerja kahwin kat Tenggaroh 3, nyanyi lagu slow2 je.. Itu la kali pertama aku tengok persembahan dia. Tapi masa tu dia dengan group budak sekolah cacat penglihatan kat JB. Rumah mak dia selang 10 rumah je dari rumah aku. Abang dia meninggal dunia muda, sakit buah pinggang. Ayah dia pun dah meninggal dunia, sakit jantung. Tapi Allah anugerahkan dia bakat yang hebat. Memang tak sangka.. Meremang bulu roma dengar dia tarik nada tinggi..

    0

    0
  31. cheeman says:

    Apabila juri sampah mengangkat karya sampah…

    Maka keputusannya, sampah kat mana? sampah, sampah kat mana?

    Terus terang, baik AJL mahupun AIM sebenarnya memang menjahanamkan industri muzik dengan keputusan syok sendiri konon mahukan ‘kelainan’… Tapi ‘kelainan’ itulah yang membuatkan pengkarya muzik makin hilang jati diri agama, bangsa mahupun negara.

    Jangan terkejut tahun depan lagu yang menang pulak dari soundtrack filem sendu tak laku dan bodek kawan sendiri contohnya penjurian AIM tahun lepas.

    Semuanya pasal RM bukan lagi pasal kualiti jauh sekali berlaku jujur dalam penilaian mereka sendiri!

    0

    0
  32. nyonya mansur says:

    Tv3 pls take note AJL tahun ni hiruk pikuk…baik dr penyampai…iklan beriban-riban….ngan pihak penaja yg aq tengok sampai naik seram… klu ya pun ada penaja….jngla over the river sgt…..asal nyanyi iklan..asal iklan je nyanyi..fed up i.. sape yg menang tu tahniah…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Aku suka dato vida tu. Kenapa kau?? Dato ad buat kau skt hati ke?

      0

      0
      • Bintang Shine2 says:

        Weii … Menyampahlah Dengar Tag Line Iklan setiap kali lps break … bkn menyampah kat Dato.

        Mula2 I ktawa terbahak2 bila dngr iklan tu tp bila dah bnyk kali naik tension dngr. Rasa nak baling jer dgn Senduk ….

        AJL da jd mcm rancangn B rated …. Mcm Bodoh jer … kesian Pengacara tu trpaksa acting ala2 budak2 kecik kena paksa acting

        0

        0
  33. Peah TipTop Aquen~ says:

    Terkejut do “Apa Khabar” Juara! Nyayi biasa jee, lol haha –” But Mojo n CALIPH BUSKERS mmng mengharukan, I kagum. just leh layan persembahhan Indah n Dayang jee, Yg laen? Boleh laa –” Bila chandelier jatuh, Gimik or Real? ^^

    0

    0
  34. akuuuu says:

    qu puteh…pasti puteh :)

    0

    0
  35. cik ain says:

    memang tak sangka lagu apa khabar menang….memang tak dijangka…tapi tulah bak kata abgnara..kita rkayat marhaen yg buta seni…hehehehe

    0

    0
  36. Chipsmore says:

    vokal dayang n shila mmg terbaik..x boleh dinafikan lah walaupun lagu shila x fames..

    0

    0
  37. hani says:

    Mcm tak sgka,lirik lagu merapu jd juara lagu thn ni. Kehkeh

    0

    0
  38. Anonymous says:

    Apa Khabar menang mungkin sebab cerita sebenar yg tersirat disebaliknya. Joe flizzow & malique famous for hiding their true issues, sbb tu ramai peminat awal too phat still setia dgn diorg. Kitorg semua selalu curious apa sebenarnye yg terjadi and apa update hubungan diorg. And through this song joe answered it all for all of us. Saya menangis bila tgk video klip lagu ni, and of course menangis lagi bila sonanone start the performance smlm. Kalau juri memberi markah berdasar the true heart of a song, mmg lagu ni patut menang. and of course dayang was the best vocal last night, hands down. Tahniah semua pemenang AJL!!

    0

    0
  39. fairuza says:

    Apa Khabar menang mungkin sebab cerita sebenar yg tersirat disebaliknya. Joe flizzow & malique famous for hiding their true issues, sbb tu ramai peminat awal too phat still setia dgn diorg. Kitorg semua selalu curious apa sebenarnye yg terjadi and apa update hubungan diorg. And through this song joe answered it all for all of us. Saya menangis bila tgk video klip lagu ni, and of course menangis lagi bila sonanone start the performance smlm. Kalau juri memberi markah berdasar the true heart of a song, mmg lagu ni patut menang. and of course dayang was the best vocal last night, hands down. Tahniah semua pemenang AJL!!

    0

    0
  40. ichi says:

    no komen hahahahah

    0

    0
  41. bolok says:

    Bila azmer jadi ketua juri. Tu je yg aku nak ckp

    0

    0
  42. caliphbuskers terbaik says:

    aku tgk muka mas idayu time bdk ni nyanyi lagu mojo,
    she was like “Laa..aku patut ambik bdk ni tuk mentor.Damn!!”

    0

    0
  43. Anonymous says:

    masa interbiu di HotFM aweera said more or less he doesnt agree nk diduetkan dengan penyanyi lain, sbb AJL bukan lah dinner show.
    Obviously Edry who has 23 years of experience in music industry doesnt need a budak hingusan beratitude to remind him what AJL is all about. Regardless of what aweera said/may say or the reporters/bloggers write about aweera vs edry situation, i will only believe edry’s statement.Coz again………aweera who?

    0

    0
    • Chaliph best says:

      Takkan dia nak mention Indon masa siaran tu … Dia tak nak mention Indon nnti Indon marah. Ramai Indon kat msia ni. Masa mula2 nak suruh dia nyanyi sama2 mmg dia x kisahlah. Dia marah sgt sbb Indon dan lps tu suruh nyanyi note tinggi jee. Klu dgn Caliph msti aweera tu sgt2 x kesah sbb dia pun tahu ksusahan org lain. Jgn ada kuasa suka2 guna kuasa. Blajalh jd adil. Papepun Chaliph Bskrs yg sbnrnya Penyelamat Edry. Baca tak cerita ke dua belah phk.

      0

      0
  44. nok gebuzzz says:

    respek la ngan Edry dia boley terus amik & percaya penyanyi jalanan seperti caliph buskers dan berjaya merangkul persembahan terbaik,mmg layak!secara automaticnya edry menaik kan nama caliph buskers selepas ini,utk aweera aku rasa ko boleh cari makan walaupun tanpa edry….”Mmg persembahan paling gempak la AJL thn ni….”

    0

    0
  45. Rindu Too phat says:

    Terima kasih joe kerana mengembalikan kenangan dulu2 bila too phat mula bertapak dalam industri ni. Walaupun lagu ni untuk malique, aku yang hidup di zaman kau terasa kehilangannya juga. Too phat will always be remember. Walau pun ramai tak setuju kau menang, aku tetap yakin dengan hasil seni kau.

    0

    0
  46. MissLenses says:

    LIRIK YANG MENUNJUKKAN KEHIDUPAN SEBENAR..!

    Lirik Lagu Apa Khabar – Joe Flizzow ft SonaOne

    Merenung ke luar jendela
    Bayu pagi meniup lembut
    Lihat bintang di angkasa
    Purnama menerangi gelapku
    Dan bila fajar menjelma
    Itu permulaan hari baru
    Dunia gamat bunyinya
    Sunyiku hanya Tuhan tahu

    Dalam perjalanan banyak persimpangan
    Di mana kita bertukar arah
    Kau lurus ke kiri aku tegak ke kanan
    Di mana kita tersilap langkah

    Kadang-kala waktu berhenti
    Ku toleh ke sisi
    Engkau tiada di sampingku
    Tapi lebih seringkali
    Bertemu dalam mimpi
    Semuka dengan sahabatku
    Aku tanya apa khabar
    Aku tanya apa khabar
    Aku tanya apa khabar
    Aku tanya apa khabar semua

    Mereka kata masa depan kami sungguh cerah
    Lirik dan rap kami bak anugerah
    Ini semua sebelum semua anugerah
    Masa bila lapar semua makan mee segera
    Show pertama luar KL di Pulau Pinang
    Lapan orang naik dua Kancil tapi semua senang
    Dua bilik empat katil jadi empat di lantai
    Kalau tidak silap ada yang sampai di tepi pantai
    Dan kali pertama kita diserbu peminat
    Di Kuching, Sarawak seperti semalam aku ingat
    Setiap langkah bersama seakan tidak percaya
    Kita berjaya jadikan rap sebagai kerjaya
    Permulaan pengembaraan yang berliku
    Dan ini mungkin sinopsis hidupku dalam lagu
    Kau kembarku hari ini dan semalam
    Jadi hari esok itu sendiri boleh faham

    Kadang-kala waktu berhenti
    Ku toleh ke sisi
    Engkau tiada di sampingku
    Tapi lebih seringkali
    Bertemu dalam mimpi
    Semuka dengan sahabatku
    Aku tanya apa khabar
    Aku tanya apa khabar
    Aku tanya apa khabar
    Aku tanya apa khabar semua

    Pada mulanya kita menjajah
    Lagu-lagu bahasa penjajah
    Dan kita berdua budak belasan
    Kau pandai buat percaturan
    Industri penuh dengan peraturan
    Semua kita bahas dan pidatokan
    Sebab ini dua budak bijak
    Kita kata ya mereka tidak
    Kalau gagal merancang itu merancang untuk gagal
    Ku masih ingat pesanmu
    Ingat Zal kita Z paling handal Zal
    Suntikan semangat untukku
    Setiap persembahan phenomenal
    Beribu lagi fans luar stadium
    Lepas pusing satu Malaysia, Singapore, Brunei, Indonesia
    Angan-angan jadi impian impian jadi cita-cita
    Kata-kata jadi lagu puisi jalanan tercipta
    Siapa kata jangan bermimpi doaku pada Yang Esa
    Mungkin permulaan baru di ketika berbeza

    0

    0
  47. ketua juri ajl29 yg pekak says:

    ameer ketua juri pekak n tak korek tahi telinga …joe flizzow semput…masa rap..cuba ulang tengok lagu tersebut…dayang patut menang…tapi kurang melody plak…banyak ubah….mojo pon patut top 3….lirik lagu apa khabar xpuitis mana…

    0

    0
  48. akulah says:

    aku rasa lagu APA KHABAR memng layak menang sbb lirik lagu yg sngt mndlm mknanya..sedih wlupn ia berentak hip hop..rmi yg terperanjat kn??yg lain bajet power bleh meng..tmpt ke-2 & ke-3 pn layak meng..lirik lagu pn power..tahniah buat semua..

    0

    0
  49. Awie Di Ambang Wati says:

    Aku suka tengok Ramli MS conduct music je.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Sweeeeet sgt bl camera fokus kt Rms n blakang tu alyah..siap ade kabus2 mcm winter sonata gitu..bj putih..kan..”tiada arah jodoh kita…..”

      0

      0
  50. siamanglaut says:

    ADAKAH AKU SORG YG PERASAN ADA SIMBOL ISRAEL, STAR OF DAVID PADA POSTER JOE FLIZZOW DIATAS? SO AKU NAK TANYA APA KHABAR SEMUA?

    0

    0
  51. dayang menang says:

    Dayang xlayak mng vokal sbb die nyanyi brenti2.. Bleh la sedut dlm2 smpn nafas bagai pastu lepas..org len nyanyi direct.. Kalo die straight nyanyi cnform dh pecah sore. Xlayak lgsg

    Yg sonaone tu sore ngetor pon bleh mng.layak ke..

    0

    0
    • AJL2014 says:

      Kau Hengat AJL Tu Pertandingan Menyanyi? Itu Pasal Mereka Tak Menang Vokal. Vokal Sekadar Penambah Markah Shj.

      0

      0
  52. langit Biru says:

    Sebak pla tgk part akhir Dayang nyanyi time audio Kapten Zaharie MH370 ucap ‘Good Night Malaysia’….Stay fighting,Stay Brave,Stay STRONG malaysia!

    Segalanya kaku
    Hati terus menangis
    Bila mengenangkan
    Dirimu telah tiada

    Kau pergi tanpa pesan
    Tinggal aku sendiri
    Menghitung hari
    Tiada daya
    Hilanglah sepi..

    Duhai kekasih hati
    Katakanlah padaku
    Bahawa semua ini
    Hanya igauan mimpi

    Aku tak sanggup kasih
    Kehilangan dirimu
    Walau sedetik rindu mencengkam
    Terasa pedih

    Doaku kasih kita bersua
    Di pintu syurga..

    0

    0
  53. hn says:

    Weh kalau dah meleis tetap suka lagu cintan2 ni takleh nak buat ape lah kan. Aku tetap sokong joe sejak too phat lg. Dah tiba masa genre lagu macam ni diketengah kan. Asyik lagu nangis meleleh2 hingus je menang. Cemuih la.

    0

    0
  54. fariha nabilah says:

    abg nara…publish la gambar gambar msa artis tgh perform bole..expecially alyah…cantik sangat….

    0

    0
  55. hn says:

    Si nara ni pun satu. Kau ingat kau bagus ke dalam industri muzik ni. Bukan dapat duit pun kalau kau teka betul. Dasar jiwang

    0

    0
  56. maktiri says:

    kenapa masa bagi hadiah tak de vip atau orang seni yang menyampaikan trofi.pelik

    0

    0
  57. PENONTON YG KECEWA says:

    PERSEMBAHAN SUMA ARTIS SUMA POWER YG DIJANGKA MENANG TP ENDING DIA SGT MGECEWAKAN AND SEDEY…

    0

    0
  58. AKU BUKAN PENGEMAR DAN PENDENGAR IRAMA HIP HOP..MUNGKIN IRAMA INI YG KE SEPULUH DALAM LIST GEGENDANG TELINGA AKU…

    APA YG PASTI AKU HARUS MEMBERI PUJIAN DAN UCAPAN TANIAH KEPADA JOE FLIZZOW ATAS KEMENANGAN YG DIKECAPI..SATU PERJUANGAN YG BUKAN SIA2..dari DI ANGGAP IRAMA JALANAN KINI DI BERJAYA MEMBUKTIKAN APA YG DIPERJUANGKAN..

    DAHULU TANPA KITA SEDAR BELIAU (too phat)
    MENGANGKAT SEMULA LAGU “ANAK AYAM”(lagu rakyat dibawa dalam versi rap namun melodi asalnye tetap dijaga)BERJAYA MENJADI SIULAN SEMULA REMAJA KITA.MALAH BUKAN REMAJA SAHAJA LEBIH DR ITU.DAN TANPA DISEDARI MENJADI SIULAN DI.INDONESIA,SINGAPURA,ASIA MALAH DIEROPAH(kita kat sini dok sibuk nyanyikan kt anak lagu twinkle twinkle litte star)..

    MUNGKIN JUGA KEKUATAN LIRIK DAN MELODI LAGU AKU TANYA APA KHABAR INI MENJADI KEKUATAN LAGU INI..LIRIK DAN MELODI LAGU INI MELEKAT..BUKAM SENANG MAHU MENCIPTA LAGU..SKARANG ADA YG LAGU SEDAP KURANG SESUAI DENGAN LIRIK..BILA LIRIK BAGUS MELODI KURANG TEPATI..ADA YG LAGU BIASA SAHAJA LIRIK ASAL BOLEH TAPI JIKA RAMUAN,ISIPATI, LEMAK NYA PASTI ENAK DIRASAI DAN DINIKMATI..
    ERTI KATA LAIN “NGAM”..
    feel & soul..

    TANIAH JOE..
    AWAK MENANG HASIL USAHA AWAK.
    AWAK MENANG DENGAN KARYA AWAK SENDIRI
    JUJUR DARI HATI AWAK..ANUGERAH TUHAN TU TAK SEMUA ADA..
    SEKURANGNYA ANDA BUKAN MENANG SEBAB NYANYIKAN LAGU ORANG…
    …INI JUARA LAGU BUKAN JUARA SUARA ATAU JUARA ARTIS ATAU LAGU PALING POPULAR…DISITU MGKIN RAMAI YG KURANG FAHAM…
    JIKA ADA YG MEMPERTIKAIKAN LAGU INI..ANGGAP SAJA INI MUNGKIN UNTUK MEMBUKA JALAN DAN RUANG UNTUK MENAIKKAN SESUATU YG BARU DLM INDUSTRI LAGU KITA ATAU INGIN KEMBANGKAN LAGI YG SEDIA ADA..

    SEKIAN

    0

    0
  59. buka minta says:

    yang tak puas hati lagu joe menang ni mesti jenis layan lagu jiwang, tangkap leleh cite pasal kena tinggal kekasih, jiwa raga terkorban, lautan api sanggup direnangi, teh ‘o’ panas ditiupi, berjanji bertemu di pintu syurga sambil pegang tangan gepren dibwah pokok ketapang

    0

    0
  60. Anonymous says:

    Aku x pernah dgr lagu tu… camner bole jadi popular….

    0

    0
  61. Anonymous says:

    Shila kan fav boss media prima….

    0

    0
  62. Anonymous says:

    Lagu apa khabar ni sedih. Teringat zaman toophat masa sekolah dulu. Malique.. kenapa senyap menghilang. Misteri sungguh

    0

    0
  63. qaira says:

    tbh, saya bkn peminat tegar hip hop n x minat langsung dgn joe flizzow coz dia ni buat lagu cam merapu jer. tp lagu apa khabar mmg best n touching terutama part yg dinyanyikan sona one. lagu ni sgt deserve utk menang walaupun sebenarnye saya lbh suka lagu matahari or malaikat..

    0

    0
  64. AKU YG KEPELIKAN says:

    Awat Scha kaku????AG yg byk cover.Scha asyik tgk skrip.Sakit mata tengok dia.Mengacara pun macam membaca lar Scha ni….hape pon tak boleh

    0

    0
  65. minah jambu rindu maliqe says:

    helo Maliqe where ara u ? sahabat u tu dh rindu ngan u yg terosss menghilang…kenape n mengape ? minah jambu dengar lagu yang di nyanyai kan si Joe Flzow sangat sedih seolah olah dn mengaharapkn u kembali ke indstri seni n muzik n menampilkn diri u dengan peminat yg sangat2 merindui u maliqe…minah jambu harap maliqe dlm keadaan sehat ceria n hepening selalu ok ….lov u maliqeee…

    0

    0
  66. Pemerhati says:

    Aku tanya apa khabar? kawannku jawab khabar baik -_- huh! Aku xminat lagu joe flzow, tu tah apa2 tah…tapi apa2 hal pun tahniah dah rezeki dorang

    0

    0
  67. Pak manTelo says:

    Yg aku paling menyampah, ExGF pelakon En Sotong dapat naib juara? Dahlah impot owg cina, apa kat Malàysia dah takde owg nak layán ke? Tahniah kepada Caliph Buskers

    0

    0
  68. Umi says:

    Tahniah pada semua pemenang. Apa khabar, Apa khabar!!!!
    lagu Dayang better dari lagu Shila..huhuhu

    0

    0
  69. M. Nasir says:

    Apabila seseorang beroleh kejayaan, ramai orang hanya pandai mengkritik. Tetapi tidak ramai yang mahu mengkaji punca kejayaan seseorang itu.
    lagu apa khabar adalah satu karya seni muzik yang unik dan tersusun dengan lirik yang diangkat dari kisah sebenar. ia ibarat sebuah lukisan abstrak yang kelihatan seperti cakar ayam tetapi bernilai jutaan ringgit kerana nilai seni dan sejarahnya.

    0

    0
  70. Fauzi Marzuki says:

    Apabila seseorang beroleh kejayaan, ramai orang hanya pandai mengkritik. Tetapi tidak ramai yang mahu mengkaji punca kejayaan seseorang itu.
    lagu apa khabar adalah satu karya seni muzik yang unik dan tersusun dengan lirik yang diangkat dari kisah sebenar. ia ibarat sebuah lukisan abstrak yang kelihatan seperti cakar ayam tetapi bernilai jutaan ringgit kerana nilai seni dan sejarahnya. sebuah lagu yang sedap di dengar tak semestinya berkualiti. lagu yg berkualiti pula tak semestinya yang sedap didengar..

    0

    0
  71. norulhuda says:

    dah lame tak layan AJL, sebab tak suke sangat lagu-lagu zaman sekarang ni, tengok lagu romancinta caliph buskers tu dalam youtube, ,memang meremang n menitis air mataku.. tibe-tibe minat pulak lagu tu…huhu..

    0

    0
  72. Anonymous says:

    errrrrrr…………….

    0

    0
  73. Tidak_Mengapa says:

    Lagu Apa Khabar mempunyai lirik yang amat dalam. Ini luahan seseorang yang telah kehilangan kawan seperjuangan. Hanya org yg prnah merasa kehilangan kawan baik dpt merasakan sedih dan pilu hehe

    0

    0
  74. mazni says:

    Ade satu website yg sistem dia macam kickstarter.com tolong orang yg nak mula berniaga dapat modal permulaan. site nie tak bagi banyak setakat dlm 500 – 1000 cukup lah utk beli baju kanak2 kat GM mall lepas tu jual semula online. kalau untung kita kena sumbang balik pada usahawan lain pulak sikit pun takpe. tak ramai org tahu pasal site nie sebab takde iklan atau artis yg join nie alamat dia : http://cloudycash.com

    0

    0
  75. orang kite says:

    lagu rap malaysia la ni tah pape… bodoh abiss.. perkataan di ubah, lirik penuh dgn unsur belagak , sombong RIAK , lalai dgn keduniaan lebih 90%. urmm kalo aku cakap lebih pon x jdi bende tapi saya pon boleh rap apa.. baca buku dpn adik aku laju2. cakap laju2 depan abang aku pon rap . rap x yah ada skill sbb rap tu dh mmg entah apa2 nk kata lagu pon menyammpahh wehh . SEKIAN

    0

    0