Written by AbangNara | October 21st, 2009

Ini notes yang Scha tulis sendiri di Facebook. maka terjawablah segala persoalan tentang Scha & Fahrin ya. Tak taulah camna deorang ni nak mengadap muka masing2 utk Sehati Berdansa.  mungkin sebab Scha tak larat dah nak diusik oleh artis2 lain masa shooting Sehati Berdansa so baiklah dia buat confession. senang cerita satu malaya tahu.

[note] Bismillah.

i dunno wether i shud do this or not. but my heart says i shud,so here i am. a confession im gonna make..

i believe most of you know about whats going on between me and him. ya, haluan masing2.. dulu when we were together, i admitted and went public about it. jadi bila dah habis juga, i know i should come clean and tell the thruth as well. didnt wana prolong this.

as human, as a girl, to me breaking up is one hell of a thing to do, the hardest thing to do i must say. people may think im a strong girl. im kasar and i can deal with this easily =) and i always look fin and happy but only God knows what im going thru now. we can say things that help to ease the pain, yes terima kasih sangat atas semangat yg diberi. i really appreciate it. i really do, thanks tapi selalunya its easier said than done.

im dealing with it now. its time, my time. scha terpaksa deal dengan benda yg tak enak, yg tak dapat dielakkan. hope it happened for good. saya kurang bernasib baik, bila benda ni berlaku jugak ke atas saya. its sad. really sad.

kita plan, kita usaha, kita doa tapi it still His call. kalau Dia dah tentukan mcmtu, macamtu lah jadinya. kita usaha, dont give up and give the hardest to fight for what we want but things dont always turn out the way kita nak. kan? jadi kita telan lah walau sakit mcm mana pun. saya ada bahagian saya, dia ada bahagian dia.

saya cuma minta semua orang faham, dan tak payah menyalahkan sesiapa sebab benda yg terjadi ni pun sebenarnya bukan kami yg minta.. it happened just like that no matter how hard we avoid it.
Breaking up is not a nice feeling. jadi i hope people would give time or space to both of us. dont speculate, dont judge dont label.. we all go thru this, dont we? we forgive and forget, no hatred, suci dan bersihkan hati. jadilah orang baru, yg lebih berjaya di dunia dan akhirat.

belum habis pasal ni lagi, timbul cerita baru. yg ada macam2 versi.orang bercakap seolah olah mereka tau apa yg terjadi sedangkan yg tau hanya me and him.. timbul pihak ketiga, which to me is the most ridiculous ive ever kena. itulah adat. bila berkawan pulak dengan orang lain,dikatakan bercinta. Dan timbul ceritra kononnya dia romeo..

all this while, i always sincere and i will always be. trust me. baru ‘luka’, belum pulih, terus nak ‘berlari’ lagi? impossible ! God knows how i feel and what i do. Cukuplah..
scha tak sepatutnya go public mcm ni tapi TUJUAN scha tulis note ni adalah sebab scha nak jawab kebanyakkan soalan fans kat sini. what u heard is true.
jadi lepas ni, please understand. we both going thru some changes in life, shitty ones. just need to toughen up and move on, kan?

its part of life, a process that can better ourselves, and make us stronger. apa yg terjadi , biarlah kept to ourselves. im sure he agress with me =)

please respect my future, and his future as well.

last but not least, its not easy, susah sangat but we have no choice. whatever happens, i hope you guys will support me, and him. and the show that we gonna do together. teruskan menyokong. teruskan bersama kami, dan juga maaf kalau kami menghampakan semua.

scha harap anda akan sokong SB dan saya akan cuba yg terbaik. teruskan menonton Awan Dania 2 dan Papadom di pawagam .

we look good together,we are made for each other but we dont meant to be together….
my prayers are with you and family. have a wonderful life ahead.

D.

p/s: harap semua tidak menjadikan note ini sebagai isu, terima lah confession ikhlas dr hati saya. habiskan terus di sini, look forward. bukan untuk publisiti,hanya utk menjawab persoalan semua di sini.

no more why when and how.
byebye
have a great monday
salam

scha alyahya. [/note]

__________________________________________________________________________________________

64 responses to (LAGI LAGI LAGI) Scha & Fahrin kompem dah…

  1. abam_ja6un6 says:

    kemana abis pencoment2 ni sume pergi?????

  2. Kak Nara says:

    Cerita ni ditulis oleh Kak Nara okey…bukan oleh BangNara as fan Scha…

    gosip ni sama lah mcm gosip2 lain…..takde double standard pape…

    peace :)

  3. nozzy says:

    sian scha..

    • zuinita says:

      sian???? eleh, pompuan ni ska ngan publisiti murahan dia je… kalau dia tk couple ngan fahrin, tak da la org kenal dia 2…so…fahrin jd alat dia je… pas dah dikenali walaupon bakat tak seberapa, dia blah la dari fahrin,ala fahrin, pompuan mcm 2 berlambak fahrin boleh dapat…bagus la u all dah pisah. aku pon ska sgt… HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH………..hmm..BN boleh la tempah. Brapa bulan pon tak pa….

  4. ctzen says:

    hahahahaha
    hehehehehe
    hohohohohoh
    wahai cik eye, kenape ler ko tak mau lolap

  5. a1zudd1n says:

    dah x d jodoh nk wat camne..
    bek putus skang dari putus time da kawin..huhu
    bunga bkn sekuntum kumbang bikan sekor..hehe

  6. pinkypanthers says:

    ape2 jerklah…………

  7. pinkypanthers says:

    smlm kat berita ada crite lg pasal sejadah brdiri kat klntan…
    subhanallah….
    tp ada kmusykilan kot2 sngaja di wat oleh pihak yg x brtanggungjwb…

    • Nasharahman says:

      entah2 sejadah yg berdiri kat kelantan tu keje imam & bilal panggil budak2 wat kat bilik lelaki & pompuan,mana taw nak sedarkan org2 kg sbb jarang solat kat situ…mana taw kan…or maybe tempat tu pun dah lama org x pakai untuk bersolat & tujuan yg baik, bila jadi mcm ni gempar le….wallahualam

  8. blair waldorf says:

    wow!!! she is trully amazing…
    i love u scha…
    down to earth person…

  9. pinkypanthers says:

    ala xde citer len ke kak nara?
    hmm tul ke NK dh x brlakon lam Spa Q 3?

  10. pening says:

    Dah tersurat setakat tu je hubungan dorang..da x de jodoh..nk wat cmne….

  11. CuNnnn says:

    Mana pergi Penari Poco2 yg top komen

  12. kira-kira says:

    salam…
    da xde jdoh deorg r 2…..
    xpe….cri lain k..

  13. red devil says:

    ala…sedey….. tapi betul jugak… life goes on..

  14. jed hijau says:

    asyik2 cite dorang ni….boring tul la…

    elok gak berpisah awal2….

    sumenya ada hikmah….

  15. jane says:

    ye la boring betul…..fahrin ko gi mandi bunge je la…..mandi la bunge plastik ke bunge raya ke bunge taik ayam ke…berat sangat jodoh ko ni…..ade je yg tak kene takkan le satu pompuan pon tak sesuai ngan ko….

    • kira-kira says:

      lom de jdoh dye r 2..

    • ctzen says:

      bila ko tulih cam ni.. den ni teringat 1 benda
      jejangan encik fahrin ni dh kena pelalau tak?
      tulun…jgn saman akuuuuuu!
      ye ler, dia tu selebriti, ada rupa, mgkin org jeles kt dia…
      encik fahrin, amik kesah skit yg ni ek…
      jgn marah.

  16. Isis says:

    Mintak maaf nak ckp kepada Scha dan peminat Scha la. Saya tahu anda nak berbahasa inggeris. Tapi kalau boleh biarlah berbahasa inggeris dengan baik. Kalau belum betul-betul baik, gunakan bahasa melayu cukup la. Apa tak urbankah guna bahasa melayu?

  17. awekmas says:

    tough girl isnt..so we pray for her future .take this a good lesson for us as me as wel..

  18. rahsia says:

    nak takut aper buat x tau jer…. ramai lagi artis yang x kawin paling popular HALIZA MISBUN siap buat cter pasal diri sendiri 2….. cte………………………………..21 hari

    popular aper,,,

  19. mimi naim says:

    kesian kat 2 org ni..ingatkan kekal smpai kawin..tgk2 ptus tgh jln gak..tp bla fahrin ptus ngan scha ni x la rsa meluat sngat, bnci sngat..mcm fahrin ptus ngan linda dlu..huh..smpai la ni cek x suka linda lg..ckp brlagak..smbong..wrtwan pun satu..yg dok pi tnya linda psai depa 2 ni ptus buat pa..dia x dak kena mngena..yg lepas,lepas la..dok lbih2 bg statement plak..

    • sayer says:

      mimi…apa statement linda ek?
      kdg2 suka gak dgr linda kat radio
      tapi betul la dia tu mcm berlagak
      ckp tk serupa bikin….
      abg2 lori xpyh la nk minat dia sgt..hehe

  20. lanToK LeW says:

    cian diorang….nak wat camne da x de jodoh…..mungkin lebih sesuai sbg kawan….

  21. solid_snake says:

    ak pon nk jdi pgkomen plg last….wawa.. =P

    ak stju ngan saper ntah td..
    nie konspirasi scha jer..
    scha buwuk idung babun..
    (bes marah la t bang nara..wkaka..)

  22. shin says:

    sedih aku bce luahan hti diee…aku fhmm aku jgak pnah mengalami mnde ni dlm family.. bese la family x restu la, ape la…

  23. Ape yang jadi ade hikmahnya…mungkin scha dan fahrin akan jumpa org yg lebih baik…insyaallah…

  24. skyline says:

    jodh pertemuan…
    ajal maut…
    hanya Dia yg mnentukn..
    kita hnya mmpu mrancang…
    pe2 pun scha lakonan ko lam papadom mmg x best…
    cam x sesuai jerk ko jdi pompuan gedik…
    tpi lau awan dania ko mmg terer..
    aku suka ko hdupkn watak ko lam awan dania…

  25. beyond says:

    aku ni mmg xske scha ni..bkn xsuke dia cuma bila berlakon aku nmpk die over..cam xsesuaii..
    tapi dlm masalah die ngn fahrin ni aku pon mcm terkeliru..sebab bile tgk galaksi hari tu…mcm kesian plk kt fahrin dlm mase y sama ksian jgk kt scha ni.. dlm die nye statement tu mcm mmg xde jodoh bkn sebab sebab salah die..

    tapi mmg aku PUJI SI SCHA ni bile die pon mendoakan kebahagian fahrin..camtu xbaek benci membenci..dah xde jodoh nk bt canne kan..
    aku doakan dua2 dpt cari pengganti y sesuai nnt..

  26. dandelion says:

    scha ngn fahrin dlm SB mmg xblh blah.. muke scha x senyum lgsung.. profesional ke kak??

  27. insan yang bosan says:

    sy dah BOSAN dgan sume artis malaysia.. mereka seperti x der wawasan. xd pegangan.. maner agama yang mereka.. adakah islam nie satu name. tukar pasangan mcm tukar baju. kawin cerai dah mcm adat. nie kah idolah yang patot kiter ikot??? ckap sume bley…ntah pe ntah.. sepatotnyer artist malaysia nie jadi lah idolah yang patot dcontohi.. bkan mcm nie… PLEEEZ LA. sy menyeru sebagai rakyat malaysia.. berubah la.. demi bangsa, negara dan AGAMA kite…

  28. Alisia Crisp says:

    Well, this was kind of boring but whatever.

  29. What a waste of time. You’re poor english made this article hard to read. Learn to write.

  30. Legalsounds says:

    Wow!, this was a real quality post. In theory I’d like to write like this too – taking time and real effort to make a good article… but what can I say… I keep putting it off and never seem to get something done

  31. Outstanding news it is actually. My teacher has been looking for this information.

  32. I’m impressed, I have to say. Really hardly ever do I encounter a weblog that’s each educative and entertaining, and let me inform you, you’ve got hit the nail on the head. Your concept is outstanding; the problem is something that not enough individuals are talking intelligently about. I’m very comfortable that I stumbled throughout this in my seek for something referring to this.

  33. I want to express thanks to this writer just for bailing me out of this type of problem. Just after researching throughout the world-wide-web and getting methods which are not pleasant, I figured my life was over. Being alive devoid of the approaches to the issues you have resolved through your guide is a serious case, as well as the kind which could have negatively damaged my entire career if I hadn’t encountered your blog. Your expertise and kindness in taking care of a lot of stuff was priceless. I don’t know what I would’ve done if I had not come across such a subject like this. I can also at this moment look ahead to my future. Thanks very much for your professional and effective guide. I won’t be reluctant to recommend the website to any individual who should get guidance about this problem.

  34. This post is fairly assuredly written for those of us that like to truly feel. The certain points you make appear intelligent and well-defined. Your perception of this subject is a lot like mine. Thank you.

  35. dodge 3500 says:

    You really make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be actually something that I think I would never understand. It seems too complicated and very broad for me. I am looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

  36. ampalaya says:

    Jewish Proverb~ You cant force anyone to love you or lend you money.