Written by AbangNara | December 15th, 2009

ummi nazeera

[note]Kesahihan gosip ini sangat-sangat diragui kerana tidak diketahui sumbernya. Baca boleh percaya jangan[/note]

Semalam kami dah janji nak keluarkan satu email dari pembaca yang menggelarkan dirinya LadyD. LadyD mempunyai info menarik tentang pembelasahan Remy Ishak. Macam yang kita semua tau, setakat nie Remy seorang je yang telah keluarkan kenyataan. Nampak seolah-olah Remy tak bersalah dalam hal nie kan?

Tapi dari email yang kami terima nie, ternyata ada sedikit “twist” dengan apa yang diceritakan oleh Remy Ishak. Benar atau tidak, kami memang tak tahu. Yang penting kita kenalah tunggu pengakuan dari Umi Nazeera dan keluarganya.

Di bawah adalah email yang kami terima. Kami tak ubah satu patah perkataan pun.

[note]Saya terbaca komen kononnya da cerita tulis Umi upah org pukul sebab Remy minta clash,lalu rasa betul2 tak puas hati,terpanggil untuk memberi komen di atas penulisan tersebut.

Untuk pengetahuan semua peminat semua, tidak timbul soal Umi upah orang pukul Remy, yang memukul Remy tu abang Ummi, Pakcik dia dan boddyguard famili diorang.

SEBENARNYA, sehari sebelum Remy kena pukul, si Remy ni dah belasah Ummi sampai pecah muka kena pukul dgn telefon. Kejadian berlaku di bawah rumah Ummi sendiri, barulah terbongkar cerita sampai ke pengetahuan keluarga Ummi.. Rupa-rupanya ni dah berkali2 Ummi kena belasah teruk sampai 2 kali terima rawatan di Ampang Puteri.

Sudah lah Remy asyik bagi kenyataan tak mengaku, dayus betul…. Saya kenal keluarga gadis tersebut sejak dia kecil lagi, sampai sekarang. Memang keluarga dia berada, tapi tak pernah pulak mereka menghalang anak gadis mereka berkawan dengan sesiapa saja. Buktinya hampir 2 tahun apa Remy berkawan dengan gadis tersebut,dan  sepanjang tempoh tersebut keluarga tak pernah menghalang…

Tapi kalau dah terbongkar rupanya anak gadis mereka asyik kena kikis duit, kena pukul, memang la makbapak mana akan tahan…. Takkan dia orang nak duduk berpeluk tubuh tunggu anak masuk ICU baru nak bertindak??

Tapi yang pelik, walau asyik kena pukul dek si Remy, gadis tersebut macam tak serik je duk pertahankan si Remy.. Mungkin sebab dek cinta monyet, maklumlah gadis tersebut belum sampai umur 20tahun lagi.. Masih buta dalam mengenal mana cinta sejati , mana cinta yang boleh membunuh….

Zaman sekarang ni kalau setakat muka jer hensem, digilai ramai tapi hakikatnya buruk laku… Baik lagi yang muka tak hansem atau anak orang susah tapi tahu budi bahasa, reti sopan santun dengan perempuan…[/note]

163 responses to (GOSIP)Lagi Kisah Di Sebalik Tragedi Remy Ishak Dibelasah

  1. LILY says:

    mak dia dato’ la..
    suka ati mak dia la..
    mak dia kaya…
    ada aku kesah?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. Lyaa says:

    dunia artis..
    xtau yg mane satu btl nye

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. pEnArI pOcO2 says:

    mak oooiii..
    yeke nie ceta pasal si remy tuh…
    kalo betui pon x sangka aaaar aku…
    punyer ler minat giler kat dier nih…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • rosh says:

      takpe..kite tggu je lah kesahihan cite tuh..
      yg pasti kebenaran akan muncul jua…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. nini says:

    kalau berani buat kenyataan ni kat suratkhabar la.. jumpe wartawan ke.. ni main sebar2 email.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BumbleBee says:

      buleh pakai jugak ape yg ko ckp ni… maen email2 layang… mcm takut kene saman je kan….(kalo x btul, takutla..kalo betul…xyah pakai nama samaran pun xpe..selamberghh…ye tak?) ….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. madno says:

    bagi aku citer nh lagi la menipu. aku tgk takde plak ummi nih lebam2. lek jer blakon cite nurkasih tu.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pEnArI pOcO2 says:

      tah…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • moon says:

        kalo yg sblum2 ni aku xtaula,tp ari 2 ms starchat gua umi ngn tiz zaqyah,umi 2 asyik pakai cermin mata itam jer,nk sorok bekas lebam lah 2…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Suraya says:

          Tak tahu la sapa betui. Tapi everyday remy komen kat paper naik menyampah juga… publisiti murahan artis

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. adabella says:

    ala setakat hantar email cam ni aku pon bole..yerk la senang jer nak reka ceritakan hehe amender la..x pro btol..lg pon umi tu dgn remy mmg x sesuai umi tu kanak2 sgt mne nak sesuai..klu dah pompuan dok pukul lelaki pekejadahnyer tuh haihhh dah btol2 jdik sarah c umi nih

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. nini says:

    sebab lakonan umi berjaya dalam nur kasih. mmg itu mmg karekter dia sendiri . umi adalah sarah. senang je la ..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. Ayuhara says:

    Pening aku baca kisah diaorg nie… Ntah pe2 je.
    Yang antar email ni pn ntah betul ke tak?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. kemakemo says:

    remy ade bg kenyataan yg ummi amik ‘benda’ 2~!!
    dari pic die kt club yg ak tgk smlm ,ak rase die ngah mabuk then pukul remy~~!!huhuhu
    tp kalu sekadar gmbr tlg la betolkan k~!ak x burukkan sape2 tp ni pndapat ak la

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • nini says:

      saya rasa remy betul, sbb dia berani buat repot polis. tp remy juga boleh kalah / tarik balik laporan itu kerana mak bapak ummi ada kuasa wang

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • nini says:

        mesti yg x baik. kalau benda yg baik nape nak rahsiakan . yg pasti “benda” itu pasti yg salah dari segi undang2 atau agama

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kemakemo says:

          yala kot~~!!x minum adek drug~~!!huhuh
          haishh btl plak kate cicak ni~!!ermm nntkan je la kes dorang

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • nini says:

          amik drug dah jadi kes lain plak.
          banyaknye kes

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kemakemo says:

          yela kan~!!huuhh ummi x bg kenyataan bls yg ade konon emel dr sorang yg knl keluarga ummi~!!huhuhu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. fifie says:

    mak aih budak nih xpadan dgn kecik..
    kudrat mcm 1 jantan..hahah
    pdn le tu dgn watak die si sara tu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. Akak Leen says:

    laaa…..x smpai 20 thn lg ker umurnya..? patut laa….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. fifie says:

    xtaula mane yg betul..yg ni ckp gini,yg tu ckp gitu..dgr jela rintihan depa nih..hmmm

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. aMmey says:

    umi2……..
    klu btl la,sian duda aku nie…
    hehe………….
    meh kta rujuk blik mehhh
    hehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. Pablo Aimar says:

    ummi bukan comei pon..harap anak Datuk UMNO Sengal..cuba dia anak penoreh getah..tp klu Remy dok kikis duit,oklah..patut belasah bapak Ummi sekali sbb kikis duit rakyat..UMNO klu x kikis duit x kaya la…hahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. tOmEii says:

    erm xphm tulla…..
    xtau nk pcy mne 1….
    tp….ada aq2 kesh…..
    lntk korg la nk bergduh ke pe ke….
    jnj aq bhgia ngn laki aq…….
    huahuahua…….
    bosan…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. tOmEii says:

    ermmm xphm btulla…..
    xatau nk pcy mne 1…
    tp…..ada aq kesh…..
    lntk korg la nk gduh ke pe ke….
    jnj aq bhgia ngn laki aq…..
    huahuahua……
    bohsannnnnn……………….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. tOmEii says:

    bosany…..
    ngp komen aq xkua…..
    sengalll……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. tOmEii says:

    nymph tul…..
    pent tlis pnjg2 xnk kua…..
    tlis pendek kua plak…….
    bosannnnn…………..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. tOmEii says:

    budak ngt lg rpeny si sarah nie….
    ptt cam sengall jek…..
    remy pon 1…..
    budak2 pon ko nk tibaii…..
    carila y tua cket lain kali………
    ble dh kne cmni….
    tggung la sndr……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. kira-kira says:

    salam……………………….
    de org seru kew?????
    ekekeek
    pe hal lak ngan ummi ni??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. blackberry00 says:

    salam petang…

    baru settled skit keja time nih…

    aku tak minat 2 2 nih..
    so, aku malas nk bg komen

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. violet says:

    emm…
    pe nk komen eg
    ala no komen la.

    topic plis!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. nana says:

    tul ke ummi tak bersalah?
    muka nampak memang nampak jahat jer..dalam drama luar drama samaaaa jerk
    dia ni mabuk todi kot. tu pasal remy tak suka.
    sian kat ko remy. padan muke ko.. watpe gatal2 nak couple ngan budak muka busuk ni. konon2 dia org berada ko nak himpit la.. mesti la dia sosial orgnye.. anak org kaya katakan..
    biarlah remy jadikan pengajaran..ko bercinta ngan org kampung ko masjid tanah melaka ada lebih baik la..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. kira-kira says:

    warrrr….boring tol la nk komen sal ummi ni….ek je lebey…hoohoho

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. violet says:

    topic?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. Remi says:

    Sian ummi

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. Dajal Kamarul says:

    Ni dah macam kes rihanna ngan chris brown dah nie..hahahahaahahaa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. anyone says:

    bg aku la kan. kalau ye pun si remy tu yang salah sbb pukul ummi.bkn tu cara nye nk selesaikan perkara. kalau remy tu jahat sbb pukul org, ummi pn jahat jgk la sbb pukul org. so, pd pendapat aku la kn, spttnye perkara ni dibawa brbincang baek2..bkn nye balas dendam mcm ni. m’sia kn ade undang2. selesaikan di belakang pihak media, xpyh dan xperlu kecoh2.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. cempaka says:

    bg akula klu si jejaka ensem tu btol ke or salah ke die mcm akn kalah jgk kot..nk lawan org kaya yg leh buat pape je guna duit die..silap2 kita yg dok komen psl anak gurl die pun die nak tibai jgk..hehehe jaga2 la korang..baik g upah bodyguard lps ni

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. Pablo Aimar says:

    dia hensem ke?aku lg hensem aaa..x caya cuba Googlekan nama aku

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. rock78 says:

    bagi aku la kalau btul remy blasah smpai pecah muka ummi tu, xkan la masa baru2 ni punya gamba elok je muka dia xde parut pun..aku rasa ummi ni yg gatai lebih nk control remy tu yg mendapat tu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. wiss says:

    ala kalo setakat hantar e-mail..
    moyang aq pon bole la…
    bende2 ntah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. cun says:

    ——-> baca bole, percaya jangan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. cun says:

    dunia artis penuh penipuan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. yubin says:

    suspek tol la dorg nih…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. komputer_lembab says:

    pEnArI pOcO2 says:
    December 15, 2009 at 1:26 pm
    tue aaaarrr…
    malas lg nk amik tau pasal diorg…

    Reply pEnArI pOcO2 says:
    December 15, 2009 at 1:25 pm
    mak oooiii..
    yeke nie ceta pasal si remy tuh…
    kalo betui pon x sangka aaaar aku…
    punyer ler minat giler kat dier nih…

    ……apa ni cakap macam keling…!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. wajib tayang says:

    Dah nama pelakon tentu kedua – duanya pandai berlakon…..berlakon la selagi boleh berlakon….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. zairul says:

    emel tu tak tahu sape yg hantar dr siapa sape pon tak tahu.

    sama ada betul atau tidak yg penulis emel tu kenal fmly umi atau tak pun tak pasti betul atau tak

    atau tak. ntah2 dia sendiri yg send emel tu dan reka cerita mcm tu, siapa yg tahu? hanya Tuhan saja yg tahu..

    dan kalau betol dia kenal family umi dan betol kes pukul tu sampai masuk hospital, kasi proof lah..gambar ke surat doc ke. cakap je mane leh pakai,

    aku pun boleh cakap je yg aku kenal remy dan cerita mcm tu dan mcm tu ahahah mengong lah penulis emel tu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. Apin Opin says:

    lantak la sapa betul sapa salah….hanya diorang & yang maha kuasa jer tau..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. jija says:

    mula2 remy mmg nk kikis $ minah tk cukup umur nie tp minah nie plak ngade2 then suka ungkit2 tu pasal remy naik tgn … bertepuk sebelah tgn tk kan berbunyi …. hai remy, mai pukul vontot ai, lagi sedap!! say my name say my name!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. cikedi says:

    terpanggil utk komen sai hal ni..tak nak masuk mana2 belah pihak..tapi dari crita2 ni dpt la buat sikit kesimpulan..si ummi ni mmg agak “cemburu” bila remy di gandingkan dgn artis2 pompuan yg lain rasanya..sebab dalam crita nurkasih tu penah la tengok lam melodi syarifah sofia bg kenyataan yg ummi tu mcm perli2 dia dlm facebook..then ade ummi kata nak tumbuk syarifah sofia sbb gurau2 dgn remy lam facebook (sebenarnya syarifah sofia mmg x tau pun yg remy tu couple dgn ummi ni..saja ja gurau2)..then syarifah sofia kata dia saja je gurau..lagi pun syarifah sofia pun dah nak kawin la..(kalo tak silap ayat sofia mcm ni..i tak tau pun dia org couple..patutla bila masa rehat shooting jer nampak la dia org smbang2..tak perlu jeles kot rasanya.,i pun dah nak kawin la..lebih kurang mcm tu la statement sofia ni )ade melodi episod berapa ntah…lama dah..masa tu nurkasih baru di tayangkan dlm beberapa episod..apa yg kesimpulan dpt di buat di sini ..rasanya ummi ni mcm rasa dia bole “beli” si Remy ni dgn duit..mmg Remy ni budak kampung…mungkin sebab kekampungan dia ni la yg buat dia tak suka sstengah sikap ummi yg mungkin terlebih batasnya …mmg nampak ummi ni byk nak “control” kehidupan Remy..dan benda ni tak mustahil kalo keluarga Ummi sendiri mengada adakan cerita utk memburukkan Remy sebab remy bukan sapa2 pun utk pertahan diri dia..hanya seorang artis yg tak ada kuasa utk membalikkan cerita…yg termampu cuma repot polis..itu pun kalo x di sogok oleh family ummi ,..sapa tahu?? allah saja yg tahu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. Pablo Aimar says:

    haha..statement aku btol akhirnya..Ummi tu dah la hudoh xda rupa manusia..Remy pon dh popular x reti cari yg lain..tau nk kikis duit malaun tu jgk..dh kena tibai br nk buat repot..silap la..Altantuya,Kugan & Teo Beng Hock mati pon xda sapa kena penjara, tu smua ada repot polis tu..haha..Remi2..baik ko ikut Bala lari p India

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. taiko says:

    Tak mana tau de sapa betul sapa salah..
    pandai2 diorang le nak setelkan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. 1 Malaysia 1 Mongolia…aku benci btol ayat mangkuk tu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. LumiGlow says:

    oii betul ke mcm tu?mcm x caya je…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. kakak says:

    hanya tuhan yg maha mengetahui…DUIT boleh beli segalanye…dan biasanye orang akan menghormati si kaya..dan yang miskin dihina..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. abrablog says:

    tak kesahlah. tapi aku suka watak sara dalam nur kasih. betul-betul wat rasa aku nak cili mulut dia. hehe..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. wajib tayang says:

    aku tak tau nak ikut yang mana betul tapi aku percaya pada surat tue……sebab artis sekarang memang pandai berlakon…..mesti ada silap yang dibuat sampai keluarga pempuan bengang….hmmmm…yang terbaru dengar Maya Karin pun ada sama malam tue….huhuhuhu….apa yang korang buat heheheheheheh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. baNTal_buCukK!!! says:

    ciiaan umii..ak knall sngtt nga remy..
    dluu die tngg ex…n pilih umii!!!mybeee
    dueeet kooottt..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. ej says:

    ape2 pon remy xder hak nk belasah umie ler..bkn bini dy pon..nk mrh2 mulut je r..tgn pon nk naek skali ker..jantan dayus..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. iraina says:

    aku rase r, si remy tu blasah ko sbb die geram kt sarah dlm cite nur kasih…tu yg die nk bls dendam tuh…nk blasah dlam cite tu director xbg….wakaaaakaa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. Areen says:

    Macam – macam boleh jadi kat dunia hiburan zaman sekarang…… Susah nak dijangka dan nak diberi Komen……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • icyhazel says:

      senang senang ko tak payah la komen kalo dah tak tahu nak komen apa…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. aku says:

    ini jantan xguna. jantan otak lembab mmg suka tgk pompuan menangis. jantan yg xensem tp perasan ensem, menympah gila org xsedar diri

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • moon says:

      nama betul remy. mohd .zalimie kan..so paham2 je lah, sbb tu dia menzalimi kaum yg lemah kot…aku agak2 jer…huhu..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. icyhazel says:

    menyampah tengok umi nazeera dalam nur kasih.. patut pun kena belasah dekat remy. aku rasa umi memang tak padan langsung dengan remy…huhuhu!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. JoeJets says:

    Aku rasa nak kahwin je dgn Ummi Nazeera. Sape yg tahu address umah dia. Aku nak bawak rombongan meminang. Sedap gak kahwin dgn ayam muda ni. Tapi aku ni bukan la kaki pukul. Aku ni kaki loving buat anak hari2. 24 hours 7 days a week. Ala… nak tambah populasi dunia la.

    Bkn ke Nabi Muhammad sukakan umatnya yang ramai. So aku nak la anak yg ramai bersama ummi nazeera.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • baduksarkas says:

      Aku muka yang tak sehensem Remy Ishak tetapi sehensem beruk sarkas juga ingin berkahwin dgn ummi nazeera.

      Saya bukan seorg kaki pukul dan ingin meminta izin dgn Dato dan Datin utk keluar dating dgn ummi nazeera. Keluar makan minum dan tengok wayang jadi la. Sekali pun jadi la. Bole ke tak makcik dan pakcik?

      Saya bawak kete kancil je. Duk umah kos rendah, 1 tingkat, 3 bilik, 1 bilik air. Takpe ke Dato dan Datin saya nak dating dgn anak makcik dan pakcik? tapi saya bukan kaki pukul la. Saya kaki masjid ada la.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. Sheryl Almen says:

    What a waste of time. You’re poor english made this article hard to read. Learn to write.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. Only want to say your article is as tonishing. The lucidity in your post is simply striking and i can assume you are an expert on this field. Well with your permission allow me to grab your rss feed to keep up to date with incoming post. Thanks a million and please keep up the a uthentic work.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0