Written by AbangNara | November 25th, 2010

kutipan filem 2 alam

Izinkan kami membetulkan usus perut kami yang sudah terburai akibat terkejut melihat jumlah kutipan filem 2 Alam selepas seminggu tayangan. Untuk makluman, filem 2 Alam mula ditayangkan pada 18 November dan jumlah kutipan dari Finas di atas adalah sah sehingga 24 November 2010. Seperti yang anda semua nampak, kutipan filem 2 Alam sekadar mencecah RM230,000. RM1 juta pun tak sampai ada hati nak kutip RM40 juta.

Oh, tapi kami agak kepelikan sebab rasanya kami ada terbaca yang kenyatan Dr Rozmey yang kutipan hari pertama 2 Alam adalah RM2 juta. Siapa kencing siapa nie? Takkanlah Finas tersilap kira kot. RM230,000 dengan RM2 juta jauh lari tue. Atau sebenarnya sekretari Dr Rozmey yang tersilap bagi jumlah kutipan kat Dr. Rozmey?

Tapi satu bab kami respek ialah kejayaan Dr. Rozmey untuk mendapatkan 83 wayang seluruh Malaysia untuk menayangkan filem 2 Alam ini. Kalau tengok kat gambar di atas, filem Adnan Sempit pun sekadar ditayangkan di 61 wayang. Hebat tak hebat jugaklah ayat Dr Rozmey sampai boleh pecah rekod untuk dapatkan filem paling banyak ditayangkan di pawagam Malaysia.

Dan sesungguhnya kami sangat sedih melihat filem Krayon yang sekadar mengutip RM28,000 sahaja. Hmm. Tak tahu mana silapnya sebab dari apa yang kami dengar, filem ini lebih bagus dari filem 2 Alam. Mungkin promosi tak ada kot.

Apa pun, kita tunggu apa kata Dr. Rozmey pasal kutipan filem 2 Alam nie. Tak sabar la pulak nak tunggu statement dia.

P.S: Anda sekarang boleh “LIKE” dan “DISLIKE” komen orang lain di ruangan komen. Kadang-kadang akan keluar “this comment is hidden due to low rating” tapi anda masih boleh tengok komen tue. Cuma perlu tekan kat komen tersebut. Nanti komen tersebut akan keluar. Harap faham. Thanks.

168 responses to Kutipan Filem 2 Alam RM40 Juta La Sangat, RM1 Juta Pun Tak Sampai Lagi

  1. nynaa says:

    hahahahah

    0
    0
  2. nynaa says:

    =)

    0
    0
  3. lea says:

    auta tol dr ni..

    0
    0
  4. may says:

    trailer macam best. tunggu kuar astro nanti leh la tgk. tapi..ada ke astro nak tayang?

    0
    0
  5. tingkap says:

    tula…kan dah pecah lobang…
    pasni bleh serkup muka dlm selimut
    keh keh keh….

    0
    0
    • jane says:

      takyah serkup muka dlm selimut…..sikat je rambut yg depan tu kebawah lagi supaya tak ampak muke….. kehkehkeh………. org lain kali kalau 1st time ceburi dunia perfileman tu…. low profile la sket…. old timer dlm industri ni pon tak berlagak….. ape lak statement dia nak kasi…. sape lak dia nak salahkan…….

      0
      0
  6. Kasih says:

    mmg btl2 pecah punggung citer ni hahahaha… oopsss….

    so kita tgg kenyataan balas ddr lak pas ni ya tgk 40 juta tu nk dtg dr mana ya hehehe…

    0
    0
  7. fyna says:

    errr…..bley thn gak la lawak die wat nih…40 juta e??40 juta rupiah kot..

    0
    0
  8. Entah TV nak tayang ke tak citer 2 Alam ni…
    takut tayang pun
    orang xnk tengok
    haha

    Admiral Hafiz Official Website: Admiral’z Legacy

    0
    0
  9. chempaka says:

    tak tahulah kalu penerbit ni mmg giler publisiti atau gila glam.rasanya dia kena lah tukar formula.jangan guna lah pelakon yang tak ternama kalau target nak dpt 40 juta…setakat aron aziz dan sapa tu pompuan singapura? dua2 ni pelakon s’pura.apa sangat lah mrk ni? org knl ker?

    0
    0
  10. [email protected] says:

    ari tu baca dalam surat kabar apa yang cakap dapat 2juta dlm masa 2 ari….
    memang kencing le DR.R ni…

    dah ramai yang kutuk citer ni,,, teruk sangat ke cite 2 alam ni

    0
    0
  11. Belacan~hangus says:

    wakakakakakaka…

    kelabu asap..!!!

    0
    0
  12. aries_april says:

    smbg besau sngt doc ni

    0
    0
  13. aries_april says:

    yg x than tu….
    bnyk giler dia jual citer tu kat pnggung..orng lain pling bnyk pn 64 buah slruh mesia…
    dia mmg nk angka 4 juta tu la…snggp cri pnggung yg x pemes tuk d tyangkan citer hampeh dia….

    dia ni dh kawen ke wei?
    kalu la ada ank…
    malu wei ngnaku bapak kita.

    0
    0
  14. dun says:

    statistik untuk krayon tu typo..jadual ni susun filem ikut kutipan, takkan la krayon tu leh dok atas 2 alam kalau kutipan 28 000 je, mesti Rm280000 tu…rilek bang nara…rilek…

    0
    0
  15. RiRi says:

    cousin i kata cite ni x best~dorg ley gelak2 psl cite ni..hihihi

    0
    0
    • aries_april says:

      riri..mmber aries ckp…xda sdhan….citer smua trgntung…

      0
      0
      • kimie says:

        adik i ckp.. citer nih berulang2.. tahapepetah~~!!!!
        hangin gak dia p tgk~~~ tak best langsung!!

        0
        0
        • RiRi says:

          cmenr nk tgokkn..klu dh ramai komplen…cite ni ley jd bgs..tp pengarah dia yg x best kot..huhu

          0
          0
        • aries_april says:

          huhuhu..indh kabo dr rpa…
          rgi la duit sapo p tngk….
          agk2x..klau p tngk andartu trlampau…korang nyesal x d bndngkan ngan citer ni?

          0
          0
        • miss suka masak says:

          andartu terlampau y haliza misbun blakon ke 2???

          best ke movie 2…

          0
          0
        • RiRi says:

          aku tgok kt astro bole la…last sekali pakwe yg dia suke tu..negro..hahahaha,,sengal je..nmpk sgt lelaki melayu x best..pe punye muvi..

          0
          0
        • aries_april says:

          miss…xtau lak best ke x…
          mira x tngk citer mlyu…
          klau omputih lju la..
          bkn x nk support ind flm mlyu kita…tp smua citer sma ja…
          rgi x duit klau kita p tngk cam citer doc ni?
          n psing2x citer cnta…
          pas tu hero ngan heroin yg sma..naik muak…

          x mua bt cam omputih lgsg….
          omputih ni..citer heri tua 50 pn kita pakat p tngk g..mmg best..feel abis klau tngk

          0
          0
        • miss suka masak says:

          yup2 miss sokong ko mira…sama kita pnya taste

          0
          0
        • aries_april says:

          thanks…ada gak orng skong mira ek?

          0
          0
  16. PakciQue says:

    Semerah Cinta Stilleto adalah filem ber’genre aksi. Tang mana aksi tu? Aksi Lisa sepak punggung Farid sampai terpacak kasut kat bontot dia ke?

    Apa-apa pun, kita tunggu adakah kutipan 2 Alam lebih busuk atau wangi sikit dari filem 2 Hati 1 Jiwa. Aku rasa no.2 ada badi la. Macam kena tukar no lain macam 3 (V3: Samseng Jalanan) atau 4 (4 madu).

    0
    0
  17. lalalala says:

    nak tanya…filem Magika tayang bape lame ye?sbb aku nak tgk dlu..dlm awal bulan 9..dah tade tayang..tu yg aku pelik tu..last2 aku tgk cite jgn pandang belakang congkak 2..

    formula apela David Teo pakai ..sume filem die manyak untung…DDR patut berguru ngan die..huhu

    0
    0
    • miss suka masak says:

      haha ak setuju……

      kene bguru ngan david teo dulu kot..

      ITU OLANG WOO BYK ONG…HAHHA

      0
      0
    • aslina says:

      a’ah… aku pun rase filem magika mcm sekejap sangat tayangan…

      dah la aku miss setengah jam first mase last day tayangan… da la tu je mase free aku…

      huuu… best jugak magika tu…

      0
      0
      • miss suka masak says:

        dear salina…….

        magika mang best pon……..santai jek…

        tapi miss xtgk pon……t beli la dvd…

        0
        0
  18. RiRi says:

    2 alam ni cite antu ke?

    0
    0
    • aries_april says:

      cite antu?
      hahahaha…yg antu tu doc tu la…
      pndai tul dia rasuk orng p tngk citer tu….

      0
      0
      • Kasih says:

        mira, ayat xbleh blaj… sakit perot dok gelak hehehehe…

        0
        0
        • aries_april says:

          hahaaahaha….ko jgn la…trsmbul air liur ko ktwa kna mira
          :-)

          0
          0
        • nurelle says:

          a’r kn..DDR klo nk wat cte antu nnt..
          xyah ssah2 crik plakon…
          die blakon sndr pn da ckup menyeramkn…wahaha~

          0
          0
        • aries_april says:

          kakakkakaaka…ayt nurelle ni bru skit pewot dok gelah…
          x leh blah pnya ayt…tp mmg bnar frsat tuan ambo..
          dia mmg layak jdi antu…
          korang rsa klau dia jdi langsuir..orng gerun x time dia dok gayut ats pokok tu?

          0
          0
        • nurelle says:

          geruuuunnnnn…ngn effect rambut die tu kn..haha…
          gayut2 atas pokok..:DD

          0
          0
        • aries_april says:

          hahaahahha..antu maya karin dlm flm sundal mlm tu pn x da effect smapi orng tkt…tp tngk doc ni,,smua orng jth pngsan

          0
          0
  19. zura says:

    2 alam tu besh sgt2 ker? promo je lebih kut…

    * cite besh , kebanyakkan nye gune tajuk x bape menarik hati ..

    0
    0
  20. aries_april says:

    cam na la nk kober blik cost bikin filem hampeh ni?
    cian dok R….pas ni jnuh la sngkang mata jual jamu tipu dia tuk bayo duit ceti.

    0
    0
  21. aries_april says:

    malu wei ngan filem andartu trlampau…
    beza mmg ketara…

    0
    0
  22. Iz Yahya says:

    2 Juta rupiah laaaa.. hahahaha

    0
    0
  23. Amoi says:

    40 JUTA RUPIAH SAMPAI TAK?

    0
    0
    • aries_april says:

      jab nk tnya bank…bnyk tu tukar p rupiah ada 4 juta x…..

      0
      0
      • ermm.. klu ikut calculation rate maybank ari ni… 100 rupiah = RM0.0359.. setelah diconvert dlm 640 juta… RUPIAH !!!! hik3x… smpi2.. wase2 dia target lam rupiah aaa…
        dia ble nk brangan, klu crita ble jual kat luar, maksudnye tayang kat luar negara, leh capai lebih tapi… sbb lum tgk lai so xble komen.. just satu je, klu Aaron kate bercerita ngan lagu, boring tuh cam Lu pklah sendir the movie…

        0
        0
  24. sailormoon says:

    hahahahaahah…………
    dr R ni perasan jer lebih…
    promosi pun muka dia…
    org letak muka pelakon…
    mmg gile glamor la……………

    0
    0
    • miss suka masak says:

      haah taw pon ko…..

      asal je promote mesti ada muka dia..

      padahal bukan dia blakon pon…

      letak la muka pelakon kew..

      da 2 cam juz mate 5 2 pon..

      lau x kua muka dia xsah kot..

      alahai gle glam tol la…

      0
      0
    • akronto says:

      aku rasa dia nak tnjuk rambut dia je la.
      tah apa2 pnya styl dia buat
      tngok muka dia je da rasa serabot,tu tak baca kata2 aluan dia lagi.segala mak bapak dia angkat. pening do..

      0
      0
  25. hajimaru says:

    cian2…natijahnya jgnlah kita takbur + bongkak + riak = hasilnya amik ko….TERBAEK DARI JUS MATE 5…

    0
    0
    • Ryta says:

      Muahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha…
      amik kau DDR, aku gelak tak hengat baca komen hajimaru ni! Wei apeda TERBAEK DARI JUS MATE 5!!? Huhu…
      :-)

      0
      0
  26. cik intan says:

    mungkin dr rozmey tersilap cakap dia kata nak masuk 40 juta panggung kot. bukan 40 juta kutipan hahaha

    0
    0
  27. RiRi says:

    kerana teruja..DDR jd gitu…

    0
    0
  28. NANUS says:

    bpijak la di bumi yg nyta wahai Dr…..bkn semua org suke publisiti hampeh mcmni…

    0
    0
  29. KacangHijau says:

    Dr ne mmg bru terlibat buat filem kn….bru cr pengalaman kn…xpe la 2…dia kt 40 juta pun nk bg smgt kat dia..kna ada motivasi utk diri….ok la 2…..

    0
    0
  30. RM230,000.00 = Rupiah 640 juta lebey2…
    kire smpi aaa target dia <— ayat sedap hati…

    0
    0
    • miss suka masak says:

      haha lawak la kak zaza nieh..

      0
      0
      • laaa.. btul apa! akak tak tipu. amik rate dr maybank.2u hik3x.. jgn mare doc for being sarcastic!

        0
        0
        • aries_april says:

          akak..
          klau la kita komen kat FB dia 640 juta dia dpt tuk movie ni..a.gk2x dia epy x?

          0
          0
        • HAHAHHAH.. (xde plak emotion ketawa guling2 cam YM… ) mslhnye akak tak kuasa nk ‘like’ kat fb dia.. hik3x..

          0
          0
        • aries_april says:

          tu la..nnt kita mnta bang nara letakkan emotion cam katt YM ngan FB tu…huhuhuhu

          akak..mira lg x hengen nk like2x

          0
          0
        • miss suka masak says:

          kak zaza ley bukak clas math..

          n student dia y first…ddr…wah mantap gtu…

          kena ajar dia kira supaya dia xconfius 40juta malaysia n 40rupiah..alahai

          0
          0
        • aries_april says:

          siot ko.miss..brgling den bca cmnt ko…
          hangin tuk doc tu bca statement kita

          0
          0
        • miss suka masak says:

          hahhaha 2la…

          kena bguru ngan kak zaza 2…

          next time bila dia bikin pilem jgn sedap jek cakap capai target 40juta..ekekek

          xleh bayang kak zaza jadi ckgu ddr…

          pegang rotan sebelah n calculator sebalah ag..hahhahaha

          hahahahahahahhaahhaha

          0
          0
  31. kira-kira says:

    dRR………..40juta mggu dpn ya…hahaha

    0
    0
    • aries_april says:

      kira..akak rsa..mnggu dpn pn lum tntu target tu lps..
      sthun dia ltak kat pnggung pn lum tntu ada bnyk tu..brni kerat jari la…..
      smau orng dh tau movie ni indh kabi dri rupa.

      0
      0
  32. exa says:

    termalu sudaa.. ni plak ada ati nak buat filem panggei pamela anderson blakon.. bape billion plak dia nak target?

    0
    0
  33. ashley says:

    MUNGKIN juge Dr Rozmey telah salah buat kira-kira tu KERANA..SEBAHAGIAN DARIPADANYA RAMBUT DEPANNYA ala-ala BARBIE DOLL tu telah mengaburi dan/atau MENGHALANG pandangannya sehingga kabur segala-gala..
    Dr Rozmey..elok bawak2 ler POTONG RAMBUT depan tu dulu..x semenggah lansung…

    0
    0
  34. ahaa! dr romzey 2 cakap bongkak sangat lah. dia takda pengalam dalam dunia perfileman ini. so dia ta patut nak expect sampai 40 juta. if dia nak expect dari segi jualan produk pengurusan badan dia tu mungkin lah boleh terjadi jugak. so bende ini boleh jadi iktibar untuk kita. jangan bongkak sangat bila berbicara. dah malu satu Malaysia. takot tak lama nanti ada berita melaporkan dia bunuh diri je nanti pulak. tak pasal2. takpon jadi macam kes Arwah Sosilawati. nauzubillah.

    sementara tu if korang yang ada masalah dengan penggunaan CELCOM BROADBAND. better cekout ini!
    http://carlsamsudin.blogspot.com/2010/11/celcom-broadband-dimaki-dicaci-dihina.html

    0
    0
  35. miss suka masak says:

    kesimpulannya kat cnie…

    kita sebagai manusia xperlu la ada sifat takbur n riak….

    jgn propa2 pada benda y kita sendiri xpasti…

    n lum jadi milik kita…

    at least btawakal la..i2 sebaiknya…

    jgn kita mhebahkan pada umum tentang suatu y lum jadi milik kita n lum jadi reality coz impaknya wat jagka masa panjang akan memalukan diri kita
    sendiri..

    bpijak la pada bumi y nyata..

    N BELAJAR UTK MENGAKU KESALAHAN KITA…

    jgn sesekali takbur ngan nikmat y dberi..

    kita hanya merancang Tuhan menentukan segalanya…

    hope ddr learn from mistekes kay…

    gud luck

    0
    0
    • i like... says:

      terasa lak aku….hehe…

      0
      0
    • akronto says:

      aku rasa kan lepas cita meletop dia pasal 40 juta ni…
      crita teladan supaya jangan takbur dan serabot otak plak jadi isu kan. hah memang bleh jadi pngajaran pon. cntoh terbaru yang ada, satu malaysia tau crita dia, so ada la cerita teladan baru d zaman moden ni slpas cerita pak pandir n sbgnya..

      0
      0
  36. Reena says:

    Dia tersalah tengok statistik sales..RM40 juta tu sebenarnya target utk jus Mate 5 bukan kutipan pilem 2 Alam (Yang Kelam)..tu la hang..dok gebang tau mau pandang-pandang..la ni kan dah malu..makan tak abis la jawabnya..

    0
    0
  37. milky hani says:

    rambut mcm tempurung kelapa ada hati nak buat filem..

    0
    0
  38. gadung says:

    dulu DDR claim rakyat malaysia menggigil pasal x sabar2 nak tengok filem dia ni.

    Sekarang, lepas tayang, sapa pulak yang menggigil ekk??

    Terlajak perahu bule diundur, terlajak cakap……lu pikir la sendirik

    0
    0
    • ratu hantu says:

      mmg menggigil tgk ceta ni…
      tp m’gigil sbb nk terkuncil…x tahn sjuk..hehehehehe

      0
      0
      • aries_april says:

        ratu…klau orng skit mmg la sjuk. dh 5 6 orng ja dlm pnggung…
        kira nan bdk pnggung skli…ada la 7-8 orng……try orng pnuh pnggung…air corn tu p kot orng lain sma..xda la rsa sjuk sngt..hihihihihih

        0
        0
  39. mrjinx says:

    Kalau DRR ni masuk Raja Lawak mesti menang kan?
    personaliti pun dah ada… rambut ensem gitu ..awwww hahahaha

    0
    0
  40. zack says:

    bkn nak kata r..
    salah dia jugak.. kalu dia jaga ahli-2 JM5 tu mesti dapat..
    ni semua nak bolot.. hehe..
    (pesanan dari ahli yang kecewa)

    0
    0
  41. mat says:

    entah2, produk dia pon tak bagus sgt, promot je gempak.. tapi aku tak pernah try lagi.. hehehe..

    0
    0
  42. idamin says:

    suh tgk free pun …x hingin nk tgk!!

    0
    0
    • Gudang garam says:

      masuk panggung bole tapi bkn tgok citer dia tapi buat citer ngan aweks lagi best…rugi aku!!!!

      0
      0
  43. anie88 says:

    sebelum nk wt filem tu….cermin2 la diri….rendahkn sket diri..jgn takbur…Allah xsuke…hikhikhikhik…..

    klu bleh rmbot tu…tuka r pesen..klu susah sgt….botak je…da mcm bulu montot ayam da…;D

    rmbot die tu…rmbot btol ke palsu?????asal lebat semacam je????klu tiup angin…agak2 tebang x rmbot die????;p

    0
    0
  44. berryz says:

    hmm bukan nak ckp byk laa lain kali kalau tk pandai buat filem blajar dulu menyakit kan hati jek.!!!
    buat filem tentang islam tp ko sendiri takbur macam maner laaa…. ader hati nak kutip 40 juta… kim salam… jek la…!!!!! aku memang sakit hati tgk citer ko….
    bab keagamaan dalam filem nie sikit jek ditonjolkan tapi bab sex ngan tak senonoh lame pulakk since die… heheeehhe memmang bangang!!!!!!

    0
    0
    • Ryta says:

      Lorr…kiranya dalam RM230k tu, ko la salah sorang penyumbangnya? Hehehe…
      Relaksla….ko anggap jek ko buat sedekah bayor duit tiket tu ha…

      0
      0
    • akronto says:

      ooo ye ker. memang dia nak tonjolkan pasal 2 alam yang ada dalam diri dia kot. patot la kempen gempak2. tapi muka dia je kat dpan.

      0
      0
  45. chot says:

    patotla org ramai x tgk citer ni….org wat poster letak la gambo pelakon2 filem tu….ni x gambo die je memandang…

    0
    0
  46. cikgu says:

    YANG DIKEJAR TAKDAPAT YG DIKENDONG BERCICIRAN..DDR over confident…sepatutnya DDR tahu kepakarannya dibidang apa..ubat jadi buruan belum tentu filem pun begitu juga..yg popularnya ubat kurus bukannya DDR..fikir2kanlah…

    0
    0
    • insan hina says:

      nk kuar duit sndiri kendekut…duit org nk…..e2 la pasal….agaknye produk dia mahal pn sbb nk duit kot…

      0
      0
  47. Wanida says:

    suka tak suka DDR kena jadikan ini satu pengajaran…pas ni kalau nak buat filem bolehla sumbang modal je satu 1malaysia tau dia berkewangan kukuh, duduk di belakang tabir je & concentrate kat JM5 tu..

    0
    0
  48. mata says:

    cakap besar,duit buat filem tu kan elok bg sedekah kat org2 miskin..

    0
    0
  49. tashsa says:

    BEST CITER 2 ALAMM….INSAF BEB…KORANG DENGKI COZ XDPT WAT FILEM KANKANKAN

    0
    0
    • Gudang garam says:

      hanya orang 2 alam aje yg insaf…aku tak insaf pong sebab aku 1 alam…hikhikhik

      0
      0
    • aku says:

      kenapa aku pun rase citer ni ok je.. walaupun agak berulang2 scene dia, tapi still boleh difahami (tapi aksi n bahasa yang digunakan dalam cite tu jijik ar).. aku rase cite skrip 7707 tu lagi teruk. Tapi nape org kutuk cite ni cam cite ni teruk sangat ek.. Maybe sebab statement2 producer dia yang over confident kot yang wat org meluat. Tapi standard ar businessman, memang selalunya over confident. Dengan sikap over confident tu la yang dia leh jadi jutawan skarang ni.. Ni pendapat akula kan..

      0
      0
  50. PUTRI AYU says:

    SAYA SOKONG SANGAT DR R COZ CITER 2 ALAM BEST R….SUKA3…..SUKA3…KORONG NI XRETI NK MENILAI CITER3 YANG BEST….XPATUT…KORANG SEMUA BUKAN LAYAK PUN NK WAT FILEM…KOMPLEN PANDAI…MYAMPAH…SOKONG TASHSA…CITER 2 ALAM DA BEST…..

    0
    0
  51. Rin says:

    Ayat2 Dr.rozmey dlm promosi ekstrem dia tu tlah mjadi jenaka bualan harian d kalangan kluarga n kwn2.. kah3..
    aku rs tu yg plg klakar kot dan plg mhiburkan mlebihi filem tu sndiri..

    2 Alam ni wlpon x pecah panggung tp tetap mjadi “hiburan” dan “ingatan” rkyat Msia spjg zaman.. Tahniah!!

    “Rakyat Msia kini gempar mnyaksikan keagungan filem Melayu yg telah hilang 40 tahun dulu” – (ayat Dr.rozmey dlm kosmo).

    0
    0
  52. azhar says:

    tiket wayang sekarang berapa ya … .katakan rm10
    kalau target rm40 juta , jumlah penonton mesti 4 juta orang … wowww !!

    0
    0
  53. adaam says:

    bnyk komen..
    nie la sikap melayu kita..biar la kat die..
    2 cara dia..mgkn ada yang xkena..akan diperbaiki kelak..sekurang2nya dia lebih hebat berbanding kita..

    0
    0
    • jebat says:

      sape suruh dia takbur beb.. itu yang buat orang benci.. dah 2 dekat cini ja leh luahkan perasaan.. kasi hantam la bior die sedor sikit yeop

      0
      0
  54. kakak dia says:

    aku suka bila org melayu berjaya…..

    0
    0
  55. kecix says:

    pada aku orang yang x berjaya je yang suka cerita kelemahan orang lain..kalau dia gagal tuh bermakna dia berani..berani untuk gagal (dare to fail)..korang berani ke?..berjaya ke?..kaya ke?

    0
    0
    • azam says:

      Kau downline dia ke?Tak semestinya buat filem macam jual ubat diet dia tu kena cakap besar,pusing punya cerita ….kau ingat pengarah filem lain yang ada nama besar dia tak perlu respect ke…nak buat rekod kutipan konon!!!dia memang kaya tapi kau downline yang tak berjaya…huh..huh..

      0
      0
      • ace says:

        bro..ko nk bli brg pon dgr ckp salesman..if bidang tu ko xreti..ntah2 kene kencing ngn salesman..tu strategi marketing la..at least die de target even xrealistic pon..org melayu mmg mcm ni la perangainye..asal bgsa sdiri je nk kondem..

        0
        0
  56. student bandung says:

    perghh..betol ke tak best?
    aku nk tgk sbb nk tgk betol ke tak best…
    tp kat indon takde la pulak..
    ape kate dr romzey support tiket blk aku..
    hahahaha..

    0
    0
  57. Efy Ery says:

    Hahahahaha,
    Harap panggung wayang je banyak,
    Tapi tak laku nak buat apa..
    Mengabihkan boreh jo…

    0
    0
  58. zarith says:

    dia ingat dia banyak duit dia boleh beli penonton ??? lu fikir lah sendiri..dah tahu banyak duit..jgn ..dok takboq … ckap orang tua tua tak degaq….. baru setahun jagung…tak respect lak gan penerbit penerbit..yg dah berjaya..itu lah pasai…. sebab ..dia kata ..” aku banyak duit..aku nya suka lah…”” agak nyer lah dia kata mcm tuh…..lah kot

    0
    0
  59. zarith says:

    he he he he…silap silap ..di suruh staff dia beli tiket kat semua panggung….. he hehe h ..orang banyak duit kannnnnn

    janji dia dapat 40 juta..hahahaha

    0
    0
    • selipar jepun says:

      40 juta konon….
      2 la kalu nak ckap pikir la dlu…
      jgn ckp besaq…
      tgk skng sape yg malu…
      mane2 pon org comment dye nye filemmm..
      seb baik aq xg tgk…
      hahaha

      0
      0
      • PuTeRa AzWaN ShAfArIzAl says:

        2 la…
        duit bnyak mlabur sna sni…
        apa kta duit 2 sdekah kt fakir miskin ka…
        p tunai haji kat MEKAH ka…
        dpt la gnjran pahala ckit…
        apala…
        :P

        0
        0
  60. bila_la_filem_melayu_nak_maju says:

    I dah tgk ngan member last week. Hampeh punya cerita. Cerita mcm ni ada hati nak kutip 40 juta. Kalau nak tgk gak, baca dulu sinopsis cerita ni kat mana2 (i baca jln cerita kat luar cinema) pasal director bangang yg buat cerita ni dont bother to tell you where it all begin. Pastu bersedia la tgk scene yg diulang2 sampai naik muak tgk. Dah la jalan cerita pon tak berapa logik.

    Mcm ni la movie melayu. Orang tak tgk kata tak sokong.Dah orang datang, dia buat cerita bangang. To all malay movie directors, please la dont treat us the audiences as if we are all idiots!!

    0
    0
  61. amir says:

    di harap dr rozmey jangan putus,cari kelemahan dan betulkan kesilapan

    0
    0
  62. zeezee says:

    aku sendiri pon xtau filem ni da ditayangkan..uiks…!adeh..parah betul kalau ckp besar ni!

    0
    0
  63. DiaNA daMia says:

    nGanGKunG mmG bEshhhhhhhh..pEnUh PAnggUng

    0
    0
  64. mat mie says:

    bagi aku klu DDR tu x ckp besar mungkin kutipan filem nih x de la teruk sgt, tapi disebabkan orang dah menyampah dengan sikap dia so jgn harap la org nak dtg tgk movie dia…

    0
    0
  65. hahahah 40juta?de ker filem melayu yg dahulu dan kini selamanyer mencecah 40juta?hahahaha

    saje bg line up beso…knon nk tarik org tontonlh tu;p pi gidaaaa…;p klu filem bgus sgt glh bawa kat satu asia ni kaaaa…;p tu pun klu menng festival asia;p jgn kata menng masuk pun ntah tidak;p

    0
    0
  66. klu stakat filem buatan dan kualiti filem diwat pn xsampai satu juta de dpt puluh juta kerrr;p adoi yai…;p

    mengong;p

    0
    0
  67. samad says:

    aku tau fasal apa Dr.R tu buat fesyen rambut kelakar tu,
    sebab rambut dia dah banyak gugur dahi depan makin solah, sikit hari lagi rambut jadi mediteranean kena pi Svenson atau Yu Nam plak tanam rambut.Susah2 pinjam ajelah rambut Samy Velu

    0
    0
  68. raremany says:

    penipu

    0
    0
  69. ace says:

    ni lerr sikap org melayu…suke rndahkan org laen..pastu kutuk2 physical org plak…xblaja agama ke?..DDR wat cmtu utk marketkan die punye film..bia nmpk mcm havoc sket..tp utk kali ni xberjaya..xde rezeki

    0
    0
    • Bang statement kau bior betol. Salah siapa dia kene kutuk kau2? Aku pun selalu gak join tabligh tapi memang tak gemor betol dengan orang takbur. Tuhan marah bila kita takbur… Ada beza antara takbur dan suka mengagungkan diri sendiri dengan teknik marketing. Bila kita berlagak orang taknak kawan dah dengan kita apatah lagi tengok filem yang kita buat.

      0
      0
  70. zul says:

    saya just nak komen yang filem 2alam mmg sebuah filem yg menguji IQ dan tahap kesabaran para penonton..selepas menonton byk persoalan yg timbul,,betul ke filem ni menelan hampir 2juta?,bleh dapat ker 40juta? and sya rasa aoron aziz sendiri akan malu nak mgaku dia pnh blakon filem 2alam pas ni…filem ni mmg layak dapat gred “filem pecah”n penonton pun rasa nk pecah je muka ddr rozmey cuz rasa ttipu sgt dgn komen dia be4 tayangan pedana.
    40juta?mybe ddr rozmey patut tukar stlye rambut palsu dia so xde org dpt cam lau jupe kat lua..yg paling memalukan adegan 18sx acap kali dijadikan shot flash back,adakala penonton kat pawagam “terconfius”,betul ke beli tket 2alam yg sepatutnye berunsur nasihat tw terbeli tket filem “lxcxh”..lau bajet pai 2juta npa xgne pengarah yg berkualiti..finas sepatutnye melatakkan filem nie dalam senarai filem wajib bungkus bukan filem wajib tayang lau nak penonton percaya dengan industri filem tanah air,,lastly saya rasa btol2 membazir and patut pn kene maraj ngn gf cuz dian nak tgk cte kartoon saya ajak gak tgk cte 2alam n pada ddr rozmey nsihat saya pada anda,better dok je dalam alam perniagaan cuz alam penerbitan adalah” 2alam” yang berbeza…

    0
    0
  71. mohd nur says:

    Filem 2 Alam tu mempunyai mesej yang baik cuma jalan ceritanya berterabur,kisah [email protected] yang berkahwin dengan mat saleh tu patut dikembangkan lagi,kisah Amy dan Juan yang berselingkuh tu pun patut ada permulaan yang jelas,dan yang kecewanya watak Sabree Fadzill,Rosnah Johari dan Faizal Hussien tiada dialog.Watak Suhailah Salam sebagai [email protected] patutnya lebih banyak dialog bukan dari awal filem sampai akhir asyik menangis.

    0
    0
  72. 803418 says:

    803418 beers on the wall.

    0
    0
  73. Alegro.pl says:

    It’s hard to find knowledgeable people on this topic, but you sound like you know what you’re talking about! Thanks

    0
    0