Written by AbangNara | April 29th, 2011

kumpulan gula gula

Daripada dressing, gaya rambut, pakai seluar pendek dan muka cute memang Abang Nara mati-mati ingat ini kumpulan Kpop wanita yang terbaru. Rupa-rupanya ini adalah kumpulan wanita daripada Malaysia. Mereka berenam menggelarkan diri mereka sebagai Gula Gula. Jom baca sikit introduction kumpulan Gula-Gula ini:-

Gula Gula, often referred to as “The official of Gula Gula” in Facebook.com, is a new and upcoming artist from Malaysia formed in the year 2011 by an award winning composer / arranger Hadi Hassan under Eight Tones Communications Sdn Bhd. Gula Gula features 6 adoring teenage girls which comprises of : Achie – The cutie naughty , Mei Mei -The sexy beauty, Rarra- The petite n’ Funky , Erwina – The baby of Gula Gula , ChaCha- The Outgoing and Joyous beauty, and Joy- The cool and Sweet .

kumpulan gula gula

Kenapa oh kenapa tiba-tiba di Malaysia dan orang Malaysia sendiri feeling nak buat style orang Korea? Adakah demam Korea dah terlampau hebat sampai rakyat kita sendiri buat group feeling-feeling Kpop? Adakah budaya kita, gaya kita dan adab sopan kita perlu dibuang semata-mata untuk mendapatkan feeling Korea? Paling penting, kita ini tinggal di Malaysia tetapi kenapa buat group yang ala-ala Korea? Apa motif?

Abang Nara tinggalkan persoalan itu kepada anda untuk dijawap. Nanti kalau ada masa Abang Nara akan ulas di masa hadapan. Kena buat sedikit kajian tentang pengaruh Kpop terhadap industri hiburan kita. Persoalannya, mampukah kumpulan Gula Gula ini menjadi gah seperti Wonder Girls dan Girls Generation?

Kenali lebih rapat ahli-ahli kumpulan Gula Gula dengan membaca entri ini sepenuhnya.

1. Erwina

kumpulan gula gula

2. Joy

kumpulan gula gula

3. Meimei

kumpulan gula gula

4. Chacha

kumpulan gula gula

5. Achie

kumpulan gula gula

478 responses to Kumpulan Gula Gula: Orang Malaysia Feeling Kpop?

  1. opah.roxx says:

    no komen =.=’

    0
    0
    • Realistik says:

      hek eleh. ni semua bajet nak cari suami jer. dah kawen sumer senyap pastu tenggelam.

      0
      0
      • wartawan bebas says:

        ini bukan kpop, tapi klaut. entah apa2 sampai kena -akai seluar pendek begitu rupa.

        0
        0
        • nana says:

          hahaha setuju!!! KLAUT =).. tgk yg ini terus terbelahak .. tgk yg group 24:7 tu lagi muntah darah…

          0
          0
        • johano says:

          kalau nak buat sangat jangan lah buat sakai macam ni. malulah.

          0
          0
        • luvie says:

          haha btl nana
          kaki pun pendek2 nak ditayangkan juga….apala… gula-gula…

          0
          0
        • LoLyat says:

          hahahah KLAUT
          mmg lucu beb

          0
          0
        • ateeN says:

          errr……..smga mrka diberikn hidayah….aminnnnnnn~

          0
          0
        • mamawili says:

          GULAut…..

          0
          0
        • comei says:

          ni bukan jual bakat tapi jual body.hancur2…

          0
          0
        • jual body?…aku pon rase mcm nk setuju je komen di atas

          0
          0
        • W T F88K says:

          Tobat la anak-anak oii…….

          0
          0
        • akuxberkenan says:

          aduss, poho pun bosa pokok kelapa mawar. ade ati nak tayang. Kot cantik macam amber chia tu gagah gak den nak nengok. Islam ko korang ni?

          0
          0
        • cella says:

          wakakakkaka…lawak gile lah group nih….bikin malu jer….
          betis masing beso cam betik! ade hati nk tayang…wakakaka…bajet korea la sgt kan…xsedo ke muke tuh cam harem…. kuikuikui… yg org2 korea tu dah mmg la comel2..kecik2 je bdn..yg ni semua cam tong dram penyek ade hati nk bajet korea…. ingat Allah…. kita seharusnya berbangga dan brsyukur kerana dilahirkan sebagai org Islam… jgn berbangga jd bangsa lain…

          0
          0
      • Jabun says:

        woWW fresh chick i like!

        bra pink perghh patot miera L masuk

        group deorang..

        0
        0
        • abang jaijai says:

          aku rasa chacha tu member plkn aku dulu. tahun 89. dulu orang plg dia honey. nama penuh siti aisyah kot. haiyooo jadi korea pulak dah kau

          0
          0
        • HUH says:

          siti aisyah..yurp2…..dia latuhhhhh

          0
          0
        • Jambu says:

          name punye bafgus, siti aisyah… masuk group k-pop (le konon) udah jadi chacha…
          chacha tu kan maksudnye pakcik..

          0
          0
        • Tok Kadi says:

          miera patut jadi chif kumpulan.
          gula2. atok ada gula2, sape nak.
          ada bunyi pop jugak le klau kena..

          0
          0
        • daripada taruk nama Gula-Gula, baik taruk nama Coklat Pisang…

          0
          0
        • abang jawa says:

          tok kadi punya gula2tentu manis semanis jagung segar
          dari ladang yang bunyi pop! tu bertih jagung kena goreng hehhehehe tok kadi hebat..!!

          0
          0
        • LoLyat says:

          setuju dgn jabun
          miera ni artis baru plg sexy skang
          teruja aku tgk dia pakai skirt pendek masa event harian metro aritu

          0
          0
        • abang jawa says:

          perkembangan dunia seni miera sggt membangakan
          sebagai pencinta seni Abg sokong sanggat dengan budak Miera lebih2 lagi bra pink miera yg selalu ditayang di dada..keh.keh.keh.keh..

          0
          0
      • amy.. says:

        apalah korg ni….suke2 je nak kutuk diorg ni…korg x kenal diorg lagi…bdk2 baik ni…kalau diorg nak seksi meksi pon ,diorg ada yg bukan islam…lantok diorg la

        0
        0
        • yuhuuu says:

          der..kalo baik xde nya cm ni…

          0
          0
        • anti m-pop? says:

          yg bkn islam tu xpe la..abis tu,yg islam nk biar je ke..??
          buat malu je…kalo lawa xpe la jugak…
          hampeh btul, nk muntah tgk muke sorang2…
          giler ke ko panggil bdk2 camni baik..??
          sape yg sokong group camni kt malaysia memang teruk ar…ingat2 la mati sket…

          0
          0
        • zaia says:

          hmm..klu yg non muslim tu tknk komen la kn..tp yg muslim sorang ke dua org ke tu mmg kena kritik kaw2 la..ni kn negara Islam bkn Korea..kt M’sia klu jd public figure,bkn tkleh pkai seksi sgt ke?tkyah dressing seksi sgt pn leh bajet2 seksi gak la..kuarkn aura seksi tanpa brpakaian seksi ler..huhu..ni sejibik korean supershort shorts n sexycute style..

          0
          0
        • juzabel says:

          yg bukan islan die pnye psl la..yg islam tu wt2 la sopan ckt…nak kpop bagai…seksi beriya, lagu ape pn xkua lg…sedey la tgk skng..sume nk jd artis sebab duit n glamer…tp dresing out!

          0
          0
        • zaia says:

          @ juzabel

          btol la tu..biasa la kn,peminat GG tknk GG d kritik,tp dh lumrah artis..klu org biasa,org tk ambik kesah sgt,klu public figure,org takut jd contoh n idol utk anak2/adik2 dorang tu psl dorang2 kt BN ni kritik..rmai muslim kt negara ni,tk mustahil GULAGULA nie akn dikritik kaw2 klu pkai suar ketot sgt22 sbgi imej kump.dorang..huhu..

          0
          0
        • fatin says:

          bukan saja korea,tpi cuba tengok artis yg bangga bila dpt buat recording kat negara barat..yg tu korang tak nampak pulak….ni dalam asia lagi…kiranya kena adil lah…kalau korea korg marah,kalau barat,korg tak nak marah ke? then,abg nara ni x nak pulak letak bila artis malaysia banggakan barat…kena adil lah..barat pon letak gak lah bila org dok bangga sgt nk jdi org putih….please lah~ jgn sebab nk kata lagu english ni bagus then kutuk bhs korea…kata tak sesuai dgn telinga malaysia dgr lgu korea..abih lagu org putih sesuai lah dgn kita yer? saya tak suka bila blogger or wartwn ni racist…x byk chinese diperkenalkan dlm rncgn2 TV ni…

          0
          0
    • marie says:

      please la mke k-pop pn xde…we hv our own identity la….xpyh la nk tiru depa2 ni…meluat la….siyes shitt btl la…get rid off it la…

      0
      0
    • gilo says:

      memang manis & lazat nih!!

      0
      0
    • HUH says:

      kesian…

      0
      0
    • cik embun says:

      for uols imformation la.., diorg nie bkn islam tu pasal selambe badak.. yg erwina tu dak sabah… agame kristian.. alahai gediknye… suare hampeh!

      0
      0
      • crabby says:

        hoi, jangan nak mengata orang kristian, orang MELAYU yang banyak jual body, dah la tak sedar diri buka sana sini, menyampah ku dengan budak melayu lol!

        0
        0
        • otak sekecik semut ko says:

          kalau da salah di pandangn…jangn sesekali libatkn agama..agama x mengajar mcm ni…slahkn the wrongdoer…..jgn komen slagi anda x tau apa2

          0
          0
        • cik embun says:

          setau ak islam melarang umatnye membuke aurat.. klw agame kristian aku xtau la bole ke x seksi meksi.. (itu yg aku maksudkn, xde kne mgene jual body ke hape! lolS!)

          0
          0
        • shisha says:

          cik embun lain kali cakap tu biar terang cikit..jgn masuk kan agama..tak elok tau..

          0
          0
        • cik embun says:

          hah yela2.. cik bum mintap maap.. yee..

          0
          0
      • amy.. says:

        dengarka suara Achie…mmg power gila…i likes..

        0
        0
      • adi says:

        dah lah weyh…ad 2 org melayu disitu…islam ke x, x tau lah plak an….

        0
        0
      • peah says:

        oh…cik embun. ko nak ckp yg org kristian ni gedik la. banyak cantik. adakah org kristian je ke yg main dedah sana dedah sini? xsayang mulut! malaysia ni bkn ko je yg duduk…jgn ska hati nak ckp. peace!

        0
        0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      minah jambu suka tengok muka cha cha dia jambu………

      0
      0
      • zaia says:

        chacha tu ok la jgk..tp aku tngok mei mei n achie je la ssuai wat band/group ala2 korean versi posing2 cute comel wat peace2 mulut muncong2 kaki trangkat sket ikat tocang tinggi muke wat style cute2 n plbagai lg gaya bajet comel yg sejenis dgnnya..yg lain2 tu bkn la tk boleh tp kate ala2 kpop style??kpop yg betulnye mmg band yg bajet2 cute majoriti mmg cute n comel..
        band yg bajet sexy,stylo pn ade,dorang wat gaya cmtu ssuai la tp klu yg gaya comel2 tk ssuai sbb tk comel..
        klu org biasa tk comel pn leh nmpk comel klu posing/brgaya camtu tp bile jd artis lebih2 lg tiru korean band/group,nmpk tk kena la..
        nama dh GULAGULA,tngok 1st pic pn ala2 snsd kara, tkde rupe 2nei,4minute,miss a,secret,f(x),so mmg versi band bajet comel la kn?
        pe2 pn,org dh biasa tengok korean artist camne la,so klu nk tiru biar setanding atau lebih bagus..hope lagu,vokal,n dance dorang bagus la,utk mng-cover kkurngan lain..nt klu sumer tk best,wat malu jer..

        0
        0
        • zaia says:

          **band yg bajet sexy,stylo pn ade,dorang wat gaya cmtu ssuai la tp klu yg gaya comel2 tk ssuai sbb tk comel..

          “dorang tu merujuk kpd 4 ahli GULAGULA..bukan korean girls band/group

          0
          0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          kau ni zaia pandai2 komen diorang tk comel ! budak2 tu semua kn comel2 lebih2 lagi si cha cha cute kn !!!!! manis2 semua nye bab tu diorang nama kn group diaorang tu GULA GULA ….. betol tk bang nara????? kalau minah jambu join diorang ni pasti semua puas hati lah….minah jambu pandai dance ……..

          0
          0
        • zaia says:

          haha..kau ni kn minah jmbu,yela2!chacha cute,tp aku ckp kt kau je,kat org lain tak..wahaha..bkn la minah jambu,mksud aku,kite dh biasa tngok la itu korea smua cun2 dorang bajet cute2 kite rela je tngok..GULAGULA ni kn ala2 kpop,so biar la setanding dlm segala segi..klu tk tiru kpop,tkpe la klu tk cun..huhu..tkpe la.kite tunggu lagu dn prsembahan dorang,klu mmg best n standing,msti ade yg minat gak.
          minah jambu pndi dance??jom kite tubuhkn kump.LOLLIPOPPP MinahPOP ..hahaha..mcm nama dangdut je

          0
          0
    • laloya says:

      PERASAN. SUDAHLA BALIK HULU LAH WEI

      0
      0
      • timba says:

        ni semue pembawa SIAL! suda suda lah tu ..artis kite pun da ckup.ni nak tambah ni lg..HANCURR

        0
        0
      • amy.. says:

        thanks beautifulnara kerana bagi promosi percuma kat The Gula-Gula…

        0
        0
        • aina says:

          HAHA. ko ni mesti penyokong gila mati kat gule gule ni kan ? dr tadi asek ko je bekap dowg. tak pon, ko ahli gule gule gak. sudah la. bosan aku. bajet letewww.

          0
          0
        • kashmir says:

          Promote apa macam tu?Ko ingat gambar2 kat blog ni, org 1st time tengok boleh kagum ke? Terus nak support?Tu bukan promot nak oiii..orang, dari tak kenal..terus kenal..pastu meluat… Promote ke?

          0
          0
      • whatda says:

        kerana cemburu la yang menyebabkan saitan di buang ke bumi.

        0
        0
    • niesa says:

      buruk seh!!

      0
      0
    • cella says:

      wakakakkaka…lawak gile lah group nih….bikin malu jer….
      betis masing beso cam betik! ade hati nk tayang…wakakaka…bajet korea la sgt kan…xsedo ke muke tuh cam harem…. kuikuikui… yg org2 korea tu dah mmg la comel2..kecik2 je bdn..yg ni semua cam tong dram penyek ade hati nk bajet korea…. ingat Allah…. kita seharusnya berbangga dan brsyukur kerana dilahirkan sebagai org Islam… jgn berbangga jd bangsa lain…

      0
      0
    • Errr…nak dengo lagu:P

      0
      0
    • jijoewook says:

      aku rasa sekejap je dorg nie…

      0
      0
    • xyanniax says:

      bawak mengucapla korang ni gule2…dah la seksi…mcm ni ke contoh org malaysia…islam plak tu..

      0
      0
    • love vs hate says:

      dahlah….pendek, debab lagi!…. perasan cute…mcm2 lah…. pakai lah sopan ckit…. jg nama baik makbapak korg…meluat aq tgk…. ambik baldi aq dah x thn nie…

      0
      0
  2. yaya says:

    no komen jugak T_T

    0
    0
  3. speedrider says:

    ok, bra dia jambu. kpop. kthxbai

    0
    0
  4. Grrr says:

    tak nampak cute langsung.

    0
    0
  5. Jerry says:

    pendek

    0
    0
  6. ayusinar says:

    xpayah nk ikut style korea la…aper yg penting lagu sedap n boleh diterima..setakat nk ikut2 style kpop xyah la..

    0
    0
  7. Merpati Putih says:

    sore x kmna….seksa je lbh

    0
    0
  8. Nadiah says:

    Aku doakan cepat berlaku kiamat. Penat sgt tgok maksiat yg semakin bermaharajalela ni. Semua dh tak fikir dosa, pahala, hukum hakam agama dan sensiviti agama. Astaghfirullahala’zim.

    0
    0
    • tut tut says:

      amboi ayat..xhengat…konfiden nye ckp nk doa cpt kiamat..dh byk sgt amalan ke? dh yakin dpt masuk syurga? uhuu…ptt nye doa kn la mereka dpt hidayah spya gejale maksiat ni dpt dibendung…sekian…:)

      0
      0
    • johano says:

      Hak elah Nadiah penat tengok maksiat konon. Tapi bukak beautifulnara.

      0
      0
      • aina says:

        die da banyak pahala la tu. sbb tu doa nak cepat kiamat. nak masuk syurge sorang2. ye tak ? huh. kthxbai

        0
        0
  9. Syahira Sharif says:

    Masalahnya, org suka K-pop sbb diorg KOREA. Ikut style korea tidak ada gerenti disukai org yang suka K-Pop…. :/ mcm serabai je tgk

    0
    0
    • Lovely Sue says:

      Betul tu..wat lah identiti sndiri..KPOP pn x delah smpi cm ni skali…

      0
      0
    • rosemary says:

      yup..muntah darah org jadinye..org minat kpop sbb dy korea..kalu ngra len mmg kes kutuk jadinya..kalu nk
      tarik prhatian pon,buat lgu sndri n yg pnting org mnat..jgn stakat tru gaya tp hampeh..

      0
      0
    • no name says:

      btl tu. sgt setuju. x payah nak tiru2…buat semak jew dorg ni.

      0
      0
  10. zack says:

    aku gerentee……..doleh taHAHN [email protected] bulan jer group ni..pastu hilng dibawa arus..hahaha….

    0
    0
  11. [email protected] says:

    xberapa nak menarik,,, ZZ n CT yang bez

    0
    0
  12. z says:

    geli jer..
    tggu lingkup je group ni

    0
    0
  13. non says:

    ermmm…kalau Kpop kene seksilaa ek?

    0
    0
  14. along says:

    Walaupun aku ni blh dikatakan pminat fanatik kpop, tp aku minat diorg sb lagu diorang. Diorg org korea, agama and budaya lain. Diorang nk pkai terseksi seksa tu alu blh buat2 xnmpk je. Lantak pi diorang lah. Tp ni pe jadah org Malaysia nk tiru budaya sane? Tiru style lagu diorang aku xkisah tp bab2 pkaian diorang ni btul2 menyakitkan mate. Kalu stakat pkaian je ikut style org korea tp nyanyi suare mcm katak baik xpayahlah. Buat sakit tekak,sakit telinge and sakit mate penonton je…

    0
    0
  15. eloise says:

    yuckkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkks!

    0
    0
    • nana says:

      nak muntah lak ai..hahaha………..muke pun x cam korea..ada hati nak cam artis korea..^^

      0
      0
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        eh budak tu budak2 mlysia bukan budak2 korea ! kite sepatut nye kena la kasi seport bukan untok kondem diorang ni…….kasi diorang try la diaorang nye nasib cmana…

        0
        0
        • aina says:

          kasi support ? so that after this ramai lagi anak melayu kite seksi meksi mcm dowg ni ? oh hell no man !

          0
          0
  16. idysur tagem says:

    menyedihkan.

    tapi mei mei :wub: :wub:

    0
    0
  17. mcm perasan je.

    0
    0
  18. sally says:

    gelinye tgk dorg… bukan nak kutuk ciptaan tuhan… tapi adakah sexy nak naik kan diorg… harap insaf… nauzubillah

    0
    0
  19. ChentaHati says:

    lama mana boleh bertahan?

    0
    0
  20. nnmmmmmm says:

    BERKARAT MASING2

    0
    0
  21. hapekebendenih says:

    pendek tembam lemak tepu berkepul2… gedik lebih.. yucks sekian terima kasih

    0
    0
  22. tralalala says:

    asl ada gbr je. bagi la teaser lagu sket.nk dgr gak sora setimpal x ngan rupa. klu ngam sora ngan muka maka aku BAN grup ini…

    0
    0
  23. debunga cinta says:

    STOCK GEDIX n BAGET COMEL jerk semua nie….wuekkkksss tlg lah jgn timbunkan artis2 murahan yg dah sedia melambak skrg nie…kejap jer group2 mcm nie tgk lah bkn doakan tp kenyataan yg leh bertahan lame KRU,WINGS…dll sebab mmg ade bakat…nie sekadar suker2 jer nie hahahah

    0
    0
  24. cun says:

    Muke sekor2 cam boyan dok hulu, perasan pulak nak jdi Kpop artist, ni je la yg aku leh bagi…. haaaaaaak ptuuuuuih! (semoga ade lah vvip gatal yg rembat korng jadi perempuan simpanan ye, tahniah welcome to alam maksiat!)

    0
    0
  25. Azrul Hisham says:

    ahhh…dem….hari Jumaat ternampak bra pink pulak…

    0
    0
  26. mak bedah says:

    Q:lama mana ble thn?
    A:slp aribulan x kuar langsung dlm arus music mainstream…ntah2 bakat sekelumit habuk pun xde…udah le gedik semacam..klu nk wat music kpop pon jgn le smpi seksi pon nk ikut stail kpop……..x rsa dorg ni bole diterima peminat muzik tanah air unless dorg ubh sikap n stail dressing dorg n lbelajar ilmu vokal dari skrg……

    0
    0
  27. obvserver says:

    kpop ke?

    kenapa aku nampak macam penghibur diskodut “disko dangdut” je?

    ahahaha..

    0
    0
  28. zaia says:

    style je kpop kot,lagu tktau lg..tunggu~
    lagu,suara,tarian,jgn hancuss dh la..ala2 kpop group kn,kena la terer menari..huhu

    0
    0
  29. Anonymous says:

    Sume nk bajet comel.nk pakai seksi2. Seksa aq tgk adalah.yg penting mmg sgt xsesuai!

    0
    0
  30. msmifa says:

    KPOP pala hOtak depa!!! pakaian x melambangkan org islam…konon nama pun di’korean’kan ntah pa pe ja ku tgOk minah2 serabai bagai nie…gELi!! dah2 la…jgn dok hambat dunia ja…engat akhirat sama nah…huh…

    0
    0
  31. fina says:

    sy minat kpop tp sy xberkenan tang ble artis pompuan die msti seksi2, tp lantak la agama die xhalang.. tp cukup xphm la org msia nk tiru gaya seksi dorg.. kite bangsa lain, budaya lain, agama lain jgn la dok ikut mnde2 cm2..

    0
    0
  32. Jabun says:

    perghh

    pakai ketat2 peha tembam2
    tpi x cukup wat aku geram
    muka x yg lawa sggt

    mcm penghibur kt disco yg aku slalu jumpe je..
    i mmg nk minat tpi sorry i x minat KPOP hehe..

    0
    0
  33. Baby Doll Cantik says:

    cam haremmmmmmm…

    0
    0
  34. elya says:

    one word..GELI!!!
    sgt gelii dgn deranggg..huhu

    0
    0
  35. joe says:

    muka x leh bla…

    0
    0
  36. sukasukije says:

    dorang ny memang cina or melayu perasan korea?
    erk tlg la jwb .

    0
    0
  37. JuanYuan says:

    MUNTAH DARAH….BLUERKKKKK

    0
    0
  38. nengsey says:

    ini bukan KPOP ini kerepot…camne lh dieorg ne leh terpikir nk wat grp nk jd artis..urmmm…

    0
    0
  39. aku cantik says:

    sumpah nak muntah.muka melayu belacan kot, ada hati nak jd kpop.belacanpop bolehla.
    xde jatidiri btol

    0
    0
  40. mek perak says:

    gula-gula pendek..

    0
    0
  41. Minah Senget says:

    bueekkkkk…Kelaut Pop !!!

    0
    0
  42. oblivious says:

    ek eleh,kpop nie skejap je….due tiga tahun lagi,tenggelam la dorang nie…….tak kawin dgn dato,tan sri,kne tangkap khalwat dgn suami orang……hahaha
    (selalunye ler..)

    0
    0
  43. gyulee gyuri says:

    semua takleh blah…~!!ada video clip depa tak..nk tgk sket…tgk cara depa ber k-pop mcm mana….berterabur kot…hahahha…yang laki bajet super junior..yg ni plak bajet apa.????kenapa la memperbodohkan diri sendiri…aku tgk pn skrg artis baru timbul tenggelam je…ni kan pulak artis berkumpulan..pompuan plak tu…membazir masa je..baik wat benda berfaedah sket….huhuhu

    0
    0
  44. bungakejora :) says:

    aah..diorang nie xde langsung muka korea la..mcm tak bleh belahhhhh..
    jng pakai bra pink tu mcm muka pelakon julia la…
    cuba korang tgk …???

    0
    0
    • zaia says:

      tkde muka korea tkpe..tp nama group tu bajet cute,posing n gaya bajet cute,ikut style kpop yg mmg sah artisnye cute2,tk kena lgsung la……carik la yg cute n brbakat..dh tkde ke kt M’sia nie..
      yg tk cute tu wat group yg bukan ala2 korea dah la..klu best ramai gak yg suke,tk pyh tiru sgt kpop style tu..klu tiru biar setanding dlm segala segi!!(kcuali pkaian seksi sgt tk pyah la,tk tiru pn tk rugi)

      0
      0
  45. Gadis says:

    x leh blah aku tgk…koya je lebih..

    0
    0
  46. pOyo says:

    ala nara..releks la..jgn r trlalu kondem.dari hari tu sampai la ke entry 24:7 ko ni asik mak kondem.bukan aku nak menyokong sesape.just why nak kondem budak yang nak wat kpop? iyo la..i know kpop tu korea pop, but tak salah la nak try.mane tau meletup.lagi2 kpop baru nak bertapak kat malaysia.so diorang ni suma konon nak jadi perintis la.kalau cakap pasal pakaian.artis lain pun 2X5 je.malah lagi terjojol “bola-bola” atau mak aku gelarkan sebagai “apam” yang tercepit.bagi la chance diorang tunjuk bakat n bernafas.
    kita pun ada tiru arab, malah rock tu asal dari malaysia ke? dari barat gak. r&b dari malaysia ke? barat jugak, hip-hop dari mana? barat jugak, rap dari mana? barat gak n latest yang bersepah2 budak band indie tu dari mana??? BARAT JUGAK!! so,why not selit sikit dari benua lain kan? kan ? kan? boleh gak kalau nara nak kita wat dari acuan sendiri.apa kata nara buat lagu dari dondang sayang ke, irama pop yeh2 ke, mane la yau nara berjaya pikat budak2 zaman milennium ni.heheheh..jadi nara, apa kata ko bkak sikit mata tu.mana tau, ada komposer2 dari korea yang berminat ngan bakat kita, leh gak dorang selit2 kat artis diorang.so bertambah la meriah dunia hburan malaysia.tak gitu???

    0
    0
    • cik says:

      masalahnye GEDIKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK gila.kpop la sgt.geli aku dengor.kumpulan mcm ni TAK AKAN LAMA! sebab TAK ADA IDENTITI.korea pon kumpulan2 gini kejap je musim dye.kesimpulanya GEDIK NAK MAMPOS LA POMPUAN2 NI!

      0
      0
      • pOyo says:

        hehe..gedik mmg gedik.nak wat cner.hehehhe
        tapi biar la diorang mencuba.tak salah.dah puas tonggeng sana sini, bila tak laku, diam la diorang.mcm kebanyakan pelajar AF.kikiikiki.

        0
        0
        • cik says:

          tu la.poyo je kan.eh tesebut name plak hahaha

          0
          0
        • booo.. says:

          CIK ni mesti jeles ni kan.. eleh, klu ko dijemput masuk kumpulan ni pun ko mesti tergedik2 gak mcm drng…
          xyah la nk comdem drng ni,,,

          0
          0
      • rileks says:

        biar la dorg nak gedik. yg kau semangat sangat nak condemn tu apsal? at least dorg ni popular la jgak kan bebanding anon mcm kau ni yg tau kutuk org je keje. kalau kau nak kutuk diorg ni gedik, kau tu bagus sangat? kalau nak cakap ni publisiti murah, tak jugak. orang lain yg kutuk2 diorg ni yg dapat publisiti murah sbb condemn budak2 ni and then rasa cool sebab dapat banyak gile likes kan. kalau nak cakap xde identiti, ade je. biar pun tiru2 still kpop tu identiti diorg. then ckp pasal tiru2, artis kat malaysia ni pun tiru gak identiti dari barat. rap mcm too phat. RnB la. amy search wings semue tu kan ala2 scorpion. so rileks sudeyh~
        p/s: tp serius kumpulan ni lawak~ HAHA.

        0
        0
    • bedah says:

      actually kpop dah lama dah kat malaysia..sekarang ni tgah naek gile..sebab promotion banyak and populariti dikalangan budak skolah ngn budak ipt tinggi..perempuan k laki ke tade isu gender sini. sebab dorang kebanyakkannye cantik2 and dah ade yang dah plastik surgerikan muka dorang. tp kat sana industri kecantikan memang biase je bagi dorang so xheran.
      kat sini malaysia memang medan untuk copy pe benda je yang dtg dari luar…hiphop la ska la punk, emo, skin head, hhaha sume2 la smpai la kuasa asia skarang kpop..so xleh kate ape la malaysia memang ske la bab2 copycat style orang..music orang …name it few only…so ade orang yang boleh terima ada ja yang xleh terima…music nih memang bermusim ada pasang surut dieh..tgok mane lame je la nk tahan tuhhhh lame2 ilang jugak..

      ada ke yang dengar lagu zapin remix tu? haaa konpem tak tau kan..dah la..cukop2la ngutuk2 nih..lantak la dorang nak jadi apa…yang kaye dorang yang xlaku pun dorang…korang dapat ape..bil bayar internet kan???

      0
      0
    • el nino says:

      mmng la rock, r&b, hip-hop berasal dari luar..tp genre ni da lma bertapak kat ngara kita..susah nk hilangkan pengaruh nya..tp bg kes kpop ni antara pengaruh yg maseh bru lg..maseh sempat klau kita nk bendung..x slh klau kita nk ambil dari segi tarian mereka yg cukup kmas dan mnarik tu..tp jgn la smpai pakaian, kegedikan suma pun x jaga,,kita kna phm, kita ni ngara islam..klau gejala ni merebak kat ank2 muda kita..x ke parah nnti.? jd better kita mncegah sbelum menular..x brmaksud mnghalang spenuhnya kpop ni..cuma biar ambil skadar yg bersesuaian shja..jgn smpai kita mnyesal nnti..ingtlah di dunia akhir zaman ni, perkara yg haram itu nmpk halal dan perkara halal itu nmpk haram.

      0
      0
  47. monalysa says:

    muhahahahahahahahhahhahahahhaaaaa,.. sakit perut aku,..

    0
    0
  48. shiro says:

    adus..sadis tol la. mcm terdesak ja gaya. uhukhuk

    0
    0
  49. SEMAK SAMUN says:

    smlm ada kt harian metro. skirt masing2 lg skit nk nmpk ass. xyah k-pop la korg g jd porn star terusss… lg sesuai. nyampah pulak aku.

    0
    0
  50. honey roses says:

    muka x korean look pun. hehe

    0
    0
    • loy says:

      aduyaii…rappers kat malaysia muka macam negro ke,britpop msia muka macam mat saleh ke,takkan kalau muzik kpop kene muka korea kot…apa2 pon aku memang menyampah dengan pop2 ni…baik dari korea ke indon ke malaysia ke semuanya gedik macam celaka…

      0
      0
  51. simple as that says:

    uwekkkk !!!!!! Nak muntah !!!

    0
    0
  52. love says:

    adduuiii….dashyat btl…mna identiti org M’sia skrg..tak ya la nak terikut-ikut budaya org lain…artis kpop wanita d korea pn taklah mcm bgni btl..make up je lebih,,,,[email protected]….

    0
    0
  53. bungakejora :) says:

    diorang nie semua melayu ker??
    asal nk pakai seluar pendek…dah tak ingat mana haram ker??

    0
    0
    • Shinta says:

      Aah la,,derang ni melayu ke cina…???kalo cina tu paham jugak kalo pakai shorts mcm ni,,melayu pakai mcm ni???

      0
      0
      • loy says:

        bukan semua melayu tu islam..kat sabah sarawak sana ada yang kristian..siasat laa dulu..kemon laa..

        0
        0
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        uh ! minah jambu kalau pakai lagi shorts dari budak2 ni pakai….pasal minah jambu suka berpakaian seksa seksa macm ni…jangan jelessssssssssss

        0
        0
  54. rahmas says:

    allah..muka pun xselera nak tgk..xkiut tak mulus cam orang korea pun..ceh..

    0
    0
  55. pis says:

    kumpulan k-pop gadisnya kaki ala patung….

    0
    0
  56. err says:

    muka bajet kiut….adeeh la…xkiut pn…T_T
    papepon jgn la wat muke plastik lak ntey….

    0
    0
  57. kecik says:

    agak2 berapa lama blh thn? dan percayalah, confirm 1 hari t masing2 akan berpecah

    p/s: bukan nk condem dan harapkan mereka berpecah, tp realiti bnyk kumpulan2 kat malaysia ni berpecah dan mcm2 kes. sendiri mau engat. dan xperlu lah ikut style2 korea. ikut muzik ok lah. bnyk fan kpop minat kpop kerana muzik dorg and not like this okey.

    0
    0
  58. mimie says:

    ayomak..gelinya aku..menggedik2 ala2 korea la plak..kalu jadi group malaysia tapi suara mcm kentut..nanti kna kecam plak..kui2

    0
    0
  59. kudabelang says:

    berani group ni bpakaian sebegini rupa…..islam agama rasmi..berpada2 la…berangan sgt hebat n top..smpai ada blog sndiri..xabis2 fans fans..ada ke org minat dgn bohsia2 tengik ni..

    0
    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      tkan nk pakai telekong pulak atau pn purdahhhhhhhhhh cmana nk nyanyi………..

      0
      0
  60. nadia says:

    iee.. dieorg tak malu ker..? pkai seksa cmni.. cam pelik jek..
    da kompem2x kne kutuk.. xupdate gosip ker dieorg nih..
    byk da artis murahan kne kutuk kat web gosip..
    lelagi blog nara.. ahaks! ni kes tak bace blog a.nara la nih..
    klu tak.. kompem pk 100x.. tkut kne maki !

    0
    0
  61. nobody says:

    bajet bagus!!! buekk!!

    0
    0
  62. Chantek says:

    tgok mcm org sabah jek.. :/

    0
    0
  63. gorgon says:

    meimei tu cun lah
    dah kawen ke blom?
    meh aku nak ngurat

    0
    0
  64. emmi says:

    HAHAHA……. putih sngt ke korg nie, muka muka jawa je, boyan je… ada hati nk jadi ape?? K-pop..

    aku rase nie bukan K-pop. ni K-poyos… hahahah….

    klu dah mkn blcan tue, mkn blcan je la…. tah2 PEGI KOREA PUN XPNAH…

    0
    0
    • bedah says:

      hello jawa2 nih jangan memen eh..perempuan jawa ada yang putih jugak yehh..even melepak lagi..tapi dorang ni lantak la peh..tapi takyah bangkit2 kaum orang plissss..xske k!

      0
      0
  65. syaz says:

    kaki tak cukup panjang la nak pakai cam kpop..nampak cam midget je. memalukannye T_____________T

    0
    0
  66. lisa says:

    erk…..sorry laaa….muka masing2 macam minah rempit laaa….pegi timesquare or mana2 kat kl minah2 banyak lepak..mcm ni laa rupa diorg…n fyi…what’s with the fake “glasses”?? pantang tgk org pakai glasses yang tadak glass..frame kosong…wtf???! but i tabik one thing laa….diorang punya self-esteem mmggggggggggggggggggggggg tinggi to take pictures like this!! hahahaha……jgn harap i nak taruk gambar2 mcm ni kat public!!

    0
    0
  67. emmi says:

    letih beb jadi korg nie….. sbb, nak paki lens lg… nk paki bilu mata palsu lg… smata2 nk nmpk korea… mix chines pun xde,,, aku mmg xpham la… kne group mcm korg nie dtubuh kn….

    mmg btul, bila nk dekat kiamat .. makin banyak yg jadi artis….. n penyayi permpuan…

    0
    0
  68. tXo(the X one) says:

    kena tukar kumpulan nih jadi 3G…

    Gula Gula Gedik….hahahha

    0
    0
  69. zahidah says:

    sumer bnde serba serbi nk korea.malu sgt jadi melayu toksah dok msia la.. nk sgt jadi kpop mai2 tinggal korea. pastu hang rase sendiri bile org korea lari awak dok sblh die dlm train,pandang mcm nk telan, disrespect, dok tye soklan sakit hati psl islam, msia pon tatau (thailand tau pulak) ..time tu baru nk bukak mate kot. kalau xsedaq diri lg tatau la.. sye bckp bdasarkan pengalaman. even the prof treat u like somehow u’re kind of dirt ~ HELLO diorg xpandang foreigners except org amerika je. kite pon xperlu diorg,ade identiti kite sendiri. suke kpop boley je, xpayahla sembah diorg.sume serba serbi pakat nk tiru meluat aku~

    0
    0
  70. HAHAHIHIHOHHO says:

    MMM….KUMPULAN STOK GULA-GULA DATUK2 MIANGGGG

    0
    0
  71. rocco says:

    ni bkn grup awek comel..ni grup badut …hahah

    0
    0
  72. Semuanya tak berkenan dan tak berselera.issh…

    0
    0
  73. wawa says:

    uweeek….

    0
    0
  74. muraicabutekor says:

    hai………ape nk jd la ngan org malaysia, suka tiru2 gaye2 artis dr luar nyih,tolongggggggglah carik imej n gaya sendiri plus seksi meksi plak tuh, lau cina xpe gak, nih mlayu+islam lak tuh,,menggedik jew aku tgok, sapelah yg nk sokong,hakhakhak….

    0
    0
  75. juliana says:

    sungguh tak sesuai…! sexy sgt.. lagu pun mesti ala2 pussy cat dolls… mesti la lg byk masalah remaja dlm negara, gaya pun mcm tak cukup kain jer…

    0
    0
  76. cuma_aku_melahar says:

    wahahahaha…kalau ade button DISLIKE..aku trus klik…adoyai…gegurl ni..biarla comei setanding bakat..but d geguy tu aku tgk da malam PLU

    0
    0
  77. azemi says:

    pehe mcm pehe gajah…sume kemetot…buruk sial…

    0
    0
  78. hassan mutalib says:

    calon2 pelakon porno terbaik

    0
    0
  79. Siti Roena says:

    1st time comment c ni..

    and my comment is… PLIZ la..ish, xsesuai kot..

    0
    0
  80. schamynt says:

    hhhhisssshh….
    tlonglah…kpop pon tk mcm nie kot….
    ak y mnt kpop pon tk sggup nk tgok….huhu

    0
    0
  81. gula - gula chewingum says:

    yg duduk 2 org tu,nsib bek pakai stokin kulit.nmpk ler putihnye..kalau tak pakai……xtau ler.mgkin nampk coins..siap ade tatoo lg kat kaki ko siti aisyah oi…bangga sgt ker dgn tatoo tu? name dah bgus.bgus nyer nama .siti aisyah… (nama isteri nabi s.a.w….) tapi yg nidah tukar nama chacha plak!

    gambar yg GULA_GULA tu mcm PELACU* pun ade! stupid girls!
    semoga korang di beri hidayah..amin..kalau korang buat group nasyid lg bagus….

    0
    0
  82. me :) says:

    saye sgt kuciwaaaa………….. alangkah bguihnyer..klu duit beli baju yg xckup kain ni..anda beli hijjab….sedar la wahai saudari2…. group anda sama sekali tidak diterima masyarakat…. ckup2 la merapu…….

    0
    0
  83. lila says:

    ni bkn kpop. ni ipop(indon pop) dala katik sorang2 aku tgk.

    0
    0
  84. me :) says:

    kpop = koya pop?
    =kelam pop?
    =kanak-kanak pop?
    =ketat pop?
    =kelaut pop?
    =kesengalan pop?
    ke chicken pop?

    0
    0
  85. maryani says:

    kaki x panjang n kurus pun ade hati nak tanyang2..kui3

    0
    0
  86. zero says:

    wow, sa sangat sokong gula2 yang feeling2 korea nih, time tgk gambo dah ada gah korean nyer, mate sepet2, pipi tembam2, hidung kembang2, tp bile tgk name ja, sangat malaysian yer….nape lah xtukar gak name glamour gak….nie mesti kes mak xbagi pakai name glamour lain kan hhehhhe

    xpe lah nakkkk, aku tau benda nie sume syarikat rakaman punyer keje…tarok korang kena hantam kan..tulah, b4 sign kontrak baca dlu ape yang korang nak dijadikan….dah jadi benda nie korang gak susah kan..malu mak bapak kt umah tu tgk anak2 depa pakai terdedah2…name pon melayu, tp agama ko aku xtau la ape, mesti ko tau kan ape hukumnya kalo pakai dedah dedah nie….ke korang da biasa da, dosa pahala kan tanggung sendiri, pa n ma pon xamek pot kot..nyesal mak ko ngandungkan ko dlu..mungkin kiat hati nak tolong kuwarge, tp betol ke cara korang nie…pikirkan le

    oh, lagi satu yang aku perasan, peha korang besa sangt la….cam paha org melaysia hhehhheee

    0
    0
  87. nony says:

    geli aku tgk kaki sekor2~ perasan nk jadi SNSD la tu.. banding kaki pon tak bole lawan.. bodoh betul nk jadik bahan! produser pon bodoh, igt bole jual ke muka camni? tak lawa langsung~ muka indon! menyampah betol aku tgk! rasa nk tuing sekor2!! tak sedar dirik! dah abes ke pompuan comey2 kat mesia ni kalu betul nk buat band ala-ala SNSD! wat malu mesia.. kalu SNSD or KARA tgk dorang ni, mau muntah ijau! kompem!

    0
    0
  88. secret says:

    erm.. first time rase nak mnyumpah kat bn
    1- selepas tengok kpop man group. secret nak cakap. GELI SYIALLL!!
    2- perlu ker?
    3- aku suka dengar lagu k-pop sebab BAHASA KOREA. bukan irama korea. 2 perkara berbeza tu.
    4- Bakpe aku tengok all of the group members ni macam rupa ala2 penyanyi dangdut dikir kelantan. yang nyanyi lagu SERABUT WEY. posing macam tuttttt . aish.. tak ubah macam tuttt
    5- hahaha mampu kah mereka untuk meneruskan perjuangan INDUSTRI HIBURAN yang penuh dengan pengkomen2 di beautifulnara? boleh tahan ker? (hehe bn masok melodi ok. sebab dapat byk komen kebabum. siapa tak tahan.alamat. bungkus.)
    6- tetibe je secret nak wat statement KILA FAIRY LEBIH SOPAN kot daripada GULA- GULA ini? erm serius dowh.
    7- aku pernah gak tengok kpop artis berposing. tapi takde jumpe lak diorang posing mcm SL*T.
    8- golongan sasaran muzik gula-gula ni remaja ker? napa rupa masing-masing ala2 early 30’s or late 20’s?

    terlalu banyak persoalan.
    sorry.

    0
    0
  89. me :) says:

    dah upe kanak2 terencat akal jer ak nengok dieowg nie…

    0
    0
  90. kotakhitam says:

    x cntik pon….

    0
    0
  91. cicak says:

    loser gile

    0
    0
  92. angelyn says:

    mmg kne pakai seluar pendek k klu nak jadi group k-pop ni…shud be cute i guess…but ni sorang pun xcute…ape citer???

    0
    0
  93. haikal says:

    as malaysian,malu lak rsanya bla kta ada artis mcm ni… knpa perlu kp0p?????

    0
    0
  94. Saya love Malaysia says:

    macam2 skrg.. K-pop la, ape la…
    nape dorg perlu nak ikut k-Pop..padahal leh jek wat acuan n cara malaysia.. xperlu nak ikut negara len.. kang org kate negara kita asyik tiru gaya org len..

    0
    0
  95. zareh says:

    damn! muke sume mmgx bole blah…hakhakahaktuuihhh!
    erwina ngn joyce ni 1 faculty ngn aku ni….dorg ni borneo mali and non muslim…tp yg lain tu aku x tau la…

    0
    0
  96. NoNAme says:

    Muke Hancur sorang2…

    0
    0
  97. Anon says:

    kalu kt korea, diorg semua ade bnyk pentas nk promote dance n music diorg. ni kt malaysia nie, korg nk wat ktne? kt majlis pibg sekolah adik korg?

    0
    0
  98. cik says:

    biase la, nak publisiti , engat org suka la , menyampah lagi ade ,

    0
    0
  99. politik says:

    gila budget cute minah2 ni semua. tak cute langsung tau tak. menambah stress aku je tgk muka korang ni. argh! menyampah. pop konon.

    0
    0
  100. kanser says:

    perhhh macam2 ar….biasalah tuh…

    0
    0
  101. niuniu says:

    seriously x de identity sendiri…totally copycat…nape perlu seluar pendek yg dh gaya cam boxer…please la! epic failure aku rasa.

    0
    0
  102. pen biru says:

    gambar kat hostel diorang tu mcm sarang perlacuran je! ewww~

    0
    0
  103. Silent reader says:

    Bleh b’kembang k kalo industri M’sia cmnie?…buat MALU je…xde identiti sendiri..As a kpop fan, rase malu pulak bile tahu ade Malaysia yg terikut2 cmni..same agama ngan saye plak tuh…ishhh…malu2…kesian, takut nanti bukan diminati, tapi dibenci pulak..ANTI fan lagi ramai dri fan… industri muzik Malaysia dan Korea ade nilai eksklusif tersendiri..tlong jangan campur aduk kan..wat malu 2-2 ngara je…

    0
    0
  104. anabobo says:

    kahkah. muka xleh bla betul.
    aduyai.. bengong la.memang tak ngam langsg. haha
    muntah ijau aq

    0
    0
  105. Apih says:

    ni bukan gula gula tapi geli geli

    0
    0
  106. shera says:

    nie ala-ala ‘NO BODY..NO BODY BUT U’ lah yaa..
    ish3x,,

    0
    0
  107. minah says:

    arhhh. .gediks jugak ak tngok. . .nak tru pada2 la wei nk malaysia. .stakat ada rupa jgn hrp nak laku. . ingt dedah ni org malaysia nak mnt. .maafla

    0
    0
  108. macha says:

    aku bukan nk ngutuk, tapi da x tahan da ni hahahhahahahahaha

    kaki ketot, besar la tuh, beza ngn org korea kaki panjang n sexy.

    diorang????????
    HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

    0
    0
  109. mama says:

    gulagula?? macam tahikk

    0
    0
  110. pic says:

    ni bkn cute…ni gedizzzzzz nm nya
    x bole blah

    0
    0
  111. apa pon tak boleh... says:

    Islam ke ni???

    0
    0
  112. alanglala says:

    ape brg pakai stokin…..kaki klu ad wet syiling 50 sen 2 ad jelah…..muntah ijau mcm nie

    0
    0
  113. xiah says:

    peha pun besau2.. badan debab2, woi boleh menari ngan menyanyi ke ni???!! ko tayang la tali bra kaler pink ke hape ke ade aku kesah?? woi balik laaaaa!!!! buat malu kpop je. kitorang minat kpop bukan sbb body kau tu la. gi training pun tak. bdn pun debab2 pemalas masing2. rupa jgn ckp la. menakutkan. woi jgn kuar tv or radio ? tolong la mintak tolong sesangat. balik dok umah tolong mak masak lagi bagus.

    0
    0
    • suke suke says:

      tuh la pasal. badan debab. peha beso. muke jawe. x paya la nak tiru orang. law nak carik publisiti murahan pon. x paya la tayang sane sini. nak muntahhhh ! buad saket mate !

      0
      0
  114. Nenek aku dulu The Belachan Band x bising2 pun..relax je..

    0
    0
  115. yana says:

    diorg org islam ke?
    kalu x,lantak dorang la..
    kalu islam..aduh..memalukan..dengan pakaian mcm tu..seksi..gaya menggoda(uwekk!),seluar pendek..
    aduh!
    hancur..hancur..

    0
    0
  116. mysara says:

    euuuuuuuuu….tiru je kejanya. smpai ke fesyen pakai pendek2 tayang peha pun nak tiru keeee

    0
    0
  117. no name says:

    next girls generation??????????? plz larrrrrr

    0
    0
  118. haha says:

    masing2 x lawa pon..bajet hot la tu..haha

    0
    0
  119. suke suke says:

    muke xde macam orang korea langsung ! cam anak jawe ade la. brangan pulak pakai pendek2 kaki berkudis. hape jadah nye. =.=

    0
    0
  120. tiada nama says:

    elleh pasan je lebih d/org ni..bila Kpop dh abis, gerenti d/org pn abis gak..cm musim dangdut…bila dangdut dh abis, abis la semua..siap jd pelakon bila x laku jd penyanyi…HAHAHAHAHAHA….

    0
    0
  121. acap says:

    macam bodo

    0
    0
  122. melody says:

    malunyer tgk diorg nie. memalukan perempuan msia je la. lgsg xde identiti sendiri. mcm mn mau maju.

    0
    0
  123. meenachi says:

    peha mcm drumstick burung unta pki shOrt….
    eeeeeyyyyeeeekkkksssssssss~~~~
    lOya tgk….
    serius nmpk sgt murahan~~~

    0
    0
  124. k says:

    pe barang, korang tu ade yg muslim,pakai sluo pendek segala, pedehal?? yg kt korea tu xpela depa bkn islam pon…aigooo.. bajet hot la tu, hot lagi kat neraka tau..opps!

    0
    0
  125. yml says:

    hahah..lawak gile.xde standard kot.amek gbr dlm bilik je.dey.at least g la amek gbr at a proper studio.xyah pakai pendek sgt.kpop group kat sane pon kene kritik la.

    0
    0
  126. yeeeewwwwww says:

    hakkkkkkkkkk ptuiiiiiiiiiiiii….

    0
    0
  127. aurora says:

    tumpang tye…islam ke x nih diorg nih…

    0
    0
  128. jejet says:

    meimei tu kiut… ada muka cam korea skit… yg lain hampas haha

    0
    0
  129. zara says:

    yg pompuan mcm nk jual body je aq tgk, ala kalo band pompuan biaseny bertahan stakat 2,3 bulan je, tu pon kalo nasib baik…
    yg kump laki lak, nk kate k-pop termuntah darah aq tgk muke seko-seko..haha wat lawak tol mlm2 nie..

    0
    0
  130. saya says:

    yg group laki aku tgk muntah darah terbahak2..nie group pompuan pulak..muntah darah tak ketahuan hala jwpnya..tlg larh paham….

    0
    0
  131. nana_nani says:

    eeeee…peha tu dah la besar peha lembu…ade hati nak tyg2…tau tak nak termuntah org tgok…kalo yer pon nak ikut kpop kegemaran korang tu…agak2 la…ni x,muka x la secomel mana pon,gaya jer lebih….benci mak

    0
    0
  132. taner says:

    mke n prangai sebijik mcm monyet.. nyet2 p blk utan la.. bley bla

    0
    0
  133. eden says:

    bala ni, bala! ~~~lol

    0
    0
  134. AinimSuju says:

    Huh..heran sungguh..kami yg kpop fans ni pun tau tutup aurat kami..tau mana halal mana haram.im sure most of the girl are muslim… mak bapak dorg xmalu ke tgk anak pakai mcm ni pastu bg sume org tgk.. dimana maruah dorg? jgn sbb gila kpop smp sume tiru..amik yg positif sudah la..yg negatif jdkan sempadan.. saya malu nk tgk gmbr2 dorg ni

    0
    0
  135. achno says:

    nak copycat Korea. tp tak menjadi. Ape da. Buat malu nama negara sendiri je.

    0
    0
  136. nenek gaga says:

    pergh. dah lah pendek ,paha dinasor plak tu ,bajet nak jadi girls generation ka.jauh panggang dr api la weyh. haktuihhhh

    0
    0
  137. sesuka ati nak komen says:

    ala kejap je depa muncui pas tu tenggelam terus,,x muncul2 dah..

    0
    0
  138. crysalide says:

    Aku memang peminat fanatik KPOP dari Big Bang, 2NE1, KARA, TIARA, BEAST, 4MINUTE, KJK, 2PM, 2AM, Wonder Girls, MissA dll.

    Kalau dia org ni betul2 nak ikut KPOP
    1) Berat badan kalau perempuan takleh lebin 45KG.
    2) Kalau group lelaki at least 1-2 kena ader Chocolate ABS.
    3) semua kena pandai menari dan syncronize.
    4) Maknae (Youngest) kena cute (Aegyo!) kalau tak pandai buat gaya cute, at least sorang kena ader watak ni dlm group.
    5) Selalu KPOP mesti ader sorang main vocalist, 1-2 rapper pastu yg lain pelekap kumpulan.
    6) make up tak perlu byk warna terang2. keep it lite tp Smoky Eyed kena wajib ader (sbb mata korea ni kecik)
    7) lagu2 mesti catchy dan ader mix english terutama part Chorus (mcm Nobody! Sorry Sorry)
    8) Tak semestinya yg perempuan kena seksi (see group 2NE1) tapi kena ader CHARISMA
    9) dan last but not least – training 2-10 thn. kalau kurang takyah mimpi wei!

    Hmm setakat harini saje lesson tentang KPOP.
    Group Gula2 dan 24/7 kena ler take note

    0
    0
    • tak suke org pure2 says:

      crisalyde..setuju sgt2

      artis2 Kpop sebelum debut semua dah kena kuarantin bertahun2..duk dlm dorm..xde tepon..xde bf/gf… jadual fix gila (memacam kelas, dari dancing=whatsoever)..badan pon kena fit=molek comel, kalau tak brapa nk cumel ..certain artis akan wat plastic surgery (cam go mi nam sebelom nak debut dlm citer u r beautiful)…

      it’s true story..derang suffer giler2 sbelom debut..sebab tu derang ni mostly boleh menari..sebb dah di train ngan sgt keras…

      so please..gula2…sweets..kandi..or ape saje… Before first debut, make sure dah prepare giler2.. bdn dah solid (baru bleh tayang kaki), vokal dah power….nyanyi dah Ok…

      for me U r Mpop….Malaysia Pop..hehehe

      0
      0
  139. Cida says:

    Gula-gula kapas…. Nyanyi pakai baju kurung mcm ana raffali pun lawa jer… kalo sora & lagu sedap ada jer orang suka. Takperlu nk pakai singkat2 macam tu.

    0
    0
  140. kyoko minami says:

    nanika?kenapa demam korea yea?ikutkn drama japan msk dulu kt malaysia since i was a child smpai aku tertiru tiru dress up dr sana&wanna know deeply japanese language,smpai da pham sikit da bhs tu bcz of their movie(tp xde la xcited)..i still remember takuya kimura,model levis frm japan and one of his movie in beautiful life,,he dress up very nice..he hair n so on..takeshi sorimachi pelakon Great Teacher Onizuka(GTO) or hideaki takizawa actor drama anchor woman..n one of hansom singer,he name is GACKT..mmg sgt ramai klu nk cite kt sini..blum msk kartun japan lg..sailormoon,naruto,dragon ball n so on..the way how japanese people dress up..looks like baby doll..xsexy pon xpe..asalkan ada big eyes n rambut curl yg perang..n one more thing,one of the best singer,her voice very lemak merdu,utada hikaru..try to listen her song,the title ‘1st love’..and ‘miraei” frm other singer is one of the best song talk about future..not only focus on dress up..as a muslim people,wearing seluar pendek atas peha tu is not a good to show role model to teenagers..when i saw this picture..u know what?their face sume looks like melayu tulen,even nk tiru k-pop pn xbp nmpak jd..berpijak di bumi yg nyata..we’re malaysian people..

    0
    0
  141. kamarul says:

    jual body ke? nak beli..nak beli..hahha

    0
    0
  142. takyah sebok nama aku pa says:

    sangat kelakar dan pathetic dan cam desperate nk cepat pemes. duhhh please have your own style and identity la. orang putih ramai dah masok islam pakai tudong comei2 ja..tgok hana tajima tuh lawa wehhhh..awatla angpa ni beriya na nak bukak sana bukak sini..come on la…ingat moden sgt ka pakai camtuuuu…

    0
    0
  143. Gosipgurl_fea1 says:

    holy crap…… hahahahahahaha

    0
    0
  144. kupasoren says:

    sengal. pergi jalan.

    0
    0
  145. naz says:

    memng kena gula-gula la group ni

    0
    0
  146. Educator says:

    Wauuu… Sungguh kilang kain masih kurang di Malaysia.. Toksahla nak tiru gaya org Korea.. Da name korea n agama yg di anuti x same.. So x heranla kalu diorg wat mcm tu.. Tp yg nie.. Hmmm… Tepuk dada tny hati ek… Not only for the girls but for the record company please kalu nak artis cepat fames ade byk cara lagi.. Think abt “long term” benefits and not “short term” benefits..

    0
    0
  147. wan says:

    woi muka cam bibit aku ada hati nak nyanyi wei balik jual belacan la wei….malu kat kucing aku haprak kau….gula gula hancur…%!$^%$#%^

    0
    0
  148. joyah says:

    hek eleh..geli jer ak nengok…muke cun xpe gak…cam biawak kt blakang uma ak jek…..

    0
    0
  149. ermm says:

    sapa tengok memang kenyangg

    taleh blahh langsung,,,

    0
    0
  150. azrul says:

    makup jer lebih.

    0
    0
  151. budak kecik says:

    gula gula?? eeiiyy x nak.. rosak gigi!

    0
    0
  152. ash says:

    oh tidakkkkk!!!!paha sorang2 very gabak..pas2 ada hati nk pakai suar pendek..sakit mata!!!

    0
    0
  153. Sassy Balak says:

    daripada layan kpop celup nih, meh layan kpop original. tapi bukan korea-pop, tapi kelantan-pop. serabut wehh!

    0
    0
    • tak suke org pure2 says:

      ishhhhh…bonar ke ore kelate ni???

      ya habibi….ciannye depa ni….buek malu ore kg ja…

      0
      0
  154. akulah says:

    adoi.. dh le pendek sesgt seluarnye….
    nk kte comel, x le sgt…
    tp yg aku x leh thn, parut bcg tu pun terlalu jelas dlm gmbr..klu kecik x pe, ni beso weyh…

    0
    0
  155. kami minat kpop sbb kpop ni istimewa n bg yg xminat kpop ..terpulang lah pada kamu..tp jgn salhkan kpop sbbkan kuar nyer gula hangus ni sume..mereka ni ntah2 xknl pon artis kpop..gile glamer..
    peha besar cmtu tutup la xyh tunjuk wat malu sajek.

    0
    0
  156. bluerk says:

    setahu ak, kpop sume kurus melidi . ni semua gedempol nk tunjuk lemak kaki . sedeyyy! xkemane la nyah oiiii .

    0
    0
  157. hahn says:

    dengar kata paha besar. x mcm wonder girl. lol

    0
    0
  158. 1malaysia says:

    rilek la kwn2 smua. Dont judge the book by its cover. Tis is just an intro, da kena hentam berabis pla, give them a chance…ada bribu artis seksi kat malaysia ni, skandal pn lebi hot dr yg artis luar pny so just bear it…da dgnr sora gula2 ni br la komen ni tak trus kondem. Apa kehal??? Support our own malaysian group, durg nk buat ala2 korean its up to them, dosa2 pn durg tanggung sdri gtu jg dgn dosa korg2 sdri adehhh…peace no war!

    0
    0
    • rosak says:

      sape kate dosa sndri2… mreka yg nmpak sesama saudara islam buat maksiat tp buat2 xnmpk, buat xtau, buat xksah tu lebih b’dosa drpd diorg yg buat maksiat. lain la klau dh ditegur bnyk kali tp masih x diendahkn baru la dosa tu diorg tanggung sorg2.

      0
      0
      • kene komen says:

        stuju ngan ‘rosak’…sebab ibarat kalo seorang wt maksiat, satu ‘kampung’ dpat bala Tuhan…ya Allah, mintak dijauhkan semua ini…~

        0
        0
  159. Cipan says:

    KAKI GEMOK + BADAN PENDEK + MUKA X COMEL = FFFFFFUUUUUU

    ke diorang buat poster ni untuk TROLL kita semua? HAHAHA

    0
    0
  160. maktirikau says:

    dah macam bubur cha cha name die. name tak komersial la~ name group gula gula ? umum sangat tu~ bubuh la lollipop ke,mentos ke,chupa chups ke . ho ho ho ;D

    0
    0
  161. miss jebat says:

    omg…wut da heck!!!! malu siot!!! diorg ingt klu diorg feeling kpop ni.. kpop fan nk minat diorg ke… hell no!!!!! ok…xde identiti langsung..feeling2 ala2 snsd la tuuuu.. sunggah bagai langit dgn bumi..korea idol jd trainee pn bertaun2 tau…seriously malu ..agak2 nye ape la negara laen ckp..

    0
    0
  162. nak kpop ke nak ape ke,nk trlentang ke nk trkangkang ke peduli ape,tp pakaian 2 agak2 lh ckit,ni malaysia bkn korea.nk pakai cm 2 pn lw mke dah anak malaysia same je..nk ikot sgt budaya barat g tukar ic ke anak kristian..jgn malukn melayu lah.ingt dgn pakai cm ni berkat ke rezeki ko org.mgkin allah tutup rezeki menjalang ko org ni..berubah lh wei..

    0
    0
  163. mikan says:

    muka mcm placur je suma

    0
    0
  164. peminat imam muda says:

    Allah dh kurniakn muka cantik kt diorg..tpi lebih cantik lagi jika diorg tutup aurat dn mengamalkn apa yg d perintah olh Allah dn menjauhi laranganNYA..insyaAllah menjadi wanita solehah..

    0
    0
  165. coklat says:

    buat la cane pun, x ley fight ngn kpop jgk…agak2 la nk tiru pun. setakat minat kpop da la, jgn tiru bulat2…haish, apela nk jd…

    0
    0
  166. Azwan says:

    hai..udah2 la..kasi la support..semua nak condem..zaman dulu lagi teruk la..biar la kat diorang..kalau suara sedap ok la..leh terima..biar la nak pakai apa pon…zaman2 p-ramlee lagi pakai sexy…dulu dengna sekarang sama saja..ibadat kat Allah.s.w.t

    0
    0
  167. fatin says:

    sorang pun x cun. keh3
    KESIANNNNNNNNNNNNN!

    0
    0
  168. binikuJang says:

    ayo,apa nie.. kita 1 malaysia ma…np jgk mau ekt2 budaya korea thu? apa kita pnya muzik cni ndk oky ka? mau jgk ekt2 korea bha.. bikin malu bha…

    0
    0
  169. haha says:

    KPOP konon….kaki kne pnjang maa…ni apew….!!!nk kate cun tu xpew laa…..ni TAK!!!

    0
    0
  170. nirorina says:

    nak popular sngt smpi sanggup dedah body…tak ke mana pun perginya…setahun 2 aje tahan lepas tu pecah

    0
    0
  171. diela says:

    kenapa xda yg nk ikot cra Maher Zain?? nyanyi nasyid lgik baik..

    0
    0
  172. bunga says:

    sedor2 la dunia da nk kiamat..tok sah ler nk berangan sgt korang ni…nk ikot kafir2 tu watpe lah….astargfirullahalazim..byk2la istighfar

    0
    0
  173. anom says:

    mak apak dorg xmarah ke pakai short2 cengitu??? adaiai… klu ak, ad kene sesah kot…

    0
    0
  174. anom says:

    dngn pelancaran album dorg 5mei ni,mesti harga suar pendek mencanak naik dipasaran dan harga suar panjang merundum jatuh… kikihkih…tq la… blh ak beli bnyk2 suar panjang nk wat gi keje…

    0
    0
  175. hantu says:

    pakai stoking tutup parut… ehe… yang berani tayang kaki pun peha besor..

    0
    0
  176. mso says:

    pandangan yg kamu semua bg tu mmg ada kebaikan dan keburukan. tetapi trpulang pd individu yg nk menonjol diri nya samada dalam cara pemakaian atau pun rupa…klu nk masukkan bab agama bnyk benda yg artis2 lain yg x bole buat ataupun cara pemakaian mereka..yg penting kita support mereka2 yg baru nk mencebur diri dlm nyanyian @ lakonan..klu artis yg kamu semua suka berpakaian x senonoh x komen apa2 pun…tp utk mereka2 yg baru nk naik ni kamu tindas…mcm mana industri musik & filem tanahair kita nk maju…x kira samada mereka2 tu brbangsa melayu @ pun bangsa cina&india mereka tetap org MALAYSIA, yg penting support..diaorg nk brpakaian mcm mana pun trpulang pada mereka…itu antara dia dgn TUHAN…tp walau mcm mne pun diaorg tetap glamour…sbb kamu semua lh diaorg semakin glamour..cuba kamu fikirkn btul x apa yg sy bgtau pd kamu semua…selagi kamu komen psl diaorg selagi tu media dan blog2 akan kluar kn psl cerita diaorg…diaorg makin popular…so…lu pikir lh sndri!!!!!

    0
    0
    • rosak says:

      itu antara dia dgn TUHAN<—- pkir dulu la bru ckp… klau dh sesama islam wajib kte yg b'saudara ni tegur. x ingt ke bala yg prnah diturunkan Allah pd 1 kaum mse dlu. mreka yg sdg beribadat dlm masjid pn dihukum sama. sebabnye?? sbb diorg beribadat utk dri sndri je. sesama saudara dibiarkan je buat maksiat.

      0
      0
      • whatda says:

        eyh, rosak.. ko cuba baca dari atas dulu lar br komen.. ada ke yg bagi nasihat?? ada pun cume segelintir je.. blh kira dgn sblh jari.. yang lain sume kutuk sana sini..
        lu la p pkr sendiri.. hmm

        0
        0
  177. sudukku says:

    hilang pegagn agama,yelah nak tunjuk smua kalo boleh …

    0
    0
  178. haha whatever says:

    .beautiful nara please explain dorang nih betul2….

    dorang nye genre ape? pop ke band..aku nampak dorang ade few music instrument..so dorang more to like a band jeh..dengan gitar nye..
    sebab kalau kpop dorang x gne musical instrument..dorang nyanyi lagu korea + english skit and ada dance.
    even malay pop pun macam tak jugak kot..

    race perlu ke kesah apa race dorang nih? tapi kenapa ramai cakap dorang melayu, jawa, papela..dorang xmalay looks la.. .ade sorang dua je yang macam malay looks tp ade buktike?

    beautiful nara please kalau nk info orang bagi info yang betul..u tgok response orang skarang macam mana…dorang bukannye sesuka hati setup grup terus nyanyi..ada production jugak kot..u ingat nak wat album nih pakai air liur 2 hengget dah cukup ke nk wat..it takes a lot tauuuuu.

    i bukan penyokong gula gula nih..aku ske jgak kpop krock, english, taiwan,japanese, indonesia, maher zain, lagi nak apa melayu pun ade yang ok what hujan, bunk face, pesawat, siti nurhaliza..its just be fair la. xleh tgok one side..ja..kalau orang tuh betul2 minat and know how to appreciate music die tak kan kondem music orang laen lah biapun lagu orang tuh tak sedap..they just get bothered with themselves only.

    0
    0
    • hmmm says:

      sy sokong dgn kamu… sy npk drng ni x la kpop sgt.. cuma bila statement beautiful nara dah ckp feel kpop, mula la org2 yg x tgok ni anggap drng ni kpop..

      we have to be fair! jgn ckp je tanpa usul periksa. jgn hanya kerana drng pakai seluar pendek x bererti drng ni KPOP..
      klu pun drng ni ikt kpop, it’s ok la.. mana kata2 ‘klu nk berjaya tiru mcm org yang berjaya’ tu pergi??
      mcm big deal pula tiru2 ni..
      habis malaysian idol tu dari mane klu x diinspirasikan dari american idol?? dah, pkr dulu br komen len kali..
      \

      0
      0
  179. hehe says:

    haha..muka cm2 nk jd cm kpop..keje sapu smpah layak la..

    0
    0
  180. maya says:

    adoii…ada ke org nk tgk korg ni…aku yg muda ni pn xbekenan, pe tah lagi makcik2 yg mmg dok rmh tgk tv 2…dr tgk org melayu mcm bkn melayu baik dorg layan cite korea 2.dh tentu2 bkn melayu…nape la sempit sgt korg ni…hard up sgt ke nk jd artis?…

    0
    0
  181. angah says:

    malaysia boleh.melayu boleh…

    0
    0
  182. miina says:

    #girlsKpop body skinny, bukan macam gini

    0
    0
  183. gadis cumil says:

    mcm org2 sabah je..

    0
    0
  184. abc says:

    klu Kpop comey kan??nie lolipop agknyer

    0
    0
  185. sumaxxx says:

    sume hampeh.balik umah masak la oii !!!

    0
    0
  186. bonikudz says:

    biar la bah dorang..lepak sudah.

    0
    0
  187. X0x0 says:

    hahahha..lawak giler..usah berangan jadik korea la weyy..diorg makan kimchi..ni korg sambal belacan je pon..udoh2 la kome~

    0
    0
  188. jjcasie says:

    eeeuuuuu….ada hati ek?kaki pendek..haha..korean girls group have nice body ok…but they…can i say their weight is over 50?just know do the aegyo,still not enough to be idol…

    0
    0
  189. akubencifootballer says:

    dah macam pelacur kelas bawahan j aku tgk..tolonglahh..insaf……..

    0
    0
  190. aniey says:

    they never be wonder girl or girl generation..coz on ly one wg ang g.g in world..

    0
    0
    • snsd says:

      and they are GULA-GULA. who the hell say they are wonder girl or SNSD anyway?? terang2 tulis kt sna tu gula-gula.. knp mesti kaitkan dgn WG or SNSD??

      0
      0
  191. NAZARIO says:

    ceh…. peha besaq….

    0
    0
  192. Yang nie style skit la dari 24:7 ikan kering tuh…Hahaha..Nasihat aku,ambik kerakyatan lain baru tubuh kumpulan yang tayang tubuh nue..huhuhu..Korang,try search kat google : Lady Gaga Pakai Pakaian Daripada Getah Buat Kondom!!memang aneh..Takut aku tengok

    0
    0
  193. wah…. xpatut…. x patut…

    0
    0
  194. anna suraya says:

    gula2?geli aku mendengarnye..

    0
    0
  195. zee mmm says:

    aduyai…xde identiti langsong !

    0
    0
  196. huhu says:

    haha!gelinya..
    TOLONG~

    0
    0
  197. nana says:

    cam bangang tolll…nk cam kpop??da la hodoh dari artis korea..

    0
    0
  198. FMM says:

    iskh..iskh..iskh..speechless tgk diorng nie…..sepatutnya perlu ade garis panduan bg artis2 kat m’sia nie….sepatutnya banned jer mane2 artis yg pakaian x ckup kain niee….jgn kuar kat tv or mane2 media cetak or elektronik…bru padan muke! guna la bakat yg ade bkn nyer jual body…ape motifnyer tayang body sna sni utk jdi glemer or artis or ape2 jer laa…bosan dgn gol. low class mcm nie….huh!

    0
    0
  199. incomplete sweet says:

    iiieeeee!!!!!!tolonglah…..kaki besar smacm je ade hati nk jd cam snsd,wonder girl,miss a, fx, after school,secret,sistar……ape lg kara,t-ara……..cermin la muke wei……org kte x sesuai gitu….just be urself…..that is the best…

    0
    0
  200. kucipan says:

    aduyai…sadis2..pihak berwajib tolong buat sesuatu supaya benda ni x sampai ke korea,buek malu jo..

    0
    0
  201. samudera biru says:

    syg sungguh..dianugerahkan rupa yg comey2,tp gini jdnya..apa la yg dikejar budak2 ni sbenarnya..ke mana lah mak ayah dorang ye,smpai anak jd cenggini.takde rasa sekelumit malu ke pada jiran2 kat umah yg nengok,pd mak/pak sedara,atuk nenek kat kg,sepupu sepapat..hmmm..makin tak paham la dgn mind anak remaja skrg.

    0
    0
  202. kue ziya says:

    entah ape ape je GULA GULA ni ..memang tak sokong langsung kumpulan ni …terlampau ikut sangat ngan korea tu ..ape kejadahnya ,bukan dapat ape pun ..dapat kutukan yang banyak adelah ..

    0
    0
  203. rosaceae says:

    plsss la artis malaysia..binalah imej sendiri..

    0
    0
  204. MI127 says:

    WTH sehhh

    0
    0
  205. miszLyssa says:

    errr lg…..

    0
    0
  206. ana says:

    GELIMAT DOWHHH !!!!

    0
    0
  207. rosak says:

    xsalahkan diorg 100%. biasa la bdk2 layankn darah rmaja diorg tu. yg production tu pg tubuhkan group mcm ni buat ape. diorg buat duit kt blkg xde spe yg bsing. yg kna hentam bdk2 ni. spe yg untung?

    0
    0
  208. i hate people that don’t have their own identities !

    0
    0
  209. zorro says:

    ksian bajet seksi.igtlah org yg btamadun xpkai gitu n xhengen pn nk tgok org brpakaian gitu.klu anak ak (ak xde anak lg pn) mmg ak xkasi kawen,ksian kat laki dia nk tanggung dosa.

    0
    0
  210. larissa_alisa says:

    hahaha nk tercabut usus aku gelak tgk group “k-pop” 24:7
    hahahha…wei k-pop la sgt..k-pop ulu..bro kpop nie puteh2 belaka…adoi awat la jdi lagu nie…posing sweet jek..xyah la nk copy cat k-pop…wat la identiti msing2…serius malu lak i nk ngaku rakyat malaysia mcm nie..adoiii…GULA2?? hahahha…da abes modal cr nma group ke??nasib baik xletak GARAM2..hahahha….selamat maju jaya la ye

    0
    0
  211. dyamohamad says:

    amende ni?malu lah.tak mcm kpop langsung.
    cubelah buat something new,jgn tiru korea.haihhhhh

    0
    0
  212. no says:

    baca dari atas komen semua mengutuk.. don’t judge the book by it’s cover.. sy bukan memihak kpd sesiapa tp kita blm dgr suare drng lg..
    ramai org kutuk cara drng ni berpakaian, sebelum ni artis kat malaysia ni semua bertudung ke? xda yg pernah pki seksi mcm ni ke? rasanya ramai kot. n FYI, cara berpakaian x menunjukkan sikap seseorang. klu org yg berpakaian seksi tu semua jahat maksudnya artis2 korea tu semua jahat la kan?? org2 yg pki sluar pendek ni semua jahat la mksd nye ye..
    n klu kmu org yg baik sgt, korang xkan kutuk drng smpi mcm ni.
    tq.

    0
    0
  213. hifira says:

    bawa2 b’tobat la…. yg bkn islam tu len cite la…yg nk tiru sgt kpop tu ape psl….dr gmbr pown nmpk sgt mcm bdk2 gedik.. bdk baek x b’gmbr mcm tu… dedah sane.. dedah sini…yg patut dibendung bendungla…. dah mcm kite kembali ke zaman batu…dato’ siti tu boleh je b’jaya tanpa nk dedah lebih2…depends ngan bakat korang la…

    0
    0
  214. owh..no no says:

    ni kes nak tiru girls generation ker ape..?
    xpayah la..paha dorang kecik..korang pnya…hampeh,x menarik langsung nk tgk…

    sorry…

    0
    0
  215. Pergghhh ni kalaw pakai kentot ni sedap neh..perghh berair sial…ahahaha “semua ne muslim ke?? ishh muke aku macam korean pun aku tak nk ikot2 gaya diorang..jadi la diri sendiri..aahahhaha nway..pempuan2 ne hot..aku nak sewa sorang boleh?? bil air dah lama tertunggak ni..ahahaha

    0
    0
  216. Aduhh spoil..pesal lagu dangdut??? ahahaha tak pop langsung..ahahaha

    0
    0
  217. Oh salah grup rupenye aku..ahahaha

    0
    0
  218. Anti M-Pop says:

    gula-gula ni nama je baru hangat, nk dgr gak suara cmne, ntah2 hancuss.. dh la seksi kemain, mcm betul2 xtakut api neraka (klu dorg Islam la), nk jual maruah ke jual lagu? apa kata kita layan lagu gula gulla terbaru, tajuk naif tgk dulu baru cakap..hahahhaha

    0
    0
  219. danial says:

    Dari Abu Sa‘id Al Khudri, ia berkata: “Rasululah bersabda: ‘Sungguh kalian akan mengikuti jejak umat-umat sebelum kalian, sejengkal demi sejengkal, sehingga kalau mereka masuk ke dalam lubang biawak, niscaya kalianpun akan masuk ke dalamnya.’ Mereka (para sahabat) bertanya: ‘Wahai Rasulullah, apakah kaum Yahudi dan Narsani?’ Sabda beliau: “Siapa lagi.” (HR. Bukhari dan Muslim)

    0
    0
  220. akAkSantek says:

    Bkn nk kata apa tp org msia x payah berangan la nk kpop. Peha mcm balak sorang2. Boobs mcm watermelon Kalo nk banding ngan Korea. Dedah sini sana Kalo terkinja

    0
    0
  221. gula gula the hottest says:

    peha sorg2 mcm balak ade hati nk tunjuk. aku tk paham betoi. mesti xde cermin kat rumah ni. sape la mak bapak diorg. muke dh mcm mak org pon ade hati nk jd K-POP??hahahahahahha. klaka la sial!

    0
    0
  222. hamba ALLAH says:

    islam ke dieorg ni??buat malu m’sia je kot nk bwk imej negara islam ke luar…

    0
    0
  223. MisZ NoNi says:

    Sesapa ada plastik hitam? Aku nak muntah..

    0
    0
  224. pneumedic says:

    ape ar..xde duit ke?..baju mcm xcukup kain je haha..ni semua bajet nk cri suami kaye je ni..pas 1-2 album kawen…hilang jaga anak kat umah…haha

    0
    0
  225. momo says:

    yerrkkkk!!!!geliii dowh..plesla..smue bajet kaki hot cm girl generation la??muntah2!!

    0
    0
  226. jae says:

    macm peha ayam..haha..lebeh2 jek…

    0
    0
  227. WG says:

    btol ke nk ikt kpop 2..knpe cam emmm..haha..cian plak tgk..:P

    0
    0
  228. Fairytopia says:

    naik bebulu mata tgk…

    0
    0
  229. phie says:

    mcm hell

    0
    0
  230. mizamia says:

    MACAM GAMPANG…..

    0
    0
  231. niesa says:

    oh group kaki pndek ni ek..haha kpop ke??oh..takut aku tengok kalo dorang mnari nanti..cam artis korea ke??ish..bek jangan tnjuk kat tb takut kne kutuk gle2 nanti ngn orang yg hardcore kpop!!

    0
    0
  232. anti mangga says:

    hahah… kalau nk seksi lagi, tunggu laa keluaran terbaru zine mangga… kompem ada gambar tepi swimming pool…

    0
    0
  233. appini says:

    ni one of the results of kpop wave la ni… agak2 creator derang ni da teruja sgt kot ngn imej kpop. org lain pn sukagk, tp xdak la over. web derang sgt kesian, just 3 followers jah. da prove yg derang ni loser.

    0
    0
  234. proud to be MALAYSIAN says:

    hoihhhh..hudoh bebenoo ak tgkk..
    pakai ler sopan skit..ni MALAYSIA

    tang suaro..x leh nk komen lg..x dengo lagu kump nie lg

    haha..best ke???

    0
    0
  235. Speaker says:

    kubur masing2 beb!yg korg menyebok asal?ape korg dpt?at least dorg dpt duit jd duta produk and wht so ever .korg dpt ape?korg ni xeducated lgsg baik korg blaja JAVA LANGUAGE ngn aku lg pekdah leh jdik programmer mcm aku.sape nk upah aku wat website??wahaha

    0
    0
  236. HafizAdam says:

    “Nanti kalau ada masa Abang Nara akan ulas di masa hadapan. Kena buat sedikit kajian tentang pengaruh Kpop terhadap industri hiburan kita.”

    Sebelum tu, buat kajian dulu kenapa di sebelah kanan ni banyak iklan “Besarkan Buah Dada” dengan “Panjangkan Zakar” kah666

    0
    0
  237. wakakaka..ape2 tah dorg ni..demm

    0
    0
  238. mimi qisitna says:

    cam gampang harammmmmm

    0
    0
  239. alya says:

    ye la bang nara..x de iklan lain kew nk tayang….

    0
    0
  240. al-Barq says:

    gula-gula = malaysian sluts

    0
    0
  241. hizz says:

    ala….klo ade group yg camnie…confirm xkn dapat bertahan lama kat industri msia…..

    0
    0
  242. maya says:

    kalu cantik xpe gak..nk pertahankan Islam ke mcm ni punye produk y ad jt pasar..ak rasa ad rmai lg artis korea ybpakaian sopan lg dari ni..wat malu je..xpasal2 kna kutuk bangsa melayu..kna pndg rndah ngn ngara lua sb tiru dorg,,buduh

    0
    0
  243. adam yong says:

    APA KATA NASIHATKAN ORANG yang kat depan mata yang lalu lalang sebelum nasihat yang lebih2 atas. :)

    0
    0
  244. fan sdnd says:

    menyampah aku tengok….bajek cute…sorry la aku cakap x akan btahan lama punya…..paling lama pun 2 bulan….kesian aku tengok……

    0
    0
  245. neeya says:

    nyampah tgk..geli ank tekak r…

    0
    0
  246. hihi says:

    sedihhhh la tgk korang ni..haha

    0
    0
  247. fuyi says:

    dr jauh nmpak cntik, cam hot….
    bile tgk muke sorng2… bease jeee…

    0
    0
  248. budakbesejeeh says:

    sebab itu orang selalu kate orang malaysia selalu meniru. yang nie pon tak bagus jugak. sebab ramai sangat yang salah faham. kadang2, memang nampak macam malaysia selalu meniru, tapi saya sebagai rakyat malaysia yang insyaallah cintakan negara nie rase malaysia bukan lah meniru 100% . kita ade inovasi, tapi inovasi itu tenggelam dengan pemikiran2 yang mundur. UNTUK GULA2 NIE, SAYA CADANGKAN AGAR MEREKA HANYA MENIRU DARIPADA SEGI NYANYIAN DAN SEMANGAT KUMPULAN, DAN BUKANNYE PEMAKAIAN. tak manis dipandang, especially yang melayu islam tu.

    jgn bagi , KPOP yang sebenar mentertawakan kite

    0
    0
  249. ketupatdaunpalas says:

    macam ntah pape je diorg ni…. msti nak popular cpat… but i bet, diorg msti tenggelam lagi cpat… haha… x de usaha langsung nak bina identiti sendiri….

    0
    0
  250. azam says:

    Dia orang tau tak…orang korea kalau tension,gagal ke,jalan mudah bunuh diri je…group ni kalau gagal cari calon suami kaye agaknya…kalau dapatlah…korang bukan cantik pun…geli aku tengok katek jeee.

    0
    0
  251. loye says:

    huhuhu….sian mak bapak diorg yer…mcm mane la nnti nak dpt doa dr anak yg soleh….sekor2 muke brand tpak kaki….sah-sah org korea..gelak guling2 tgk lembu2 nih…

    0
    0
  252. geol-oh says:

    aduyai…nie satu lagi…x kisah lah awak nak tiru kpop ke ape ke…tapi pakaian tue nak kena sama cam diaorang ker..x perlu kot..peace..

    0
    0
  253. blood_lady says:

    mak!!! kakak msuk tv… jd artis… cantik la diorg pkai sexy cmtu… bangga sgt~

    ha’ah la dik, tak sia2 mak besarkn kakak ko… kalo mak taw, ta pyh susah2 bli kain berela-ela tuk die… blikan je bra n spenda biar die pkai ari2… jimat duit mak t pyh blikan pakaian die…

    0
    0
  254. minahsenget says:

    kesian sungguh tgk dorang nih…oh tkpe2…aku tekan button like kt smbol fb tu k,…ish3,…ksian3,…

    0
    0
  255. mane nk dapat album video diorg ni ha? pakcik pun mcm berkenan nk ajak diorg dtg rmh.. pakcik suke tgk live2.. pakcik ingt nk msk af.. tp x bg bwk lagu raihan.. adoi..

    pakcik ingt kalo pakcik dapat wat bini angkat pakcik pun sodap jugak..

    haha..

    0
    0
  256. Razz says:

    aku sokong…
    kalau nak bwat ala2 muzik korea ok jer kot…
    tp kalau baju tue adapt2 la sket untuk tatapan umum…
    tggu ape mufti ckp pasal nie…. huuuu..

    0
    0
  257. X says:

    dont u think ur thighs are too wide??

    0
    0
  258. budakbudak says:

    kopi kurang gula blh mintak gula dri diorang! xyah risau krisis gula sbb ada gula-gula dah! klo diorang ilang manis nak buat g mano dah nnti nama jd hempedu-hempedu plak

    0
    0
  259. suara sedap says:

    memalukan kaum pompuan ajer…ish2..t pasti ni sibuk slimkn peha pulak..bg nmpk seksi g2…seperti langit dengan bumi, bila bandingkan dengan artis korea,…boot tu sesuai dekat negara sejuk…malaysia ni panas kowt…pkai selipar dah…haha

    0
    0
  260. die hard fan kpop says:

    dh mcm porn star. artis kpop pn x gaya camni. kalo dorang nk seksi pn xpe gak sbb dorang bkn islam. budak gula2 ni dh terang2 islam. dressing plak mcm umat yg dh lama hilang arah iman. geram tul ak tgk. segah mana pn korang nk tiru kpop, caye la ckp ak. xde sape nk support. yg support tu pn org yg x knl kpop sbnr. huh!

    0
    0
  261. Suka Gula2 says:

    Pakcik suka makan gula-gula. Pakcik nak makan la gula-gula yang ini. Best. mmmmmmmmmmmmm

    0
    0
  262. elle says:

    ceteknya pemikiran korang. yg mengata lagi besar dosa tau….

    0
    0
  263. cici says:

    wei… bertaubatlah…x takut neraka ker…

    0
    0
  264. anon says:

    HIDUNG SME KEMBANG BAJET KPOP.. BLAH LA WEHHHHHHHHHHHHHHHH

    0
    0
  265. RealLegend says:

    one word- ewwwwwwwwwwww

    0
    0
  266. kapal selam says:

    mcm … jew…

    0
    0
  267. enydiamond says:

    dasar pandang ke Timur, maybe.. korea kan negara timur kan? macam Jepun kan? :D

    0
    0
  268. ceh says:

    nak buat group pun tak payahla nk seksi

    pastu letak sebagai kpop

    bukannya MAlaysia tak pernah ade girl band group dulu

    lagi lama dari Kpop lagi

    0
    0
  269. din says:

    pakai camnie da kire Kpop k??kalu kaki tu cantik cam SNSD xpe jgak …huh.mengalahkan pakaian actress holywod lg..

    0
    0
  270. hanni says:

    name grup ntah ape2..peha beso..muke x cun..sore boleh tahan ke?boleh blah r..ade ati nk copypaste kpop grup..nk muntahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..

    0
    0
  271. ron97 says:

    pki short pant bagai…..
    sbb nak pehling korean.
    CHOI.

    0
    0
  272. lynn says:

    suara sedap ke??? mampu dance dgn baik ke?? yg penting, bleh perform (nyanyi + nari) tanpa semput???? kung lepas satu lagu dah x bleh nak nafas dah…

    kpop tuh, bertahun berlatih menari, n menyanyi…. bukan x nak support, tp stakat 6 bulan punya latihan… x yah lew… sendiri mau perfect dolu klu nak org support okeh…

    0
    0
  273. nozomi says:

    adoiiiiiiiiiii…ni lg stu grup pasan c0mel…kaki da la bsr cm ank gjh…ad ati nk tyg….sdgkn artis luar nk msk msia p0n kne pki sopan…cmne la bley trlps plak grup ni…hancusss…….hahaha

    0
    0
  274. lowkey says:

    ksian kat depa ni….menyanyi x de kaitan ngan paha..perlu ke nak tunjuk sume tue?? x paham aku…dah la x de identiti diri…bajet pegang2 giTar cam la power main…x yah nak bajet2 indie la…nasehat akak kat cik kiah-cik kiah ape ke joyah sume ni…blaja tinggi2 dlu dik…blaja nyanyi tu..agak2 takat nak hidup lam dunia artis ni sminggu dua..suke ati lah..hak masing2…kalo rasa nak idup lama lam dunia artis…pandai2 la ea…(sok-sek sok-sek:lapow sgt nak jadi artis keww)

    0
    0
  275. ira says:

    no bukan Kpop…tp K.ropok lekor kurang ikan…huhuhu

    0
    0
  276. […] Abang Nara tulis pasal 24:7 – The 1st Ever Kpop Group In Malaysia, Sedih Abang Nara Melihat dan Kumpulan Gula Gula: Orang Malaysia Feeling Kpop?. […]

    0
    0
  277. mia says:

    even though kpop femes skang kat m’sia,, plez take note people love k-pop bcoz it is k-pop
    not k-pop celup cmni k
    u guys wont’ be accepted by k-pop fans
    i’m pretty sure bout that ~
    tgok kat fb cukup la
    semua dok mengondem ja..huu
    kind of sad tgok u guys dress up cmtu…
    tobat la weh..

    0
    0
  278. penyibuk says:

    yaaarrrrkkkkkkkkkkkkkk~~

    0
    0
  279. labu labi says:

    wah tali bra pun nk tayang ke???

    0
    0
  280. kembara says:

    hmm..umpama cendawan tumbuh di musim ujan~~

    0
    0
  281. Keling-Pop says:

    mcm haram jew ! haha.

    0
    0
  282. harun salim says:

    DAH MACAM G.R.O JER AKU TGK BUDAK2 NIH….. PEGI NYANYI DANGDUT LA WEI….. ENTAH APA2 LAH KORANG NIH….. NI MALAYSIA LA WEI BUKAN KOREA….PTUIIIHHH…!

    0
    0
  283. missy says:

    lbh baik ikut tarian joget ke zapin ke…buat tarian tradisional kan lbh baik mata memandang…pakai bju kebaya ke..bju kurung ke…sedap lg la mata memandang..nie..hampehhh…perrggghhh…sian korg yerk..

    0
    0
  284. fan kpop says:

    issskkkkkkkk..over laaa dorng nie!!!!!

    0
    0
  285. cik anon says:

    eh tolong lah.geli nak mampus aku tengok.setakat nak tunjuk bra pink kau 2 baik kau jadi *tettt* je.cam harem nak jadi kpop wannabe.cube lah carik identiti sendiri. proud to be malaysian lah der.kalo comel,cantik aku tak kesah la.tapi kalo muke camni memang tak lah kan.gedik je lebih.talent xde la gempak pun.hampeh!

    0
    0
  286. zzz says:

    apehal la deme nih…
    kpop tu sumer ngarut je…
    tak yah la la nk ngikot deme..
    jd kite je le..
    kome nk beriye2 ngikot deme pandai benor ke kome menari?
    sdp beno ke lagu kome?
    come beno ke kome?
    tggi benor ke kome?
    kurus beno ke kome?

    0
    0
  287. bongek says:

    macam pompuan sakai…!!! muka masing2 macam pompuan kampung yang culture shock

    0
    0
  288. hantu says:

    pd sy, xprlu r nk sensasi sgt2 cmni,,,,,klu nk jd arts sgt, test sore dlu r,,,klu nyanyi best,sdp owg dgr,,,x pyh nk seksi2 pon owg beli r album nyer,,,,!
    ptot nyer kte bangge sbgi ank malaysia,yg mmpunyai adp sopn yg tinggi,,,,;p
    n sy yakin gule2 nie x ke mne pon,,,,,,,,,,,
    cbe msuk af dlu r,try tnye kak ogy n hattan dlu r,,,,tgk pe dyeowg kritk,,,,,lalalalalala~

    0
    0
  289. Chrysalis says:

    facepalm dowh.
    facepalm.
    tsk tsk tsk

    0
    0
  290. sapa sapa says:

    funnylah…

    0
    0
  291. mrs. dislike says:

    x ingat agama ker ape 2?? x tau ker tuhan laknat kte kalau brpakain mcm 2…..

    0
    0
  292. duckwan says:

    GULA-GULA ni kalo dijilat sedap juga ni….hahahaah…owh yeah…tp masin skit la…ade peluh….kah3

    0
    0
  293. yuya says:

    rse nk pitam jewr…….bajet cun abes ler 2…….uwekkkkk….tapak kaki ak lg lawa la……..at least tutup ler paha krg 2……ngeh3…ooppppsss sori ….xleh tahan sgt nih…

    0
    0
  294. pale hot says:

    mak i…ak ingt ade jual pelacur kt cni….aduh….rupa2 ade org nk jadi kpop la plk…pe kejadahny benda nie….tlg la buat benda lain…nk cari rezeki byk cara….buat dosa je bg yg islam tu..x malu ke tunjuk2 sume tu..mak ayh ajr pe kt umah??tlg la cari kerja lain….sedih la mate tengok korang nie….ish3….kalau group nie sume bkn islam org x kesah…tp ade yg islam tu yg buat kacau….jgn jadi conth buruk utk ank bangsa korang….pk2 la ckt….duk tayang body tu dosa la adik…mmg kubur masing2 tp yg nk tengok korang nie adalah ank2 ak dn sedara2 ak..jadi ak x nk la nanti ade family ak yg terpengaruh dgn korang..korang akn bawak pengaruh media massa yg kurang sihat…PAHAM X????

    0
    0
  295. kpop fan says:

    ala sume prasan cute…. tp tgk mke mcm dah nak msuk muzium dah pun….. geli ler….. slut giler….. nyampah…… wat mlu bangse je……

    0
    0
  296. yanyan says:

    ini harap seksi ikut kore…bakat lum tentu..mcm geng pelakon…seksi mcm hollywood…bkat xnak ikut plak…hncur…..

    0
    0
  297. durr says:

    SATU JE..KENAPA KPOP,BKAN MPOP…??TERSELAH KEBODOHAN KT SITU…

    0
    0
  298. lanun shepet says:

    korang tengok girlband indon pergh..
    7 icons
    http://www.facebook.com/7ICONS?sk=wall
    http://www.youtube.com/watch?v=s16YBVN8ExU

    boyband indon
    sm*sh
    http://www.youtube.com/watch?v=4gTmNr1Bx2E
    http://thesmashblast.blogspot.com/

    tapi majority orng indon dislike

    0
    0
  299. no name says:

    gila apa….bajet r……….muka xleh blah…xyah duk tiru laaa, xcntik pon…….xleh terima….xleh terima…..org korea len laa….

    0
    0
  300. nj says:

    tolonglah!! rase nak termuntah darh pun ade ni…. sume muka bajet kiut..

    0
    0
  301. nasi ayam says:

    sume nye perasan jer..bakat hancur..harap tayang body..
    jgn tjual body sudah..
    alamak tlebih sudah!!

    0
    0
  302. RinN says:

    alahai SBB BELUM TENTUA ALBUM BOLEH JUAL, SO JUAL LAH ASET DULU ~ ARTIS MURAHAN ~ KITE TENGOK JER LAH MCM SMPAI BILE ~ BILE PEMINAT MNYOKONG ARTIS LUAR, CKP XSOKONG LOCAL ARTIS, TP LOCAL ARTIS MCM SIAL !!!!! MCM MANE NAK SOKONG !!! BAIK BOGEL JER WAT ALBUM

    0
    0
  303. ann says:

    mcm stripper ja aku tgk.. bkn lawa mana pown.. muka sikit pown x macam korea.. hodoh gile.. make up ja lebih.. dah macam pelacur kt lorong2 bangi da.. hahahhaahhahaha

    0
    0
  304. ZZz says:

    Lain la kalau mereka orang islam. bagi orang korea, america. itu takpe lah, mereka mmg dapat berpakaian begitu. tapi bagi orang islam je tak dapat. tapi saye tak berape kesah lah kalau orang macam mereka berpakaian begitu, tak lah teruk sangat. ade banyak lagi perempuan yang berpakaian lebih teruk daripada yang itu. saya berfikiran open sahaje. mereke nak ekot style aku tak berape kesah. takkan lah mereke nak pakai baju kurung lepas tu menari tak tentu. lagik lah malu. at least kalau orang korea tengok, style jugak orang malaysia.

    takkan lah korang nak mereke pakai baju kurung ke ape. macam mane mereke nak ambik penonton penonton dari luar. mesti la berstyle sikit. tapi tak lah menjolok mate sangat kan. sebab GULA GULA ni nak tarik penonton penonton dari luar. bukan sahaje orang di malaysia. so faham faham sikit.

    0
    0
  305. scar says:

    apa kebangang ar diorg nie….

    0
    0
  306. err says:

    kaki pendek2 ade hati feeling kpop.dunia dunia.

    0
    0
  307. runy says:

    eeeewuuuuuuu~~~~~ korean pop ada ke yang kaki besaw2 mcm ne…~~ tunjuk wat pe… besaw pastu pendek plak tu….eeewwwuuuu~~

    0
    0
  308. stepler says:

    hahaha……..kelakar la diowang ni……..

    0
    0
  309. datin A says:

    bila datin baca komen2 yg xbrape nk elok… datin pun nk mengomen la juga yer… just bg pandangan la yer…
    datin rasa group ni xde kesudahan nyer… so pikir la sendiri, menjadi seorang artis bkn untuk pendedahan yg sebegini…. kalau setakat dedah sana dedah sini tapi xde ilmu dalam menyanyi… datin rasa group ni xlama…. so korang pakai la dengan pakaian yg elok2 sikit… kalau xcukup kain tu cari la kt jakel… banyak tau….

    0
    0
  310. datuk A says:

    FAKE AND GAY~!!!!!

    0
    0
  311. emem says:

    pliz la… law la dorg fmly aq.. dh lame aq tampo.. brangan brade kat korea agaknya dorg ni.. hope dorg dberi ptunjuk tok stop mende ni especially kpd y bknaan..huhu…

    0
    0
  312. piKaHypro says:

    mak aih,!!!
    betis BESAR pon nk tunjk!!
    da la kaki pendek,,,posing budget comel la…
    cm HAREM…ish3
    sore ak xtaw la…
    bikin mlu Malaysia daaa…
    mlu ak,,kalau ak de kuase,,ak da buang negeri kowg ni…HAHAHAHA
    kite BAko………………………….

    0
    0
  313. NT K-POP says:

    Gi Korea dulu seblum buat band. Org2 Korea pun xgilekn K-POP die orang sbb 2 semua band2 die keluar dri Korea. Ni M-Pop ala2 K-Pop sibuk nak jadi Korean? Org2 Korea ni dia xsuka org2 asing…..Takpe nasihat pada Gula2 dh dapat cukup duit gi Korea & tgk keadaan di sana – LU PK LAH SENDIRI

    0
    0
  314. kpopngong says:

    Kpop semua muda2 je . umur 19-20. ni ape makcik2 ni!

    0
    0
  315. jibam says:

    rentikan lerrr ….
    bebudak gini takderkan lamer nyanyi nyer tu. ader ke pulok pakei seluo pendek gitu gayer. itu bukan nak nyanyi namernyer….. kalo tak silap itu gayer pompuan pengumpan perogol bersiri tu

    0
    0
  316. arina says:

    sorry to say, some of them kena kuruskan badanla kalau nak tiru artis korea..

    0
    0
  317. daniahazira says:

    memang tak de tempat dah ke akak2 ni sume nak bertapak dalam industri hiburan malaysia ni?kesian betul aku tengok ;(

    0
    0
  318. nora says:

    xtau la kenapa kump gula-gula ni nak tiru korea. c’mon la,we are malaysian,ada identiti sndiri. xpyah la nak tiru mcm org lain. malaysia & korea are very different. kalo dorang buat mcm ni pun, x rmi yg suka. makan kutuk je la. dorng ni dah jadi mcm org yg lost identity. berpakaian pulak singkat2, kalo korean xkesa la sbb tu bkn ngra islam. kita sepatutnya bangga dgn muzik & identiti kita sendiri. mcm tu baru ada pendirian yg kukuh, kalo mcm ni mmg lalang la jwbnya. skrg k-pop fever, next 10 years ntah fever ape plak. ha time tu gula- gula ni ikut la style muzik dorng pulak ye.

    0
    0
    • FatinKpoplover says:

      snarnya dorg boleh jew nak tiru. tp…
      nah, buang yg keruh amik yg jernih. Mksd sye tiru cara dorg reka choreography, latar lagu dan gaya yg menarik utk tawan ati kita dan jgn lak tiru tang seksi tuh. Mcm la pkaian2 yg tutup peha tu xrak cantik. adooooo..

      kan3 Nora?

      0
      0
      • nora says:

        ari tu baru tgk dorang kat WHI, tp masalahnye koreografi pon tiru korean style. dah tu pulak dicampur2 dance tu. kejap dari kump f(x),snsd, miss A pon ade. kalo macam tu mmg naya laaa.

        0
        0
  319. jep sloane.. says:

    ni nak buat stail erul AF yg bajet korea tu ker??apa lar ank msia skg ni..over sgt pon xleh gak..mmg bleh amik ckit idealogi dr luar,spya x dikatakan dduk bwh tmpurung..tp melebih2 sgt pon xleh gak..ni cam nak up nama jer..hahaiiiii….saper stuju LIKE komen aku..hahaiii…

    0
    0
  320. sekor-sekor macam rupa jin bertandang, islam ke? nauzubillah….

    0
    0
  321. FatinKpoplover says:

    Pengomen sekalian, dorg ni bukan semua Islam larh. kalu x mna mungkin buleh ada nama Joyce la pe sume. ntah2 semuanya bukan.

    kedua, saya sgt setuju psal betis dorg bosa2. Dahlah gitu yedak. buruk rupa. Pahtu x ikut budaya kita lak tu. Sememangnya x tergamak den nk nengoknya. Wei korg, toloongggg la. cormin diri tue skit weh.p Aduh sodih bona2 dah den ni ha. Skali lg tolonggglah.

    ketiga, tu lgu yg dibawak cmne rupa? mesti slow motion. psal komen ketiga sye yakin ramai x stuju dgn sye sbb ni berdasarkan minat sye jew. sye kurang ske lgu melayu yg jenis slow sgt2. mcm jiwang gitu. sye cepat bosan. Kalu mcm Stacy tu best lah. tp klu disertakan tarian oleh SI PENYANYI ITU SENDIRI, haa, baru la den respect cam ala2 korea gk.

    keempat, cuba cari kreativiti sendiri. I mean nk popular cm artis korea, disanjungi ramai tp biar la bertepatan dgn budaya sendri. Choreaography mesti bombastik. latar muzik mesti unik dan pelik cam lgu2 korea n ong putes. gituuuuuuuu

    0
    0
  322. bandas says:

    sialan.. x brbaloi mata aku buat dosa,hrap seksi je..cam kuda kepang

    0
    0
  323. nurul atirah says:

    ape nii… xd rupe korea pun.. lg pun aku DISAGREE… kalo indon grup laki, ape brand tah.. ni m’sia lak.. aduiyaaii.. x kreatif laa minda dowg nii asik nk tiru owg.. buat sndiri leyh x yg x lgr hkum.. aduh!!

    0
    0
  324. muntahdarah says:

    nk muntah aku tgok…ni jual suara ke jual bende laen…klu betis cntik nk tyg2 tu logik ler jugek…g slimworld dlu lah..klu x ramai y muntah kedarak! nk tiru tp x kene gaya…pleaseee lah!

    0
    0
  325. aishah says:

    bajet cute je….poyo nk mampos….wei…jgn perasaan korea :P

    0
    0
  326. Peminat setia kpop says:

    Xde bajet ka ? Nk tiru Kpop ? ewwwwwwwww . Xsenonoh betul .. bluerk :P

    0
    0
  327. diabolicloques says:

    ayam daging ja semua…adoi yai…mutah hijau trus…

    0
    0
  328. mr popon says:

    amboi..dak2 skang ni sume nk ikut korea sangat…!! xleh blah la wei..

    0
    0
  329. bodohnyemerekeni says:

    eeee geli gile dh ah x cntik nk jdi kpop star plak aku tumbuk gak dorang nih …….lagi satu 24:7 bodoh gula gula pon bodoh sebodoh bodoh nye arghhhhhhh

    0
    0
  330. Muslim says:

    If they are not muslims, then no worries…
    We fear that muslims, especially Malay girls are hooked up to such hedonism culture from overseas…
    I see many muslims girls going free-hair nowadays, as if not covering their aurah is not an obligation from God. I saw a comment from one of these so called ‘Wonder Girls’: “Seksi tu xpe, aslkn x berlebihan”(sounded more or less like this)…If the one that come up with this statement is a muslimah, clearly, she is JAHIL about the knowledge of God…
    I’m not saying that I’m a good muslim for I’m also still weak, but I do concern about the future of Islam and this country…
    Fear Allah, for His punishment is more painful and severe than death itself…

    0
    0
  331. cnte_aty says:

    org suke band korea asli!!!not la maen cilop2 nie like u all GUL-GULA….

    0
    0
  332. lin says:

    poyo la…
    sedar dri la ckt..
    ingt cmey ngat la 2.bajet lbey jea.
    xpernh pown lgu dyorg kat radio..
    mmng la skrnk org demam k-pop
    bkn dmm M-pop..

    0
    0
  333. ninjaon9 says:

    hah aku da jumpa satu lagu diorang – Kongkong, tapi dengarnya macam plagiat lagu Girls Generation(SNSD)-Genie/Tell Me Your Wish. aku da 2 thn dgr lagu Genie tu so aku memang tau yg lagu Gula2 ni ikut betul2 susunan lagu Genie. especially part ni : Gula2- “so what you gonna do baby?” dgn SNSD- “i’m a genie for you boy”
    jemput dengar~ http://www.youtube.com/watch?v=lCbBoA2Udew&feature=related

    lagi satu, diorg ni dilatih 6 bulan JER??!! oh man grup Kpop training at least 3 tahun beb. SNSD sendiri purata tempoh latihan diorang 5-6 thn, ahli yg paling lama training 7 tahun. sebab tu la they got the skills to be artists. kalo tempoh 6 bulan, tu artis Kpop punya tempoh buat preparation utk comeback etc. diorg ni tak sabar sgt la…. tgh2 Kpop panas kat M’sia ni la nak debut pun. Lagu pun buat la dr acuan Malaysia, tak payah nk ikut Korea.

    0
    0
  334. ako x ske kpop says:

    mei mei 2 bdak limkokwing…ako penah nampak die…xde la lawa sgt…bedak je tebal…

    0
    0
  335. Rosselle Routh says:

    Alah kaki semua nak gemuk2 je paha.malas berexercise ni budak2 ni.ahahaha.Pakai la swa panjang,ke legging ,lagi nak tunjuk pakai hot pants.ish ish ish.

    0
    0
  336. alah, c’monlah, bukan semua dlam grup ni islam.. ader kristian… lagipun, biar la… bukAN kau orang yg producedkan lagu dorang… think it again k… tapi yang MAX 24/7 tu aku muntah beranak jual aiskrim balik…………..

    0
    0
  337. cik meletup says:

    Kumpulan K-pop betul, 2NE1 pakai lagi sopan dari diorang. Seluar panjang je semua, tak de lah nak bershort short macam dorang

    0
    0
  338. Pisyek says:

    mesti sedap kan? kata gula-gula. xD

    0
    0
  339. adam says:

    bla ar cia..
    asal beria sngt na tiru korea ??
    g le cermin muke uhh at lubang jmbn dlu weyh..
    kalu orng korea tgk msy gelak sakan je..
    adyai..sedo le diri tu spe..
    jge le mruah anda..
    tobat le..ak bknnye anty nan korng tpy korng ni da over gile naik nyampah aku..
    dah le pompuan ..ADOYAI rosak2…
    anak Melayu SKRNG NI CAM UKN ANK MELAYU JEP CM ORG BARAT..

    0
    0
  340. anti gula-gula says:

    what the hell is this?
    ewwwwwwwww~
    tlg la paham!!!
    pehal la trok sgt dowang ney..
    menyadiskan! memalukan!
    da trdesak sgt ke nk wt duit?
    spe nk join aq wt club anti gula-gula gedik?

    0
    0
  341. dewy says:

    omo ~~~ ni k-pop ke k-bab ???

    0
    0
  342. lili says:

    hahahaha gile kelako.. wujud akhirnya grup2 camni.. takde idea lain ke. please la.. aku minat gile kat k-pop. segan rasenya org malaysia pulak mengedik nk buat k-pop k-pop ni. m-pop bleh la wehh!! lagu takde la sedap mana. suara pn eeyuuww~ . da duk malaysia 2 tayah berangan le nk jadi korea. buat la idea sendiri.. korang ingat kai baju ala2 korea singkat2.. mekap ala2 korea da leh top ke?? mmg gile glemer namanya ni. yg bukan islam tu takpe la.. yg melayunye ni pulak lelebih. tahniah la malaysia.. makin lama artis yg baru join sume pakai tak cukop kain. tengokkan jeee. tak kemana pun dorang ni…

    0
    0
  343. thegulagulahaterz says:

    euw~~~~
    memalukan org sabah jak!

    0
    0
  344. Lynevan says:

    im christian, n sbgai rakyat msia, mmg sudah sedia mklum yg muslim trutamanya girls, ttup aurat. but i dont see this on these girls. tolonglh hormat agama korg sndri, korea kbnykkn kristian, sbb tu dorg boleh pkai seksi2. sy pn kristian, tp nda pakai bnda2 yg kurg kaen mcmni. coz,wlpun kristian, ada lmit bh jugak. n at least, kalo yerrr pon mau tiru kpop, pndai2 bh mnari.ni mcm, murah saj tarian korg. yg btudung tu pulak, adoii, kalu dh pakai tudung, buatlh cara pakai tudung.nnti org lain pkir negatif bh. sekian.

    0
    0
  345. Ed Carrot says:

    apelah gune name gula-gula ! cam gedik saja ! dah lah gemok pendek ! seda lah sikit ! kalo org korea tgk pon lari tau ? x de sape nak tgk konsert korg ! kalo ade pon mane yg ntah otak bikin di lutut kot ! igt lah ALLAH yg jadikan kite ! ko x terbayangkan ke mcm mane susahnye hari kiamat nnt ? kalo sembahyang tp mcm ni , ape yg dpt ?

    0
    0
  346. ichi_gooo says:

    jege nok koyak la….nk jdi kpop konon xsesuai lgsg…kta 2 org islam msti ke pki suar pndk cam ore korea nk ko….ingt skt gak kta org msia de adat xmlu ko….pkr2 l yerrrr

    0
    0
  347. kpop fence says:

    ya allah!!!!mnyampah+meluat=benci!!!!!kalau cun tuh x pew gak..puteh jew lbih..rupe lnsung tarakkk…x pyh lha nk tru korea tuh..artis korea tuh,semua nye cun..bkn cam korang..hampeh!!!yg islam tuh..bwak2 lha ingt allah..spe yg brade di pihak kumpulan gula2 yg hmpeh nie..korang pon sme je hampeh!!!!x dew otak..ah!!!yg pasti ak mmg meluwat ngan kumpulan nie!x tau malu ew yg islam tuh???ntah mne lha pgy nye maruah..bwk2 lha bertaubat…usah kte ak nk dngr lagu korang..ngok mke pon ak xnk!!!!

    0
    0
  348. chya says:

    O.O

    ooh dear God, seriously girls?! You have to respect your own country, don’t be such a copy-cat from another country, show your country some respect will you.
    I’m sorry .. Gula-Gula is a BIG mistakes in Malaysian Music Industry. I’m really shame with that vocal group to be exist ! pleaseee …. stop it ! It makes Malaysia and all malaysian will be embarrassed with you all .. including me !!

    I’m half Korean, and please just…… :: speechless ::
    seriously girls, stop it !! :p

    0
    0
  349. m-pop atuk kau? says:

    peha besar batang pisang nak bajet korea.wadefak!

    0
    0
  350. BABYLOLI says:

    be ur self larh … pe function ye kowg dress cm 2??kowg tak ase segan ke??owg len bole je nyanyi ttop sto bdn..lgu bole cmpi bwk at ovesea…bole je idop klo xpki sksi..

    0
    0