Written by AbangNara | December 22nd, 2014

Minggu lalu menyaksikan kumpulan Comey terkeluar daripada persaingan Maharaja Lawak Mega 2014. Keputusan yang agak mengejutkan kerana bagi Abang Nara, prestasi Comey pada malam tersebut agak memberangsangkan. Abang Nara juga agak terkejut apabila juri yang menghakimi Comey iaitu Fazura sekadar memberikan 2 bintang untuk persembahan mereka. Ia sedikit sebanyak pasti mempengaruhi undian para peminat sekaligus menyaksikan Comey tersingkir.

comey mlm2014

Ropie mewakili kumpulan Comey telah melahirkan rasa kekecewaannya dengan komen yang diterima daripada Fazura. Kata Ropie:-

Secara jujurnya saya kecewa dengan komen yang diberikan oleh Fazura kerana kami berusaha untuk fikirkan idea yang menarik untuk persembahan di minggu ‘Muzikal’. Malah lebih terkilan apabila Fazura hanya beri kami dua bintang sehingga menjejaskan undian yang diterima oleh Comey.

Sebenarnya persembahan kami bukan semata-mata untuk buat lawak sahaja, ada mesej disebalik pemilihan lagu. Bila Fazura cakap lagu tidak bersesuaian dengan persembahan, rasanya seperti tidak adil buat kami.

Ya memang kami gunakan lagu-lagu baru tetapi bukan hanya kumpulan Comey sahaja. Ada juga kumpulan-kumpulan lain turut guna lagu-lagu baru seperti kami. Jadi bila Fazura beri komen demikian saya rasa macam itu sesuatu yang sangat mengecewakan sedangkan Dato’ Ac Mizal sendiri turut beri pujian dengan persembahan dan juga pemilihan lagu kami yang sesuai

comey mlm2014

Untuk makluman, markah buat setiap peserta MLM2014 bukan sahaja daripada undian peminat tetapi juga daripada barisan juri. Jadi apabila dapat 2 bintang, pasti ia memberikan impak agak besar kepada Comey. Secara jujur, prestasi Comey sepanjang MLM2014 agak konsisten. Penyingkiran mereka kali ini agak kejam sedangkan ada kumpulan lain yang lawaknya tidak menjadi sejak dulu lagi masih tetap ada. Namun itulah namanya pertandingan. Apa pula komen anda? Sumber Astro Gempak.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

49 responses to Kumpulan Comey Kecewa Dengan Komen Fazura

  1. Aku rasa betul je ape fazura ckp tu
    dah xbrapa lawak xkan nk pksa
    aku yg tgk pun xrasa nk gelak..acane tu
    terima le seadanyaaa
    go fazura go..

    0

    0
    • FAZURA JUAL BUKU UMPAN JERONG says:

      SALAHKAN ASTRO , NAPE PILIH CIK PINOZURA NI YG TAK TAHU APA2 NI , DIPILIH JD JURI !!!
      DIA HANYA TAHU CARA MENGAI JERONG !!!
      NAK BUAT CMNA , ADAT PERTANDINGAN !!!
      TAKDE REZEKI !!!

      0

      0
      • MLM 2014 says:

        Bkn ke fazura sendiri x setuju mereka tersingkir,,mungkin masa tu x selawak mggu-mggu lain tp utk terkeluar tu x patut,,x slp kat meletop fazura ada ckp yg kump terkeluar mggu tu x patut keluar krna mereka konsisten. Sebagai contoh, wlau mggu tu dpt 2 bintang,,mggu2 lain selalu dpt bnyk bintang/selalu lwk, jadi x patut terkeluar hanya disebabkan 1 mggu yg x brpa nk lwk tu. Ada kump2 lain mggu tu mgkin dpt 3 bintang,,tp mggu2 sblm selalu dpt 2,3 bintang lebih rendah dari kump comey.

        0

        0
      • dutch lady says:

        fazura, sila pergi mereput…

        0

        0
      • anon says:

        Artis2 lain berlambak jugak yg tak tau ape2 psl lawak, mcm makcik siti, lisa….kenapa tak merungut psl dia org ni. Dah kalau mmg tak kelakar, terima je lah kritikan…
        Tak habis2 ngutuk & dengki dgn org sekor dua pengomen kat sini.

        0

        0
    • saya kurang setuju comey disingkirkan,, kita perlu tgok keseluruhan setiap minggu baru betul – kedaionlinemy.com

      0

      0
      • izzy says:

        sy pun x bersetuju comey tsingkir. tp minggu tu mmg comey kurang sikit. minggu2 lain bes. tulah yg susah jd peserta bkn drp kalangan plawak2 popular ni. kn consistent tetiap minggu sbb undian utk diorg mmg based on persembahan. cuba pelawak2 yg popular tu… tiap2 minggu hazab pun “fans” diorg ttp gak undi.. bosan! << sy maksudkan kump virus ye!

        0

        0
    • zarra says:

      aku setuju ngn ko bunga matahari walaupun abg nara hide komen ko. Mmg btul malam tu tak best. Jangan kan Fazura aku yg kat rumah pun xde gelak langsung.

      Org kecewa bkn sbb komen fazura or bintang yg dia kasi tp org kecewa sbb persembahan peserta tak konsisten langsung! kecuali Zero walaupun last week yg buat gaya KRU tu ade kureng sket tp still ok.. Comey mmg malam tu tak best pun. Cuma aku kecewa sbb dorang yang terkeluar sbb dorang agk konsisten jgk even malam tu x berapa manjadi compare dgn Virus and Nabil.

      Yang paling kecewa bile part Nabil kemain lg Dato Jalal puji. Padahal Nabil duk puji2 Dato. Mmg lah Dato puji die balik walaupun persembahan hancus. Lagi9 pun yg perserta2 yg popular2 cm Nabil Sepahtu Virus ni duit banyak dari yang kureng popular. Tak mustahil dorang dan kaum kerabat undi diri sendiri byk2.

      Aku benci kump amir tapi lama kelamaan aku nengok dorang makin kelakor. Makin better dari Virus dan Sepahtu.

      SO Astro tolong lah do something jangan kerana Kit kat penaja nk kekalkan Zizan dalam tu. Please lahhhhh. Xde dorang kat Final pun org tetap akan pergi tgk jgk MLM. Aku tetap akan menonton jgk di rumah.

      Para juri aku tengok xde malsalah sgt. Komen mmg bgus. Kalau bgus mmg cakap bgus. Kalau kureng mmg cakap kureng tp yang aku pelik bile undian keluar kenapa pilih yang bagus? Bukan ke pemarkahan juri jgk bg effect?

      Btw what happen tu Bocey, Sepahtu? They should be konsisten dari awal sbb berpengalaman pernah jadi Juara and top 3.

      Jangan esok result Final mengejutkan dan mengecewakan penonton sudah lah sbb 500k bukan sket. Banyak tahu tak??? dan semua tu duit kami yang melanggan Astro. Kami ada hak utk melihat rancangan dan persembahan yang berkualiti sbb kami bayar bukan free!!!!!

      0

      0
  2. Hayrin Matahir says:

    Dah tak relevan dah MLM ini!

    0

    0
  3. rombau says:

    Laa… mmg x sedap pun lawak comey.. cam boboi dulu gak.. lawak ntah apa2.. sama je, lawak tang gelak dan bunyi mulut je.. lama2 org naik nyampah..

    0

    0
    • Anonymous says:

      yup.. lawak comey minggu muzikal aritu sangat la hanya bersandar pada costume dan prop yg tak happening… you all nampak selesa bila dah asyik dapat pujian.. ropi lebih menyerlah berbanding suhaimi.. tapi lama lama fed up gak asyik buat bunyi pop dengan gelak besor tu….suhaimi juga mampu utk buat punchline yg kuat tapi sayang, dia byk exploit kan figurenya sebagai bahan lawak utk muzikal komedi baru ni.. so nothing impress pun … comment fazura ada benarnya..

      0

      0
  4. fazura the gundeks says:

    juri paling bimbo di maya pada ini. semua benda ko tak paham.

    ooo patutlah, PMR pun tak lepas. harapkan muka plastik saja.

    0

    0
    • anon says:

      Manusia busuk hati ni komen ‘base on’ lawak ke sb perasaan iri hati dengki. Artikel ni psl lawak tu….ye jgn nak busuk hati sngt..

      0

      0
    • damia says:

      Ni sekor lagi busuk hati. Pmr tak lepas pun dia cantek, kamu hudoh kan sb tu dengki….melayu2, takde keje lain selain duk dengki kat org..

      0

      0
  5. masamnya cinta says:

    arghhh!!aku sunyiii

    0

    0
  6. What’s up, I read your new stuff on a regular basis.
    Your story-telling style is awesome, keep up the good work!

    0

    0
  7. mkan suap pnye astro says:

    mmg ssah nk puaskn ati org tuk brlawak.tp x ptut
    bg dua bntang ,agak2 lh pn kn?aq tgk nbil yg
    lgsung x klakar pn leh bg 5 bntang.mmg x adil!!!
    bg lh pluang pd pserta lain bru lah suma ade smngat.
    ini mcm dah tau je spe yg msuk final.dah mcm AF,
    suma dh d rncang

    0

    0
  8. mamujarum says:

    hate juri mlm 2014

    0

    0
  9. sadoman says:

    hate astro

    0

    0
  10. astrobingai says:

    kalau bocey kalah,sumpah aku x tngok dah mlm 2014..kmplan virus yg ntah pape tu boleh jer still kekal…chomel ok per…at least,nmpak gak usaha tu…mslhnye,juri yg problem…x lwak,,puji bukan main hebat…..yg btul2 berbakat,dsbbabkan xde populariti ,ter”out” mcm tu jer…sadis2

    0

    0
  11. nanonona says:

    Even Sepahtu deserves only 4 stars because they are not really funny to be given 5 stars. This has becoming really ridiculous. Fazura pula banyak tak faham lawak dan selalu cakap lawak ini dan itu syok sendiri. Fazura, why so serious? LOL

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Sape suruh ambik Pajura jadi juri. Dia tau ke pasal melawak. Kalau jadi juri tarik2 rambut ke atau juri cara goda VIP ke , ok la.

    0

    0
  13. chenta says:

    nak komen pasal fazura je…tiap minggu ada je benda yg dia tak paham yang dia tak tahu…tak tahu isu semasa…lawak semasa…lagu popular yang tengah in…AF pon dia tak tahu…so aku rasa dia ni jenis selebriti yg tak tengok tv tak dengar radio tak layan media sosial lain selain twitterrrrrr….pengetahuan zero…kosong kosong…dia jd juri nak gelak2 je…yg peliknya yg xbrape nak lawak dia gelak yg lawak dia blur!

    0

    0
  14. bananana says:

    yupp fazura mcm ada loose fitting.. Komen2 dia seakan x bernas.. Dia mostly like didn’t get the jokes or don’t understand the mesage that the presenter r trying to deliver. Dia x sesuai utk menjd juri MLM kali ni.. In fact most of d judges like Dato’ Jalalludin Hasan and Farra Quinn pun memberikan komen2 yg x relevan dan x memberansangkan and most importantly didn’t understand d jokes.. Memberi bintg sesuka hati..

    0

    0
    • milah says:

      aku nak tanya ko..ko memang terhibur ke dengan persembahan yang ntah apa2..betul la komen juri..mereka yang masuk bertanding ni semua dah pro kot..jadi lawak pon kena la ada kualiti dan peningkatan tu seiring. jangan main hentam kromo je nak buat lawak sampai orang lain terpinga-pinga…apa ni???

      0

      0
    • lalala says:

      yang ni aku setuju. kadang aku gelak kat rumah and even dengar kat stadium meriah tapi juri cakap tak best. agak aneh disitu

      0

      0
  15. Anonymous says:

    Mmg mlm tu comey x lawak pun…..tp expect shake yg keluar…komen2 dr juri agak bernas juga. Klau dah x best…takkan nk kata best juga…comey kena terima la kenyataan ni.

    0

    0
  16. PINKY says:

    terima jela komen dari juri..x yah nak terkilan sgt..dah klu org yg tgk rase persembahan x lawak mmg x lawak la jadi nye..persepsi org yg tgk persembahan korang kan lain2..kot ade yg rase korang lawak..lawak la kot..tp aku pon rase ntah ape2..nak2 psembahan yg pasal buli kat sekolah tu..serios ntah ape2..hello!! ni MAHARAJA LAWAK okei..bukan sketsa sekolah tadika..pemikiran kene matang..lawak kene seiring dengan usia..yg tgk pon org dewasa bukan budak sekolah.. just pendapat aku..x suke suke sila dislike byk2…

    0

    0
  17. zzzz says:

    juri-juri tahun ni seme tak sesuai jadi juri..jenis katak bawah tempurung…sepatutnya tukar juri..menyakitkan hati je…diorg takde sense of humor dalam diri..idup nak serius je…memang la gtu…tah pape…aku yg tgk pun sakit ati…kumpulan shake bwt persembahan ok je kelakar tp si jalal tu ati buta kot….eeii aku memang malas nk dengar kalau time juri komen…sepatutnya astro bwt kerusi panas utk pemilihan juri…

    0

    0
  18. bulat says:

    x lawak langsung comey minggu muzikal komedi nie.. lawak lapok dan nampak sangat bodoh!! kenapa perlu buat lawak yang nmpak membodohkan diri.. puji kumpulan sepahtu.. lawak doang bersahaja dan x payah nk jerit2, xpayah nk bodoh2kan diri.. rileks jee.. lawak tuu x perlu dibuat2.. tapi memang datang dari hati.. terima laa hakikat anda dah tersingkir wahai comey..

    0

    0
  19. kutu says:

    fazura kan suke amir….i’m sorry…duhhhh

    0

    0
  20. unknown says:

    lawak tahap minda kelas ke3.. mcm MLM nih laaa.. lebih kepada membodohkan diri sendiri.. pathetic!

    0

    0
  21. kukukube says:

    eiii pliss la pajura oii ko tu bengal sgt smpai x phm ‘melawak’ tu ape!!korang x prasan ke muke dia ney blurrr ja..pastu komen suke ikot org..org bg byk bintang dia pun nk juga bg byk bintang..booooo pajura..#okmampuslaakulepasnidatangfansmeroyandiaakancarutakusebabkutukpajora

    p/s-harusss..tabahhh..kahhhhh kahhh kahhhh suare pajora kehutann sangaddddd…

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Jalor…sila tersingkir!

    0

    0
  23. GG says:

    Fazura xpaham lawak kedai tutup jalor.kesian.pdhal trending lawak tu kt youtube..

    0

    0
  24. bedah bedot says:

    Nak jadi juri pun sebenarnya kena ada ilmu jugak. Jangan pakai tangkap muat aje. Bila nak komen kate tak faham la, lawak syok sendiri la, tak lucu la… kita dengar pun sakit hati.

    0

    0
  25. kimkay says:

    SINGKIRKAN VIRUS!!!!
    JAMBU still relevan lawaknye…tp sebb zizan VIRUS xlawak..

    0

    0
  26. dina says:

    alaaa..movie fazura manisnye cinta pun saya bagi 1-2 bintang jer.
    lakonan kaku…xde chemistry langsung except with lisa n rafidah…sam muka gatal apahal…fazura still act mcm dia lah princess nk kahwin dgn anak raja….please stop the fakeness.
    jalan citer dah basi….byk dah movie camnie…and apa significant nye cappadocia?
    dialog yg tak umphhh…..yg bagus lakonan eja ms nak meninggal tu jer…

    0

    0
  27. Che Sue says:

    Che Sue pun terkejut…kalo nk ikutkan lagu2 yg Comey masukkan utk munggu muzikal lg bgus dr biase. hurmm….sian comey.

    0

    0
  28. arai says:

    Tak kena pada tempatnya bila juri mlm yang dilantik tiada berkaitan dengan professi atau pengalaman mereka. Banyak lagi seleberiti lawak yang boleh kita angkatkan mertabat mereka sebagai juri. Buang bajet melulu kerana bidang lawak tak relevan dengan komen seleberiti yang tidak pada tempatnya. Buat apa panggil juri luar yang langsung tidak sesuai dengan budaya lawak cara Malaysia. Apakah mereka peka dengan budaya lawak kita dalam kondisi retro atau konsep lawak semasa. Ini bukan lawak gabungan antara negara untuk kita terima pakai juri yang tak sepadan.

    0

    0