Written by AbangNara | October 4th, 2012

Abang Nara tak pasti bagaimana kesilapan sebegini boleh terjadi. Namun kesalahan menggunakan “Allah S.A.W” harus diperbaiki dengan segera oleh Mizz Nina dan mereka yang terlibat dengan pembikinan albumnya. Seharusnya penggunaan yang sebenar ialah “Allah S.W.T” kerana “S.A.W” adalah untuk Nabi Muhammad.

kulit album mizz nina

Sekiranya mereka yang terlibat di dalam pembikinan kulit album ini ialah orang Islam, kesilapan semudah ini seharusnya tidak berlaku. Rasanya semua orang tahu apa yang patut digunakan dan apa yang tidak patut digunakan. Semoga Mizz Nina segera menyelesaikan kesilapan ini dan tidak mengulanginya lagi di masa hadapan. Kupasan lanjut boleh dibaca di www.hazrey.com.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

121 responses to Kulit Album Mizz Nina Tertera Allah S.A.W, Satu Kesilapan Yang Harus Segera Diperbaiki

  1. eman says:

    failed

    0

    0
  2. Anonymous says:

    sedihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  3. ntahpapentah says:

    eeemmmmm…nmpk sgt kurang kajian…

    0

    0
  4. ape ko? says:

    epic failed

    0

    0
  5. dara sunti says:

    makin bodoh dan jahil agama la hampa nie

    0

    0
  6. bunga says:

    bodoh la miss nina ni…mcm xbljr agama je..

    0

    0
  7. darsuci says:

    beria sangat nak nyanyi tuk cmpny arak kn…..smpai ejaan sbnr utk Allah SWT pn xtau…..hurrrmmm

    0

    0
  8. lady_jull says:

    Epic Fail !!

    0

    0
  9. donut_cute says:

    mat salleh la sangat. apa plak reason ko kali ni mizz nina oii?

    0

    0
  10. an says:

    habis la Noh nak tanggung dosa bini dia sorang ni..

    0

    0
  11. chef adu says:

    sedih la!!! patut ny sensitif la ckit benda2 mcm ni

    0

    0
  12. c bini mithali yg bengang says:

    kurang berminat la ngn nina..xpayah nk miss2 sgt la..nmpk sgt live die nk ikt stail mat salleh..agong2 kn org sane tu knp kn? tgk tulis mcm ni pn salah..nmpk sgt la x ambik tau hal2 senstitif mcm ni..

    0

    0
  13. Mmg spoil laa… Nmpk sgt kejahilannya.. Jgn hanya tau mengucapkan tapi ? memahami maksudnya.. En Noh, tlgla bg didikan agama skit pd wife u..
    Tau la kubur masing2 tp teguranpon harus kene terima gak.. Amik yg bek sudahhhhhh..

    0

    0
  14. kaki ayam says:

    prempuan ni mmg tak da kesedaran sivik langsung kot….

    0

    0
  15. Prince Noob says:

    hmmm mari kita buat demo!

    0

    0
  16. aku says:

    alamakkk..jahilnyaaa..kesiannnn

    0

    0
  17. tipah tertipu says:

    baik hang pi belajar mengaji…..kesian sungguh.

    0

    0
  18. Mizz Nani says:

    tak payah nak kutuk mizz nina sgt la sbb maybe bukan dia pn yg tulis,buat n cetak semua tu…salah dia sbb lupe nak semak betul2 la tu..mesti die skali tgok je pastu pass kat pihak lain lak yang uruskan..
    so,meh kite kutuk org buat org yg type n print cover ni skali..
    *aku doakan miss nina berubah untuk jd lebih baik

    0

    0
  19. cikikaka says:

    mempermainkan agama… cissss!!!!

    0

    0
  20. Dah Lambat says:

    tak dapek nak nolong …

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Kesian ehk ko ms nina…
    Gy madrasah balik sana….back to skul…. Niggazzz.
    Sejahil jahil manusia tkkan bende nie leh silap kan…

    0

    0
  22. neraka jahanam stail says:

    pigi belajaq agama semula laa woii

    0

    0
  23. Raja minah jambu 24jam mengadap bangla mata merah sama aje hapaknya says:

    tak hingin beli pun album dia ni….

    0

    0
  24. Anonymous says:

    lebih baik x payah letak laa Allah tuu… takut nanti ade yg letak kulit album tuu merata. kene pijak ke, buang ke… ape kte korang? stuju x

    0

    0
    • huahuahua says:

      Haah..aku stuju x yah letak.konsep album pon dok terkinja2 gitu..mna ngan pakaian..maksud2 lagu dia neh..terlmpau nk worldwide sgat gamaknya…..aku rsa x sesuai langsung nk ucap thank you to Allah..kalu nasyid laen cite..nmpak faedahnya…mizz nina..cabran dtg dlam 2 bentuk..kesusahan dan kesenangan..x bermakna berjaya sesuatu tu konform dia akn bwak kebaikan utk kita..kdg2 ia dugaan utk kita berfikir secara waras utk tindkan yg seterusnya.pham dak?

      0

      0
    • watever says:

      stuju sgt..lgpun haram bg pompuan islam menyanyi jd xde point dia nk tulis camtu..

      0

      0
  25. tasya chelat says:

    tasya dah lama baca kisah ni kat forum cari…. BN baru nak cedok. btw, dlm tu rasanya dh ada sorang forumer yg share bahawasanya abbreviation “SWT” & “SAW” tidak membawa apa2 makna, melainkan ianya di eja dengan sepenuhnya Subhanahu WaTa’ala atau Salallahu’Alaihi Wassalam, sama mcm org suka eja Assalammualaikum sebagai ‘akum’ or ‘salam’.. xde makna. Wallahua’lam, tasya cuma memanjangkan info saja… tapi, memang xsuka MN ni sebb terover sgt kebaratan dia & setuju juga memang dia xpeka langsung psl keislaman… :P

    0

    0
  26. nyah surau says:

    dasar betina neraka!!!!!
    konon nak tunjuk islamik tapi mcm haram benda kecik mcm tu leh tak tau
    BETINA NERAKA LAHANAT SETAN!!

    0

    0
    • BBC says:

      amboiii… ayat.. kot ye pun jgn la smpai macam tu.. lebih baik kita doakan daripada mengutuk x tentu pasal..

      0

      0
  27. dasar betina neraka lahanat pukimak lu lancau!!
    konon nak islamik tapi benda kecik mcm tu ko leh tak tau memang haram lancau

    0

    0
  28. Anonymous says:

    ada laki pon bangang….

    0

    0
    • Anonymous says:

      dayus bg seorang suami membenarkn isterinya mnjadi penyanyi n dedah aurat

      0

      0
      • Talam 3 Muka says:

        Dayus? Yg kau menyokong Ady Putra raba Nora Danish dlam thread yg lain…tak dayus la pula, begitu??????

        0

        0
      • Anonymous says:

        hello Talam 3 muka.. ko jgn la cakap mcm org bodoh.. dayus tu maknanya suami yg m’biarkn isterinya buat prkara yg dilarang dlm Islam.. Tp yg ko ckp ttng ‘sokongan peminat’ dia tu dh BAB lain lah.. mana ada istilah ‘peminat dayus’ bodoh…

        0

        0
  29. Nak tanya says:

    Solat tak dia nih?
    Aku tak rasa dia solat..
    If solat ada kemaluan ada pengetahuan?.
    Ini maluun takder..seksi nak mampus..pengetahuan pulak…jahil…

    Noh bimbing isteri ke jalan yg benar..tanggungjawab anda tuk didik dia..supaya tak di heret sama ke neraka..
    Jgn kerna kekayaan yg dia ada..ko kabur mata noh…
    Ni baru betul2 BUSUKKKKKKKKK

    0

    0
  30. yen says:

    Miss Nina ni aceli la kan.. dia try SO HARD sgt nak jadi international pop artist, duet ngan banyak penyanyi international yang agak famous .( duet pon bukan sebab artis tu yg nak, dia belila dia kan banyak duit), tapi rasanya tak berapa nak jadi sebab nama dia tak pernah org luar mention pun? entahla tak pernah dengar la pulak.. Yuna sorang je yang banyak org mention dia. apapun berbalik pada kesilapan cover album dia tu. dorang ni tak double check agaknya.entahle, mybe error typing? tapi takkanla kan? kalau kita sebut Allah mesti automatically akan SWT kat blakang.. hmm banyak persoalan yang bermain di minda lalala~

    0

    0
  31. Yurrs says:

    confirm mizz nina akn jwb kat melodi ” omg im so sorry, nina tak perasan typo yang dibuat” and dia akan kata ” i hope my fans will understand and take note, I love my fans and would like to thank them for their support”
    hmm…nina nina oi nina…lain kali pls be more realistic and observe sana sini. This is just a Big mistake, HUGE mistake.

    0

    0
  32. Minah Kilang says:

    Doakan dia menginsafi perbuatannya tu sudah. Kalau kita nasihat dia taknak dengaq, nasib la..janji kita dah jalankan tanggungjawab sebagai seorang yg beragama islam

    0

    0
  33. DNG says:

    dekatnya A—>W & W—> T sampai boleh typo macam ni sekali *sarcasm*

    0

    0
  34. min says:

    Perempuan menyanyi hukumnya haram..persoalan yg sepatutnya kita tanya ialah..”miss nina, u bersyukur kat allah sebab melanggar perintah dia? biar betik miss nina..u bukan miss dah, tp mrs dah. hubby u tak tegur ke? mmg kubur kita masing2 tapi nanti kalau u meninggal, u tak nak ke peminat u doakan tuk u?”

    0

    0
  35. Syamil says:

    memalukan betul..bersyukur pada Allah tapi bila buat vidclip lagu, ntah ape2 campur gaul laki pompuan

    0

    0
  36. Anak orang kaya, celik2 mata dah tidur atas duit… Hmm… Manalah dia nak ambil tau sangat hal2 keagamaan ni, yg penting dia enjoy…

    0

    0
  37. Hampeh says:

    Nak ‘omputih’ sangat kulit album..sampai tersasul- sasul….

    0

    0
  38. Budak Nakal says:

    Budakk tadika pun lagi pandai la…

    0

    0
  39. missmessy says:

    npk nya…org dah lupa ajaran agama sendiri..bgus nina,merosakkna ajaran agama,x heran masih jahil lg.

    0

    0
  40. miss_cekodok says:

    Noh, anda sebagai suami harus membimbing isteri. tidak kisah dia salah ke tak salah. Kahwin bukan setakat nak yang sedap je. kahwin lah kerana kita sudah bersedia menggalas tugas seorang suami/isteri berlandaskan tuntutan yang ditetapkan dalam islam. bukannya membiarkan sahaja isteri kita terus menerus berdosa. jika isteri berdosa, maka si suami turut menanggung dosa. itu dayus namanya. bukankah suami harus mendidik isteri ke arah yang lebih baik di sisi Allah? nasihatilah isterimu. bawalah dia ke arah keislaman, bukan kebaratan. dan untuk Mizz Nina sendiri, saya doakan agar anda sentiasa beringat diri. sebelum melakukan sesuatu semak dulu halal haram secara teliti dan mintalah ampun kepada Allah di atas kesilapan yang dilakukan. sesungguhnya Dia itu Maha Pengampun. sama2 juga kita berdoa untuk kebaikkannya.

    0

    0
  41. miss gucci says:

    Abg nara, what’s ur e-mail? i nk u tulis pasal Marion Caunter. Dia kena bantai teruk dlm Instagram. First when she post photo of her dgn champagne & wine. Then dia post pulak gambar dia berpeluk dgn Henry Golding. Such a shame to Naza family. No wonder they called her gold digger!

    0

    0
  42. Menyampah says:

    lantak ko la puan nina..ko tu dh bsr..dh tahu y mana baik n ya mana buruk..dh jdi bini org pn..aku tengok puan nina ni sosial sungguh..kalau nk suruh dia pakai tudung lgi memang jgn harap la..tpi sy ad dgr melisa saila dh pakai tudung..tpi kesian kan mak dia seniwati mariani plk y x bertudung..x malu ke ngan anak..cam kes bienda n mama dia la..

    0

    0
  43. saya says:

    camner boleh silap??sebab jarang diingat dan disebut…~ kan?

    0

    0
  44. Menyampah says:

    lantak ko la puan nina..ko tu dh besar n dh tahu y mana baik n y mana buruk..nti kalau d tegur ko kata kubur masing2..walaupn ko dh jadi bini org..tpi aku tengok si suami pn perangai cam dia gak..jahil dalam soal agama…nk suruh puan nina pakai tudung lagi x mungkin kot..tpi sy ada dgr y melisa saila dh pakai tudung…tpi rasa sedih la sebab mak dia seniwati mariani masih x pakai tudung walau dh d usia genting..sama juga la ngan mama si bienda tu..x rasa malu ke ank dh pakai tudung tpi mama x pakai tudung…

    0

    0
  45. Mak Jemah says:

    Haaai Miz Nina terang binyi jelas kejahilan agama u tu…kesian sungguh! bila org ckp jahil marah, mantul balik, tengok nk di tunjukkan sekejap jer…haaiz ke laut lh jawabnya……BALIK AWAL!!!!!

    0

    0
  46. Mata Biru says:

    Aku doakan semoga Allah bg hidayah kat pompuan ni (Mizz Nina), jangan sampai Allah tarik nikmat sudahlaaaa…. camanalah parents dia agaknya……

    0

    0
  47. Modjo says:

    Xpayah r korang jumud sangat……it happened kadang-kadang. aku rasa aku pun dulu pernah tertulis macam itu…..terbalik …..tapi pada nama Rasulullah ……masa tu aku x brp nak agama sangat….ilmu ni kalo ko x biasa kan mmg ko akan lupa…..(sama r kut mcm minah ni tapi bukan bermaksud dia sengaja….agak2 r korang nak menuduh tu…..fitnah giler!) Mungkin minah ni just buat notes of appreciation utk masuk dlm album dia dan dia tersilap tulis then dia submit…….yg tukang proses semua pulak omputih…..mmg la tak ada correction bodow.
    pasal kat mana dia nak tempa nama …..hal nak berjaya kat mana tu dia punya pasal….korang sebok buat apa…..sekurang2 nya dia ada kemajuan…..cuma mungkin belum ke arah islamic…..korang betulkan diri sendiri r cukup. kalo ye sangat nak sebok…..doakan sahaja dia dapat hidayah lebih dari sekarang…..jgn nak mencaci sangat…..dia mungkin muslimah yg hanyut mcm korang dulu (ko lupa?)……tak payah korang nak berlagak sgt r ……

    hish…..kalo bab nak fitnah nak kutuk org laju je r kan…..kaki kondem kaki fitnah semua org melayu…..org islam….itu mmg benar. (sedar tak? malu tak?…kalo x ada rasa malu tu mmg hati ko lagi itam dari org yg ko kutuk) ;)

    0

    0
    • Mak Jenuh says:

      memang la. tapi xkan x semak dulu b4 publish kan?

      0

      0
      • Modjo says:

        Kita patut lega dia masih menyebut nama Allah instead of ‘thank to God’.
        dalam album inggeris(r sgt) dia tu….yer mak jenuh….kalau dia semak mesti dia sedar kesilapan itu. kalau pun dia tak semak cukup lah kita tegur supaya dia perbetulkan kandungan kulit album itu. kenapa yg perlu zalim sangat sampai nak mencaci itu ini…..astagha,…

        0

        0
  48. Eja adik Ain Hawani says:

    Ni mesti masa sekolah dulu ponteng kelas agama…

    0

    0
  49. Apa nak jadi ni Mizz Nina oii says:

    memang la Yuna pun start kat America jugak psl org Malaysia tak berapa minat genre Yuna. Si Mizz Nina ni ala2 America cz seksa semacam, terbukak sana sini. Lagu xde la hebat mana pun, talent pun xde la unik sangat, x macam Yuna.

    Memalukan je dgn ape yg jadi sebelum ni, kes concert Arthur’s Day tu, lepas tu silap ni pulak. Tak ke nampak Jahil sgt pasal agama.
    Masyaallah.

    0

    0
  50. Anonymous says:

    tak pernah minat pun dia nie. suara mesin.

    0

    0
  51. puihhlaa.... says:

    mmg mula2 kluar lg aku mmg da nyampah siak kat minah sorang ni….inikan pulk kesilapan yang aje bangang mcm ni…org kafir ketawe ko ketawe..ko xtahu org kafir tu ketawekan ko minah…lagi puihhla…

    0

    0
  52. Mila says:

    Perbetulkan apa yg salah..tidak perlu kutuk2 or makihamun dan melabel Mizz Nina……aku pon cetek ilmu juga tapi kalo dia dah buat salah, tegur dengan sopan bukan dengan hinaan seolah-olah kita ni manusia hebat tidak pernah melakukan kesalahan…itu pandangan aku..kamu tidak terima apa boleh buat laa yer…

    0

    0
  53. Tan Sri Azman says:

    Tanya sama Noh hujan….apa sebab goyang

    0

    0
  54. Anonymous says:

    Kita patut boikot dia. Mari sama2 boikot supaya dia insaf.

    0

    0
  55. sj menyinggah... says:

    cuba kita fikir positif.. mgkin mz nina nih fikir lain, tapi taip lain..fikir SWT tpi pi taip SAW.. aku penah wat silap camtuh.. fikir lain..tapi yg taipnyer lain.. nak taip bincang.. yg taipnyer bentang….

    pastu mz nina dh x semak dh.. dpt kat designer kulit album lak.. main copy n paste jer sbb itu ayat direct dr mz nina.. xde dah nak edit2… kita fikir positif laa.. sian dia kalu dia tul2 x perasan silap tu.. jgn la cepat hukum manusia tuh jahil

    0

    0
  56. Cheeqmie says:

    Dia ni freemason.. Tgk kulit album je dah tau.. Knape nak flip huruf “Z” tu? Dah terbentuk satu segitiga… Kebetulan kot…

    0

    0
  57. Lina says:

    Kenapa semua nak jadi judgmental dkt sini? dia tersilap lah tu, kenapa nak kutuk sampai dia punya muka semua.

    0

    0
  58. Lagubestbest says:

    ouch! malu weyhhh

    0

    0
  59. ak insaf x heboh pon.. says:

    mase SPM dlu sunjek agama lingkup ke nina oi..??…seni la sgt kn.

    0

    0
  60. Floyd says:

    I’m not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice, keep it up!
    I’ll go ahead and bookmark your site to come back down the road. Many thanks

    0

    0
  61. suka suki says:

    salam.bgi aku la….bukan salah org yg nyanyi…sbb dye keje nyer nyanyi jer…salahnyer org yg terbabit dlm buat album…bukan org yg nyanyi tuh yg nak tulis2 bgai…mesti under manager dye jugak kan??? there’s no right n wrong…ape yg jadik kite amek la iktibar…bukan nak mengutuk mane2 pihak…dri korg kutuk, baik korg doa,..apada,..wasalam~

    0

    0
  62. manusia biase yg suke dgr lagu says:

    salam.bgi aku la….bukan salah org yg nyanyi…sbb dye keje nyer nyanyi jer…salahnyer org yg terbabit dlm buat album…bukan org yg nyanyi tuh yg nak tulis2 bgai…mesti under manager dye jugak kan??? there’s no right n wrong…ape yg jadik kite amek la iktibar…bukan nak mengutuk mane2 pihak…dri korg kutuk, baik korg doa,..apada,..wasalam~

    0

    0
  63. Hey there, I think your site might be having browser compatibility issues.

    When I look at your blog in Chrome, it looks fine but when
    opening in Internet Explorer, it has some overlapping.

    I just wanted to give you a quick heads up! Other then that,
    terrific blog!

    0

    0
  64. Freddie says:

    I was recommended this blog by my cousin. I’m not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my difficulty. You’re
    amazing! Thanks!

    0

    0
  65. Katrin says:

    Do you have a spam problem on this blog; I also am a blogger, and I was
    wondering your situation; we have developed some nice
    procedures and we are looking to swap solutions with other folks, why not shoot me an email if interested.

    0

    0
  66. Pretty! This was an incredibly wonderful post. Many thanks for supplying
    this info.

    0

    0
  67. Norris says:

    I just could not go away your site before suggesting
    that I extremely enjoyed the usual info an individual
    provide to your visitors? Is going to be back steadily to check up on new posts

    0

    0
  68. Sienna says:

    What’s up to every one, as I am actually eager of reading this website’s post to
    be updated on a regular basis. It consists of pleasant material.

    0

    0