Written by AbangNara | May 7th, 2010

gambar seram artis malaysia

Fuh ~~ Bila tengok lama-lama tenungan mata si artis kat atas nie, terasa memang betul-betul macam hantu plak. Seram beb!!! Sebijik tue make up dia buat macam hantu dalam filem-filem Malaysia dan Indonesia. Kalau terserempak kat tengah jalan, confirm akan lari pecut 100 meter macam Watson Nyambek.

Tapi sebenarnya hantu di atas ini adalah merupakan seorang artis lelaki yang pernah menjuarai satu program realiti TV. Nak kata femes taklah femes sangat. Nak kata tak femes langsung, ada jugak la kepopularitian dia. Kiranya dia nie standard artis suam-suam kuku jugaklah. Rasa-rasa sapa ek?

Cuba lah teka siapakah sebenarnya artis yang make up sebijik macam hantu nie. Renung dalam-dalam kat mata dia mesti korang akan dapat jawapannya nanti.

150 responses to (KUIZ)Siapakah Artis Berlagak Hantu Ini?

  1. za says:

    sape ni?serious tak blh bygkan sape…nak tgk lame2 takotlah plk…hahaha

    0
    0
  2. AnneDeSilva says:

    realiti TB?
    penyanyi ke?
    pelakon?
    mcm penah tgok..
    tp tak ingat…

    0
    0
  3. anon says:

    ini tomok ni..mmg boleh cam sesangat..

    0
    0
  4. babycomel says:

    Tomok!!!

    0
    0
  5. marikh84 says:

    aril

    0
    0
  6. lina yasin says:

    rasa cam Tomok..

    0
    0
  7. ayam says:

    kecik raja lawak 4

    0
    0
  8. FTNer says:

    MOMOK!!! eh TOMOKK!!
    ape ke hal jadi Hantu ni? buang tebiat ke?

    0
    0
  9. AnneDeSilva says:

    bibir dia tak nampak mcm tomok pon..hurmmm

    0
    0
  10. nooril says:

    ni bukan ke ahli kumpulan AN2 RAJA LAWAK 4 tu ke? name x taw la sape…tp dari cengkungan muke n mate tu cam die… heheheh..sori kalo salah…

    0
    0
  11. keyrol says:

    Tompok!!

    0
    0
  12. donut_cute says:

    camana nk teka. nk tgk pun takut…eiiii..seram den…

    0
    0
  13. AnneDeSilva says:

    anne pon agak dia nie raja lawak si kecik yg muka kurus sket tu..
    selain dr tu nampak mcm pian cecupak..hahahah
    dia pon menang pe..
    artis botox paling banyak..heheh

    0
    0
  14. AnneDeSilva says:

    BANGNARA bgtauula cepat..

    0
    0
  15. rynehanekoma says:

    Confirm TOMOK!!!

    0
    0
  16. puteriaquarius81 says:

    tomok… yeeeehaaa.. tgk mata tau dah..

    0
    0
  17. elya says:

    tomok? Fiq? Kecik? Faizal af4? Em entah lah..

    0
    0
  18. yatt says:

    sazzy falak ko

    0
    0
  19. Mia says:

    Tomok lorh

    0
    0
  20. Setia9 says:

    Memang Tomoklah…….

    0
    0
  21. lolita pink says:

    TOMOK !!! exactly….tgk mata & idg pn dh tau dh….

    0
    0
  22. lolita pink says:

    TOMOK !!! exactly !!! tgk mata idg & bibir…mmg die la tuh…muke kecik dahi besar…wink

    0
    0
  23. ajuera says:

    mcm TOMOK..tp cengkung sgt muka dia ni..ish spe plak si antu ni..kui3

    0
    0
  24. asss says:

    memang tomok la..kompom..tgk idung dia

    0
    0
  25. my chantique says:

    skali tgk pon dh tau r…bdk Shah Indrawan aka TOMOK 2 la..sape lg yg mate bulat cm2..

    0
    0
  26. aleen avril says:

    adik izwan pilus tuh…..ariel kot nama die….masok AF tuh..

    0
    0
  27. beezeebowdy says:

    TOMOK!!!

    0
    0
  28. BangNara says:

    anda semua mmg bijak
    TOMOK lah jawapannya

    0
    0
  29. Nemo says:

    ishh apa hal pulak tompok bhias sakan cenggini?

    0
    0
  30. [email protected] says:

    TOMOK.. hiksss…

    0
    0
  31. MIEY says:

    hahaha.abg nara wt gempak.

    0
    0
  32. farapink says:

    knape tomok camni?? haha.. lawak a~

    0
    0
  33. awekAIRASIA says:

    tomok lah!!!

    0
    0
  34. renee says:

    TOMOK LAAAA…. tgok laaa kat mata die…

    0
    0
  35. ladymermaid says:

    hisss…..bediri bulu tengkuk haku nengok hantu nih…..

    0
    0
  36. jane says:

    hish…. kalau terserempak ngan antu ni sure aku lari lintang pukang…

    0
    0
  37. norajoey says:

    aik amik gmbr dr owner gmbr kat fb org tuh..pastu wat ayat cantik perli…pastu takde crdt fb die??..bagus tul perangai…
    len kali copy gmbr jgn wat cam hak sendiri…crdt kat yg patut….ko nak kutuk suam2 kuku tuh suke ati ko la…

    0
    0
    • lazerella says:

      tu laa..
      lagi satu,kalau bukan amek direct from facebook tomok pon,tuan blogger tak patut la letak watermark cam gamba sendiri..

      setahu i kadang2 gambar2 yg u guys tunjuk nie from pembaca right??
      u should ask dari mana dia ambik gamba nie..
      camtu baru ade etika..

      (just nak pesan je,bukan gado2 ke ape k..)

      btw,ayat dier menang siot laa..

      0
      0
      • cik lopes says:

        gambar yang kita sendiri ambik kat google takde pun nak wat credit. apa kes?

        0
        0
        • micheal jackson says:

          hah, betol tu. yg search kt google tu, sape yg bgi crdit??

          0
          0
        • asabel says:

          sepatutnya yg kita cilok dari website pun kena credit.. tak tahu plak korang..nak cakap pun tak guna..kang kena label peminat meroyan pulak.. aduduudu..

          0
          0
  38. apedie??? says:

    michael jackson.confirm!!

    0
    0
  39. lily says:

    sah!!!
    haruslah nih tomok kn..
    huhuhu..

    0
    0
  40. Abg Ajis says:

    TOMOK wat cam tu sebijik hantu ek

    0
    0
  41. Leo says:

    Gambar ni telah di kipnap dari facebook TOMOK…

    0
    0
  42. jane says:

    tak kisah la dr facebook ke… facelift ke… face to face ke…. org suruh teka…. teka aje la …. yg sibuk nak marah org cedok dr mana tu kenapa….. NARA letak gambar kita org komen pon salah… NARA letak gambar suruh kita teka pon salah…… aku ingat korang ni yg semua yg serba tak kena ni SALAH MASUK BLOG LA….. GOBLOG….

    0
    0
    • SNSD says:

      jane jgn lah hot pulak k.. ;) actually kami peminat tomok agak ‘tak puas hati’ sikit sbb bang nara ckp tomok suam2 kuku. lau yer pun nak guna perkatan kurang popular 2, bang nara boleh lah letak kan perkataan artis yg popular dikalangan peminat2nya..kan lebih cantik kan.. cian tomok lah..korang jgn lah ngutuk dia bukan2.. isk3x…
      pasal cilok gmbr 2 mmg lah salah.. kira termasuk harta intelek artis kan? kan memang etika berblog kena mcm 2..
      but its ok, kita semua tak nak gaduh2.. peace ok!

      0
      0
      • haha says:

        hehehe.. tp kalau dier x nk kasi org tgk.. x yah letak kat fesbuk tu.. tgk sorang2 ke.. hoho.. peace

        0
        0
        • jane says:

          betul cakap ko hahahihihoho….. lain la kalau NARA gi curi gambar tu bawah tilam dia kat umah… lain le citer… hehehe…..

          0
          0
        • izzah says:

          hehe kalo letak credit link,mcm mane nak men teka2 .hehe.
          bangnara letak dah hosted at beautifulnara.bukan dr dia,just pic tu dihostkan kat sini.peaceeee.jgn mara ye fan tomok

          0
          0
        • asabel says:

          ngko nie.. org cakap lain, ko ckp lain.. peace..

          0
          0
      • nurul says:

        ye la..tomok msuk top 5 abpbh kategori penyanyi lelaki PALING POPULAR tau,,,adakah itu dinamakan suam2 suku?musykil aku..

        0
        0
  43. ReD says:

    aduiii..x berani la nk tgok pic tu lama2…kebetulan plak baca time tgh malam…eeiiiii

    0
    0
  44. grand noise says:

    tomok is momok..tomok xbest!!!!!!!!!!!!!!

    0
    0
  45. useriez says:

    sejarah mungkin berulang!

    0
    0
  46. si cekam says:

    adibah noor

    0
    0
  47. nyonyot says:

    TONGOK

    0
    0
  48. adah marnoda says:

    AKU RASA NI SALAH SORANG DARI KUMPULAN ‘ANTU’, PESERTA RAJA LAWAK TAHUN NI..

    0
    0
  49. east woman says:

    tomok tomok tomok tomok tomok!!!!

    0
    0
  50. joegrimjow says:

    xdapat tekaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    0
    0
  51. mak munah says:

    tomok..the poyos

    0
    0
  52. aku... says:

    bon palare lerrrrrrrrrrrr………….

    0
    0
    • aku... says:

      aik…bile mase plak bon palare menang reliti tv…hehehe…tsyasyul plak aku….sorii…

      tomok le tuee….

      0
      0
  53. aries april a.k.a amira (AAA) says:

    tomok ker?

    0
    0
  54. Naz says:

    Bront Palarae?

    0
    0
  55. fitrun says:

    abg nara..ada segelintir peminat setia tomok dh marah sama u…tp xpe i tetap sokong u..hehehe

    0
    0
  56. wanee says:

    momok @ tomoklah cuba ko org tengok betol2

    0
    0
  57. velasrizal says:

    lelaki kah ini? rasanya mcm tomok lah..brtul tak..

    Mi Segera Bukan Penyebab Kanser ?

    0
    0
  58. joepoyo says:

    bukan tomokla, tapi tamak! hua hua hua hua!!!

    0
    0
  59. akubukanghost says:

    laki aku ckp bob KU2>

    0
    0
  60. zul says:

    ni mesti black kan

    0
    0
  61. Mus says:

    100% TOMOK.. aku tgk ckit pn dh lhe kenal

    0
    0
  62. chah says:

    confirm si aril, budak af7. Tang mata dah kenal. Tengok masa dia nyanyi kat af8 minggu lepas, pakai lense cam mata hantu.

    0
    0
  63. lin says:

    black

    0
    0
  64. hek eleh says:

    mcm Bront Palarae je

    0
    0
  65. milanista says:

    siapa yg jawab Tomok. Tahniah jawapan anda betul.

    0
    0
  66. ayu says:

    of course la tomok..

    0
    0
  67. azreen says:

    tomok le…

    0
    0
  68. CUN says:

    TOMOK!

    0
    0
  69. tiyub says:

    tomok..kenal tang idung nyer..

    0
    0
  70. skudaskudi says:

    macam harun salim bachikk jerkkk…

    0
    0
  71. lola says:

    accapan!!

    0
    0
  72. yunies says:

    tomok

    0
    0
  73. agaga says:

    mawi..wakakaka

    0
    0
  74. Fact-oriented Person says:

    Maybe Tom Cruise? Anyone?;-)

    0
    0
  75. hardisk_gurl says:

    tomok

    0
    0
  76. zzzzzzzzz says:

    Bkn tomok la..aku rase mcm muke tongok kot..

    0
    0
  77. Tleya says:

    tgok skali dh tau..TOMOK ni!

    0
    0
  78. ladyGaGap says:

    isma daniel

    0
    0
  79. apa2 ajer says:

    Oooo…mmg betul la TOMOK… Mmg boleh jadi MOMOK si mamat nie.. huhuhu…

    0
    0
  80. ayot89 says:

    ade ku kesah???

    0
    0
  81. kekambing says:

    tgk sekali imbas pun dah tahu.. Adibah Noor

    0
    0
  82. Ezan Doody says:

    compom abg nara sendiri laaaaa….kehkehkeh!!!!

    0
    0
  83. rai says:

    t o m o k

    0
    0
  84. wanct says:

    scary btol gmbr 2
    wt aku t’kjut beruk je
    sowy ark
    aku semmgnyer xleh teka
    cz mate aku ad mslh
    len kli jgn la jd hn2…
    jd la krepek pisang
    bru aku knl

    0
    0
  85. jasmin says:

    confirm tomok..tengok pun dah tau.

    0
    0
  86. SHA says:

    ORG GILA KOT…………..

    0
    0
  87. nana ganu says:

    xleh teka.. tp ak rse kucng ak yg brnama TOMOK

    0
    0
  88. yana says:

    tomok lah..

    0
    0
  89. nora says:

    tomok ler.. ada kuar tv

    0
    0
  90. nashanadz says:

    bukak je link ni tgk pic trus nak ckp ni pic shaheizy sam..

    0
    0
  91. suraya says:

    tomok kat astro ria program pe ku tak ingat.

    0
    0
  92. hanim says:

    NI TOMOK LA…

    0
    0
  93. qis says:

    tomok nih.. kalu kowang x caye, g bukak facebook tomok..ekkekeke

    0
    0
  94. skinchai says:

    tomok tu..

    0
    0
  95. skinchai says:

    kwan ku make-up dia time tu

    0
    0
  96. cnar bella cbell says:

    tomok lah…ketara sngat..hehehehhehe….huhuhu….

    0
    0
  97. wanie says:

    tomok..time wat game galaksi sharp di astro ria..hahahha

    0
    0
  98. loveyou says:

    CONFIRM TOMOK…..

    0
    0
  99. bdk baek.. says:

    wahahhahaaa…lau x tgok tgn tu axu mati2 ingt die pompuan….

    0
    0
  100. mimid says:

    Hirthik Roshan.. haha

    0
    0
  101. mimid says:

    hirthik roshan… haha

    0
    0
  102. Nikole Klass says:

    Well, this was kind of boring but whatever.

    0
    0
  103. ina says:

    tomok!!!!!!!!!!yey!!

    0
    0
  104. eliysha says:

    nie tomok laaa…
    amboi kata tomok suam2 kuku??
    tomok rmai pminat taw.. kalo x, x mnang la oiam !

    0
    0
  105. ezora says:

    tomok kottt…….

    0
    0
  106. Normally I don’t learn post on blogs, but I would like to say that this write-up very pressured me to take a look at and do it! Your writing style has been amazed me. Thanks, quite nice article.

    0
    0
  107. mIRA says:

    Fiq…rasanya…penyanyi 3 malam…

    0
    0