Written by AbangNara | June 8th, 2011

null

Info yang terbaru Abang Nara terima ialah Dominic Purcell (pelakon drama Prison Break) bakal terlibat sama menjayakan filem terbaru KRU yang diberi nama Vikingdom. Filem arahan sepenuhnya oleh Yusry KRU akan menjalankan penggambaran di Malaysia tetapi pelakon yang terlibat kebanyakkannya daripada Hollywood.

Ini satu perkembangan yang baik kepada industri filem Malaysia jika semakin ramai pelakon Hollywood berminat untuk berlakon untuk filem Malaysia. Tahniah kepada KRU kerana berjaya membuat sesuatu yang lain daripada yang lain. Kemungkinan besar pasaran filem Vikingdom ialah Hollywood jadi pelakonnya pun perlulah daripada Hollywood. Tak gitu?

Harap-harap KRU tak lupa selitkan pelakon-pelakon hebat Malaysia di dalam filem Vikingdom ini. Baru masing-masing boleh timba pengalaman berlakon dengan pelakon hebat Hollywood.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

32 responses to KRU Bakal Gunakan Dominic (Prison Break) Untuk Filem Vikingdom?

  1. neeza says:

    ok la tu .. satu pembaharuan yang bagus untuk industri filem Malaysia .. tp jgn lupa juga pelakon Malaysia juga ramai yang berbakat besar :-)

    p/s : kenapa x panggil sekali Wentworth Miller?? fuhh tu lagi best :-)

    0

    0
  2. xoxo says:

    congratz..x sbr nak tgk cite ni

    0

    0
  3. aimannajmy says:

    wah abang scofield, i like! huhu panggil skali Dr Sara Trencredy huhu

    0

    0
  4. LuLu says:

    mintak2 tak menghampakan macam hikayat merong mahawangsa… cerita gempak tp jalan cerita yg tak logik tu yg menghampakan..

    0

    0
    • LuLu says:

      baru je tgk blog izyan pasal org luar kritik filem hikayat merong.. g tak website ni… kaw2 dorg kutuk… huhu… http://www.amazon.co.uk/Clash-Empires-Battle-Asia-DVD/dp/B004CFSDNK/ref=cm_cr_pr_pb_t

      0

      0
      • mysara says:

        nk banding filem kita dgn filem hollywood, mmg tersangatlah jauh bezanya..xpe la, at least dh semakin berkembang, kan. Support jgn x support.

        *kalu citer Merong tu dh kena kutuk kaw2, agak2 cemana la clip video Prema Yin (Addicted) arahan Gambit Saifullah tu yer? Adoiii..

        0

        0
        • LuLu says:

          betul2.. at least industri perfileman kt negara kita berkembang… tak de la sampai bila2 ala2 kL menjerit, evolusi kl drft, etc.. ade jugak something yg fresh… yg pasal video clip tu aku setuju 100%.. ntah ape dorg kritik klau tgk video clip tu.. mmg menangis la kot gambit kalau org luar kutuk… hahaha.. :p

          0

          0
      • Fairytopia says:

        sentap ati bila org putih tu kutuk giler2..huhuuhu, sian KRU..

        0

        0
    • AbangSpek says:

      Agak oberkonpiden sgt laa Yusry neh… lek-lek lu, walaupun dier da mengarah filem lamer da, tapi still tak cukup dowh.

      Merongmahawangsa tu pun mcm agak mengecewakan sebnarnyer, bukan kecewa sbb banding ngan filem hollywood pe jadah sumer tu, tp kecewa sbb mcm ader stgh part “kecik” patut tambah tp x tambah, contohnyer mcm si merong tu cepatttt sgt decide nak blajor nyer, sket pun x tunjuk expression tgh pk ker hape ker. Embun lak, nampak lek jek merong nak berambus, x reti nangis ker sedey ker. Kapal terbakor lak, lahai comelnyer efek api tu…

      Pastuh at least tunjuk laa expression muka mamat gay yg tgh peluk kat medan perang tu. Biler musuh ramai-ramai dtg, tunjuk laa dorang tgh pandang satu samer lain, wat muka give up camtuh, pastuh baru laa peluk frust. Ni tak, tetiber peluk wat aksi gay tak pepasal huhu, konpius eden.

      0

      0
  5. anti-prison says:

    kru buat, smuanya ok..y xok, sila jgn kaco lisa surihani. mentang2 pki poshe, slamber je eh..hu3

    0

    0
  6. tina says:

    brape riban la dia bayar kat pelakon2 oversea tu ek?

    0

    0
    • matdarts says:

      tak bayar riban-riban dh kalau pelakon hollywood nih…pakai juta-jutaan dalam USD…alaa KRU kan duit banyak….

      0

      0
  7. Maimoon says:

    Cite corak pra sejarah jugak ke. Npe x buat felem cik ponti untuk hollywd

    0

    0
  8. jena jen says:

    x popular

    0

    0
  9. ahmad albab says:

    tahniah yusry, akhirnya ada jugak pelakun holiwud belakun dekat malaysia. nak tunggu dr rozmey cendawan tu bawak masuk pamela anderson entah bila la

    0

    0
    • i am xoxo says:

      hahaha…lawak2 ahmad albab. part cendaan paling lawak tros teringat rambutnyaaa~

      0

      0
    • pas__cual says:

      kalo filem ni di tayangkan kat us sini aku mmg ttup muka la.aku xnk kengkawan aku mgutuk n mgata psl kbdohan filem msia ni..aku plik napa org kt kru tu best.pdhal cite bdoh je.bdoh mcm 3 ekor adik beradik tu.dr lakonan hg nyanyian sume nya bdoh gile.cume dia reti SIKIT2 gna cgi je.runtuhkan je studio tu kalo xreti nak guna teknologi yg ada.poyo je lebih
      cite nak besar.tygkan kat hollywood.buat malu org malaysia la.

      0

      0
  10. akusukaapeygakutulis says:

    KRU tolong gune kan dominic purcel sebaiknye sbb aku suke tgk die blakon..

    0

    0
  11. Dee says:

    Memandangkan filem ini akan dipasarkan di Amerika, harap2 tiada aksi2 tarian erotik di tepi peti sejuk, atau aksi2 seorang isteri terdesak menunggu suami yang gersang ala prima yin & shah jaszle. *wooof wooof*

    0

    0
  12. Aien says:

    I Likeeeeeeee!!!!

    0

    0
  13. Aien says:

    i Likeeeeeeeee!!!

    0

    0
  14. mak bedah says:

    harap2 KRU akn dpt tebus blk ape yg gagal dlm hikayat merong mahawangsa…tgk cite tu konon nk bajet nangis kisah cinta…last2 nangis tgk CGI ntahapahapa….tp ada gak part yg best..harap bla da dpt pelakon hollywood ni buat betul2…biar lambat asalkan berkualiti…

    0

    0
  15. pas__cual says:

    KRU nama je gah tp tgk la dr filem hg ke lagu n artisnya sume nya hampeh.xda kualiti.ambikla artis luar mcm mn pon.even amik yg plg glamor skalipun tp kalo jln cite,skrip xda kualiti n merapu xguna la.ada teknologi tp xreti guna kan.cth nya mcm hikayat merong tu.nmpk sgt xreal.b4 nk buat cerita tu xbuat research ke apa.The characters are very caricature-like, it’s like watching a bad cartoons. Story-wise it’s predictable and also mcm karton disney.blaja la dulu mcm mana nak guna kan teknologi tu.bkn 1 filem je yg kru buat guna cgi ni tp hampeh.dulu kat drama tv3 pun sebiji mcm karton.xda prubahan pon.membazir duit la tgk filem mcm ni.nak skong filem tempatan yg ntah pape mcm ni.blaja la dr thailand even philliphines mcm mn filem diaorg blh meletop kat luar sana.cth mcm cite ong bak tu.satu dunia kot gilekan cite tu.jgn nak guna artis holloywood la apela tp jln cite ntah pape xguna.

    0

    0
  16. lil_peach says:

    bab CGI ni ak tau mmg KRU terer. Tp bile la agaknye diorg nak buat gabungan pengarah? Khabir bhatia, KRU ngan Shamsul yusof.

    0

    0
    • bapak merong says:

      terer pebende! xgempak mana pn CGInya… iklan je glew gaban tp storyline ntah apa… bkn nk kutuk cte melayu tp rasa kekecewaan sbb kualiti filem melayu xleh bersaing dgn filem2 sekitar asia ni.. nk compare dgn hollywood jauh la…

      0

      0
      • wangsa says:

        Inilah pemikiran tipikal orang melayu..it takes time to change la bro..even though diaorang buat tak gempak at least ade perubahan..why don’t u think in positive way?? ini asyik kutuk je..tengok la budget filem berapa??bila guna budget banyak korang kona comment tang lain pulak..hadoii..at least I’m so proud that they made the changes. Memang la takleh tanding hollywood..diaorang ada scene hot..tak payah selit pon nak selit jugak..don’t compare la..

        0

        0
      • lil_peach says:

        bro, tererla jugak CGI diorg kalo nak compare ngan PENGARAH len kat M’sia. Lu nak compare tgk standard la. aiyoooo… dah aku ckp gabung ngan khabir bhatia. Lu tgk kn Nur Kasihnye trailer at least. Tgk dier nye shoot scene cantek. Sbb tu la aku cakap gabungan pengarah, jadi leh back-up kekurangan memasing.

        0

        0
  17. lil_peach says:

    bro, tererla jugak CGI diorg kalo nak compare ngan PENGARAH lain kat M’sia. Lu nak compare tgk standard la dulu. aiyoooo… dah aku ckp gabung ngan khabir bhatia. Kalo lu tak tengok filem sekurang-kurangnye lu tgk kn Nur Kasihnye trailer. Tgk dier nye shoot scene cantek. Sbb tu la aku cakap gabungan pengarah, jadi leh back-up kekurangan memasing. Aku pun dulu kecewa gak ngan filem melayu, tapi bile pikir2 balik aku syukur gak sebab diorg terus cube buat cerite wlpn kene kutuk melangit bile tak capai standard orang cam lu. Kalo sume tak terus mencube, xde sape nak buat citer dah. Lagi kite kecewa kan?

    0

    0
  18. faquhar says:

    Hikayat Merong Mahawangsa tu ok pe.. orang putih tu yang xde pengetahuan langsung pasal filem. Mgkin pelakon2 pun x famous. Cuba kalau letak pelakon cun2 ke kat dalam filem tu, kristin kreuk ke, sesape je la.. confirm dorang xkutuk gile2..

    Kita sepatutnya menyokong usaha dorang ni.. hehe…

    0

    0
  19. supprt always says:

    he eleh..yg ko nk ktuk KRU 2 apsal??? ko xske dorunk nyanyi ke belakon ke pi lantak hang la..skurang kurangnya dorunk pndai berbisnes..dr jd artis..smpai jd pengerusi kelab2 besar..jd produser, jd pngarah..mcm2 lg..dr kecik studio dorunk kini da megah besar studio dorunk..usaha dorunk sme ni berbaloi..ni la org kita..bile org melayu wat crite gadoh2 lumba2 hantu2 seram2 sme ckp bosan..bile da ade cite tntang sjarah lain dr yg lain..pun kne hentam..ntah mne yg btol pun xtaw.

    0

    0
  20. dominic penang says:

    x yah le kru ooii…movie hangpa pon cam cikai….tengok aje lah…hikayat merong mahawangsa (boring)…duyung…cicakman…bukan best pon…nak pakai mat salleh konon…nk bajet international kene berbajed2 dulu….improvekan jalan cite dlu…ape lah nk dikejar sngt mat salleh hollywood tu…just so tat paparazzi hollywood boleh dtg m’sia n story tntg hampa kt satu dunia??…pengarah baru sekarang bnyk kureng2 blake…tah jual artis ke jual cite…pi blajak ngan aziz m. osman dlu…

    0

    0
  21. megan^fan says:

    megan fox! megan fox! hahaha

    0

    0