Written by AbangNara | October 1st, 2010

//Entri ini diambil tanpa kebenaran dari blog SecretWhisper. Copy paste 100%//

The most long awaited and anticipated live performance by Maher Zain in Malaysia. Alhamdulillah, FINALLY!

Date: 15th October 2010
Time: 8.00 pm – 11.00 pm
Venue: MBSA Auditorium Shah Alam

konsert maher zain di malaysia

The info was taken from Maher Zain’s fanpage (click for the post)

Since I dengar lagu2 Maher Zain awal Ogos lepas, I memang jatuh cinta dengan SEMUA lagu2 dia lah. Very nice, beautiful and different approach of nasyeed songs. He has such a great voice and talent – he sings, write and produce his own songs. The lyrics, subhanallah, memang indah, dan guess what, really made me cry :’) Bless him.

konsert maher zain di malaysia

Antara lagu Maher Zain yang paling paling paling I suka;

Thank You Allah
Lirik dia rasa dekat dengan apa yang I rasa. Kadang2 I rasa jauh dengan Dia. Tapi I bersyukur kerana Dia masih sayangkan I. Dia datangkan pelbagai dugaan dan cabaran supaya I sentiasa berada di sisi-Nya. Kenapa I cakap macam tu, sebab dalam semua dugaan tu, tak pernah tak datangkan kebaikan kepada diri I :)

Always Be There
I suka liriknya because it’s very true indeed. He’s always there. Jangan pernah kita kata kita ‘sunyi’ atau ‘keseorangan’, kerana dia memang selalu ada. Hanya kita yang selalu tak ingat Dia. Dialah pendengar yang setia dan terbaik. Bila kita sedih, He is the best one kita boleh luahkan segalanya. He knows us best dan akan sentiasa membantu kita bila memerlukan.

The Chosen One
Lagu ini ditujukan buat junjungan besar kita, Nabi Muhammad Rasulullah s.a.w. Indah lagu ni – muziknya… liriknya… subhanallah, I suka sangat. Betapa istimewa dan hebatnya Rasulullah dan peribadinya digambarkan dalam lagu ni.

Open Your Eyes
Lagu ni cuba membuat kita sedar untuk melihat kewujudan dan kebesaran Allah. Melihat, medengar, merasai segala ciptaan Nya di sekeliling kita, kita takkan dapat deny how perfect and beautiful they are. Subhanallah :)

Lagu2 lain pun I suka, sebab semua memang best dan terbaekkk. Memang worth it lah kalau beli album dia, nough said :)

konsert maher zain di malaysia

OK, in case korang tak tahu siapa Maher Zain ni… let’s check out a brief story tentang dia ni. From the info I read kat Islamic Lyrics, he is a Swedish yang merupakan Labanese origin. Family dia berpindah ke Sweden masa umur dia 8 tahun. Dia kemudian bersekolah di sana dan seterusnya melanjutkan pelajarannya di universiti dalam Bachelors degree in Aeronautical Engineering.

Atas sebab minat yang mendalam ke atas muzik, dia pernah berpindah dan stay for a few years kat New York. Walaupun apa yang dia buat masa tu was described as living the dream job, tapi menurut Maher, “I loved the music but I hated everything that surrounded it, it always felt like something wasn’t right”.

That is why pada Januari 2009, dia then decided untuk beralih ke muzik yang reflect more of his own identity as a Muslim, Western and Arabic. He signed up dengan Awakening Records dan kemudian lahirlah album debutnya “Thank You Allah” yang terus menduduki tangga pertama di Amazon’s World Music charts.

p/s: Really can’t wait for it! October 15 2010!

74 responses to Konsert Maher Zain Di Malaysia 15 Oktober 2010

  1. [email protected] says:

    jom p tengk

    0
    0
    • violet says:

      ko blnja akk eg

      0
      0
      • [email protected] says:

        huhu,,,
        akak tunang tme tu
        mana leh p

        0
        0
        • aries_april says:

          nik….
          mira p time sis vio tnang…
          mean…ko kta nk blnja mira ni…kta cancel la ek?

          0
          0
  2. aries_april says:

    ska lgu2x dia

    0
    0
    • [email protected] says:

      awal tahun tau hujung tahun lepas aku kenal maher zain ni,,,,

      mula2 nak cari lagu ziana zain,, tajuk pawana tu… xjupe, pastu taip zain keluar lak maher zain,,, tengk banyak lak yang dowld lagu dia,,, aku cube dowld,,, menarik n tajuh ati lak…

      0
      0
      • violet says:

        so far br dgr sikit2…ok la…

        0
        0
      • aries_april says:

        huhuhu..ok la tu…klau yg ni..kla klaur pak zain si ayh ZZ tu…ko nk download lg pe lak nik
        :-)

        0
        0
        • violet says:

          kompom nik dwnload hhuhu

          0
          0
        • [email protected] says:

          semua aku sapu,,, janji ader zain

          0
          0
        • sebokmama says:

          patutlah rupa hang ada iras2 Anuar Zain he he…mcm Aswat pun ada jgn mare tau….akak minat dgn adik bradik Zain ni…klau akak nyanyi lagu Ziana pun dah ada iras2 ckit2…auk auk…ha ha

          0
          0
        • aries_april says:

          hahahaha…
          akak ni funny la..
          :-)

          0
          0
        • [email protected] says:

          huhu,,, muka mcm anuar zain.. lain je rasa

          0
          0
        • sebokmama says:

          ha mira belum tengok akak nari shuffle lagi kelakar..kah kah…akak ni happy go lucky sbb tu nmapk muda je mcm bdak umur 17thn hik hik….

          0
          0
        • aries_april says:

          wah akak..leh trn petua kat mira ni..even dhumr 23..
          mira skli tngk cam 83…..

          0
          0
        • sebokmama says:

          pandailah ko mira ntah2 cantik mira mengalahkan Dato CT…he he jeles akak

          0
          0
        • aries_april says:

          CT?
          paris hilton pn kalah la akak…ahaks…
          :-)

          p/s : lwak2x ja ni akak..krng orng kta mira bngga dri lak.hihihihi

          0
          0
  3. minako aino says:

    suka dengar lagu2 dia nih…..terbaik….. :)

    0
    0
  4. ima says:

    lagu die mmg best, ak beli da album die dan berbaloi-baloi.

    0
    0
  5. FTNer says:

    tiket dah sold out lama dah..penat aku try..tak dapat gak..

    sedey2.. teringin sangat nak tengok maher zain..

    hari-hari layan CD album dia (ori tau) dalam kete..sangat menenangkan jiwa

    0
    0
    • [email protected] says:

      aku ari tu nak beli CD ori gak… tapi time aku kenal maher zain ni,,,, CD dia xda jual kat Malaysia lagi… jadi terDwlod,,,

      0
      0
  6. puteriaquarius81 says:

    beshnya..

    0
    0
  7. aReaL says:

    Nak P Tengok…Nak P Tengok… AbangNara Sponser La… Kuikuikui… Suka Sangat Lagu “Baraka Allahu Lakuma” Best Ya Amat… Hehehe… Harga Tiket Berapa ?

    0
    0
  8. ckrin says:

    UTK MAKLUMAN SEMUA TIKET SEMUA DH SOLD OUT 14 N 15HB OKT. BANG NARA LMBT PUBLISH, TIKET KT UIA PON SEMUA DH SOLD OUT. PASTU KPD FANS MAHER SILA JOIN MAHER ZAIN FAN CLUB MALAYSIA KAT FB CLICK LINK NI
    http://www.facebook.com/pages/Maher-Zain-Malaysian-Fan-Club-MZM-FC/152030824810941?ref=ts

    TQ TO ALL SUPPORTERS

    0
    0
  9. ckrin says:

    UTK MAKLUMAN SEMUA TIKET SEMUA DH SOLD OUT 14 N 15HB OKT. BANG NARA LMBT PUBLISH, TIKET KT UIA PON SEMUA DH SOLD OUT. PASTU KPD FANS MAHER SILA JOIN MAHER ZAIN FAN CLUB MALAYSIA KAT FB CLICK LINK NI
    http://www.facebook.com/pages/Maher-Zain-Malaysian-Fan-Club-MZM-FC/152030824810941?ref=ts

    TQ TO ALL SUPPORTERS

    0
    0
  10. Amber says:

    Tadi tengok facebook dia ada announcement kata da sold out :(

    0
    0
  11. damia says:

    Alamak..tiket dh sold-out ker? sedihnyer :( Lagu2 sume best2..menenangkan jiwa….klau lgu2 nasyid kita buat arrangement mcm ni kan best…tak la sama je muziknye mcm 20thn lepas…tp lagu yg paling aku suka dn dengar ttiap ari – For The Rest Of My Life…mmg mantap!!! Hidup Maher Zain!

    0
    0
  12. nobody says:

    penah tgk poster nya, kene dgr ni lagu2 dia..

    0
    0
  13. cikedi says:

    penyanyi mcm ni la yg kita nak …kan..kan…kann

    0
    0
  14. damia zahra says:

    whoahhh..i luv this guy..
    lgu2 pun besh..
    Always b there… for u Maher.. Insha Allah..
    hikhikhik

    0
    0
  15. rina says:

    realy find that this man was a true american idol….hehehe, since he is moslem and have that courage bring islam to the world through this kind of song…………

    go for it maher zain, we will support u….

    0
    0
  16. […] Panas, Konsert Maher Zain Di Malaysia 15 Oktober 2010 Submitted by selebriti on October 1, 2010 […]

    0
    0
  17. elin says:

    xpnh dgr…

    0
    0
  18. elin says:

    xpnh dgr…..

    0
    0
  19. Anna Wan Hassan says:

    Tak boleh ke extend konsert Maher Zaher Tetuan Organizer? Ramai lagi yang nak pergi tapi tahu-tahu tiket dah sold out… Hampa dan kecewa!

    0
    0
  20. rara says:

    patut dorang buat kat bukit jalil!

    0
    0
  21. Rin says:

    woow promo yg bagus, buat org x knal beliau, meng-google beliau… saye pnah tgk nama maher zain, tp blum spnuhnya ‘explore’ sume ttg beliau.. ehee :)

    0
    0
  22. Mufarwa says:

    memang minat giler ngan mamat ni..

    0
    0
  23. andi says:

    tiket sold out!!!!

    0
    0
  24. kak glamer says:

    maher zain kat brunei masaniii… yesterday.. i got a chance to meet him face to face.. hansem sangatttt… dapat autograph lagi…. =)

    0
    0
  25. open eye says:

    i love maher….

    0
    0
  26. aya says:

    suke lagu never forget , barakallah, Allahi Allah kya karo.. and majority lagu maher zain sume best2..:D

    0
    0
  27. Reena Shah says:

    wow great. tis guy is really superb. love all of his songs. semua lagu dia mmg best. keep up yr good work bro zain

    0
    0
  28. kc says:

    beest giler lgu2 dia,,,,,,,,…

    0
    0
  29. titis says:

    Salam..
    Beli album Ori, gerenti tak rugi,
    Lagu menyentuh hati sesuai untuk menangisi diri
    Dosa yang memingiri diri kelam di sudut hati
    Bila dengar lagu-lagu ini
    InsyaAllah ketemui Cinta Ilahi.~~

    Support Our Brother and Islam~~

    0
    0
  30. i love all song of maher zain.., :-)

    0
    0
  31. tulipsy says:

    sgt teruja tgk maher zain live smlm kat uia g0mbak..he has a w0nderful smile..

    0
    0
  32. maryam says:

    tak sabar aku nk tengok

    0
    0
  33. arisya says:

    aku pun tak sabar nak ngok.

    0
    0
  34. aaaa says:

    kalo betul berdakwah dgn nasyid xyah kenekan harga tiket.. cukup dgn derma ikhlas.. ini buat konsert utk untung…

    0
    0
  35. […] yang tak kenal siapa itu Maher Zain, mungkin anda boleh tengok gambar Maher Zain dan info tentang konsert Maher Zain di Malaysia. Berikut adalah luahan hati peminat Maher […]

    0
    0
  36. Hey check out my blog too. I hope i have some fun stuff too.

    0
    0
  37. Mercy Morrin says:

    Awesome post, hey I found this post while googling for lyrics. Thanks for sharing I’ll email my friends about this too.

    0
    0
  38. Seeing that i have been exploring temporarly for a pleasant study with reference to this one topic . Researching in Yahoo I lastly came across this web site. Reading these details I am relieved to convey that I get a good uncanny feeling I came across precisely what I needed. I most certainly will make sure to remember this web-site and check it out consistently.

    0
    0
  39. I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get bought an nervousness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again as exactly the same nearly a lot often inside case you shield this increase.

    0
    0
  40. Piano Bench says:

    Some really nice and useful information on this website, also I conceive the layout has got excellent features.

    0
    0
  41. Suzuki Piano says:

    I’m also writing to let you be aware of of the great encounter my girl gained using your webblog. She learned plenty of pieces, which include what it is like to possess a very effective giving character to make other individuals effortlessly understand several grueling issues. You actually did more than visitors’ expected results. Many thanks for churning out such useful, dependable, educational and cool tips about that topic to Sandra.

    0
    0
  42. If this ball does not stick to the wall it will at least leave a mark. – Spanish Proverb

    0
    0