Written by AbangNara | November 1st, 2013

Kalau anda seorang selebriti yang masih single, sedang dikaitkan dengan seseorang dan pernah bercinta, Abang Nara nasihatkan tak payah la kongsikan gambar-gambar cincin, subang, rantai leher dan yang sama waktu dengannya. Pasti orang terus tertanya-tanya mengenai status anda. Itulah yang sedang terjadi kepada Adira.

adira

Gambar cincin di atas telah dikongsikan oleh Adira menerusi akaun Instagramnya. Terus peminat-peminat membuat andaian bahawa Adira telah bertunang atau telah dirisik oleh kekasih hatinya. Andaian tersebut dikuatkan pula apabila Shahrul Nasrun Kamarudin (Presiden Gerakan Belia Gagasan 1 Malaysia (GBB1M)) menulis komen di bawah pada gambar tersebut.

I LOVE you sayang. See u later

adira

Akan tetapi baru-baru ini juga Adira dilihat bergambar agak mesra dengan bekas kekasihnya Hafiz. Adakah hubungan Adira dengan Hafiz sudah kembali pulih? Atau sememangnya cincin tersebut adalah pemberian Shahrul? Hanya Adira sahaja yang tahu jawapannya. Sama-samalah kita nantikan penjelasan daripada Adira.

P.S: Insentif hibrid diteruskan

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

78 responses to Kongsi Gambar Cincin Di Jari, Status Adira Jadi Persoalan Ramai

  1. iphoneuser says:

    Bg saya tak perlu la buat tanda tanya, benda2 ni la buat orang tabur fitnah, dan nanti orang juga dipersalahkan, sbg artis, buat aja caption yang jelas & nyata..seperti pihak polis yang terlus..kuikui

    0

    0
    • Fahrin Ahmad says:

      apa pegang2 ni, haram jadah tol la..
      klik me pliss..

      0

      0
      • BUNKFACE NO.1 says:

        betina garik ni dlm setahun 3 kali jaja kisah cinta . nampak sgt betina murahan sendu desperate batang. boooooooooo

        0

        0
        • damai says:

          cik abg nak kutuk org pun jgn lah pakai nama artis bunkface. awak kenal dia in personal ker. bukan main kutuk, tak takut ker nanti tak sempat minta maaf

          0

          0
        • Nonoks says:

          Apa salahnya jual karipap !!!!

          0

          0
        • Adira says:

          next year saya akan up kan lagi jadi 4 boyfriend dalam setahun…uolls jangan terkejut tau

          0

          0
        • Ntah says:

          memang betina murah pun…kalau pompuan yg ada harga diri tak adanya nak bercinta putus byk kali mcm tu tak smpai setahun…nampak sgt tak boleh hidup tanpa jantan, puiihhh !!

          0

          0
        • Assteruk says:

          Siapa pilihan anda untuk juara Akademi Fantasia Tahun Ini ???

          Indah !!!

          0

          0
        • ais kepal says:

          adira ni kalau tak ada jantan tak boleh hidup erk ?? harga diri nampak agak murah kat situ

          0

          0
        • Ahmad Albab says:

          Mula2 dulu suka gak la dgn minah ni. Pastu lama2 asik kontroversi je bercinta putus saja, naik muak. Dia pnh jwb kan yg dia masih muda, hak dia nak pilih sapa jd teman hidup, kononnya! Meluat plak. Patut la org cop dia PLAYGIRL! Jgn smpai makan diri balik sudah la minah oit. Tak baik main2kan hati org. Lau bkn artis, xde blog gosip nak cerita pasal kamu pon.

          0

          0
        • narareader says:

          Tak habis-habis dengan cincin kau..dulu cincin alif aziz, sekarang cincin dengan orang lain pulak ke?

          eh, tak seberapa la cincin tu..Cuba kau tukar, rantai ke, gelang tangan ke, subang ke..ini balik-balik cerita cincin..

          0

          0
        • Fahrin Ahmad says:

          Dapatkan 25% lebih jika anda top up di PETRONAS Mesra Store sempena cuti Deepavali minggu ini!
          nak tahu klik saya..

          0

          0
        • K bai says:

          HA ! NI LAH CONTOH TERBAIK- PUBLISITI MURAHAN…….. :(

          0

          0
        • Maya says:

          Soalan : gatal nya pukiiii….kenapa gatal sangat tuuuu…??
          Jawapan : mcm mana tak gatal…dapat cincin kannnn

          0

          0
      • cik mek molek says:

        ahhh bia laaaahh gosip murahan nie..mlas aku nk layan… eh fahrin.mcm mana kau ltak gmbr.siap sruh org klik… meh ajar aku.kakakaka

        0

        0
    • Aaron Aziz says:

      Kongsi cincin pun nak bising ke?
      ntah2 nenek dia kahwin ke…
      dan klik saya..

      0

      0
    • Anonymous says:

      apa lg la pompuan syndrom down nih..

      0

      0
      • yuuu says:

        lebih baik jual karipap dari jadi pompuan muka tak malu.
        setiap kali bercinta mesti tunjuk cincin then putus…biji kelentit gatal macam tulah, jenis yang tak setia susah nak kekal

        0

        0
      • annonymus says:

        xbaik sma kn perempuan buruk perangai dgn org syndrome down..sedih keluarga yg mmg ada ahli syndrome down bca komen awk ni

        0

        0
      • Anne says:

        Anak kedua saya ada sindrom down. Tak perlu menyamakan perangai seseorg dgn org yg ada sindrom ni jika kita tak tahu lebih lanjut mengenainya.

        0

        0
      • Mak jemah pemalu says:

        Aku harap mase ko komen ni ko tak mengandung…xde sape nak anak die jd sindrm down..

        0

        0
  2. mayo says:

    cincin tu mesti Shahrul Nasrun Kamarudin yang bagi.sebab aku pernah tengok diorg bukan main mesra lagi kat shopping complex.

    0

    0
  3. cinta says:

    suke betoi artis2 ni maen teka-teki ye…kang kalo silap anggap kan dah jatoh fitnah…haih~~

    0

    0
  4. saya ok jer!! says:

    tahniah.. :)

    0

    0
  5. anun says:

    naik meluat dengan adira ni, suara ke mane, bakat kemane, x abis2 dgn gossip sendu, konon misteriss la sangatt..bajet semue nk tau status ko ke.pastu nafi,pastu knl hati budi,pastu ye..abg nara pon sy dh naik luga ni..abg nara Kelantan, mesti tau prkataan luga tu.. ke ni care2 arts sendu x nak bg name tgelam..

    0

    0
  6. kasabian says:

    xpayah nak nantikan sangat la…
    boosan!

    0

    0
  7. risha says:

    ni semua gosip murahan je

    0

    0
  8. HELOOOWWWWWEEEN says:

    Lariiikkkk!!!!!!!!!!!!!! artis mayat bergerak sudah datang!!!!!!!

    0

    0
  9. Saya sungguh comel says:

    Dia post gambar cincin pon nak jadikan cerita ke…eemmmm

    0

    0
  10. Anonymous says:

    aduhaiiiii…dh x ad cite lain ke bang nara…pasal cincin pn nk d jadikan isu…kalau retis ni popular x ap la gak…retis sendu sesenduuuuuunya….bosannnnnnnnn…

    0

    0
  11. Aku lah aku says:

    adira ni pompuan tak sedar diri..muka dah putih macam mayat idup.. scandal sana sini minah gile ni.. sora tak hebat mana pun.. propa lebihhhh

    0

    0
    • 123 says:

      Nape ye tiap kali org x suka ngn seseorg pompuan mesti dgelar minah? Minah rempit lah..minah kilang lah..minah bohsia..kdg2 aku kecik ati dgr sbb nama aku ni aminah..hina sgt ke nama minah ni?

      0

      0
      • rosaklinda says:

        wey minah 123 yang ko nak tachink sgt pehal….ape ko pk name minah tu utk ko sorg je ke ? nenek aku pon name minah gak xde pon dia kesah… open minded sket laa….adohai…

        0

        0
        • Anonymous says:

          Amboi rosaklinda..cantik bahasa…sekurang2nya dia menegur..kau plak sentap lebih..nama aminah kan ibu rasulullah..tp org kita main hentam jer nk gelarkn org..

          0

          0
  12. Daku says:

    Nara, tak leh ke block mereka2 yg:-
    1) klik me pliss, klik my profile pls, klik saya pls; and
    2) 1st! First! saya first, terharunya…
    Annoying sungguh.

    0

    0
  13. Pemerhati says:

    saja nak cari publisiti murahan lah 2…. ;pp

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Ade aku kesah?
    Cari publisiti murahan betul.

    0

    0
  15. chels says:

    gila glamour. bakat? Tiada!!!

    0

    0
  16. key Pop says:

    esok² adira pakai kain batik pun kompom jadi citer hangat.. nengok kan je la…

    “adira berkain batik… kenapa? mengapa? nanti kannn….”

    APTB.. upload gambar cincin pun x leh… orang lain boleh, bab retis sume x leh… ingat retis ni alien ke ape? hahaha

    0

    0
  17. deqna says:

    Kenapa la murah sangat adira ni eekkk…makin nak jadi mayat makin murah maruah dia…peluk lelaki sana peluk lelaki sini…atau dia ni da murtad..bukan islam lagi kot…tu yang asyik tayang peluk lelaki sana peluk lelaki sini…senang nak masuk sana dan sini…tu pasal makin macam mayat hidup…..huuuhhhhh….

    0

    0
    • cek temah says:

      wow. by far, komen awak ni yang paling boleh dapat anugerah. anugerah ‘pengkomen terjahat di neraka’.

      1. tuduh dia murtad
      2. tuduh dia bukan lagi islam
      3. tuduh dia perempuan tak baik
      4. tuduh dia murah
      5. hina fizikal dia

      mana yang betul dalam salah satu ni, still dosa sbb awak buka aib dia dan membuatkan org2 yg kurang cerdik utk percaya, mana yang tak betul dalam salah satu ni, awak dah tuduh dan fitnah dia. Na’uzubillah hi min zallik, dosa dgn Allah senang diampunkan sbb DIA maha pengampun, dosa dengan manusia, sendirilah mau ingat.

      0

      0
      • Anonymous says:

        pesan kat Adira…kalau sunyi mengadu pada Allah bukan sunyi cari jantan, kalau tak nak orang label pompuan murah jaga perangai tu

        0

        0
    • Anonymous says:

      subahanALLAH..berdosa besar tuduh org murtad tanpa bukti..tu namanya fitnah..dia peluk laki sana sini,dosa dia dah dapat..tapi dia pon dapat pahala free2 je dari kau sebab tuduh dia mcm tu..bertaubatlah..belum tentu kita lahir sebagai islam,mati kita jugak sebagai islam..n ko pon belum tentu kuat agama,tak tinggal solat 5 waktu..sebab,org2 yang baik takkan mengeluarkan kata2 mcm tu..tapi org2 yang mengeluarkan kata2 tu,tentu2 bukan org yg baik..

      0

      0
    • damai says:

      Cik deqna mudahnya awak lafazkan org dah murtad, ckp mcm2, jaga tutur kata cik deqna, kalau x suka jgn caci org mcm 2 sekali. Takut nanti apa yg awak keluarkan statement begitu pada Adira terbalikkan pada diri awak ker, anak prmp awak ker, adik atau kakak awak ker atau juga saudara prmp awak. jgn kerana mulut akhir hayat seksa dik non. yg kutuk2 kaw2 nie awak kenal rapat dgn adira ker. ialah takut x sempat mohon maaf ialah ajal maut ditangan Allah

      0

      0
  18. mak jemah says:

    Feeling feeling kim kardashian ke post gambar cincin? PUIII

    0

    0
  19. Anonymous says:

    ada dua tiga komen yg backup adira…curios sama ada dorang orang yg sama. kalau tak nak kena kutuk, jaga perangai sbg perempuan, kalau sunyi mengadu pada Allah BUKAN sunyi cari jantan

    0

    0
  20. Shhh says:

    Publisiti murahan.. Next!

    0

    0
  21. layan aje la.. says:

    adira ni mmg normal ke? dlu mse ngn hafiz, siap pasang sorg lg couple lesbian. smpai tomboy tu kne tumbuk ngn hafiz kt set. semata2 brebutkan adira. wah, bes ke jd adira? smpi pompuan pun brebutkan kau? gatal bawah ni.

    0

    0
  22. liza says:

    nyanyi xder lah heybat mane… tapi publisiti sebab Putih jew lebih… cube hitem…

    0

    0
  23. DC5 says:

    Cisss!!!!!!!! Semak aku… Puihhhh!!!!!!

    0

    0
  24. Anonymous says:

    Dia ni perasan wanita terhangat idaman lelaki. Pernah keluar statement dah org suka kat kita nak buat camna. Jual lah mahal sikit, jgn murah sangat.

    0

    0
  25. Anonymous says:

    reeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    0

    0
    • key Pop says:

      setelah aku nengok video ni..
      baru aku perasan yang adira ni memang putih melepak…
      aku ingatkan betul² la beutskin bg dia putih..

      *kesian ada sorg kawan ni sungguh² makan beutskin…da baper botol abks.. sama je kalernye..hahaha

      0

      0
  26. Melayu Tegar 2020 says:

    ape-ape je lah..

    yang penting malaysia aman dan aku boleh bersyukur…
    satuuuuuuuuu malaysia!! satuuuuuuuuu malaysia!!!

    0

    0
  27. intan layan jerr.. says:

    adira dolu2 ke ni?

    0

    0
  28. abg nara tak takut dosa :) says:

    korg semua ni dok kutuk2 adira,korg suma follower adira kat instagram ke?aku follower dia,tapi tak penah nampak yg dia post pic cincin ni..tapi suma dok kutuk2 minah gatal la,minah gila jantan la..hina fizikal dia,best sangat ke hina2 org mcm ni..n abg nara ni plak,tak abis2 bukak aib org..tak takut ke kat akhirat nanti ALLAH bukak aib abang nara sebesar2nya..abg nara anak anak isteri,tak takut ke benda yg sama jadi pada anak,isteri n rumahtangga abg nara sendiri..tah instagram sape2 yg abg nara follow n “CURIK” hak persendirian org..suka2 buat caption macam2..kat media sosial ni,sape2 pon boleh buat ape2 demi mengaibkan org..kalau la pon si adira tu tukar2 pasangan..itu hak dia,n korg dok maki hamun dia,hina fizikal dia,n the worst part ade sorg pengkomen kat sini tuduh dia murtad..jawab la kat akhirat nanti..dosa dengan ALLAH,boleh minta ampun..dosa ngan manusia,korg nak cari dia kat mana nanti nak mintak ampun plak..berbakul2 la pahala kutukan yg dia terima dari korg suma..

    P/s: unlike la banyak2,dipersilakan..

    0

    0
    • Anonymous says:

      apahal terasa sgt…?? kau minat kat adira dpt apa ?? aku paling benci peminat yg bodoh…artis kesayangan bukan aurat dipuji cantik, berkepit dgn lelaki dipuji sweet. Adira tu bukan kenal pun kau & siap guna nama Allah lg utk backup artis. baik guna nama Allah utk tolong org Palestin. ada jugak pahala

      0

      0
  29. naninino says:

    Pehal ni dengki sangat kt adira putih 1badan hokey hape! Drpd muka jew putih tp tangan dan yg sewaktu dgnnya hitam! *sory ye xde niat nk hina kulit golap.Dia affair dgn sape2 lantak dia lerr.xde rampas laki orgpun.taubat3…

    0

    0
  30. benci kaki komen says:

    heyyy….nyampah laa aku tgk sume pengomen kt cni..bajet gud2!!sume org x kne..negatip jerk nmpk…phuiii!!!!berambos laa wey…jahanamkan diri sndiri…

    0

    0
  31. 7 x 4 = 28 says:

    Dia memang boleh menyanyilah. Pelik betul bila ada yg cakap “bakat ke mana, apa ke mana, bla bla bla.” Tak semestinya pandai nyanyi mesti kebabom glamer gila. Bersepah je penyanyi berbakat kat Malaysia ni yg tak glamer mana pun. Tapi bagi aku, Adira ni glamer je. Kalau tak glamer, takde la some of you guys in here dok sedap sangat kutuk dia itu ini, siap tahu berapa kali dia pernah bercinta dalam setahun & dengan siapa (even aku pun tak ambik port sangat dengan siapa dia berkawan). Ironically, korang tak sedar dlm dok kutuk2 tu, korang sebenarnya membantu meng-glamerkan dia. Bijak tak bijak, pahala korang dia dapat, dosa dia korang yg dapat. APTB.

    Dia pun orang biasa. Dan kita tak tahu berapa ramai lagi perempuan kat luar sana pun yg jenis kapel-putus-kapel lagi sampai ke sudah itu je love-life-cycle dia. Tapi disebabkan dia ni public figure, apa dia buat pun semua nak dikritik-kutuk sana sini. Seriously, get a life. Apa korang sendiri tak pernah ke post kat insta korang gambar2 yg “alah-itu-pun-nak-tunjuk-kat-orang”?

    I believe that, korang kutuk je laa apa pun, still her fans love her no matter what. Dan kutukan tak berasas cakap dia sangap batang, gatal, murah etc just because she keep on changing her boyfriend, silalah istighfar banyak2. Kita tak kenal pun dia in person, tapi sibuk cakap benda bukan2, tak adil untuk dia.

    By the way, I’m not defending her, I’m not her fans but I do adore her voice.

    And to Adira herself, yes, you’re still young and you deserve to decide who should stay beside you but please, be certain with your heart and behave yourself. Kita orang perempuan ni, kalau apa2 jadi, memang kita je yg kena tempias lebih dik. Lagi2 ko tu retisss. Sedangkan orang biasa pun dijaja cerita, beza tak masuk blog nara je.

    0

    0
  32. cheapsale says:

    Aku rasa deme satu family ni gila jantan kot. Tak boleh idup tanpa jantan. Tak percaya suruh je jais siasat. Sedehhhh… datang merantau ke semananjung bawa budaya tak elok. Insaf-insaf lah yer.

    0

    0
  33. kukubesi says:

    Yang satu aku heran ni ialah peminat2 susah mati mayat idup yang berapa kerat ni. dari dulu sampai sekarang suka gunakan nama Allah untuk defend pompuan murahan ni. Macam sepesen je aku tgk gaya peminat dia. Desperate kot nak defend artis tapi takde modal. Sebab hakikatnya artis yg kome minat tu memang tahap hakk tuihhh!!

    0

    0
  34. kazen shahrul says:

    Tak payah nak melawak la adira.. kazen aku lom bagi apa2 cincin kat ko pon…
    kalau ko dah bertunang, sure aku pon dah tahu..ngokngek la mu!!..desperador sgt ke nok jadi famili kitaore nih???

    0

    0
    • Anonymous says:

      NAK CARI PUBLISITI MURAHAN KE KAZEN SHAHRUL NI..SHAHRUL PON AKU TAK KENAL SAPE,KALAU DIA TAK KAWAN NGAN ADIRA,AKU PON TAK KENAL DIA SAPE..GILER GLAMER KOT KO NI..HEHEHE

      0

      0
    • anymous says:

      kita org harap pun adira tak pilih kezen ko tu …isshh ko pulak yg lelebih ..mesti ko frust kezen ko tak pilih sik ko kannnn…huhuu

      0

      0
  35. chibi maruko chan says:

    pompuan ni semua dia nak sapu, Shahrul Nasrun Kamarudin (Presiden Gerakan Belia Gagasan 1 Malaysia (GBB1M)) pun dia nak, Hafiz pun dia nak jugak..Oii pompuan, jgn nak malukan kaum hawa lah… kalau dah gatal sgt tu cepat2 lah kawin…

    0

    0
  36. get a life la oi!! says:

    gambar cincin kat jari pun nak jadi persoalan ke? aduhaii..makin mengecil dan makin sempit otak org2 dalam industry seni ni laa..makin membosankan..lantak dia la kalau nak bertunang ke, kawen ke..benda yg baik dilakukan, kita ucap alhamdulillah..kalau dia buat benda jahat, boleh lapor pada mana2 badan berwajib..kan senang mcm tu..nak sgt sebok tepi kain org…cincin pun jadi issue..apa daaa…

    0

    0
  37. yuyooo says:

    Mayat bergerak ni oiii. Macam murahan jer….macam desperate jer…. macam gatal tuuut jer… macam gila jantan jer….

    0

    0
  38. […] Kongsi Gambar Cincin Di Jari, Status Adira Jadi Persoalan Ramai (76) […]

    0

    0
  39. […] Kongsi Gambar Cincin Di Jari, Status Adira Jadi Persoalan Ramai (76) […]

    0

    0