Written by AbangNara | October 4th, 2013

Maafkan Abang Nara kerana tersilap memberi info di dalam artikel sebelum ini. Ternyata masih ramai rakyat Malaysia yang mencintai hasil karya bermutu Syamsul Yusof. Sebentar tadi Abang Nara dimaklumkan oleh Syamsul sendiri bahawa kutipan hari pertama (Khamis) untuk filem KL Gangster 2 telah mencecah RM1.2 juta.

kl gangster 2

Abang Nara respek kepada mereka yang telah mengambil keputusan untuk menonton KL Gangster 2 di wayang walaupun filem ini telah tersebar di Internet. Anda memang power, macho, kacak, manis, cun dan tampan. Semangat sebeginilah yang kita mahukan. Semoga hujung minggu ini jumlah kutipan KL Gangster 2 akan naik lebih tinggi.

kutipan filem kl gangster 2

Berdasarkan sambutan hangat pada hari pertama, sememangnya ada harapan untuk KL Gangster 2 memecah rekod kutipan box office di Malaysia. Buat anda yang masih belum pergi menonton, silalah pergi. Filem dengan kualiti sebegini seharusnya ditonton di wayang. Sama-samalah kita menyokong filem tempatan.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

72 responses to KL Gangster 2 Kutip RM1.2 Juta Hari Pertama Tayangan

  1. cikgu says:

    Tahniah syamsul….sy pun akan pergi tgk

    0

    0
    • Aaron Aziz says:

      Yee eh? tak heran pun… ntah2 tipu..
      klik me pliss..

      0

      0
      • pondan kesepian macam kamu ni Aaron Aziz jadian memang takkan caya dan kata semua tipu sebab kamu pun download secara haram. kamu tak layak beri kamus di sini. berambus.

        teruskan Syamsul! go go go!!

        0

        0
        • ahhhh, mesti abang nara copy paste mana2 berita sampai kata mula2 collect RM200,000 kan? bentuk jurnalism abang nara ni boleh dipersoalkan , pemalas dan takde usaha nak bertanya Syamsul dan Finas sendiri., phui phui phuiii!!! memang sesuai dgn pembaca bara yg lain yang bebal belaka tau cerita artis kawin saja dan skandal saja. phuiii

          0

          0
        • Neelofak says:

          filem yg merosakkan minda/mentaliti anak2 melayu. who cares????

          0

          0
        • Mimi says:

          FILEM DAMPAK LAGI BEST LA….

          0

          0
        • Tak Heran says:

          tak hingin nak tengok…lebih baik untung di akhirat dari di dunia.

          0

          0
        • Milla V says:

          the real..gangster…oh yeay.

          0

          0
        • well, filem ini ialah cerminan realiti, so what? bukan nak suruh ko jadi gangster? akhirat dan dunia kena seimbang.

          0

          0
        • saya akan pergi tengok di astro first

          0

          0
        • dari nama ko Neelofak tu sendiri menunjukkan minda ko dah rosak, ada hati nak kata filem ni yg merosakkan minda. kenapa nama kau tak Zainab ke, Siti Aisyah ke, Fathullah Luqmanul Hakim Fathullistiwa Soundscapes ke. kan lagi indah. phuiii

          0

          0
        • Busuk Panggung says:

          …yg pergi tengok pun semuanya otak taraf SPM :(

          0

          0
        • Kelantan Maju Ke Separuh Akhir says:

          Kelantan berjaya tewaskan Johor DT….hoorayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy !!!!!!!

          0

          0
        • mr. k says:

          baru lepas tengok filem ni malam tadi…tak rugi pun tengok.. komen aku:

          1) Aku suka sebab pelakon2 semua otai2…
          2) Rosyam nor memang terbaik… jahat giler….
          3) Aaron aziz lakonan mantap… plus sangat hensem walaupun dalam keadaan darah2… huhuhu… cuma time fight tu nampak agak lembut… apepun ok lah…
          4) Adi putra berlakon stylo… gangster rambut blonde… muka ganas.. hati lembut…. best!
          5) Zizan buatkan cerita ni jadi lagi best dengan lawak die yang memang poyo nak mampus… hahaha… cuma aku kurang berkenan die asyik sebut perkataan “s*al” tu…. bimbang kalau budak2 bawah umur terpengaruh….
          6) sofi jikan pun terbaik… cakap melayu slang cina…haha… gangster hati kering…
          7) syamsul cam bese cool… bunuh org relax je… tapi atlast jadi jahat… which is buat aku geram kat die… huhu…
          8) Adam corie…ridzwan hasyim…. not bad… lakonan first class…
          9) Cuma sape tah yang jadi adik aron aziz ngan adi putra dalam cite ni (halimah jongang ke ape nama die)… agak tak sesuai…. huhu
          10) amar tu pun tayang six packs weh….. tak rugi pun jadi pak pacak… haha…

          0

          0
        • so, masa ko amik SPM dulu, otak ko taraf apa? taraf UPSR. yes, ko bercakap memang otak letaknya kat lutut.

          0

          0
      • MINA says:

        Kesian abg nara mane dpt info 200k tu?
        Aku,walaupon xminat tgk gerak2gerakkk khass dulu pon, tp filem skopproduction samsul nie, aku akan pegi jgk tgk ke pggung… drpd tgk filem2 david teohhhh
        Filem2 david teo pd ak lgsung takde kualiti, harapkan yana samsudin faridkamilll je blakon under david teo…bkn best pon…

        0

        0
      • sa says:

        sape kamu nie ekkk…musykil lah…
        apesal guna nama & identiti org lain ….takut orang kenal ekkkk…atau saje nak memburukkan orang….
        pelik makin ramai orang yg tak bertanggungjawab skrg nie…
        Makin berani manusia sekarang….bukan ape rasa pelik lak

        0

        0
      • TAHNIAH.. ABAIKAN AP YG ORG NK KT.. :)

        0

        0
    • Fahrin Ahmad says:

      Kalau ajak aku berlakon konpem dapat 10juta..
      tak caya ke? klik je..

      0

      0
    • LolA says:

      kelakar okey watak ammar dlm filem ni.
      jd pak pacak je.

      0

      0
    • Anonymous says:

      sokonglah filem2 keluaran Metrowealth & KRU- lagi ada kualiti !!!!!

      0

      0
      • fadura says:

        Erkk…Metrowealth & quality should not put in a same sentence.

        0

        0
        • Mat Yo Dimalukan Oleh Bini says:

          Filem Metrowealth filem recycle….asyik2 genre sama. Lawak bodoh. Bosannnnn !!!!

          0

          0
      • rara says:

        KRU maybe yes. berkualiti
        Metrowealth?? anda memang sangat sangat pasti ke? hahahahaha

        0

        0
      • thewannababe says:

        Kalau fikir betul-betul SKOP Production lah yg ada masa depan yang cerah. Anak-anak Datuk Yusof Haslam, Syamsul Yusof dan Syafiq, dua-dua director. Syamsul Yusof berhak dipanggil salah satu pengarah terhebat Negara.
        Saya dah tonton cerita ni dekat wayang. Sangat berbaloi dengan harga tiket yg kita beli. Sangat berbaloi dengan jumlah wang yang dia keluarkan, tenaga pelakon-pelakon dan krew yang menjayakannya.
        Cerita ni memanglah ada unsur kekejaman. Tapi ada juga moralnya. Kita ambil lah yg baik tak perlu ambil yang buruk. Lagipun sebelum cerita tu start, memang sudah diberi amaran.
        Ni saya nak ingatkan. Jangan fikir pelakon Negara kita ni tidak mantap. Kalau Tom Cruise je semua orang puji. Patut kita puji Rosyam Nor sebab dia adalah salah satu tunggak kejayaan cerita KL Gangster 2. Kekejamannya dlm cerita itu sangat ‘real’. Semua pelakon sangat hebat. Zizan dan Sofi Jikan sangat lawak.

        0

        0
    • nickname baru says:

      Semalam dah pergi tgk Kl Gangster 2 ni..Memang terbaik. Bukan apa lain sikit daripada cita2 Si David Teo yg entah apa-apa..Tahniah utk semua kru walaupun tak penuh panggung.Tahniah Sol sol sol.

      0

      0
  2. Zain Sardin says:

    citer aksi dia buat ala2 hongkong nih aku tgk kat internet ok ok jekkk tapi patut jugak laa kita ramai2 gi tgk kat panggung sapot citer melayu

    0

    0
  3. minah jembu merah biru pasti gerek says:

    saya pon

    0

    0
  4. Anonymous says:

    shamsul juga macho kerana betulkan nara

    0

    0
  5. aku yang riang says:

    Ok..pasni samsul xmarah2 dh..xnangis2 dh..xmajuk2 dh..filem hebat :-)s

    0

    0
  6. cikgu says:

    Semoga syamsul bangkit semula…..agak terkilankan, hasil titik peluh kita org curi

    0

    0
  7. Zayn Fikri says:

    Aku dah agak mesti laku punya cita ni walau leaked sekalipon. Filem Syamsul Yusof rugi la sapa yg tak tengok kat panggung. Feel tgk kat laptop dengan kat pawagam jauh berbeza.

    0

    0
  8. pun boleh says:

    setiap kesedihan yg blaku..pasti akan ada kegembiraannya.. Allah Maha Adil..
    congrates sol..

    peace!

    #tq nara bg soklan senang skit. 6-4=2 -______-

    0

    0
  9. penyokong MIG says:

    PADAN MUKA KENE CETAK ROMPAK.SYAMSUL BODOH.Ni FILEM BODOH.TONTON FILem Lawak mig david teo lagi bagus la..poyo nak jadi gangster bodoh

    0

    0
  10. […] Abang Nara dimaklumkan oleh Syamsul sendiri bahawa kutipan hari pertama Khamis untuk filem KL Read More This entry was posted in Entertainment and tagged Gangster, Hari, Juta, kutip, PERTAMA, RM1.2, […]

    0

    0
  11. Samsulin says:

    aku da tengok 2 kali filem ni (kawan download entah dari mana) apa kejadahnya la bahasa dorang ni.. x paham aku!

    0

    0
  12. samsul yusoff says:

    Saya tk galakkan org tgok cerita saya kerana ia penuh dgn aksi y boleh membawa malaysia penuh dgn gangster. Terutama org melayu. Minum arak… jd anak derhaka dan itu ini. Jgn tonton filem sy. Tolonglah. Ia menjatuhkan imej org malaysia tetutama org melayu…

    0

    0
    • cikaro says:

      nasihat ko mmg tak menahan, mcm cikgu pendidikan moral!
      lps tgk citer ni, takde pulak aku rasa mcm nak minum arak atau terasa nak join kumpulan gangster.

      0

      0
    • Biskut says:

      apesal tak nasihat org supaya jgn tengok muvi langsung? aku tgk muvi juga. tiap bulan pg panggung. takde plak aku nk jadi transformer ke…iron man ke. aku cuma nk jadi ratu cantek je cuma tak cukup tinggi….kbai!

      0

      0
    • Mirai Suenaga says:

      nasihat aku, jangan dengar nasihat samsul yusoff October 5, 2013 at 3:51 am

      0

      0
  13. Adi Putra says:

    Aku tahu dengan hanya 1 kata-kata aku, filem ini akan capai 1 juta sebab orang nak dengar aku cakap “serammmnya”

    0

    0
  14. Anonymous says:

    mane x nye..kat klcc siap bg tiket free lg..
    kat tmpat laen xtau la..

    0

    0
  15. Anonymous says:

    ap la abg nara ni…len kali selidik la dlu..ap pn tahniah ye shmasul…setiap y berlaku tu mesti ad hikmah d sebaliknya….

    0

    0
  16. ssssss says:

    tak sbr nak tengokkkk…apa pun tahniah…moga berjaya lagi ye…

    0

    0
  17. melati says:

    takder taktik lain ker nak menipu..taktik kutipan juta2 dlm 1 hari tayangan taktik lapok lah sekarang zaman IT ..menggong

    0

    0
  18. melati says:

    Taktik lama …kutipan berjuta dlm 1 hari , kenapa nak bodoh kan org melayu dah lah citer takder idea sendiri ..macam filem H.KONG jer .tak paham ,rosak kan pilem melayu je

    0

    0
  19. fiza says:

    abang nara bebal

    0

    0
  20. adik 8 inch je says:

    bosan bace komen puaka2 atas ni…
    adik mohon untuk main dengan tora2 disini.. fapx10..

    0

    0
    • adik says:

      eh ni adik mana plak nih? hello dlm beautifulnara ni ada sorg je adik hokay n I adalah adik yg real, adik yg tomei2 bkn mcm U muka kacang kepala tempurung

      0

      0
  21. amri sulaiman says:

    WALAU PUN SAYA TAK BERAPA MINAT DGN FILEM MELAYU ZAMAN SEKARANG, TAPI FILEM SYAMSUL JE YG SAYA LIHAT ADA KEMAJUAN ADA KUALITI.TERUSKAN USAHA ANDA SYMSUL YUSOF.JGN PATAH SEMANGAT.RAMAI YG SUKA CARA PENGARAHAN ANDA.FILEM DIA TAK BUANG MASA MCM KEBANYAKAN FILM SEKARANG.

    0

    0
  22. sisisisis says:

    Baru tengok cite ni semalam.. best:) Rosyam Nor sebenarnya ‘hero’ dalam KL Gangster 2…tabik sama abang long:)

    0

    0
  23. Kelate demo says:

    Budak2 u cepat je tau masa bocor hari tu…tapi apa2 pun,semoga bahagia dengan cara anda…barakah tu penting..jom singgah my blog

    0

    0
  24. toblerone says:

    Aku tkejut dn kecewa ms abg nara bgthu hnya 200ribu jer kutipan pd hr pertama..
    Aku dah pergi masa 3 hb.. best crita aksi garapan shamsul nie…harap2 blh box office spt y d sasarkan oleh skop production… support industri filem msia… xrugi tgk kat cinema..mcm tgk crita aksi hong kong..terbaiklah..

    0

    0
    • katun says:

      mcm tgk crita aksi hong kong..terbaiklah..aka makan katak tapi rasa ayam..dah memang tiru filem hong kong.lebih kurang cut,copy paste je.agak2 citer hong kong apa yea..cam penah tgk.

      0

      0
  25. awek abg malik says:

    komen kaki wayang: tak de seminit pon scene yg boring. laju, aksi tangkas, dialog2 gangster.
    masa kuar citer pasal filem ni kene cetak rompak, aku da boleh jangka yg filem ni mesti box office jugak. kaki wayang akan tgk kat wayang pasal feel dia lain.
    kepada cikaro2 yg minat abg malik, ni mak nak kongsi…scene yg abg malik karate org2 jahat tuh, buat mak jatuhhhh chentaaaaaaa!!!!

    0

    0
  26. aku dah tgok kt mbo says:

    aku dh tgok cd cetak rompak. Dh tgok kt intenet. Tp aku g jugak mbo. Feel dia lain bro.. Btter tgok kl gngster 2 ni kt pawgam. Puas hati

    0

    0
  27. akutengahwatesaimen says:

    lagi baik sokong org melayu dr sokong si cina david teok tu..bkn janji tp pasti…pasti kpala bapak dia…

    0

    0
  28. bulibalik says:

    Klu xkena cetakrompak b4 dtygkn konfirm dpt 20juta woo trbaik ini filem

    0

    0
  29. miss says:

    baru lepas tengok filem ni malam tadi…tak rugi pun tengok.. komen aku:

    1) Aku suka sebab pelakon2 semua otai2…
    2) Rosyam nor memang terbaik… jahat giler….
    3) Aaron aziz lakonan mantap… plus sangat hensem walaupun dalam keadaan darah2… huhuhu… cuma time fight tu nampak agak lembut… apepun ok lah…
    4) Adi putra berlakon stylo… gangster rambut blonde… muka ganas.. hati lembut…. best!
    5) Zizan buatkan cerita ni jadi lagi best dengan lawak die yang memang poyo nak mampus… hahaha… cuma aku kurang berkenan die asyik sebut perkataan “s*al” tu…. bimbang kalau budak2 bawah umur terpengaruh….
    6) sofi jikan pun terbaik… cakap melayu slang cina…haha… gangster hati kering…
    7) syamsul cam bese cool… bunuh org relax je… tapi atlast jadi jahat… which is buat aku geram kat die… huhu…
    8) Adam corie…ridzwan hasyim…. not bad… lakonan first class…
    9) Cuma sape tah yang jadi adik aron aziz ngan adi putra dalam cite ni (halimah jongang ke ape nama die)… agak tak sesuai…. huhu
    10) amar tu pun tayang six packs weh….. tak rugi pun jadi pak pacak… haha…

    0

    0
  30. neddy says:

    Citer KL Gangster 2 memang terbaekkkk…puas hati tgk kat wayang …masuk ni dah 3 kali tengok…5 STAR..

    0

    0
  31. mojo says:

    Ha,haha..aku kaya ,citer pasal untung je.nampak sangat nak kaya lagi kaya.ayat palsu..sapa nak sokong filem kita,kalau tak org malaysia.citer apa yang gempak sngt,

    0

    0
    • Altimet says:

      aku ade driver name die Schumacher, aku panggil die der, die panggil aku sir..der, bawak mak aku pegi pasar belikan nasi lemak boss kau dah lapar..

      0

      0