Written by AbangNara | October 19th, 2009

Oh Yuna,

enggan percaya apa media tulis,

pabila,

mereka asik kutuk kau sombong,

dan artikel zubir asyik memerli engkau,

pabila,

kau taknak bagi no telefon pada nya…

adakah kerna kau taknak bagi no telefon,

mereka terus cop kau ni berlagak,

dan sebenarnya apakah yang berlaku,

disebalik cerita-cerita yang kubaca itu,

ku enggan,

percaya apa ku baca,

ku enggan,

melihat kau asyik dikutuk media,

oh ku akui sedih

telah menular dalam diri

jikalau

kau ni betul-betul sombong….

.

Bagi kami, tak ada masalah kalau Yuna taknak bagi nombor telefonnya kepada Zubir ataupun media-media yang lain. Yuna ialah Yuna. Bukannya Siti Nurhaliza, bukannya Sharifah Aini atau bukannya orang lain. Terpulanglah pada dia nak share atau taknak nombor telefon peribadi dia. Kami rasa bagi Yuna, kehidupan peribadi dia lebih bernilai daripada kepopularitian yang mampu diperoleh daripada media-media.

Dan sebab itulah adanya Wawa, pengurus Yunalis Zarai nie. Apa guna manager kalau tak boleh handle benda-benda nie kan? Dan bagi kami, Wawa dah cakap elok-elok kat Zubir yang parents Yuna tak bagi kebenaran untuk bagi komen tentang cerita-cerita sensasi yang geng-geng Zubir tulis. So nak mintak respon apa lagi? Kang tak pasal-pasal menderhaka kat mak bapak pulak.

Seperti yang kami pernah tulis dulu, si Yunalis nie sememangnya orang yang cakap sepatah jawap setengah patah. Dan dia lebih gemarkan kepopularitiannya bercambah dengan bakat seninya. Bukan dengan gosip-gosip murahan macam nie. Daripada Yuna buang masa nak bagi komen, baik dia pergi terperap dalam bilik fikir idea buat lagu baru.

Apa-apapun kami nak ucapkan tahniah kepada Yuna sebab albumnya bakal dilancarkan di Korea Selatan bulan 12 nie. Tengok tue betapa orang kat sana pun menghargai bakat orang berseni macam nie. Media-media negara kita nie sikit-sikit nak hentam orang sampai tak larat nak berdiri balik dah. Patut buat la citer pasal kejayaan Yuna tembus market Korea. Bukan senang tue ~~

Buat Yuna, all the best dan jangan layan gosip-gosip murahan macam nie. You deserve more than these people writing. Selamat maju jaya dan selamat berkonvo 30 Oktober ini. Oh ya dan buat anda yang nak jadi Fan Facebook Yuna, leh add kat sini.

39 responses to Kesian Zubir Tak Dapat Nombor Tepon Yunalis Zarai

  1. optimus prime says:

    si zubir ni mengada2 betul la..dah la muka kerek x boleh bla..ade jer benda yg nak cari pasal..pegi mampus la ko zubir..

  2. ammey says:

    bgus..
    tetpkn pndirian mu..yuna

  3. pinkypanthers says:

    ape2 jer laaa…………………………….

  4. puteriaquarius81 says:

    bgs.. be urself..

  5. BumBLeBeE says:

    betul la…sokong ape yg BN tulis walaupun aku bukan fans yuna. Kadang2 wartawan ni melampau…mentang2 ade kuasa utk tulis dlm akhbar. Kalo x ikut ape yg diorg nak, hentam.
    Dah kalo betul Yuna tu mmg jenis malas layan, xpayah nk tergedik-gedik carik dier. Jangan ler nk samakan dier ngan artis lain..hormatilah yuna as yuna… ntah2 dier pun mmg x terhegeh-hegeh nk kuar surat khabar sbb sebelum nama dier naik kt msia, dier pun dh mmg bleh survive sndiri kt luar negara… wartawan yg lelebeh. Bler x layan, nk meroyan…perkara remeh pun jd besar….apedaaa…~

  6. violet says:

    aku kembali..hahaha…

    emm…no tpn dye p n c…

  7. violet says:

    yuna ko x yh la kasi no kt zubir
    kang hbs cite ko dye jaja n +++ lak..
    huhuhhu

    • BumBLeBeE says:

      tula…x dpt number phone pun bleh jadi cter dlm surat khabar… nilai berita yg xde erti langsung….saperlaa yg jd editor diorg ni…suruh laa anak2 buah carik bahan yg bernilai sket drpd asyik2 cter menghentam….

  8. pinkypanthers says:

    ssh sgt amek jek ar no tipon aku ni…

  9. HoneYoshida says:

    Prasan x…selama yuna jadi selebriti, mcm2 wartawan ngata kt dia…sombong la, berlagak la..but as far as i concern, baguih gak yuna ajaq press nie skali skala..bagi muka salah..x bagi muka lagiiii salah!

    I think yuna pun x patut promote diri dia secara terbuka sbb bukan ini yang dia fokuskan sgt…i think she’s exclusive sbb jarang2 dia expose, furthermore…bersesuaian la dengan status anak Penasihat Undang-Undang Negeri Pahang – Dato’ Mat Zara’ai…try la zubir kalau nak main api ngan yuna, baru tau langit tinggi ke rendah!

  10. +Negative says:

    eh, hello..dah parents dia tak bagi dia no tel kat wartawan, nak buat mcm mana? issshhhh..apa punya reporter taik gajah. tak pe Yuna, yg penting ngko sempoi dan ramah, mantap time buat show..toksah layan org2 yg kerek mcm tu. good luck for your album launching in Korea. AJA! (that’s korean for ‘fighting’) best la Yuna dapat cakap ‘ahnyong aseyo’ buat peminat2 dia d korea nuuuunn…

  11. x-Bf Fasha says:

    ala zubur ni nyebok jer.. suak ati la dia x nak bg..bg no manager sudah la cal je manager dia..xyah sibuk..skrng ni org malaysia dah maju xde dah ikut buntut ko.. org dah pandai emnilai antara bakat ngan gosip

  12. lanToK LeW says:

    wah….tahniah yuna…semoga succses lam kerjaya n lam hidup…bukan macam sesetengah artis tu…dapat menembusi pasaran indonesia pon da bangga….ingat org indon nk dengar sangat ke lagu2 org malaysia nie????huhuhuhu…yg aku taw paling kuat berpengaruh di indonesia hanya laa tok t jew…artis len…hmmm….x taw laa….

  13. ozman says:

    zubir gampangan!!

  14. Rin says:

    elok lah tu yuna.. artis Msia yg lain lapar sgt nk g indon..
    yuna jek yg pndang ngra timur lain mcm korea , jepun @ filipina.
    bgus n smga bjya.

  15. hakimi says:

    zubir..dulu dengan pierre andree..ni yuna pulak..

  16. cun says:

    Zubir, brenti la wat statement yg nak provok artis baru seperti yuna, hormati la hak privacy beliau.. atau kau ni jenis wartawan yang xtau etika kewartawanan? artis2 lain yg dok terkinje2 datang kat ko tu hanya lah semata nak glamer dengan story ko yang ntah ape2 tu je.. Yuna tak pakai cite ko pon mmg dah popular dari dulu la.. sebelum ko kenal die melalui lagu die yang ko ‘terdengar’ kat hotFM tu.. agaknya kalo hotfm xulang2 lagu die, mau sampai hari ni pon ko xkan nak cari siapakah gerangan YUNA.. kamu bukan wartawan, tak makcik kiah mulut mancung yang suke menjaja buruk orng lain..

  17. cun says:

    Zubir, brenti la wat statement yg nak provok artis baru seperti yuna, hormati la hak privacy beliau.. atau kau ni jenis wartawan yang xtau etika kewartawanan? artis2 lain yg dok terkinje2 datang kat ko tu hanya lah semata nak glamer dengan story ko yang ntah ape2 tu je.. Yuna tak pakai cite ko pon mmg dah popular dari dulu la.. sebelum ko kenal die melalui lagu die yang ko ‘terdengar’ kat hotFM tu.. agaknya kalo hotfm xulang2 lagu die, mau sampai hari ni pon ko xkan nak cari siapakah gerangan YUNA.. kamu bukan wartawan, tapi makcik kiah mulut mancung yang suke menjaja buruk orng lain..

  18. rahsia says:

    SENANG JE YUNA U BAGI JER NO TEL MAK AYAH U KAT ZUBIR 2 HABIS CTER…. PESAL NAK KECOH KAN…….. X PUN BELI JER SIMCAD BARU BAGI KAT ZUBIR NO BARU U… TP NO TEL 2 U SIMPAN DALAM TANDAS BUAT2 X NAMPAK, JANJI ZUBIR DAPAT NO TEL U…

    HABIS CTER

  19. Lisa says:

    Yuna ni nampak mcm the no-nonsense type. So tak perlu lah nak mengacau2 dia and buat berita2 sensasi.

  20. Alafana says:

    Memang kepoh la Zubir tu, menyibuk je nak no telefon orang…tak malu org tak kasi sibuk tulis dalam paper