Written by AbangNara | January 21st, 2013

Sejak wife Abang Nara mula bekerja, Abang Nara kini menjadi surirumah sepenuh masa.  Penat juga menjaga anak. Lagi-lagi anak Abang Nara kini memasuki fasa lasak. Semua benda nak dicubanya. Geram tue ada jugak tapi kecomelannya mencairkan hati ini.

ambi pur

Bila dah jadi surirumah ini, nak ke mana-mana pun kenalah bawak anak kan? Si anak kini menemani Abang Nara ke hulu ke hilir berjumpa dengan orang. Benda yang paling penting sebelum memulakan perjalanan ialah beg untuk anak Abang Nara.

ambi pur

Macam-macam ada dalam beg tue. Pampers, baju, susu, air panas, bedak dan minyak yuyi cap limau. Terasa macam suami mithali pulak.

ambi pur

Selalu kalau tengah driving, Abang Nara letakkan anak di dalam car seat. Kadang-kadang si anak akan menangis tak berhenti-henti. Itu tandanya dia nak susu. Kelaparan. Jadi Abang Nara pun akan berhenti di tepi jalan yang selamat untuk buat susu.

ambi pur

Memang susah nak buat kerja bila ada anak kecil di sebelah. Habis susu semua bertaburan. Ada yang kena stering, ada yang jatuh kat seat kereta dan ada yang berterabur terus kat tempat gear.

ambi pur

Paling susah ialah ketika nak bagi susu kat anak. Memang berperang jugak. Habis tumpah semua susu. Nasib baik Abang Nara nie penyabar orangnya. Cuba korang tengok video kat bawah nie. Penat jugak Abang Nara nak melayan kerenah si kecil nie.

Seperti biasa di satu pagi Abang Nara dah bersiap sedia nak bawak anak keluar jalan-jalan cari barang rumah di Giant. Baru lepas start engine, Abang Nara terperasan sesuatu.

ambi pur

Patutlah hari itu wife Abang Nara ada berkata “Papa, kenapa kereta Myvi papa nie bau pelik sikit? Macam ada bau susu la. Papa tak sempat basuh ke?” Abang Nara pun jawablah “Tak sempatlah sayang nak basuh. Tahan sikit yek bau pelik nie. Nanti papa setelkan”.

ambi pur

Tak sangka pula Abang Nara yang wife akan buat kejutan sebegini. Tup-tup dah ada Ambi Pur Mini Clip kat dalam kereta Myvi Abang Nara. Baunya lembut, menggunakan teknologi yang boleh menghilangkan bau sekaligus menyegarkan udara di dalam kereta. Paling penting, design klip Ambi Pur Mini Clip yang baru sangat senang digunakan dan blend ke dashboard Myvi Abang Nara.

ambi pur

Ada 5 jenis pilihan untuk Ambi Pur Mini Clip ini iaitu Ambi Pur Mini Clip Light Citrus, New Zealand Spring, Dragon Fruit, Sky Breeze dan Lavender Comfort. Yang wife Abang Nara gunakan ialah Ambi Pur Mini Clip Sky Breeze. Baunya memang sangat-sangat menyenangkan hidung. Tak terlalu kuat seperti pewangi kereta yang lain sehingga boleh menyebabkan sakit kepala. Orang kata, sedap-sedap je. Terharu diri ini dengan surprise oleh wife!! Ambi Pur sekarang tengah buat contest snap and win. Caranya memang mudah sekali. Cuma perlu ikut 3 langkah di bawah.

ambi pur

Anda hanya perlu ambil gambar, pergi ke Facebook Ambi Pur Malaysia, dan upload gambar Ambi Pur Mini Clip di kereta anda.
ambi pur

Abang Nara dah upload dah gambar di atas ke Facebook Ambi Pur Malaysia untuk peluang memenangi sebuah kereta Suzuki Swift. Mana tahu ada rezeki bolehlah memandu kereta baru di tahun baru 2013. Jangan lupa lengkapkan slogan “My/My honey’s car smell sexy because…”. Lebih kreatif slogan yang digunakan lebih tinggi peluang untuk anda menang.

ambi pur

Kini, Abang Nara memandu kereta dengan senyuman terukir di bibir kerana sentiasa segar ditemani oleh Ambi Pur Mini Clip. Terima kasih tak terhingga buat wife dan Ambi Pur!!!!!! Untuk info lanjut, jangan lupa layari www.facebook.com/AmbiPurMy.

P.S: Kesemua gambar diambil ketika kereta Abang Nara berada di dalam keadaan berhenti dan selamat. Don’t drive and buat susu anak. Bahaya!!!

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

127 responses to Keretaku, Isteriku Dan Satu Kejutan Untuk Diriku

  1. dahcuba says:

    dah cuba dah..meme wangi pun..lebih2 lagi yang warna oren tuh..soft2 jer

    0

    0
    • Selitone says:

      Ooo…

      Tapi serius ler nak cakap, aku punya bingkai tingkap corong aircond tu dah patah-patah sebab benda pewangi gini. Tapi aku tak salahkan benda ni 100 peratus sangatlah, mungkin juga sebab kualiti kereta yang aku guna ni hampeh jugak.

      Saper saper nak guna tu, terutama yang kereta baru… kalau nak klip benda benda pewangi gini, jangan tekan kuat-kuat… kang kalau dah patah, bini tak sayang… mak mertua pun dah tak suka. <—?????!!!

      hahahaha…

      0

      0
    • Kak Gee says:

      Iklan ambi pur car rupenye. :D

      0

      0
    • kak timah says:

      abg nara nmpak kacak lah tgok dari belakang . .hehehe

      0

      0
    • purree says:

      wonder ni…….kata berdua ngn baby je…sapa ambik bideo?? hahhahahahaa

      wayang lebih…….:P

      0

      0
    • KONGKEK says:

      nara ko biarkan bini ko yg g keje ke? ko duk umah watpe? ok let say ko jd blogger sepenuh masa? tp aku tgok isi blog ko ni pun banyak copy paste dr sumber lain! lain la kalau mcm Budiey tu turun padang sana sini! mcm tu baru lah layak digelar FULL TIME BLOGGER!

      0

      0
  2. Menyampah says:

    abg nara nk jadi mr mama….

    0

    0
  3. nafies says:

    bahaya woo kalau drive letak anak kat paha.
    ni mak aku selalu cakap. hehehe.

    0

    0
  4. Karim Bin Zema says:

    anak hang takdak la comei mana pun..besa ja aku tengok :poop:

    0

    0
    • joyah.. says:

      mana2 ibu bapa pun akan mengatakan anak mereka yang paling comel dalam dunia,so tak yah la nak jaki sangat karim bin zema oit..

      tak tau la kalau mak ayah hang dulu, slalu mengata hang manusia paling hodoh dalam dunia, sebab tu hang -ve thingking ja kat anak orang lain..

      0

      0
    • AbangNara says:

      memang besar pun. comel di mata saya pun sudah cukup

      0

      0
    • ikan siakap diternak kak cham/olga says:

      engko ni pon…suke tau ngutuk anak org lain… tak baik tau!!!

      0

      0
    • orkid says:

      ade ke mak bapak tgk anak2 dia x comel.. bg dia dah cukup comel anak dia

      0

      0
    • usop sontorian says:

      mulut ko ni mcm setan kan dia ckp mcm2 kat anak org. mesti muka ko ni hodoh kan.

      0

      0
    • Mulut Sudu Sedih :"( says:

      MENYIRAPPPP DARAH MULUT SUDU NGAN KOMEN SI LONGKANG KARIM BIN ZEMA NI!!! BENCI SANGAT2!!! BAGI AKU SEMUA KANAK-KANAK COMEL!!! AKU SUKA SANGAT KANAK-KANAK, HILANG SEMUA DUKA LARA, STRESSSSSS BILA BERSAMA KANAK-KANAK!!! AKU SAYANG SEMUA KANAK-KANAK SEDUNIAAA!!! WALAUPON MULUT AKU PROPA TAPI HATI AKU HANYA ALLAH YANG TAHU….

      0

      0
    • yUyU says:

      yang aku tau, semua baby comel2.. cuma bila dah besaq ja perangai pun dah lain (sesetengah ler) tu yg jadi tak comel tuu.. :P

      0

      0
    • selitashima says:

      karim bin zema bodooooooo……paste sket muke ko…sial!
      !

      0

      0
    • Anonymous says:

      Oiiiiiiii…..KARIM BIN ZEMAN dengaq nama ang pon aku dah tau yg ang nie confirm2 x hensem karim zeman karim zeman karim zeman…suka ati mak bapak ang kata anak org x comei…aku cukup pantang dengan org cmne…bengong tol KARIM ANAK SEMAN nie.

      0

      0
  5. ikan siakap diternak kak cham/olga says:

    double whattt?????… abg nara jd surirumah full time??… suke sgt tngok abg nara take care si comel dgn penuh kasih sayang… siakap rase bangga sgt dgn abg nara..bukan semua lelaki ble b’korban cm ni tau….
    p/s jelesnye tngok baby abg nara..kalaulah siakap dah ada baby kn best….sabarrr jeelaaaaaaaaaaaa…….

    0

    0
    • Karim Bin Zema says:

      siakap senohong gelama ikan duri..kekekeke

      0

      0
    • Anonymous says:

      sama la kita. rasa jeles bila tengok org len dapat jaga baby. kadang2 i offer diri jaga baby. nak baby tp xde rezeki lagi. salu berangan kalo ada anak nanti, plan gini, gini, gini. tapi…x tau lagi bila. ada gak hati nak amik anak angkat palestin tapi perlu bayar ke?

      0

      0
  6. Qonitah says:

    Apakah tidak berbahaya untuk bayi?

    0

    0
    • AbangNara says:

      masa berhenti buat

      0

      0
      • Anonymous says:

        yeye je masa berhenti… ke nak coverline nara?

        0

        0
        • mrs.y says:

          wey,kome nk sakitkan ati nara ni knp.aku bkn nk bekap bapak mithali ni,tp kan ke kete tu statik adoyai kome ni kang ckp ngekngok marah lak..btw,bby mmg comel ok,deme tu muka suci bersih lg,ahli syurga,jgn pndai2 kutuk2,sedo2 same muka tu Allah yg buat,xsedo d’untung,heh!

          0

          0
        • yUyU says:

          bang nara berhenti kat parking.. x nampak kat sebelah kete lain bersusun.. :P

          0

          0
  7. syiera says:

    hehehe bukan takat jadi suami mithali…bapa mithali laa…yang best buat iklan sekali tuu..dapat duit tak…best kalau dapat duit sekali…iklan secara tak langsung..

    0

    0
  8. azrijohan says:

    ada nuffnang jugak? tak hilang ke gliterrati

    0

    0
  9. AZUE says:

    wahhh…x sangka begitu sabar abg nara jager anak…cayalah …memang hebat kalau seorg ayah berjaya memikul tugas seorg ibu…

    0

    0
  10. ad says:

    bagus keje dari umah, keje sendiri senang, leh tgk anak jgk..
    asik kate itam jer jer kuar gmbar, kate putih bila lagi nk tnjuk kt beautifulnara plak. :)

    0

    0
  11. Anonymous says:

    wahh,,hebat abg nara ni

    0

    0
  12. aarizza says:

    Kt kete bmw xletak ke

    0

    0
  13. sekadar berkongsi says:

    Abg Nara..tak silap sy baru2 ni dah keluar dlm fb mengatakan minyak yuyee cap limau tak sesuai digunakan sebab mengandungi lemak/minyak ba**.Ini disahkan oleh jakim dimana sykt yang mengusahakan myk berkenaan tidak pernah memohon untk mendapatkan sijil halal sehingga sekarang. Abg nara blh buat research utk mendapatkan kepastian yg lebih lanjut..~sekadar berkongsi….

    0

    0
  14. ct says:

    aariz looks like ur wife i think..cute je i tengok…hehe..apa2 pon..letak je baby dalam car seat.biar je dia nanges ke apa jgn sampai kite nanges di kemudian hari..ye tak?

    0

    0
  15. AnNas says:

    hahahah…siap mulut bunyi lagi masa pusing stering tu…haisshhhh…geram tul!!!!

    0

    0
  16. ibutiha says:

    hi abang nara..tgk video tadi sama macam anak saya wafi 1 tahun 7 bulan..sebiji2 sama,.nak pegang stering jer kalau keta berhenti cuma beza dia anak saya breast feed..hihihihih

    0

    0
    • Anonymous says:

      breastfeed tu pun nak gitau.. apelah ko ni..

      0

      0
      • bosan says:

        apa masalahnya kalau bg tau breastfeed? lucah ke perkataan tu? dapat pahala kot seorang ibu yang breastfeeding anak dia…apa entah masalah orang yang anti perkataan breastfeed ni…tak cukup kasih sayang agaknya…

        0

        0
  17. rooney macarooni says:

    semalam ternampak abg nara, wife & baby abg nara kat alamanda..x sangka wife abg nara cun..untung la……

    0

    0
  18. jay says:

    Memang betul lh ambi pur tu berkesan. I’ve tried yg warna pink tu tahan pulak tu.

    0

    0
  19. pengomen tegar says:

    bang nara pkikan minyak yu yee cp limau ke utk baby?rumours said myk tu de bahbee,..even singseh pon bitaw yg org melayu xleh pki myk tu.so far sy pon dgh bertukar ke minyak angin cap lang.nyamaann..n bau pon sedap.dia minyak kayu putih.

    0

    0
    • noname says:

      yeke weh x halal??huhh kne campak ar yuyee kt umh tuh!!!

      0

      0
    • Anonymous says:

      abang nara saya syorkan guna minyak bayi nona roguy, alhamdullillah…..saya guna minyak nie tuk baby saya n baby saya susah nk kembong perut, sapu perut, belakang, tapak kaki n betis…cuba la abg nara

      0

      0
  20. miss whatever says:

    pic yg akhir sekali tu yg buat aku benci. aku paling X suke tengok budak ddok kat celah kangkang driver. klu kat overseas sure kena saman & masuk mahkamah!

    0

    0
  21. aku bosan d opis says:

    minyak yu yi tu tak HALAL

    0

    0
  22. mimi says:

    Bagusla lelaki melayu mmg ternyata pemalas, duduk rumah, jaga baby. Tahniah, psl tu lah ramai perempuan lokal kahwen org luar ataupun membujang, tak respek siot jadi suri rumah sedangkan anda dipilih jadi khalifah. lepas tu umur 40 menggatal carik baru.

    0

    0
    • aku says:

      pada aku tak salah kot..sbb bini dia keja opis hour, dia keja flexible, lebih baik dari anta anak bagi orang jaga, boleh didik anak depan mata, tgk jatuh bangun dia..lebih teruk klu upah bibik, mak bapak keje bagi orang gaji jaga anak..muahahahaha

      0

      0
    • fy says:

      nara kan kerja kat rumah. dia still jana pendapatan jugak.. yang busuk hati sgt ni pasai pa.. org doa hang lingkup baru ada akai. menaip tu beringat sket.

      0

      0
    • mai alor setaq pala hang aku putaq says:

      mimi oiii mimi hang pe saipa oitttt la nie hang tentu kawin dgn bangsa asing mat bangla ka mat nepal ka mat bangali ka mat burma ka or negro kikikikikikiki…x pun hang andatu ank dara tua…or laki hang kot bt perangai mcm statement hang tulis kot…laaa awat cek jgn duk kata cm tu naaaaa…..jg kain hang dl

      0

      0
  23. faiqfarzana says:

    kebetulan sangat!!! abang tinggal di kawasan perumahan saya ! saya kenal sangat lot kedai2 tu! tak sangka blog ni yg saya selalu up to date rupa rupanya org kawasan rumah jugak ! hahah!!

    0

    0
  24. Anak Mak Dara says:

    Abg Nara, nak bagi tau tuang susu bukan macam tu tapi letakkan muncung dia dalam mulut botol then goyang2 kekiri kekanan barulah tak bersepah…

    0

    0
    • Adreyanie says:

      tak pun…masa nak tuang susu, buat kat luar tingkap tu ha. Kot nak jatuh serbuk susu pun, jatuh di luar. Kalau dalam kereta nanti berkulat.

      0

      0
  25. aku says:

    sape plak amik gambar ni? sy de jgk wat susu tp takde tumpah2 kalu dh gune tempat letak susu tu ..erm..konpius

    0

    0
  26. unknown male says:

    Kenapa ramai sangat tak suka Abg Nara? Soalan kedua kenapa nama blog ni beautifulnara. 1st buka blog ni ingat pasal kecantikan. Soalan ketiga siapa nama sebenar abg Nara ni? Soalan terakhir macam mana nak letak pic dekat ruangan komen ni?

    0

    0
  27. beginner says:

    pic last tu bahaya letak kedudukan anak camtu. break mengejut ke ape. tak ke naya budak. dulu britney spears kene msk court sbb letak anak mcm tu kat depan.

    0

    0
    • yUyU says:

      korang ni.. xnampak ke dari mula pic sampai last sume kat parking.. bang nara tgh buat iklan ambi pur.. :P yg tu pun tak nampak ka? haha.. kalau bang nara bawak anak dia betoi2 dalam keta, takdaknya dia letak camtu.. kan dia kata boh kat baby car seat..

      0

      0
  28. 1.3.13 says:

    Minyak Yuyi kan dah x halal.

    0

    0
  29. cosy says:

    eh abg nara ni tak malu ke tak berkerja? harapkan hasil bini je??

    0

    0
    • k says:

      hari tu aku nak letak iklan dkt sini..sekali tgk plg murah rm5k!!dia tulis kt website dia ni..terus tak jadi inquiry….lepas dari hari tu aku selalu perhati byk gk iklan nara ni..kalau satu rm5k..sebulan lebey 50k..aku takde la kira berapa byk iklan sebulan..tp mmg aku rasa plg sikit pon 10 iklan sebulan!!kalau yg iklan atas ni lgik byk rasa nya..

      0

      0
    • Anonymous says:

      Bodoh, income yg dia generate dpd blog nie is more than many of ours put together, faham? Sbb tu anak dia minum susu Mahal, kaya dha. Harapnya besar nanti tak bengap mcm kau…

      0

      0
  30. Anonymous says:

    cantik beg orla kiely ko nara

    0

    0
  31. bee says:

    walaupun abg nara tak comey.. tapi baby nara tu mmg comel.. i like babies!!

    0

    0
  32. deano80 says:

    Abg nara, cantik seat kulit kereta myvi, yg original ke atau baru tukar?

    0

    0
  33. nurul afini says:

    assalam abg nara,
    Cuba abg nara recheck status minyak yuyi cap limau. Baru baru ni dikatan minyak tersebut mngenadungi unsur2 yang haram utk org islam.saya pun telah mencari status halalnya dari JAKIM. Wallahualam….

    0

    0
  34. naktaknak says:

    abg nara….dh tgk ke majalah eh dan glam lelaki edisi feb ni..cover utk eh..dayang nurfaizah..seksinya..tpi tk semantap cover glam lelaki..si nabila huda..edisi kali ni mmg hebat….tpi utk glam lelaki..rasa sedih tgk pic nabila..mcm tk da moral..kenapa jdi begitu..ok just utk majalah..tpi tak tahu ke sentiviti masyarakat kita mcm na..pengarang majalah pun sama jugak..tk paham sy…

    0

    0
    • Mulut Sudu says:

      TAU TAK PE SIAP MAMA TIRI DIA YG BERTUDUNG TUH PUJI LG KAT INSTAGRAM C KUPU KUPU NI, DIA RASA BANGGA DGN GAMBAR NABILA YANG KENE CEKIK NGAN LELAKI MANA ENTAH KAT MAJALAH LELAKI TUHHHH!!!!

      0

      0
  35. lopak says:

    bini abg nara ni bru ja start keja kastam..

    0

    0
  36. jcp says:

    ye ke.. Dah agak dah.. Sbb nara ada bgtau wife kursus kat melakakan.. Anyway selamat berkhidmat untuk negara…

    0

    0
  37. Cik Fynaz says:

    nie aunty modernmum…. hye haris… ;)

    0

    0
  38. Puihhhh!!! says:

    Jangan pakai minyak Yuyi Cap Limau..xde sijil halal..org cina sendiri ckp dlm 2 ade DNA babi..and klu check kt halal JAKIM pn diOrg sahkn xde sijil halal..pki Minyak Kayu Putih ok sme baik ngn myk ni…

    0

    0
  39. ramai laki jadi surirumah skang memang letop jgn ada yg tukar jadi puki sudey—-nayo bini ko–muahhhh

    0

    0
  40. ZaiSha Rich says:

    Abang Nara;
    Nak lagi best gunakan BIOZONE CAR – teknologi Jepun, satu penyegar udara aktif yang menyingkirkan pencemaran biologikal dan kimia dalam kereta kita. Kelebihannya bile pakai Biozone Car ni gak kite rasa fresh je bau dalam keta. Sebab Biozone Car da sterilkan udara dalam keta. Kentut n smoking pun tak bau tau Abg Nara. Jom jenguk kat facebook – ZaiSha Rich. Terbaeekkk….

    0

    0
  41. Ana says:

    Salam.. Just nak bagitahu yang minyak yuyi cap limau tu tak halal sebenarnya.. Ada campuran babi. Ini orang cina sendiri yang cakap. Wallahualam

    0

    0
  42. singa says:

    semua kanak2 comel..sapa yg ckp x comel mmg xde naluri kemanusiaan

    0

    0
  43. Mak says:

    macam ni ke cara abg nara bagi anak minum susu? kenapa tak baringkan? kata ada child seat, kasi duduk dlm child seat dan bagi susu la. ni bagi sambil peluk gitu, memang la budak tu melantun-lantun tak nak.
    cik nara ke tukang tangkap video? aisey~

    0

    0
  44. Anonymous says:

    juz an advice.. I think you should not drive with your baby in between the sterring..Should train your baby stay in a baby cot.. Children if you train from young they will accept it.

    0

    0
  45. baby tak comey says:

    TAK COMEY PON ANAK KO NARA. KEMEK MACAM KUCING PERSIAN JA

    0

    0
    • Pelik ngan perangai orang says:

      weh agak2lah mulut tu.. nanti satu hari Allah xbagi ko zuriat baru ko pkir balik kate2 ko tu…

      0

      0
  46. lisa says:

    bang nara, jgn la bg anak pakai minyak yuyi. aritu apek kat kedai obat cina ckp ada minyak babi.

    aritu ada kwn rekemen pakai minyak amway. budak2 tak alergic pun.

    0

    0
    • Nak tanya says:

      Dia cakap kat u ke minyak tu ada kandungan babi,if dgr cakap org..n u sebarkan jatuh fitnah tau…
      Ke sbb nak promote amway?

      0

      0
  47. Melati says:

    1st. Baby cute.
    2nd. Ambipur ni saya guna baru sparuh bulan dah tggal suku. Wangi mmg la wangi. Nama pun ambipur kan.. tapi tak long lasting. But design yg ni okeh la. Cute je.
    3rd. Macammana jadi surirumah tangga? Mencabarkan? Salute lah. Pada mereka yang berstatus surirumah ni. Surirumahtangga suatu kerjaya yang sangat mencabar!!!

    0

    0
  48. Anonymous says:

    lu la sakai pokai bangkai ma……

    0

    0
  49. pemerhati says:

    adik2 : (sebab aku harap yg komen bodoh2 tu adalah dibawah 18thn)
    fakta 1 : ini fotoshoot iklan shj, terang2 nara dh bgtahu dia amik gambar masa kereta ni berenti

    fakta 2 : SOHO, maksudnya, small office home office, konsep ni mat saleh dh lama guna utk yg kerja dr rumah. kdg2 soho diorg lagi canggih dr ofis kerajaan. jadi yg adik2 duk kutuk nara tak kerja tuh, bukak minda ok, kerja ni bukan punch in kol 8 n punch out kol 5 ptg shj, apatah lagi kerja mc d, kfc or kilang. apa shj yg kita buat dn mendatangkan duit itu namanya kerja n aku yakin pendapatan nara lebih besar dr bini dia.

    fakta 3 : xde hinanya seorg lelaki yg duduk rumah menjaga anak. apatah lagi jika dia mempunyai pendapatan, mcm2 korg kutuk nara,mentang2 dia tayang myvi dia, kalu dia tayang BMW dia? haruslah korg semua meroyan kerja fast food gaji 750 sebulan kan?

    kesimpulan, dunia ini besar, lihatlah dgn mata yg terbuka, hati yg celik. paham?

    p/s: aku seorg ibu bekerja 8-5 yg sentiasa mengimpikan utk jaga anak sepenuh masa…

    0

    0
    • ZaiSha Rich says:

      Wahhh…sukanya ur reply…
      memang tabik spring kat abg nara kann…
      work at home sambil anak disamping….admire you…

      0

      0
  50. Ratu minah jambu merah/ biru says:

    pandai bang nara ni ehhhhhhhh pat bau kereta je suroh bini beseh kannnnnn……tu laaaaaaa minah jambu nk jadi maid bang nara tknkkkkkkkkkkkk ! ha skarang bini bang nara pulak yg nk kena beseh kn bau2 kencing semua tu huh ! eeeeeeeeeeeeeee pengotor la bang nara niiiii !

    0

    0
  51. wah…..kalau ada anugerah suami mithali peringkat kebangsaan….kou lah calonnya NARA….hehehe

    0

    0
  52. Sedikit maklumat says:

    Minyak yuyi tu ada sijil kkm…

    N kkm dah sahkan tiada campuran babi, khinzir, pig, yg setaraf dgn nya….melainan minyak zaitun n herba2 pilihan…

    Cuma jakim tak kuarkan halal sbb pengilang tak apply…

    Kesimpulan nya kkm luluskan bg sijil pengeluaran sbb tiada bhn meragukan cuma tidak ada sijil halal dr jakim..
    Kalau was2 tepon jakim..
    Dah sah baru sebar….bukan apa..
    Fitnah ni jgn pandang lekeh ya.

    0

    0
  53. lensablogger says:

    waa… boleh le abg nara kasi bau yg lain pulak…. nanti ada org sponsor setelkan bau tu… atau pancet taya tengah jalan ke…(ketepi le ye) ntt ada org sponsor tayar pulak… bestkan..

    0

    0
  54. Ummi Hanifah says:

    ingat bau pampers anak…nasib baik bau susu je…lps ni practise salin pampers anak dalam kereta pulak ye

    0

    0
  55. fuzza nissa says:

    uwaaa…comelnyaaa….nak cari jugaklaa ambi pur ni…

    http://www.mummysayf.blogspot.com

    0

    0
  56. Bee says:

    Salam,

    Bro, masa memandu jgn letakkan anak tu kat stering. Itu dah membahayakan nyawa anak bro.

    0

    0
  57. Good Dady U Nara… :) Hehehe…

    0

    0
  58. Semek says:

    Comey anok mung Nara ehhhhh…sihakkkkk!

    0

    0
  59. fatinzaara says:

    tq abg nara..semalam zara dah pg sambor 1 kat jusco..best bau dye..rase nak duduk dlm kte je

    0

    0
  60. Anonymous says:

    perghhh… dasyat..pakai bimmer

    0

    0
  61. fda says:

    klaka la abg nara ni, hahhahaha sume cukup, komplen, pujian, promote skali gitu,,watever pun,,,tq for the info

    0

    0
  62. Mak Sempoi Tapi Tererrrrr says:

    Abg Nara…

    Lahai…pe yg susah nyer…..len kali if nk travel dgn anak yg isap susu botol….buat cam Mak Sempoi:

    Bersihkan & keringkan botol susu, then terus sukat susu fomula masuk dlm botol. If rasa2 nk keluar tu lama…bawak la 2-3botol utk 2-3feedings,kan?

    Then, bab AIR pulak….jgn ler hangkut termos air panas, pastu balas plestik utk air masak bagai…..Cari termos yg cukup 24oz, prepare air suam (dlm 60c)…dh blh kuar rumah dgn senang hati.

    So..bila time baby/anak kita keriau2 nk susu……unscrew je botol susu, tuang je air suam yg kita dh prepare siap2 tadi….tutup & goncang….haaa sumbat aje ler bg anak.

    Xde ler susu berterabur lah, tercurah air panas lah….susu terlebih panas lah….2step mudah jer…sgt berguna bila kita travel naik fly8…..lagi senang…bg je botol ke stewardess, bgtau brape oz air suam…..5min pastu..taraaaaa sure dh siap.!!! walahhhh

    0

    0
  63. liza says:

    bukan senang nak jaga anak, Macam tu la tugas seorng isteri. merasa la Abg NAra. Bagus juga lelaki boleh menjaga anak sepenuh masa. Baru memahami kepayahan isteri macam mana. Tambahan yang berkerja.. Good Luck abg nara menjalankan tugas sebaik mungkin

    0

    0
  64. Anonymous says:

    hehehe abg nara skrg adalah mr.mama….

    0

    0