Written by AbangNara | March 14th, 2012

Kasihan Abang Nara mendengar cerita Melia Aimiellia yang baru berusia 19 tahun ini. Muda lagi budaknya tapi kontroversi kononnya video bogel miliknya yang tersebar baru-baru ini telah menyebabkan hidupnya porak peranda. Tak dapat tawaran berlakon satu hal, kini hubungan kekeluargaan turut sama menerima tempiasnya.

melia aimiellia

Untuk anda yang tidak tahu, Melia Aimiellia merupakan pelakon utama di dalam filem Karipap-Karipap Cinta. Namun semenjak keluarnya kontroversi video bogel, hubungan dengan saudaranya telah terputus. Kata Melia kepada wartawan Mstar:-

Saya akui kontroversi ini bukan sahaja mengaibkan, malah turut memporak-perandakan kehidupan saya sekeluarga. Bayangkanlah, apabila isu dibesarkan sehingga terpampang di muka hadapan akhbar semalam (Isnin), ibu bapa saya mula dihujani pelbagai panggilan dan kecaman daripada sanak saudara dan kenalan.Apa yang saya kesalkan, apabila saudara mara lebih mempercayai laporan-laporan tersebut berbanding penjelasan darah daging mereka sendiri. Ia mengakibatkan hubungan keluarga ibu bapa menjadi tegang dan terputus. Ibu bapa saya kecewa apabila keluarga mereka sendiri bukan sahaja tidak memberikan sokongan moral malah mengecam mereka dengan kata-kata kesat. Biarlah, apa pun yang terjadi, kami anak beranak akan hadapi perkara ini bersendirian.

Aduh sedih pulak Abang Nara membacanya. Untuk makluman, pemilik blog yang terbabit dalam mengeluarkan kontroversi tersebut telah pun tampil di Harian Metro Isnin lalu dan menyatakan yang video tersebut adalah benar dan bukannya super impose. Abang Nara berharap agak Melia tabah dengan dugaan ini. Pelik jugak kalau ada konspirasi untuk menjatuhkan Melia. Bukannya popular sangat pun Melia nie untuk dijatuhkan. Tak gitu?

140 responses to Kerana Fitnah Video Bogel, Kehidupan Melia Aimiellia Porak-Peranda

  1. wani HJ says:

    ni laa sbab saya ta na jadi artis. :D

    0

    0
    • hehe says:

      ingat senang ke nak jadi artis…
      sekali terpalit dosa…
      seumur hidup orang mengata…
      pokok pangkal jaga iman, jaga maruah…
      tp
      tak tumbuh tak melata
      tak sungguh orang tak mengata…

      0

      0
    • redcarpet says:

      hmm xptut mmbuka aib ssorg rsenyer dlm islam pn ad bgtau psl mmbuka aib ssorg .. so kpada wartawan rotikaya kt dnia korg blh la malukn org len sok dh kt alam barzakh sndri mau ingt .. to emilia klu u xbsalh prcayelh tuhan tu maha adil hanya dia jer yg blh mmbalas stiap prbuatan jaht org len ke ats kmu. tp skiranye kmu bsalh cpt2 btaubat sblm tlmbat ..

      0

      0
      • Akibat video bogel, dunia yang luas terasa sempit buat Melia Aimiellia. says:

        Melia Aimiellia, if there’s a person you can lie to, it is yourself. not us.

        0

        0
      • durian says:

        mmg betul x patut bukak aib…bukan kat abg nara je..kepd semua blogger..jgn la bawak citer berunsur fitnah…betul atau tidak…wallhualam…sbb dosa kita sebarkan fitnah..kita akan tanggung sampai akhirat…abg post arini…orang semua akan baca then akan sebar plak kat orang semua…besar sgt dosa…x caya try surf youtube ust azhar idrus pasal wartawan..

        0

        0
    • baby_cinta says:

      dah betul tu gambar ko tp masih lagi tak nak ngaku… cincin kat tangan adalah bukti segalanya

      0

      0
      • jam dinding says:

        Pd aku, sbaik2nya melia muhasabah diri dgn mngundurkn diri dr dunia hiburan buat seketika. If ada rezeki, buat la come back… ambik cth zarina zainudin, wan norazlin… lmbat laun bnda tu org dah x igt & xnak ambik tau pun… ni selagi buat pnafian,buat statement itu ini mmg x guna….org akan tetap nk tau kbenarannya walopun hakikatnya ia memang benar belaka… walopun sy xkenal melia ni siapa, sy bdoa agar yg baik2 tu sntiasa bsama melia, sy dan sesiapa sahaja…. amin…..

        0

        0
      • porak ke? says:

        betul3….. tah pape…
        agak2 la kalo nak nafikan tuh…
        wat dulu xnak pk…
        kan da susah, porak perande ar ape ar….
        len kali xpyh jadi artis la… kan senang…
        kalo ade yg tau pon 1 kampung jek…
        xde la 1 malaysia tau…

        0

        0
      • rotimiskin says:

        melia, better ko saman je blogger tu. xyah nak gebang2 kosong camni. ada berani???

        0

        0
    • Anonymous says:

      aku lempang baru biol!! ta ta, na na! ejaan ape mcm tu? eja elok2 tak boleh?

      0

      0
      • saya says:

        aku dah malas nak ckp percaya ke x pasal video ni..cuma nak ckp,

        BEST KE AIBKAN ORG LAIN EK??
        x ingat dosa apa?

        kalau melia ni bertaubat,insyaallah Allah ampunkan dosa dia.
        tp yg sebarkan video ni?yg bukak aib dia,kalau melia ni x ampunkan,sampai ke sudah lah dosa ko tu!

        ingat2 lah sikit dosa sendiri,ni bukan pengajaran nama nya..

        0

        0
    • mak jemah says:

      ko tau x pasal kewujudan huruf K?taip betul2..TAK NAK.bkn TA NA !!

      0

      0
    • sengal... says:

      dosa dia ni melibatkan org lain gak..yg menyebarkan aib dia….menyebarkan lagi..dan lagi……kalu betul dia x buat…dosa ni akan berterusan….kalu dia buat pn hanya Allah yg tahu..xkan dia nk bukak aib sendiri……tp skrg ni org lain yg bukak aib dia……….nauzubillah…….

      0

      0
    • amoi says:

      boleh pulak org wat superimpose video die kan..muke lak sebijik still
      tak nak ngaku lg..yg xtahan siap b’sumpah g tu..
      kalo ngaku malu ar kan..,pasni jgn kena makan sumpah sudah la erk..

      0

      0
    • niki says:

      cantik.. lawa budaknya..
      sebaik2nya.. elok la.. cepat2 dikawinkan..
      habis citer..
      selesai segala masalah kehidupan..

      0

      0
    • kenapa begitu? korang memang jahat. aku sayang kau melia.

      0

      0
    • cik pial says:

      Yang pasti meh kita cari sapa artis lelaki yang bertanggungjawab rakam gambar bogel Melia tu dan serahkannya pd Rotikaya.com

      Nama pun portal gossip artis… dah dapat bahan menarik mestilah nak disajikan pada peminat.

      Duhai Melia tak payahlah nak saman2 orang… kelak nanti terbarai segala cerita buruk tentang diri sendiri. Lebih baik duduk rumah diam2. Kau belakon pun bukannya hebat… filem tak laku…

      0

      0
    • gimeeen says:

      apsal? ada video lucah ye? jom la share2..hehe..

      0

      0
      • kecoh siak says:

        aku ada video klip tilawah al-Quran peringkat kebangsaan. nak?

        0

        0
      • karipapmelia says:

        aritu aku ada nengok dia komen dlm Galaksi. Panjang lebar la dia jwb soklan nas ahmad tu. Cara dia jawab as if dia tu cool tp riak muka dia mmg nmpak dia bengang. dia ckp dia xnak bsedih sbb org lagi suka kalu dia sedih n moral down. cara dia ckp mcm dia nk basuh balik org yg duk kutuk dia. But something fishy trigerring me bila nas ahmad tnya ‘apakah pengajaran di sebalik kejadian ni’ and dia jwb dgn mata yg bkaca ‘ satu benda yg sy belajar, saya takkan senang2 pcaya kat org lagi’ teeeeeeeeeeeeeettttttttttttttt! BINGO!!!! Pandai lak si nas ahmad tu memancing secara indirect. But thru’ reverse psychology. Secara indirect, dia dh jwb soalan nas ahmad yg mula2 tu. Kalau tu bukan gmbar dia, nape dia serik nk pcaya org. Hanya bila kita dh ditipu atau dikhianati shj, kita akan serik utk senang2 pcaya kt org. Pendapat aku (bukan menuduh okeh) aku rs ini mmg berunsurkan khianat @ dendam. Ex bf dia sebarkan gambo tu sbb sakit hati ngan dia. So, antara dia n rotikaya, aku pcaya rotikaya. Cincin tu antara buktinya. mmg sejibik sejibun dgn gambo dia sblum2 ni.

        0

        0
    • xminat jd retis :P says:

      samalaa..dlu ada gak aku dpt offer ajk belakon walopun smbilan,tp mak aku ckp”ko kalo pandai2 nk jd biawak sarkas dlm tv tu jgn jejak kaki kt umh!” sejak pd tu aku terus xminat..ruper nya keje retis2 ni byk maksiat..hua2

      0

      0
    • Maya Kering says:

      typical malay. kalau bab gambar bogel lah, video lucah lah, banyak ja yg dtg mengomen. kalau abg nara post benda2 baik ni, takdak plak nk mengomen berjela-jela mcm ni. such a shame!

      0

      0
    • Adibah says:

      hehe..wani HJ jd apa skrg? penyanyi ke?
      anyway…to melia…ambil iktibar..mungkin fitnah mungkin benar..
      kalau benar cpt2 la bertobat ye..

      0

      0
      • adibahLOL says:

        ishhhhh ngeri aku nengok muke menyeringai camni.

        0

        0
      • Tomyam masak lemak tempoyak says:

        his! Budak adibah nie…..bile view komen org lain,balik2 muke die gak yg join skali.x penat ke dok tersengeh gitu?mate tu ha….kang juling jd nye.haa….x pasal2 org panggil ko adibah juling. :-P

        0

        0
    • assa says:

      ada video jugak kaa??? kekkeke

      0

      0
    • aku says:

      13 Alasan Tipikal Wanita Yang Enggan Menutup Aurat
      Share

      Pernah nasihat dan tegur kawan-kawan anda yang tidak menutup aurat? Jom kita tengok apakah alasan yang selalu digunakan wanita yang enggan menutup aurat apabila ditegur kesalahan mereka itu. Dan apa jawapan yang mungkin sesuai untuk mereka.

      1. Semua yang tutup aurat, kompom masuk syurga ke?
      -Yang pasti, tak tutup aurat, kompom masuk neraka.

      2. Tudung labuh pun macam baik sangat. Buat dosa jugak. Mengumpat orang.
      -Bila Iblis tak mahu ikut perintah Allah untuk bersujud kepada Adam, dia menyalahkan perintah Allah itu. “Apahal pulak aku kena sujud, aku lebih baik dan mulia”. Samalah dengan tudung. Tudung pula yang disalahkan, ” pakai tudung tak mestinya baik..bla…bla…bla…”

      3. Macamlah kau bagus sangat nak tegur aku. Kau dulu lagi jahat.
      -Tidak tersabit larangan dari Nabi untuk seseorang yang bahkan baru masuk Islam untuk pergi berdakwah kepada kaumnya. Maksudnya, dakwah itu tuntutan. Selagi kau Islam, dakwah tu wajib walaupun kau sendiri tak berapa betul. Sekurang-kurang dia insaf dan bertaubat sekarang.

      4. Walau kami pakai seksi tapi hati kami baik.
      -Adakah kau mendakwa diri kau mempunyai hati yang suci, iman yang tinggi dan kononnya ia sudah cukup menjamin maruah diri kau tanpa perlu menutup aurat?

      5. Pakai jarang ke ketat ke, itu hak kami. Kalau tak suka jangan tengok.
      -Adakah kau berani menjamin bahawa semua lelaki ajnabi mempunyai hati suci dan iman yang tinggi untuk menahan godaan syaitan serta nafsu yang membuak-buak?

      6. Kami rasa apa yang kami pakai tak seksi. Terpulang kepada individu yang memandang kami.
      -Seksi atau tidak, kau tetap berdosa walaupun hanya menayang sehelai rambut kau.

      7. Walau kami tak bertudung, kami tetap sembahyang dan puasa.
      -Apakah ibadat kau diterima? Kau yakin cuma dengan berpuasa sudah cukup untuk menjamin kau masuk syurga?

      8. Sukahati kamilah nak pakai macam ni. Kami tak susahkan hidup orang lain.
      -Kau sebenarnya dah susahkan bapa, abang, adik, suami serta orang lain dengan menarik mereka ke neraka bersama kau disebabkan mereka tidak menegur dan gagal mendidik kau.

      9. Apa yang kami pakai, ini antara kami dengan Tuhan.
      -Berani cakap di dunia, berani ke kau cakap macam tu depan Allah nanti? Lawan perintah Allah, Neraka tempatnya.
      10. Kami pakai seksi macam ni, sebab ikut arahan photographer/pengarah filem untuk disesuaikan dalam scene. (ayat artis)
      -Sanggup patuh arahan mereka daripada patuh suruhan Allah?

      11. Bukan kami tak mahu menutup aurat, cuma masih belum sampai seru.
      -Mati tidak mengenal usia. Tak takut ke mati dalam usia muda? Tak sempat nak bertaubat nanti.

      12. Takkan nak buat perubahan secara drastik? Slow-slow la..
      -Boleh ke cakap kat Malaikat Izrail nanti, tunggu kejap! Lepak la dulu. Jangan ambil lagi nyawa aku.

      13. Tutup aurat tu bagus tapi kami tidak mahu hipokrit kerana tidak ikhlas melakukannya.
      -Kalau begitu kau sebenarnya memang hipokrit kerana tidak ikhlas beragama Islam.

      0

      0
    • itik gembo2 says:

      TAK NAK ..!!!!bukan TA NA…cacat tol bahase bdak2 sekarang

      0

      0
  2. Anonymous says:

    mengaku je laa…kan senang…abih citerr…

    0

    0
    • propa ja lebey says:

      betol2…kalo x gedik org x kata…ada bc tuit rody kristal x..xda bc meh aku pste…

      @rodykristal: kenal sgt melia tu..die pun bkn org senang..bru nk naik da kuar cite bkn2!haha..tu la gedik sgt! haha

      0

      0
    • Elvi says:

      Ariel dan luna maya pun tak pernah mengaku tp bukti2 sgt kuat utk menjebloskan ariel ke penjara.

      0

      0
  3. kukaki says:

    sabar jela, melia oi, tula lain kali bljr sungguh, xpayahla nk jdi artis ni, kau tgk, x emes sgt pun, kna gosip ( tupun kalau kau x lakukan la) , kalau betul memg kau, sapa suruh cari penakit

    0

    0
  4. tepong says:

    tu laaa…masa buat tak nak pikir maruah keluarga.

    0

    0
  5. dyna says:

    INILAH RISIKO MENJADI ARTIS…..x kire la glemer ke x..

    0

    0
  6. feyus says:

    ada sesapa yang ada URL blog yg menceritakan Melia Aimiellia ni tak?
    Gambar Dirang Sekitar Kes Bunuh dan Bakar

    0

    0
  7. sederhana says:

    Hanya tuhan yg tahu..siapa benar siapa slh…sst yg blaku pasti mmpunyai sbb..ape la mampu kte lakukan..hny manusia yg hina disisi Allah dgn sering mlakukn ksilapan..

    0

    0
  8. amnr says:

    cayalahh ayt bang nara yg last 2… bknnye glemooor sgt pn c melia ni….

    0

    0
  9. kenapa says:

    tp kn knp gmbr bgl 2 sbjik cm die .n plg sama cincin. dia ckp cncin tu trend rmja zman skrg tp xkn la sume org nk pkai skali 2cncin pas2 sama plak 2. .mushkil. .bkn nk menuduh. .hmm. . . . .

    0

    0
    • Sedeynyerrr Haku Nengok says:

      Aku setuju ngan kau coz dari bentuk muka, body language, cincin yang sama & bentuk jari jemari adalah sama…satu lagi pattern rambut dia, sebijik je…aku x rasa gambar tue gambar palsu coz sapa dia si melia nie nak disabotajkan…sori kalau aku silap tapi aku pasti mmg gambar tue gambar si melia karipap2 cinta…pergh, konpident habis aku…sila dislike beramai2…huhuhu…

      0

      0
  10. ntah says:

    pasni kna bljr dr ksilapan..amk iktibar dr pa yg blaku

    0

    0
  11. nur arin says:

    jangan la kite menghina org setiap kesalahan yg pernah dilakukan, mgkin akan berlaku pada kita or saudra kite pulak…

    0

    0
  12. Tu lah…bukan glamer pun. Ada ke sapa2 yg nak jatuhkan dia, naik pun tidak.. Modalnya fitnah lah, itu lah, ini lah. Masa buat dulu takmo pakai otak, skrg baru ada otak nak fikir maruah keluarga apa bagai.

    0

    0
  13. tak paham says:

    tak paham aku.. mmg laa ade yg nk menjatuhkan tapi kalo status ‘popular’…ini harap jd pelakon utama filem karipap2 yg sendu tu..bukan box office pun… kalo betul org nk kenekan, rasanya lebih baik diorg kenekan dn buat video tipu pasal neelofa ke, izara ke, siti saleha ker sbb diorg mmg tgh meletup….kan?….suker ati ko laa labu~

    0

    0
  14. red3ye says:

    tak dapat tawaran berlakon sebab awak berlakon tak best.kalau best.org amek blakon dah mcm pelakon permpuan dulu tuh.

    0

    0
  15. ni says:

    kalau betul ko ngaku je laaa..myesal pbuatan tu dan berubah la menjadi baik..org zmn skang suma pndai2..tak guna nk tipu..tapi jika tu mmg bkn ko,bserah je la..ujian Nya..terima la dugaan utk mnjdi artis ni…

    0

    0
  16. kaki kasut says:

    dah wat tak nak ngaku. pastu ceta fitnah ler.jgn nak salah kan org kalo kesalahan datang dari diri sendiri. memang mangkukpya betina ni. nak disumbat terung kut. shitttttttttt

    0

    0
  17. miss says:

    myb ad lelaki frust kowt kne reject ngn melia ni..sian fmly dia…sume org menghina….padah mnjadi artis ginie la roman nye…doa org yg teraniaya mmg termakbul..doa byk2 ye melia,moga ALLAH permudahkn segalanya..

    0

    0
  18. Anonymous says:

    nk gosip jgn berlebih2..nk melapor pn xleh brlebih2..aibkn org..dan lg satu kna jga la tatatusila khidupan..tmbh2 kalau kita muslim…

    0

    0
  19. omg says:

    tak baik mengaibkan org,,bnda tu blum tentu btul atau x!! dosa mfintah lebih besar dari dosa mbunuh,,@@@PEACE@@@

    0

    0
  20. awek bront palarea says:

    rotikaya mmg cilake habis.die ngn milia ni kawan baik.tup2 die g sebarkan video bagai.ni namenye kawan makan kawan.tak kire la video tu melia ke tak.kau siap la nnt rotikaya, org amek gambar bogel ko siap nampak batang buruk ko tu nnt.baru ko tau camne hidup ko atas mukabumi Allah ni.

    0

    0
    • jelah eaaaaaaa says:

      habes kalo kwan baik kena diam jelah ea…buat salah mcm mna pon kna cover jelah ea…kain terselak pon buat x nampak jelah ea…??????? ni makan dia…kalo dh menggatal…

      0

      0
      • kecoh siak says:

        xdelah suh diam. nasihatkan la melia tu. and sbgai kawan, jagalah aib dia. nnt bila nak mati Allah sendiri x jaga aib org yg bkk aib tau x

        0

        0
      • Anonymous says:

        kalau salah org tegur dan nasihat cara baik bukan mengaibkn.

        0

        0
      • mintun says:

        part mana yg kau tak boleh nak paham ni?
        Maksud awek bront palarea(?) …..
        Kawan tak kawan…tak boleh aibkan dia la…
        cuma kalau kawan baik tu, tambah2 la lagi….lagi la kita faham….lagi empati….
        Kita tak boleh tempeleng sesiapa pun. Tambah lagi kawan baik kita, lagi la tak patut. Paham? Tak paham lagi payah laa….

        0

        0
      • david beckham says:

        bodoh la kau ni “jelah eaaaaa”. maksud berdiam tu bukannya tak ambik tau. maksudnya, jangan sebarkan lagi vid lucah tu. bagi nasihat kat perempuan tu. bukan memalukannya lagi. rotikaya ni bajet hebat. nak glamer. padahal kau dah aibkan kaum muslimah kau. orang kafir gelak berdekah-dekah.

        0

        0
  21. ahkak puaka says:

    CONTOHI LA SI LAVOCAH JULIE TU. DIA TAU MEMANG DIA PUNYA VIDEO LUCAH NGN BF MS DULU TP DIA LENTING SESKIT JER.. PASTU ISU TU TRS DIAM.. NI KAU NK NYALAK KT BLOGGER TU , MEMANGLA KO KENA AIB DGN DIORG.. LAU DAH MMG BETUL TU VIDEO KO, DIAM2 SUDEH & CKPLA TU HAL LAMA (MAYBE 5THN PUNYE VIDEO KOT). KASI JWPN YG SELAMAT. SURE ISU NI AKAN HILANG N SENYAP SNDR..

    0

    0
    • amy cari says:

      jwpan selamat tuk kt dunia je kt, akhirat nti belum tentu.

      0

      0
    • Anonymous says:

      hal lamadh la mybe 5 tahun lps punye video..
      die skng pon br 19… klu die ckp 5 thn lps punye lg la kne bantai gile2..br 14 dh ade video lucah..hehe

      0

      0
  22. Malinja says:

    Kalau xde angin manakan pokok bergoyang

    0

    0
  23. Sayabukankakaknorman says:

    sekali tgk pun dah tau mmg dia..ditambah lagi dgn bukti cincin tu..biasalah bila nama tak popular..mula lah nk buat benda2 mcm ni..sekurang2nya org sedar kehadiran dia..dia ni dh mcm GAMBIT SAIFULLAH VERSI PEREMPUAN..hero yg belakon dgn dia tuh…Gambit dulu bikin kontroversi sebelum filem dia keluar..pastu si dia ni plak..samalah dua2 tu…

    0

    0
  24. lesson learnt says:

    jika benarpun jadikan lah pengajaran untuk memperbaiki diri…bertaubat…mungkin ada kebaikan supaya menghindari drpd terlibat dgn perkara2 yg negatif….anda masih muda….tidak terlewat untuk melupakan perkara2 yg hitam dan melangkah ke arah kebaikan…ramai yg telah melalui saat2 begini tetapi berjaya dalam hidup. yg penting taubat.

    0

    0
  25. triple j says:

    Selain drp hanya penafian,melia kena bagi bukti yg video tu bukan dirinya,mcm tanda lahir ke,apa ke.psl byk bukti yg tunjukkan tu dirinya mcm cincin serupa contohnya.maybe melia boleh buat sumpah muhabalah cara islam,saman blog tu paksa bagitau source video tu,dsb

    0

    0
  26. paeh propa says:

    aku pon rase cm 2 jgak…bukan le popular benor jd nk di sabotaj..ate da ada bukti dpan mata..
    mengaku ajela..da buat brani ler tanggung nyer…2 la time nk buat x pikior dulu….
    da 2 brani plak nk bersumpah…dik oi klau da memng kmu jgn sesekali kmu bersumpah nnti termakan sumpah udah x dpat mkn nasi…
    jaga2 bnyak yg nengok…

    0

    0
  27. ciktumpanglalu says:

    saya bukan nak komen aper pun cuma aper yg nampak 2 bender jer :
    i. artis ni dah tentu2 salah xyah citer lai ler…
    ii. x pasal2 org yg menyebarkan citer ni pun salah sbb membuka aib org…
    jadilah marilah kita bertaubat ye..sebelum terlambat…

    0

    0
  28. Kakak neelofa says:

    hehehe….explain bagai nk rak…tp ko x deny pun kn? ni lah artis suam2….kalau lh betul ada suamnya……pftttt…

    0

    0
  29. jojojo says:

    berani buat,berani tanggung~~~

    0

    0
  30. Anonymous says:

    kan cantik kalau menutup aurat —>komen cliche pengomen bn! erkkkk

    0

    0
  31. mama alya says:

    betu abg nara….sape dia utk dijatuhkan,cite karipap tu pon x laku.camnilah anggaplah ia cubaan allah agar cik adik ni x terlampau jauh terpesong.

    0

    0
  32. TERIMALAH PADAHNYA

    0

    0
  33. tak suka fitnah says:

    saya really think that blogger Rotikaya melampau. Tak kisahlah betul atau tak, si pelakon ni ade video/gambar bogel, itu hak private dia, dosa dia tanggung, malu dia tanggung, yang dipandang serong pun dia jugak. so, apa hak RotiKaya nak keluarkan statement mengaibkan si pelakon? banyak lagi cara nak naikkan rating bacaan blog you tu dan banyak lagi gossip yang boleh ditabur untuk peminat fanatik industri hiburan Malaysia baca. Sikit pun takde rasa bersalah memalukan orang. This RotiKaya people are probably worst than those of Paparazzi. At least paparazzi has concrete prove of first hand photos taken by themselves.

    0

    0
    • ac di mana??ac disini.... says:

      saya really think?????…hahahahah…..kelakar dow ayat ko…lintang pukang ….

      0

      0
  34. anakayam says:

    sedangkn darah daging sendiri menabur fitnah…inikan pula hanya sekumpulan kawan…..sume yg kat sini mesti ada la kes mcmnih libatkn sedara sendiri…buka aib org no.1 itulah orang melayu kiteee

    0

    0
  35. soksek says:

    laaa… artis meruntuhkan rumah tangga orang lain banyak pihak pulak nak di taja2 and di offer2… gambar bogel sendiri tak lah sampai meruntuh kan rumah tangga orang lain… memang la dari segi hukum islam berdosa tetapi… ader ker orang yang masuk dunia hiburan ni tak berdosa selain berdakwah?

    0

    0
  36. chentalove says:

    artis o artis…memang dh bgitu lumrah nya…
    kena ler trima ye…
    hrap2 memang bnr org dlm video itu bukan kamu…kesian juga ku dgn kamu ni…
    bsbar ler…

    0

    0
  37. awek jambu batu mngadap ipad 48jam says:

    alahai melia…tu mmg kau..mgaku jela..tgok body pn dah tahu..dah la x lawa..hitam plk..mmg ptut dikecam la..len kli mgaku n mntk maaf kt sumua n bertaubat…fhm x?

    0

    0
  38. omg says:

    pokok takkan bergoyang kalau angin tak tiup…
    betol tak…
    berani buat berani lah tanggung….

    0

    0
  39. mane? says:

    kat mane video tu?

    0

    0
  40. rin says:

    aku x rasa lah video tu fitnah….cam betul je tu lah masa buat x nak pikir

    0

    0
  41. lantakpilah says:

    stok Zarina Anjoulie Lavocah *cough* panggg!!! *cough*

    0

    0
  42. miss wawa says:

    Berani buat berani tanggung…..

    0

    0
  43. NBH says:

    Melia, den xtgk video tu so xtau la plak bab2 cincin samo tu..Jadi nasihat den mcm nie la ye..

    Klau btl tu bkn ko, bincang elok2 dgn family pastu amek tindakan undang-undang kt penyebar fitnah tu… Ini bukan soal maruah ko je tp maruah family ko… Dlm hal nie ko lg tau kan apa yg btl dan apa yg x betul… Klau ko dok brbalas kenyataan dgn blogger/media mcm nie, smpai kiamat pun org akn ckp ppuan dlm video tu mmg ko…

    Dan kalau btl org yg dlm video tu ko, muhasabah diri dan tobat byk2.. Amek nie sbg pengajaran dan anggap ianya kifarah ats dosa2 yg ko dah buat… Pastu xyah la join industri nie.. jd kerani pun xpe asal berkat..

    0

    0
    • ya, mmg karipap itu melia yg punya says:

      ha ah la melia. baik ko bukak gerai jual goreng pisang ngn air sirap lak. menu tambahan karipap… gerenti laku dikkkk…

      0

      0
  44. stella says:

    bkn dya ne nk saman blog tu ka ? Ari tu tgk kt galaksi , dya n wan shades nk saman blog yg kuar kan story x btl pasal dwg . .

    0

    0
  45. Norma Jean says:

    Tak payah tunggu jadi artis, tak popular pun orang fitnah jugak. Fitnah tu bukannya untuk orang popular je. Orang biasa pun ramai yg jadi mangsa fitnah. Kesimpulannya, fitnah semakin berleluasa, taktau kenapa ramai sangat yg suka buat fitnah dan sebarkannya, dan taktau kenapa ramai sangat yg mudah percaya. Better jangan percaya sesuatu perkara tu untuk mengelakkan drpd jadi dosa subahat. Unless bukti yg memang jelas lagi nyata, terang lagi bersuluh, then nak percaya baru la boleh.

    0

    0
  46. miss AA says:

    btl tu abg nara bukan die popular pun nape ade yg nk wat kontroversi ek…tp kecian jgklah die …sbb ley jtuhkan maruah die

    0

    0
  47. TAKUT DGN FAMILY SBB TU XNK MENGAKU

    0

    0
  48. dodoli says:

    gua dah tengok byk kali, konfem memang dia. Cipap terbaik der…

    0

    0
  49. ikin says:

    muda lagi dia ni..tapi muka nampak tua. nak jadi artis kuruskan sikit badan.

    0

    0
  50. alang says:

    Tulah sapa suruh hang buat lagu tu gatal lagi…

    0

    0
  51. akak celah bedah says:

    umur pun baru 19tahun…ape yang dibuat time umur mcmni mostly dengan perasaan “hati kering”…umur tgh explore byk bende…budak lagi….tak pikir consequencesnye….sian..not that smart kid.

    0

    0
  52. bkn siapa2 says:

    setiap org akan melakukan kesalahan.. tiada yg sempurna, tp kalau nak menegur@nasihat bukan dengan cara mendedahkan aib org. kalau kita tutup aib org, insyallah satu ari nanti TUHAN akan tutup aib kita..kalau jd apa2 kat budak nee, nak kew org tu tanggong kesan dr mendedahkan semua aib tuu…

    0

    0
  53. emma says:

    nak jatuhkan orang lain..tak perlu tgk, dia tu glamour atau tdk. tp bila syaitan da hasut semua pun boleh jadi.

    0

    0
  54. Rin says:

    jgn menunding jari klu kita xtau cite sebenarnya…jadi fitnah kang…lagi b’dosa anda dari org yg m’bunuh. Sekian!

    0

    0
  55. Bukan Siapa-siapa says:

    tetibe rase t’ingin mkn karipap..^.^
    na ia kn tkowt + dose
    na nafikan, mcm btol..hahaha..

    0

    0
  56. samanlh derrrrrr…yg aku dok peratikan..dh ramai artis sembang nk saman ROTIKAYA..tp sekoq pon x saman2..tgh panas n nk cover line smua kuar stment nk saman bagai…bila isu dh sejuk..smua maafknlh apalh..puihhh..contoh sorang artis ni kantoi psl BBM..napa x saman..takut le tu..sbb benda yg ROTIKAYA post tu kadang mmg btl..cuma aku rasa kes WAN SHADES je kot yg salah..so WAN SHADES better ko saman je ROTIKAYA coz sesekali kena gak ajar..at least next time ROTIKAYA kenalh siasat b4 nk kuarkan citer2 cmni..

    0

    0
    • lew says:

      wei .. nak saman pon kna pakai duit nak bayar loyar .. bukan pakai air liur ..Pasal tu tak saman2 ..

      0

      0
  57. gadyss says:

    tetibe rase t’ingin mkn karipap..^.^
    na ia kn tkot + dose
    na nafikan, mcm btol..hahaha..

    0

    0
  58. […] Kasihan Abang Nara mendengar cerita Melia Aimiellia yang baru berusia 19 tahun ini. Muda lagi budaknya tapi kontroversi kononnya video bogel miliknya yang tersebar baru-baru ini telah menyebabkan hidupnya porak peranda. Tak dapat tawaran berlakon satu hal, kini hubungan kekeluargaan … Continue reading → […]

    0

    0
  59. Reena says:

    Kalau betul dia dah wat report, tunggu ar polis siasat..kalau fitnah. Kalau betul..skali abis terbongkar semua..lagi malu tak cukup tanah nak benam muka. Kalau betul ko la melia, baik ko berundur jer lah..ko berlakon pun bukannya best. Mana ada org berani mengaku walaupun soheh kantoi..cam anju tu..kusss semangat.

    0

    0
  60. […] untuk menjatuhkan Melia. Bukannya popular sangat pun Melia nie untuk dijatuhkan. Tak gitu? -sumber /* Number of View :1 Video Budak Sekolah Kena Raba Aksi Seks Terlampau Remaja Awek Naik […]

    0

    0
  61. ninaz says:

    moga pemilik blog tersebut menerima balasannya kerana menyebarkan aib orang….tanggunglah dosa tu selagi manusia2 lain nontonnya…..

    0

    0
  62. hahaha says:

    pundek la die konspirasi nk jatuhkan die..da la bangang,berlakon baru bape cite mcm popular mengalahkan diva lak nk jatuhkan die..hak tui la…da buat salah xnk ngaku..pundek la die ni

    0

    0
  63. pizza says:

    Melia, ni kes besar. Melibatkan maruah seumur hidup. Sok lusa nak kawen, susah kau. Mak mentua sure reject nye. Kalau kau bersih, aku nasihatkan, saman Rotikaya. Mcm Sofia Jane buat dulu kt paper tabloid.

    0

    0
  64. Anonymous says:

    itulahh…balasan..setiap mende yg x baik… akan dibalas dgn x baik jugak…renung2 kan jgn sampai termenung…

    0

    0
  65. tipah says:

    korang igt senang ke nak buat super impose? nak2 video? tak de kerja la org nak buat super impose ni semua

    0

    0
  66. jooo says:

    woi nara jgn pandai cakap blog org.. blog sendiri pun m pukimak

    0

    0
  67. missa says:

    hahaha~ ayat abang nara yang last mmg hebat la! betul sangat2!

    0

    0
  68. Datok minah jambu 24jam mengadap computer says:

    dh la melia ! perkara yg dh lepas tu lepas lah tk payah nk pikir2 lagi…..kalau melia bergambar bogel pn ngaku aje bende dh berlaku ha sudah lah !!!! kalau betol2 fitnah pn ha angkat aje ! biasa la melia kn jambu banyak la manusia2 yg sakit hati ngan kejambuan melia ….dh dh dh lah jangan stress ok hepi2 kn diri tu pandang ke depan n jangan mundur lagi…..chehhhhh wah minah jambu ni macm bagossssssssssssssss aje…………….ha hai !!!!

    0

    0
  69. poker face says:

    KES NI SAMA DGN KES NABIL.. BERIYA2 CAKAP GMBR SUPER IMPOSE.. BILA TANYA TTG PENGAJARAN, DIA JAWAB LBH KURANG BEGINI ” SY KENA BERHATI2 SELEPAS INI.. MANUSIA X LPS DR WAT KESALAHAN..”

    0

    0
  70. datokt says:

    ko ngaku je kn senang..skrg ni bnda mcm ni base kot..xyah la wayang kuat sgt melia woi..

    0

    0
  71. tak sokong siapa2 says:

    1) Kalau benar itu gambar dia, biarkanlah tak payah nak terus-terusan mengaibkan dia
    2) Hanya Allah yang berhak menghukum kesalahan dia, bukan manusia macam kita yang sama-sama banyak dosa
    3) Mungkin suatu hari (kalau benar itu gambar dia), dia akan bertaubat dan menjadi manusia yang jauh lebih baik dari kita

    0

    0
  72. student bandung says:

    tu psl Islam suruh wanita jaga aurat, jaga batasan..supaya tak kena fitnah macam ni..perempuan kalau kena fitnah, buruk wooo..hilang semua benda..tengok apa jadi..

    kalau betul hang tak buat, semoga tabah..n maybe cari salah sendiri mana sampai org sanggup buat camtu..dah masanya dekatkan diri dengan TUHAN..kalau betul hang buat, humm~

    0

    0
  73. minah layan gossip says:

    Salam 1 Malaysia Semua… pagi yer..

    tetibe rase cm nk komen gitu’s..

    sape ke nama die? melia yer… senang jer, klu betul, ngaku jelah, klu x betul saman jelah… mende ni xkan jadik klu melia x sakiti hati org, especially guys, klu diaorg rase tercabar, ni lah jadik nyer.. g carik reporters, n report macam2 yg aib…
    so moral of the story… perempuan ni, martabat nyer tinggi di dalam Islam, n kaum hawa jugak MUDAH masuk SYUGA & MUDAH masuk NERAKA…. kaum hawa jugak yg boleh menggoncangkan dunia wlpn tangan nyer hanya mampu menghayun buaian… hanya kerana 1 video, mampu pecahbelah kan semua kaum kerabat sahabat keluarga… jadilah wanita sejati… jaga tingkah laku, agamanyer… maruah nyer… klu betul ke, x betul ker, sesape saja pelaku dalam video tu, bertaubatlah selagi nyawa dikandung badan.. dan janganlah kite cabar kaun ADAM yer.. natijah nyer, ini lah yg kite dpt…. Salam…

    0

    0
  74. Diri Ini says:

    Kes kwan makan kawan….kalau betul kawan nape nk aibkan kawan sndiri semata2 nk popularkan blog sndiri…kalau benar pun bkn itu caranye…dptkan dulu penjelasan melia dulu…

    0

    0
  75. minah layan gossip says:

    nak puas hati senang jer…
    g dapat kan medical check-up dri doktor bertauliah…
    cakap2 omong 0 je tu.. asik nk dgr penjelasan, lidah x bertulang…
    mcm2 leh ckp…
    buat medical check-up.. klu perlu buat DNA. hahaha, buat siasatan
    kepada semua yg terlibat.. dr mana punca nyer, rampas phone yg rakan video tu… siasat tempat kejadian…
    polis kita skrg cekap… cepat… boleh je nk buat siasatan kan.. stakat mulot je berbuih2 bg penjelasan x guna… bg bersihkan nama yg dah tercalar… dan nk kembalikan keluarga yg da pecah belah…. itu je cara nyer, dulu gossip die gugurkan kandungan.. skrg video plak.. klu xbuat x jadik.. masakan pokok bergoyang klu xde hangin… ?

    0

    0
  76. inas says:

    kalau btl po.. tak payah aibkan orang. to blogger roti kaya, nak ke satu hari nanti anak pmpn korang plak diaibkan!!!

    0

    0
  77. Mama CoCoy says:

    So what, she was just having sex….macam la korang tak buat

    0

    0
    • Saya Seorang Muslim says:

      Mama CoCoy,
      Saya belum bernikah, dan belum melakukan hubungan kelamin dengan wanita. Sebab saya tahu hukum berzina tue.

      0

      0
    • pizza says:

      Nope, MamaChoiiiii, aku x pernah berzina a.k.a sex di luar nikah….

      0

      0
  78. Cik Nad says:

    “…Ibu bapa saya kecewa apabila keluarga mereka sendiri bukan sahaja tidak memberikan sokongan moral malah mengecam mereka dengan kata-kata kesat…”

    Biasa lah manusia.. Masa senang, mengaku saudara.. bila kau susah… hmmm..
    Kalau betul lah, si pelaku tu dia.. Tak payah la menghina.. Cukuplah dia da dipandang hina dgn pencipta-Nya.. Lain lah dia tak sedar diri.. Sound sekali.. Tak makan.. Sound dua kali.. pon bolayan..

    Memang patut kena maki.. Macam artist yg satu tu…. ish-ish-ish..

    Pe pun, bawak-bawaklah berubah.. Sekali tersilap langkah, itu pengajaran..

    0

    0
  79. Handy Orten says:

    Impotent men in no way experienced it so good. Viagra pioneered the oral remedy for Impotence. And also the baton, it seems, has long been transferred to Cialis. In between, Levitra also created its existence felt. But Cialis will be the potential drug which includes the planet on its toes.

    0

    0