Written by AbangNara | March 2nd, 2013

Sebentar lagi, tepat jam 9 malam, akan berlangsung majlis anugerah Festival Filem Malaysia ke 25 (FFM25). Setelah ditangguhkan beberapa kali, FFM25 menyaksikan persaingan sengit antara filem Bunohan dan Songlap dengan kebanyakan pencalonan adalah daripada kedua-dua filem ini.

ffm25

Filem apakah yang akan dinobatkan sebagai filem terbaik di FFM25? Siapakah yang akan menggondol gelaran pelakon terbaik? Semuanya boleh disaksikan secara langsung menerusi saluran di Astro Ria tepat jam 9 malam. Abang Nara juga akan meng”update” keputusan terkini FFM25 di artikel ini.

finas

Anda juga boleh follow Twitter BeautifulNara untuk mengikuti ulasan santai daripada Abang Nara sepanjang berlangsung FFM25 ini. Selamat menonton!!!

1. Filem Box Office – Ombak Rindu

2. Anugerah Pencapaian Khas– Rhythm & Hue Studio (Life of Pi)

3. Anugerah Khas Sepanjang Hayat Wanita – Seniwati Mariani Ismail

4. Anugerah Khas Sepanjang Hayat Lelaki – Datuk Aziz Sattar

5. Anugerah Khas Juri Penggiat TV Lelaki – Mano Maniam

6. Anugerah Khas Juri Penggiat TV Wanita – Lai Meng

7, Anugerah Khas Juri – Filem Vajram

8. Pelakon Harapan Wanita – Jojo Goh (29 Februari)

9. Pelakon Harapan Lelaki – Izzue Islam (29 Februari)

10. Pelakon Pembantu Wanita Terbaik – Normah Damanhuri (Songlap)

11. Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik – Syafie Naswip (Songlap)

12. Penyunting Terbaik – Wong Hui Lynn (Songlap)

13. Cerita Asal Terbaik – Dain Iskandar Said (Bunohan)

14. Lakon Layar Terbaik – Dain Iskandar Said (Bunohan)

15. Sinematografi Terbaik – Hariss Hue Abdullah (Songlap)

16. Pelakon Wanita Terbaik – Maya Karin (Ombak Rindu)

17. Pelakon Lelaki Terbaik – Faizal Hussein (Bunohan)

18. Pengarah Filem Terbaik – Dain Iskandar Said (Bunohan)

19. Filem Bukan Melayu Terbaik – Petaling Street Warriors

20. Filem Terbaik – Bunohan

Maaf Abang Nara tak buat live update semalam kerana tiba-tiba terasa bosan. Maka Abang Nara masuk tidur awal. Maafkan diri ini sekali lagi.

39 responses to Keputusan Terkini Siaran Langsung Festival Filem Malaysia Ke 25 (FFM25)

  1. Obe Gemuk says:

    Buat 2 awards dalam satu masa? Bella Awards vs FFM25… tak faham aku dgn media/penganjur ni

    0

    0
    • Pray for LAHAD DATU says:

      x sabar nak dengar komen negative ttg siapa paling seksi, siapa tersalah cakap, siapa yg nyanyi ke laut, siapa yg bla..bla..bla… Tapi terkejut i tengok dress Nabila Huda. Kelazsss..

      0

      0
      • cik kiah says:

        cik kiah tk tahu plak mlm ni ada FFM-25…. tadi tekan ja remote control, tros trtekan tv2.. tgk2 ada anugerah ni mlm ni… mcm tk ceria ja anugerah td…

        0

        0
        • Olga says:

          Bella Awards anugerah urban! while FFM anubgerah kampungan..
          so Miss FAKEzura pilih pegi anugerah Bella kononnya dia tu urban.. padahal lahir kat corok pekan pahang tu je dgn x habis sekolahnya!

          0

          0
        • Tonggek says:

          Anugerah Paling Hambar..berterabur. Penonton malas nak tepok.
          Sorry Fahrin, you failed. Erra okay lah. Pelakon tak patut jadi pengacara..hancurrrrr majlis. :(

          0

          0
        • K.A.A says:

          nak ikut protokol sgt kot…

          0

          0
      • nasi goreng ikan masin says:

        Nara ni dh tido dh ker x update lg result penuh FFM25, xkan 2 jer kot, Maya Karin menang tak..???

        0

        0
    • Anonymous says:

      Nara. Org takda mood nak bergossip la. Skrg semua tengah susah hati pasal lahad datu. Polis kn serang lg.

      0

      0
  2. gaga says:

    Ombak rindu yg menang kot. Suka Lisa Surihani.

    0

    0
    • Sweet minah jambu merah biru says:

      ni baru 3rd eh betol ke 3rd ni ? mungkin betol mungkin tidak….betol gak nye takkkkkkkkkkk mari kite tengok skarang…

      0

      0
      • Mira says:

        Bersama-sama Pakatan rakyat tumbangkan kerajaan zalim!!!

        0

        0
        • cintaMu says:

          Aku xfhm la dgn kaum kerabat ko ni mira, suka kutuk org xabis2. Lps tu bila buat parody pasal kerabat ko, ko tau pulak kengamuk. Bila si abby, bob lokman, artis2 lain masuk golongan ko, ko puja, ko sanjung walaupun apa yg dorang kata tu mcm lahanat!

          0

          0
        • Mira says:

          Macai Detected… Bau hanyir bila pencacai dah start nak mencacai! Pergi jilat bontot umnu! hak tttuihhhhhhh!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          kau org gila…..gila…

          0

          0
        • apa2 la labubi says:

          kot pn minat politik..sini bukan tmpatnya….cuba jadi pengundi yg bijak….bukan dgn cara cmni..masing2 ada pemikiran sendiri..so stop all ur video here la mira…sbbnya ni bukan website politik..

          0

          0
        • cintaMu says:

          Sekurang2nya aku xde la masuk blog hiburan utk promote politik mcm ko. Eh mira, klau btl la aku ni pencacai umnuuu, ko tu ape? Jilat jubor anuar ke?

          0

          0
        • Anonymous says:

          kepada mira,

          kesian mira kan..kelakar pun ade..sedey pun ade..
          try to be pH7 rather than pH1 or pH14..
          paham ke?
          kalau x paham…
          kesiannnnnn miraaaaa…
          kelakarrrrrr…
          sedeyyyyyyy…

          0

          0
        • sweet minah jambu merah biru says:

          helo mira u ni kenape marah sangat ngan umno? minah jambu pon tk marah n benci kn anwar ibrahim malah minah jambu kesian ngan dia pasal asek asek orang hentam diaaaaaa aje …..u jangan marah marah lagi ok be coolllllllllllll !

          0

          0
    • Sweet minah jambu merah biru says:

      mungkin 3rd mungkin tidak n mungkin jugak n mungkin tk mungkin tol tk…tapi bila di pikir2 balek mungkin jugak eh..

      0

      0
  3. ape ape jelah says:

    maya karin menang? lakonan dia biasa je dlm ombak rindu.. tapi kalo bagi TIZ ZAQYAH pgg watak tu, lagi menjadi.. lagi meleleh2 air mata.. tapi ok r lisa surihani tu tak mng,. belakon pun tak pandai2 agi, filem je bnyk, kualiti takde.. tak fhm mcm mane dia boleh jadi pelakon trbaik utk lagenda budak setan.. kdg2 juri ni buta, cantik je boleh mng.. yg berbakat tak nmpak…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Betul tue.. Aku pon x pham knapa lisa blh mnang dulu.. Blakon keras je. Hrap muka je cntik, bakat ke laut..

      0

      0
  4. Tiz Zaqyah aktres terbaik malaysia says:

    maya karin pelakon terbaik? biasa je dia belakon dlm cite ombak rindu tu.. tapi kalo TIZ ZAQYAH yg pegang watak tu, aku ase lagi menjadi, lagi meleleh2 air mata.. tapi ok r lisa surihani tu tak menang ape2.. filem banyak, tapi masih tak pandai belakon, kualiti takde, cube bagi dia watak sedih, tak leh punye.. tiz zaqyah je yg bagus.. cmne r dia boleh mng pelakon terbaik utk filem lagenda budak setan, tak faham aku ngn juri2 ni, buta ke, asal cantik, popular je.. boleh menang..

    0

    0
  5. Anonymous says:

    Lisa berlakon takda jiwa..

    0

    0
    • nina says:

      nape aku rs lisa ok je…dulu mmg lar kayu, tp skang de improvement la jugak pd aku…dlm istanbul aku dtg aku rs die ok je…ombak rindu pon boleh tahan r…mungkin pendapat org lain2…

      0

      0
  6. dah asyik dia jek belakon filem…jadi bagi jek la dia menang,,,
    thun lepas Lisa jer berlakon…tahun nie yana samsudin jek berlakon muak aku tgok..konfem dia menang pelakon filem wanita popular..pelakon filem wanita terbaik..hahhahah

    0

    0
    • selamanya says:

      mig mmg cenggitu..pelik betul strategi dorang..asyik dok guna pelakon yg sama sampai muak..sam, lisa n sekarang yana..tapi aku rasa yana berlakon better dari lisa kot..erkk

      0

      0
  7. lantak ar says:

    aku tak suka tengok cerita melayu kat pawagam…melainkan kalau memang best….kalau setakat nak masuk panggung membazir duit jer

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Wow.. ini lagi penting dari apa yang terjadi di Sabah skrg? Nice one…. #dissapointed

    0

    0
    • Bebal says:

      So, apa yg ko harap Nara tulis dalam blog dia???? update psal Lahad Datu sepanjang masa ke?? atau ko nak suruh blog ni berkabung? hello ni blog hiburan la…. kalau nak suruh nara update psal Lahad Datu tu AmazingNara bau btol bukannya beautifulnara…. sengal btol

      0

      0
  9. dida says:

    Saya tak faham kepada sesetengah yang memberi komen tiada masa untuk bergosip…ironiknya ada masa untuk melayari blog ini

    0

    0
  10. aku says:

    yang penting faizal hussein menang!!!!! best giler..kalu pekin menang pelakon pembantu pon best gak. rase nak sepak jer muka dia jd cikgu bakar dlm bunuhon…menjadi betul..maya karin?? ntah, ombak rindu buat aku rasa mual…nasib download jer…

    0

    0
    • sweet minah jambu merah biru says:

      Faizal memang best !!!

      0

      0
    • Anonymous says:

      Aku pon download je. Nsib baik x gi tgk wyang.. Tak pham aku bila org kata best cter ombk rndu, smpi mnangis2 bagai.. Aku tgk, ermm mngantuk lg adalh.. Novel lg best dr cter..

      0

      0
  11. […] Keputusan Terkini Siaran Langsung Festival Filem Malaysia Ke 25 (FFM25) (34) […]

    0

    0
  12. kentot kuar taik? apa kes...prottt says:

    bunohan menang??? jom kita pakat ramai2 bunoh si abg nara hitam bontot kuali tuh sbb selalu x study dulu, main sesuka ati je kuar statement sendiri….

    cite ARGO lagi best…fake movie but real mision…i like

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Sengal <- Ada aku minta dia update ALL THE TIME ke? Ada? Lek bah kau.

    0

    0
  14. lala says:

    aku suka shafie naswip menang. semoga dia terus memilih berlakon filem berkualiti sahaja dan tolong jgn jadi artis resident MIG. hancur kerjaya

    0

    0