Written by AbangNara | April 5th, 2015

Sekarang ini, siaran langsung Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2014 sedang ditayangkan di kaca televisyen menerusi saluran TV3. Pastinya jutaan rakyat Malaysia di dalam dan luar negara sedang khusyuk menonton anugerah berprestij ini. Abang Nara akan kemaskini keputusan terkini ABPBH2014 untuk tatapan anda. Sama-sama kita nantikan.

keputusan abpbh2014

1. Artis Baharu Lelaki Popular – Hafreez Adam
2. Artis Komedi Wanita Popular – Didie Alias
3. Artis Duo/Berkumpulan Popular – Akim & The Majistret
4. Pengacara TV Lelaki Popular – Datuk Aznil Haji Nawawi
5. Penyampai Radio Wanita Popular – Fara Fauzana
6. Kategori Online Personaliti Popular – Faiz Dickie
7. Pelakon TV Lelaki Popular – Shah Iskandar
8. Artis Baru Wanita Popular – Ayda Jebat
9. Penyampai Radio Lelaki Popular – Johan
10. Pengacara TV Wanita Popular – Neelofa
11. Gandingan Serasi Di Layar Kategori Online – Zul Ariffin & Ayda Jebat
12. Pelakon TV Wanita Popular – Nad Zainal
13. Artis Komedi Lelaki Popular – Abam Bocey
14. Artis Lelaki Stailo Kategori Online – Zul Ariffin
15. Pasangan Selebriti Romantis Kategori Online – Awal Ashaari & Scha Al Yahya
16. Penyanyi Wanita Popular – Adira
17. Pelakon Filem Lelaki Popular – Shaheizy Sam
18. Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat – Tan Sri Dato’ SM Salim
19. Artis Paling Kontroversi – Sharnaaz Ahmad
20. Penyanyi Lelaki Popular – Akim
21. Pelakon Filem Wanita Popular – Siti Saleha
22. Artis Wanita Stailo – Datuk Siti Nurhaliza
23. Bintang Paling Popular 2014 – Shaheizy Sam

20 responses to Keputusan Terkini Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2014

  1. anonym says:

    pengacara tv popular tak dak org lain ka,meluat sungguh,baguih tak mana pon tak tau la sotong kartua

    0

    0
  2. Ayu Azlianie says:

    Perasan tak nur fathia tersalah cakap 3 kali semasa digandingkan bersama Zul Ariffin?first masa dia ckap ABPBH dah bertahan selama 25 tahun,sedangkan msa mula2 Amy mastura ckap dah 28 tahun bertahan kan? Kedua,dia tersalah ckap Anugerah seterusnya.dan ketiga paling teruk belum britahu Anugerah yg seterusnya dah ckap’tiap2 tahun dia selalu tapau pastu sebut nama Fara fauzana.Adeh…Kompom minggu depan masuk Melody Pasni jawablah fathia Ooiiii….

    0

    0
  3. cik lynn says:

    Yeayyy..sarabanon menang..tahniah!

    0

    0
  4. waklu says:

    Yang penting zizan kalah…:)

    0

    0
  5. Anonymous says:

    yang menang banyak artis artis yang sering muncul di tv3, yang popular 2014 dan berbakat hanyalah johan raja lawak, akim, dan shaeizy sam

    0

    0
  6. zaza says:

    1) Hafrezz Adam? ada sesapa kenal dia ni? cmne boleh menang ni? nmpk sgt undi diri sendiri
    2) thniah kak didie. bukti lepas bertudung tk menghalang populariti akak smile emoticon
    3) thniah akim. ko menang pon sebb lagu mewangi ko tuh.
    4)thniah pak nil. menang lagi. masuklah bertanding smpai tua kerepot. insy menang lagi.
    5)thniah kak fafau. nk tnya, penympai radio wanita lain xda yg boleh lawan fafau ke? nmpk sgt korang xda “sesuatu” yg ada pd fafau.
    6)thniah faiz. harap lepas ni tukarlah nama hujung tu. xsedap aq baca. bunyi macam konek.
    7)thniah shah. ko mmg layak. lama dh aq tunggu ko menang.sesuailah ko kalahkan zul arifin si taste makcik makcik tu.
    8)thniah ayda jebat. ko memang layak sebb ko xsombong dgn peminat. walaupun ko gedik tp aq suka tgok lakonan ko.btw, mana adik ko fina jebat? dia tu dok selfie 24 jam tp kerjaya nth kemana.
    9)thniah johan. ko mmg layak. bro, bila nk berlakon filem ? keluarlah d konti tu sekejap. kitorg rindu giler kt filem kau.
    10)thniah neelofa. at least ko buatkan fafau bawak balik 1 trofi je.kikiki.
    11) thniah Zul Ariffin & Ayda Jebat . ramai kata ayda menang sebb zul. tp aq kata, zul menang sebb ayda. sbnrnya kalaw drama rindu 200 tu gandingan zul dgn pelakon wanita lain,org xpndg pon. sebb ayda buatkan watak dia jadi gila babi kurang ajar tu sebb smpai skrg org ingt.
    12)thniah nad zainal. sbnrnya aq pon pelik cmne ko boleh menang padahal saingan ko bukan calang2 pelakon. ko pon xabis2 pasal kisah playgril ko tuh. sah undi diri sendiri.
    13)abam menang? WOW. sgt2 tk sgka. thniah abam. aq minat giler dgn ko. sape kata dy menang sbb undii diri sendiri sukati korg lah. yg pasti aq taw abam mmg ada peminat dy tersendiri.

    p/s: yana samsuddin xmenang? pelik.

    0

    0
    • Anonymous says:

      ko ni minat gila kat ayda jebat no…sori la xminat ayda jebat..bagi aku ayda jebat bukan gedik je tapi gatal merenyam..malu la tengok dia berlakon peluk2 zul tu..
      memang patut pon, izzu islam xmau bersentuhan dengan perempuan start berlakon cerita suami sebelah rumah tu..mungkin sbb kena berlakon dengan ayda jebat tu la..

      0

      0
  7. hadi says:

    Tahniah Mohan menang penyampai radio abph14.
    Tapi yg tak sedap mata tu…cuim multi dgn isteri dikhalayak ramai dan penonton dirumah.
    Suami isteri pun Ada batasnya diluar rumah.
    Awak tu public figure,nanti Anak mudah kita terikut2.
    Janganlah jadi trend coz itu bukan budaya kita.

    0

    0
  8. Eeew says:

    Eee meluat tgk muka Syatilla bila Camera zoom muka dia .. Ngan kunyah mulut mcm lagak bangga la ye. Syok sendiri!

    0

    0
  9. Siti Jarum says:

    Tiada bezanya ABPBH dgn anugerah2 lain di Msia. Populariti artis bukan berdasarkan bakat dan kualiti nyanyian / lakonan / hasil kerja tetapi lebih kpd popular kerana gossip murahan dan pengundi muda yg entah apa2 ( undi berdasarkan rupa tampan / cantik ) . Rosak industri hiburan Msia. Apabila artis berbakat tak diiktiraf , yg popular hanyalah artis murahan. Well….who cares!!!

    0

    0
  10. Teddy Bear says:

    ada yang tak patut menang pun menang

    0

    0
  11. wawa says:

    Mana Aaron Aziz????

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Kesian noradanish tak pernah lagi menang trofi.

    0

    0
  13. man krawit says:

    Keputusan tak adil..kebanyakkan artis top ade yg tak disenarai..artis pesam kuku cenderung undi sendiri dan menang..patutnya ambil kira rangking filem atau drama dan lagu di pasaran..elak drama atau filem tak laku tapi artisnya mengalahkan artis2 hebat yg punya ranking terbaik dlm pasaran!

    0

    0
  14. myo moyo lo says:

    yg menang sebab kerjakeras undi diri sendiri..kesannya yg top meletop bungkus..yg pesam2 kuku pula menang..mana dia Lisa Surihani, Aron Aziz dan Zul Arifin yg drama meletup di TV cinta 200% nama pun tak de dlm senarai pelakon drama lelaki tv..jdi abpbh macam dah tak relevan cuma nyakitkan ati je..

    0

    0
  15. kiki lala says:

    ello hi,,memuaskan hati gue,,ni asyik asyik menang mukem org org yang dah basi kat tv,,macam tak de pelakon berbakat lain,,asyik asyik muka yana shamsuddin muke yang sama juga..bosan,,,tapi yang penting adira dan stacy menang yeeeyyyy…..
    ada kukisah,,artis lain boleh keluar dari industri hiburan tanah air..kerabat gue tak minat nak tengok….hitam legam

    0

    0