Written by AbangNara | November 5th, 2011

Semalam telah pun berlangsung majlis penuh gilang gemilang Anugerah Skrin 2011. Namun sayang kerana gandingan Ally Iskandar dan Rozita Che Wan kurang menjadi. Rozita Che Wan bagi Abang Nara terlalu mengikut skrip sehingga Ally mati kutu cuba berinteraksi dengannya. Tapi tak apa, biasalahkan awal-awal jadi pengacara. Tak gitu?

keputusan penuh anugerah skrin 2011

Kepada yang tak sempat menonton, Abang Nara bawakan kepada anda keputusan penuh Anugerah Skrin 2011. Paling menarik sudah tentu kemenangan drama Juvana yang mengalahkan beberapa drama pilihan yang lain. Sebentar lagi Abang Nara akan uploadkan gambar red carpet Anugerah Skrin 2011.

Kategori Drama

  1. Drama Terbaik – ‘Sanggul Beracun’ – Sabri Yunus
  2. Pelakon Lelaki Terbaik Drama – Eman Manan, ‘Janji Syurga’
  3. Pelakon Wanita Terbaik – Umie Aida, ‘Airmata Nur Salina’
  4. Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik – Allahyarham Faizal Yusof, ‘Jangan Hantar Aku Ke Neraka’
  5. Pelakon Pembantu Wanita Terbaik – Elfira Loy, ‘Kum Kum’
  6. Pengarah Terbaik Drama – Sabri Yunus, ‘Sanggul Beracun’
  7. Lakon TV Terbaik – Sabri Yunus, ‘Sanggul Beracun’
  8. Drama Rantaian Terbaik – ‘Juvana’, Filmscape Sdn Bhd
  9. Drama Komedi Terbaik – ‘Geng Surau’
  10. Videografi Terbaik – ‘Sanggul Beracun’, Balang Rimba Sdn Bhd

Kategori Filem

  1. 1. Filem Terbaik – ‘Magika’, KRU Studio
  2. Pelakon Lelaki Terbaik Filem – Remy Ishak, ‘Cun’
  3. Pelakon Wanita Terbaik Filem – Siti Sharifah (Eja), ‘Janin’
  4. Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik Filem – Sidik Hussin, ‘Karak’
  5. Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Filem – Nadiya Nisaa, ‘Cun’
  6. Pengarah Terbaik Filem – Osman Ali, ‘Cun’
  7. Lakon Layar Terbaik Filem – ‘Aku Tak Bodoh’, Erhan Baharudin / Sujin Lee

Kategori Penerbitan Dalaman

  1. Rancangan Dokumentari / Majalah Terbaik – ‘Suatu Ketika: Ep YuenYuet Leng
  2. Rancangan Bual Bicara Terbaik – Selami Jiwa: Dato’ Fadzillah Kamsah
  3. Rancangan Hiburan Terbaik – Maharaja Lawak Akhir
  4. Rancangan Muzikal Terbaik – Shout Awards 2010
  5. Rancangan Realiti Terbaik – Showdown 2011: Top 12 Show
  6. Laporan Khas / Berita Terbaik – Buletin Utama, ‘Pengemis Terhemat’.

Anugerah Khas

  1. Anugerah Yasmin Ahmad – Syamsul Yusof
  2. Anugerah Artis Harapan Pantene – Fazli Daniel Ali, ‘Yang Terpuji’

Apa pendapat anda tentang Anugerah Skrin 2011 semalam? Best or tak best?

44 responses to Keputusan Penuh Anugerah Skrin 2011 (ASK2011)

  1. noknokgorgeous says:

    better than last year .. performance sumer mantap :)

    0

    0
    • kimainie says:

      menyampah sgt2 tgk si RCW jd pengacara.. Spoil trus mood…. langsung x de keserasian.. tuelah nak sgt yg bajet hot, last2 majlis jd hampeh.
      ally plak cuba wat lawak tp x de saper yg gelak…
      persembahan artis2 p0n cam hempeh.. rasanya last year lg okey..

      0

      0
  2. Wish says:

    boring gla…

    0

    0
  3. hunnysusu says:

    sangat x menjadik..aundience mmg nmpak sgt boring…sangat x best…baju da glamss sume tp x berseri langsung majlisnye…langsung x de bacaan al-Fatihah untuk arwah artis2 yg mndapat penghargaan…sedih tgk majlis yg dikerumuni majoritinya adalah beragama ISLAM x sensitif dgn sume ni….

    0

    0
  4. suarezpoyo says:

    best apa…mcm palat je…

    0

    0
  5. aku gadis says:

    ok laaa dari vanidah tahun lepas…

    0

    0
  6. no name says:

    Dull sket..smpai tertdoo dpn tb.hrp boleh improve lg thun dpn

    0

    0
  7. klon says:

    bosan sangat2..

    0

    0
  8. lin says:

    mcm hampeh….boring tgk nye….

    0

    0
  9. aku hantu TV says:

    seyes boring !!
    ally wlpun aku bosan tgk dia jer jd pgcara, tp x de la smapai wat aku leh tertido..kesian..digandingkan dgn rozita che wan, muka cantik, baju gah ditaja sume..tp bab mengacara mmg hancus…
    as conclusion:: ASK taun ni x nmjadi wlpun pakai tab bagai..
    sori..thumbs down !!

    0

    0
    • aku hantu TV says:

      meh nk tambah cket ag, aku ase lau Sarimah Ibrahim or Kak Engku or Sharifah Shahira jd pengacara, mmg gempak gler..mmg fresh sgt, x pyh ikut skrip..
      lagi satu, cantik x smstinya ade umpph bab mngcara..
      sesuatu mjlis depend pd pengacara lau nk happening ::
      peace >.<

      0

      0
  10. miszejum says:

    Tertido dpn tv smpai kol 1 pg bru bgun,,wuwuwu,,,sume org dlm dewan snyp je..tepuk pun x gemuruh.. Mcm time convo plak dok snyp2..huhu
    time convo pun x cmtu..Wuwuwu~~

    0

    0
  11. kesah? says:

    bang nara oi. nak tgk gambo retis je nih (-.-“)

    0

    0
  12. CMRatu says:

    hehe… ally rendah sgt berdiri sebelah rozita.. :)

    0

    0
  13. sanggul beracun says:

    dok best lansung,alahai rozitak che wan mengacara hampeh betul,muke mcm hantu,takut gile nengoknye..baju yang dia pakai terlampau ketat sangat,sampaikan se`eh ak tgoknye..dahla yang hazlin husin gune iPad lansung x reti…lain kali carilah pengacara yang dah berpengalaman.!

    0

    0
  14. zee says:

    taun nih punye, mmg xbesh sgt laaa…
    1. Penari yg menari lagu yg di nyanyikan oleh black dan lan Typewriter, xberape nk kena.
    2. Pengacara yg disampaikan oleh RCW, agak sedikit kekok.
    3. Penggunaan iPad yg xbape nk sesuai dek kerana ade beberape kali stuck.
    p/s: the conclusion is…..boleh improve kan lagi.

    0

    0
  15. idah says:

    boring giler
    .pengacara membosankan
    suasana hambar
    buat malu je tak pandai guna ipad

    0

    0
  16. Nini Mohd says:

    tak best. hampeh. boring.
    RCW sangat kaku, terlalu ikut skrip. muka pun kelat semacam, kontrol ayu jer lebih.
    pakaian pun tak sesuai, ketat giler, macam tak boleh bernafas pun ada.
    eh, lebih pulak kutuk. muahahaa~
    ape2 pun, memang terlelap kejap tengok ASK nih.

    0

    0
  17. Senoritaduri says:

    Kalo setakat macam nie punye majlis..xbuat rehearsal pon xpe. Macam cincai jer aku tengok. Sume xkena. Ally macam biasala dengan kepoyoannya, cik ta plak kekok giler, gagap. Nie anugerah prestij kot, tv3 sepatutnya pilih yang terbaek. Bukan pilih orang yang baru nak belajar, pastu terus bagi tugas besar. Xsesuai okeyhh?

    Xpayah nak iPad-ing sangat laaa.. Grammy award pon still koyak kertas lagi. Kelasss ok.

    Credit to jack victor. Dress lagi sopan Dari artis melayu yang lain.

    0

    0
  18. kaki says:

    ak pelik…jacklyn victor tutup kaki dye dgn seluar…tapi alyah…ambik kau…terbukak kaki…

    0

    0
  19. NenekPenne says:

    suara rozita tak sesuai jadi pengacara tak ada umpph..
    lawa tak semestinya best..baik lah kak engku dgn sharifah shahirah tu… tu lagi best okay!!!

    0

    0
  20. x best says:

    ASK x best!!! suma nmpk x jadik… pengacara, penyampai, nyanyian, konon nak canggih guna ipad tp hampeh artis x pandai guna…. aku lak yg malu bg pihak diorg… seyes aku toleh blakang coz x sanggup tgk dyorg x pandai guna… huhuhu… lain kali guna sampul kertas jer la yer… grand apa… kesimpulannya, aku sambung gi tgk citer korea dr tgk ASK…. ;-P

    0

    0
  21. mummy says:

    x sesuai lgsung srg tiggi srg pendek,rcw lak control cun je lbh geli lak tgk.mmg x best.

    0

    0
  22. As says:

    amboi bab komen…semua korg ajer la yg betol…klu ad yg kurg bg la cara nk tngkatkan…hampeh…memg ni la cr org melayu…yg teruk diteruk2kan lg so cnfrm la smpai bile2 pon xder peningkatan…huuh…..

    0

    0
  23. tv2345 says:

    ASK2011..palingggg benggappppppppp gelirrr

    hostt yg xsesuaiiiiiiiiiii….bedak berkilooo kat muka RCW..

    apalah tv3 ni kan ramai lg yg bole jd host…paling teruklahhh 2 ekor ni…

    napelah xamik..azlee senario ke..neelofa ke…

    0

    0
  24. payung says:

    rasanya ASK tahun ni serba tak menjadi. setuju dengan x best. sume tak menjadi. cik ta dan ally tak serasi, artis yg nak bagi trofi kt pemenang tu terkejar2 macm tak rehasel pon ada, persembahan bosan gile kecuali persembahan penutup.. huhu..

    0

    0
  25. lila says:

    memang x best..hambar ja…tepukan pun bgs g pukul nyamuk kuat g mungkin tepukan…

    0

    0
  26. Chicken says:

    Boring sungguh….rozita macam vampire….wats t point ambik dia???she so stiff macam patung…n then guna iPad to announce the winner…so poyo…..FAIL big time!!!

    0

    0
  27. borneo girl says:

    aq hrp sgt la agar gov sekat terus artis yg seksi sgt ni x mengambar islam langsung walaupun msia ni negara islam,malu ngan jac vic pakai lg elok dr org islam hei

    0

    0
  28. adi qalam says:

    mau banyak imrovment,,,, system audio masuk ke tv kurang menyerlah,ag best konsert jom heboh,,, penggunaan i-pad x berkesan sngat,anugerah oscar pon hanye gn sampil surat jer,lagi praktikal,x buat malu org yg tukang baca nama pemenang,,,macam sengkek x ckup bajet,mic untuk pembaca anugerah just 2 jer,yg naik sampai 3,da berebut mic tu…. RCW x mampu idopkan suasana,si Ally plak bertungkus lumus nak idopkan suasana,tp x mnjadi….kalu kat dewan nampak boring,lagi yg kami tgok kat tv,,,huh

    0

    0
  29. Paris Hilton says:

    my opinion,i rase RCW boleh improve tp dia terlau kontrol sangat,”comfort zone, takut klau kuar dr comfort zone nnt dia dah nampak x cantik,so dia terlampau kontrol cantik cos maybe kecantikan paling penting bg dia,bhahaha!Ally klau setakat nak jadi pengacara rancangan tv boleh laa but not such a big award mcm ni!!overalll x best okay….next time klau nak sangat muka cantik jadi MC amik je neelofa,i think she can handle it cos she iz beauty with brain…..

    0

    0
  30. nana says:

    Anugerah skrin semalam mmg hambar, honestly kebolehan utk berorator mmg x ada pada RCW..in addition gandingan beberapa penyampai anugerah serba x menjadi kecuali rosym nor & shaheizy sam, yg sadis lg, guna ipad nak announce pemenang…adooooiya,public x kan salute la penggunaan ipad during the event,sebaliknya pengisian sepanjang anugerah tersebut LOL

    0

    0
  31. sapa-sapa pon bole.. says:

    Artis Malaysia…bukan nak kata la…. Bakat tak semana hebat, gaya…tingkah laku…lagak…..mengalahkan artis international… Semua aku nyampah… Baik dri pengacara pendek (yg konon buget hensem), pelakon juvana… (yg baru setahun jgung belakon…dh ckp mcm menang Oscar)… apa pon x bolehh…. Boleh blah adalaaaaaa…….. Kontrobversi ja lebih….apa pon xdak sebenaqnya….

    Dan, ASK…buat aku nyampah… Nak tunjuk grand konon..pakai Ipad… Tpi, hbis kelam kelibut… Buat org bosan ja….tnggu….. Baik layan Korea…

    0

    0
  32. junjun says:

    gandingan pengacara yg tak menjadi….

    0

    0
  33. wateber says:

    ASK – anugerah saham ke neraka

    0

    0
  34. ape pon xbleh~~ says:

    Kpd pminat Fazli Daniel Ali, bleh like
    fanpage adik Fazli di http://www.facebook.com/FazliDanielAli
    tq.

    0

    0
  35. makcikcantek says:

    setuju rata2 mengatakan kan Anugerah Skrin tahun ni hambar..membosankan…dengan pengaca baru yg langsung tiada pengalaman agaknye…adess kemudian skrin d tv yg asik nampak kepala org n badan lalu lalang…ape lah masalah kamera kali ni…show terbaek Azlan & Black…yg lain adesss…seksi2 kalo sedap xpe…yg pelik lagu nye d Radio sedappp je dgr…penyampai hadiah yg dganding ngan dang suria tu buat malu je…merapek hape ntah…dah la org sponsor ipad pastu duk bising hang2 plak…cammon!!!! x pro sungguh…kesian dang suria…apa2 pun tahniah buat SABRI YUNUS~!!

    0

    0
  36. perak says:

    Eleh….korang ni memang tau nak mengutuk jer… macam la pandai sangat… porahhhhhhh……

    0

    0
  37. maslina maidin says:

    saya minat rcw dlm lakonan beliau ada umpph gitu tapi sayang bidang pengacaraan tidak menojol rcw agak kaku dan tidak petah berkata2 seperti pengacara2 sebelum ini soo.kalu ada minat dan kesungguhan rcw kena improve lagi ky..

    0

    0
  38. nida says:

    persembahan last pon best sebab keempat2 lelaki tu. tapi yg pegi masukkan si fathia, liyana jasmay, kilafairy tu sume2 menyanyi macam.. erk, wth? bagi peluang ar? kelakar k, korang nyanyi..

    as for RCW, she should not accept the offer at the 1st place kalau die fikir risiko karier die lepas ni. mungkin sebab die cantik, so die rase orang boleh maafkan kot… kot.

    0

    0
  39. ana farhana says:

    Anugerah skrin 2011 memang memalukan…pilihan pengacara memang tak bijak..dengar namanya saja dah tau dia takkan boleh mengacara…membosankan..!!…nampak mcm nak menonjolkan artis2 cantik je di atas pentas ..muka cantik belum tentu dpt menghiburkan org lainlah klu dalam pertandingan ratu cantik…..yg xleh nyanyipun nak nyanyi jugak…suara hampeh…tolonglah jgn malukan majlis berprestij dgn menampilkan bakat2 setahun jagung ni..penonton pun malas nak tepuk tangan…..

    0

    0