Written by AbangNara | December 25th, 2010

gambar red carpet anugerah skrin 2010

Walaupun tak sempat nak menonton Anugerah Skrin 2010 secara live, kami dengar-dengar yang majlis tersebut berjalan dengan penuh lancar. Host ASK2010, Awal Ashaari dan Vanida Imran pun not bad jugak dengarnya. Nantikan gambar red carpert Anugerah Skrin 2010 sebentar lagi. Kami updatekan untuk anda keputusan penuh Anugerah Skrin 2010 (ASK2010) terlebih dahulu untuk anda.

Senarai pemenang Anugerah Skrin 2010:

Kategori Filem

Filem Terbaik: Muallaf

Pelakon Lelaki Terbaik Filem: Bront Palarae (Belukar)

Pelakon Wanita Terbaik Filem: Sharifah Amani (Muallaf)

Pengarah Terbaik Filem: Yasmin Ahmad (Muallaf)

Pelakon Pembantu Wanita Terbaik: Fazura (Pisau Cukur)

Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik: Aaron Aziz (Evolusi KL Drift 2)

Lakon Layar Terbaik Filem: Shamsul Yusof (Evolusi KL Drift 2)

Kategori Drama/Drama Bersiri/Drama Komedi Bersiri

Drama Terbaik: Antara Garisan

Pelakon Lelaki Terbaik: Fauzi Nawawi (Sebelum Akhirat)

Pelakon Wanita Terbaik: Norkhiriah (Antara Garisan)

Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik: Azma Aizal Yusoof (Antara Garisan)

Pelakon Pembantu Wanita Terbaik: Fadilah Mansor (Sebelum Akhirat)

Pengarah Terbaik: Murali Abdullah (Sebelum Akhirat)

Lakon TV Terbaik : Shahrul Ezad Mohamedin (Antara Garisan)

Drama Rantaian Terbaik: Nur Kasih

Drama Komedi Terbaik: Simpang 3

Kategori Penerbitan Dalaman

Dokumentari atau Majalah Terbaik: Epik Suatu Ketika (Laskar Senoi) (Astro Prima)

Bual Bicara Terbaik: Isu Khas Gaza Palestin Kami Bersamamu (RTM)

Rancangan Muzikal Terbaik: Anugerah Juara Lagu 24 (TV3)

Rancangan Hiburan Terbaik: Anugerah Bintang Popular

Rancangan Realiti Terbaik: Showdown 2010 Episod 10 (8TV)

Laporan Khas/ Berita Terbaik: Aduan Rakyat Berbumbung Langit (TV3)

Videografi Terbaik: Datang Bulan

Anugerah Yasmin Ahmad: Shaheizy Sam

58 responses to Keputusan Penuh Anugerah Skrin 2010

  1. eliz says:

    shamsul menang lagi? urghhh

    0
    0
    • http://kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

      sharifah amani cantas lisa malam td…. anyway sh amani mmg superb for me…… mmg layak pon, lagi pon kan dia sanggup botakkan kepala dia dalam filem tuh…..

      0
      0
      • hyde says:

        even saya tak ske sangt ngn amani, tapi die mmg ader talent. try tengok dier dlm ‘oh yeah’ . dier better thn lisa tp lisa more adorable and charming.

        0
        0
  2. gosipgurl_fea says:

    tahniah kepada semua pemenang! semoga industry hiburan tempatan akan lebih maju ^_^

    cute tgk D.D dgn Syamsul yusof time atas pentas, mcm nak bersalam pun ada ;p

    0
    0
  3. SYAMSULpunyerKAWAN says:

    LAYAK KER SYAMSUL MENANG? AKU TAK NENGOK LAGIK CITERK TUH?

    0
    0
  4. mamalovesyou says:

    wah yang best ex gf bagi anugerah….suka2 moga2 cinta kembali bertaut…..

    0
    0
    • http://wearetheslave.blogspot.com/2010/11/perihal-wanita-penghuni-neraka.html says:

      cinta artis ni hanya untuk sementara jer….. susah nak kekal…. yang mana kekal tu mmg alhamdulillah….

      0
      0
    • Toblerone says:

      mmg best x-gf bg hadiah.. tp tak mo lah bersatu kembali… tak sukerrrr…

      0
      0
    • kurus says:

      tk payah lah kembali bertaut..
      shamsul boleh cari yg lain

      0
      0
  5. strawberry says:

    betul2..time tu ak dh target dh..mesti syamsul menang laa.. n yg akn kasi anugerah pulak diana..hahahaa..tpi sikap dieowg profesional..okay laa..

    lg satu..pengacara nyer pada mula2 jer yg agak meriah..lebih2 lgi awal dpt menarik perhatian ngan lawak lucu nyer..cume di hujung2 tu..dh kemabli suram..

    yg last..taw laa korg tu artis..klu dh artis nk kene ikut tema..tapi xyah laa nk terdedah sne cni cgt..malu laa..rmai lgi artis2 yg ikut tema tapi sopan gakk..mcm lisa,tiq,eja,era..kan napak sopan manis.. haishhh..

    0
    0
  6. hyde says:

    sukenyer saheizy sam…… dpt gak aku tengok muka dier mase dlm citer PA’E dlu. tv3 patut ulang citer tu. sedih sangat last dier… sape ader cier tu? upload ar kat youtube..

    0
    0
  7. aku.x.bersalah says:

    aku tgk tang pakaian lagi teruk dari oscar award lagik…

    0
    0
  8. kak gemox says:

    akak tompang hepi, pelakon idung pelepah klape seripah amani menang best actres. Mmg layak kat dia bkn kat lisa suri yg kate beauty wit brain tp belakon kejung!

    0
    0
  9. Ojie says:

    Setuju

    0
    0
    • aku je says:

      betul2! aku suke lisa sbb die pndi bwk diri. tak terdedah sane sini.. tapi klu bab lakonan, mmg aku setuju sgt klu amani yg dpt sbb die kualiti lakonan die mantap. mcm fazura. aku suke tgok diorg berlakon. :)

      0
      0
  10. ayoyo says:

    kak gemox tuh anti lisa ea..huhuu…poyo jer ko kan…nama pon gemuk…orgnyer pon grenti gemok…!hahaha

    0
    0
  11. silentgirl says:

    comel gle mia sara, lisa n sein..hehehe! tp mmg drama die xsekuat drama nur kasih utk menang drama rantaian terbaek..adamaya is like very simple drama with less conflict as compared to nur kasih..gud job nur kasih. mane remy ishak tp? tp i ske la performance musical terima kasih cinta tu. about the host..vee is just okay..tp xtau nape xske nengok awal ashaari..mcm over pon ye..anyway congrats to all winners. dorg menang pon sbb kualiti kerja dorg dinilai oleh golongan profesional..kte ni tgk dr aspek plakon n jlan cerita je utk nilaikan ssbuah filem or drama…d rest, we dun even know d flow of making the film or drama..ok what industri hiburan kat msia ni..

    0
    0
  12. risya says:

    suke tgk mia, lisa and sein…

    dress lisa cantiiiiiiiiiikkk..like it~~

    yes, fazura menang jugak tp x dtg plak…

    gewdix die pun tp x mcm fasha yg penuh dgn kontroversi…

    u r great fazura~~

    0
    0
    • hyde says:

      fazura gediks with brain. tak buat org menyampah tapi lucu cam reese dlm legally blonde. plus, she speaks inglish very fluently.. fasha gedik menjeng and looks stupid.

      0
      0
      • aku je says:

        aku tak suke tgok fasha tu. da la rampai suami org dgn kegedikan nye! suami aku pun die nk kaco!

        0
        0
      • risya says:

        yeahhh~~

        betul2..

        gewdix fazura x buat kiter menyampah pun…

        paling suke tgk fazura dlm filem PISAU CUKUR

        comeeell sgt…

        10000x comel dr fasha..

        0
        0
    • Erin says:

      love Fazura too..

      0
      0
  13. LuLa says:

    papepun suke lawak Datuk Aziz Satar, gler pedas. kenyang kateny.. hahahaha

    0
    0
  14. strawberry says:

    bgi aku laki sume tetap cool n macho..hahahaa..
    tapi yg ppuan..ishh2.x taw laa..tapi bnyk pic nie..ak suke yana..bju die cntek cgt..erra,ziela,ngan pic no 8 tu..spe nama tahh..pkai bj oren tu..kan napak sopan ckit..sejuk mata memandang..

    0
    0
  15. SRi says:

    Anugerah Yasmin Ahmad: Shaheizy Sam menang nie anugerah apa sebenarnya?!
    **sorry–aku takde dekat Malaysia sekarang. So, aku tak tengok Live dalam kata lain tak tahu apa-apa.
    **congratez to all winners!!kepada yang tak menang tu janganlah pula mengamuk lagi. Ni Anugerah Skrin–bukannya ABPH!Hahahhahha *chillx* X)

    0
    0
    • hyde says:

      klu tak ssilap, anugrah tu untk artis paling cemerlang alah mcm kt sek dlu ader anugrah plajar cemerlang… tapi tak tau base on what. mungkin roughly kot…

      0
      0
    • SWEET says:

      FOR SURE SAM KENA SAY THANK YOU TO DAVID TEO KERANA LAKONAN SEBAGAI HERO ADNAN SEMPIT MEMBUATKAN SAM JADI PELAKON PALING CEMERLANG. TAHNIAH SAM!

      0
      0
  16. mayang sari says:

    tp anugrh skrin semalam cm da yng xkena je.
    da yg xptot meng pown blh meng.tp pape pown congrate 4 the winner

    0
    0
  17. jane says:

    baju lisa akan lebih cantik kalau kat lengan tu letak ropol2 ke instead of tah ape benda berjurai camtu….

    0
    0
  18. saje-saje says:

    smlm anugerah skrin hambar…gandingan pengacara mcm xkena…vee, masih terlalu awl tuk dier handle rancangan bsr n live lg…nmpk nervous..kadang2 tersangkut bler ckp sbb nk fikir ayat…kene byk belajar lg…btw, awal ashari ok, cume kadang2 cube nk buat lawak, tp x berapa jd…nasib baik byk diselamat kan oleh penyampai anugerah yg bole thn kelakarnye….persembahan pn xde yg umpph, sume biase2 je…yg awl2 tu jac, adbah noor n noryn tu mcm berlumba2 nk tunjuk sore paling high….hah, satu masalah ketara MIC tuk org persembahan x dgr..background music kuat,habis tenggelam sume sore anuar zain, noh hujan, mizz nina n etc…. para pemenang setakat ni sume nmpk deserve la…overal 3/5 star….keep it up….bole buat better lg next year…

    0
    0
  19. nazario says:

    ye ye ye… fazura nor khiriah aaron aziz menang

    0
    0
  20. Markonah says:

    Saya dok tgk sharifah amani dan adik dia pki tube?! Tp tgk mak dorang pki jubah…. Ape nk jadi laaaa :|

    0
    0
    • silentgirl says:

      hehehe…agk la. mak die x tegur ke eh? ank mude2 lagi..tp da tayang2 body..mcm pelik ble mak bjubah bagai, tp anak sexy x ingat..n its really awkward when u on d stage n ask for doa’ (prayer) for sum1 but then u wore like a hmmm…finished my word pls,,heheh!

      0
      0
  21. aja chocolazy says:

    aku tak puas hati shamsul yusof xmenang pengarah terbaik.. . . .

    0
    0
    • abc says:

      yasmin menang yg asia amende tah tu… selaku pengarah terbaik…
      kalo shamsul menang mmg xreti menilai ah…

      0
      0
  22. mek qlate says:

    iman xdapat di warisi…tapi iman dapat di contohi=)

    0
    0
  23. http://tahiyyatalqulub.blogspot.com/2010/12/bagaimana-allah-mencipta-alam-semesta.html says:

    aku sokong la..pengacara mcm skima jerr..beh lg klu pengacara biasa cam kak ogy,kak engku,sharifah shahira..hmm..ok gak awal tu semalam,tp gandingan dgn V tu..alahaiii..xsesuai..emy mastura ganding dgn awal pun ok gak..
    satu lagi la,pada pendapat aku,xboleh ker acara rasmi mcm tu, semua artis berpakaian kemas.jgnla berpakaian seksi2 sgt..even klu ko wakil pun,pakaila elok2 sikit,jgnla pakai jeans @ yg pompuannyer…hmmm..kan ader menteri n vip2 lain..artis barat pun pakai kemas..ni kita org islam..buat malu jerr..ini pada pendapat aku laaa…

    0
    0
  24. NOHNINA.... says:

    setuju…………………
    NI BUKAN ANUGERAH NK TAYANG BODY SAPER PLG HOT….PLEASE RRR………

    0
    0
    • no sexy girl says:

      hai…biasalah artis zmn skrg…
      klu g anugerah klu xberkemban mcm xvouge la….
      trutamnyer………………..
      1) FASHA SENDAT
      2)SY AMANI & PUAK2 DIE 2
      3)FARAHDIYA
      4)ARTIS2 BARU YG SUAM2 KUKU
      5)NEK JAH

      0
      0
  25. hanie says:

    sumpah tak leh terima, boleh tak iktiraf pengarah yang masih hidup. bukan tak respect atau apa, bagi saya lebih baik menghargai mereka yang masih ada untuk memberi semangat dalam memproduksi sesuatu yang lebih baik. no offense.

    0
    0
  26. aku rasa drama-drama malaysia lagi berkualiti dari filem-filem malaysia

    0
    0
    • safa says:

      betul…sy sokong…drama2 kita memg superb berbanding filem..filem kadg2 promosi n trailer nmpk best…tp bila tgk biasa2 je…tp klu drama wlupun xsehebat promo filem, dia punya kualiti lebih hebat drpd filem..cnth paling mudah drama2 arahan jinggo, murali abdulah, sharul ezad, adam hamid memg sgt berkualiti n ada msg yg nk disampaikan…pujian dan sokongan harus diberikan kpd mereka..bukan setakat itu sahaja…sy berani katakan drama arahan mereka lg ber’sengat’ berbanding sinetron seberang yg meleret2…

      0
      0
  27. Erin says:

    congratulation to the winner..
    suka baju Erra, Eja, Jue Evans, Yana, Lisa, DD..
    look nice.

    0
    0
  28. dido says:

    nie jadi pentas berkemban ..malaysia kata je negeri Islam tapi haram sume da jadi halal..insafla wei malaikat tak masuk majlis cam ni

    0
    0
  29. ctz says:

    terasa mahu cadangkn kjaan haramkn fesyen berkemban untuk keselamatan mata zahir dan batin manusia…arghhh….sakitnyerrrr….

    0
    0