Written by AbangNara | October 8th, 2012

Pertamanya Abang Nara ingin memohon maaf kepada Emma Maembong dan peminat-peminatnya. Ada yang mencarut, bagi death threat dan mencaci Abang Nara kerana entri “Itu Gambar Saya Ketika 15 Tahun“. Fanatik juga peminat Emma Maembong ini rupanya.

emma maembong

Kenyataan Emma Maembong di dalam entri tersebut Abang Nara petik daripada portal Murai. Namun selepas sedikit komunikasi menerusi SMS bersama tuan punya badan sendiri, Emma menafikan pernah mengeluarkan kenyataan sebegitu. Emma dengan SMS yang cukup berhemah dan sopan telah menerangkan kepada Abang Nara kenyataan sebenarnya. Abang Nara olah sedikit namun maksudnya tetap sama.

Gambar-gambar itu diambil masa usia Emma masih budak-budak. Seperti orang lain, masa itu Emma pun mudah terpengaruh dengan rakan-rakan. Pemikiran pun tidak matang. Apa yang kawan-kawan pakai, Emma pun pakai juga. Dalam hidup kita, semua orang ada sejarah silam masing-masing. Sejarah ini tak boleh dipadam namun semuanya Emma ambil sebagai pengajaran. Masa remaja kita sering buat sesuatu tanpa berfikir panjang, namun bila dah dewasa kita barulah kita sedar. Emma mohon maaf atas kisah silam Emma. Emma pun baru 4 bulan dalam industri ini. Jadi Emma mohon maaf kepada semua atas kisah silam Emma ini.

emma maembong

Abang Nara nampak keikhlasan dan kejujuran Emma Maembong memohon maaf atas kesilapan masa silamnya. Abang Nara rasa kenyataan “Orang akan lihat saya seolah-oleh seperti perempuan sosial tetapi hakitkatnya saya hanya berpakaian seksi dengan memakai seluar pendek dan bercium serta berpeluk sahaja” tidak pernah dikeluarkan oleh Emma. Biasalah kadang-kadang memang ada tokok tambah daripada media untuk menyedapkan lagi cerita.

emma maembong

Kepada Emma, semoga tabah menghadapi kontroversi di dalam dunia hiburan. Anggap sahaja ini sebagai cabaran dan peluang untuk nama anda lebih dikenali. Secara jujur, Abang Nara nampak Emma ada pakej yang lengkap untuk terus popular. Good luck and all the best kepada Emma di masa hadapan.

P.S: Mari melawat makmal pembuatan seni kaca.

68 responses to Kenyataan Saya Diputarbelitkan Media – Emma Maembong

  1. emma mael lambung says:

    elehhhh, ayat kaver lettewww.

    0

    0
    • Bye says:

      bosan nak komen, orang bodoh mana mau ngaku. buang masa..

      0

      0
    • dd says:

      Dosa tetap dosa.. bertaubat la kamu.. :-)

      0

      0
    • Selitone says:

      Persoalannya?

      Bagaimana gambar terbabit boleh diambil oleh pihak lain? adakah diambil setelah tuan empunya badan memuat naik ke laman sosial sendiri? atau dicuri dari SIMPANAN PERIBADI?

      Jika diambil dari simpanan peribadi… saya syorkan saudari laporkan pada SKMM dan saman ‘pencuri’ terbabit.

      Dan jika dimuat naik oleh usaha penat lelah saudari sendiri….

      MEMANG SAUDARI NI JENIS TAK MAKAN SAMAN…!!!

      jika terbaca… harap berikan ulasan.

      0

      0
    • fedap says:

      yg korang nak hangin tak tentu fasal ni kenapa? bukankah emma ni kristian?

      0

      0
    • pisces says:

      bagi la dia peluang untuk berubah.. :) tapi kalau next time dia buat lagi, tu aku pun tak tau dah nak ckp apa..

      0

      0
    • Ena says:

      Dah dah lah..kita doakan saja yg terbaik buat emma. Dia dah mngaku tu silap dia kan.

      0

      0
  2. Bro 10 Inci says:

    Well I say let the pictures tell the story for itself..

    0

    0
    • Maria Carey says:

      agreed…..anyway ni antra artis murahan malaysia….setaraf dgn neneklopak n izara tango

      0

      0
  3. Lovely says:

    Whateverr

    0

    0
  4. propa says:

    baru masuk industri dah banyak isu..

    0

    0
    • Sokongan says:

      Sekurang2 nya dia nak “improve” diri dia..berilah sokongan kepada emma semoga dia terus menjadi insan yg sempurna seperti anda…oopss! Terlebih sudah..sorry yerr

      0

      0
      • terus menyokong emma says:

        Setuju dengan -sokongan-, kepada emma, semoga awak banyakkan bersabar dengan dugaan yang awak terima ni, sesungguhnya tiap-tiap dugaan yang Allah beri pada hambaNya, hanyalah kerana Dia sayang akan hambaNya, pasti ada hikmah disebalik dugaan yang awak terima ni, harap awak akan terus perbaiki diri mulai hari ini dan seterusnya.

        0

        0
  5. emma lambung says:

    Ada aku kesah?????

    0

    0
  6. leexa cantik says:

    emma ni mmg baik orgnya.. cme dia berpakaian seksi..tu je salah dia…tp dia xsombong, at least dia berkawan dgn sape2 je… xmcm nik zaris uqasha, kakak kpd nelydia senrose, yg xsbpe popular tue yg sombong… popular pun kontrovesi cium ngn nabil rl.. aku pnh bbm dgn dua org nie, aku leh bandingkan yg emma nie baik orgnye… org ejek nama dia kampung, dia xkisah..dia bgathu nama dia fatimah rohani walaupun xbpe knl dia.. aku knl dia b4 dia jd artis lg.. btw emma, as kakak , i wish u all the best. n pasnie pakai la yg menutup aurat ye :)

    0

    0
    • aku tidak secantik kamu says:

      by the way, as kakak awak kena nasihat jugak kat adik emma tu pakai yg menutup aurat n jaga batas pergaulan dgn bf ye…. :)

      0

      0
      • 6 jahanam says:

        yg komen2 negatif kt cni mcm la xpnh lalui ape yg emma wat 2…skurg2nye pasti ade…kte jgn cme pndai menilai luaran org…jgn ske menghukum org ble ade gmbr2 xelok trsebar ble die dh minta maaf…kte tgk la dulu slps ni akn jd lg atau x…bru la kte blh ckp mcm2…dn lbh baik kte mndoakn die akn brubah kepada yg lbh baik dr sblmnye…kte ni sume sme jer…xde yg smpurna…

        0

        0
    • all the best emma says:

      Tu laa dia seksi ke hape ke. Tu dosa dia dgn Tuhan. Benda daa berlaku kita tegur, kutuk pun x berubah pape. Lgpun dia pun dah janji nak berubah, so let it be laa. Aku personally minat artis tu dari bakat dan rupa dia je. Dah nama pun entertainer. Peduli la perangai dia cam na kat luaq. Kalau artis nak d jdikan contoh, idola x yah la weii, bgus ko idolakan UAI lbih bgus. So minat artis tu berpada2 laa. Xyah nak obses sgt. Tgk caraa emma ni lyn peminat2 dia kat twitter n fb baik je. X sombong dia x feelin diva pun, lyn mcm kwn2.. Bgi aku itu dah ok dia lyn peminat dia baik means dia apppricate peminat dia. Harap ttu kekal la ye smpi bila2, jgn nnti bila dah meletop trus brubah. Aku banned trus. Dia buat dosa dgn Tuhan, kamu yg kutuk2 buat dosa dgn emma ni. Dosa dgn Tuhan kita bole taubat, dosa dgn org lain selagi dia x maafkan menjwb la ko kat kubur nnti..

      0

      0
  7. Pelik says:

    wartawan kt malaysia pon hilang moral mcm artis dia jgkkkk…

    0

    0
    • mlm ni panas says:

      Tul..lagi2 bab gosip..rumahtangga xder problem boleh bercerai dibuatnyer…

      Pastu readers pun tuli2lah ikut kasik panas sedang citer blum tentu betul. Ok gak klu kita boikot jer laman gosip nih…

      Abg nara…gulp!

      0

      0
  8. oya says:

    ooo ingatkan gamba bcium rupanya gamba bkungu hahaha…. lawakingggg kong gak sttmnt ko! alahaiiii……

    0

    0
  9. hum says:

    hemm,,,minah sosial,putarbelit xptar belit,,,nsib ko la terima jela pa yg org komen,nme pon artis,pdn muka ko,nk sgt jdi artis

    0

    0
  10. Prince Noob says:

    watever la adik mael lamboong oii

    0

    0
  11. aussiegirl says:

    Siapa Emma Maembong yang dok kecoh2 dari hari tu ni????????

    0

    0
  12. Hanss says:

    Cantik nyeeee Emma!! All the best! Learn from your mistake and berusaha jadi hambaNya yg lebih baik ok darling! Semoga sukses dlm bidang lakonan! Sgt cantik adik emma ni!

    0

    0
  13. gerek says:

    Weii jahat2 Neelofa blum ada gambar peluk cium atau video ghairah, mabuk.seksi2 pun blum sampai pkai singlet jarang sampai nampk buah atau nampak pangkal bikini line..klau ada tolong tunjukkn…kalau adalah gmbar atau video dia yg lucah korg bleh kutuk dia..kaw2 pun x kisah..kene adil

    0

    0
  14. DNG says:

    ala. kalau tak salah tu dah la. berapa banyak nak bagi kenyataan. diam-2 je ah!
    dasar mael lambong haktuihhhh.

    0

    0
  15. i am xoxo says:

    whatever. i still consider u as a whore.

    0

    0
  16. q says:

    Ha, itulah akibatnya membuka aib orang. Masih lagi nak dedah hal cerita orang lain?

    0

    0
  17. lin says:

    waktu muda banyak yang kita nak explore. waktu remaja adalah fragile. aku pun pernah lalui itu semua. tapi semua tu makin mematangkan hidup kita. semakin dewasa, pengalaman banyak mengajar.

    buat emma, past is past.. move forward. kau orang yang kutuk kutuk ni macam lah baik sangat. ntah ntah lagi teruk, sampai dah tua pun tak berubah.. apa citer.

    0

    0
    • yg pasti tuhan pn lebih tk berkenan dgn orng2 mulut jahat tk boleh kawal.... says:

      mmg betul apakmu cakap tu lin…biasalh orng2 malaysia..nk2 yg islam plak tu..suka sngat nk menghukum,menilai,mengutuk,mencaci, menghina dn mengata yg bukan2 pd seseorng..lebih2 lg pd orng2 yg sama seperti emma dn yg berpakaian seperti emma jg..ada je mereka2 yg mulut jahat ni nk cari kesalahan orng2 seperti tukn..nk jd semacam juri klasss syurgaalh sngt kononny…..mulut jahat tapi ada hati dn perasaan dapat rasa masuk syurgaaa…pada hal tuhan pn nk menduga mereka2 yg perasan dh bagus ni bila disuruh jgn membuat perkara2 yg dilarang mereka2 ni ada ikut ada jgk yg tk ikut dn bla disuruh buat perkara2 yg elok pn ada ikut ada jgk yg tk ikut..tp tetap mulut macam belerang bom atom spesis nukkkliiieeerrrr..lg teruk drpd orng2 yg seperti emma.. tetap tk puas hati bersamaan dgn mulut gua dorang jgk..selagi tk keluarkn kata2 penghinaan selagi tu hati rasa tk tenteram…kn..kn.. kn…silap orng lain tp tetap nk salahkn emma jgk pasal putar belit siwartawan..tp tetap jgk tk puashatilh dgn emmalh kataknnn…apapn emma pasti salah seorng yg tuhan sayangi..kerana itu tuhan nk emma bersabar bnyk2 dn tuhan beri dia rezeki dldlm bidang seni dn beri kesempatan utk belajar dr kesilapan dn pngalaman sambil mncari ilmu apa yg patut..kerana itu dugaan pasti ada dimana2 pn..sebab itu akn ada mulut2 manusia jahat dn penipu…jd kesabaran yg mampu melawan dr tu semua..wlaupn bnyk tanggapan manusia2 perasan bagus ni fikir seni ni melalaikn dn maksiat..tp yg pasti tuhan lebih maha tahu akn segala2ny….hnya tuhan yg boleh menilai dn menghukum seseorng samaada didunia dn diakhirat sana…….dn yg pasti setiap patah perkataan cacian2 dr mereka ni akn dicatit dn ditulis jgk dn pasti mereka akn dpt hukumanny……pasti… kn…knnn..knnnnn…..

      0

      0
  18. aku anak kampung mak uda says:

    Hurmm let see another 5 years pulak pasni gossip apa plak yg akan timbul..” Saya tidak kenal Datuk A,B,C……X,Y,Z” ” Owh kereta mewah itu adalah usaha saya sendiri bukan tajaan siapa2″

    0

    0
  19. neraka jahanam stail says:

    ko kene cepat2 kawen dgn bopren yg dah ko peluk2 dan cium2 yg mana sepatutnya dilakukan oleh pasangan suami isteri yg sah dr segi hukum islam…

    0

    0
  20. Bibirmu,bibirmu jua. says:

    Nara, ayat back up sangat. Bodek ka?

    0

    0
  21. Hidayat says:

    Hahahs

    0

    0
  22. tuan director says:

    baru 5bulan dah buat kontroversi..aku sekeh jugak budak baru ni kang..

    0

    0
  23. Raja minah jambu 24jam mengadap computer merah biru sama aje original says:

    ye la tuuuuuuuuuu…..memang la emma maseh budak2 ! ape umr masa tu 5 taon yg tengah pelok ngan jantan tu !!! dh tentu terang2 tu emma yg pelok2 lagi2 tknk ngaku pas tu nk salah kn pehak wartawan ke pehak media pulak……kalau dh jadi artist memang macm2 gambar yg terkeluar ! gambar lama2 pon dorang leh pos kn pasal dorang nk busok kn nama artist tu….dorang2 tu kn kurang ajar ! contoh nye video izara aishah yg joget seksi tu………tu kn vedio lama dia tapi dorang sengaja nk jatoh kn n nk busok kn nama izara bab tu dorang pos kn vedio tu kurang ajar kan !!!!!!!

    0

    0
  24. putrimanjer says:

    suka lakonan emma dlm slot akasia baru2 nih..muka dia sgt nampak sopan!..harapnya dlman pun begitu ya..ya, yg lain usah la nak bukak aib sesapa, suma org ada kisah silam sendiri kan..

    0

    0
  25. Menyampah says:

    bang naraaaa….lain kali jgn keluarkan lgi pasal atis murahan ni la..menyampah la..walaupn masa tu dia wat masa umo 15thn sekalipn..apa kita peduli..tpi ap y penting masa umo dia 15thn n skg pn x ad bezanya..sosial memanjang….ni la dia artis y stupid tahap gaban…

    0

    0
  26. jaja says:

    org 2 da mengaku & mintak maaf la. ape lg korang nk, cukup2 la nk menghukum org lain.. sume org mesti x lari dari wat kesilapan. jgn perasan diri tu da perfect sngt. Nasihat x salah, tp bg la nasihat yg berbudi bahasa skit dan membina, ni tak, asyik nk jatuhkan org je.

    0

    0
  27. Diri Ini says:

    Artis mmg dh sah perangai xnak mengaku…wartawan plak suke putar belit cerita…

    0

    0
  28. noname says:

    kita ni sesama islam..kena saling tegur menegur..ingat mengingati..betul la tu ap yg org tegur..cuma yg tegur cara kasar tu ubah la..tegur elok2. baru org akan terima n insaf(harap2 la..)..pd emma, hrp lps ni berubah btol2..yg lepas biar la lepas..taubat n mtk ampun pd Allah swt..pd yg kutuk org islam ni ske kutuk2 org..bersyukur la..sbb kita masih tegur menegur supaya x masuk neraka. kalo wat xtau je mcm org2 kafir..mati pun jd api..pk la ye..emma, smoga sukses dlm bidang ni..=)

    0

    0
  29. boooooooooo says:

    assalam emma maembong…selepas minta maaf kpd org ramai mita maaf lah pada ALLAH SWT kerana anda telah melanggar perintah NYA…tidak kah anda merasa malu kerana telah menggunakan pemberian dan kenikmatan dariNYA tetapi anda telah melanggar segala larangan…ASTGARFIRULLAH AL AZIM…sama sama lah kita muhasabah diri…saya sebagai perempuan pun malu dengan perbuatan kamu…dan semasa saya umur 15 tahun…saya hanya duduk dalam rumah dan main pucuk ubi je dekat belakang rumah….lagi 1 tolong jgn berbohong kpd org ramai dan ALLAH SWT…BERDOSA BESAR EMMA!!!

    0

    0
  30. Jemah ah chai says:

    Nara kwat copy paste blog org.kantoi je.haha

    0

    0
  31. musykilny aku says:

    kenapa klau org tu berpakaian sexy, lelaki and pmpuan bpelukan dan cium2 pipi di khalayak ramai kta hina, maki, caci and ada jugak yg menegur secara sopan. tidak kurang juga yg mndoakn org tu kearah kebaikan. tp, klau perkara2 ni blaku dlm drama, wayang ade k yg akn kuar sttmnt mcm kt ats2 ni..? rse ny lagi rmai yg akan ckp..”best la die blakon..real gle” musykilny akuuu..

    0

    0
  32. emma kembong says:

    whatever pakai jer la apa-apapun bosan aku gosip bab2 pakaian ni.

    0

    0
  33. bhaye2.. kang ada yg kena saman

    0

    0
  34. abu says:

    pape je lah fatimah oi…temah temah…

    0

    0
  35. Johnjeninz says:

    Kalo masa budak2 pun dah leh wat camtu, kalo besar lagi laaaaaaaa……..sengal punya pompuan…..

    0

    0
  36. emma kembong says:

    lantak la gambar lame ke sekrang
    yang penting u are whore

    end

    0

    0
  37. sahabat says:

    wahai nara carila kerja lain…sumber rezeki fitnah mengfitnah ni tidak bagus untuk anak dan isteri

    0

    0
  38. Rambo says:

    Kalau dlm filem tu peluk cium sini sana..ade korang kesah ker..2X5..buat dosa..

    0

    0
  39. anonymous says:

    emma , cantik .. tp sayang , hanyut . mak bapak tak ajarr ker ?? mak bapak tak marah dy ke pelok2 laki sana sini .

    0

    0