Written by AbangNara | May 28th, 2012

Harapan Abang Nara agar Bubu tampil memperbetulkan keadaan akhirnya tercapai apabila semalam Bubu telah tampil di Metro Ahad untuk menyatakan yang kenyataannya telah diputar belitkan oleh media Indonesia. Sebelum ini, Bubu telah dikecam teruk kerana mengakui dirinya adalah cucu kepada Sultan Selangor. Namun rupa-rupanya, Bubu sendiri tidak pernah mengeluarkan kenyataan sebegitu sebaliknya media Indonesia yang mereka cerita sendiri.

bubu

Ini adalah sedikit petikan kata-kata Bubu, atau nama sebenarnya Raja Mohamad Syazni Raja Mohamad Rashid:-

Di dalam sidang media itu, saya cuma mengatakan berketurunan kerabat diraja. Saya tak cakap saya cucu sultan. Keturunan bapa saya, Raja Mohamad Rashid Raja Salehuddin adalah susur galur daripada keturunan sultan ketiga yang memerintah sebuah negeri di Semenanjung daripada 1826 hingga 1857. Itu saja dan saya memang saya bukan cucu kepada sultan yang memerintah negeri itu sekarang. Mereka (media Indonesia) juga memfitnah mengatakan saya membuat pengakuan itu kerana mahuka publisiti murahan

bubu
Dan Abang Nara sudah tengok video YouTube sidang media yang telah dihadiri oleh Bubu dan Syahrini, ternyata memang Bubu tidak membuat sebarang pengakuan bahawa dia merupakan cucu kepada Sultan Selangor. Ini dikuatkan lagi apabila Bubu memaklumkan sehingga ke hari ini dirinya tidak dipanggil menghadap pihak istana sekiranya benar dia mendakwa dirinya adalah cucu Sultan Selangor.

Itu memang jelas satu fitnah terhadap saya. Jika benar sultan murka dan mengarahkan saya disiasat, kenapa sehingga sekarang mereka tidak menghubungi saya? Saya tidak menerima sebarang panggilan daripada pihak istana atau kerajaan negeri itu. Jika baginda betul-betul murka, saya percaya saya akan dipanggil ke istana sebaik berita itu disiarkan.

Abang Nara tak sangka sungguh hebat tahap putar beli media Indonesia. Kalah media-media Malaysia nie. Mungkin itu satu perkara biasa. Semoga dengan penjelasan ini, nama Bubu dapat dibersihkan. Apa pun, didoakan agar percintaa Syahrini dan Bubu akan sampai ke jinjang pelamin satu hari nanti.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

108 responses to Kenyataan Saya Diputar Belit Oleh Media Indonesia – Bubu

  1. hahahaa says:

    eleh…. cover line nampak.

    0

    0
    • merapu says:

      entahla….

      0

      0
      • Anonymous says:

        ntah pape bubu2…nama pun loya aku nk sebut..penting ke dia?
        bubu jika anda menghadapi sebarang masalah sila rujuk ZZ..

        0

        0
      • NAMA TU TAKLEH NAK BUBU GAGA KIKI JUJU MOMO LALA DEDE GEGE PAPA MUMU YAYA TITI BOBO FAP FAP FAP LAGI KE?

        0

        0
      • kukukata.blogspot.com says:

        aku x kenal pon doang ni, dan aku x kesah pon….
        kukukata.blogspot.com/2012/05/demo-anti-lady-gaga-di-filipina.html

        0

        0
      • serabot eh..asyik cerita mende penangkap ikan je(bubu)
        baik citer pasal fahrin ahmad ke,,

        0

        0
      • Anonymous says:

        fahrin tetessssss

        0

        0
      • Bro 10 Inci says:

        Dia ni bercita2 nk jadi penangkap ikan kot.. kan bubu tu perangkap tuk tgkp ikan haha… keturunan raja atau x i don’t give a damn bubu..

        0

        0
      • HHEHEHEHHEHE says:

        BUBU SUDAH JADI….. BUDU!!!!

        0

        0
      • media Indonesia memang celaka.
        click ‘nama’ku diatas…Indon menghina Malaysia hari-hari !!!!

        0

        0
      • ahli PKR says:

        Musibah kebanjiran Indon, Negro, ahmoi dr China di Malaysia angkara———-> U M N O.

        0

        0
      • X HENSEM PON….

        0

        0
      • Pisang Berbuah Dua Kali says:

        Bukan Bubu sorang saja sanggup buat kerja2 gila ‘pangkat’ dan kedudukan macam ni.

        Ada lagi seorang hamba allah penipu bersiri yg mengaku dirinya KONON anak kepada Sultan negeri utara. Si Polan gemuk ni, terang-terang mengaku dirinya anak lelaki kepada Sultan tersebut. Kerana pangkat dan status, si polan ni mengupah ‘bodyguard’ dan PA (personal assistant) supaya bila dirinya ke disco, kelab..orang akan layan dia macam VIP. Al-kisah, duit dia dapat semuanya bermodalkan dia “anak Sultan” dan amat berpengaruh. Orang2 sekeling2 dia tanpa teragak-ragak memberikan bantuan kewangan @ hutang!

        Habis semua kena terpedaya dengan “si Polan gemuk anak Sultan” ni. Makin hari..makin senyap cerita dia..entah siapalah lagi dia tipu…hanya allah yg tahu. Kawan2 dia bukan main VIPs, tokoh2 professional, mat2 saleh, ahli perniagaan dan sebagainya. Kalau pergi disco, minum secawan gelas air, harap belas kasihan waiter2 kat Mandarin Oriental dan Zouk tu bayor/sponsor botol. Kami semua dah tahu cerita dia naik meluat. Nak buat macam mana..’customer’ kena la juga layan walaupun dalam hati ini macam nak halau si penipu ni nak terajang muka biar dia sedar diri.

        Pernah duduk dikondo mewah disekitar Changkat Bukit Bintang. Kebetulan kawan2 pekerja kondo kenal dia, rupa-rupanya menyewa. Dia hanya berjalan kaki, kereta pun tak ada. Tapi kalau party-party besar dan event amboi dialah diseat depan sekali. Maklumlah ‘anak Sultan’ mestilah dapat masuk free dapat invitation. Pergi kerja naik LRT. Hahahahaha ……kaworang mampu?

        Kami semua tak puas hati terus kami Google saja. Sultan dr negeri utara ini memang tak ada pewaris anak lelaki rupa-rupanya. Si Polan gemuk ni tak puas hatilah, terus dia ambik ‘lawyer’ katanya nak buat DNA buktikan dia anak darah raja, cakap kawan2 dia lah. Gabra lah katakan. Sanggup pinjam berpuluh-puluh ribu dari geng2 dia nak bawa kes dia ke makamah. Kerana sanggup nak pinjam duit, si polan sanggup jual nama Sultan ni hingga berkunjung ke kelab2 gay memperdayakan golongan2 itu pula. Apa lagi si ‘arbok’ dan ‘bapok’ semua…bergolok bergadailah kerna dia anak Sultan. Siapa tak nak dibawa ke restoran2 mahal2, makan di 5 stars dan KLCC saja.

        Sekarang sudah tak nampak lagi muka2 dia kat kelab2 dan disco sekitar KL. Siapalah yg akan/dah jadi mangsa penipuan DNA kononnya dia “anak Sultan”………wallahualam. Kawan2 yg pernah mengenali dia cakap dia ni sakit jiwa wayar putus. Ayah dia tinggalkan mak dia waktu dia kecil lagi. Entah betul kureng pasti.

        Yang pasti ada manusia di Malaysia ni yg sanggup buat apa saja untuk mendapatkan apa yg dia nak samaada wang, kedudukan, status dan wang ringgit.

        0

        0
      • Raja Emah says:

        angan2..bila mencari pasangan
        yang bakal jadi pilihan…si hartawan
        angan2..jejaka pilihan hati,
        punyai personaliti…macam dongkey.

        0

        0
      • POPULAR KER DIORANG NIH????

        0

        0
    • tah says:

      media indon. tak heran nyer. kalah bola siap tuduh team lawan pakai dukun lak. huhu. pot calling the spoon black

      0

      0
    • mamee monster says:

      Nama mak bapak bg skit nyer sedap tp dipanggilnya BUBU…kot yer pun cari la nick name yg macho skit…aper ker he nyer bubu oiiii…

      0

      0
      • you allls says:

        hahahah ntah betul 2 mamee moster….mak ayh bg nme sdp2…
        tp nk gak nme ntah pape ntah…ISH2,DUNIA2…apa nk jd laaaa

        0

        0
    • Kurus says:

      baguslah bubu tk bersalah

      0

      0
    • Selitone Ambon Manise says:

      Ya… udah…

      kalau gitu ceritanya, saman saja media di sana, jalan pintes menuju kekayaan. Bikin ribut dong…

      Tapi kalau udah ributnya kencang, pokok-pokoknya bisa aja goyang…

      0

      0
    • killa fairy :() says:

      hurm alahai.. sedeh gitew!

      0

      0
    • Lisa suri di hati ku says:

      WEI ..SHARNAAZ AHMAD DAH MEROYAN … PADAN MUKA … MELUAT AKU TNGOK KAU BER’ABG’ DAN BER’SHA-YANG’ DKAT TWITTER .. .. sini nk ludah kau ..hakkktuiiii

      LANTAK KAU LA WEI …
      die tweet ‘ HIDUP AKU HAK AKU ‘

      hidup kau hak YANG MAHA ESA ..

      0

      0
  2. merapu says:

    entahla…..

    0

    0
  3. sang says:

    kecoh la kau bubu! bboossannn!! next topic please!

    0

    0
  4. tot says:

    1st tak??

    0

    0
  5. pisang says:

    bband user are LOSER
    1st paler otak ko

    0

    0
  6. rufain says:

    bubu… muka gangster name bubu… no offense… :D

    0

    0
  7. akuakuaku says:

    macam-macam la hal org zaman sekarang ni..

    0

    0
  8. tupai berjanggut says:

    sukahati dialah… janji bahagia….

    0

    0
  9. Irman Hazz says:

    billa sy leh dpt fist ni/,, :(

    0

    0
  10. Prince Noob says:

    apsal muka bubu macam rusdi ramli

    0

    0
  11. JEJARI KONTOT says:

    Len kali tak pyh bgtau media yg awak tu keturunan diraja. perlu kerrr? cukup sekadar org2 terdekat je yg tau. nampak sgt si bubu ni berlagak dgn keturunan dia.haktuihhhhh “kena muka shalini” pada muka

    0

    0
  12. Bapak BOBO says:

    Ada aku kesah?? Mcm ler dia sorang ketururan raja kat mlesia nih..puuiihh !! Kecoh aar lebih !!

    0

    0
  13. Irman Hazz says:

    bubu ni spe,,x gelemor pun,,nama dia x sedap lah,,hihihi,,

    0

    0
  14. luvlavender says:

    perlu ke nk mention u tu kerabat diraja.motif la sgt

    0

    0
  15. GENDUT says:

    BUBU NI SAUDARA DGN RAJA GOPAL KER?????

    0

    0
  16. […] Kenyataan Saya Diputar Belit Oleh Media Indonesia – Bubu – Tak kena mengena pun kan ? kelakar je .. alahai […]

    0

    0
  17. Lan Todak says:

    ” Keturunan bapa saya, Raja Mohamad Rashid Raja Salehuddin adalah susur galur daripada keturunan sultan ketiga yang memerintah sebuah negeri di Semenanjung daripada 1826 hingga 1857″

    xpayah nak cover lah bodoh . skarg ni tahun 2012 .. kau ktrunan raja pada tahun 1826 hingga 1857 … tu 200 tahun dlu la mangkok ayun .xpayah la nk heboh2 hebohkan pasal ketrunan diraja tu klau macam tu .. dri sndiri yg cri penyakit …. dasar goblok ..xheran pn kau tipu sana sini .. badan pn penuh tatu ..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Kalau camtu,aku rasa aku pun mesti keturunan raja gak.mana la tau kan… Benda berlaku beratus2 taun dahulu.hihi….
      Adoi…. Darah raja tu pun dah hilang.xde daulat pun dah.lagi mau cerita sama media.

      0

      0
  18. anang says:

    tulaa….pdn mke..syarini tu…kwn gn krabat di raja kunun…nk jgk cm fazura gn tmj…huhhh…nseb bek xjd kawen gn aku….

    0

    0
  19. vee avi says:

    bubu tangkap ikan flower horn…hihihihihiihihihihihi
    hehhh..kat news kata dia kecewa sangkar ikan bukan cucu sultan…

    0

    0
  20. Tengkiu says:

    Patut la media indon kata dia keturunan batak.. Bertattoo penuh badan rupanya

    0

    0
  21. […] Harapan Abang Nara agar Bubu tampil memperbetulkan keadaan akhirnya tercapai apabila semalam Bubu telah tampil di Metro Ahad untuk menyatakan yang kenyataannya telah diputar belitkan oleh media Indonesia. Sebelum ini, Bubu telah dikecam teruk kerana mengakui dirinya adalah cucu kepada … Continue reading → […]

    0

    0
  22. SYRlovers says:

    sebenarnya dia mmg takde sebut pun “saya ialah cucu kepada sultan selangor”. dia just sebut “saya berketurunan raja” tapi media indonesia yg beria-ia kata “bubu syahrini yakni raja moch syazni merupakan cucu sultan asal melesia yaitu sultan selangor” tak caye gi search youtube “Kabar Kabari – Syahrini perkenal pacar” or “silet – bubu syahrini” and dengar apa dia nak citee huhuhu apa-apa pun syahrini ni mmg cantekkkkk gile kulit gebu putih susuu nyanyi pon sedappp ai minat dia tapi tang pacarnya gwe enggak minat tambah sebel aja pakai nyeritain pacar segala kayak kamu aja yang punya pacar -.-‘

    0

    0
    • Linda Off says:

      salah dia wei dia mention dia keturunan raja tapi xmention keturunan 200 tahun dahulu yang srkg ni darah raja pun dh hilang …yang penting BUBU ni bodoh banganng n bablul

      0

      0
  23. […] Indonesia. Sebelum ini, Bubu telah dikecam teruk kerana mengakui dirinya adalah cucu kepada … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged Belit, Bubu, Diputar, Indonesia, Kenyataan, Media, […]

    0

    0
  24. bubuk says:

    ”Jika benar sultan murka dan mengarahkan saya disiasat, kenapa sehingga sekarang mereka tidak menghubungi saya? Saya tidak menerima sebarang panggilan daripada pihak istana atau kerajaan negeri itu. Jika baginda betul-betul murka, saya percaya saya akan dipanggil ke istana sebaik berita itu disiarkan” – Egonye! org istana xde mase nk layan cite karut ko la

    0

    0
  25. anonymous says:

    a’a la..perlu ke mention ko tu kerabat di raja?..reasonnya ko nk tarik perhatian, nak tarik perempuan kan?..klu bau2 bacang tu x payah la cakap..banyak lagi org, yg klu kaji susur galurnya..ntah2 kerabat diraja jgk..
    gelabah la bila org ckp ko tipu..tyme dlu x nak ckp ko ni bau2 bacang je..duniaaa

    0

    0
  26. lolo says:

    aku ada kwn yg dah bau2 belacan pun dgn sultan.. still mengaku kerabat.. meluat!!!!!

    0

    0
  27. Azydy says:

    bubu ikan ke, bubur kacang ke ada aku kisah… baik layan blog…

    0

    0
  28. Baba says:

    BUBU, ko sepupu aku lah………

    bapak aku pun nama ade Raja…. wahhhh, jejak kasih plakkk..

    Bubu, nama aku pun ada Raja… kan kan kan..

    Bubu, carikan Baba cewek endon Bubu…. kan kite sama2 kerabat……

    0

    0
  29. lagha says:

    ramai jer manusia yg bau2 kentut ngan kerabat duk canang cakap besaq, siap gaduh ngan pak gad pasai orang tu tak tau dia tengku. malu jer wei.

    0

    0
  30. Anonymous says:

    itu bau bau bacang bukan kerabat bongok. nama aku tengku nadine pasni aku pon nak cerita kat media ah aku ni kerabat diraja. TROLOLOLOL

    0

    0
  31. bubu??itu nama kucing saye says:

    ape ntah nama bubu?
    xde yg glamour sket ke?
    siyes,nama kucing saye yg hilang 5 taun lepas…bubu

    0

    0
  32. student bandung says:

    siapa dia ni weh??

    0

    0
  33. cococo says:

    weiiyyhh…korang nak tau x…
    AKU KETURUNAN NABI ADAM…

    banggang la ko bubu..skg baru nk xplain..
    lu cr pyakit…lawak siott…!

    0

    0
  34. meeradriana says:

    dah malulah tu..
    xleh nak cover malu lah wei..

    0

    0
  35. Anonymous says:

    Dafi pun sibuk nk cari cewek indon. Katanya lawa lawa. Yang lawa tu retis2 yang kebanyakkannya mix parentage atau dh tk ori. Kalu lo liat (lihat) indonesian yg ori kayak mana lo pengen ke idak ? Pastinya lo pikir jutaan kali.

    0

    0
  36. apa la says:

    apa lar si bubu nie cite psl 200th lps…bkn dia sorg jer ada susur galur raja…kwn aku ms study dl ada gak yg dr susur galur raja sebenar dr pantai timur pun ada..tp sebb perebutan kuasa akhirnya moyang mereka keluar dr istana jd nelayan…ada gak sorg kawan aku dr keturunan raja yg membunuh jww birch…ml2 aku dgr aku gelak2 aku kt lawak la ko nie tau la ko nie garang n tegas…tp bl aku pg umah nenek dia tgk umah nenek dia mmg betl ada cop mohor zmn dl n aku tanya kat nenek kwn aku tu mcm mn dia org leh terlepas ktnya moyang dia buang nama raja n larikan diri ke kawasan yg amat2 terpencil n jd rakyat biasa…tp rakyat2 biasa dia pun ada gak la pengikut…tak kecoh2 pun dia org diam2 jer…kt kwn aku tu cerita lama skrg dah zmn moden…nak kaya n berjaya atas usaha sendiri…bukan kerana keturunan…tp pd pandangan aku satu jer yg aku respek kat kwn2 aku tu dia org merendah diri n tak cite kat sebarangan org coz aku nie kwn baik dia org baru aku tau…n dia org nie amat2 pandai dlm merancang n sll apa yg dia org ckp jd kenyataan…mcm dah tau2 jer apa akan terjd ms dpn…nie apa yg aku tau lar aku kongsi jer…

    0

    0
  37. nz says:

    apela ke bengap sgt, citer pasal 200thun yg lalu…kenape ko x ckp PADA ZAMAN DAHULU…kwn aku ank sedare sultan xbelagak pun.nie masih nk mengaku keturunan raja…haha mmg dasar boooooooooo booooooooo lah ko.nk glmer cara bodoh.

    0

    0
  38. lantakpilah says:

    hahahah… geli hati baca komen korang…

    0

    0
  39. amy says:

    wei bubu ni kaki tipu orang kot. jual jongkong emas je wei…kat KL orang panggil dia SAS. takde orang pun kenal dia dengan nama bubu. anak sultan johor je lah orang panggil bubu. kesian kau kan. hish kalau aku da tak balik Malaysia dah. malu. Dulu bila nak melepak, kau la hebat. kau la best, kau la kaya. Sekarang, cakap besar kau da makan diri. Biar lah kita merendah diri, biar orang ingat kita tak berduit, tapi dalam poket duit berkepok-kepok…. so sad.

    0

    0
  40. lady says:

    Menyampah baca kes mamat bubu baba black sheep nie…hahah entah ape2 taste pulak tue minah indon yg lg tua drpd dia yg ala2 muka plastik ni! tragis sungguh!!!org klu btl2 kaya tak akan menunjuk2 punya kekayaan sebab lg takut kena rompak, cukai dll ade lah ini sah2 ckp beso jerk lbh nie!

    0

    0
  41. lovelime says:

    bubu jala ikan aku tau lah…hahah!ape ade pada nama?kawan aku Raja, Yang Mulia, Engku pun ade tapi 2 drpd dia org biase2 jerk kerani kat opis aku nie huh xkecoh pun!maybe darah tue mmg ade dlm badan dia cuma dah jauh dah susur galurnya…so tak yah berlagak bagus sgt lah bubu ikan oiiiii!

    0

    0
  42. angelina jolie ketiak putih bak mutiara, nah ambik....harum x...!!! says:

    bubu ni spesies yg mau perhatian, bukan hensem pun, putar belit media konon, minah indon 2 nk pulak kt bubu ikan ni, ko kena kencing jer minah oii. bubu tu playboy

    0

    0
  43. jaja says:

    kesian lah kau bubu…emak bapak kau tentu malu.. aku kenal family dorang . tak de apa pun biasa je duduk rumah teres kat usj 2..kalau syahrini tengok tentu terperanjat beruk dia…. dia ada 2 0rang kakak yg perasan cantik konon. emak dia sombong . muka ala2 mami gitu.asal mami sarawak…jgn nak kelentong lah bubu semua orang kenal awak lah… usj tu bukan besar sgt …nak2 budak sekolah menengah seafield kat usj 2 tu kenal kau dulu gangster kaki buli….

    0

    0
  44. Mak Ngah says:

    sapo dio ni? pelakon ko? penyanyi ko? meliana ko? tak kona den..mak ngah tak ponah donga pun..memokak jo..

    0

    0
  45. zaia says:

    owh rupanye…tumpang malu sekejap aku bila terbaca kes dia kantoi tu kat blog lain siang tadi..
    aku ingat cerita yang sangat baru, rupanye dah lapuk kat BN nie.
    ape la, media indonesia memandai je, over pulak..

    0

    0
  46. Aldy Shah says:

    Tak taw nk komen ape tapi pompuan tu sexy sangat lah.. : D

    0

    0