Written by Bella | June 29th, 2015

Kes Azwan Ali ataupun  yang terkenal dengan panggilan Diva AA di kalangan peminatnya memaki hamun salah seorang pengikut laman sosial Twitter yang mencadangkan beliau untuk mencuba stik terbaik di Me’nate Steak Hub.

Tidak tahu akan kewujudan restoran tersebut Azwan menyangka pengikutnya yang menggunakan tweethandle @NurAziraWA memanggilnya ‘binatang’ dalam loghat Kelantan. Akibatnya wanita itu terus dimaki hamun oleh selebriti tersebut secara membabi buta.

Mengenali Azwan, umum mengetahui beliau lantang dalam bersuara dan tetap akan mempertahankan dirinya. Dalam status terbaru beliau di Instagram, Azwan turut memaki kedai Me’nate Steak Hub  yang dikatakan tidak setaraf kedai stik yang lain.

Berikut adalah kenyataan terbaru Azwan:-

Ramai sebenarnya yang terkejut dengan komen Azwan berhubung isu tersebut dan sikap ego beliau yang tetap tidak mahu mengaku salah walhal sudah jelas beliau telah melakukan kesilapan.

Kami tidak terkejut apabila melihat rekasi Azwan Ali mengenai perkara berkenaan. Azwan dan gosip memang tidak dapat dipisahkan lagi. Apa-apa pun, pengajarannya di sini seeloknya anda meneliti dahulu sesuatu perkara sebelum bertindak untuk menghentam orang lain agar anda tidak dimalukan akhirnya..

 

 

267 responses to Kenyataan Balas Azwan Ali Berhubung Isu Maki Hamun Pengikutnya Kerana Me’nate

  1. makcik says:

    hai

    0

    0
    • Lovelyvic says:

      Ya Allah… bulan2 puasa pun mulut takde insuran…
      Udah2 le menegakkan benang yang basah…
      penyokong2 ko tu yg tak berotak sbnrnya…
      Kenapa la bapuk2 kat Malaysia ni dh la hodoh… bodoh plak tu…
      Bapuk negara lain takde meroyan teruk camni…
      Ni mungkin sbb ambik injection hormon sampai terlebih dos..
      terus dapat penyakit meroyan. Kalau pmpn beranak.

      Nasib baik Azira tu cool je… tenang je..
      Yeah… pmpn tulen mmg camtu…
      You go girl…

      0

      0
      • Anonymous says:

        manusia hati karat…susah nk berubah. sampai mati pun mulut kalah jamban.

        0

        0
        • Mat Sahdo says:

          memang confirm la dia ni sakit otak. tengok cara dia dressing pun boleh nampak. maki hamun tu dah semestinya lah. kesian orang mcm ni…..ludah jatuh ke muka sendiri. :(

          0

          0
        • Anonymous says:

          yg pelik nya ada juga followers tu. kalau aku, manusia mcm ni, harus diperosok dlm loji najis je. kasi reput….

          0

          0
        • Irfan says:

          biar lah orang tahu azwan ali yg mempunyai masaalah jantina …adalah juga seorang pesakit jiwa yg telah kronik yg terfemes di msia.

          0

          0
        • Kiah Kongo says:

          one word: GILA !

          0

          0
        • Aku Pun X Paham says:

          kronik dah dia ni. bukan saja dia ada masaalah gender; malah masaalah jiwa juga. simpati dgn manusia yg hatinya hitam dan bermasaalah.

          0

          0
        • Betty says:

          kenapa la stesen2 tv tak “ban” saja dia ni. makin tua makin teruk.

          0

          0
        • Mak Cik says:

          ada juga manusia mcm ni. harus kena boikot je. it is about time la something has to be done. harap kementerian penerangan ambil la tindakkan. ni kes kira online/cyber “bullying” ni. buat malu nama orang2 melayu je. please take action…

          0

          0
        • Anonymous says:

          dah terang2 dia ni gila…itu saja nk cakap.
          orang waras takkan maki hamun ke tahap ini.

          0

          0
        • Anonymous says:

          followers yg follow dia dlm twitter pun gila. dia2 salah.

          0

          0
        • Anonymous says:

          restoren tu boleh saman azwan ali. ni kes dah masuk under ….”slander”.
          biar sedar sikit. harap ada yg report polis.

          0

          0
        • ya rabbi says:

          mak aiii, x serik2 dia ni. dulu orang dah ada hantar ‘barang”. ular hitam la…mcm2 la dia kena masuk dlm rumah dia. memang mulut dia x serik dan berbisa. manusia apa mcm dia ni. cakap mcm xde education dan agama. hish. sungguh biadap.

          0

          0
        • whiterose says:

          Stuju…!!! Aku selalu terfikir .. macam manalah matinya nanti si hajah azwan bin haji ali ni..

          0

          0
        • Anonymous says:

          unfollow je dia ni.silap2 besok korang yg kena maki. xde faedah pun baca cacian dia.

          0

          0
        • Anonymous says:

          yg pelik nya ada juga yg backup dia dlm twitter tu …hish hish hish. bodoh sangat.

          0

          0
        • Anonymous says:

          dia xtau kedai tu owned by a master butcher and ex bunckingham palace royal chef london….ambik kaw. ko saper azwan ali hoi???

          0

          0
        • Video Azwan Ali cover malu…gara2 maki follower… :D

          0

          0
        • Anonymous says:

          saman je..biar sedar sikit…

          0

          0
        • Liza says:

          Azwan Ali kelihatan tidak mahu mengalah setelah teruk dihentam peminat. Padan muka. Padahal owner tu pernah masak utk Queen Elizabeth lagi tu. Nampak bodoh sangat si bapok ni.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Report je kt Twitter…tekan button report profile Twitter dia….under “hate speech” !!!

          0

          0
        • aku dah report says:

          Report je pada Twitter pergi kat button skru tu – “They’re being abusive or harmful “….

          0

          0
        • izzy says:

          dah dia yg termalu, x pasal2 restoran tu plak yg kena!…
          lawaklah lu!

          0

          0
        • Setempek Kena says:

          komen dan maki orang jangan ikut sedap je, kan dah kena batang hidung sendiri. booo tu azwan ali.

          0

          0
        • Kurita says:

          X tahu la…kalau dia mati nanti…apa kebaikan dia yg buat org ingat?melainkn sumpah seranah dan maki hamun.udah2lah tu abang azwan bin ali oiii…hidup ni kita x tau entah2 hari ni tah2 esok nyawa yg tuhan bg ni tuhan ambik balik.jgn berbangga sgt badan tgh sihat.mulut tgh boleh berckp..kalau tuhan nk tarik semua, anytime. Jgn bongkak. Nanti akan gelak!

          0

          0
        • Pena TajAm says:

          IBLIS dan SyaiTOnnn dah kena Ikat Tapi Anak Buah IBlis AZwan Anjing blum…. pasal tu laa… TuA , Burok Rupe, BurUk PerAngai, .. nasib baik laaaa artis2 yang dia PernaH Minat (Syok SendirI) tak Amik dia Jadi Laki..kalau takkk..COMfIrm DiANjingKAn Bini Dia PUlak… KESiAN BApoK AzWAn ANJING SYAITON NIRROJIM….

          0

          0
        • Anonymous says:

          Tak susah kalu iklas nk berubah kecuali orang tu ada masaalah mental. Itu saja…

          0

          0
        • Anonymous says:

          Tiada guna pergi Mekah bila pulang saja asyik sumpah seranah orang dgn kata2 kesat! Sedih Islam mcm ni. No respect.

          0

          0
        • Psyco alert says:

          Org mcm ni sampai bila pun xkan berubah. Kesian orang2 disekeliling dia. Mereka pun terpalit sama. Orang mcm ni patut dibiarkan sendirian supaya dia tahu diri dia salah!

          0

          0
        • Warning says:

          Usah di layan org gila mcm dia ni. Buat derk je. Makin dilayan, makin lama dlm industri hiburan. Dia ni dah lama patut di ignore. Kita layan dia, kita pun selevel dia juga!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          i pernah juga kena mcm this girl. Mention benda lain dimaki & blocknya kita. Gila…

          0

          0
        • Dr Bomoh says:

          Salah follower tu juga. Orang gila kalau dikacau….mendapat la! Cuba korang terjumpa orang gila tepi jalan lepas tu korang pegi kacau, kena sembur la akhirnya! Pikir itu sudah…

          0

          0
      • Anonymous says:

        jom kita serang twitter azwan ali…jom!!!

        0

        0
        • Anonymous says:

          malu ler..coz die siap buat video jgn berbuka di kedai tut..
          ceh ko hengat kedai tu cikai ke..

          0

          0
        • Kak Nam says:

          common sense is rare but stupidity is everywhere. dia dah termalu sendiri…cover line. padahal dia yg salah. maki hamun je lah modal dia. boikott.

          0

          0
        • Anonymous says:

          tgu lah nanti ade cite tanah kubur episod AA..KIKIKIKIK

          0

          0
        • Anonymous says:

          tak perlu. tuhan dah bukak topeng dia yg sebenar. itu lah dia…manusia paling low class. dah terpancar semuanya.

          0

          0
        • Anonymous says:

          twitter dia protect…
          tahu pun takot…takde zakar.
          hahahah..pengecut.

          0

          0
        • Lets report Him says:

          Report je pada Twitter pergi kat profile dia kat button skru tu – “They’re being abusive or harmful “

          0

          0
        • chor chepor says:

          serang Twitter takpe kome oiii..jangan orang serang depan2, mau terkencing dibuat nya..

          kalo lantang di screen, tak kemana..jangan sampai kena tibai..chor igtkan ajeeee

          0

          0
        • Anonymous says:

          Jenis x reti minta maaf, mmg x layak dihormati…

          0

          0
      • Anonymous says:

        tulah. azira tu rilex je. takde apa pun. azwan ali…please jgn rosakkan lagi reputasi awak yg wow tu. Terang2 kosalah, admit and move on, takde siapa nak caci maki ko kalau ko minta maaf sebab ‘ter’meroyan. macam ni ko takkan dapat respek dari sesiapa pun. followers ko tu buta semuanya.

        0

        0
        • Anonymous says:

          azwan ali dah termalu. pompuan makan sedap2. dia…kena maki dgn orang awam…kekekekeke

          0

          0
        • Anonymous says:

          siapa lah azwan ali? kedai tu owned by a master butcher and ex bunckingham palace royal chef lagi. hahahahaha….nampak sangat azwan ni bodoh dan katak bawah tempurung.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Maki follower. Report je pada Twitter pergi kat button skru tu – “They’re being abusive or harmful “…jom report Azwan Ali….

          0

          0
      • Anonymous says:

        fark la azwan ali. cam cibai.

        0

        0
      • Anonymous says:

        x minat… :(

        0

        0
      • onlyme says:

        Abang MB slngor tapi adik?? Sian mak yg mngandung Azwan ali 9 buln..manusia dah x serupa mnusia..too bad attitude..

        0

        0
    • Karim bin zema says:

      Diva ??? Mengaku diri sendiri diva??? Nasib baik la dia ni tak kahwin. Kalau tak habis membiak spesis bodoh mcm ni.

      0

      0
      • Ismailm says:

        orang gila mengaku diva..padahal ada batang… jantina lelaki. eeee….

        0

        0
        • Anonymous says:

          whopppssss…… Nur Azira – 1, Azwan Ali – 0 !!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          not my level…not my level…..level dia tu lah level….. pesakit jiwa dan raga. kesian dia. hish….selisih malaikat 44.

          0

          0
        • Anonymous says:

          chef tu pernah kerja di buckingham palaca…azwan ali layak duduk kat tangga je lah… :D

          0

          0
    • Anonymous says:

      dah malu nak kate lebih ler tu..kedai tu harga steak bukan cheap2 tau..AA boleh ke makan ctu dgn harga paling mahal konon 3ribu seminggu/sebulan bayar pa die?
      huhu..nan hado

      0

      0
      • Mummyy77 says:

        Orang Kurang Iman macam Azwan ni Layak Masak kat JAMBAN jer.. tengok jer nama resepi dia…ntah ape2 patutnya ada satu resepi dari Azwanjing “MULUTkU ANJing MAkanan SYAITon Di Neraka JahanaM” .. …Propa lebih… MOHON Stesen TV “BLACKLIST” AzwanJing … sekat jer Semua Twitter/Inst/Fb beliau kerana tiada KEBAIKAN MELAINKAN KEBINATANGAN dari Beliau.. Imej yang Merosakkan Remaja terutama Anak Melayu..Tidak Beradab dan Tiada Nilai Kesopanan dan KURANG AJAR pasti lahir jika Beliau Terus berada di Persada Ini… mohon kerjasama Kementerian.

        0

        0
    • minah jambu sayang nenek says:

      Lov u Azwan God Bless..

      0

      0
    • minah jambu sayang nenek says:

      huh kes penderaan anak tiri…mak tiri dera anak tiri bapak dayus tengok aje ke bini dia dera anak dia sendiri ?? atau pon sama2 laki bini ni dera anak dia ?? ape punye bapak ni ?? drug ke ?? bertudong tapi kepala ada tanduk hati macm setan busuk macm bangkai ! bertudong la sangattt…

      0

      0
    • Mata PenA says:

      Astafirullahhallazimmm… BERTAUBATLAH AZWAN HJ ALI..sesungguhnya kau bukan DIVA! APA HARAMJADAHnya KAU UNTUK MELetakkan Dirimu SEoRANG DIVA!! Apa SUMBANgAN KAu PADA NEGArA??? APa SUMBAngAN KAu PadA ORang MELayu yang KAu ANJIngKAn..KEsian UMrah SeRibu Kalipun BeLuM Tentu KAu ISLAm …ZERO!!!

      BuAt PemiNat2 DiLuar Sana BerDoalah DiBuLan Mulia Ini Allah Mendengar Doa Orang Yang BerIman Dan MenjAga Lidahnya..Sama2lah kita NanTikan “SaAT KemaTIan AzwAn MeNate” seperti BinAtang Yang dia SanJUngi daN Dia JiLat SelaMa Ini… Iaitu “ANJING” … setiap Perbuatan dan perkataan Kau Akan TerLihat sedikit masa lagi.. KetiKa itu KaLimaH Yang Kau SebUt Adalahhh “AnJiNGGGG Huh Huh” bukan KaLimah SyahadAh..
      MeminTa Maaf AtaS KetelanJuran Kata Lebih Baik Dari “MENGANJINGKAN DIRI KAU AZWAN…” tentu Peminat akan terima KEMAAfan Itu “MELUDAH KE LANGIT AKHIRNYA KENA MUKA SENDIRI BUAT APE?… kannn

      Kau Kata Allah Lebih Tahu.. yaa betul Allah lebih tahu cara MAcam Mana nak Menyedarkan Umatnya tetapi kau Masih Belum Sedarrrr Dari Dunia MIMPi ANJIng Kau…

      0

      0
    • Kelilawau says:

      Azwan Ali cuba menegakkan benang yg basah kerana ada bhgian badannya yg x dpt ditegakkan lg setelah umurnya mencecah 40 tahun 11bulan.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Nak tegak macamana…. hahahha bagi ANJing makan pun tak LaLu..Muntah Hijau… hahahhaha

        0

        0
    • Anonymous says:

      Kesian… semoga kau boleh mengucap dengan lancar sebelum malaikat maut cabut nyawa … takut tersebut lain… astafirullaahhallazimm…

      Hayat tu takat tahun ni jer… moga allah terima taubat mu azwan. Mohon la banyak kemaafan… kesian….

      0

      0
    • danganum says:

      Allahuakbar……….mudah2an Azwan Ali ni berubah, lagi2 dalam bln yg barakah ni….in shaa Allah…amiiin :-)

      0

      0
  2. boonga says:

    Ya Allah…..teruknye dlm berkata2…..terlalu ego….

    0

    0
  3. Anonymous says:

    Teruknya bahasa dia ni..aku takut la suatu hari nt menyesal xsudah..kat mane ko nak cr org yg ko panggil anjing bagai tu nk mtk maaf? Salah ko nga Allah ko bulih mintak ampun tobat..salah ngan manusia??? Brp rmai ko maki orang azwan oii..tak takut azab n mati ke??

    0

    0
    • cikikaka says:

      azwan ali ni aku rase nak hentuk je dia kat tiang gol.. xpenah wei aku jumpe dgn manusia mcm ni.. diva kepala hotak la diva..

      0

      0
    • Anonymous says:

      Orang Kalau dah KADUK NAIK JUNJUNG, TAIK PUN MAKAN inilah JADInya… HIDUNG Kalau MendonGAK Ke Langit…Muka Dah Kalau Macam KULIT KHINZIR macam tu La aaa jadinya….

      Sekalipun Malu kerana salah sangka lagi baik Mohon Maaf dari Memanjangkan cerita… asstafurrullahhaalllazimm Jangan Malu mengakui Kesilapan Bukan SUSAH PUnnnn …..Menutup KEMALUAN sendiri hanya dengan secebis kertas…walaupun diberi kain Ihram Menutupi seluruh Badan… Kesian azwan….. seDarlah..Hidup Kita Tak Lama… JangaN nanTi Saat Kematian Kau BerkEpala Anjing Sudah.. Mohonlah Maaf sebelum TERLEWAT…

      0

      0
  4. LU PIKIR SENDIRI says:

    DIVA AA DAH MALU SENDIRI LA TU…KIH3 LAIN KALI JGN MARAH2 XTENTU HALA..

    0

    0
  5. azrams says:

    sesaper yg berkenaan..ajakla bapok nie g tgk citer tanah kubur tu bebyk. WaAllahualam…

    0

    0
  6. yana says:

    Diva ke..perasan je lebih..

    0

    0
  7. qaseh says:

    moga dia diberi hidayah…bersangka baik …mungkin dia kurang kasih sayang..sbb tengok dlm melodi baru2 ni dia kata dia dah buang semua adik beradik dia ..so dia keseorangan..tu yg kurang kasih sayang..org yg kurang kasih sayang ni memang suka usik org..kat opis saya pun ada yg mcm tu..bini no 2..

    0

    0
  8. anon says:

    ya Allah..kenapa la AA belum insaf..marila kita doakan yang terbaik utk AA..moga allah ampunkan dosa beliau..n diberikan hidayah dibulan ramadhan ni

    0

    0
  9. nyonya mansor says:

    alahai diva azwan ali si kecelaruan identiti…celah mana diva pon ak x taula kau neh..ckp la ko ni MALU sbenarnya..da malu satu hal..tgk plak minah tu di JEMPUT mkn FREE lg ko MAKAN HHATI kan…da la steak x dpt..malu plak berbakul2 msuk…ko KALAH kali ni zuan oi..1 MALAYA sdg gelakkan KEBODOHAN n KESOMBONGAN kau yg x btempat tu..ludah kne muka snirik jadahnya ko kali ni..!!..boooooooo…

    0

    0
  10. Anonymous says:

    teruknya perangai..

    0

    0
  11. sentap says:

    Ya Allah. malu aku bace ape AA tulis. mencarut tuh memang makanan dye eh? cakap cam org takde agama AA ni. takkan makan rendang mak tom sel sel otak tak berhubung?? heran.

    0

    0
  12. Nur Sarah says:

    Kesian AA ni kurang kasih sayang dan adik MB lagi. Dari kata2 kesat jelas menunjukan ko punya akhlak yang buruk. Bahasa menunjukan Bangsa lah AA.
    Ko ni da nak masok 50 tahun tapi perangai Nauzubillah.

    Suka sagat keluar kata kata kotor ya jagan sampai Allah kunci mulutnya tu AA
    Insaflah dan cukup2 lah mengata orang tu dan keluarga nya sekali.

    0

    0
  13. insaf lah says:

    bila la nak insap ni..teruk sangat kata2 dia tu..kalau tuhan turunkan balasan cmna la…huhuhuhu..nauzubillah..takotnya

    0

    0
  14. azwanbodoh says:

    dah malu baru nak cover. cakap makan tempat mahal tapi menate’ steak pun xtau. duduk kat gua mana ntah. bahasa kalah firaun. mengucap panjang aku baca bahasa die ni. mulut x lenkang panggil orang anjing. dah maki hamun, boleh lagi cakap pasal tuhan. mintak jauh ada pertalian darah dengan manusia macam ni. aku nak tunngu je kesudahan hidup die ni.

    0

    0
  15. Jenab says:

    Ya Allah bertaubatlah Azwan , sebelum malaikat menjemputmu . Nauzubiilahimin zalik !

    0

    0
  16. Anonymous says:

    udah2 le, ni ha rumah dh kata kata pergi kubur kata mari

    0

    0
  17. macammacam says:

    kesian sebenarnya aku tengok si azwan ali nie…..x pe la…doa kn dia berubah..kalau maki2 dia balik pon..dah jd same laa level kite dgn dia yg diva sgt tu…..may Allah bless u n all of us… =)

    0

    0
  18. ... says:

    udah2 le AA, rumah kata pergi kubur dah ajak mai dh

    0

    0
  19. Akutakpahammanusiaini says:

    Si azwan benci sgt melayu kenapa? Die org ape? Kenapa benci sgt xnk mkn kat tmpt rmai melayu? Sori,nk tye jebawoks tu ape plak..

    p/s: taknak bile dah sakit xbergerak xleh ckp nt, sibuk masuk tv mintak derma simpati peminat..ermmm

    0

    0
  20. Monsterball says:

    Astaghfirullah…..dah salah tu masih lagi nak tunjuk ego.Last year aku pn pernah jugak igtkn kwn aku main2 ajak g me’nate tu.sbb nama dia aku pronounce as menate tp bila dah salah,malu sendiri lah.takde la mcm si AA ni.haihh…

    0

    0
  21. siti says:

    AA ni masa zmn muda dia ok je lelaki tulen.rasanye lps ziana Zain kawen trus berubah frust menonggeng..

    0

    0
  22. Kemboja Putih says:

    manusia itu asalnya dari TANAH..
    makan hasil TANAH…
    berdiri atas TANAH..
    akan kembali ke TANAH…
    maka…
    kenapa bersifat LANGIT wahai AA…????
    ego x kan bwk kamu kemana2 kecuali merugikan..Allah benci hamba Nya yg bersifat seperti kamu AA..

    0

    0
  23. abu says:

    ADA JUGAK ORANG FOLLOW DIA NI?????????????????????????????

    Orang tu cakap neutral je, dia punye jawab balik ayat dah mcm org meroyan anak 12…

    UN-FOLLOW JER LA…

    0

    0
  24. Anonymous says:

    artis perangai paling buruk….sedih manusia camni.

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Mulut dia.. nauzubillah.. menghina orang melayu.. dia bangsa ape.. ? esok2 nyawa tinggal nyawa2 ikan, baru nak minta maaf ngan orang melayu.. manusia keliru identiti tak pernah nak insaf. Astagfirullah..

    0

    0
  26. Anonymous says:

    dia ni dah gila.

    0

    0
  27. yayazhamila says:

    Eh boleh ke dia sedap sedap kutuk Restaurant tu macam tu sekali ? Groundless criticism tu!
    Bukan DEFAMATION OF CHARACTER/ SLANDER/LIBEL ke?

    Me’nate boleh sue nih!!!!

    0

    0
  28. Anonymous says:

    seseorang yg waras takkan cerca maki hamun hingga sebegini. just saying….teruk sangat. sedih melayu2 perangai kalah babi hutan.

    0

    0
  29. Gay Lahanat says:

    Jantan jantan gay ni memang tak buleh dibagi muka ,mulut dengan perangai masing-masing hauk kelaut..

    0

    0
    • Lulu says:

      Setuju. Aku pun anti laki gay, esp yg straight acting asal dari beruas, kuala kangsor.. Kaduk naik junjung, padan muka korang.

      0

      0
  30. Anonymous says:

    sakit otak dan kepincangan identiti. sedih tengok dia. :(

    0

    0
  31. Anonymous says:

    Terbakar baca ayat dia di petang Isnin yang panas meremang ni. Sungguh tak ada adab. Perangai macamni siapa pun tak nak dekat aih!

    0

    0
  32. yuyu says:

    Ya Allah, dah jatuh tahap simpati yang amat sangat dgn azwan ali ni… kesian kat dia..publisiti yang murah sangat..nak meroyan pun agak2 la,bhs tu x menggambarkan yang dia ni dh berkali2 pergi umrah…sendiri punyer salah,lagi mau bising ke… kalau minta maaf sb salah faham kan dh settle..silap2 haribulan tokey restoran tu ajak skali makan steak free…hahahaha
    #sedih
    #kauado

    0

    0
  33. Anonymous says:

    dia ni seorang yg biadap la. itu saja la.

    0

    0
  34. meimei says:

    Pernah nampak azwan ali dkt stesen minyak.
    pakaian dia dah mencerminkan peribadi dia.
    Taubat la pakcik oihh. xsedar2 diri lagi kot

    0

    0
  35. Anonymous says:

    dia ni manusia yg biadap la kiranya. hati dah kotor.
    itu saja….

    0

    0
  36. Anonymous says:

    kalau aku restoren owner tu, besok aku hantar lawyer. gila ah dia ni. setuju sangat.

    0

    0
  37. Jie says:

    hari2 maki hamun je kerja dia. lepas tu sebut nama tuhan nk backup diri. konon2 alim dan warak. please la dia ni. meloyakkan.

    0

    0
  38. Leha says:

    dah termalu sendiri la tu…kena hentam sbb bodoh tak bertempat. kan dah mengena. hahahahah…padan muka. last2 dia yg nampak bodoh.

    0

    0
  39. anon says:

    Billionzzz? Sapa follow sampai billion? Rakyat mesia ni xsampai 30mil pon…

    0

    0
  40. Lea Rose says:

    lepas ni korang tunggu lah episode seterusnya…
    episode menangis merambu2 ayo mate ayo hidung kekunun insap… minta maaf beria2…
    typical bapuk tua kaki menhanjing.. pastu say sorry.. lps tu menghanjing lagik.. pastu say sorry….

    opsss!

    0

    0
  41. senang cerita, x yah bnyk bunyik, tuan kedai mahupun mangsa awl terus saja ke balai polis berhampiran, buat report, jgn la berat sebelah, kalau bukan orang melayu caci mcm ni, dh tentu dh surat aduan PDRM tu tertera kt nara ni. kepada tuan kedai saya mintak sgt2 tolong buat report and saman aa ni sebab tindakan beliau bukan gurauan tapi penghinaan kepada bangsa melayu itu sendiri. kenapa bila apek atau ane hina bleh terus buat report? azwan ali ni selagi tidak bertemu buku dan ruas selagi tu dia tidak akan berubah, saya harap tindakan tegas perlu di ambil terhadap AA mahupun sesiapa yg berperangai menjatuhkan air muka dan maruah seseorang kerana kenyataan beliau tersgt la tidak enak. harap beliau disumbat ke kandag anjing, disana anjing2 ganas akan ajar beliau mcm mana nk ke neraka..last word jgn pilih bulu…tangkapan harus dibuat.

    0

    0
  42. Anonymous says:

    dia ni pengecut…..twitter dia protected…takut la kena maki. berani drp jauh je….

    0

    0
  43. Anonymous says:

    tempat murah katanya…eh abang azwan…owner Menate tu pernah masak untuk Quuen Elizabeth, Lady Di….awak tu masuk Masterchef, itupun tersingkir juaaaa

    0

    0
  44. Anonymous says:

    padan muka…twitter dia kena serang….hahahahaha….

    0

    0
  45. millam says:

    dia panas…sbb pompuan tu makan steak. sesuai la…tuhan turun rezeki.

    0

    0
  46. lynn says:

    Senang je nak ajar mamat ni-SAMAN MALU. Especially owner restoran tu. Menjatuhkan reputasi perniagaan dia. N pada wanita tu pun, saman je. Ada ke pergi gelar org sundal, padahal sendiri salah.
    And Azwan Ali, tak yah la bangga dengan billionz followers ko tu. Dekat akhirat, takde nye diorg nak backup ko kalau budak yg ko kutuk dan maki tu tak maafkan ko.

    0

    0
  47. Anonymous says:

    owner restaurant tu bukan calang2 wei. a master butcher and ex bunckingham palace royal chef weyyy, chef wan pun kalah !!!

    0

    0
  48. Anonymous says:

    saman je…

    0

    0
  49. Puiiii says:

    saman je…melampau sgt dia ni.

    0

    0
  50. Anonymous says:

    Jom kita hentam…AA. Hashtag kt Twitter.

    0

    0
  51. Anonymous says:

    dia dah termalu sendiri….masih lagi maki hamun petang ni dlm twitter. sebijik org gila tweet dia.

    0

    0
  52. melampau says:

    Report je kt Twitter…tekan button report profile Twitter dia….under “hate speech” !!!

    0

    0
  53. minah jambu sayang nenek says:

    Semoga Allah bersama u selalu Azwan semoga sakses di pemurahkn rezeki sehat2 selalu ..Allah lebih mengetahui Nye ..lov uu…

    0

    0
  54. Aku dah report says:

    Report je pada Twitter pergi kat button skru tu – “They’re being abusive or harmful “

    0

    0
  55. Oppa Gangnam says:

    Mari ramai2 kita baca,

    Astagfirullahhalazim 3x

    0

    0
  56. Anonymous says:

    perempuan tu relaks je…azwan ali yg termalu…hahahahhaa….nampak pun bodoh juga.

    0

    0
  57. Anonymous says:

    ambil tindakan la…stesen2 tv semua.

    0

    0
    • Anonymous says:

      saya sokong statement anda anon..
      kecoh di twitternya baru ni dia dapat job mengarah sketsa di RTM sempena raya ni.. semoga pihak RTM dan stesyen TV yang lain tak buta hati mengambil individu yg berakhlak sebegini untuk mengarah program-program hiburan untuk masyarakat… kerana hiburan yg baik juga satu pendidikan..

      0

      0
  58. kesian mak azwan ali says:

    Aku rasa bapok ni mati kubur dia bernanah!mulut puaka gila..mesti mulut bangsa busuk melantun

    0

    0
  59. Anonymous says:

    WTF AA. WTF.

    0

    0
  60. Lila says:

    Sapela yang rajin betui jadik follower dia tu….buang masa kottt…Azwan Ali ni nak tengok sel2 hotak dia berhubung masa zaman dia jadik pengacara Muzik2 90an dulu jekkkk…lepas tu sel2 hotaknyaa putussssssssssssss

    0

    0
  61. Anonymous says:

    dulu termalu…ziana zain x suka kat dia…meraung. lepas tu saman ogy dan tv3…kalah. sekali lagi malu. yg terbaru yg ini. 3 kali dah nampak kebodohan dia ni. kesian nya.

    0

    0
  62. kak tam says:

    masuk twitter setakat nk maki hamun org, baik x payah. diri sendiri yg nampak tolol dan nyayuk.

    0

    0
  63. Anonymous says:

    Maki follower. Report je pada Twitter pergi kat button skru tu – “They’re being abusive or harmful “…jom report Azwan Ali….

    0

    0
  64. Mia says:

    Akhlak rendah, muka cannot do, talent tak ada…. Malaysian TV should refrain from having him on their shows.

    0

    0
  65. Pak Ucop says:

    betul la dia ni…gila. orang waras x kan maki orang online sewanang-wenang nya lebih2 lagi artis.

    0

    0
  66. Anonymous says:

    dah tiba masanya kita boikot dia ni. menyampah.

    0

    0
  67. tu la dia says:

    kerjaya azwan ali…

    maki hamun.

    0

    0
  68. Anonymous says:

    Bontot dia dah rabak terok kot,orang bulan puasa org sibuk puasa,si bapok azwan sibuk jual pungkok.kahkahkah
    Tak kose i nyah…

    0

    0
  69. Anonymous says:

    meluat dia. ni. bersara. please.

    0

    0
  70. Anonymous says:

    buang masa follow IG dan Twitter dia. dah la x handome.

    0

    0
  71. Rozalmah says:

    bila la nk bersara pondan tua ni.

    0

    0
  72. Anonymous says:

    artis gila yg dah x laku…

    0

    0
  73. Anonymous says:

    dah teruk dia ni. diva biadap..

    0

    0
  74. Anonymous says:

    semua org nk gaduh. memang kurang ajar.

    0

    0
  75. labu says:

    Ingat level awok tu buleh masuk kubur ke azwan ali oiii? Takabbur betul..

    0

    0
  76. Anonymous says:

    pelizzzz lah. rs menyampah impak maksima tngk org mcm ni guna nama Tuhan utk backup sendiri sedangkan terang2 salah. perangai mcm tu pun sah2 Tuhan tak terima. teringin sgt tngk manusia spesis ni berubah ke arah positif. cukup2lah dunia ni sesak dgn org2 mcm tu.

    0

    0
  77. Anonymous says:

    Wow some people are really low

    0

    0
  78. ana says:

    Jgn slh sangka kwn2..yg si AA maki itu adalah dirinye sendiri…bkn bdk pompuan tu..AA anggap dirinye serupe ape yg die ckp…kesian sgt kat die kan…

    0

    0
  79. Lisa says:

    Muka buruk, perangai buruk…. :(

    0

    0
  80. Sabri Ali @ Nick says:

    So harrasing..

    0

    0
  81. Kesian Nya says:

    Diva apa…, diva sakit otak

    0

    0
  82. anon says:

    AA tak bersalah dlm hal ini sebenarnya, tapi cara Pn Nur Azira membalas tweet tu tak telus dan tiada keikhlasan….. kenapa tak taip betul2 me’nate restaurant dan sekian2,kalau niat ihklas nak share info tu dgn AA…sapa2 pun akan menyangkakan maksud menate tu binatang,masalahnya disini adalah ‘keikhlasan’,AA ni seorang survivor sebenarnya,kalau org betul mengenali beliau,he’s not a bad person!…Keikhlasan adalah kunci kesejahteraan..kedamaian

    0

    0
    • takde nama says:

      Kau sdare die ke? Merepeklah ko ni. Semua org tau pondan jenis ape die ni…dari dulu pun suke kumpul musoh..

      0

      0
    • Anonymous says:

      Awak ni AA ke?

      0

      0
    • ayu says:

      Why the need to reply in such language then? kalau “tak bersalah? “Terus melenting dan memaki hamun? Langsung tiada adab.

      0

      0
    • STEAK WAGYU says:

      Most memang tahu menate tu famous for nama restaurant….plus perempuan tu menjawab kepada soalan AA pasal kat mana nak makan steak. Logic kat situ, and fyi kedai tu memang famous so tiba tiba AA nak sentap dan terus disundalkan perempuan tu sebab jawab menate tu kenapa?

      AA rasa kena carut sebab mulut asyik mencarut sampai vocab & general knowledge kurang…so perempuan tu tak salah. Standard la jawab shortform : KFC, Mekdi/Mcd, Nando, etc……….

      0

      0
    • Anonymous says:

      yup maybe cara akak tu reply leh mengconfusekan org especially yg x tau kewujudan restoran tu, but then x salah kan if tanye smule elok2? instead of tros maki..n then if dah tau awak tu dah salah sangke, mintak maaf je la..case close. why la nak maki sume org pulak?

      0

      0
  83. Anonymous says:

    kurang ajar…layak kena tendang je dia ni.

    0

    0
    • dikcik says:

      bukan takat tendang ja…kna bgi buluh kuning sedaih tang belakang dia buang sial dan gila dia tu….heeee apa laa pnya manusia.

      0

      0
  84. Ireadireview says:

    Bukan nak riak… AA ,setakat duit 2 ratus in your hand boleh le hang pegi makan kat nandos,chilis,hang x pernah makan kat manate,me think you x mampu nak bayar!hang mmg x de duit nak bayar makan kat situ! Sorry to say this, menate much high class then you! Oh by the way, nandos ada stik ke???
    One more thing, org kenal byk bapuk,jantan sotong,yg lembut tp perangai semua cantik molek,tp hang ni rosakkan nama baik sotong2 yg lain. Hang memang semula jadi sotong ke hang pura2 sotong? Desperate much?

    0

    0
    • miss haha says:

      penah nampak dia kat setia city mall jln sensorang sambil mkn ice cream kepit selfie stick dia. takut tgk dia tu mcm feeling takut tgk org “tak betul”.. so cecepat lari jauh2..takut tetiba dia meroyan x tentu pasal

      0

      0
    • braveheart says:

      Azwan tak bersalah.Bawa ke mahkamah pun dia tetap tidak bersalah.Ini adalah kerana dia:
      1.orang gila
      2.Terlebih dos hormon

      0

      0
  85. Anonymous says:

    Hohoho…bapuk gila mengamuk…caucaucau…

    0

    0
  86. Gilenye dia says:

    Dah smp tahap ni…lebih elok owner me’nate
    ambil tindakan guaman…smua rakyat malaysia bbangsa melayu wat laporan polis..manusia mcm ni xlayak dok dlm kalangan masyarakat..harap pihak2 pnyiaran telivesyen mahupun radio teros ‘gam’ manusia mcm ni…apa level dia??adakah dia seorang doktor?engineer?peguam? X layak pun…jadi np dy asyk ckp level org x same dgn dia????
    aku x nmpk langsung benda yg harus dy banggakan???? Level ap yg dia ad????penjarakan aje manusia mcm ni agar bangsa lain tidak sewenang-wenang menilai sikap org melayu….

    0

    0
  87. Yanie says:

    Malu bila orang islam maki hamun bangsanya sendiri , harap dia berubah . Amin

    0

    0
  88. Linzy Longkang says:

    itulah bahana main hembus tak tgk kiri kanan traffic lights seme, dah laa ari tuh dia jamu anak2 yatim pastu maki hamun org sebab salah faham, kesian nyerrr diva azwana meroyan sorang2 takmo mengalah mintak ampun kat minah tuh.

    0

    0
  89. Miss Venezuela says:

    silap cik azira tu tak letak perkataan ‘restoran’ didepan menate..so sentap la so-called highly educated malay and self-proclaimed diva malap suram kelam tuuuu..marah la dia sebab dia ingatkan azira ni dedahkan identiti dia kat sosial media…I ketawa je baca komen balas AA nii…(serius nak muntahh nak pakai title diva kat dia padahal imej dia lagi not same level with pondan lorong..burukksss).. to AA..kalau betul U hebat..kenape U TERSINGKIR dlm masterchef tuuuu?? owner menate pernah masak kat Queen elizabeth…U hidang satu lauk kat Rosmah mansor pon belum hado (I baca profile masterchef kat astro)..cuma I setuju satu je ngan statement balas AA..tuhan ada..Tuhan dah tunjuk kat PUBLIC di bulan yang mulia ni PERANGAI SEBENAR U..dah pegi mekah perangai lagi truk..agak2 ikhlas ke kesana atau dah terbukti ibdah u di mekah adalah propa? makin U menghanjeng orang I nampak makin jelas plak U dah menghanjeng diri sendiri menyalak non-stop..kalau followers ramai nape dah tak nampak U kat mana2 stesen TV dgn program U sendiri????jelaskannnnnnnn…………

    0

    0
  90. seri_101@yahoo.com says:

    asal pggil dia diva?? xlayak lgsung…hrp2 Allah tarik apa yg dia ada smpai kan mknan saki baki org pun sedap…utk ks kesedaran supaya tau b’syukur dgn nikmat Allah beri sblm msuk kubur.dari aku kecik smpai la nie xt’lintas pun suka kat pemilik mulut longkang nie..

    0

    0
  91. mamamia says:

    Bkn seorg yg TERPELAJAR or cetek ilmu..Sbb tu dia sebegitu..huhuhuhu Org berilmu tak kan ‘menyalak’ seperti dia..huhu

    0

    0
  92. Cik kak says:

    Aku confuse sebenarnya…. “Diva” utk perempuan… Dia?????? And sape yg salah sebenarnya????? Ade jugak spesis ini kt dunia ni…. Huhuhuhi

    0

    0
  93. Habibah says:

    Sesungguhnya Kamu kamu pun Berpuasa …
    Bagi yg tak berpuasa Hormati BULAN ROMDAN.’

    0

    0
    • Anonymous says:

      Kalau dia pernah kata peminat yg ngutuk dia taraf tapak kaki dia..tapi niii cek nak habaq kat hang…hang tu BAPOK TUA YANG TARAF DOK KAT LUBANG NAJISSS AKU ..PENGOTOR DAN JIJIK!!…

      0

      0
  94. naruto says:

    Ni bkn diva AAA tp diva tua XXXLLL otak letak kt bontot
    bolan2 pose mencarot je kjenye..kesian ak tgk!hahahhahah
    to MAK CIK AZWAN ALI y bajet diva(diva sendri y iktiraf),buat2la brtobat..
    cukup2 la malukan diri sendri,buangla ego ko tu..ko taw x ko umpama sapu tahik kt muke sendiri skng ni???hahahahhahahahaha
    boooooooooooooooooooooooooooooooooooo…shame on you lor~muahhahahahha

    0

    0
  95. azwan ali bongok says:

    dia monopos mungkin wakakaka!

    0

    0
  96. Unwanted says:

    I think he the loneliest person on earth.

    0

    0
  97. salikha says:

    Mohon mana2 reporter@ blogger tidak mengeluarkan apa2 yang berkaitan dgn Azwan Ali. Kita anggap AA nie tidak wujud di muka bumi ini. Biarlah dia seorg diri dgn kehidupan yang dibangga2kan. Biar AA nie tahu semua org x nak tahu apa2 perkembangan tentang dia yang tidak menyumbang perkara positif dalam dunia hiburan

    0

    0
  98. Gaga says:

    kesian.. AA Dahaga Kasih Sayang…

    0

    0
  99. Anonymous says:

    jap..pompuan tu tak salah apa2 pun. dia cuma jawab soalan AA je bila AA ckp nak makan steak. and apa salah kedai tu letak nama menate? bukan nya nama tu tak ada maksud. Sendiri yg dah termalu tp tanak mengaku duk pggl org anjing la neraka la. ludah sana sini. Knp masih ada org nak kwn dgn manusia gila meroyan mcm ni? Knp masih ada stesen TV nak bg dia appear dlm TV? Siap pggl org lain bapok. Kutuk org yg bertudung. Dia ni tak patut kena gam ke?

    0

    0
  100. TEEpah says:

    DIVA? errkk..dia dah buang anu ke?..sorry, saya ter”curious”

    0

    0
  101. dikcik says:

    bapok mental ptt kna ban ja ngn tv stesen senang…

    0

    0
  102. aku budget fofular says:

    sorry la abe we, mak yang tak fofular ni pun dah 3 kali makan kat menate yang abe we kata takde class tu..chillis? tak penah jejak lagi

    0

    0
  103. vaseline says:

    azwan..ingatlah pada permulaannya syaitan dilaknat Allah swt kerana sifat angkuh dan sombong…sehingga diusir dr syurga..mesej di situ, org yg ada sifat sombong sama seperti sifat syaitan dan tidak layak di syurga..jgnla kita bersifat sombong..tenang dan rendahkan diri…kita suma hamba Allah shj…makan sedap murah mahal hnya nikmat sementara menggunakan mulut yg dianugerahi Allah.boleh ditarik pada bila2..sama2lah kita ubah sifat diri kita…

    0

    0
  104. Maisarah says:

    Dia ni apsal duk selalu sebut anjing2…memang ada bela anjing ka kat rumah..sundal la..sapa yang sundal sekarang ni..artis macam ni kementerian taknak banned terus ka..dah la agama Islam..bulan ramadan tulis status anjing bagai…kalau aku jamu steak anjing ko nak makan Azwan Ali..tingin sangat kot..duk menganjing tak renti2..dari dulu tak pernah suka asyik melahar orang sekeliling..kekadang terperasan sesama artis pn mcam 50-50 ja dengan dia..esp artis2 baru..tak layan kang kena lahar..Diva AA konon.. AA tu stand for what Aku Anjing..

    0

    0
  105. puan dayah says:

    huh! AA ni mentaliti di bawah tapak kaki.. restoren hidang makanan wagyu,dikata cheap?? kau yg tak tau mkn wagyu sbnrnye..

    0

    0
  106. Thinker says:

    “tuhan ada, tuhan tau kebenarannya” ….. buat statement mengunakan Tuhan tapi kandungan dalam ayat mengunakan sumpah seranah.. Agama mana yang dia ni pakai?? Tuhan mana yang dia sembah?? dalam mana mana agama tak di ajar untuk memaki orang lain, merendah rendahkan orang lain.. Diva AA, berubahlah.. kalau berterusan berperangai macam ni, kemungkinan awak ada gangguan emosi / mental.. saya tak heran kalau satu hari nanti awak jatuh dalam kategori ‘orang gila/ sakit mental/ sakit jiwa’.. bukan pandai pandai buat andaian tapi perangai awak menunjukkan awak ada sifat mcm tu. satu Malaysia gelakkan awak.. yang follower tu semua tak berkurangan sebab diorg bukan menyokong awak pun, tp lebih pada nak tengok lawak bodoh awak tu aja.. sedarlah Azwan Ali, kita hidup dekat dunia bukan sorang sorang.. yesss, dulu dan sekarang awak memang Diva.. tapi Diva Diva pun kalau tak ada orang yang nak hormat awak, suka kat awak, senang dengan perangai awak pun tak guna juga kan… jangan angkuh Azwan Ali, sebab bila awak jatuh nanti ramai yang akan bertepuk tangan dari yang menolong..

    0

    0
  107. kezambo says:

    Dia ni yang sebetulnya sakit…..Kita berdoalah kepada allah agar dipulihkan penyakit saudara seislam kita ini….

    0

    0
  108. hanisakura says:

    Kejadian paling buat malu kaum dalam Malaysia :-/

    0

    0
  109. Anonymous says:

    kesiannyerrrr Azwan Ali…dah tua cani masih lagi dalam terma berangan diva tak sudah..better buanglah gambar selfie depan kaabah tu..sgt tak sesuai.

    0

    0
  110. yusofie says:

    Ya Allah demi kebaikan dunia sewarjayat aku memohon Kau tarik la nikmatMu dari Azwan Ali sebagai peringatan. Terlalu banyak kemungkaran diterbitkan daripada insanMu itu. Fitnah dan dosa telah dan sedang berserakan di bulan Ramadan yang mulia ini. Berikanlah pengajaran yang terbaik untuk ingatan hambaMu yang lain. Amin…

    0

    0
  111. cikedis says:

    eh,,,azwan dah nyanyok ker?…halamak…mcm mana aku leh terlepas berita ni…kikikiki

    0

    0
  112. Neal says:

    s Haiti Relief Bounty Tournament will match all bounty money won and donate the total relief efforts to Haiti up to $50,000 and also contribute all tournament fees collected.
    This is a competitive advantage for sports betting businesses
    because the options that it gives are more than what anybody expects.
    in China but there is an ongoing debate over whether the first
    casinos began in Ancient China or the Nile Delta.

    0

    0
  113. azza says:

    Dia ni macam tak betol je!

    0

    0
  114. zh says:

    tak betol ke ape dia ni?

    0

    0
  115. roses says:

    Aduyai…cakap gunalah otak..
    Terimalah kenyataan if dah bt silap..mohon maaf..tak rugi pun
    Ni cakap yang bukan2…macam tak de iman…
    Jangan main sedap cakap…jangan ingat bagus sangat hidup dengan cacian dan makian pada orang… Allah ada…Allah adil… jangan sampai sesuatu berlaku pada u…baru u nk menangis..nak insaf..
    Tak perlu kot nak cakap benda2 yang macam gitu.. u bangga sebab u masih de pangikut yang lebih kurang u…hope Allah beri u kesedaran dan keinsafan…

    0

    0
  116. divalakonon says:

    Woi pondan tua..esok kalu ko mati x perlu la org melayu kita susah2 utk talkin dn kebumikan bangsat tua ni…bakor je mayat org gila ni…org gila tu lg mulia dr ko la anjing…

    0

    0
  117. Oranje says:

    ramai follow insta & twitter dia semata2 nak tengok sejauh mana bodoh dia boleh pegi. duk bangga sangat billion follower puikk

    0

    0
  118. nana says:

    kesian…………semoga kita semua sempat bertaubat..

    0

    0
  119. Anonymous says:

    kenapa dier jadi meroyan macam ni?adakah dier pernah amek pil hormon atau pil pil terlarang?adakah ni kesannya?

    0

    0
  120. Miss Bunga says:

    Sebenarnya Azwan Ali nie kurang perhatian atau kasih sayang dri keluarga.. tue yg dia jdi x tentu arah nie meroyan bgai…

    0

    0
  121. melati says:

    aku tgh pikir aper tu Kasta…..rupa2 nya Azwan Ali ler Kasta yg paling rendah yer….korang pun jgn lah kutuk Azwan Ali sgt, dia tgh meroyan tu ..Job dlm TV takder..Azwan sempena bulan baik ni elok lah ko Gi terjun KLCC tu…ko pergi Marah Lee Kuan Yew tu…naper dia minta Singapore Berpisah dari Malaysia…hihi.

    0

    0
  122. Anonymous says:

    Dia ni kurang kasih sayang… Org yg kurang kasih sayang ni memang suka mengusik org..dia mcm dah hobi..klo x usik org jiwa dia x tenteram… (Teringgat 1 cite bila mati rupa tukar jadi rupa anjing bila mulut asyik maki org anjing je)…

    0

    0
  123. azua says:

    simple” owh yeke my dear…sorry….diva inagt maksud lain”——jawab cmni kan senang settle…..dua2 dpt makan free…haiyoo..

    0

    0
  124. wehateyou says:

    bodoh betul lah orang tua confuse jantina ni, kasi malu diri sendiri je.. astaghfirullah-al azim!

    0

    0
  125. Si Pening says:

    Kepada kalian2 semua,

    Si Diva AA nie dia sebenarnya rasa malu..dia tya suggestion restoran steak yang best..Bila cik kak ni bagi cadangan, melenting pulak..bukan isu tak letak “RESTORAN” dekat depan Menate tue..AA dah termalu, so nak cover malunya dia maki hamun habis..saya ada view kat IG dia, pelik ramai pulak peminat dia…siap wish ” Kami dipihak u Diva AA”, ” Luv u 4ever Muah Ciked”, “Kami akan pertahan u Diva AA”….pernah tak view video dia Diva AA cakap “Melayu Bodoh “….wlaupun dia cakap kat akk tu…tapi kenyataan saya melayu, abg Nara Melayu, pengikut lain pun Melayu…apa ni?? tak da adab ka??? Disebabkan kes ni, Diva AA xnak jatuh n cover melayu, dia wat video makan dekat Starbuck…tgk permainan dia..dia nk cover malu sebenarnya.. cuba pikir nama abg dia tak dapat terima Si Diva AA ni…bulan puasa, buatla amal ibadat…saya tak cakap saya baik 100%…Diva AA awak tu melayu dan Islam, perangai awak mencerminkan segala2nya..orang yg bukan seagama dengan kita akan anggap bukan2..Sama2 melayu nak gaduh…SO bawa2 la bertaubat…Sekian…

    0

    0
    • asus says:

      hmm.. rasanyanya yg konon2 sokong dia tu.. yg kat pihak dia.. luv2 tu.. entah2 org dia sendiri.. digajikan utk backup n ala2 kipas mati keras.. backing segala ayat2 yg menunjukkan kebodohan dia.. dok sedap maki2 hina melayu.. cer ko announce sat.. ko ni keturunan apa? kalau takat nak jawab jawa ke..minang ke.. banjar ke.. tu pun.. serumpun jugaa… haha..tetiba aku terfikir.. org asli tu kira dalam rumpun melayu ke?

      0

      0
  126. Anonymous says:

    aku pelik la..agak dia ni h nape..suka sgt sebut pasal hanjing..sok d buatnya dia gi mekah btl2 jdi hanjing baru thu…

    0

    0
  127. HATE AA says:

    BODOH AZWAN ALI NI KAU PANGGIL MELAYU ANJING KAU PN MELAYU SO KAU PUN ANJING LA!!!!!!!!!
    JGN JATUHKAN BANGSA SENDIRI KERANA MULUT ANDA

    0

    0
  128. MakJemah says:

    BAPOK TUA x sedar diri. Ko gelar org ANJING mcm ko confirm masuk syurga. Org yg Ko maki tu berapa byk dpt pahala free. Vongoks!

    0

    0
  129. Anonymous says:

    kurang kasih sayang kot bapokk tau ni

    0

    0
  130. Ibu says:

    Semlm tetiba 1st time tonton rancangan masak yg dia masuk, so mmg orgnya character mcm tu dialam reality mahupun alam maya, too much sgt, even anak kecik sy yg 1st time tengok pun terus kata dia tu pondan kan ibu, sy pun terkedu nak jawab

    0

    0
    • Anonymous says:

      Tulah… macam tak tahu malu kan? Budak pun pandai membezakan. Dahlah keadaannya begitu, akhlak pun… ke mana

      0

      0
  131. Anonymous says:

    kurang kasih sayang, attention seeker. kalau tak buat camni…takde saper yg peduli dia. kena buat yg pelik2 supaya nama ada dalam media. sedih retis cam ni.

    0

    0
  132. fact says:

    dia ni ada masaalah attitude @ attitude problem.

    0

    0
  133. Give him award says:

    ABPPH perlu bagi award dekat azwan haji ali ni..
    Anugerah artis paling kurang ajar dan mulut paling tiada adab.

    0

    0
    • cccc says:

      kalau bagi award lagi laa dia kurang ajar n kuat maki hamun.. boikot jalan terbaik..:)

      0

      0
  134. nana says:

    kurang perhatian dan kasih sayang

    0

    0
  135. maria says:

    azwan ali, tolong la ingat apa ajaran agama, bukan sekadar sebut2 je perkataan agama, Allah, etc di bibir sedangkan perlakuan mcm ni..nak ke mati esok takde sapa nak kelolakan mayat kamu? dan sampai mati ke nak jadi pondan? Nabi tak mengaku umat.

    0

    0
    • buluntung says:

      Azwan Ali ni dri sy kecik smpai la besar x pernah tgk news baik2 tntang dia.. Smua nya perkataan menuju neraka.. Kau anggap kau diva tu Kira dosa dah tau . x ngaku lelaki, ni memaki hamun kesana sni. Kc block la org mcm dia ni. Esk2 adk/ank kita blajar pula perkataan x baik Dari dia… Muka tebal sangat AZWAN ALI ni. X malu… Kluarga dia pasti malu org awam dok kuruk prangai dia. Ubah la azwan. Xda faedah sebar gambar 1dunia yg ko berulang g umrah tapi perangai msh busuk. Klau iya pn muka tebal. Ingt la air muka family ko. Jangan menconteng arang d muka sendiri.

      0

      0
  136. WAGHIH says:

    hadoii..
    dok cakap melayu anjing melayu bangsat tu..si AA ni melayu ke idokkk..
    jangan tinggi sgt terbang 2…sekali kalau jatuh terduduk tak blh bgn dah…
    Allah tu maha kaya..setiap kata-kata kite yang keluar dari mulut ni semua dicatat..jgn nnt satu hari dipulangkan balik pada kita..
    Tinggi sgt mendongak tu wahai Azwan Ali..
    senang je ckp melayu binatang bangsat sume…anda tu sendiri melayu ke tak?org komen baik2..anda pula pergi maki hamun org 2..lps 2 takde lgsg mintak maaf..smpaikan pemilik restoran yg takde kene mengena tu pun kne dgn makian anda..
    sedarlah wahai saudar Azwan Ali..jangan tinggi sgt mendongak 2..sy ni tak pernah lgsg nk amik kisah dan komen ape2 dlm BN ni..tp kali ni rs mcm nk komen je..bertaubatlah saudara Azwan ali..masih ada ruang untuk anda bertaubat..dah terang2 anda yang salah faham dan kenapa perlu balas dengan kata-kata makian..tak susah rasanya nk ckp elok2…
    kbai.

    0

    0
  137. Anonymous says:

    Setuju supaya di boikot dan di gam? Orang2 camni ke TV3, Astro dan RTM ambil? Sila la gam dia ni. Kalau kat tempat kerja dah lama kena buang oleh majikan. Dia ni dah melampau!

    0

    0
    • Anonymous says:

      betuah lah nak gam.. RTM baru jek offer mamat ni direct sitkom raya tahun ni utk program TV depa… tak faham, apa kriteria dia yg buat di terima RTM utk buat program tv hari raya, walhal byk lagi direktor lebih muda, clean dan kreatif ada di Malaysia ni.. .. jenuh dah dia dok kompang betapa gahnya RTM masa dapat projek ni n betapa hebatnya karya dia sampai semua artis yg top top je layak utk di jemput.. payah kalau dah hidung tinggi…

      0

      0
  138. Anonymous says:

    Stesen TV patut blacklist…besok2 siapa plak dia nk maki ? Mana orang2 atasan. Memalukan bangsa sendiri???

    0

    0
  139. Do something says:

    Menghina bangsa melayu, kakak pakai tudung, maki, caci itulah job Azwan Ali.

    0

    0
  140. Anonymous says:

    Susah sangat ke nk berubah???

    0

    0
  141. Nina says:

    X semesti kita ke Mekah segera dpt hidayah. Ini lah contoh nya. Pengajaran kpd kita semua. Konon solat dan umrah. Kalu kita beribat dgn betul, kita takkan tergamak mencaci maki orang…pikir je la. Masing2 ada otak…

    0

    0
  142. Umi says:

    Anjing- itu la modal dia. Padahal diri dia lebih teruk drp anjing. Anjing pun tahu hormati anjing lain. Itu lah refleksi diri dia. Kan dah terpalit kt diri dia. Kesian!

    0

    0
  143. Anonymous says:

    Orang gila usah dilayan… Nanti kita pun jd gila mcm dia….

    0

    0
  144. buluntung says:

    Ubah la azwan

    0

    0
  145. Dr says:

    He needs help. Dah rosak teruk dia ni. Mungkin hanya musibah Allah yg dpt buat dia berubah. Allahualam…

    0

    0
  146. Anonymous says:

    orang macam ini.. tak payah puji tak payah hentam.. buat tak tau je.seolah2 dia tak wujud..

    0

    0
  147. langit says:

    harapan saya agar semua stesen tv dan media gam kan si AA ni.

    0

    0
  148. Lady says:

    Knpa la mulut azwan ni ‘bisa’ sgt? X ingat Tuhan ke?

    0

    0
  149. cik piNgu says:

    gam ajelah si azwan ali yg blagak DIVA nih.. apesal melayu2 senyap? sb dia melayu ke? ak rse kalay AA ni cina or keling dh lama berpuluh2 report kat balai polis dbuat. apesal xde org berani??

    0

    0
  150. remindourselfalways says:

    Dan janganlah kamu berjalan di muka bumi ini dengan sombong, kerana sesungguhnya kamu sekali-kali tidak dapat menembusi bumi dan sekali-kali kamu tidak akan sampai setinggi gunung (17: 37)

    Dan janganlah engkau memalingkan wajah daripada manusia (kerana sombong) dan berjalan di bumi dengan angkuh. Sesungguhnya Allah tidak menyukai orang yang sombong dan membanggakan diri (31: 18)

    0

    0
  151. Anonymous says:

    gam la dia…meluat la.

    0

    0
  152. Anonymous says:

    RTM, gugurkan dia la. Menyemak je si oak biul ni.

    0

    0
  153. Yuck says:

    dia ni layak kena maki je kaw2 depan2 muka dia kat luar…….

    0

    0
  154. Ifa says:

    Jgn panggil dia diva…tak layak lansung

    0

    0
  155. Anonymous says:

    Unfollowing and blocking @azwanhjali because he can’t even say a simple sorry. #menate #muhasabah #report !

    0

    0
  156. Beras Nasional says:

    Aku harap bila AA ni meninggal nanti, jasad dia akan bergolek ke dlm liang lahad dan timbus diri sendiri. Bongkak tak ke mana. Mohon insaf sebelum nyawa kena tarik before sempat bertaubat.

    0

    0
  157. dina says:

    azwani ingat dia pi umrah tu bagi dia lesen untuk caci n hina orang lain kut…
    ignore jer lah….buang masa….ni jer cara nak tolong dia sebenarnye.

    0

    0
  158. dina says:

    azwani ni tak kesian kan bonda dia ke…..sedih lah kalau dia tau anak dia panggil org lain anjing ..caci maki dalam bulan Ramadan ni.

    0

    0
  159. teddy says:

    Kesian azwan nie.. nmpak sgt kurang kasih sayang dan attention seeker. Cepat melatah, x trima teguran, bagi die, sume orang kat dunia nie salah.. die saja yang betul. Orang carut kat die x boleh.. tp die carutkan orang, die kate utk mempertahankan diri.. sedar2 la pakcik.. kubur kate mari da tu.. cukup2 la ngn perangai mcm 2.. x perlu la org2 yg back up die ckp ‘mulut je mcm 2, tp hati baik’. Klu hati baik, ape yg keluar dr mulut juga akan baik.. renung2 kan la.. ????

    0

    0
  160. Steakhouse says:

    Azwan dah GOYAU (bak kato orang NS) tapi tak nak ngaku salah…

    0

    0
  161. yctg says:

    da nazak da org tua ni………

    0

    0
  162. Anonymous says:

    Siap jantan ni…?? Artis ker..? tak bertamadun langsung…ni mesti kes nak cari publisiti murahan ler ni…maklum ler x glamour….

    0

    0
  163. braveheart says:

    Tolonglah jangan marahkan dia,kasihan dia.. dia tu gila..

    0

    0
  164. SiTuaSangkak says:

    kutuk melayu xsedar diri tu melayu..shame on u AA xsedar diri..mesti mak ko sedih perangai ko macam ni..kecik2 xnk mati..dh besar menyusahkan org

    0

    0
  165. cikna says:

    Semua di atas…

    0

    0
  166. sheila says:

    Azwan Ali ni adalah seorg hipokrit lagi hina, macam berani tp bila berdepan lari, bukan ngan lelaki ngan perempuan pun takut. dia hanya berani kata belakang aje, ibarat baling batu sembunyi tangan. ego sangat tinggi, malah lebih tinggi dari segala-galanya, sebab itu, dia tak pernah mengaku salah, kalah apalagi nak minta maaf dgn orang kalau bersalah (terang-terangan) sekalipun.

    Manusia spt ini ,tiada iman atau tak beriman dan tak beragama. suka maki-maki tak tentu pasal spt anging menyalak bukit, spt selalu di maki org dengan kata kata anging itu dan ini, hakikatnya dia lah anging-anging tersebut. apa yg diperkatakan pada org lain, hakikatnya itu lah dirinya sendiri. DiVA tu hanya diri nya sendiri yg mengelarkannya. org lain tak pernah panggil dia diva pun, perasan sendiri dan panggil dgn nama Diva utk dirinya sendiri. malunya……..

    Ingat2 lah Azwan Ali, ini bulan puasa, bulan yg mulia, tp semakin menjadi-jadi pula maki hamunnya….ish..ish..patut la, keluarga dia tak mengaku anak dan adik. dah jadi anak terbuang…pun tak serik2 lagi.

    0

    0
  167. blu black says:

    aku rasa, kalau AA kena tangkap polis sekali pun , Azmin (Menteri besar s’gor) pun tak nak tolong.

    0

    0
  168. joe says:

    Astagfirullah…dosa2 dibulan puasa ni berlegar-legar di sini. Yg pelik tu, Restoran pun nama Restoran ‘Menate’ mcm xda nama lain dah. Fikir-fikirkan.

    0

    0
  169. yana says:

    seriusly aku xpaham bahase ape dye pakai. asyik2 anjing, neraka, syaiton, melayu. xde perkataan lain ke? wayar short, maybe perkataan tu je ade dlm kple. :-)

    0

    0
  170. Edwina says:

    beautifulnara.com has potential, you can make your
    blog go viral easily using one tricky method. Just search in google:

    Kimting’s Method To Go Viral

    0

    0