Written by AbangNara | July 14th, 2010

gambar shahir

Baru-baru ini kami ada menerima satu email daripada pembaca BeautifulNara yang ingin kami ulaskan perkara ini dan tanyakan pendapat anda semua. Ini email dia yang kami dah alih bahasakan kepada bahasa yang mudah sikit difahami.

[note]Saya cuma nak luahkan je. Abang Nara perasan tak akhir-akhir nie dekat paper atau sesetengah konsert di mana ada Shahir AF8 di situlah ada Mawi. Menyampah betul Mawi. Dahlah sumbang nyanyi lagu Zamani. Bayangkan dia nyanyi lagu Tak Mungkin berpaling. Macam mana orang boleh puji pun saya tak tahu. Time Zamani nyanyi ok je, mendayu pilu. Tapi bila time Mawi. Kasarnya saura. Tak secocok dengan suara Zamani. Buat rosak lagu je.

Berbalik kepada Shahir, Abang Nara nampak tak Astro macam nak naikkan Mawi semula guna Shahir. Sikit-sikit diselitkan Mawi. Taulah Shahir suka kat Mawi tapi tak perlulah usung Mawi dalam setiap majlis Shahir. Mawi tue memang dah tak best tapi Astro nak naikkan jugak. Nanti daripada orang suka Shahir jadi tak suka pulak sebab asyik si Mawi tue je menepek.[/note]

Apa pendapat korang?

238 responses to Kenapa Perlu Di Mana Ada Shahir, Di Situ Ada Mawi?

  1. sandra says:

    1st :)
    setuju..say NO to mawi…hik3…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • azza says:

      betul2… say no to MAWI…
      go SHAHIR go~

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • pim says:

        sibuk je Mawi tu……..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • liana says:

          mawi tu cannot go da… masa dia da abis.. udah2 la tu nak kumpul duit, duit bnyak2 pun nak bt ape, anak pun xde lg…. anak tekak ada lah….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • WEEKA says:

          ALA MENYEBOK LA MAWI NI… MAWI IS GOING TO PULL SHAHIR DOWN IF ASTRO CONTINUE BUAT GINI … MAWI KALAU NAK MAJU BALIK I THINK BUAT ALBUM YG LGI BARU PLEASE… JANGAN NAK SELIT DENGAN SHAHIR .

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aku laa says:

      aku pon pasan.. tul la tu.. ni kes nak naik balik la nih.. huhhh.. udah x laku.. buat ler camne pon.. byk gak org yg menyampah.. tu nasib baek x usung BINI die.. kalu idakk.. mau meletup tv kene caci ngan boooo ngan org… ee.. sudah2 ler mawi.. x selere nyer org nk tgk awak nyerrrrrr……

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • dunnowho says:

      Personal view aku lak kan….aku rs mawi da make HUGE2 MISTAKE apabila:-

      i) KAWEN NGN EKIN yg mmg org da sgt knal ngn perangai hippo die tuh…(bertudung sbb mawi).

      ii) CUBE DEFEND BINI die bile kne hentam/boo ngn public/media ngn STUPID answer yg bunyi nyer begini: “EKIN BINI AKU.SUKATI AKULAH NK BWK KEMANE!!” wat the f**k?? mmg ko bley bwk ke mane,tp x pyhla dok usung sgt sbb yg minat ko sume majoriti pompuan,bile da asek mengusung jek,sume pompuan pon meluat….haprak btol ko jwb gtu yek??

      iii) tidak melantik atau menjadikan educated person as PA/MANAGER/ADVISOR utk mawi brush up Public Relation(PR) skills die dan blajar bagaimana nk mnjwb soalan media/fans dgn begitu bijak n nmpak educated skett wpon x educated…..(example: Dato’ CT wpon x faseh berbahasa Inggeris n not highly educated tp die mampu mnjwb dlm bhs melayu dgn penoh tertib dan berbahasa.Congrats Dato’ CT!!)

      sekian,aku hrp sgt2 mawi amek port sket tips aku neh..cewahhhh…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • dunnowho says:

        eh aku ade pesanan utk shahir:

        “JGN BELAJAR DR MAWI PENGALAMAN BAGAIMANA NK HADAPI ZAMAN KEJATUHAN TP BELAJAR DR DATO’ CT BAGAIMANA NK BERTAHAN DAN TERUS BERTAHAN BERZAMAN2″AMIINNNNN……..BKN STATUS YG DIPANDANG UTK TERUS BERTAHAN,TAPI PERLAKUAN YG MENYENANGKAN DAN SUMBANGAN YG AKAN DIKENANG…GOODLUCK SHAHIR..MMUAAHHHHH!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • who i'm says:

          pesan aku untuk manusia…

          jgn tiru zaman org jahiliah…megutuk org no.1…kslhn org nmpk..kslhn diri sndri..emm..pk sndri…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • terjah menerjah!!! says:

          ni (who i’m) mawi ke atau peminat no 1 dia???? hu..hu…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • sukaatiakuler says:

          nyampah sungguh aku kat si mawi…nyampah sesunggh-sungguhnya

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jane says:

        cewahhh…. betul jugak kata ko dunnowho… cara dia jawab tu memang tak educated… bak kata org johor ‘kaso dan kurang ajo’… hehehe…(dialek johor)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Pynkyf says:

          Sokong! I don’t personally fancy Siti but have to admit her PR skills mmg sangat bagus.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • dunnowho says:

          Pynkyf…Tq for the ‘sokong’..heh2..me also the same….im not 1 of the CT follower not even a fan…but i respect for her politeness when dealing wif media n fans….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • dunnowho says:

          kn jane kn???bwat malu org johor sje…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • fifi says:

        aku tersangatlah sokong!!!!!!!!!!!!!!!!
        aku rasa MAWI make a huge mistake bile kawin ekin.
        tapi mungkin juge tak elok cakap ccam tu sebab ni semua jodoh kan…
        huhuhu..
        tapi ntahla..pas kawin ekin aku pun dah tak minat..
        siap buat rancangan pi oversea bawak bini die… alamak..bukannye jeles..tapi cam tak ssesuai plak tunjuk2 macam tu… cam ntahla.. dah tak suka la…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • dunnowho says:

          fifi…soal jodoh mmg urusan tuhan tp manusia yg berusaha keras ke arah itu kn??bkn aku persoalkan jodoh mawi tapi kalau die da tau ekin tu satu kebencian peminat2 perempuan die,counter back la balik ngn fans….bile fans ckp da meluat,aku rs die x bole lar jwb sukati mak bpk die…btol x??da smakin tercalar dan trjunam la imej die kt fans…mawi…mawi…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Fact-oriented Person says:

          Agree with dunnowho.

          Benar jodoh adalah antara ketentuan-Nya, tapi disebalik konsep jodoh dari Allah, ikhtiar atau usaha dari kita ke arah mencari jodoh jugak adalah sesuatu yg diambil kira sebelum kawin. Itulah sbbnya Nabi menyuruh kita memilih yg mempunyai agama, walaupun ada yg memilih pasangan kerana rupa, harta atau keturunan. Ini membuktikan kita mempunyai sumbangan sendiri dlm mencari jodoh.

          Selain tu jugak, banyak juga yg menyarankan agar kita membuat solat sunat istikharah dlm memilih pasangan..kenapa? Kerana kita nak mintak petunjuk dlm memilih pasangan yg ada..kalau semuanya telah ditentukan 100%, maka sabda Nabi ttg cari bakal suami / isteri serta solat sunat istikharah dlm hal mencari pasangan adalah tidak bermakna.

          Sbb tu kita dinasihati supaya cari jodoh yg direstui ibubapa kita..kerana kita sebenarnya ada pilihan utk memilih antara yg disukai ibubapa, atau yg tak disukai..

          Dlm hal Mawi, dia telah dipertemukan dgn ramai yg berkemungkinan menjadi jodohnya, namun akhirnya Mawi memilih Ekin..that’s the point.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • biarkanlah mereka says:

          apa la korang nk kecoh2.. mawi ke shahir ke.. dua2 mengajak kita ke arah yg melalaikan… minat skit2 udah la.. x perlu nak kutu org tu org ni.. apa kita dapat?? dosa jek.. mereka yg dkutuk plak dapat pahala.. pahala dr org yg mengutuk mereka.. eee x rasa sayang ke pahala tu?? dah la pahala kita ni sikit, sedakah plak kat org yg kita dok kata.. alahai, bnyk mana lah tinggalnya kan?? so beringat sesama sndri ke arah kebaikan..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • LALA says:

          sekali hamek ko nk sangat,(tiru cara shahir ckp hee)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • org pntai tmur says:

      langsung x minat da…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • E'lyn says:

      yes….MAwi BOLEY BLAH…bungkus blik kampung kait kelaPA SAWIT JADI CAM DULU….DONT BE POYOSSS WITH YOUR FANS OK!!!:)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • btgblues says:

        Hmms…baguih betul Who I’m ngan Biarkankan mereka punya komen…..aku cadangkan korang berdua tak yah bace BN ni…kang nambah dosa lak… jadi jgn cita pasal jahiliah la, dosa pahala lee… sendiri mau ingat le… aku pun memang x suke mawi bila dia tbyk lupa nak tunaikan janji bile jadi juara dulu..esp bile mak dia sakit…boleh continue buat promo lagi …walhal Mak kau sorang jer…2pun balik lepas 2 minggu kalau x silap…tu belum campur janji lain lagi 2

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • groove says:

      mawi ttp gempak..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. WiDHuRi says:

    Baik Mawi mahupun Astro, dah terpaksa kena terima hakikat yg Zaman Mawi atau gelombang Tsunami Mawi dah tak wujud dah. -end-

    The fact that he already choose the wrong path is clearly showed to the world when he choose to marry the said “vampire” who sucks everything out of him…Kesian? He ask for it dey~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. kicap says:

    btol2…nympah mawi..aku dari dulu memg x suke

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. lea says:

    Betul2..stuju jugak..memang dr dulu lg tak suka mawi, berlagak..mcm hampes je..tlg la jgn wat shahir jd kuda tunggangan..shahir is much better than him.. jangan nanti shahir plak kena hentam gara2 mawi..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • leapo says:

      betol….aku sokong….aku bab jgn sbb org ln…nti dlm kubur ko kne ketuk…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. Fact-oriented Person says:

    Tapi apa yg sy perasan ttg Mawi ni, populariti & kredibiliti dia jatuh merudum semenjak digossip dgn Ekin, & then selepas berkawin diorang ni trus tenggelam si Mawi ni..

    Isu Shahir & Mawi ni memang selalu dikaitkan..tapi tak pasti plak sejauh mana benarnya spt yg didakwa di atas.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. elya says:

    tu la heran gk npe prlu ada mw.. Biarla shahir je wt psmbhn,mnyemak je.. Dh tu cm mngada2 lak dpn kamera mse diariku shahir hish muak tgk. Duet ngn zamani g la sumbang,bingit sora wei..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. ekin says:

    i love mawi..muah2x

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. Alleymaira says:

    dh xpayah nk buang masa nyampah sana cni… kalo xske xpyah tgk.. korg xske org len lg rmai yg xske korg.. diorg artis mgumpat mnambah pahala pn… yg mawi nk jatuh sbb kawen ke ape ke xpkir ati ekin ke? kalo korg pnye bini org ckap xsesuai, buat korg nmpak lg tua, lg malang idup korg skit x ati korg?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Fact-oriented Person says:

      Chill out plzz..jangan la mulakan komen yg mcm nak bg org lain marah Alleymaira.. Kalau tak suka komen2 kat atas, bukankah lebih baik tegur secara baik?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • semut says:

        betui3x…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • sada says:

        sama je komen kat atas tu..nampak sgt korg bias..semua pon bkn tegur.menghentam je rasa.tp kalau korg kena tegur mmg la cpt melenting…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • edy87 says:

      ntah minah sekor nie…..ngade plak dia sana….
      perasan baik la tue…kalo da minta sangat kat mawi tue diam2 je la…menyemak je kat sini..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • liana says:

      SAPE SUH DIA NAK JD ARTIS…. terima je lah ngan rela..
      suka ati lah nak menyampah ke tak, da memang aku menyampah pun, nak bt cm ner.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • btgblues says:

      Errr… Ekin ade Fikir hati Ina ker masa dia memula menempek kat Mawi..siap wat statement berabih ratusan ringgit Afundi….Ekin ade fikir malu keluarga Ina bila Mawi reject Ina sebab xnampak sesuai lepas kena kepit ngan Ekin n family…ade, ade? Ade…bak kata Nabil…Lu fikirlah sendiri…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • liana says:

        btul tu.. ina skrg ni da hepy ngan suami dia. ikin ngan mawi xabis2 dapat musibah…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • OTTAWA says:

      MAWI SIOT NI NAKKAN EKIN SANGGUP PUTUS TUNANG DGN INA NAIM. POYO BETUL.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • cikaro says:

      stuju ngan ALLEYMAIRA…. btoi2…kadang org ni kalo dh xske tu wat ape macammana skali pong ade jek yg xkene…huahuahua yg penting mawi WORLD!!…hhehehe ate, peminat yg fanatik sgt sape suruh?ade die suruh? idokle…dh Ekin yg buat die bahagie,selesa…biorle…

      Psst: agaknye ASTRO nk wat MAWI sebagai contoh SHAHIR tuk berjaya…kalu demand xbyk idokle ASTRO nk buat…xuntung ma….pikir senang… huhuhu peace…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. bad says:

    Astro nk sorong mawi dgn shahir..kang nanti mawi sorong ekin skali..bru astro tau..jd isu besar la plak.. beware astro..sat lagi mawi angkut ekin skali..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. pim says:

    macam da xde Aura si Mawi ni pas kawin….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. Lil' Princess says:

    Hmmm…pagi tadi dengar lagu tu, buruk benar bunyinya bila Mawi nyanyikn, bila Zamani nyanyi ok je lunak…hancur lagu Zamani dikerjakan Mawi…nyanyi jela lagu Oh Saleha ko tu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • OTTAWA says:

      AKU BILA NENGOK VIDEO MAWI & ZAMANI KAT ASTRO GELI HATI AKU. MEMANG BETUL HANCUR LAGU ZAMANI BILA SI MAWI POYO TU NYANYI. ISK3 BUAT ROSAK LAGU ORG JE.

      SAJE SI MAWI POYO TU
      NAK MENEPEK POPULARITI ZAMANI

      KONON IDOLA DIA LAH
      GELI KETIAK AKU

      BARU NI LA NGAKU ZAMANI TU IDOLA

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. nobody says:

    aura mawi semakin hilang sejak dia tinggalkan ina dan beralih pada ekin..start tuh org dh pandang mawi lupa diri and lupa sapa yang pernah susah senang ngn dia..

    papepun kita tak tau perkara sebenar kan, tak leh nk kata lebih2…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pim says:

      setuju sgt….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • cikaro says:

        tetttt!!! saya setuju tang ni… dulu kn kite kesian sgt kt ina…tgk die sayangnye kt mawi,risau lagi….tapi bile last2 tu nmpak macam die pong terover… nk glemer gak…sumer terpampang…adoiaiiii….mana sifat kelembutan,kemanisan nye??sekadar bertudung??hrmmm….ntohle… tambah2 bile kite tgk die nyanyi lagu:PENAWAR RINDU”!!! MASYAALLAH!! menyesal kite bukak tibi time tuh…malunyer ngan perangai die….hrmm…
        huhu…dh jodoh kn…bertemu kite xtahu macammana,berpisah pon kite xtahu macammana…. ujian…. peace

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. saya rasakan…baik Shahir perform sorang2 ler….memang betul lagu “Tak mungkin Berpaling” duet Mawi dengan Zamani memang hancusssss….suara Zamani memang saya lentok terus tapi bila time Mawi Saya terus aik…ek…ekk…halamak….hampeh….sori la Mawi ini komen ikhlas dari hati dan telinga saya….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. asdert says:

    ala 2-2 pun sama xbest. astro boleh plak buat cerita diariku shahir plak dah. nasib bik la boleh tukar tgk channel animax ke axn ke star world ke.kalau tak boleh muntah tgk lagak budak2 af. kalau raja lawak tu best la jugak tgk

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. man says:

    ekin tu kan dah jodoh dia…same gak mcm dato K dgn Ct…Jodoh pertemuan Allah yang tentukan….nape org x marah klau Ct bw dato K?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sa says:

      ni strategy mawi la nak naikkan nama dia semula..nampaknya ada ramai tak suka..so dia kenala carik strategi lain pulak. mawi patut pegi grooming, masuk kelas, tingkatkan mutu persembahan dia..kalau dah tau xleh gi kat malaysia, tryla pulak masuk market indon..manatau ada rejeki…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • OTTAWA says:

      SAMA GAK CT PERAMPAS LAKI ORANG…SI EKIN PERAMPAS TUNANG ORANG.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. x minat mawi.. says:

    kesian kat depa..kalu korang popular..bini cantik..tak ke korang nak usung jgk..isteri tuh beb..dpt mengelak segala fitnah..kalu tak bawak bini ade jugak jadi cam norman hakim and jejai..hihihi..lari tajuk lak.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • btgblues says:

      Kalau bini tu dah lebih interframe sampai produser pun meluat camner…x merosakkan nama dan peluang ker?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • OTTAWA says:

        AKU PEDULI APA ORG NAK KATA. DIA BINI AKU SUKA HATI AKU LAH.

        ARTIS LAIN PUN FOFULAR JUGA TAPI
        X USUNG BINI MERATA-RATA

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • cikaro says:

          artis lain bini die xsechantek n sefofular ekin…..hahhahahah….. wooopppssttt… ok pe kalu kite sebagai mawi kite wat gitu gak…dunia artis woooo…macam2 ada…why not sebagai salah satu lgkah mengelak fitnah….jengjengjeng….. kang xbwk org kata mawi pg mancing bwk ikan tuk artis lain laks…hikhikhik macam2 leh kata….macam slogan astro…macam2 ada…hihihi

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. HjH K says:

    Mmg boring lahh kalau mcm tu.. NOT FAIR for Shahir.. baru nak jadi juara ada pulak muka sposen yang nak ‘enterprem’.. Saya rasa astro patut pikir kan career shahir.. bukannya Mawi.. dia dah kaya apeee.. Shahir ada keistimewaan tersendiri yang jauuuhhh lebih powerr dri mawi… jgn kerana nak naikkan semula mawi.. artis baru dalam hal ini, Shahir yang di jadikan mangsa… kalau astro nak pun, kenapa mesti mawi..kenapa tak juara-juara AF dulu vince, zahid, faizal, stacy, mila, hafiz??? why Mawi?? Give a fair chance to everyone.. please!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. reality says:

    wei mawi balik tido la…tak malu ke nak tompang glemer org..shahir c budak baek vs mawi si poyo!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • bapak die says:

      si reality=bakal penghuni neraka….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Fact-oriented Person says:

        Sori tapi nak tegur sket org yg suka guna pelbagai nicknames seolah2 org yg berbeza2, tapi in fact sorang je..rasanya dia sendiri tak perasan, cuma org lain boley tau..

        To yg guna nickname ‘bapak die’, ‘who i’m’, ‘sarjanPK’, ‘leapo’, ‘elyam’, ‘kura kale2’, tak perlu tukar2 nickname as if you’re different persons..guna 1 nick udah le..org yg same je kan?

        Sorry if I’m wrong about this..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Fact-oriented Person says:

          And the one who uses nickname ‘wak lu’ as well..;-)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jane says:

          hihihi…..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • org pntai tmur says:

          ya btul…aku baru prasan org yg sama tp nk tukar2 nma plak..blah la!!! sebab komen dia sama jer.. (pminat no1 mawi la tuh)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • OTTAWA says:

          BAPAK DIE MEMANG ORG YG SAMA
          PEMINAT FANATIK MAWI NO. 1 TUH HEHEHEHE

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. Kak Su says:

    Gitulah kehidupan.org kata bak roda sekejap kita di atas sekejap kita di bawah….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. Reena says:

    Memang la baik usung bini drpd usung pompuan lain tapi agak2lah..isteri Rosyam pun lebih cantik drpd ekin tapi takde plak isteri Rosyam asyik mengekor dia ke sana sini. Lagi la pulak kak Runika tu terlibat dlm Suhan Movies, kalau dia nak gila glamor boleh jer tapi she choose to be low profile. Mcm tu la bagus. Lagipun ekin tu org tau perangai dia cemana sblm kawin dgn mawi. People just cannot take it.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Pynkyf says:

      Nmpk sgt Ekin tu nak be in the centre of attention – tu yg mengekor bonto Mawi ke sane ke mari tayang diri sendiri kat orang ramai.

      Suka sgt kat isteri Abg Rosyam, and how Rosyam protects his family from press and media…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • btgblues says:

        Ngekor tak per lagi…interframe pulak…maklumle manager cum PA..takur nanti pompuan lain pegang Mawi weeiii

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • OTTAWA says:

        ROSHAM NOOR X PERNAH USUNG BINI
        MERATA-RATA
        TETAPI BINI DIA CANTIK

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. scorpioncat says:

    aku mmg dari awal2 x minat mawi, lantak le.. tp aku bengang giler dier duet ngan zamani… hancuss siot lagu tu jadinyer.. mawi tu sore dier keras… sakit telinga aku dgr dier nyanyi lagu tuh..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. Wawa~* says:

    ksian mawi… dulu disanjung2… now? ;(

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. atuk says:

    apa2lah ko org ni…strategy astro pun nak komen…tak sudah2 nak hentam mawi..dia pun ada peminat dia sendiri..mana ade org sempurna….. rasany mawi tu takde buat benda merepek2 meraban macm setengah2 artis tu…tu pun salah…hai…..tak suka diam2lah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • cikaro says:

      yea…yea…saya setuju ngan atuk…nk jadi cucu angkat atuk lah…hikhikhik bleh? *wink*wink

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. tahu kah anda says:

    sedar tak sedar sebenarnya ini adalah ruang ‘smash orang’ tahap global….ialah satu dunia boleh baca….
    kalau pk betul2, sebenarnya kita semua sedang ‘sms’ mawi untuk saham akhirat pula…begitu sekali korang sayang kat mawi….hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. kura kale2 says:

    ni la org melayu…biar la..cam dlm cite p.ramlee…die punyer rezeki,org ln duk sibuk2…..xleh ker rezeki same2 kongsi… po daa….otak adei kerr….?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. mak aku says:

    mawi tu minat gile kat aku.. tapi aku wat dek jer..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. JDM5 says:

    kesian mawi, dulu disanjung sekarang di booo..
    dah jodoh dia nak wat cam ne..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. scorpioncat says:

    hahahahaha……… cam tu plak…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. scorpioncat says:

    hahahaha..cam tu plak…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. it's me says:

    hmm… dulu pun konspirasi jugak dari astro untuk menyatukan ekin n mawi dan mcm citer supaya mawi x bersama ina.. kesian mawi.. tersalah langkah.. n tahniah astro.. semua astro punya idea!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ityo says:

      hbt nyer ko…mcm2 ko tau cite ek…bgus r…klah james bond…aku igt dh tkdir tuhan yg tentukan…ruper cmtu ek…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Fact-oriented Person says:

        Udah2 le tu ityo or whoever it is..the same guy with different nicknames. Tak perlu provoke2 kat sini, boley?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Fact-oriented Personic says:

          boleh. ajer…knp? tp lg ok dr kutuk org..masing2 ader rezeki…biar la…aku pon xmnt mawi…aku pon xmnt shahir tu…asl jgn kutuk org…nti org kutuk ko…so pk la…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jane says:

          hehehe…. ityo and Fact-oriented Personic …ko tu org same la…. icon pun same… hihihi….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • org pntai tmur says:

          OPPS!!! terlebih suda…emo sgt la (org yg banayk nma nih)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Fact-oriented Person says:

          Org kutuk Mawi ko tegur la baik2..bukan kutuk org tu balik.. Bila ko kondem balik semua kat sini, karang gaduh plak. Take it easy..I’m just telling a fact, you like it do you, mr. Fact-oriented PersonIC..;-)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. scorpioncat says:

    betul3x … pa pe pon astro yg kaye raye!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. iris says:

    menyemak je mawi tu, kalau dah takde keje balik je kampung dgn ekin, keje kampung mmg sesuai dgn dia, sebuk nak menumpang populariti org lain….menyampahh…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. im a girl not yet a woman says:

    mawi???sape tu????????eeeeeeee…xkenal…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. DaHLia says:

    wa layan je Mawi..hehehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. misnur says:

    teringat masa si ina dtg bwk cucur ke cekodok ngn sambal sardin,sb mawi suka katanya,masa tu mawi buat eksen,xmakan,malu kot xstandard.shahir..plz jadi diri sndri dan paling penting jgn lupa diri.masa org tgh minat ni jaga le hati peminat2 tu.jgn dh tak laku baru nak tersua-sua muka org dh menyampah..masa tu jadi mcm si mawi ni le jwbnya.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. open mind says:

    suara mawi tak sedap .. suara shahir bes .. ala ala jj ..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. herol says:

    akkkkuuuuuu suuuukkkaaaa mmmmmaaaaaawwwwwiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. kakipop says:

    semua tu astro punye stategi la tu nak naikkan mawi balik….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. Kuncu_jahat says:

    aku suke shahir….suatu mase dulu aku penah la suke mawi…mase kat AF..tp pas dia blah tgglkn ina…tahla…terus xsuke..mmg la diorg xde jodoh..tp tah…n more org ++ xsuke ngan mawi sbb masa “Langkah Mawi World” tu…ekin nmpk sgt sombong.. tp betul la…letak shahir sorang2 xleh ke??? sian shahir…mcm tempelan plak…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. stress_less says:

    byk sbb si Mawi ni jatuh… tapi kebanyakan sbb diri sendiri.. dia langsung xde inisiatif nak perbaiki diri… Cuba la belajar PR, masuk kelas vokal (mantapkan teknik nyanyian)… dulu masa kuar AF bleh tahan lg suara … skrg uwek2x…. Shahir kena amik iktibar… jadi juara AF x bermaksud suara tue best gile… so kena belaja lagi….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • KUKUHITAM says:

      ko rang terpukau nga suara mawi masa AF. knpe bunya cam suara….***….hehehepk pk lah sendiri

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. mana la kte tahu says:

    sbnrnya saya xphm.nape org benci Ekin?knape ngan Ekin?sorry ganggu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ayu says:

      aku rasa sbb ekin slalu sgt ikut mawi g mana2.pastu siap masuk dalam rancgan mawi kt astro tu.makin menyampahlah org tgk.mcm menunjuk2

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • awek cun says:

        bukan apa………kan semua dh tahu yg EKIN tu sblm khwin dgn mawi bukan lah perempuan baik pun……kaki botol….pas tu seksi dan kaki club…….kalau tk caya tnyalah org2 JB yg knl ekin tu………..semua org tahu mcmna perangai ekin yg sbnrnya……Tp alhamdulilah INa si EX fc mawi dh dpt org yg lebih baik dan beriman dri si mawi ni……….Ina pun dh nk masuk anak dua dhhhhh..tk suka EKINNNNNNNNNNNNNNNNN N MAWIIIIIIIIIIIII…SORI

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • org pntai tmur says:

          rasanya x sesuai plk cik kak oii nk cerita tntang keburukan eikin kat sini. lgpun isu kita tentang mawi n shahir. x baik mendedahkan aib org lain. kelakuan yg lepas2 xpyh la nk ungkit2.. lgpun sekarang dia dah brubah pakai tdung n xde seksi meksi yg telampau. k

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mana la kte tau says:

          ok.i get it now.tp at least dia dh berubah.klu mawi boleh terima dia seadanya apa salahnya.diri kte ni pon belum tentu lg dpt msk syurga.sorry if my words hurt u all.i just don’t want syaitan menang dalam situasi benci membenci ni

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. cik kiah says:

    say no to mawi!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. ???? ???? says:

    Masing-masing ada kelebihan dalam diri mereka sendiri..Shahir patut di beri peluang utk mengembangkan bakatnya..tetapi untuk Mawi,pihak Astro tidak sepatutnya melibatkan dia dalam apa2 aktiviti yg dilakukan oleh Shahir..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. jeri says:

    rilek ler der..kawan tu nk cari makan pn ko nk sound2..aku xminat pn mawi tp kalo dia usaha nk naikkan diri dia balik dan tak kaco hidup aku, aku xkesah pn…biar je la kat dia xperlu nk kutuk2..pelik aku sikap org malaysia ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Fact-oriented Person says:

      Biasala bila dah jadi public figure, pujian & kritikan serta kutukan adalah asam garam yg harus Mawi terima..tak perlu expect semua utk sokong dia 100%. Inilah jalan yg dia pilih, so dia kena tau akibat dari pilihan dia..sama ada disukai atau dibenci, itu perkara subjektif. Pada sy, kutukan2 ni semua berpunca dari Mawi jugak..atas sbb apa, itu pandai2la pikir sendiri.

      Sedangkan Rasul Nabi2 dan pemimpin serta ‘alim ‘ulama semuanya tak terlepas dari kutukan, apatah lg MAWI yg hanya artis.. Bukan sy mengiyakan supaya org kutuk2 dia, tapi it’s inevitable..don’t you think?

      Ini sekadar pandangan..nak setuju pun takpe, tak setuju pun takpe.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. zasyagirlgirl says:

    i nak kongsi pngalamn pasal mawi jer…..i ni mmg xminat die lgsung sjak dr die muncul dlm AF lg… ntah per yg org sawan sgt dgn mawi ni pun i xtau… aritu ms jln2 dgn suami i kat SOGO mawi n tne grup krew de uat shooting kat dpn SOGO tu.. utk drama ry thn ni agknye sb ade linda onn, didie alias,n de la artis2 lagi… yg bini si mawi xtggal dok jer kat sblah mawi. then bila dah bis shoting pminat nak la ajak bergambau.. tp mawi agaknye budget bagus bleh plak uat derk jer… pas tu asik uat muka poyo jer… kot ye pun snyum la bile pminat sapa kan…mwi pun kne ingt tnpa peminat kamu pun xlayak dok kat dlm dunia hiburan… i pun bukan minat die pun…. tu sbb i xksah mana ble dia py zaman glamour dah jatuh….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. zorro says:

    kpd orang yg menhantar email kpd abg nara…
    sedarlah diri dulu….
    nk mengata orang bkan main lagi….
    ko ingat ko bagos sngt kewr…..
    heyyyyy tgk arr mka ko kat cermin dulu sebelum mengata orang….
    aq pown minat shahir gak… tpi aq x la kutuk2 artis lain….
    aqu rasa shahir pown x ajar fans dye kutuk artis lain….
    mawi 2 sbnarnya x pyh pown nk ikowt shahir sbb aqu yakin dya ada fans dya sndri yg m’naikkan dya dan bknnya orang mcm ko yang mnjatuhkan dya….
    mawi has his own FANS OKEYHHHHH…..
    and lagi satu… agama ko adew ajar kutuk orang kewr….??????
    sedarlah dri sikit…jgn sebab mulut2 korang yang nk jatuhkan orang nanti shahir plak yang jatuh terjunam nanti…
    ingatlah hidup ini umpama roda…
    kejap kta ada kt atas and kejap lagi kt bawah….
    so… jagalah peribadi anda daripada mnjga tepi kain orang lain…..
    MESEJ INI HANYALAH UNTUK KESEDARAN DIRI SENDIRI……
    HIDUP MAWI AND SHAHIR

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • rin says:

      ekin or geng2 die panas bontot…hehehe mana nya fans mawi makcik oiiiii??? wujud lg ker???….

      ayat ni yg lawak tara gaban:

      “mawi 2 sbnarnya x pyh pown nk ikowt shahir sbb aqu yakin dya ada fans dya sndri yg m’naikkan dya dan bknnya orang mcm ko yang mnjatuhkan dya….
      mawi has his own FANS OKEYHHHHH…”

      buta ke apa mck ni?…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • btgblues says:

        Hahaha…En/Cik Zorro….cube kau teliti komen kau…ade termasuk dalam bab kutuk mengutuk tak…camner kau nak tego orang, kalau ayat kau pun lebih kepada mengutuk orang yang tak suka Mawi..Haku pedulik hapa…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. khalil says:

    Aku paling mympah dia over cnfident yg dia tu blum jatuh.. BELAJAR LAH TERIMA KENYATAAN MAWI OII..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. uguysrstupid says:

    aku amat pasti yg semua org yg komen kat sini especially yg berkobar kobar mengutuk mawi adalah orang yang sama yg berkobar kobar mendewakan mawi masa zaman dia dulu..hahahaha ..how ironic

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. sal says:

    btl la jodoh mawi…org baik tuk org baik, orang jahat tuk orang jahat…mawi bukan baik pun….yang ptg kt sume jgn kutuk org…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. zorro says:

    dya x pnah over confident….
    dya cuma percaye pda diri dya sjew….
    klaw dya over confident yg dya masih famous……
    dya x kan wat side business tuk dapat rezeki and dya hnya akan brgntung kpda populariti dya sja….
    apew yg aq pasti….
    mawi 2 poket dya lagi tbal dari ko….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • el. says:

      jap lagi nipis la.. poket dia coz semua peminat ckap bolee blaaaaa…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. allai says:

    dah le ngutuk tu..buat le benda yg lbh berfaedah, rasanya mawi tak nyusahkan org pun..ngape mesti ada perasaan hasad dengki..tgk le diri sendiri SEMPURNA ke??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. zorro says:

    sokong uguysrstupid…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. habislah ekin mawi kena ngorat dgn shahir..hehehe…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. mesti skg ekin dh jeles dh tak dapat bwk dia..asyik berkepit dgn shahir je.. :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. KeDaI SeKs says:

    aku harap ekin tak jeles..huhuhuhu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. hud says:

    Salam,

    Korang pernah rasa x apa yg mawi rasa bila dia terus naik n jadi fenomena? Myb korang boleh ckp apa jer sebab xkena kat korang. Jangan bandingkan dengan ct cz siti bermula dr bawah n xterus jd fenomena mcm mawi. Waktu zaman ct naik dulu xder mcm sekarang.
    Ct naik pada tahun 1995(lebih kurang) n mawi naik pada tahun 2005. 10 tahun perbezaan dah menunjukkan jurang yg besar.
    Kl dia dah silap tunjukkan jalan…bukan hukum mcm ni. Sedangkan penagih dadah jd penyanyi n keluar masuk rehab korang boleh terima. Inikan plak mawi.
    At least, learn from his mistakes…jgn kutuk lagi..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Zaza Muhammad says:

      hmm tol gak, setakat artis berlagak (org katelah, aku nmpk biasa je) cam mawi tu takan le kita nk kutuk kaw2, lain le artis yg kua msk penjara, penagih dadah kua msk serenti, pukul ank bini etc pun aku tgkk org boleh je terima…
      tak tahu lah tahap skala rektor keberlagakan mawi ni sbb aku tak ikut perkembangan dia, tak minat aaa….
      psl ina tu xyah le nk ungkit2, soal jodoh. cinta syg bagai nk rak skalipun, klu xde jodoh putus gak..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. Leo says:

    Kesian Mawi… sekelip mata je orang sume tak suke dia, menyampah kat dia… Kalau dulu..perghh bukan main lagi minat nye korang kat dia.. mungkin kebanyakkan pengomen kat sini dulu peminat Mawi.. ye dak…? hehe..
    Dulu mawi tak penah peduli bile org tegur dia terutama pasal berkepit ngn ekin selalu, Yang astro plak tak abis2 tayang program depa je pegi sane pegi sini..Org dh meluat pun die org syok sendri lg…. Sudahnye orang banyak dah tak suke…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tom and jerry says:

      ntah le.. dulu adik aku ngis2 sbb mawi,, excited l katakan.. terpegung nga suara dia agaknya.. paadahal aku rasa raamaiiii lg yg bersuara best… lerni.. nak makan marrybrown pun x mau coz ada gambar mawi… aku dgr produk yg ada pic dia.. semua x laku…DCL(dah bg separuh harga pun x laku.)cian sguhhhhh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. melur says:

    kesian gak si mawi…tapi lg kesian kat shahir coz biarlah dia dpt kumpul duit macam mawi ni baru nak glamor takut nnt kena pulau disebabkan mawi..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. […] Sumber artikel penuh di : Beautiful Nara […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. whitecastle says:

    im totally agree with hud

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. shhh says:

    salam.
    ehhh best kot suara mawi.
    sedap je dgr. huhu
    actuallu kenapa rmi x suka mawi ye ?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. eiman says:

    nampak panas je entri ini..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. more photo says:

    yeah ……..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. I LIKE laaa all these comments! Seriously, aku memang tak suka mawi dari zaman dia menang sampai la sekarang. Bukan aku jer.. seisi keluarga pun tak suka. Tapi dah nasib and rezeki dia nak menang kan?

    Ada sekali tu aku pi tgk konsert final AF, the one that Faizal menang. Ada sorang makcik duduk sebelah aku ni.. punya lah excited bila nampak kelibat Mawi… terjerit jerit dari seat dia saying.. ” Mawi!! Mawi!!! ”

    Makcik ok! Makcik!….
    hehe sajer nak share!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. suke suki says:

    alah yg korng nk bising 2 nape?
    lantak p lah dye nk usung mawi 2 ke x?
    bialah aq ase si mawi 2 x kcaw periuk nasi korng pon..
    ke korng jeles xdpt jd mcm dye..
    hahaha

    yang hanta email kt abg nara 2 adahal org yg jelez dgn kejayaan orh lain…
    hahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • org pntai tmur says:

      ala cik oii…. da nmanye ruangan gosip utk di komen. komen ada 2…yg buruk dan yg baik. lantak dorang la. sampai libat periuk nasi n nthapahapa lg…whatever!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. aries_april says:

    tu la..apa yg d bnggakan dngn si mawi tu x tau la..
    bkn best pn..
    mmg x mnt lgsg kat dia..dri dia dlm AF g..
    nmpk sngt bdh smbong..juwah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. kasekage says:

    wuwuwu…….x minat langsung mawi botak sora garau, hafiz, stacy, vince, shahir juara af ada kualiti…mawi out !!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. Human says:

    Buat baik orang mengata, buat buruk orang mengata, itulah sifat manusia dengki cemburu sentiasa dihati, bila ditegur jawabnya kenyataan, bukan kah adil kira sesama kita mendoakan untuk kebaikan masing-masiang daripada mengaibkan dan memalukan orang yang dalam kejatuhan dan dalam kepayahan. Sekali kita membenci dan mengutuk orang tak mustahil kita dibenci orang dalam diam. yang Buruk cuma dimata insani tapi segalanya Indah dimata ALLAh.. Usaha alpa dalam memuja insani tapi berbaliklah pada yang Asal.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Fact-oriented Person says:

      You’re so right Mr. Human..I agree with you. Righteous!!

      Cuma dlm pada ni sy nak timbulkan sedikit persoalan.. Ramai yg kata bahawa org yg diumpat or dikutuk tu akan dpt pahala free daripada org2 yg mengumpat & mengutuk ni..kalau boley sy nak mintak supaya datangkan hujah & nas kpd kata2 tersebut.

      Setakat ilmu sy yg lebih kecik dari kuman ni, org yg dicaci & dikutuk depan2 dan bersabar dgn segala kutukan2 tanpa membalas balik, itulah yg akan mendapat pahala..taktau plak kalau artis yg dikutuk & diumpat kerana sikap2 diorang tu akan dpt pahala jugak.. Try kutuk dpn2 tgk kot2 diorang boley sabar ke tak..kalau sabar, insya-Allah dpt ganjaran..;-)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Fact-oriented Person says:

        Sy mintak jawapan bukan dari Human, tapi dari mereka2 yg suka menyebut akan hal tu..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Fact-oriented Person says:

          Takde jawapan?? ADA…

          Kerana jawapannya adalah..memang BENAR mengumpat org lain akan memberi pahala kpd org yg diumpat..;-)

          Memang terdapat hadith yg menyebutkan hal tu..hadith yg diriwayatkan oleh Abu Umamah al-Bahili akan hal tersebut. Jadi dlm memberi komen tu, elakkan unsur2 mengumpat. Berilah pandangan yg berunsur positif serta teguran..melainkan umpatan2 tu termasuk dlm umpatan2 yg dibolehkan (sila rujuk buku2 agama atau search dlm internet)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • btgblues says:

          HiHihi En FOP..bukan kutuk…tegur!!!!!! supaya boleh muhasabah diri tu.. dalam masa yang sama tegur diri sendiri gak supaya jangan lupe diri…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • zaihas says:

        saya setuju, kenapa org mengutuk?? tentulah kerana ada perangai kita yg tak baik dan mungkin juga org pernah sayangkan kita dulu …kenapa kita tak sedar2 lagi?… harus diingat segala kutukan atau pujian itu merupakan doa..bayangkan kalau peminatnya dulu ada 1 juta…boleh makbul doa itu kan….jadi sebagai seorg yg pernah di lebal sebagai idola ….mmg itulah harga yg perlu dibayar dan jauhi lah sikap yang tak elok dan pandai2 lah jaga hati peminat yg telah menjadikan anda hidup seperti sekarang ini….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. apa aku kesah says:

    ni nak komen cket…sebenarnya salah orang melayu gak..orang melayu ni kalau orang tu pandai mengaji sikit, boleh bang, pakai ketayap bagi salam nyanyi lagu keagamaan mula lah jadi sanjungan…last2 tengok perangai hampeh…aku x minat mawi ni dari dulu coz aku tengok x de apa yang ada kat dia ni…kalau berbakat mesti dapat bertahan lama.

    and lagi satu yang naik kan mawi ni anak dara2 yang x pandai menilai…skrg baru tau perangai dia camana…whateva goes around comes around…

    mistake dia kawin dgn ekin la..sebab orang JB semua kenal bini dia ni siapa….so orang meluat…..

    kalau nak jadi artis yang bertahan ikut contoh CT, humble…ni dah lah bakat kureng, berlagak, org sms bukan sebab bakat tapi sebab konon2 ala2 alim gitus huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Memang Aku Kesah says:

      mmg setuju sgt2 lah. DOWN WITH MAWI.

      Mawi tu belajar dgn bini dia cara nak jadi hippo. look at what he did to Ina Naim.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. cikedi says:

    ya la….saya bukan peminat mawi…tapi tak yah korang kutuk2 dia…sian dia…dia manusia mcm kita jugak…ada buat silap…tapi yg pasti …dia tak ganggu kita….biarlah dia dgn hidup dia….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BumbleBee says:

      tulaatuh… diorg pun nk idup, nk tambah pendapatan. kalo duit tinggi menggunung pun, kalo xde top-up lama2 abis jugak…that’s why pandai2 laa diorg carik peluang keje. Astro bg keje, xkan nk tolak disebabkan ada yg x sker? so kter xyah laa nk cantas rezeki org atas sebab perasaan menyampah, x sker dan sebagainyaa….x baek lorrr.

      aku x pernah minat mawi mahupun shahir… so komen ni bukan bias mana2 pihak~

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. aku says:

    dua-dua aku x minat..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. acu81 says:

    mawi : K.O, kerek
    shahir : O.K, low profile

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. comey says:

    salam…….
    xsalah klu astro nak tampil kn mawi dgn shahir.itu hak diaowg lar..jgn nk sbuk2….ok pe klu mawi bwa ekin ke mana2,tol la per yg die ckp,bini die kan.suka ati die la…
    sit pn bkepit ngn dato k jgk.mne2 pn da jer diorang bdua…xkn la nk bkepit ngn owg lain plak.nti timbul plak gosip mcm2…..kpada yg suke mgata owg nie.LU PIKIR LA SENDIRI………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. Y says:

    aku xminat dua2 nie,xmendatangkan faedah pun,ngn siti pun sama sbb aku meluat tgk mana2 artis yg asik bekepit nie, bak kata syarifah aini “i nk cari seorang husband bkn PA or BODYGUARD i” tue ayat sesuai tuk semua artis yg asik dok mengusung laki/bini kesana kemari,sekali sekala ok,tp tiap2 kali de majlis or whatsoever dok ngusung benci pun ade sbb bkn korang sorang de laki/bini..so pepandaila bwk diri ek.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. scorpioncat says:

    hehehehehe….mcm2x laa… tp honest la aku cakap, aku mmg dari dulu tak minat mawi.. kenapa? biasalah manusia, ade yg dier ske, ade yg x ske… tp yg penting, kalaupon kite xminat mawi, jgn ar sumer benda yg dier buat tu nak kutuk, kalu baik, pujilah, kalau teruk, bagi lah teguran (tp ak ummg tak minat mawi duet ngan zamani, hancuss lagu feberet aku tuh)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. mashe says:

    mawi tue dah tua la…bagi ar peluang kat shahir merasa lak dunia artis…awak tue mawi dah tak laku baik dok diam2 jer..zaman awak dah berlalu..jgn la jadi parasit lak kan…awak kan raja sms so awak gerak ar solo…jgn la nak tumpang artis baru lak nak cari rezeki….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. apa2 ajer says:

    Minat atau x kat mawi… yg penting dia tetiba jadi kaya sbb peminat2 yg dok gatal undi dia sampai dia jadi kaya… pastu bila dah disanjung dan duit dah banyak jadi kejutan budaya… Perangai pun dah lain skit… ada lagak …. Maklumlah daripada hidup susah tetiba jer duit berkepuk2 n ada ramai peminat lak… Lainlah kalau org yg bermula slow dari bawah, dia akan sentiasa berhati2 n jangka hayat dlm industri seni pun lebih panjang…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. KUKUHITAM says:

    aku dgr gosip dari mana ntah.. ada sorg pelakon yg suam2 kuku asyik bawa awek ke lokasi.. smpai pengarah ckp n sound.. nak belakon nga dia jgn bawa awek ke lokasi.. siapa ex? sbb ramai org lemas tgok duk berpeluk je…. dulu masa terpeluk depan org ramai ckp tak sengaja.. tapi bila slu berpeluk dpn org.. terpaksa pengarah sound cam tu.. siapa ye

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ladyorange says:

      aku teka leh?tapi aku takot peminar dia ramai kat sini..haahahahahah…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. fikir says:

    hmm.. rsnya x pyh la kita beria2 sgt menangkn mana2 pihak. ni suma mungkin strategi dr pihak pengurusan dia, mana kt tau kn? papepun suma bergantung pd diri sendiri kalo nk berjaya dlm hidup. suma atas daya usaha sendiri disamping bantuan dr pihak pengurusan, media dsb..

    pasal ekin tu, rsnye x pyh la kt nk ungkit2 kisah2 lama dia. lebih banyak mendatangkn kburukan dari kebaikan. nt org dr x tau, trus jd tau. bila dia berubah ke arah kebaikan ni, eloknya kt doakan dia supaya kekal ngan perubahan yg positif tu, n kt doakan utk kita skali kot2 kt ni pun bleh jd positif gak. n sy rs gak, bab2 gini suma terpulang pd suami dia untuk mendidik n menjaga isteri dia tu.. kita toksah la nk menyebarkn kisah2 dia yg dulu tu.. bkn ape, lumrah dunia, manusia ni lebih teruja mdengar keburukan dr kebaikan..

    apepun, mungkin strategi yg astro wat ni ada pro n kontra. adalah lebih baik kalo kita jd pemerhati aje. mana yg baik kita sokong, kot x brapa bkenan di hati tu, tegur secara baik atau lebih bagus, senyap aje.. so, chill out huh?!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Fact-oriented Person says:

      Simply one of the nicest comment from my point of view;-)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. puteri says:

    biarla….myb dorang sng bekerjasama n mgkn gk ade projek bru tuk mawi n shahir….doakn sje mrk bjaya

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. Aida bte Abdullah says:

    Betul….!!!! semua balasan.Bila dah…jatuh tak perlu
    menepel guna orang lain. Bila waktu naik…sanggup
    memijak orang yang dah banyak berkorban…maksud
    saya…tunangan yang sanggup di putuskanya. Lupa daripada mana asalnya….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  82. jentayu says:

    Cuba taye si Shahir sendiri…dia OK ke tak ?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • OTTAWA says:

      TANYA SHAHIR DIA MEMANG
      AKAN KATA OK
      TETAPI MASAALAHNYA
      ORANG YG X SUKA
      SEBAB ORANG X SUKA MAWI

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  83. Hafizi says:

    Pendapat masing-masing…mungkin Mawi tolong naikkan aura Shahir…mana tau…Kuasa Aura (Kapoww)..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  84. maya says:

    i think it is fair and square….dulu2 org tumpang popularity mawi dgn suara jantan dia tu, so sekarang apa salahnya kan kalau mawi tumpang juara baru kan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  85. tom and jerry baik says:

    mawi nak tumpang cari rezeki la tu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  86. hanza says:

    sudah le tu nak kutuk mawi, mmg suara dia x sedap pun, elok le mawi x perlu nyanyi lagi, buat bisnes lain lagi baik, lagipun rezeki nyanyi ni pun bukannya bersih sgt pun….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  87. xtaksubngan artis says:

    dua-dua artis ni sya tak suka,,,lebih2 lagi si mawi tu…tp kalu sy peminat si shahir ni..tentu ler sya meluat tgk kat situ ada shahir kat situ gak ada mawi,,,,lama2 nanti dgn si shahir gak sy akan meluat gak,,,hehe,,,

    tak terlalu minat dekat sorang2 artis,,,minat biasa2 jer…lebih2 lagi artis yg lahir dr program realiti,,,tak minat langsung…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  88. aku says:

    ak paling benci dgr mawi nyanyi.
    yg ak heran nape bley jd juara af?
    suara mcm bangsat
    ingt macho sgt la suara kasar mcm bangkai ak dgr
    shit…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  89. Andy Chester says:

    ‘tak mungkin berpaling’ is a great song. like it :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  90. MakTom says:

    bagi aku jangan lah nak kutuk2 mawi… mawi x salah… dulu dia pemes pun sbb kita… skang tak perlu lah nak jatuhkan dia…

    mawi sebenarnya tiada masalah…. yang masalahnya bukanlah isterinya…. tapi kawan2 sekelilingnya yang suka mempengaruhinya… aku cakap sebab aku sebagai org biasa kenal dan agak baik juga dulu… skarang dia bz lama x jumpa…

    tapi dia mmg ok… isterinya ok… dulu aku ingat ekin tu tak baik… tapi aku kenal dorang, dia ok..

    dan mmg ada kawan2 yang suka ambil kesempatan.

    kesian dia… biarlah dia… dunia ini sementara…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  91. TumpangLalu says:

    Assalamualaikum,
    Paling ketara si Mawi ini ialah dia tidak mempunyai kejelasan hala tuju diri. Selepas menang dia hanyut dengan dunia glamor sehinggakan dia gagal kembali ke alam realiti. Seharunya dia menjadi seperti CT Nurhaliza kerana kedua2nya patern asal yg sama iaitu dari kg. Satu di Kuala Lipis n satu lagi di Kulai. CT, memulakan langkah dengan memasuki kelas bahasa Inggeris, kelas vokal, kelas tarian, kelas peningkatakn personaliti etc yang ahirnya dia menjadi Diva seperti sekarang.
    Mawi pula…..no recod beb!…Jika berbahasa Inngeris mudah pun tak boleh maka jadilah dia artis seperti sekarang, tak ketengah ke tepi.
    Kesimpulannya…..dia tiada wawasanm sebab itulah dia jadi seperti sekarang.
    Maaflah kerana saya meluat dgn artis Melayu yg tiada wawsan hidup yg jelas.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  92. joe says:

    JUJUR nye..YUP,nak buat apa MAWI ada tiap kali muncul nye Shahir tu..ASTRO sudah2 lah nk promote mawi yg dah xde power tuh..dh kaya/ada bisnes,lagi pn bagi pelapis baru naik pulak.

    Shahir tu boleh tahan pe respond dr peminat…biar KRU mengasah bakat & talent dia tu.jgn nak campur kan Raja SMS tu dgn Shahir..!!

    All The Best Shahir…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  93. red_warriors says:

    poyo gile mke mamat nh…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  94. pascual says:

    stuju dgn dunnowho.cara mawi menjawab soalan mcm org yg x educated.kurang ajar plak tu.mcm lalok pun ada aku tgk.dgn mata dia yg kuyu.respect dgn dato ct sejak mula dia msk dalam industri hiburan hg skrg cara dia bertutur n menjawab soalan mmg bijak.pdhal dato ct pon asal dr kampung jgak n ada spm je.mawi da x glamor nk cari glamor.sume org da menyampah da dgn dia ni.dgn bini dia lg la.dia n bini dia tu suka show off..meluat..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  95. intan says:

    xkesah mawi kwen ngn spe,,,
    xkesah mawi nk buat ape….
    memang suke mawi sgt2!!!

    tp tu dlu,,,
    semenjak die putus tunang,,, lgsg da xminat sikit pon!
    boO mawi~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  96. capdevilla says:

    Bodohlah korang seme ni…kutuk Mawi ape dpt?? pengor la…(org jawa kate), lantak die la nk wat ape pn..ko Tuhan ke ape nk ngate ‘huge mistake’ kahwin ngan Ekin..dh mmg jodoh die..tak tahu ttg org jgn kutuk,maki,hina…sebenarnya org yg kutuk tu lg Bodoh dan Bahlul dari Mawi…
    Bape kerat nor artis malaysia ni yg bole bace al-quran,zanji,azan,qasidah dgn baik…

    luaran x elok takpe..yg pntg mawi tau jage hbgn die dgn Allah dan sesama manusia….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  97. yuluna says:

    korrang ini bongok lebih bengap shahir ngan mawi bongok mangkuk nak gi maki buat pe BODOH!!!! ini lah orang melayu yang x de di masa hadapan asih dengki jeee apa nakk jadi dengak korang ini bangang

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  98. yuluna says:

    aku meluat tengok orang melayu yang hasrat dengki budak punya bongok bangang cendol abc sial punya orang melayu tau denki je kat orang itu lah malaysia sampai mati pun x maju

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  99. capri says:

    agree ngan article abg nara!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  100. Aqwa says:

    Kalian semua,rezeki,jodoh,ajal semua ketetapan Allah.
    Walaupun saya bukan fan Mawi tapi sesama makhluk tak wajar mendoakan yang tak baik .Kita tak tahu hari kita bila pula akan ditimpa bala.Oleh itu kawallah pertuturan dari mengucapkan sesuatu yang dibenci oleh Allah dan digemari oleh syaitan.Hidup hanya sekali,justeru sentiasalah mengasihi bukan menganiaya dan memusuhi.bersihkan hati positifkan minda…banyakkan baca surah At-Taubah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  101. yuluna says:

    korrang ini bongok lebih bengap shahir ngan mawi bongok mangkuk nak gi maki buat pe BODOH!!!! ini lah orang melayu yang x de di masa hadapan asih dengki jeee apa nakk jadi dengak korang ini bangang

    aku meluat tengok orang melayu yang hasrat dengki budak punya bongok bangang cendol abc sial punya orang melayu tau denki je kat orang itu lah malaysia sampai mati pun x maju

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • zaihas says:

      Malaysia mmg tak akan maju sampai bila2 sebab suka dan sokong org yg bodoh mcm mawi dan shahir…tu…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  102. this is me says:

    wei suka hati bapa korang je nak ckp…….. suka-suka dia lah yg korang gi sebok apahal……klu korang yg kena ckp gitu………… amacam main sembur je tu ckp nain kali pikir lu…..wuuuuuuuuuuuuu malu… x ada hati perut langsung……..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  103. fazz says:

    mawi best,shahir pun best.biar la mawi usung ekin ke sana sini yg ptg hbngn mrk dah halal, tp biasa la if dah x suka mawi buat apa semua nmpk busuk. ok best ja dgr lagu duet mawi n zamani. nmpk segar kembali lagu tu. tp x kisah la selagi kau org larat nak kutuk , kutuk la puas2. ttp minat mawi dr dulu smpai kini. terima jodoh mawi dgn ekin. ina pun dah berbahagia dgn suaminya.moga rezki mawi makin bertambah. x sabar nak tgk drama bersiri n telemovie br dr mawi.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  104. zaihas says:

    Antara Shahir dan Adira rasanya Adir alagi berbakat kan? tapi knp Shahir yg jadi juara? konon ada auraala-ala Mawi juga kan?…kadang2 peminat pun lupa juga…bila dah tak ikut kehendak peminat jadilah mcm Mawi skrg ni… Mcm mana industri seni nak berkembang kalau mudah terpedaya dengan luaran dan bakat??? tepuk dada tanya selera …saya nak cakap juga kdg2 peminat esp..wanita mmg mudah rabun mata….dan kalau marah pun dunia mcm nak runtuh…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  105. zaihas says:

    sebenarnya vokal shahir pun tak lah best mana pun…mmg kena polish byk….tapi itulah di Malaysia ni…yg ramai antar sms wanita kan????….saya rasa shahir pun tak kan ke mana…bukan sebab adanya Mawi di sisi tp mmg dia pun bakat tak seberapa …jgn marah ya..itu pandangan ja…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • cikaro says:

      btoi2….kite setuju…coz biler kite tgk masa kt final….shahirnye…hrmmmmm biase jek…xbesh mana pon..adira ngan lantangnye…meremang lah… tp itule…kite dh agak biler shahir masuk kite dh dpt hint sket2…peminat or pengundi kt m’sia ni ske tgk yg sweet2…sopan2..pemalu gitu….esp lelaki…tu yg vote lelebih…bler lama2 kalu penyanyi tu wat sumthing yg xberkenan dihati depa,mula la…maku hamun,hentam kutuk caci sumer ade…huhuh dh kemana ilangnye ‘vote’yg dulu2 tu??hehhe manusia is unpredictable….sbb byk ujian,test sumer ade..kt situ le nnt nk tahu kite maintain ke tak bler dh lepas test tu sumer…tetibe terpele’ot kt test tu terus pegi serang…hrm…M’sia…M’sia…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  106. we says:

    we ske mawi

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  107. yaya says:

    yaya pun

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  108. chu says:

    tapi chu ske shahir…’embun pn takkan mampu’……….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  109. kakak shahir says:

    sy pn suke shahir
    harap shahir jge diri bila da masuk dunia artis yg bnyk dugaan ni..
    shahir ni junior sy mse kt sek men dlu… mmg baik n beriman orgnya,
    slalu jd imam, azan bila masuk waktu n masuk tilawah segala..
    jge diri ye dik.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  110. rosnah says:

    bersbarlh mawi,ada lg yg mint kt kamu,rezki ada di mana2,bersyukur apa yg ada,berat bahu memikul,berat lg mata memandang,shahir,rezki kongsi bersama takpekn……..insy…nanti bertmbh2 lg rezki dunia akhirat.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  111. lolyat gang says:

    aku rasa nak pukul mawi sbb rosakkan lagu slam

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  112. x says:

    pelik la bile semua nk kutuk mawi… dulu itu la pujaan hati.. undi xnk ingat… tapi bile dia kawen semua nk kutuk2 dia… pelik manusia skg ni.. dah jodoh dia ngan ekin.. xkan korg nk ceraikan dorg, baru korg nk suka dia blk.. xpyh la nk pukul2 dia ke nk kutuk2 suare dia ke.. korg gak la yg jadikan dia fames… kalo xpuas hati dia bawak lagu slam xbest ke apa ke korg bawak tgk lagu tu.. cam besh.. jgn pandai ckp je pk dulu baru ckp..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  113. ruff81 says:

    x pernah minat dan x akan minat mawi

    nyebok jer lah ada hati nak tumpang shahir..uwekkk

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  114. hans says:

    ala… kita sabar jela…lagi pun shahir minat mawi…nak wat camne…x kan kita nak paksa shahir utk benci mawi…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  115. eeedaah says:

    ni kesah mak aku…. dulu dia bagai nak rak minat mawi… smpai kita rang sumer dipaksa minat ngan mawi gak. nasib la mak aku tu kedekut.. tak pernah sms tok mawi.
    tapi skrg mak aku buang sumer cd mawi yg ori lagi… aku tnya y… dia diam jer. smpai kalau ada mawi kt tv dia ters tukar channel tu…
    so sebagai kesimpuan jadilah cam mak aku… walau tauk suka dia tak meluahkan kepada orang

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mak kertu says:

      lawak la mak awak…action speaks stronger than words.caya lah..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pernagaksukemawi says:

      aku perna gak suke giler kat mawi sampai rambut anak aku jadi cam style mawi. by time goes, cam org lain gak, aku jadik takde perasaan tgk die. of coz la cian kat ina naim and meluat kat ekin. but i think there is more than that why popularity dia flop. because, dia wujud as hero melayu, bawak imej cam uztaz.dia pun perna ckp nak naikkan lagu nasyid. tup tup dia pilih stream lain. jadik cam munafik. jadik cam he totally shunt away from what people expected him to be. kalau lah dia jadik penyanyi nasyid, kalaula dia tak lupe kat org2 yg perna ngan dia time die lum famous, he would hv survived till now..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  116. I recently came throughout your web page and happen to become understanding along. I assumed I’d personally leave my initial comment. I truly do not know what to say except that We’ve loved examining. Respectable word wide web internet site. I’m going to maintain visiting this weblog seriously frequently.

    ———————-
    Georgetown

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  117. “Of training, what a wonderful web page and informative content material, I’ll add backlink – bookmark this web site? Regards,Reader.”

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  118. Belen Cashon says:

    Wow, this was a really quality post. In theory I’d like to write like this too – taking time and real effort to make a good article… but what can I say… I procrastinate a lot and never seem to get something done.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  119. Wow, this was a really quality post. In theory I’d like to write like this too – taking time and real effort to make a good article… but what can I say… I procrastinate a lot and never seem to get something done.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  120. gosipkampung says:

    semua org akan mengalami zaman kejatuhan x kira sesiapa pun..,sblm ini di julang,di puji. di sanjung…akan datang ianya dikutuk dihina dicaci…itu lah lumrah manusia…

    Tuhan juga telah menentukan segala..utk menguji hambanya dimuka bumi ini…setiap yg berlaku mesti ada sbbnya knp…untuk menjadikan seseorg itu mjadi lebih baik….kita sbg manusia tidak berhak menilai menilai sesiapa saje…NILAI DIRI ANDA DHULU..DI MANAKAH ANDA DI SISNYA…………….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  121. Your place is valueble for me. Thanks!…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  122. marlinda says:

    x baik biar la mawi tu. sy pun x minat mawi
    tapi sy x suka kutuk orang.. bak sy tkut nti orang shahir
    bab sy minat… sesangat kat shahir minat sbagai idola jela.. sy akan doakan yg tebaik untuk shahir dunia dan akhirat.. x sbr tggu album shahir.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  123. marlinda says:

    yaalah kau kau lindungila 3 idola ku ziana zain misha omar dan shahir.. bile aku boring dngar lagu diorang rase x boring.. tp aku x nak kutuk orang lain

    hanya 3 idolaku kini dan selamanya

    ziana zain misha omar dan shahir

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0