Written by AbangNara | February 22nd, 2013

Masih lagi bercerita mengenai kontroversi di antara Almy Nadia, Fizz Fairuz, Azlyn Massiela dan Ramli. Semalam, menerusi Berita Harian, Azlyn mendakwa yang Fizz Fairuz masih bertemu Almy Nadia walaupun hubungan mereka berdua sudah semakin serius bercinta.
almy nadia

Menurut Azlyn, Almy Nadia pernah memakai baju sejuk yang dibeli oleh Fizz Fairuz buatnya ketika sama-sama menjaya sebuah program di Korea. Namun begitu, Almy Nadia hairan mengapa namanya dikaitkan secara tiba-tiba oleh Azlyn. Kata Almy:-

Saya tidak tahu motif Azlyn dengan memetik nama saya pula dalam permasalahan mereka sedangkan sejak awal lagi, saya terkejut apabila mengetahui Fizz sudah bertunang walaupun hubungan kami masih tergantung tanpa jawapan. Tapi, saya optimis dan sentiasa positif menganggap semua dugaan Allah.

almy nadiaKesian pulak Abang Nara kat si Almy nie. Tak pasal-pasal terbabit pulak. Padahal secara logik memang tak bersalah langsung. Abang Nara suka dengan kata-kata Almy Nadia di bawah:-

Kini apabila mereka berdepan kontroversi, saya pula dibabitkan sama. Saya tidak mahu mengulas lanjut mengenai dakwaannya mengenai saya dan Fizz masih bertemu ketika mereka sudah pun serius. Semua itu terlalu peribadi dan langsung tidak sepatutnya membabitkan saya. Memang tidak masuk akal dan saya tidak mahu komen panjang.

Memang betul pun tak masuk akal. Almy Nadia yang sebenarnya sepatut terasa dianiaya ketika ini. Tup-tup si Azyln nie nak salahkan Almy pulak. Sewajarnya, Azlyn selesaikan dulu kontroversi mengenai status dirinya. Takkanlah dah pernah kahwin pun boleh tak tahu. Tak gitu?

P.S: Bila kucing ajak buaya bertumbuk.

Baca Yang Ini Pulak:-

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

136 responses to Kenapa Babitkan Saya? – Almy Nadia

  1. mulut celupar says:

    psiko azlynn ni..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 102 Thumb down 0
    • MissB says:

      obviously she n her family xfaham hukum agama..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 72 Thumb down 0
      • julia perez udah hilang ingatan says:

        ngak abis lagi sinetron nya mbak??? gue dr kelmarin ngikutin sinetron ini udah hilang ingatan, kok jahat bangat sich azlyn…emangnya dia lupa fizz tu pacarnya amly..azLyn ini persis rika sumanto..endingnya jd gila

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 122 Thumb down 0
        • Anonymous says:

          dia dok sibuk AN still jumpa FF wlupn dlm tempoh FF couple ngn dia. hape gampang punye dakwaan da…. yg dia tu bini org tp ‘menggelenyor’ ngn laki bujang, siap rancang nk kawin bagai.. jadah btl la pompuan ni..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 103 Thumb down 0
        • amoi says:

          astagfirullahaladzim…………………..serioussssssslllyyyyyy..si Azlyn tu cam org gila…main tunding jari je..dia nak lepaskan diri nak babitkan org lain..yurks..aku pk azlyn tu waras..sememangnya otak x betul jgk mcm si fizz..iskkk..xyah nak tunding jari la…g settle prob ko dgn laki ko dulu la azlyn..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 45 Thumb down 0
        • Olga says:

          PELAKON LELAKI POPULAR GOES TO FIZZ FAIRUZ!
          PELAKON WANITA POPULAR GOES TO AZLYN!
          PELAKON PEMBANTU LELAKI TERBAIK GOES TO RAMLI!
          PELAKON PEMBANTUW ANITA TERBAIK GOES TO ALMY NADIA!
          AND BINTANG PALING POPULAR 2013 GOES TO FIZZ FAIRUZ!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 47 Thumb down 14
        • Anonymous says:

          gila azlyn ni…dia yg rampas org punya pas tu buat cerita mcm dia plak dianiaya,, ya Allah jauhkan lah aku dan keluarga ku drp bertemu dgn perempuan seperti azlyn ni.. amin..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 0
        • Anonymous says:

          igt kan gile je rupenye hati pn busuk skali..dah la 2 azlynn,awk 2 dah la gile,duk diam2 dah lah..ko tuding jari kt almy skalipun org xkn percaya sb semua org tahu yg fizz bercinta dgn almy mse bertunang dgn ko..dh tentu ko yg ganggu hubungan org lain..ko siap senyum tgkap gmbr mse bertunang pernah fkir perasaan almy..skrg nk slhkn org 2 plak..mmg gile meroyan ko ni..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 0
        • anak sedara pah bedah says:

          x yah tggu ending…skg pun dh gila pompuan ni..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
      • aku bosan dramaa fizz says:

        nara aku rasa stop jap le dramaa fizz ni….cam dh jd biol skrip skrip nyee…meh cite pasal maya karin pegi sabah dgn remy sehakkkkk….

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 4
        • keledek si mulut puaka says:

          azlyn seblom ko nak babitkan orang lain, ko cari la dulu point2 utk jawab persoalan mcmana ko boleh x ingat diri sendiri tu dah kawen (ke ko bajet dara sgt) & point2 utk ko bidas tuduhan yg ko tu bini orang, pastu baru bleh tunding isu kat org lain. ni persoalan utk diri sendiri pun x terjawab g babitkan orang. otak memang masalah mental ke ape? dasar $#@%$^%&%^&%$#%#$ btollll la! panas aku!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 1
      • Anonymous says:

        org mcm ni pun ada dlm dunia..

        Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
      • apa hukum?

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • cik embun says:

      Huyo huyo.. start makan popcorn balik. Sinetron kembali beraksi.

      Hahaha..apa-apa pun doa aku, semoga almy ni tabah la dalam menghadapi kemelut cinta paling pelik, orang hilang ingatan lah, permainanlah, ape sajeeeeelah!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 51 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      pompuan tak sedo diri si azlyn nih.. tk sudah2..!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 0
      • Hayrin Matahir says:

        Baru saya tahu sebentar tadi, c Azlyn ini bukanlah wanita tulen sebab jantina asal dia adalah lelaki, pernah menjalani pembedahan pertukaran jantina tahun lepas lagi.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 4
    • suka Sabree Abu says:

      muka bole tahan, tapi sayang wayar shottt..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 64 Thumb down 1
    • Razzaq says:

      Tak sepatutnya azlyn berkata begitu. Hakikatnya almy kan single. Awk tu bini org. Semakin menegakkan benang yang basah.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 50 Thumb down 0
    • kakak neelofa says:

      Nara, yg berita dia ni tuduh orang ni menda smua kitaorg xnk lah….

      we need some prove here!

      p/s: Almy, ko jgn lyn…..pompuan ni kan hilang ingatan…..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 1
    • zura says:

      namapk salah almy pulak..salah sendiri xnampak…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
    • toradatanglagi says:

      wahhh popcorn yang td tak habis lagi..dtg episode baru dah..
      best cerita ni…kenyataan bls dr azlyn psychopath tade ke??

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
    • kak timah says:

      fizz fairus n azlyn xnak upload video ombak rindu ke?????berduet tw baru feel sampai

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
    • RAIHANA says:

      SENDIRI SALAH, NAK SALAHKAN ORG LAIN PULAK… PERBETULKAN DULULAH KESILAPAN TU

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      Ingatkan selesai sudah episod terakhir Drama Minggu Ini bertajuk Cinta Terhalang dua-tiga minggu lps. oohh rupanya ada lagi satu cerita sadis. aduiiiii..ada satu lagi Drama Minggu Ini. Tajuk Kukejar Kau Lari, Ku Terlepas, Kau cari Lain, Kaca Seumpama Intan. panjanggg aiihh tajuknya ni!

      Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      hehhee

      part baju sejuk korea ni azlynn tak lupa lak kan? part dah kawin lupa! hehe. marvellous! good job!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      sah si Azlyn ni sakit mental..dulu rampas bf org xnakfkr bile dah terkantoi suk2 hati je nak buat cite bkn2…

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  2. saya says:

    entah..babitkan almy kenapa..bukannya dia jadi bini orang…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 0
  3. suka Sabree Abu says:

    ape masalh pempuan psiko tu ekkk…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 0
  4. akuyanghebat says:

    oh. so tetiba drama ni masuk plot lain pulak *sambil kunyah popcorn*

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 0
  5. cikot says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 19
  6. key Pop says:

    gila punya Azlynn.. pui! bikin malu je!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  7. sofea aidura says:

    Almy, bile org da sakit hati n dengki ngn kite mcm2 dye bleh buat. awk relax je. x yah nk meroyan cm AZLYN tu. dye tu sbnrnya da bengang sbb asek dye je kne bertubi2, awk plak diam n tgkkn je. tu yg dye sakit hati sgt n petik nme awk. dye nk org nmpk awk pn slh gak. pdhal x pn. u juz keep quite ok…BERANI KRN BENAR, TAKUT KRN SALAH! steady ok Almy….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 55 Thumb down 0
    • lala says:

      yg azlyn tu bangang.. die dh amek org punya sibuk tuding jari plak kat almy.. die prsoalkan fizz g jmpa almy yg dh sah2 gf sejak sekian lame.. xde plak almy meroyan bile die tunang gn fizz.. si azlyn nie kuat meroyan

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  8. Adeh says:

    Allah knows best. Putar belit macam mana pun cerita dari pesalah, nanti pasti akan terbongkar jugak. Tidak di dunia, tapi di akhirat. Be strong Almy!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 0
  9. akupening says:

    biasa ler tue… bile dah kantoi, mula nak tarik orang lain utk tutup salah sendiri…
    almy,tabahkan hati…banyakkan doa agar almy juga dijauhkan dari sihir…takut2 c azlyn ni pun sihirkan almy…nauzubillah…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 0
  10. mama gangnam says:

    kenyataan & tindakan yg bijak dr Almy…jauhkan diri anda dr kontroversi sinetron ini…kpd pemain watak (fizz, azlyn, suami azlyn-ramli)….sila selesaikan drama anda dgn segera krn rating da cecah berpuloh juta….sila ambil payment & balik uma tgk ABPBH kategori anugerah kontroversi plg popular…errrkk!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 0
  11. Anonymous says:

    pompuan ni sakit mental sperti kata suaminyaaa..hahahha..macam2

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 0
  12. nyelit says:

    mcm¬≤…berbelit-belit..berputar-putar cerita ni jdnya…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  13. gigi susu says:

    gile kot si azlynn ni,cube cek kat spital skit mental ^____^

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  14. dinpropa says:

    nie pada pandangan aku la kan. aku rasa fizz nie tipu psl die kena bomoh tu. ala mengaku sajalah yg hg mmg syok kat pmpuan tu and mmg nk tunang ngan dia. bomoh2 nie alasan ja nk bagi nmpak yg dia ni teraniaya la konon. yg si azlyn ni pulak aku rasa die mm dh kawen. kawen senyap2 nan ramli kat thai. dlu munkin parents xtau tp lepas die sakit, xtau la sakit mental ka atau accident hilang ingatan ka mcm si ramli tu ckp tp sbb incident tu mungkin rahsia perkahwinan dia dh terbonkar sampai ke pengetahuan family dia. seperti kata ramli si azlyn nie rasa kurang perhatian plus dh sakit tuu, tu yg dia p cari laki lain tuu. family dia ponn xkisah la sbb si ramli tu dh ada bini 1st. mungkin si ramli nie after 3 months jalani hidup sbgi suami isteri, dia dh abaikan nafkah zahir dan batin menyebabkan talak jatuh. so pmpuan nie nk kawen lain la. so utk kes si almy yg azlyn nie kaitkan pulak, aku rasa masa fizz ngan azlyn tuu, mmg fizz ada sms or call almy. tp almy xtau. so jgn nk salahkan almy ok. die mangsa kat sini. azlyn ni dh salah suka2 hati nk tudin jari kat org lain. mengaku je lah. dalam hal nie semua salah tp sbb nk cover line, semua pakat2 menipu.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 61 Thumb down 0
  15. kiah pot pot says:

    DRAMA TERBAIK ANUGERAH SKRIN NI KALAU DI DRAMAKAN

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  16. aptb says:

    xsabo nk tgu endingnyerr..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 0
  17. she says:

    taknak tahu cerita cerita putar belit alam nie.. cuma nak tahu muka RAMLI tu je.. cepat la keluar wahai RAMLI..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 47 Thumb down 0
  18. Anonymous says:

    hurmm smkin best la citer dorg ni..tiap saat nk tgk beautifulnara..abg Nara cpt2 update hot story psl dorg ni..i suke sgt2..kalh citer indon !

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 0
  19. my boo says:

    rupa ada si azlyn ni tapi sayang…ada mental problem ghupenye

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 1
  20. bosan dgn ko azlyn says:

    Azlyn..naper r ko sibok petik nama org lain pulak ni..ko jgn la kaco org lagi…sudah ler tu…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  21. azlynn menggeletiss... says:

    ramli burger kot..?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
  22. blackroses says:

    mungkin azlyn ni dibiarkan bergantung gak x bertali..sbb tu leh smpi bertunang & die pun ingat hubungan yang lama dh xde ape2..

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  23. Mok CiQ says:

    Move on Almy….
    org x hendak u pun x rugi arr x dpt Fizz nie

    *kumbang bukan seekor*

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  24. azlee says:

    sudah2 la tu azlyn…laki ko pun kata ko sakit dan hilang ingatan….jd segala statement yg keluar dr mulut ko tu….tipu belaka….masih tak malu lagi ker????

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 1
  25. dinpropa says:

    Aku tulis panjang2 nara nie xpost pon? banggang!

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  26. Iman says:

    Nama pun hilang ingatan..kesian dia, bangang, palui, SOTTT…!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  27. Anonymous says:

    best plk citer ni…blh wat drama slot cerekarama…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  28. pot says:

    gilo si azyln nih klo betul dia masih isteri org. gilo jgk mak bapak pmpn nih klo depa mmg tau anak pmpn depa nih masih isteri org. gilo, gilo dan gilo

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  29. rainbow says:

    waktu hubungan org tu(almy-fizz) tgh serius dan dia(azlynn) kacau daun tak igt pula..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 0
    • dhiahkhaliq says:

      100% betul “rainbow” , inilah comment yg sy tunggu2 sangat…”ENGKAU YG DOK KACAU BOYFREN ORG LAIN, KO PLAK YG NAK MERUNGUT MACAM2, DH TENTU BOYFREN DIA JADI KALAU DIA ORG MASIH NAK BERHUBUNG APA MASALAH ENGKAU??? NI DH MACAM SI KADUK NAIK JUNJUNG…HAK DIA DH TENTU HAK DIA TAPI HAK ORG PUN DIA KATA HAK DIA JAWAPNYA…HMMMMMMMM”

      Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  30. iris says:

    mmg sah si azlyn dgn family ni sakit mental….family dah tau anak dah kawen siap wat2 x tau…ngappp betul… kesian azlyn tu muda2 dah mental..hayooo..mcm best plak telenovela terbaru nih…so episod terbaru esok ye kawan2…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  31. Anonymous says:

    Betul…saya sokong apa yg abg nara ckp… Bila seseorg itu bersalah cuba jgn babitkan org lain…selesaikan dulu kemelut diri yg kalau rasa dianiaya…hehehehe…. Meroyan rasanya si azyln sebab selalu ditinggalkan si suami…

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  32. annon says:

    aku rs confirm azlyn ni mmg xbetul la..serius kena pg check ni..mengarut betul statement dia ni…pempuan ni sedar ke x apa yang dia tgh buat sekarang ni…?adeii..

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  33. waty says:

    Patut la si Azlyn ni umur 26 tapi rupa macam bini orang or perempuan dah kahwin..entah2 dia hilang ingatan lupa umur sekali..mcm tua je muka dia..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 0
  34. tweety28 says:

    stoppppppppppppppppppppppppppppppppp this nonsense!!!!!!!!!!!!i’ve had enough……….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 5
  35. truji says:

    aku rasa azlyn ni x tahan tekanan n ujian… kalau betoi ler die ngan ramly tu pastu di tinggalkan selepas 3 bulan berkahwin mungkin sbb tu die jadi tekanan n meroyan duk memberontak, kes kedua x pasal-pasal almy di kait plak..die jadi lagi lar tu… mungkin die melawan dugaan tu kot atau masih rasa tertindas …. tu yang die rasa sakit n hilang kawalan… anak manja kot… huhuhu ..cara terbaik terima segalanye, redho dgn kejadian …walaupun salah ker atau tidak sbb dgn cara tu baru boleh nampak jalan… insyallah…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  36. Mama Vouge says:

    Itu namanya….nak tukar fokus tajuk dari “Fizz Bertunang dengan ISTERI orang” kepada ~ “Baju Sejuk Di Korea”… :-D

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      berebut baju sejuk lah pulakk aduhhhh.., mcm2 di jadikan modal

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        bile masa pula berebut baju sejuk?lain kali kalau bc faham le skali bkn main serkap jarang jer…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. Syed says:

    LOGIKNYA ADALAH………..

    Jika seseorang itu DISIHIR…maksudnya dia macam TERPUKAU….lalu, tak kesahlah…itu bini orang ke, mak orang ke, mak nyah ke, gay ke…MEMANG AKAN MEROYAN nak ke orang tu…ini tidak, tau minah tu dah kawin, terus putusssss…..aikkkkkkkkkk???

    Yang pasti, memang ada tukang karut dalam hal kisah mereka ni……

    Siapa yang menipu dan tertipu…Allah saja tahu, mohon Allah lancarkan urusan mereka…

    To Almy, kudos to you! Inilah gadis idaman saya….Bijak lagi sabar lagi tenang……

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
    • BUDAK LAB says:

      STUJU…MMG FIZZ FAIRUZ MEREKA CERITA…KLU BETUI DH ADA BUKTI..SAMAN MALU LAAAA…SMPAI BILA WARTAWAN NAK TULIS CERITA SINENTRON NI…..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      bukan ke die kate die sedar die bertunang dgn azlynn mse majlis bertunang 2..mknenye die sedar die kne sihir sebaik sje mjlis berlangsung..n mungkin die rse tanggungjwb maka die teruskn lah pertunangan 2 smpai la die dpt tahu pompuan ni bini org..kalau terpukau mmg akan tersedar sebaik sje hajat org 2 dh kesampian..mcm org mencuri gune ilmu pukau..btl kn..tp yg pelik kt sini,knpe fizz rse kecewa sgt ble dpt tau azlynn bini org,or fizz mmg ade hati kt die..mgkin slepas or sebelum tunang..hnya tuhan yg tahu..moga dipermudahkan utk melihat ke jln yg benar..

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • SayaSetuju says:

        kalau bab ni saya setuju kot..
        sebab ada sorg kwn (siti bukan nama sebenar).. kitorang pelik kenapa siti beria2 nak kawen dgn sorg mamat penganggur 10 tahun lebih muda dari dia.. pastu emak mamat tu rajin bebenor ajak siti g ke sana ke mari.. siti pun ikut je dan kata bakal emak mentua sayang kat dialah tu.. berilah apa nasihat pun kat siti time tu tak diendahkan langsung.. sampailah hari nikah.. pas malam pertama, baru siti tersedar, dia call kitorang, dia tanya cemane dia leh kawen dengan mamat tu.. hahaha.. emak mentua dia sedar siti macam dah sedar, fuh.. emak mentua dia siap duduk serumah lagi nak jaga menderem tu supaya terus kekal.. sekarang depa dah ada anak sorg.. kelahi je laa.. emak mentua dah tak tinggal serumah.. so.. pandai2lah kan dorg.. nasi dah di bubur..

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  38. m3 says:

    Harap-harap Fizz tak lepas tangan aaa. Dia start main kayu tiga dulu, patutnya dia kena responsible, tak kesah la atas alasan ape skali pun (sihir la ape la)

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  39. nizz says:

    she is beauty with no brain ,stupid and ugly attitude AZLYN

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • lala says:

      x lawa mane pun die nie.. cube ko search gmbo die xbermekap.. lebih la lawa almy.. mekap je lebih nie 2 ko nmpak lawa.. hahahah

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  40. CIk Ti says:

    hahahaha.. Cite pasal dorg ni lagi BEST drpd cite si Ombak Rindu Sedu2 tu!! cammon.. aku suka cite pasal korang ni.. siyes best!! hehehe..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      tak boleh buat keje jadinya aku sb nk ikut cita ni., menguji minda betol.., berpusing2, berputar- putar , kepala aku , berimiginasi di luar kawalan memikirkan mengalahkn detective Conan .., serius.. cite diaorg SGT BEST , cam dlm novel woooo… produser sila filemkan cite ni, aku nk gi tgkkk

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  41. mizz says:

    takpe almy..anda bg statement apa yg ptt je..jgn ungkit apa2 and biaq pi depa dok tertonggeng2 selamatkn diri mcmana..faham wlupun anda tidak mahu komen apa2 tp dah keje wartawan dok mengejar xley nak watpe kan…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  42. Anonymous says:

    kesiannya, CANTIK… TAPI GILA kahkahkah

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  43. Anonymous says:

    bodoh punya p’puan… klu dh dasar p’puan gatal x cukup dgn laki org bf org pula dia kebas… pasa tu comment entah apa2 nak salah kn org lain pula….

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  44. Anonymous says:

    nak tahu kesudahan jer…da penat nak baca nih…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  45. azie says:

    kalau ada masalah gangguan dalam perhubungan, selalu rasa panas dgn pasangan, masalah anak degil,meragam..n sebagainya..call ustaz bukhari soleh..aku baru lepas berubat dgn dia..dia bagi amalan berterusan utk buat..siap ajar praktikal lg camne..kalo ustaz lain bgtau je,so memg xdiamalkan la..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  46. batulesong says:

    nak tau bini org ke tak.. suh medical checkup..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  47. der says:

    skg nie si azlyn la nmpak plg jahat..
    ahaha.. sinetron sungguh!

    jom tepuk tgn.. lalala…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  48. ann says:

    dah macam drama bersiri hahaha lol ;p

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  49. jemah says:

    adeihhh..telenovela hapa yang kowang-kowang cuba buat niehhh ?? kowang-kowang nak kalah rating adam hawa yeaaaa???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. Inspector Mazlan says:

    naper la statement laki c azlyn ni slalu tukar2 ekk?
    1. bini 1 xtau dh kawin 2, pastu tukar bini 1 dh tau kawin 2 siap kamcheng ngn bini 2
    2. tunang ngn c azlyn, kuarga sumer xtau, pastu tukar kuarga azlyn sumer tau tp xngaku
    klw kes polis, mmg dia ni saspek no.1… tp MASTERMIND tu xtau la saper kn? klw dier yg matermind, ape motif dier?

    konflik: statement dr FF: c azlyn ader adik, n then adik dier yg pecah lobang c azlyn tu kt FF, pastu tukar c ramli plak yg carik FF utk xplain sumer… hilang trus watak “adik” c azlyn…
    statement family azlyn: azlyn tu ank bongsu, ader adik ke? so…. naper ader watak adik c azlyn plak?

    Aper-aper pown, kebenaran akn muncul jua, nntkn jer siri seteruskn n pd reporter2 kt luar tu, jgn berhenti mintak statement kesemua watak2 tu, smpailh jumpe kebenarannye…. peace yo*

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      cuba reverse balik post abang nara before ni. kalau tak silap bukan adik azlyn, tapi adik kawan azlyn.

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • lala says:

      bkn adik azlyn lah.. tp adik kepada kwn azlyn..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. Darul Makmur says:

    tak baik kutuk2..azlyn ‘sakit’..sy kawan azlyn dan saya paham situasi dia..beri peluang pada dia..dia mmg ‘sakit’ dari dulu lagi..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 12
  52. Anonymous says:

    selepas membuat kajian….saya dapati cerita fizz lebih hot daripada cerita shila hamzah..ape2pon fizz fairuz nampak cam menipu…dan mereka cerita,,,,,

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  53. budak lab says:

    pesanan buat darul makmur… dah tau die sakit…sape suruh bertunang dgn artis…bertunanglah dgn doktor ke…nurse ke… attendan ka…huhuhu.. bomoh ke…huhu bukan ape…org gila atau uzur pon xdigalakkan btunang apetah lagi kahwen…memudaratkan keadaan je…tgok pe jd skrg??? sapa malu??? tutup muka!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 1
  54. wanita says:

    2 things ….
    1. sedap salahkan orang sana sini, mana pegi orang yg menyampaikan berita dia dah nikah tu? takde pulak dia disalahkan?

    2. pasal baju sejuk pon jadi issue? like seriously? how old are you lynn? 7?

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
  55. saya zek zaidi punya biras says:

    tulah…HUKUM KARMA DI DUNIA hoho…bercinta 7 thun ngn almy….pastu mainkan perasaan die…tup2 dlm masa 7 hari je tuhan tunjuk…. PEACE!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
  56. kak ton says:

    Kak ton dah siasat dah dgn detektif conan .Ramly tu ramli beger punye owner la.
    Pmpuan psiko ni mmg dah kahwin dan FF mmg tkejot la ..baik die amik almy yg sah2 anak dara kan yela 7 thn die kapel dgn almy..klaw almy xde dara pun FF la yg amik.. Pmpuan psiko ni kan dah janda so xnk la FF kan.. Ramly tu take time utk siapkn bukti smua, and korang nk taw ,fmly pmpuan psiko ni mmg nk bmati matian mperthnkn maruah ank die yg biol ni..Kte tunggu je la ending cite ni yell ..Dari kak ton comey ..kikikik

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  57. RINIE says:

    azlyn , sila ke tanjung rambutan , check mental , waras ke idak? huhu
    mkin ari mkin bosan , mkin pning , mkin rs gila same ngan azlyn , cian almy , sptotnya jgn kaitkan dia lg , sbb dia tak salah , biar kn dia hidup tenang ngan apa yg korang dah buat , huhu

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  58. maxis broaband says:

    entah2 perempuan ni penah check in dkt tanjung rambutan.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  59. auntie says:

    tak perlulah tuduh2 orang mental ke apa, nanti Allah balikkan pada awak semua baru tau…manusia buat kesilapan dan dosa…harap sesiapa yg bersalah, bertaubat…….kes ini menjadi teladan kpd kita semua. Allah maha penyanyang dan pengampun.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  60. lara_hati says:

    Haish…mcm2 la citer dorang ni huhu , cepat plak abg nara upload citer dorang ekk haha , tidak bape byk kali refresh pun citer sama je…haha. Takleh ke dorang settle diam2…, ha tak de plak wartawan g tanya ustaz2 mana plak psl hukum…isteri org bertunang ni huhu.
    Bosan n sakit hati punya psl…refresh byk kali asik mobile je naik…walau dah buang M , haku pegi google translate blog abg nara ni haha..lawak gila…komen2 kita diterjemahkan balik dlm BI , korang baca tgk http://translate.google.com.my/translate?hl=en&sl=ms&u=http://beautifulnara.com/&prev=/search%3Fq%3Dbeautifulnara%26hl%3Den%26biw%3D1229%26bih%3D843&sa=X&ei=7FUnUcSIB82HrAehtYG4Cg&ved=0CDQQ7gEwAA

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  61. landak says:

    leh ganti drama setia hujung nyawa….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. bgiant26 says:

    tgk tetek thu dh ni tetek org dh kwen..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  63. kiah says:

    haha hebat percaturan si Azlyn nie mengenakan ramli!.. kalo si azlyn bertunang dgn org2 biasa story mory dia jadi isteri ke2, diabaikan zahir & batin oleh si ramli nie tak diketahuai keluarga @ seluruh malaysia… kesian ko fizz si almy yg setia ko permainkan nahhh sekarang pulak ko DIpermainkan.. ambikk kooo…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  64. Fish Fairuz says:

    Ape ni Azlyn? kenapa u kacau ex i lagi? berambos loh!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  65. TopiPinkMakcikBedah says:

    lama2 bedah yang mental sebab membaca kisah2 mental depa nih !

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. Darul Makmur says:

    pesanan jugak buat Budak Lab…, kuasa kita ke nak menentukan sakit dan sihat ni, semua dariNya jugak, tidak boleh ke kita terima takdir Allah..belajar terima dugaan dan takdir Allah, awk jgn pandai bercakap jew, terkena kat diri sendiri baru awk rase ape dia rase, awk ingat azlyn tu nak ke ‘sakit’ dia tu…lenkali otak jgn letak kat lutut..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  67. Anonymous says:

    Azlyn ni xtually dh tak tau nk bg statement apa dh…so dia Cuba bw masuk lbh byk watak supaya Jln cerita mrk ni lbh menarik n lbh lama di publish kan…masalahnya 1 malaysia tau( yg mengikuti p’kembangan artis malaysia) yg FF n almy bercinta…n mayb Ada pasang surut…but mrk still bersama…last year pun si FF kata nk melamar almy after mak dia blk dr mekah…FF yg kata la…Betul ke tak,tk tahu la…tapi tis women ckp masa mrk serious FF masih jumpa almy…hello women kewujudan u tu tk Ada org tau pun…yg kta tau FF n almy pasangan kekasih…rasanya u yg menganggu FF ketika almy masih bersama FF…almy tk tau pun u wujud but u pasti tau almy kekasih fizz…org mcm u or FF if nk curang tk Kira status diri n status org lain …so nothing yg pelik dgn manusia mcm ni…DUNIA SKRG

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  68. ms apple says:

    keluar la ramli xpyh jd halimunan lgi….

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  69. Anonymous says:

    dye nye statement ni dah mcm almy pulak rampas boifrend dye.. padahal dye yg merampas x sedar diri! dah kantoi nak salahkan org lain pulak.. mental..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
  70. huahuahua says:

    mobile preview yg teramat haram jadahhhhhh

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  71. anak dara suci says:

    aku sbg perempuan, kesian dgn almy dn azlyn. mangsa penganiayaan lelaki.

    kpd ramly yg mengaku suami azlyn, kalo betol ko tuh suami azlyn, bukan cara mcm nie ko btindak. sbb meragukan cara ko serang azlyn tp ko pertahan fizz. kalo lelaki waras, aku rasa fizz tu dh mkn penumbuk sbb kacau bini org, tp ko boleh rilek tk marah fizz pon then ko keluar dgn statement mengaikan azlyn. kalo betol azlyn tu isteri ko, ko tkkan aibkan bini ko. habis kuat ko serang azlyn kt rumah dia tnpa pengetahuan umum sb maruah isteri bukan maruah ko jugak ke? aku rasa ko diupah utk jd suami azlyn kn? ko jgn lupa, kalo ko ada ank perempuan satu hari nnt suami dia buat mcm mna ko buat kat azlyn (kalo betol ko suami azlyn) , baru ko menyesal. ko igt ringan ke dosa m’aibkn org nie?

    kpd fizz, ko jgn lupa bila ko aniaya perempuan, mak ko perempuan, kalo ko ada adik bradik perempuan, or one day ko ada ank perempuan ke, ko ingat! Allah Maha Adil! ko dh mengaikn azlyn, keluarga azlyn. kalo btunang ko boleh sembunyi dri pengetahuan umum tp knp pkara yg m’aibkan azlyn ko dedah selama? ko tk takut balasan Allah ke? ko igt dgn m’aibkn org lain ko akan nmpk mangsa? tp ko silap, skrg nie aku rasa ai ko lg besar dri azlyn tu sbb masyarakat luar dah nmpk siapa ko sbnr, menipu, menfitnah. ko tipu almy, ko fitnah azlyn bomohkn ko. ko igt, jika setitis air mata mak azlyn tu menitis sb perbuatan ko m’aibkn keluarga dia, umpama ko titiskn airmata ibu ko sndiri. AIR MATA SEORG IBU! lepas nie ko jgn mimpi la nk dpt isteri yg solehah sbb janji tuhan, suami yg soleh utk isteri yg solehah!

    utk azlyn dn almy, aku harap dgn apa terjadi adalah hidayah petunjuk dri Allah. berubah lah kearah kebaikan menjadi wanita perhiasan dunia yg solehah!

    pengajaran: lihatlah, dua org lelaki sanggup buat apa saja pd perempuan bila mereka dh tk perlukan perempuan. maruah perempuan korang bdua rendahkan smpai mcm nie skali. dasar jantan hidup blandaskan nafsu semata2!

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
    • juju says:

      hm.. Good point. betol jugak ko ckp

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • huuu says:

      ramly burger ni macam suami yang pelik. redha je bagi bini contact lelaki lain? kalau dah tau bini tu ‘sakit’ pandai2 la jaga..ramly burger ni pergi kursus kawen ke tak dulu2 haa? kawen ni bukan pasal nafsu je..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  72. GADIS says:

    Gile nak berlakikan Fizz gamoknye…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  73. sipot sedut hot says:

    aku rase si azlyn ni nak tumpang glemer la.. tgk skrg ni..! asyik nama die aje yang kuar.. nak jadi retiss gak ke kak? jgn cari jln murahan la utk feymess! sabar la almy ye.. pompuan psiko cam ni, jgn di layan.. nnt makin meroyan.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  74. pembenci psiko says:

    sah2 azlynn ni psiko..pehal tetiba babitkn almy??dah terang2 almy tu xsalh…ko tu yg slh..perghhh…lempar batu smbunyi tngn..muka cntik tp syg…otak zeng!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  75. Mrs. Sobri says:

    exited nak kawen dgn artis, tu yg psiko jadinya. pastu org akan cepat kenal dia even dia bukan artis. donia…ohhh donia…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  76. yaya says:

    lambat laun kebenaran akan terbukti jgk nti…so,kte same2 tgguu…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  77. Anonymous says:

    Azlyn SUDAH2 LA…..XKN LA STATUS SNDIRI PN XTAU…….BUKAN LA AKU NK CKP TP KO NI MUKA BOLEH LA TP SEWEL…..DH XTAU MANA HARAM N MANA HALAL….SEDAR2KN LA DRI KO 2 BINI ORANG….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  78. Frinses says:

    seperti kata suami azlyn…dia ‘sakit’ n hilang ingatan 8bulan…ada unsur2 sihir jugak..so skrg biar la diorang setel cara baik..jgn saling menuding jari sapa betul sapa salah..dugaan semua dr Allah jd fizz, azlyn, almy n ramli adalah org yg mendapat dugaan tersebut..semuanya ada hikmah disebaliknya..
    contoh:bg ramli-bini 1st ramli akhirnya tau dia ada madu,fizz plak diibaratkan nmpk semut yg jauh tp gajah di dpn mata dia xnmpk akhirnya yg dikejar xdpt yg dikendong berciciran,almy plak akhirnya puas hati status hbgn ngan fizz yg slama ni tergantung berakhir n dia bole jmpa yg lbh baik.azlyn….kantoi.diminta pulihkan diri segera..

    pengajaran : SEPANDAI PANDAI TUPAI MELOMPAT AKHIRNYA JATUH KE TANAH JUA..
    sekian

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  79. Hayrin Matahir says:

    Azlyn bukanlah wanita tulen sebab dia pernah menjalani pembedahan pertukaran jantina di Thailand tahun lepas lagi. Nama lelaki dia AZLEE.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      ye je ko ni..x payah nak tambah babak lain pulak ea dlm sinetron ni..ni pun dah cukup berbelit2..

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  80. TAK SUKA PMPUAN PERAMPAS HAK ORG L says:

    dah rampas hak org..ada hati nk salah kn almy nadia plak..apa hal ko nie pmpuan…aku rsa ko nie sakit mentel lh..dh lah ko rampas suami kwn baik ko sndiri..nie rmpas kekash org plak…ada hati plak tu nk brsama dgn fizz fairuz..klu ye pun cermin muka kau tu dlu…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  81. Sweet minah jambu merah biru says:

    ape2 pon fiz yg salah n bukan pompan ni ..pasal dia tk setia ngan Almy yg setia ngan dia.. hati fiz tk jujor n tk iklas masa bermateair ngan Almy …sudah lah Almy lupa kn saje si fiz ni jangan di ingat2 lagi lah pasal dia ni buang masa aje…..mungkin isu bomoh membomoh ni tkde cuma fiz aje yg cakap yg bukan2 pasal dia tkde ape2 yg dia nk cakap kn jadi dia hentam bomoh aje lah..konon2 si lynn ni bomoh kn dia padahal prangai fiz aje dh macm kena bomoh ! jangan nk tudoh2 kalau diri tu dh rasa bersalah…n dh malu lagi pon lobang pon dh pecah at last futus tunang macm sial !!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  82. monyok jela wei says:

    punca sume ni adalah curang
    si fizz peruz curang dgn almy
    si azlyn curang dgn laki dia
    laki azlyn curang dgn bini dia
    rita tuduh aidil nk kawen zarema,curang dgn dia
    ehhhh ?

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • Sweet minah jambu merah biru says:

      bab tu kite pompan jangan setia sangat ngan jantan2 mateair mateair ni semuaaaaaaaaaa ha gini la jadi nye !!!

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  83. Anonymous says:

    Mula2 aku rasa tak nak komen..tp aku cam sakit hati je ngn pompuan nama Azlyn nih…
    sib bek aku dh x duk kuantan..kalo x , mau aku sekeh kepala kalo terjumpa dia..
    dah la rampas pakwe org lagi mau salahkan bekas makwe lelaki yg ko rampas tu..
    diri sdri dah kawen x sedar2 lg..hilang ingatan kunun..xkan mak bapak dia ilang ingatan jugak kot..kalo mak ayah dia xtau dia dh kawen, xkan time anak xde kat umh pi jumpa laki dorang x tau…jenis x berat hukum agama camni la jd

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  84. Pelangi ku Razzaq says:

    Sama2 lah kita jadikan iktibar dan pengajaran drpd apa yg telah mereka lalui. Kdg2 nafsu telah mengatasi kewarasan akal dan fikiran. Dan minta dijauhkan daripada berlaku dlm keluarga kita.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  85. MELODI sekarang dah tak hangat…
    FF tak beri sbrg apa2 komen pon kat melodi
    METRO N BERITA HARIAN N BEAUTIFULNARA lagi hangat
    cepat dan panas walo blog nara hanya mengulas tp tetap jugak org baca
    boring seh MELODI sekarang wartawan lambat dptkan berita panas

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  86. katakpuru says:

    entah apa2 la c azlyn ni…nampak sanggat benggapnya…dah buat salah tu buat cara salah la,tak payah nak tunding jari kat org lain,ni dak kira beranggan sanggat nak berlakikan artis tu yg smpai jd tak tentu arah…senggal la pompuan ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  87. katakpuru says:

    tabik spring utk almy…walau pun dilanda kontrovesi mcm ni awak sentiasa cool

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  88. anun says:

    abg ramli, knp abg ramli tak jalankan tjwab abg kt Azlyn? skrg azlyn dah meroyan.die perlukan kasih syg..so jmpa ng FF, trus die tumpahkan syg pada FF..yg jd mangsa almy..abg ramli ni tak baik tau..skrg ni dh jd cerekarama cite ni..abg ramli, cer tunjuk muka skit..nk jgk knl paras rupa abg..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0