Written by AbangNara | November 11th, 2015

Kehidupan mewah Rozita Che Wan sekeluarga sering kali menjadi topik perbualan orang ramai. Ramai yang cemburu, dengki dan mempertikaikan kekayaan pelakon ini. Ada jua yang mempersoalkan dari mana datangnya kemewahan tersebut. Mulut orang memang sukar untuk ditutup. Iyerlah, bila Che Ta selalu pergi oversea, beli hadiah mahal-mahal untuk anak dan bawa photographer ketika bercuti, confirmlah ramai yang akan dengki.

che ta

Adik kepada Rozita Che Wan, Ayu Raudhah melahirkan rasa kasihan melihat kakaknya itu yang sering dikutuk dan dipersoalkan mengenai kemewahan dimiliki. Menurut Ayu Raudhah, kejayaan Che Ta bukanlah datang bergolek, sebaliknya kakaknya itu bekerja keras sehingga tiada masa untuk diri sendiri. Kata Ayu:-

Saya kasihan tengok dia yang sering dikritik. Bagi saya, kemewahan yang dimilikinya sekarang ini adalah hasil usaha dia yang dia lakukan selain tidak pernah tahu erti penat.

Apa-apa pun saya tumpang gembira dengan kehidupannya dan keluarga melihat mereka sudah ke tahap itu (mewah). Saya dan adik beradik lain juga mahu mengikut jejaknya menjadi ahli perniagaan yang berjaya

ayu raudhahSebelum ini Che Ta pernah memaklumkan yang dia tidak kisah langsung tentang apa yang diperkatakan oleh orang lain mengenainya. Pada pendapat Abang Nara, kita selaku orang luar hanya melihat kemewahan Che Ta tanpa mengetahui penat lelah serta usaha yang dilakukannya untuk sampai ke tahap itu. Kalau kita pun nak berjaya, kenalah berusaha macam Che Ta. Janganlah mendengki je. Kalau Che Ta boleh buat, mengapa kita tidak boleh? Tak gitu? Sumber Mstar Online.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

81 responses to Kemewahan Che Ta Tak Perlu Dipertikai – Ayu Raudhah

  1. Pekerja Gomen says:

    Ohhh ayu… skang baru aku tahu…
    Skirt yang ko pakai masa ASK aritu rupanya skirt Che Ta ye..
    Ko celup ngan pewarna pink rupanya…
    ehehehhe.. kreatif la kau ni.

    0

    0
  2. Tudung Biru says:

    Tak dengki pada Che’Ta. Memang ramai yang akui dia bekerja keras dan sentiasa kuat berusaha.

    Cuma orang akan jadi menyampah apabila kelihatan macam nak menunjuk-nunjuk sangat, ternampak unsur-unsur riak di situ.

    Ada ramai orang yang bekerja sampai ke lewat malam, tapi gaji cukup-cukup aje nak menunggu hujung bulan. Jadi bila nampak orang yang suka menunjuk-nunjuk, terbakar juga perasaan

    0

    0
    • Anonymous says:

      BOOOOO!

      0

      0
    • benciorgberlagak says:

      Aku lebih respect pd org yg miskin fakir tetapi tidak meminta-minta…dari org yg dia rasa dia kaya dan sering menunjuk2 & mewar-warkan harta yg dia ada. Aku menyampah org yg baru dpt harta @ wang yg sikit tapi kecohnya mcm dpt berbilion. Aku lg menyampah pd org yg nk dpt duit beratus ribu dlm masa yg singkat sedangkan dia x ada usaha pun nk dptkan seribu.

      0

      0
  3. ciktah says:

    kesian cekta..

    0

    0
  4. cektah says:

    cian kt cekta..

    0

    0
  5. Bukan nak mengata tapi Melayu memang pendengki. Tak boleh tengok orang lain senang.

    0

    0
  6. Cilipadi says:

    “Ramai yang cemburu, dengki dan mempertikaikan kekayaan pelakon ini.”

    Salah tu. Tak pernah sekelumit ada rasa cemburu atau dengki kat dia ni. Apa lagi nak pertikai dia kaya ke apa. Ramai lagi wanita mcm Dato CT, Marion caunter, Ziela jalil, Camelia, Vivy yusof yg jauh lagi kaya dari che ta ni yg bole nak dicemburui tapi kehidupan diorang nampak lebih ‘normal’ dan low profile sampai org pun takde nak bercakap sgt. So Ayu rodah and che ta jgn la nak perasan sgt dan pesan kat kak hang jgn nak jakun sgt dgn duit tu na! Org lain pun berlambak haih duit!

    0

    0
    • Aurora says:

      Jangan lupa Mizz Nina pun kaya raya berjuta kali ganda dari che ta ni tapi tgk la lifestyle dia mcm mana. Respect!

      0

      0
      • Made in China says:

        Mizz Nina kalau nak beli 10 Birkin exotic skin (yg ORI bukan Guangzhou punya) pun tarak hal. Tapi confirm dia takkan jakun sampai pegi Johor Premium Outlet pun nak bawak birkin! Sedihhhh la kau Ayu Rodah!

        0

        0
  7. melati says:

    Saya tk kesian kat Che Ta..tapi kesian kat ko Ayu Rodah…sebagai adik beradik memang lah nk back up , kakak, kan….aper kater ko nasihat kan kakak ko tu???.Riak gan Deposit…pastu takut2 nanti dia Terjun KLCC plak….hahahahaha.;;.saya tgh Gumbira ni…org Riak selalu dpt malu….hihihi..saya pun Riak gak selama ni saya menyampah gan Che Ta….tapi bila tahu Che Ta buat bisness amik duit org dulu brg tk sampai2 bertambah nyampah lew lg…cita2 saya cuma nk kentot kat muika Che Ta jer….itu matlamat saya…..hahahahaha

    0

    0
    • puteh says:

      ermm melati anti benar dgn che ta ehh.. smpai suma gossip len pun msti de psl che ta… mmg ade dendam tak terlangsai ke melati? share la sket

      0

      0
  8. lara alana says:

    aku lagi suka/kagum lagi dato terlajak laris drp che ta ni, ok la memang takleh dipertikai kekayaan che ta tapi kalau selalu sgt menunjuk kekayaan kau tu pn tak ada makna, baju raya sampai 30 pasang pakai buang, beli intan permata kat anak setahun jagung, kereta mewah bagai, baik takyah. bini dato terlajak laris kaya jugak ke pasar borong jugak beli barang. kau? beli ikan keli pun sanggup ke london pegi carik.

    0

    0
    • Aurora says:

      Hari tu tgk kat tv, wife Dato Aliff ni kata dia beli mainan anak dia kat kedai rm5 je. Dia tak mewahkan anak. Maybe dia ada la beli benda branded kat anak dia. Tapi tak bercerita mcm che ta tu. Org mcm ni lagi respect!

      0

      0
      • anonymous says:

        dulu aku pelik jg awatla k.ipar aku nih suka bg anak dia pakai selipar jepun ja padahal laki bini gaji blh tahan..bila ada anak sendiri br paham..mcm anak aku stahun 2 pasang kasut kn tukar jenuhla..last2 pakai selipar jepun gak..budak2 kn cepat mbesar xguna beli brg branded..pakai brp hari dh kn tukar..mbaziaq

        0

        0
      • lara alana says:

        betul la tu, budak beli mainan murah je pn dak okay kan cepat membesar, ni tidak setengah artis tu nak beli kereta mainan saje kena pegi tengok showroom, wow padahal job cikedis ke. hmm

        0

        0
        • Taro says:

          Samala

          G toy r us tgk play doh mahal nak mampos. G mr DIY tgk berapa ringgit je.
          Main pon sekejap dah ilang,

          Sokonglah Mr DIY macam2 ada

          0

          0
  9. nok gebuzzz says:

    bukan nak mempertikai…cuma kadang2 terlebih expose berkenaan family dia,tu yg buat org x suka…low profile sudah la lagipon org tau ko mmg bekerja keras..

    0

    0
  10. mawar says:

    simpan2 lah sikit kemewahan tu…nanti dtarik balik

    0

    0
  11. melati says:

    lagi1… Che Ta antar ko untuk cover malu ker Ayu Rodah????..

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Dan orang melayu pun suka menunjuk2 riak macam che ta ni.Lepas tu cukup ramai melayu yang kagum2 & puja yang orang yang nampak kaya haha.Padahal liability hutang punyalah banyak berlagak aje lebih.Kalau kaya sangat tu tunjuk la rumah kat mana che ta.paling kurang kat damansara heights.ada satu gambar zain dukung aishah dalam bilik tidur.background ada a cheap looking almari baju & kat atas almari longgok bag2 LV letak dalam dust bag la kotak la.Patut paling koman ada la walk in cabinet konon taraf ‘jutawan’ sangat kan

    0

    0
    • Whatspp says:

      Aku pun dah lama terfikir mcm ko. Aku nak tau sgt rumah Che ya ni kat area mana? Rumah jenis apa? Serius nak tau! Sbb klu dah suka menunjuk sgt meh la aku nak tgk rumah ko type apa? N lokasi?

      0

      0
      • Nanana says:

        Tak silap aku la, rumah Che Ta apartment ke condo rasa nya. Kat USJ kot. And adik beradik dia + mak dia duduk satu level dgn dia sekali. Kira nya takde la senang2 orang luar lalu lalang kat level dia tu. Then,’condo’ yg dia kata dia khas kan utk letak baju2, bags dia semua tu dkt apartment/’condo’ yg dia tgh duduk skrg tu lah. Bukan kat condo lain.

        0

        0
        • Laaaa says:

          Laaa condo je ke? Yg heboh nak beli rumah sampai ke London tu apa? Ingat ke rumah kat Malaysia dah banglo dah. Patut la tak pernah buat majlis kat rumah dia walaupun jemputan setakat adik beradik and kawan rapat!

          0

          0
  13. nil says:

    kihkihkihkihkihkih….kesian ko odah…
    nk tahu juga gaji laki ko baper ribu erkkk…

    0

    0
  14. Anonymous says:

    hye adik C.Ta,c.Ta nih pkai keta apa ekk ada drving lesen tak hihi..nk tau jw dah smua dye nk bgthu sy tanyer loh jugak

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Dia dikritik bkn sbb dia kaya. Dia dikritik sbb riak dan berlagak. Antaranya:
    1. Show off belikan anak itu ini, kereta emas berlian bagai, mesti nk bgtahu satu dunia.
    2. Ckp kononnya utk memotivasikan org lain utk berjaya mcm dia sbb hasil usaha dia sndiri.
    3. Bila wartawan tanya kenapa org kritik, mmg wajib lah dia kata pasal semua org dengki kat dia.
    Lantak Che ta lh nk bermewah-mewahan, tp cara che ta ckp nmpknya mcm semua kejayaan adalah milik dia. Sebenarnya kejayaan yg che ta capai ni adalah milik Tuhan yg Tuhan pinjamkan pada diri anda.
    Ingt x lagu raihan..’bila dipuji kejayaan kitaa…sebenarnya bukan milik kita..oleh itu sedarlah sentiasa…semuanya dari Allah..”
    Jadi bila dihadapan org, tunduk2 lah cikit diri tu krn xsemua org fortunate mcm diri kita.. Ikutlh resam padi, bila berisi semakin tunduk..

    0

    0
    • Be humble says:

      Betul tu! I mmg agree ngn u! Patutnye dia ckp lah yg semua dia ada ni datang dari allah juga. Kalau dia tk riak kenapa nk menunjuk kenapa nak BROADCAST kemewahan dia? Dari dulu aku perasan che ta ni ada underlying meaning to whatever she does. Kalau tk riak diam diam sudah Che ta. Kalau reporter tanya ckp ajelah secret. I tahu u ni celeb tapi Tak perlu lah nk blg semuanya . Diam diam sudah. Kalau u rasa u kaya,u kaya che ta. U tk yah heboh2kan! org ada mata org le nampak. Orang ada otak org le fikir. U nak prove kat sapa ni che ta? HUMBLE URSELF BEFORE ALLAH DO IT FOR YOU.

      0

      0
  16. HatiLelaki says:

    Kalau macam tu, usahlah dikau pertikaikan hal rumahtangga orang lain. hehehe…

    0

    0
  17. Lobo says:

    Banyak komen fitnah je

    0

    0
  18. bedah bedot says:

    Tak ada yang dengki dengan dia….cuma rasa meluat dengan sikap menunjuk2 dan riak tu…

    0

    0
  19. salina says:

    Ayu raudah mmg betul. Kesenangan yg di kecapi che ta ada lah hasil usaha dia sendiri. Tapi ayu zaquan tu kat luar sana ada perempuan lain lah. Kawan aku sendiri yg nampak mereka berdua duan. Ayu berhati hati ya jgn sampai jadi mcm rita rudaini.

    0

    0
    • suzy says:

      tang laki ayu pegi menggatal dgn pompuan lain kat luar tu, yg tu mmg betol sbb laki dia pon spesies adi putra gak (wassap gmbar bebird kat pompuan)..
      dia ni dikira nasi tambah hingga rumahtangga abg ipar dia runtuh, sbb tu dia pejam mata jer wlau dia tau laki dia miang…(sbb tau kan langit tu ada tinggi rendahnya)…
      faham2 jer lah yer…!!

      0

      0
    • Anonymous says:

      ak kasihan ngn pmpuan yg jadi mgsa suami miang.

      0

      0
    • stelito says:

      aku orang jb. so familiar lah player2 jdt ni. zaquan tu player jdt2 asik msg kat wechat/ig aku ja ajak keluar. masa ayu pergi london dengan family dia, zaquan asik contact ajak dating. bukan aku ja dengan orang perempuan lain pun dia macam tu juga. harap oneday ayu sedar perangai laki dia macam lahanat. gatal punya jantan.

      0

      0
  20. LL says:

    Oh please la BN. Dengki ngn che’ta? sentap aku jap.Mcm comment kt atas ni ada ckp jauh lg byk pompuan lain yg lg berjaya dan kaya dari dia kot. Che’ta ni masalah dia x tau la dia sedar ke tk dia ni mmg suka terlbih share. Dia sendiri bgtau pendapatan dia brapa(org x tanya pon) apa dia belikan utk anak2 dia ngn setiap majlis mewah contoh bday anak2 dia,dia ajak reporter dtg.(padehal anak bknnya retis.x perlu nk panggil reporter.)semua tu tak perlu share kt umum.bila you dah share kt umum,semestinya orang akan tegur. So BN,bila tulis post tu bg ada akal skit.

    0

    0
  21. jj says:

    Hidup tu biar lh bersederhana wpun sekaya semewah mne pun..org xkn mengata atau dengki jauh skali nk mpertikai..ini x..kerja asyik nk menunjuk n blagak je..cer duk diam2..celah mne org nk mgata pun xkn dapat punya..kat Malaysia ni..blambak org lg kaya dr che ta tu..tp xde pun nk show off cm dia..hmmmmm….

    0

    0
  22. Anonymous says:

    bukan nk ckp apa la..org yang kaya nie sebenarnya low profile..x perlu tunjuk pun org thu kaya…tp yg aku perasan jenis yg bru nk kaya nie mmg suka tunjuk2x…kesian..bak kata dr. muhaya jenis2x org yg menunjuk2x nie otak keladak…kalo bleh s.dlm dia pun nk bgthu bpe hrga nie…huhuhu…artis nie bkn nk ckp time muda2x nie berlagak kaya..pastu bila dah tua minta sedekah dr org…simpan duit untk tua tua tu skit..

    0

    0
  23. anon says:

    Kemewahan che ta tak perlu di pertikaikan?????????????? Kakak ko tu 10 yg terkaya dlm m’sia ke?????? Yg org pertikaikan tu KERIAKKAN nya, kemenunjukkan nya….Org lain berlambak3 lagi yg kaya drp dia ni, tapi takde lah nak kecoh satu m’sia. Baru senang sikit, dah bongkak…. Tak pernah minat dia ni…

    0

    0
  24. Anonymous says:

    kaya_bijak vs kaya_bodoh, dimanakah kategori che ta ni berada? cb korg huraikan

    0

    0
  25. Anonymous says:

    ingt x lagu raihan?
    “bila dipujiii kejayaan kitaa..sebenarnya bukan milik kitaa…Oleh itu sedarlah sentiasa…semuanya dari Allah…”
    Makanya kejayaan itu wlpn hasil usahanya drpd titik peluh sendiri, tp hakikatnya ia ialah milik kekal Allah yg dipinjamkan sementara kpd kita. Oleh itu, usahlah riak sgt dgn kejayaan kita kerana rezeki tu semua adalah ketentuan Allah. Ada kalanya bagus..adakalanya Tuhan boleh tarik balik.
    Tanda2 riak yg jelas drpd Che ta:
    1. Suka menunjuk2 brg mewah beli itu ini utk anak, beli kondo utk letak baju, beli hartanah itu ini stu dunia nk kecoh.
    2. Kata semua org dengki dgn kejayaan dia.
    3. Kata yg dia nk show yg dia adlah contoh n inspirasi kpd org diluar sana spy berjaya (dgn riaknya)

    ak doa2kn yg baik2 saja pd che ta naa…silalh berubah..bkn kami nk doakn spy rezeki anda ditolak, kami doakan che ta berjaya lg…tp plsssssss lh kurgkn riak n masuklah kursus soft skill tu spy xbg kenyataan yg riak n berlagak lg.. N rajin2 lh bc buku kamus riwayat hidup org yg soleh.

    0

    0
  26. Anonymous says:

    kenapa ramai xsuka cik ta..bagi aku dia ok2 je..xkacau orang, xkata kat orang..

    0

    0
  27. Anonymous says:

    x cemburu dengan kekayaan che ta…..cuma che ta mcm jakun sgt…jgn nnt esok dh tua minta sumbangan nk beli ubat.

    0

    0
  28. Anonymous says:

    kaya pun tetap bimbo

    0

    0
  29. siti norbaiti says:

    Question : Che Ta buat bisnes tudung, perfume & jubbah ni syarikat berdaftar ke idok? Bayar LHDN ker idok? Yg sedih ….apa saja yg di jual oleh artis [x kiralah che ta, pinjamal dan sewaktu dgnnya] berebut2 membeli. Dengan harga yg kadangkala lebih mahal..tpi sebab artis yg jual, beli jer. Tpi artis bila suruh bayar tax; jawapan nya pendapatan yg bermusim….

    0

    0
  30. KakBeb99 says:

    “Apa-apa pun saya tumpang gembira dengan kehidupannya dan keluarga melihat mereka sudah ke tahap itu (mewah). Saya dan adik beradik lain juga mahu mengikut jejaknya menjadi ahli perniagaan yang berjaya”

    AHLI PERNIAGAAN YANG BERJAYA?

    AHLI PERNIAGAAN YANG BERJAYA?

    AHLI PERNIAGAAN YANG BERJAYA?

    Sorry to say, tapi dari segi pengamatan, pemerhatian & penelitian aku, takde pun business Che Ta yg boleh dikatakan berjaya. Berjaya dilancarkan (launch products) tu ada lah.

    Sepupu aku pernah join events yg jual2 tudung, jubah etc.. Che Ta punya brand pun ada jual gak sekali. Aku ckp dgn kau, 3 hari meniaga dkt event tu, 3 hari tu jgk la TAK ADA SEORANG PUN BELI dkt booth dia tu. Aku tahu sbb aku pun tolong sepupu aku niaga kat event tu. Tak yah nak poyo sgt kata business maju sgt ya kihkihh. Duit berkepok2 tu semua hasil duit berlakon, shoot gambar majalah/surat khabar etc je okay

    0

    0
  31. Anonymous says:

    Ayu, lebih baik diam! Kau tau kan, apa kakak kau buat dulu. Lebih baik tak keluarkan apa2 kenyataan.

    0

    0
    • zika says:

      Anon kakak dia buat apa dulu….ko mesti best fren dia kan smpi luar dlm ko tahu…dia ada bawa ko gi holiday x??? sbb lah ni dia dah kaya raya..

      0

      0
  32. Lngit x sllu cerah says:

    Kitorg x dngki atau prtikaikn pn kmewahan dia.ckit pn x ye..pn raudah.tp klu dh tau hdup tu mwah sgt..blnja sna cni,show off ,mkn angin..skrg ni spa yg riak?dh tau kya mwah..diam je,brsederhana..x yah nk ckp tu ni pe yg ko wat.pn raudah..org x dngki tau..mluat!!!klu dh dlm mdia,blik2 muka chetar ngn sardin..mau x muak?org lain pn kya billion gak..x lah mcm jakun nk spend duit.aku rsa baik diam dn jgn cite atau jwab walau wrtawan tnye.snyum atau no komen..alah..mcm x biasa ayat retis kn?peingtan tuk chetar gak lh..jwab atau wat ssuatu pkir prasaan org lain.x suma org snang cm ko..lain lh klu ko nk share hrta ko ngn org x brkmmpuan.

    0

    0
  33. Anonymous says:

    Baru tengok kat hlive,cikta cakap dia gi holiday bukan pakai duit mak bapak dorang… memang cikta bila buka mulut macam mercun!!!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      The way she replied criticism dari dulu sampai Sekarang tak mencerminkan intelligence. I like her beauty but once she opens her mouth- oh no….
      I like listening to Lisa surihani. Though her physical cantik tapi takla WOW sgt but her personality, words enhance her beauty. Terpesona. Kalau mcm che Ta- I’d rather see her in magazines.

      0

      0
  34. San says:

    Well ada reasons why people keep persoalkan macam mana seorang artist tu can be rich, and im not talking about Che Ta per say. Macam if you look at other artists pmpuan kat mesia ni, kemewahan diorg agakla meragukan (jadi call girl la, ditaja vvip, jadi bini no. dua la etc). So it’s only natural for people to ponder on Che Ta’s wealth as well. It happens to other artists too.

    0

    0
    • Anonymous says:

      sah2 die buat bisnes, makanya xheran dia kaya. Xde sape nk pertikaikn kekayaan che ta. the isu is pangai riak yg x sudah2.

      0

      0
  35. Anonymous says:

    Udah2 la korg. Che ta tu bkn rebung lg mudah nk melentur..dah jd buluh keras cam kayu, dh x leh lentur dah..xad makna dia nk dgr komen2/nasihat korg ni.. Biarlah si riak dgn pangai riaknya..korg pn jgn la trlmpau nk puji artis sgt..ak tgk dlm insta che ta tu byk pulak buduh2 puji si riak.. maka bertambah lah riak empunya bdn yg sememangnya riak. biar lh die dgn duniawi die sgt..
    Kita sbgai org yg bijak, belajarlah dr kebuduhan si riak ni..jgn riak2 sbb smue dlm dunia ni pnjaman saja.

    0

    0
  36. Yekeni says:

    Cuba pusing kan cerita ni. Apa akan jadi ye jikalau semua oramg boikot tudung dia, perfume dia, produk2 yg didutainya. Adakah dia akan menerima kontrak dutaan baru?

    Memang bisnes. Tapi kalau takde orang beli, bisnes ke laut…

    Cuba try. Nak jugak tengok jalan cerita episod selanjutnya bila dah tak laku…

    Apakak reaksi riaknya nanti….

    Hmmmmmm

    0

    0
  37. Cikkk yayaa says:

    Xbaik tau ckp org riak..itukan strategi busines dia..meh kita sesama check hati kita dlu..dengki mengdengki xkemana u olls

    0

    0
  38. Linzy Longkang says:

    bukan nak pertikai tapi menyampah laa jugak cam dok menunjuk sana sini dia dpt rezeki terpijak mcm tuh, org kalau dah asal usul dah kaya tak akan menunjuk sbb dorang takmo org lain tau yg dia kaya, sbb tu kita tgk org kaya rilek jek baju pon biasa2, yg masalahnya org yg baru nak kaya semua nya nak ditunjuk

    0

    0
  39. Cermin hati says:

    Rasanya wartawan yg suka korek cerita pasal che ta kalau wartawan x sibuk tepi kain che ta x timbul isu bgini yg dengki tu pulang rumah tgo diri dlm cermin tgo muka tu bru nmpk diri sendiri x ada org lain ubah diri sendiri yg dengki tu sebenarnya ada penyakit hati dengki x boleh tgo org senang..org malaysia skrg ni mostly berpenyakit penyakit SAKIT HATI.ingat setiap perkataan yg kita tutur tu akan d hisab..1 jari kita menuding kat org 9 jari tu pulang kpda kita…sudah2 lah mengata org..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Ko prnh x ad kwn yg riak? wlpn die bkn seorg selebriti..ko still akn mnyampah sbb pangai riak n berlagak dia. Sama la mcm kes che ta ni..spe2 pn akn mnyampah bila seseorg tu riak xkisah la ko selebriti ke x.
      Ini mmg prasaan normal seorg insan bila xsuka mlihat prangai riak org lain. Adkah kita berdosa? maka klu ya, ak mnta ampun byk2 pd Tuhan. Wallahualam ak pn xtahu.
      ak pn mampu cam che ta, tp jauh sekali nk riak n berlagak. sentiasa sedar diri bhw kejayaan kita ni niatnya nk bantu org lain. Bkn utk kpentingan diri nk show off n buktikan sgt kita ni berjaya.

      0

      0
  40. Anonymous says:

    Tak de orang nak pertikai peduli ttg kekayaan Che Ta wahai minaahhh oiii. Peduli aper. Glamor je lebih. Business tak tentu hala. Buat bisnes perfume tak sampai sampai kat customer. Macam mana tu?

    0

    0
  41. anonymous says:

    Apa kata dia share tips² kejayaan dia drpd dia share psl kekayaan dan kemewahan dia yg kononnya nk bg semangat pd wanita² diluar sana utk brjaya. Org diluar sana lebih bijak memilih siapa yg menjadi icon dorang. Kalau dh keterlaluan brcerita psl kemewahan ni buat org menyampah dan dh jatuh riak namanya. Bersederhana itu lebih bahagia.

    0

    0
  42. Anonymous says:

    Artis jgn lah kasi org luar meluat, bongkak, menunjuk nunjuk….itu yg bikin awak hilang peminat..dah lah bila ckp pakai telo kampong dio…biasa biasa lah awak tu…baru nak tahap kayo dah ngado ngado. Haiz haiz……haiz.

    0

    0
  43. Zie says:

    Semua korng ni mesti cemburu dgn muka che ta yg cantik kan..kaya dan popular…korang apa yg ada hati busuk dan berulat..jeles lah tu che ta travel sana sini..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Zie..ntah2 ko pn spesis sama mcm che ta. Suka show off. Prasan plak tu org dengki..pdhal lisa surihani yg kulit licin gebus cam baby tu jauh lg mulus dr che ta dn jauh lebih kaya raya xde la pulak org nk mengata. Sbb die low profile.. org mengata psal berlagak kemain. Mcm die jelah pmpuan pling cntik dan berjaya dlm dunia ni. Prasantan.

      0

      0
  44. ulang2 tajuk sama zzzzzzzzzzzzzzz says:

    xder cerita buat cerita..sbb takder benda nak cerita…x bc artikel sbb dah tau xder isi…cm nak komen blogger ni cerita pusing2 gua x heranla dia kaya sumer sponsor..kbai..

    0

    0
  45. angrybird says:

    Maaf lah ayu…xde spe pertikai kemewahan kelorga awok.. xde spe! cuma kakak awk suka canang kemewahan dia..kalo x xde spe tau dia mewah..siap ckp kt media sewa condo khas utk bju² je..bkn apa, sepanjang tok ct jdi selebrti blm pernah lgi sye dgr dia sebegitu riak..semua nk cerita..ye jawapan awk “dh wartawan tnye sye jwp lah” mmg wartawan akn tnye tp awk pon agak² la kalo mejawapnye..jgn lah semua nk cerita che ta oiii…berlapik lah ckit bkongsi kemewahan awk tu..sbanrnye ramai lgi artis lgi mewah kehidupannye dr awk tp xdela plak kami mdgr mereka tu bexcerita spt kamu… kdg kesian plak tgk awk che ta harap muka je lawa tp ble becakap ke laut..kalo bercakap semua nk meninggi dri..belajar merendah dri sikit krn itu yg sebaiknya..beringat masa tua ckit che ta..risau² nnti dh xde pendapatan xde spe nk hulurkan bantuan sbb mse awk senang awk duk kata kami ni dengki & iri hati…

    0

    0
    • anonymous says:

      betul sesangat tu angrybird, klau kau bijak, bila wartawan tanya boleh jek tk jwp pon ..tp kalau ko mmg suke show off kemewahan kau….mmg kau layan semua soklan wartawan tu. Wartawan dh mmg kerja dia suka korek selagi boleh korek. terpulang pd kita bijak tuk menjawab.

      0

      0
  46. Kemboja Putih says:

    “Ramai yang cemburu, dengki dan mempertikaikan kekayaan pelakon ini.”

    Demi Allah x cemburu pun…

    Saya hanya cemburu bila baca article “kain kapan yg dipakaikan pada tubuh jenazah serta tubuh jenazah masih elok walaupun sudah 15 tahun meninggal”

    yes… yg ni, saya amat “cemburu”…. :)
    didunia lagi Allah dah tunjukkan janji Nya utk hamba2 Nya yg taat..

    0

    0
  47. timah says:

    org x kisah pun.. che ta tu bukan mewah sgt.. handbag yg dia pakai banyak yg fake! termasuk ko la rodah weiy.. jumpa si zain dgn china dkat kilang handbag premium quality.. hahaha..x nafikan ada yg ori handbag che ta..tp yg hermes tu semua fake!!! hahaha

    0

    0
  48. nina says:

    dah dapat wasiat ke ayu raudah yg beriya sgt backing kakak ko tu..tkde sape pun nk dengki kt kakak hang tu.. jgn berangan ye..org meluat sb over exposed.. tu je..tq

    0

    0
    • laila says:

      che ta riak. Dia ingat anak dia tu comel sgt asyik nak menunjuk muka si esah tu. Nak tengkok baka kau yang sebenarnya tanpa pertolongan zain tengoklah yang dok ada dua org tu. Haa ha ha

      0

      0