Written by AbangNara | November 23rd, 2011

Mengejutkan. Rumah sudah siap tapi bukan sahaja pahat yang berbunyi. Ini tahap gerudi pun berbunyi sekali. Agak memalukan apabila kemenangan untuk Lagu Terbaik AIM yang dimenangi oleh Yuna terpaksa ditarik balik oleh kerana silap daripada pihak penganjur. Pemenang sebenarnya ialah tak lain tak bukan lagu Sedetik Lebih nyanyian Anuar Zain.

lagu yuna ditarik balik

Walaupun pada mulanya Abang Nara sendiri mempertikaikan kemenangan lagu Penakut kerana lagu ini kalah kepada lagu Sedetik Lebih untuk kategori lagu pop terbaik, namun dengan keputusan untuk menarik balik kemenangan ini menunjukkan ada beberapa kelemahan yang perlu segera diperbaiki AIM. Agak memalukan untuk keputusan ditarik balik buat satu anugerah yang tinggi prestijnya.

lagu yuna ditarik balik

Kepada Yuna, harap anda bersabar. Ini namanya tak ada rezeki. Kepada AIM, tak sabar rasanya nak menunggu sidang media daripada pihak anda untuk menjelaskan keadaan.

200 responses to Kemenangan Lagu Terbaik Penakut Nyanyian Yuna Untuk AIM Ditarik Balik

  1. nesya says:

    wow

    0

    0
      • macho says:

        Kesian yuna..haha

        0

        0
        • wintergurl says:

          memalukan ….. sudah ludah nak telan balik ….

          0

          0
        • SORRY LA YUNA says:

          GOOD CHOICE!

          AKU MEMANG TAK LEH NAK LAYAN LAGU2 YUNA WALAUPUN AKU MENCOBA.

          KESALAH TEKNIK OLEH JURU AUDIT AIM MENAMBAHKAN KERUH.

          SEBAB AKU TAK LEH LAYAN..LAGU2 YUNA DARI SEGI TEKNIKAL BAGUS CUMA TAK CKUP COMMERCIAL, TAK ADER ‘HOOK’. DAN TAK CATCHY.

          TERPULANG LAH PADA AIM & INDUSTRI MUSIK MALAYSIA NAK LETAK YUNA ARTIS… MAINSTREAM ATAU COMMERCIAL ?

          0

          0
        • biar lah tarik balik…Penakut tak sedap lansung. Lagu 1Malaysia lagi best!

          0

          0
        • Se Li Ton Kol says:

          Abess..?? yang kes Anuar Zain tercegat depan pintu tu camner? Rupanya, orang yang korang tak pedulikan tu sebenarnya CHAMPION….

          Tahap lagenda punya failed penganjur AIM ni.

          0

          0
        • Zzzzz says:

          Lagu Yuna——————————–> LAGU MENGANTOK!

          0

          0
        • Useless YUNA says:

          Yuna overrated la..!

          Lagu2 Yuna satupun belum layak diangkat menjadi ‘Song of The Year’.

          Juri udah terbawak2 ngan Yuna ke USA. Tak semestinya gi USA…lagu anda boleh diangkat menjadi lagu terbaik..

          Ya tarik balik…lagu Yuna tak sedap.

          0

          0
        • Lily says:

          Malam tu pun xde plak ditunjukkan calon2 bagi lagu terbaik..alih2 terus announce nama pemenang..macam mn tu..?

          0

          0
        • Heihei says:

          Saman!!!suh byr ganti rugi atas kemaluan yg terjadi

          0

          0
        • Kak Kiah says:

          lagu2 Yuna tak best laaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tak boleh nak feel.

          0

          0
    • fuckri says:

      ini tidak adil…tidak adil…bagikuuuu~ kah kah kah!

      0

      0
      • yuna tertipu termalu terkesima says:

        adeyyyyy!!!!xpatut kot….eventho mmg la lagu PENAKUT xbest…n mmg xptt menang pon….tp xleh nk wat apa kalu da itu rezki YUNA…..tp yg si bangang2 org kuat AIM ni…apa ke bodoh sgt….BOLEH PULAK TERSILAP!!!!bila jadi gini….yg xmalu jadi malu…yg ptt menang….xdpt menang….menang selepas mjlis…n amek award dr org..amat la xsedap betol!!!!!kesian yuna n anuar zain…..

        0

        0
        • Sedeynyerrr Haku Nengok says:

          Kenapa ini semua terjadi…tim kai???? wat malu jer AIM nie…x pe, rilek Yuna…abaikan manusia2 yang durjana ini…

          0

          0
    • anabobo says:

      Tak patut langsung.bodoh ke apa nak malu kan org dgn cara cmni?klu nk bg menang pon bg thn dpn la.teruk la Aim! “

      0

      0
      • blacktie says:

        mmg le tak baper nak layak itu lagu.. tp naya jugak la pada si yuna ni.. ini tidak adil.. tidak adil bagi beliauuuu.. kehkehkeh

        0

        0
        • sarah_nina says:

          hari tu aku memang tak puas hati yuna menang.. sebab aku memang nyampah giler dengan lagu penakut ni..lagu lain tu oklah.. boleh masuk.. lagu ni aje..tak boleh nak masuk.. tapi kalau aim buat macam ni.. sungguh lah tidak beradab nya.. memalukan orang aje..ish..ish…

          0

          0
      • hahaboy says:

        rasanya kena kira balik semua undi yg dikira utk semua anugerah AIM ni. mana tau ade lagi kesilapan kiraan.

        0

        0
        • peminat lagu seantero dunia says:

          saya setuju supaya AIM recount semua pencalonan… at least by doing this exercise, diaorg boleh rehearse kiraan undi untuk next year.. tapi kalau still bangang jugak tak reti2 nak kira matematik, elok lah mereka diajar matematik dalam english… untuk menambahkan pengetahuan, sila ajar juga matapelaran sains dlm english…

          0

          0
    • buruk siku betoll says:

      what ever it is,lagu yuna lg patut dpt lagu terbaik AIM.sbb yuna sendiri yg cipta dan nyanyi lagu tu..anuar zain tolong nyanyi je,bkn die yg cipta.yuna lg deserved it! sedetik lebih bg ak hanya seperti lagu balada yg ad dipasaran,mcm lg 80an.lagu penakut dari yuna,adalah fresh dan terkini.

      0

      0
      • matchstick says:

        btol tu.. it may not be the best pop song.. coz Penakut is not really a pop song, but still can be the best song bcoz the lyric and song itself are better than sedetik lebih, which is quite lame. that makes sense. ala.. AIM pun try la buat alasan yg make sense skit utk defend their decision to give Yuna the best song award. just stick to their stand, x pyh la mtk balik trophy to from Yuna..huhu malu je

        0

        0
        • alan says:

          betul tu, tak semestinya menang kategori bole menang lagu terbaik…habis kalau lagi hip hop+ tradisional camane? takde kategori……kalau susah2 sgt bagi je kat Sungai Lui…lagi best! Lagu anuar zain tu biasa jer…

          0

          0
    • aku laa stalker says:

      padan muke ekau yunos..lagu ekau sumo xsodap2 blako…kohkohkoh..

      0

      0
    • yuna fans says:

      RIM should look at this matter seriously.After all, reasonable and rational discussion must be made among the organizers.

      As for the fact, Yuna’s winning has been a real dispute for certain parties.but it was explained the next day of the AIM that – “ini adalah kelainan yang dilakukan oleh AIM untuk tahun ini”.
      I believe Yuna’s fans and others (whom against the decision) together with people following this pathetic industry accept this justification.

      But somehow after more than 2 weeks out of the sudden RIM came into the decision that there is a mistake on behalf of Ernst & Young (auditor for the program) in the computation of marks.This award finally belongs to Sedetik Lebih (composed by Edry – Norman’s brother – President of RIM).

      So the real dispute here is the issue of integrity and justice.It is a common practice that whatever announce during the prize giving ceremony was considered as FINAL / MUKTAMAD. any mistake in computation of marks was not to be reviewed and far away to announce that such award to be taken away from the winner.Morally speaking, its embarassing, unfair and totally wrong.Plus, the AIM organizer’s themselves did justify that they try to bring ‘kelainan’ to AIM.

      And now what the hell is their stand?’kelainan’ or ‘salah kira markah’?or there is an issue of bias since edry is norman’s brother?Does it true that the biggest accounting firm in Malaysia did such silly mistake?or Ernst & Young just a ‘kambing hitam’ in this RIM’s drama??people want answers

      In sum,dont blame fans and dont you dare to point to others when people said that malaysian music industry is pathetic and a holy craps!because there are bunch of idiots in this industry gaining personal interest and try their best to play politics in the art society.

      0

      0
    • apa pun tak bleh says:

      Lagu Penakut tu mmg tak best pon.. Apa pun tak bleh blah..!! Benci arr.. Yuna gediks tu..

      0

      0
      • asmarida says:

        agreed!lepas ni anugerah kembara di tarik balik,,bagi kat zee avi yang lebih meletup!!malam ni konsert zee avi kat jakarta!!apa apa pun memang industri musik msia bnyk pilih kasih dan mengamalkan favoritism…wah untung yuna semua wartawan support dia…apple of the eye katakan…lebih suka dgn najwa mahiaddin..baruk class suara!!sepatutnya dari mula lagu abuar tu ygmenang..tak msuk akal lagu penakut tu pulak menang…juri tak berkualiti.!!dulu ckp zee avi tak layak..tapi undang2 dan syarat kan boleh diubah..tu semua manusia yg buat !!bagilah anugerah khs juri ke..penat dia (ZA)mempromosikan msia melalui lagu2nya tak dihargai langsung..tunggu dah mcm TS P.Ramlee baruk nak bagi anugerah..ishhhh ishhh isshhhh

        0

        0
        • lagubestbest says:

          Habes ah. Pasni yuna mesti kne pk tuk buka law firm sendri gak. Jadi penyanyi masa depan x menentu. Slow sangat progress kat LA sana. Malaysia pula laku kejap2 je.

          0

          0
    • along says:

      kesian yuna… sepatutnya tak ada kesalahan gitu. tapi kalau ditimbal balik, im sorry to say lagu panakut tu mcm terlalu “ringan” nk diiktiraf lagu terbaik. lagu tu mmg best cuma nk diiktiraf setinggi itu macam sedikit kurang la… huhu.. apa2 pun aku still salahkan AIM, anugerah berprestij lakukan kesalahan gini? buat malu bro…

      0

      0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      mengarot betol ! rancangan secara langsong boleh silap kasi trofi ! ape sebelom ni tk prepare ke ? orang dh ambek trofi sebagai pemenang lagu terbaik boleh di tarek balek eeeeeeeeeeeeeeeeee mengarot betol macm dh ketinggalan zaman pulak ini silap itu silap tapi buat secara langsong pulak tu huh mengarottttttt !!!!! dh hepy2 sebagai pemenang lagu terbaik tub tub orang lain punye rupe nye ceh mengarot !!!!! ape2 pn sebelom buat sesuatu study dulu lahhhhhhhhhhhh jangan malu kn orangggggggggggggggggggg huh !!!!!!

      0

      0
    • minah jambu 24 jam mengadap computer says:

      RIM gampang dan bangsat!mentang2 anuar zain bagi jubor kt norman bg henjut teros tukar keputusan.norman ni mmg cik gayah besar ni!!!adik beradik KRU ni edry je yg str8.tp tu dah str8 dok sangap beromen dgn linda rafar smpi buat gmbr kluar intenet.ni semua norman punye keje la.bodoh!!!

      0

      0
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        oi ! sapa pakai nama minah jambu ni ! minah jambu tk pernah cakap cm gini !

        0

        0
      • xara says:

        bukan nak ckp ape la kan. .anda ade ke bukti yg “anuar zain bagi jubor kt norman bg henjut teros tukar keputusan”
        kalau takde, da jatuh hukum fitnah. .kalau ta puas hati , rsenye bole je kut salurkan dalam kata2 berhemah. .lagi satu, jgn buruk sangka dgn org. .ta elok. .Allah tak suke..berhati2 dalam berkate2. .just bcoz org ta kenal anda doesnt mean, awk bole post benda2 mcm nie kt intenet. .org mungkin tak kenal anda, Allah s.w.t kenal. .jgn ikut hat, hati melalaikan, ikutlah akal yang Allah S.W.T da kasi. . ps; jage pertuturan, kite orang Islam. .

        0

        0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          minah jambu setuju ngan komen kau tu xara…..dengan tk di sangka2 minah jambu di fitnah dengan kata2 yg sebegitu…….memandai je pakai nama minah jambu pas tu komen yg bukan2 huh !!!!

          0

          0
    • Saman! says:

      AIM Shame on you..macam mana kesilapan besar camni boleh berlaku? kesiannn kat yuna…hari tu kemain buat statement Yuna memang layak menang la ape la kat harian metro sekarang camner? $%^&*.habis la AIM..yuna graduan law..habis arr AIM kena SAMAN MALU dari Yuna..lagipun ayah yuna ni PENASIHAT UNDANG-UNDANG!.Ayah Yuna berpengaruh dalam bidang law..kalau pergi makamah sure bapak yuna menang..habis la AIM..aku tepuk tangan jer la

      0

      0
      • azreeny says:

        even yuna graduate law..ayh dia legal advisor itu tak menjamin yg dia akan menang saman tuh…ingat sume loyer ley menang kes kt mahkamah ke?

        akan menang if ayah Yuna gunakan pengaruh dia…

        50/50 akan menang kalo berhujah mengikut cara yg betul..

        kdg2 even satu kes tu clear cut n kita yakin akan menang tp xde jaminan bahawa majistret@hakim punya fikiran yang sama cm kita…

        begitulah alkisahnya :)

        0

        0
      • ibrahim abu shah says:

        grad law uitm aje pun…takde kelas!

        0

        0
    • neutral says:

      haaa, dislike lah lagi sape yang sokong yuna?! DISLIKE LAH CEPAT! YUNAAA I LOVE YOUHH!

      0

      0
    • hungry bird says:

      cian yuna..ish2 x check elok2..

      0

      0
  2. Gincu says:

    AIM suck!

    0

    0
    • hothotheat says:

      mcm gumpunk suke² tarik balik kemenangan. .buat malu siak !. .agak r. .AIM ape pon tak boleh. .

      0

      0
  3. kak temah mulut busuk says:

    weehhhh….apesal ni hah?
    btw..bagus jugak…
    secara logik nya lagu anuar zain yang patot dpt trofi tu..

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      kenape tk dari mula kasi pada anuar zain sebagai lagu terbaik? kalau minah jambu jadi anuar minah jambu tknk lah trofi tu terima khaseh aje la knnnnnnnnnnnn nk terima pn dh tkda mud………….

      0

      0
      • hahaboy says:

        buat pertama kali saya setuju dgn minah jambu. sepatutnye org professional mcm anuar zain tak payah ambik trofi tu dah. dah buat pengumuman yuna menang secara langsung kat AIM pastu tiba2 tarik balik. mcm tak bernilai lagi dah title tu.

        0

        0
  4. shandye says:

    buruk siku la pihak AIM/RIM nih…

    0

    0
    • liz says:

      yuna dengan anuar zain tak salah..diorang hanya berkarya dan menyanyi saja..hal2 undian kan penganjur yang handle..penganjur la salah..

      hari tu masa orang komen kata ada sebab tersendiri bagi yuna menang..walau dari segi logik nampak tak logik..

      sekarang kan penganjur dah malu…

      0

      0
  5. yuna gaga says:

    ni namanya keje org bangang.da bg nak amik balik plak.burok siku.

    0

    0
  6. gincu says:

    AIM/RIM Sucks!

    0

    0
  7. mari punya16 says:

    apa daaaa…. buat malu ajer. nk tarik2 balik wt ape. yuna layak ape.

    0

    0
  8. shiera adele says:

    aik?? cam gini pun boleh..dunia..dunia..

    0

    0
  9. mo0n says:

    ntah ape2 ntah…hahaha…

    0

    0
  10. lily says:

    yeay! akhirnya…bru dorg sedar ke lagu tu x sedap pun..? banyak lg lagu yg leh djadikan lagu terbaik…x semestinya dia dh travel sampai ke USA, lagu dia akan jd yg terbaik…btw aku xpernah minat Yuna. dan xkan jd peminat dia.

    0

    0
    • bella says:

      cube ko tgk yuna inspired, pastu mesti ko minat die. aku minat die pas tgk cter tu kt youtube

      0

      0
      • bellabella says:

        setuju! p

        luss kalo sape yg dh tgk yuna perform live depan2 mate mest ko tau nape fan yuna sayg dekat die…

        terbaekkkk ok.

        0

        0
      • merah says:

        dh tengok. tak rasa apa pun. hehehe.. sbb memang aku tk minat dgn lagu dia yg bagi aku bosan. tapi yuna nampak sgt comel dlm citer tu..

        0

        0
    • lulu says:

      Setuju…even dia ke USA, tak bermakna semua lagu2 yuna terbaik..Lagu yuna gadis semasa pun terpilih untuk muzik2. Pdhal lagu tu tah pape2 je..

      0

      0
      • TeruteruBozu says:

        bukan ke mentaliti org kter mmg cmtuh…asalkan dr barat semua terbaek…

        0

        0
      • khailis says:

        setujuuuuu . !!! lagu dye terlalu terlalu terlalu santai sampai boleh di katakan syok sendiri . ini pendapat saya . saya memang kagum dengan cara dye melebarkan sayap dye ke sana sini tapi tak bermakna lagu lagu dye automatically paling terbaik . !

        0

        0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          tapiiiiiiiiiiiiiiiiii kenape lagu penakot nyanyian yuna di nobat kn lagu terbaik dari mula nye? kenape tk anuar zain? stupid kn ! pas tu nk di tarek balek ingat si anuar tu stupid sangat boleh terima tu semua ! walau pn tersilap……..

          0

          0
    • fairness says:

      Guys! Korang ada hak kalau rasa lagu Yuna tak layak menang atau kalah..Tapi bila award dah bagi tu..dah kira muktamad lah tu…tapi..sekarang halnya bukan sebab lagu tak sedap atau tak best ker…masalahnya KESILAPAN AIM! Salah kira?? Betul ker juruaudit kira vote ngan betoi?Memalukan betul…

      0

      0
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        jangan2 juruaudit ni main hentam je asal bolehhhh je nk kasi artis yg dia suka sebagai pemenang !!! kalau gitu lain kali tk payah vote lah buang2 duit je biar dorang je yg menentukn sape pemenang nye………..minah jambu memang tk minat ngan yuna sarban ni tapi kalau terjadi benda2 yg mengarot ni darah naik sehhhhhhhhhhhhhh !!!!!

        0

        0
        • handpon rosak says:

          ahh,minah ni,minat la tu klu hang da naik hangin camtu….haha

          0

          0
        • handpon rosak says:

          ahh minah ni,minat la tu klu tak hang tak letak banyak tanda seru mcm tu…hahaha

          0

          0
        • minah xbpe jambu says:

          dah-dah a minah, mak kau panggil makan nasik tuh,membebel tiap masa,asal semua org tak betul, kau tuh betul sgt ke,
          dah-dah gi makan ke,ngaji ke,..hahahaa :P

          0

          0
      • ding dong! says:

        betol!
        ni bukan kes lagu yuna korang xsuke ke, muke anuar zain kacak ke..tp ni kes AIM yg konon nye prestij award sgt, tp bole tarik blk keputusan..

        hello, cm kes lumba lari skola dlu2 lak…sedey ok AIM…wat malu je…..

        0

        0
  11. soko says:

    stoooopid. tak ke malu artis tue diorg buat mcm tue? nak sgt. hambekkkk. eish. kalau ye pun salah, diam2 sudah. mengaibkan org betul.

    0

    0
  12. merio says:

    AIYOOO!!! apalah.. AIM bagi malu jer… kesian kat Yuna..

    0

    0
  13. ijan says:

    Rasenya pnah jadik dalam AIM lepas (x ingat tahun apa) pemenang lagu terbaik tiada dalam calon finalist..kelakar kan bila announcer sebut senarai calon tapi umumkan org lain yg menang

    0

    0
  14. Dylla Fadzil says:

    THAT AWKWARD MOMENT =.=””

    0

    0
  15. yuna zarai says:

    xpe la…saya cuba lg next year!

    0

    0
    • terrarossa says:

      Yuna…..cuba lagi yer next year….insya allah….adalaaa nanti rezeki awak tuu….

      awk mmg cool…..i LIKE…

      0

      0
      • macho says:

        Yeye je yuna yang komen..takde keje yuna nak komen blog abg nara nie..aku tak suka abg nara tapi aku suka blog die..hehe

        0

        0
  16. nadacinta says:

    tp xsepatutnya aim trsilap….btw,4 me..yuna,u r da best!

    0

    0
  17. bodoh gila... says:

    MEMANG BODOH GILA…SILAP PENGANJUR konon…XKIRALH SALAH KE,SILAP KE,XSENGAJA ATAU X YANG PENTING IANYA SATU KESILAPAN PALING BODOH….EEE,,,WALAUPUN AKU BKN PEMINAT YUNA TAPI KESIAN TAU X DEKAT DIA….BODOH BETOL AIM NI….marah ni marah….

    0

    0
  18. sonia says:

    memalukan n poyo

    0

    0
  19. hahahahahhuhu says:

    Walaupun aku tak minat Yuna, tapi kesilapan macam ni tak sepatutnya berlaku. Ape lagi, saman AIM! *over*

    0

    0
  20. memex says:

    bodoh tul aim ni..

    0

    0
  21. nuri says:

    mmg sengal.. dah tau korang kendalikan acara berprestij takkan benda senang pun boleh silap.. memang memalukan sungguh AIM ni.. ni la akibatnya kalo kakitangan AIM keje sambil lewa n cuai.. !!

    0

    0
  22. tetex says:

    apa lah bangang nyer aim.. keje bodoh…

    0

    0
  23. lifetime lover says:

    kesilapan yg sangat besar dan perlu dijadikan pengajaran kepada pihak penganjur.especially utk event yg berprestij mcm ni..

    0

    0
  24. who cares says:

    actually lagu terbaik xsemestinya lagu yg dgr kat halwa telinga sedap tu jd terbaik..mayb dr segi keunikan,music arrangement,bait2 lagu yg mnarik jd lg terbaik…so xpyhla kutuk lg yuna xsdp / xterbaik disbbkn lg tu xkena dgn music taste kite…btw aim mmg da buat slh bsr.memalukan yuna…..so aim sila wat pc & mntk maaf scara terbuka pd yuna p/s: sy xd kn mengena dgn yuna.just my 2cents viee

    0

    0
  25. who cares says:

    actually lagu terbaik xsemestinya lagu yg dgr kat halwa telinga sedap tu jd terbaik..mayb dr segi keunikan,music arrangement,bait2 lagu yg mnarik jd lg terbaik…so xpyhla kutuk lg yuna xsdp / xterbaik disbbkn lg tu xkena dgn music taste kite…btw aim mmg da buat slh bsr.memalukan yuna…..so aim sila wat pc & mntk maaf scara terbuka pd yuna p/s: sy xd kn mengena dgn yuna.just my 2cents view

    0

    0
  26. Bunga Raya says:

    dah bkn rezeki…terima jela…

    cuba lg tahun depan…

    0

    0
  27. TeruteruBozu says:

    teringat aku aritu kuar newspaper…org2 kuat AIM jugaklaa yg bg statement…bila org komen psal hal lagu Penakut macamana boleh menang lagu terbaik sedangkan dah kalah dengan Sedetik Lebih utk kategori lagu pop terbaik…die bleh ckp>> skang format baru. Kalo tak menang dlm kategori, still ade chance jugak utk menang Lagu Terbaik. Skang dah lain jadinyer plak…. ke Edry yg bising2 ni?? al-maklumlaa tngok jer kt Mentor dulu, die kan sker jer x puas ati….apepun mmg Sedetik Lebih mmg lebih layak menang. Cuma jalannyer kurang sesuwai dan kurang adil pada Yuna…

    0

    0
  28. bendera says:

    Hada aku kesah kemenangan yuna ditarik balik?? yg penting, pingat emas malaysia dalam bola sepak, tak ditarik balik..

    0

    0
  29. saya comei says:

    nampak sgt dlm kes ni AIM wat keje bodoh…keje sambil lewa…keje tk profesional lgsg…BOOOO AIM..
    ini sudah memalukan yuna (walaupun aku bkn fans dia)..make sure perkara bodoh mcm ni tk terjadi lagi di thn2 hadapan…nway, yuna sentiasa cool…cayalar beb

    0

    0
  30. Mat Tepet says:

    Nih agaknya KRU bayar AIM nak bagi anuar zain menang. Sorii.. lagu anuar kedengaran GAY bagi aku.

    0

    0
  31. ct says:

    yuna boleh je menyaman pihak pengurusan AIM kerana kesilapan mereka yuna terpaksa menanggung kesulitan ini. dan ini juga menunjukkan pihak pengurusan industri muzik malaysia masih blom cukup professional dalam menilai karya seni penyanyi-penyanyi malaysia sendri… namun sy respect yuna bersikap humble begini….lagipown name yuna dah jaoh lebih popular di peringkat international especially lgu inggeris nya….congrates to yuna!

    0

    0
  32. gua yg ptt menang dohh. says:

    alahh..tgk la sape pengerusi AIM skang.Norman KRU kot.anugerah tu pulak nk bg Anuar Zain.Edry KRU yg cipta lgu tu kan?benda ni berkait2 la derr.Kroni2 punya hal lansung benda tu boleh diperkotak katik. Kasi bukak lah minda terima idea yg fresh2 woi.xkan muzik pn nak polotik wei??kena BERSIH ni kang.hehehe.

    0

    0
  33. Ray says:

    Not a fan of Yuna and x brapa minat lagu Penakut tapi I still rasa ini tak adil buat Yuna. Dah kasi award takkan nak ambik pulak? Buruk siku lah weh. Btw.. Presiden RIM Norman Kru kan? Oh okay now i get it.

    0

    0
  34. dayahdayah says:

    xpe, xmenang AIM, yuna boleh menang international award. time tu baru orang industri muzik malaysia kelam kabut nk appreciate dia, bg award balik, huh!

    0

    0
  35. aim says:

    Tak kisahlah Yuna. Ignore je dorg tu. Ur fans still ada nak support you. Artis2 lain pun support. Twitter Yuna dah verified, kau ada? :D

    0

    0
  36. Anonymous says:

    actually AIM tragak2 lagu sape yg die nk trik blik..either “penakut” by yuna or “sedetik lebih” by anuar zain…klu diorang trik blik lgu “sedetik lebih” kompem jdik kes bsar..no wonder la kan…sbb tkut edry saman..(nk jge air mke c adik trsyg)…so klu aim trik blik kmnangan yuna, issue ni xkan sebesar like edry…i dont mind who win or who lose….but case mcm ni sgt memalukan…bkn yuna yg malu tp kte malu sbb industry music mcm ni wjud…

    0

    0
  37. Norma Jean says:

    Soooo…AIM/RIM kena beli calculator canggih sebagai persiapan pertama untuk anugerah camni next year.

    0

    0
  38. rozi says:

    Bukan tak suka Yuna menang, tapi macam ada yg tak kena…rupanya memang betul…
    Dah bukan rezeki..

    0

    0
  39. mamadee says:

    Standard la kan org kat Msia Boleh ni, ikut suka ati diorg kejap cakap lain, pastu cakap lain. Kejap org ni menang, kejap org lain..kejap belajar sc/math bahasa melayu, pastu tukar bahasa inggeris, pastu tukar bahasa melayu balik..cakap tak serupa bikin. Pastu tak malu2 pulak tu. Masa awal2 ada je alasan nak cover Yuna menang, tetiba bila tarik balik bule pulak cakap salah..ntah apa nak jadik kat Msia ni..

    0

    0
  40. cik lily says:

    AIM bodoh!!!mesti diorg lupakan yg si yuna nie law student actually…nak saman, xde hal lah yuna kata, tp apa ada hal, kalau dah industri negara sendiri buat taik camni, mmg xsalah la keputusan dia nak pegi nyanyi international…btw, yuna mmg sgt cool kot dari mula org kenal dia smpi skrg, sama jer…

    0

    0
  41. dr ally says:

    I really think that Yuna should have won this. Open up your mind guys. Tapi lain2 org lain2 telinga kan. what to say. Go Yuna! I’ll always support you. :)

    0

    0
  42. meeradiana says:

    teruknye AIM..
    mcm xde class lgsg..
    xkan benda mcm tu boleh silap..

    0

    0
  43. chicarito says:

    yuna = you noob..hahaha

    0

    0
  44. mel says:

    aku tak minat sgt dgn yuna…tapi kesian la jugak..bila dah menang orang tarik balik…
    memalukan la AIM..

    0

    0
  45. handpon rosak says:

    yesssssss,.haha..

    p/s mmmm…myB yuna blum byar juri kot tula d tarik balik piala ny..haha

    0

    0
  46. bulanituaku says:

    btol ke sedetik lebih tu ciptaan edry…bkn edry ni suke cilok melodi dr lgu lain ke..cth cam lgu kisah dongeng dan aku ade kamu…sy rase edry xde lar sehebat itu..

    0

    0
    • cinta says:

      tak kan kau cemburu buta dengan keupayaan edry tu? tolonglah, kau fikir bagus then buat lagu syok sendiri. ada berani?

      0

      0
  47. moon says:

    kalau sesama melayu nak dengki dengki macamana nak maju? korang buka mata dan lihat dunia org melayu yang suka dengki dengki ini!

    0

    0
  48. […] Here : Beautiful Nara This entry was posted in Teknologi and tagged Balik, Ditarik, Kemenangan, Lagu, Nyanyian, […]

    0

    0
  49. bdk says:

    gara2 lagu Penakut menang di AIM aritu..juri2 Muzik2 pun terpengaruh utk memilih lagu gadis semasa ke final.bosan dan lagu tu tak sedap..tp leh masuk final..
    tp ada satu lagu Yuna aku suke dgr….
    Lagu: After Midnight..tp tak taula klu ni lagu saduran..

    0

    0
  50. CT says:

    Ini bermakna…..kemenangan CT bagi ketegori vocal untuk 8 tahun berturut2 e2 boleh DIPERTIKAIKAN!!!!…

    0

    0
    • dean says:

      bodoh nye ko ni…org ngah ckp psl LAGU TERBAIK ngan YUNA…tetibe sawan ko nak ckp psl vocal SITI ni pehal…saje je nak buat comment onar kutuk SITI…adoi sedih!!!

      0

      0
  51. nara sengal says:

    yg aku tau lagu yuna x sedap. x sedap giler n bnyk kali aku dah ckp dia tiru suara norah jones. x der identiti sendiri kot pada suara dia. sesuai sgt la kawankan dgn nara si perokok tegar. bwk2 le berenti merokok tu, bibir dah naik itam. paru2 x tgk lg hitam camner tu weiii….

    0

    0
    • whatsup says:

      ya saya stuju…tulah sekarang baru tahu..lagu tu tak ada kualiti!!silap haribulan anugerah kembara di tarik balik juge bagi kak zee avi,hehhe..whos more deserving..music industry kat msia ni bnyk politik,pilihkasih..mentang2 la zee tu dr sarawak..ingat dia org bukan msia ke??kalau nak tau perjalanan yuna masih jauh lagi..belum pun apa2 dah mencanang kehulu ke hilir,kat twitter kat fb kat website..betullah dulu dia cakap dia tiru suara norah jones..you know why some of the audience kat US tak tepuk tgn sebab dia boring!!!asyik..welll welll …dak ketawa semacam…saya bukanlah peminat sapa2 sekadar memerhati perkembangn musik tanah air..kalau zee avi mrk bagi mcm2 alasan knp tak dpt apa2 anugerah,at least ada penghargaan drpd pihak juri kan?sekarang kat twitter psl yuna ,baruk tahu ada politik juga dlm musik,masa zee avi sorang pun wartawan msia tak support dia(ZA)!!1asyik nak mengata saje…YUna tu ‘Golden child”of msian music industry!!dahlah bf si yuna tu mengata yg zee avi tu not msian enough!!!mcm dia kata..”i support msians who are proud to bemsians’!!i love girls with guitar not the ukelele..lepastu ckp jgn serious sngt..ooii mamat tu letak otak kat kaki barangkali..dia bekas pemusik sepatutnya perkataan itu tak keluar dari mulut or g mcm dia..mentang2lah yuna tu gf dia..bagus juga ZA tu tak ada kat msia ni..kalau tidak kecewa juga dia..terus mati ilham tengok industri musik kta ni!!!!

      0

      0
      • setuju says:

        Thumbs up!!! comment ko ni mmg terbaik..Zee Avi is much better than Yuna logically…artis lain yg pnh dpt anugerah kembara bertahun2 usaha br dpt..si Yuna ni br setahun jagung dh dpt..xlogik la…well, orng yg senang nak naik ni biasanye xtahan lama..tgk la Mawi..org skang terlampau pndng tinggi kat Yuna just bcos of she IS BRINGING Malaysia to the world stage yg belum ade ape2 kejayaan n award pun lagi..relax lah..even org kate she’s so very talented pun she hasnt proved her versatility yet..she only can sing those ‘slow’ songs..tgk mcm Siti Nurhaliza and other singers who are able to sing any kinds of songs..that’s the real talent..tp terpulanglah org n peminat nak ckp ape..this is only my own thought..;)

        0

        0
  52. dilia says:

    Dunia hanya sementara, sume ni dunia semata….biar la sape2 menang pon y nyata name yuna or anuar zain tak hilangnye di mesia ni…dunia hanya sementara..ohoo

    0

    0
  53. Jin Tan says:

    Siapa Yuna ni? Yang gua kenal Yuna Fujisaki je.

    0

    0
  54. ct says:

    hmmm not fair laa camni.. kesian yuna.. walaupun aku x minat sgt kt dia.. tapi kes mcm ni mmg memalukan yuna. walaupun bkn salah dia.. tapi malu.. tetap laa malu.. sbb award ditarik balik, sedangkan dia dh pun dpt publisiti meluas masa diannounce menang tu.. mungkin AIM perlu fikir balik berbaloi ke tindakan diaorg tarik balik anugerah tu..

    0

    0
  55. bui junaidi says:

    kesian Yuna..tak patut betul lah dia org ni..buruk siku..huhu

    jom g blog bui..

    http://idzrarynprelovedproperty.blogspot.com/

    0

    0
  56. Jintan Halus says:

    Anuar pon mesti rase malas nak terima anugerah tu sbb rase serba salah kan…

    0

    0
  57. lis says:

    hari tu bising lagu tak sedap menang..ni bising lagu tak sedap kena tarik balik award. nampaknya kita semua dah kena main la..kita dah diperbodohkan….hampeh.

    0

    0
  58. marina says:

    Xyah ade anugerah2 cmni…wt rosak manusia je….

    0

    0
  59. zf says:

    akademi ptt ambik iktibar suda la x perlula nk tarik2 blik.yg bising tu nnt lame2 senyapla.sanggup mengaibkan org lain demi nk jg nama..adoiiii

    0

    0
  60. Nasib baik masa yuna amik award to dia bg ucapan simple2 je,n xde ngs2mcm artis len..x over feelg..kalo tak..lg malu uhuuui

    0

    0
  61. Rj Firna Aliesya Rj Ba'idulahyan says:

    guys,manusia mn perfect?ade r salah nye kn,,positive okeh

    0

    0
  62. mysara says:

    Memang confused jugak bila dgr lagu Penakut tu boleh menang..x best mana..
    Confused jugak bila dpt tahu pasal layanan buruk penganjur AIM terhadap Anuar Zain..
    Adakah…? Jeng3
    Kesian Yuna jadi mangsa keadaan.

    0

    0
  63. Tepuk amai-amai~
    Belalang kupu-kupu~
    Tepuk ramai-ramai~
    YUNA sudah malu !!!
    Thumb up olz………. b(^.^)b

    0

    0
  64. Kauada says:

    Tepuk amai-amai
    Belalang kupu-kupu
    Tepuk ramai-ramai
    YUNA sudah MALU :’)
    Thumb Up Olz……….. b(^.^)b………..

    0

    0
  65. Ahm Naz says:

    Champion sebenar adalah pencipta lagu tersebut Edry KRU….

    0

    0
  66. diel says:

    Aku rasa lagu Yuna tuh best oke ajek… tp kalau telinga aku yang muda remaja nih, aku lebih prefer melodi2 segar dari Yuna kot… huhu. tak apela.. tak menang pon tak rugi… AIM jek pon. bg jeklah tropi balik kat Anuar Zain… but wait… Sedetik Lebih Edry yg tulis, Edry adik Norman.. so… macam ada yg tak kena jugak dalam pilih sedetik lebih jdik pemenang nih… huhu. ni pon kena review balik.. manalah taw tetibe bukan penakut, bukan sedetik lebih yang menang.. tapi lagu lain.. haha

    0

    0
  67. mem says:

    ini kesilapan yg d sengajakan..
    its all bout politic guys…
    yelah..kang klu d bagi eddry menang time tuh, mau bising org ramai dan2 tu jgk…yelah..eddry tu kan adik kepada norman(org kuat RIM)…so bgilah kt yuna dulu…wlopon si yuna awal2 lagi dah kalah kt anuar jeng kategori pop gituh..hmm… see?

    paham dok? x phm, hantuk kepala kt dinding skrg.

    0

    0
  68. radiobising says:

    yuna, dulu suara awak time mula2 performed tak ada pun macam ala-ala norah jones, tapi sekarang dah kesitu. saya tengok macam dibuat2, bila bercakap pun pembukaan mulut dah lain, mcm cover2 gitu.. hehehehe,

    jgn marah eh yuna..

    0

    0
  69. Whatever says:

    masa yuna menang, kecoh je cakap Yuna xlayak. now dah tarik balik pun nak kecoh jugak. whatever la korang! keja xpuas ati je kannnnn~

    0

    0
  70. mamat says:

    Apa kata buat balik aim niw….tgk plak kali ni saper yg menang..pahtu leh la kawan2 tgk artis yg seksi2…wujudkan sekali anugerah artis paling seksi..msti berebut2 artis ponpuan nk pakai baju tunjuk tetek..hahaha

    0

    0
  71. Mimi says:

    Yuna is a well deserved winner compare to Abang Nuar wpun im his fan. But i love all of yuna’s songs. Kalo beli album pun, beli album yuna lg berbaloi cuz semua lagu best, tp kalo bel album abang nuar 3,4 lagu je best. Masing2 ada pendapat sendiri. Yuna berusaha keras utk mencapai US market, dia sedikit pun tak pernah kecoh about she’s going to usa and jd recording artist kat sana. Dia pegi senyap2 and tup tup dah dapat recording label. If u malaysian cannot appreciate her thats ok, theres more out there (out of malaysia) appreciate her work, if not takkan tersenarai dlm top 5 penyanyi baru berbakat kat mtv iggy aritu. So yuna, your fans will always support you, keep on writing awesome lyrics n songs! AIM dan FFM adalah milik KRU&Family. Grant kerajaan pun dpt kat depa jerk. But you yuna, u naik sebab usaha sendiri dan duit sendiri. PEACE

    0

    0
    • tak setuju says:

      She’s the one who said about it in twitter. mustahil lah kalau die nak wat recording kat US tp nak gtau press..xlogik. Klau x nape siap ade lagi show khas psl die kat US..tlg lah..publisiti mcmni perlu..yg xperlunye you ni yg back up xkena ngan fakta..some of her songs mmg sedap didengar..tp sorry to say, TAK ADA VARIETY..boring. Variety has nothing to do with identity..bnyk lagi singers kat msia yg versatile n ade variety..nape org pandang tgi kat die?? sbb die dpt recording kat US?? Hello, xde beza pun..yg pntg kualiti n telinga org yg dengar..opppss! lupe plak ni kan mentaliti org msia, asal dri Barat je bagus n terbaik..hmmmm.

      0

      0
  72. Piston Pecah says:

    aku tak tengok AIM…

    so tak taw pape pon…. kikiki…

    tapi penarikan sesuatu keputusan itu memang bukti kuat kelemahan AIM!

    0

    0
  73. miss wawa says:

    lagu anuar zain memang terbaik!! memang patut pun lagu yuna di tarik balik!!

    0

    0
  74. Smart says:

    Lagu tu x best pun,,, AJL 2011 aku x puas ati lh dya layak…………………. x best pun lagu……………..

    0

    0
  75. Mr Mss says:

    Lagu x best pun patut tarikh blik, 1 lgi aku x puat at lagu dya layak dlm AJL 2011,,,,, hempehhhhhhhhh

    0

    0
  76. bukan peminat sesiapa says:

    its not about Yuna or Anuar, Penakut or Sedetik Lebih. Its about a big mistake! Satu kesilapan di majlis prestij, live on TV.. Find the root cause and sack the idiot who make this mistake. Cukup memalukan! Wake up……jangan asyik mengejar kedudukan je!

    0

    0
  77. CMRatu says:

    Memalukan betul… apa punya kerja da AIM ni…

    0

    0
  78. katak pisang says:

    he he he he he. lagu yuna cam x der perasaan jer. mendatar giler

    0

    0
  79. beta draconis says:

    amat memalukan…kesilapan goblok yg tak patut timbul

    0

    0
  80. what!!!..shame on u AIM/RIM…this shouldnt be happen..this is already tarnished the credibility of ur org..but anyway im looking fwd fr the PC..i need an answer..

    0

    0
  81. Ming says:

    so lagu sedetik lebih la yg menang eh? Abg nye pengerusi.. Lagunya pulak si adik yg buat.. Pakai org dalam la ke?

    0

    0
  82. tipah dangdut says:

    jadi kepada para penggiat seni tanah air..kalau ada menang AIM untuk thn dpn jgn speech lama2..jgn happy sokmo….tggu dlm 2 3 minggu..klu xde pape bru boleh celebrate…bkn apa takut kemenangan anda akan ditarik balik…

    0

    0
  83. shay2k says:

    Wah banyak nya Anuar Zain fans kat dalam thread ni, Walaupun aku tak dgr lagi lagu yuna. Lagu2 yuna tu bukan sorry to say bukan untuk typical malaysians yang masih still suka lagu2 typical. Itu sebab lagu yuna bole bawak ke barat.

    0

    0
  84. tanah airku says:

    Sian Alis…

    0

    0
  85. Suri says:

    Just nak ckp knp lama sgt baru realize? Ke baru Ada org yg suh kira balik

    0

    0
  86. dian says:

    ahah. ape ade hal? yuna dah bulih masok grammy dah pun.AIM je dia pandang mcm makan megi tepi kedai dobi senah. lagu come as u are yunanyanyi pun dah bukak masa international.setakat AIM.. booo je lah

    0

    0
  87. maillambung says:

    sapa yang xsuka lagu YUNA(penakut) tuhh terpulang larh..tapi AIM tahun nhe paling SENGAL aku pernah tgkk..slumber2 nak tarik balik..xprofesional langsung bro..shame on u !!

    xdpt terima hakikat fulaks 2 rezeki yuna,pastu xpueh hati nak tarik balikk..aptb ! yakin lah dengan undian jgn mudah terpengaruh sgt juri2 tuhhh…huh aku pun bukan suka sgtt anuar zain…~ nasib bek yuna COOL…masalah sgttt industri malaysiaa nhe..baek jadi penyanyii luar negara jaa kak yuna.mcm datuk michelle yeoh…~ kaya pun kaya hati pun xsaket !

    0

    0
  88. suzanne says:

    doesn’t matter yuna’s song is great or not, tapi AIM merupakan anugerah beprestij, kesilapan macam ini tak boleh berlaku. ni menunjuk kan kelemahan RIM n AIM sendiri. ini juga memalukan pihak Yuna. xguna korang kutuk2 Yuna. u guys didn’t get anything!

    0

    0
  89. ihateyuna says:

    memang patut pun u ouls lagu dier bkn nyer best pun, x layak pun menang, suare nyanyi mcm nyanyi dlm nyanyi dlm tin kosong ishhh ishhh memalukan ajer….tabik pihak RIM kat luar memang ramai x setuju dier menang pun…lagu entah apa2 konon nyer panndai cipta lagu…i rasa ada rasuah kot ….hua hua dah malu 1 melaya tau dah dia xtau nyanyi n lagu x sodap…..

    0

    0
  90. Ichigo says:

    Aduh!!!!….nape plak Yuna yg harus disalahkan?…lagunya best taupun tidak, itu terpulang kepada pendengar……yg jadi soalnya, AIM, kan itu kesalahan/kesilapan dorg…hmmmm….so, AIM harus mbuka sidang media tentang perkara ini…at least, memberitahu hal yg sebenar n ada memohon maaf kepada Yuna…kesian Yuna, dahlh live kat TV Astro…tiba2…d tarik balik….bukan baru sekali AIM buat Majlis yg sebegini…..

    0

    0
  91. name says:

    AIM bullshit !!! those who dunno how to appreciate Yuna’s music,yes we can call u a DUMMY IDIOT !!! did u guys know who is Portished? The Cranberries? Nirvana?..if u guys dunno,yes u can stop condemn Yuna’s music or better stop listening to music kot,haha :)

    0

    0
  92. boikot says:

    aim x guna…bubarkan aim,x pun suruh semua org atasan AIM berhenti keje.memalukan industri muzik tanahair.

    0

    0
  93. serq says:

    korg nie melebih betul la…jgn la terlampau nk mencerca org sgt…masing2 ade rezeki..kte terime je la…

    0

    0
  94. jon says:

    kalau korg perasan…of all the songs, lagu penakut ni cam weird sket sbb chorus die cume skali n at the end of the song……its not a typical conventional malay songs (chorus kt tgh)
    …..x-fm smlm dedicate kan 1 jam special untuk lagu yuna on air n lg penakut every hour to show their support…era pon same…kol 5 smlm diorang pasg 6 lagu yuna secare berturut2 to show support. see how influenced my alis~~

    0

    0
    • bendera says:

      itu bukan support. tu bodek~~ malaysia ni kan byk bodek membodek. yuna dah ke US, jadi kalau tak bodek skrang, nnt kot2 yuna menang anugerah apa2 kat sana, takde kredit utk station radio malaysia la pulak..

      semua kaki bodek dan kaki kipas

      0

      0
  95. blur says:

    ini tidak adil(3x)
    mcm yuna nnyi dlm lagu ni hehehe…sbarla yuna sumtime hidup ni byk berlaku xadil pada seorg yg penuh berbakat face it.

    0

    0
  96. RIM ni lidah bercabang…dulu beria2 backup kemenangan yuna..sekarang tgk ape yg jd???…tiba2 dgn sesuka hatinya tarik balik trofi….so STUPID !!!!!….
    kesalahan audit konon…syarikat audit mana la yg dia upah ni…kesian kt Yuna..memalukan dia jea…cuba letak diri sendiri kt situasi yuna….malu besar kan???
    walaupun aku bukan peminat yuna, tp aku tetap rasakan situasi ni x adil utk dia…..

    0

    0
  97. batu says:

    aku peminat Anuar Zain
    aku peminat KRU
    aku jugak peminat Yuna

    siapa pun yg menang.. aku akan suka.

    Apa yg berlaku memang memalukan. Bukan memalukan Yuna, tp RIM & AIM.

    AIM, AJL, Anugerah Skrin, Festival Filem Malaysia… (ABP tolak tepi pasal ni anugerah nk cari yg popular).

    Bagi aku.. AIM no. 1. AIM ada standardnya sendiri. Kalau nk bandingkan jumlah “pahat yg berbunyik” selepas penganjurannya adalah kurang jika nk bandingkan dgn yg lain. Baik dari segi persembahan pd majlis tu, pengacara, keputusan juri, penyampai anugerah.. sampai lah ke fesyen artis yg dtg. Bila hal ini berlaku, secara autonyer… the quality level nyer… down… bkn sikit.. tp banyak. sungguh teruk, keputusan ditarik balik. bayangkan kalau diorang tarik balik keputusan pada malam tu jugak sebelum Yuna turun pentas. tak ker giler tu.

    muzik ini satu perkara yg subjektif. jadi tak semua minat lagu Yuna. tak semua minat anuar zain, tak semua minat tomok, tak semua minat hujan, tak semua minat MUH.

    tapi, tak bermakna kalau kita tak minat, orang tu tak bagus, dan tak bermakna yang kita minat tu bagus. dan kita tak boleh pandang aper yg orang lain minat tu dgn “ah…macam bagus”.

    Yuna dah jadi international. dia di terima di luar malaysia. kalau kita ckp lagu dia tak sedap, adakah org luar yg menilai dia tu bodoh belaka n buta seni pilih si Yuna ni. muzik itu untuk hiburan. jadi tak perlu kutuk dgn muzik yg korang rasa tak bagus.

    kepada yuna… rakyat malaysia prihatin. tu pasal kau tak lari dari kena kutuk. aku suka cara kau menjawab isu ni. aku suka setiap kali kau bagi jawapan pada wartawan pada apa apa soalan pon. kau salah sorang artis malaysia yg aku rasa.. “budak ni pergi sekolah”.

    :) sekian dari aku yg macam bagus ni

    0

    0
  98. adoiii.... says:

    adoiii…sebenarnya, bukan tersilap tu….tp tgk byk sangat kritikan, tu yg mbuatkan mereka menarik balik anugerah tu. Anugerah berprestij mcmtu, xkan hari nie nak blansung, semalam baru nk buat persiapan n perbincangan…mesti dh lama dh buat psiapan kan? Nmpk sgt lar ade yg x btul tu….tp kes nie mmg lar sgt mmalukan utk YUNA. Wlaupun saya merasakan lagu YUNA x lyk dan ANUAR ZAIN ptt dpt, tp kesian lar si Yuna, nsb baik ade anugerah lain…kalo xde, hy 1 tu je..tp ditarik cmne?

    0

    0
  99. srikandi says:

    malu siotttttt…..cian yuna..sabar k…

    0

    0
  100. sengkek says:

    anugerah industri ‘MANGKAQ’….
    mcm ni pun ada ka?boleh silap kira ka??
    mcm NGOK jar…

    0

    0
  101. pis says:

    aku xkisah la lagu yuna tu layak menang ke tak, tapi tak patot la kan tarik balik anugerah tu. apa da.. buat malu AIM je…. tarik balik anugerah~ apadaa~~~

    0

    0
  102. ntah ler says:

    yuna & anuar zain mangsa keadaan. Management yg patut disalahkan… Kesalahan yg x patut dilakukan kt event grand -.-

    0

    0
  103. effariezajohari says:

    kuang ajo punya AIM..ada ke patut diorg buat april fool kat yuna di bulan disember ni..lepas ni, kpd pmenang2 AIM, masa menang tu jgn happy sgt, mana tahu kna tarik balik mcm ni..dah malu kan?

    p/s:eh, bukan ke sgala kputusan muktamad?

    0

    0
  104. tonggas says:

    kenape.. kenape.. 2 calon lagu terbaik ini aku takleh nak recall melodi pun dlm kepala… ingat sedetik lebih punye videoclip tapi tak terlintas langsung cemana lagunye skrg ni….. kenape bukan Awan Nano lagu terbaik??? hahhah.. ini sume johan/zizan punye psl.. sbb kalau tanye lagu ape utk 2011 yg paling aku ingat.. ingat awan nanonanonanonano jek … :D

    0

    0
  105. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    dh lah anuar ! tk payah lah nk terima trofi tu suroh dorang simpan je untok taon depan ! dorang ingat anuar ni tkda muka ke nk terima trofi tu ! ceh ! trofi tu dh basiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ceh !!!!!

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      kira2 trofi yg nak kasi anuar tu dh 2ndhand tk payah lah susah2 nk kasi anuar huh !!! anuar pn tknk huh !!!

      0

      0
  106. Reena says:

    Dah bagi mintak balik…eeiiii..buruk siku! Tak baik buat camni kat sesaper pun. Jatuh maruah diri tau..len kali buat keje, buatlah elok2..jgn byk main sampai salah kira. Apada AIM..Apa Ini? Memalukan!

    0

    0
  107. ANUAR ZAIN says:

    Sorry y’alls, dah mmg rezeki i menang thn nih. Jgn gado2 ye. Abg Kuar xsuke hokeyyy

    0

    0
  108. tidak adil says:

    …..ini tidak adil tidak adil bagiku,,,,(Yuna nyanyi)

    0

    0
  109. politic-sick says:

    obvious, it disgusting-ugly-politic! rim should be ashamed of themselves. yuna malu award kena minta balik tp norman and rim patut lg malu buat this stupid joke.

    0

    0
  110. klu YUNA menyanyi …..aq mmg x da tau apa…..
    dia mcm nak TIDUR pun x….mcm nak PENGSAN pun x… mcm MABUK kena spray nyamuk pun x….HAIZZZZ…………!!!

    0

    0
  111. melaRut says:

    anuar zain: aku menang ke?
    Yuna: a’ah, ko menang, nak buat AIM sxali lg x tuk ko?
    anuar zain: nak sebenarnya, tp xpe la…
    Yuna: trofi ori aku pegang, ko cari yg fake punya kt
    downtown cheras.
    anuar zain: pulak…
    Yuna: ye la! cuba ko bayang klu trofi tu ganti gigi palsu?
    ko nak pakai ke?
    anuar zain: err.. hehehehe….

    0

    0
  112. minah celoteh says:

    kalau aku jadi anuar zain aku sedekah jerlah kat yuna. kalau anura ni jenis yang porofesional anggap jer la trofi tue macam kertas kosong. takyah susah2 sume nak gado…
    tapi itu pun kalau si anuar tue profesional la….
    btw aim ni pon satu…. tak tau mengira ke ??????? nak aku ajar ??? ke kurang ajar ????

    0

    0
  113. surfeeds says:

    dah takde prestij lg

    0

    0
  114. akuaku says:

    bole tarek balek????? wakakakakaka….. lawak apekah ini???? sket lg mesti jd bhan dlm maharaja lawakkkk… tunggguuuuuuu

    0

    0
  115. nyo says:

    lagu yuna rasa nak muntah dengarnya. iitu sudah pasti. Tapi saya rasa mereka nak main2 dengar yuna. Bagi dia malu. Atau yang taip hadiah memang nak yuna menang. Tapi juri2 tau anuar zain menang. Tu yang recount tu. Itu sebab mereka confius mlm tu. hehehe

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      buang aje pekeja yg macm tu ! makan gaji buta aje tknk buat keja betol2 ! gaji nk tapi buat keja tknk ape ni ! mungkin dorang suka n hepi dh malukn yuna jangan2 dorang ni makan besar gak nye pasal dh berjaya malu kn yuna…….dh lah yuna lain kali kalau di calon kn yuna jangan nak ok nanti kena malu lagi buat kali yg ke dua pulak…. minah jambu dh hilang kepercayaan la ngan dorang2 ni…….dh terjadi kali yg pertama tk mustahil akan terjadi lagi buat kali yg ke dua…..cian kn…………..lain kali kalau ada percalonan artis2 tk payah datang lah antar wakil je yg ambek award ……..lov u apekkkkkkk hari minggu ni buat yg terbaik ok …..semoga pasukan tiger muda akan menang !!!!! semoga sakses semua pemain2 malysia !!!!!!!!

      0

      0
  116. wessa says:

    first time dgr lagu melayu yuna penakut dgn lagu anuar zain sbb kontroversi ni…

    yuna patut menang. sekian.

    0

    0