Written by AbangNara | October 29th, 2014

Konsert minggu lalu menyaksikan Nina tersingkir jua daripada AF2014. Menariknya ramai berpendapat yang Nina wajar tersingkir lebih awal kerana prestasinya yang tidak seberapa. Namun setiap kali undian ditunjukkan, Nina jarang mendapat tempat terbawah. Ini sekaligus menyebabkan timbul desas-desus yang menyatakan keluarga Nina berhabis puluhan ribu ringgit undi mengundi dirinya bagi memastikan Nina terus kekal di dalam AF2014.

nina af2014

Menerusi portal Murai hari ini, Nina menerangkan yang desas-desus tersebut adalah tidak benar sama sekali. Menariknya ibu Nina sendiri lebih menggemari Firman dan Ewal berbanding dirinya. Kata Nina:-

Saya tak sangka ada rupanya cerita-cerita macam ni, apa yang saya boleh komen ia adalah tidak benar sama sekali, saya tahu ‘level’ keluarga saya. Mereka tidak akan berhabisan duit untuk saya untuk kekal dalam AF.

Itulah, ibu saya pun minat pelajar lain, ibu cakap dengan saya, dia pun mengundi kedua-dua pelajar (Ewal dan Firman) itu, jadi isu mengundi ni tak perlulah kita panjangkan

nina af2014

Jadi ini bermakna undian yang diterima oleh Nina selama ini adalah ‘genuine’ daripada para peminatnya di luar sana. Mungkin peminat Nina sanggup berhabis duit mengundi pelajar kegemaran mereka dan bukannya sekadar melahirkan sokongan di laman sosial sahaja. Itulah baru benar peminat sejati. Apa pun, semoga bintang Nina akan terus bersinar walaupun sudah terkeluar dari AF2014.

P.S: Perbandingan visual Paris dan New York

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

35 responses to Keluarga Tak Akan Habiskan Duit Untuk Undi Saya – Nina AF2014

  1. Olga says:

    YUNA WANNABE!
    cukuplah sekadar Yuna sorang je yg menyanyi mcm bercakap kat Malaysia ni! selain Zee Avi, Fyn Jamal etc…
    x payah nak tambah sorang lagi!

    0

    0
    • Fakta Keras says:

      Ko ni Nina layak jadi DJ Radio Erra je….ganti Nana dulu.

      0

      0
      • Datin Semah Nak Sekolahkan Theyols says:

        Program realiti syok sendiri yg hanya mengasah bakat mereka utk penuhi kuota jadi pengacara je. Program yg x menjana minda dan jati diri anak2 Melayu. Mak2 dan bapa2 menangis air mata berdedai kerana anaknya tersingkir dari AF bawak beg kosong keluar dewan. Padahal anaknya suara hanya layak nyanyi di kenduri orang kawin je. Gagal PMR, gagal SPM dan gagal masuk UiTM tak pulak korang nangis, kan wak? Sudahlah Astro, jangan beri harapan palsu pada anak2 Melayu yg x berdosa ini.

        0

        0
        • Lucu Bukan says:

          yang paling kelakar tu juri2 yg dikatakan profesional tu pung pang pung pang duk kritik tiap2 minggu. kalau kaw betul2 profesional, kaw dengar suara sekali je kaw dah tahu budak mana yg layak ada basic nk jadi penyanyi. kesian ramli m s…bakat/reputasi nya dilacurkan sedemikian rupa.

          0

          0
        • bebaskan Anwar !!!! says:

          saifuldakwa dia diliwat pada 26hb jun dan buat report polis pada 28hb jun.. dalam tempoh 2 hari itu ada lagi ke DNA air mani DSAI.. takkan si saiful langsung tak berak, tak basuh dubur.. semata2 nak simpan bukti dalam duburnya.. kenapa tak terus buat laporan polis lepas dia kena liwat..bukankah itu lebih mudah.. langsung tak masuk akal! kelima, pada 8 Mac 2013, Azlan Mohd Lazim,bapa kepada si saiful telah membuat pengakuan bahawa DSAI telah difitnah…

          0

          0
        • Penjarakan Anwar says:

          AFUNDI keluar…Raja Azura pleaseeeeeeeee !!!!!

          0

          0
        • PENJARAKAN PENJENAYAH NEGARA says:

          Bebaskan anwar…..Hish hish kesian sungguh dgn kamu yg terlalu percaya dgn kaki putar alam tu. Satu je aku mintak dia buat kalau dia betol2 tak bersalah, aku nak tengok dia bersumpah je. Takyah berdalih2…berani kerana benar. Anwar ni perosak bangsa, patut di penjarakan je…bilalah dia ni nak mampos….aku nak buat nasi kuning as a celebration.

          0

          0
      • Leha says:

        xade maknanya yer genuine haih. semuanya sibuk mau anak jd artis yg sekadar dipinggiran itew. padahal dlm senyap2 tekan handset beratus-ratus kali utk anak sendiri kekal dlm akademi. sedih masyarakat kita alaf kini.

        0

        0
      • Anonymous says:

        Menyanyi copycat buat suara ala2 Elizabeth Tan. Yang si aman tu bila plak nak kuar? Pondan nyanyi lagi sedap kot.

        0

        0
    • ninapoyo says:

      mmg la ko tau level ko…umah pon kat bukit jelutong jer..umah teres 2 tgkt jer pon …lepas ni bole la on kan balik i.g ko tnjk gambor dok berpelok sakan ngan balak ko masa kat australia tu..mak bapak ko chill jer…udah la nina..poyo jer lebih

      0

      0
    • minah jambu merah biru says:

      kalau jambu tk pe la jugak huh !

      0

      0
    • pti sjok says:

      Aku xpham cne raja azura ley jadi juri..die nyanyi pon xbrapo nk kritik2 org~

      0

      0
  2. ina luv nina says:

    dorang jeles ngan nko nina.. let them haters sit n stare!!! saba k !! oopss

    0

    0
    • Jenab says:

      Okay sgt lah nama sama ina nina , tolonglah nak jeles apa dgn nina ni .. siapa dia dlm industri seni ? suara buat2 lebih !

      0

      0
  3. Ayamdanbabi says:

    Genuine capmelan padia xtaw aihhh..komen die cm nokhorommmmmmmm
    Ok nina kami percaya

    0

    0
  4. snow says:

    eeeee yerks…die menyanyi aku tak dgr buah butir yg dilontarkan tu..tau2 lagu da abis..heeee.:)

    0

    0
  5. Anony says:

    Mak kau undi Firman & Ewal? something la kat sana Nina, if mak u sanggup undi Firman & Ewal (buang duit kat anak orang), apatah lagi anak sendiri kan…ofcoz la sanggup undi beribu2.

    0

    0
  6. hairi says:

    sorry to say but semua ni laaa adalah permainan astro je ..
    agipun kalau korang perasan undian ewal dr dlu terbwah tapi kenapa dia tak kluar-keluar?
    sebab astro tahu ewal berbakat and bila pengundi nmpak undian dia terendah mesti laaa nak undi dia sampai top .
    and banyak lagi .. cuma tak nmpak dengan mata kasar .
    ini semua permainan and realiti tv show . biasalah tuh . adat …

    0

    0
  7. anon says:

    penipu!!! abg ipar aku kwn dgn abg dia..abg dia sndiri mengaku masa konsert dia nyanyi lagu dondang dendang yang hampeh tu dia topup rm3k nak undi si nina ni..heh!

    0

    0
  8. Wira Merah says:

    Minat tengok AF tapi aku tak minat nak mengundi he..he..he..harga minyak naik 20sen semua bising. Tapi nak hantar sms AFUNDI tidak ada yg berkira….

    0

    0
    • Anonymous says:

      ntah kan..brg naik kecoh korg kan tp AF ada lak duet nak undi bagai.
      aku dr dulu sampai skang xhengen aku undi nengok pun sekerat2 je heh. tgk cite Tamil lg best…

      0

      0
  9. Oolala says:

    dia nk bg tau yg dia de peminat la tu….pelezzzzzzzzzzz laaaa!!!! x layak jd penyanyi…sora out!!!!!

    0

    0
  10. dreamer says:

    bebaskan anwar…….mana kamu tau dia tak bersalah?? Tengok muka pun tau dia tu jenis yg jahat. Cakap berbelit2. Kalau tak bersalah buktikan lah, nak bersumpah pun takut. Kalau aku dituduh/didakwa, aku akan cepat2 buktikan yg aku tak bersalah, tak kiralah bersumpah ke, or bagi je bahan2 bukti. Lagipun kalau anwar tu baik, dia tak racun fikiran anak muda. Tak sangka org yg baik dulunya blh berubah menjadi samseng negara……benar2 berharap dia cepat mati drp terus menerus menghuru harakan M’sia. Amin..

    0

    0
    • Anonymous says:

      kes altantuya senyap jeee.. entah sapa punya keja la ek.. pak najib tu pon da blh pencet, dok keja makan duit rakyat je. rakyat jadi hamba.

      0

      0
  11. anon says:

    bebaskan anwar…..kesiannya kamu ni. Ayah saiful tu mengaku anwar difitnah sb org2 anwar mengugut mahu membunuhnya kalau dia tak membuat kenyataan itu. Org2 PKR tu kan samseng…

    0

    0
  12. F U C K A N W A R says:

    bebaskan anwar 29 oct 3.58…….kamu ni tak tau cerita sebenar la…. ayah saiful tu diugut oleh org2 penjenayah negara supaya mengatakan yg si juburi tu di fitnah. Sape tak takut kalau diugut ….tell me, you tak takut ke?? Mmg lah ajal maut ditangan tuhan, tapi kalau guna taktik kotor mcm tu takut jugak kan..

    0

    0
  13. Bebaskan Anwar says:

    Tiada kesan tusukan pada anus Saiful Bukhari. Yang DNA tu hanya sampel air mani lembu diletakan dalam dubur pondan UMNO yg lapar batang tu.

    0

    0
  14. badang says:

    mulut besar…bj pandai nieee

    0

    0
  15. jijah says:

    pelajar AF tu ada ke yg berbakat?semua macam syok sendiri je. tu kalau masuk the voice x de sorg pun juri pusingkan kerusi.astro dulu keluarkan kenyataan nak stop af da, ni ada balik…rancangan lain da x laku lah kot yer.

    0

    0