Written by AbangNara | June 30th, 2009

keluarga faizal tahir

Kadang-kadang kami pun tak sedap hati nak keluarkan gosip tentang rumah tangga artis-artis Malaysia nie. Iyerlah, rumah tangga orang manalah kita tahu cerita yang sebenarnya kan? Kang kalau salah kang buat malu jer.

Tapi dari apa yang kami dengar-dengar setelah memasang telinga, khabarnya rumah tangga Faizal Tahir sekarang nie tengah dilanda ribut kencang. Kesian kami mendengarnya. Maklumlah anak paling bongsu Faizal Tahir rasanya baru beberapa bulan jer. Kalau betul tengah dilanda badai, kesannya compem besar kat anak-anak diorang.

Harap-harap apa yang kami dengar ini hanyalah gosip belaka. Baru-baru nie pun kami ada keluarkan cerita tentang perkahwinan Lisdawati dan Fauzi Nawawi yang tengah retak. Nampaknya selain musim artis berkahwin, 2009 nie tahun keluarga-keluarga artis berantakan kot.

Buat Faizal Tahir dan keluarga, harap-harap dapat tabah dan bersabar. Kepada Faizal Tahir, buat jer press conference bagitau cerita sebenar kat wartawan-wartawan Malaysia nie. Tak baik dibiarkan gosip macam nie berleluasa. Tak gitu?

127 responses to (GOSIPRumah Tangga Faizal Tahir Pulak Berantakan?

  1. DelimaSaraa says:

    cian….tulah kuat sangat berangan nak jd superman….

    • damia zahra says:

      superman tu ntah pa per ar..sib baek dier x pakai spender merah kat luwo gaks…

    • tyrabanks says:

      alahai!!!

      ‘ menuju puncak…’
      ‘ rumahtangga brantakan”
      ‘mahkamah pasti…’
      barlawan lagi..’

      menuju puncak..’
      menjadi penyanyi..
      istri nak pergi…”
      faizal xlayan lagi..”……

      • DelimaSaraa says:

        sibuk sgt pejal ni dok buat lirik…sampai luper isteri baru bersalin…makan ht lah bini dia kot..

        • DelimaSaraa says:

          tajuk lagu sebelum berantakan : akulah superman….

          tajuk lagu selapas berantakan : akulah supering…

    • CHANTEQ says:

      Teringat masa zaman2 kat uitm dulu…satu kelas ngan faizal Tahir..wife die plak kat kelas sebelah je…tak sangka femes btul die..ingat kan jadik penyanyi nasyid je..hmm..nak say hi pejal kat FB lah…

      • Penari Poco2 says:

        x lame lg kuar lar bini si faizal tahir tue jaja kisah kat siaran lgsung tv cam kes bini ustaz tue…
        tungguuuuuuu……………..

  2. puteriaquarius81 says:

    pulak dah

    • DelimaSaraa says:

      asal ada anak baru jer terus BERANTAKAN…ish ish ish…

      • puteriaquarius81 says:

        ye la artis skrg ni kan.. tp bkn artis jer, mcm2 ble jd skrg ni. tkut nak kawin ar. huhuk

        • DelimaSaraa says:

          tahun 2008 : tahun artis bercerai

          suku tahun pertama 2009 : tahun artis meletup (beranak)

          suku tahun kedua 2009 : tahun artis berantakan

          maka, th depan mahkamah syariah tak menang tgn..press akan byk kerja

      • tyrabanks says:

        hati x kuat.. iman brgoncang…
        dup..dup..dup..

  3. aries_april says:

    sara…
    klau wife dia pn jdi superwomen, xkan jdi gini…
    :-)

    • DelimaSaraa says:

      wife dia kata, abang selalu sgt doh dedahkan apa milik saya….

      faizal plak kata : abang bukan dedahkan, abang nak kongsikan apa yg abang ada…

      lalu bermula proses masam muka…lau berantakan rumah tangga.

      • puteriaquarius81 says:

        hoho pndai la sara. ada jer idea ek… creative thinking. hihi.. tp blh jadi gak tu.. hmmm

  4. damia zahra says:

    ermm..alahai jgnla mcm neh pejal oiii…
    cian kat anak2…huhuhu

    • DelimaSaraa says:

      alaa, gurl di luar sana..abang pejal ada masalah tu…jd2lah mimey kuasa 2….

    • damia zahra says:

      ok la kengkwn…
      nak kuwa japs..ader urusan yg belum selesai mintak d selesaikn dgn segera!!!…problem tul!
      time tuk menghilangkn diri…ting!!!!!!!!

      • DelimaSaraa says:

        ni mesti nak gi abang pejal..nak tlg carik jalan penyelesaian..

        • damia zahra says:

          aiyakk sara…aku x p tolong dier la…
          aku ingat ko yg tolong td..tu yg aku buat2 rilek tuh…
          muahahaha

        • DelimaSaraa says:

          damia..esok jap lg aku terbang ke kl….nanti aku gi umah pejal..tanya mende masalah dia bebenornyer…

  5. aries_april says:

    xnk la…
    x mnt pn kat abg pejal tu…
    lagu2x tu jer yg leh than…

    • DelimaSaraa says:

      alaaa aries, abang pejal ni nak nuat gempak 2009 tuu…dia jeles BN tak kuar2 citer pasal dia…

  6. aries_april says:

    ya la…
    mna ada crita dia g…
    klau orng mka cam dia ada la…
    alah, hubby si nana tu…
    kan iras2x dia…

  7. Akak Leen says:

    rumahtangga mana yg x dilanda badai….
    yg nk retak tu kita gam siap2 supaya x berantakan…
    adat suami isteri ada masa bergaduh ada masa bermesra…..harap ini cuma gaduh2 manja2 jer…

  8. aries_april says:

    tu 2 akak…
    kta xleh bt fitnah…
    coz fitnah 2 yg nk jdi mcm2x…
    like pray 4 them…

    • Akak Leen says:

      betul tu…pandai pun…
      akak walau pun masuk blog hiburan kisah2 artis tp x suka la ckp buruk2 psl derang…sbb kesalahan dgn manisia hanya manusia itu sahaja yg boleh memaafkan kita…..tp klu apa yg derang buat tu melanggar hukum, kita tegur la cara berhikmah…..kan..kan…kan… hehehe

  9. Kak Su says:

    Mudah2an tak la…

    sian anak2….

    tapu Kak Su nak ckp hal lain…maaf ye Nara…

    Lucu la baca dlm paper Kak Pah Halalkan diut RM 83 ribu tu tpi tak nak minta maaf…

    Kak Pah kata nak tutup buku ttg kes tu dan nak tidur lena pas ni..haha…haha..

    bila S Atan nak saman baru kata nak tutup buku..nak halalkan…

    takut la tu… klu Kak Su la…Klu Kak Su berada di pihak yg benar..Kak Su takkn lepaskn RM 83 ribu tu..banyak..

    Baca la HM….malas nak ulas pjg…

    Bye jumpa ptg nanti…

  10. jed hijau says:

    nasib isteri lah….kalau dah husband fomous…cam tulah

    • jojio says:

      Rosham ok jer aku tengok…jutawan lagiii…

      • jed hijau says:

        sebenarnya rumahtangga retak, cerai atau bahagia atas tolak ansur suami isteri…..berdiri belakang suami adalah isteri……..

        kalau kena sikap isteri yang tak boleh tengok suamikena pegang dek pompuan lain……mungkin jadi ok…yang kita tengok kehidupan rumahtangga rosyam noor tuu…tapi hati isteri hanya Allah je yang tahu….

        yang tak ok tu…yang boleh jadi retak atau cerai…..

        ada sape2 sanggup tengok husband pergi entertaint client lebih2 lagi pompuan…….tapi itu kan kerje …siang tak sempat so pegi malam lah….haaaaaa…jangan ade yang negative thinking sudahlah….

  11. aries_april says:

    mcm 2x kes….
    pning kpla ni…

  12. ninikebayan says:

    alah jgn percaya sangat apa yg press katakan..kadang2x diorang saja nak usik..u know main2x api,tapi kalau terkena batang hidung diorang sendiri jgn harap!!kena boikot oleh 1 malaya tau!! ni heboh lak sal c fasha kena tampar,tapi tak der bukti..heran jugak naper lah diorang sibuk sgt c fs tu berkawan ngan c jejai,kan jejai dah cerai ngan nora so sama2x dah bujang,daripada diorang wat maksiat lebih baik nikah,cinta tak boleh dipaksa,kalau jejai dah tak nak ngan nora,nora fans ni pon jgn lah fanatik sangat benci lah…asyik boikot sana sini,caci hina org tak tahan saya…rasa mcm nak naik atas mimbar dan berceramah 25 jam tanpa henti!!! stop buat fitnah dan buangkan hasad dengki…

    p/s:kdg2x terasa mcm press dan nora fans sengaja nak tabur pasir dalam periuk nasi c fasha mcm diorang nak hancur kan hidup dia,tapi kalau lah c nora tu nak kan c jejai dah lama dia nak rujuk,nora sendiri ckap dia lebih bahagia sekrang tapi yang herannya,fans dia yg lebih2x..saya taklah minat ngan nora dan taklah minat ngan fs tapi sya benci dengan FITNAH MELAMPAU!!!

    • damia zahra says:

      bawak2 bersabar ninikebayan….
      tarik nafas dlm2…hembus nafas….
      ninikebayan ader rasa tenang tak?…

      • jed hijau says:

        aku kekadang kalau dengar cerita rumahtangga berantakan ni rasa seram sejuk pun ada…..takut kalau2 jadi kat kita dan sanak saudara…

        fikir punya fikir punya fikir punya fikir……kalau dah tak boleh nak bersama tak payahlah nak diteruskan….kalau diteruskan asyik jadi dendam dan musuh….lebih baik lepaskan je……binalah semula yang kebahgian…

        • Akak Leen says:

          mende klu dh x dpt diselamatkan lg, relakan aje pergi… mgkin itu yg terbaik bg smua pihak…

        • DelimaSaraa says:

          tu yg malas nak kawen ni….ish ish ish….

        • jojio says:

          Sedih…kesian anak2 raya nanti tak de ayah/ibu….waaaaaaaaaaaa…..

        • Akak Leen says:

          ko jgn malas kawen sara, rugiiiiiiiiiiiii…… hahahahahaha….

        • DelimaSaraa says:

          hahaha….nanti ar kak leen, tak jumpa lagi yg boleh meminpin saraa..setakat nak gi JJ, tu ramai lah..yg penting, kalau saraa mati dia boleh imamkan solat jenazah utk saraa…..

        • damia zahra says:

          tu ar kn jed?…
          rumahtangg neh pun ader pasang surutnyer…
          klu xde anak…senang citer…
          klu da ada anak or ank ramai ni la..yg jadi fikir punyer fikir punyer fikir mcm ko type tuh jed…
          huhuhu

        • DelimaSaraa says:

          patutlah allah tu jdkan kawin jer dpt anak..kalau tak kerana anak, mungkin cerai berai ni benda remeh cam beli garam sekati jerk…

  13. Zaza Muhammad says:

    isk isk isk… harap2 romours je…baru dpt baby,..punyerlah exited smpi Faizal tu retire jap..siap potong rambut lai…Just doakan jodoh mereka panjang lai smpi bile… dan anda2 semua….amin

  14. aries_april says:

    sma2x kta doakan kbhgian hamba ALLAH d dunia ni…
    AMIN.

  15. pening says:

    Laaa..Faizal.. x kanla kut…kesianla kt anak2 tu..sian dorg tu..

  16. pizza says:

    Dihimpit artis wanita yg seksi, rezeki wang yg x putus2 dan dijulang glamour mmg mampu membuat manusia mudah hilang pertimbangan dlm rumahtangga. Maby Faizal bole slow down dan concentrate dgn kerja belakang tabir utk meredakan asakan nafsu dunia. Kebahagiaan menuntut pengorbanan, ur choice Faizal.

  17. trAnsFormeRs says:

    malas aku nk komen pasal umahtangga org…
    pasal umah aku x brtangga….

  18. hrap2 tu smua gosip…abg pejal tabah ya…..pminat sntiasa kt blkang skong abg..trmask sye lerr…he2…

  19. Rin says:

    aku yakin , ini cuma gosip jew.

  20. cat says:

    coba kau dengar… Coba kau coba…

  21. Anthony Roman says:

    tak kira lah gosip2 tu, yg penting truska perjuangan seorg penyanyi yg hebat & mengegarkan d atas pentas. bagi sy , faizai adalah di antara penghibur terbaik di rantau ini, sangat2 tidak membosankan malah malah syokkk ba.

  22. syasya says:

    Kenapalah dgn zaman artis kite ni. Bila naik sikit je, dah ada masalah rumah tangga. Tak ada faedahnya.. kalau kawin lain pun, prosesnya sama jugak… Pertama, kawin, kedua mengandung, ketiga beranak, lepas tu kawin lagi, lepas tu beranak lagi dan seterusnya… sampai bila????

    • unknown says:

      cerita ni dah basi, faizal dah explain merata paper, tahun ni hari raya pertama faizal raya kampung isteri dia di selayang, raya kedua kampung mak dia di penang, buka mata, pasang telinga, ambik tahu sebelum terus menabur fitnah

  23. ennoy says:

    apa2 pun..kembali ke jalan Allah

  24. aku says:

    hey ape la korang niey gduh skit 2 biase ar nme lgi suami istri mcam 2 la…………

  25. awekcun says:

    AKU PN XPAHM ARTIS2 NI SJE NK WT PBLISITI KOT…TPI FT MMG PANS BARAN!!KORG XTGK KER BANG2 BOM KE ATU WAKNEBEB AKU XPSTI LER ANTRA 2….

  26. mijaa cute says:

    xdela..sy mmg minat gilerz ngn faizal tahir u ad aura yg dashyat bile u nyanyi nk2 AJL24 smlm..cian faizal kne bdri pkai tongkat..sy doa rmahtangga faizal & wife bahagia ingga akhir hayat….& u hensem sgt2….

  27. mijaa cute says:

    namanye manusia kt bkn maksum xde hak nk hukum sesiapa..ntah2 kt pn sama gak wakaka..

  28. aisya says:

    xpew la,.,.sabo ajew la eh,.,.
    papew p0wn i tetp mint at ft,.,.,.

  29. cabai says:

    all d bezz 4 u FAIZAL TAHIR…i luv u so much

  30. oooooooooo says:

    aaa… jgn plak ada anak2 dara atau mak2 dara yg nk tolong setel or jadik tempat mengadu faizal tahir plak konon2 nk membantu.
    kesian anak2 yg comel tu, jgn pentingkan diri-sendiri, tanggungjawab paling utama, bila kahwin cinta dah bukan no.1 tp tanggungjawab utk setia tempat teratas jd lain2 hal hanya cobaan…

    • aries april a.k.a amira (AAA) says:

      tu la…
      bla ada mslh mcm ni..ada jga phk ktga nk ambl ksmptn..
      tp mngk ada hkmah jga dia orng brpsah…

  31. pengomen tegar says:

    aku x ske si pejal tahir ni .
    dr nasyid , jd pyanyi pop lak .
    tgkla nti dlm kubor nasyid or pop rock yg tlg die .
    da la bajet gangster .
    nak angin lbh2 lak .
    die pkir die sorg je ade pns baran ?
    aku pon ade .
    mai cni aku tampaq kpala ang pejal !!

  32. […] (GOSIPRumah Tangga Faizal Tahir Pulak Berantakan? (88) […]

  33. Seeing that i have been exploring temporarly for a pleasant study with reference to this one topic . Researching in Yahoo I lastly came across this web site. Reading these details I am relieved to convey that I get a good uncanny feeling I came across precisely what I needed. I most certainly will make sure to remember this web-site and check it out consistently.

  34. Tyvm for the useful post! I would never have discovered this by myself!

  35. free stuff says:

    I’ve meant to post something like this on my website and this has given me an idea. TY.

  36. Thanks a lot for posting, it was quite handy and helped a lot

  37. Thanks a ton for putting this up, it was very handy and told me immensely

  38. ecigarette says:

    I just added your feed to my bookmarks. I like reading your posts. Ty!

  39. japan dating says:

    Thanks for the helpful information! I would not have found this by myself!

  40. To the point and well written, thanks for the info

  41. Nikole Klass says:

    Good stuff, thanks for posting. I was actually looking for something else and this site came up lol. Oh well, 2 minutes of my life gone! Totally worth it though!

  42. tebonin says:

    I just added this page to my bookmarks. I like reading your posts. Tyvm!

  43. Me too, thanks for sharing this..

  44. tebonin says:

    Keep it up, great job! Just what I had to know.

  45. I have been meaning to write something like this on my webpage and this has given me an idea. TY.

  46. tebonin says:

    Just thought I would comment and say cool theme, did you make it on your own? It’s really excellent!

  47. I can’t believe your site would be so mind blowing and epistemlogically significant nevertheless I will alert my other friends , relatives, and significant others thank you very much and never let your self-esteem be lowered because you are a great individual!!

  48. plagiarism says:

    I just added your web page to my bookmarks. I really like reading your posts. Thanks!

  49. rent to own says:

    Can I reference part of this on my website if I include a reference to this page?

  50. Is it alright to post part of this on my webpage if I post a reference to this website?

  51. TY for the useful information! I wouldn’t have discovered this otherwise!

  52. Cruises 2012 says:

    When I click on your RSS feed it looks like a page of weird text, is the deal on my reader?

  53. I just added this web page to my favorites. I like reading your posts. Ty!

  54. I have been meaning to post something like this on my webpage and this gave me an idea. Thanks.

  55. When I open your RSS feed it throws up a ton of strange characters, is the malfunction on my reader?

  56. I have wanted to post something like this on my website and you gave me an idea. TY.

  57. Legalsounds says:

    I know this is really boring and you are skipping to the next comment, but I just wanted to throw you a big thanks – you cleared up some things for me!

  58. jonjet says:

    nara.. maaf ya..apa yg saya dgr.. ft ni boleh tahan gatalnya.. saya dengar dgn fazura pernah ada affair. betul ke? Katanya isterinya pernah discover…

  59. jonjet says:

    maaf. x sangka komennya kuar tanpa moderasi.. harap nara delete.. tak baik.. sy pon x pasti.. dgr org cite jew

  60. Good day! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog. Is it hard to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast. I’m thinking about setting up my own but I’m not sure where to begin. Do you have any points or suggestions? Thank you

  61. Thanks for taking the time to discuss this, I feel strongly about it and appreciate finding out more on this topic. If achievable, as you acquire knowledge, would you thoughts updating your blog with extra information? It’s very helpful for me.

  62. I like the theme you are using on your blog…

  63. Many thanks for uncovering this article. I think it is very helpful certainly forward it to friends, too. If you carry on posting concerning this I will certainly carry on checking your future posts.

  64. fukt pron says:

    You got a really usefulblog I have been here reading for about half an hour. I am a noob and your post is valuable for me. :)

  65. Hi, I reckon this is perhaps a good place to get in touch & let you know that, as soon as I try to load your blog feed I get a error: “Internet Explorer cannot display this feed. This feed contains code errors. Go back to the previous page.”. I hope if it is something on your end that you can fix it. I would definitely like to sign up to your rss to Newsgator. Hoping to be able to do so soon. All the best, Mattie Wileman from Jixi

  66. I admire your piece of work, regards for all the interesting content .

  67. Hello there, just became aware of your blog through Google, and found that it’s really informative. I am going to watch out for brussels. I will be grateful if you continue this in future. A lot of people will be benefited from your writing. Cheers!

  68. Hey there! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I truly enjoy reading your posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums that cover the same topics? Thanks a lot!

  69. visit x says:

    Die beste Camgirls live amateur hot Chat im Wald !!!