Written by Bella | February 12th, 2016

Tanggal 10 Februari lepas merupakan hari jadi Neelofa yang ke 27 dan satu majlis hari jadi telah diadakan oleh adik beradiknya serta rakan karib di hotel JW Marriot Kuala Lumpur .

Namun, apa yang mencuri perhatian ramai adalah kek hari jadi beliau yang tampak cukup mewah dan eksklusif  dengan taburan ribuan kristal Swarovski.

Menurut portal BH ONLINE, kek tersebut diilhamkan daripada kasut jenama mewah kegemaran Neelofa dan ia mengambil masa sehingga 20 jam untuk disiapkan.

Walaubagaimanapun, kek Neelofa menjadi viral apabila adiknya memuat naik foto kek berkenaan di Instagram dan memberitahu ia  bernilai RM 6,000. Wow! Dasyat..

It took over 20 hours to work on this cake, and now I understand why the price is RM6k but sure is worth it! @butterflykek

Malah Neelofa juga ada menggunakan hashtag #kenyangtigaharimakankekenamribu.

Thanks to all my friends for the swarovski cake #kenyangtigaharimakankekenamribu

Boleh tahan mahal juga harga kek Neelofa, tetapi sesuai lah dengan beribu kristal yang menghiasi kek berkenaan. Sekali sekala “merasa” sesuatu yang mewah setelah bekerja keras apa salahnya bukan? Heh..

Sumber Berita: BH ONLINE

114 responses to Kek Hari Jadi Neelofa Bernilai RM 6,000?

  1. antinelofa says:

    yes aku 1st.. nk okt sgt rosmah yg ska mmbzir.. tau ko bnyk duit tp xyah nk up sgtla. mnyampah aku. dr dlu mmg aku xska ko ni

    0

    0
    • kaklongkeypohchiiii says:

      again… dia unfollow org sbb takut negative perception kt kawan2 dia.. at last dia pulak yg lebih menunjuk

      0

      0
      • Peminat neelofa says:

        Aku rasa sebenarnya dia ni insecure. Ye aku peminat neelofa sebab dia cantik, berjaya blablabla. Tapi gosip ni, aku setuju dengan korang. Ada sikit menyampah.

        0

        0
      • Cilipadi says:

        Nak tunjuk kek tu takpe lagi. Bab nak kena hashtag harga nam ribu tu perlu ke??!!! Tak suka show off la sangattt!

        0

        0
    • hans says:

      Muslimahhhhhhh sangat! ini adalah lopak yg sebenar:

      1.Menunjuk berlebih lebihan
      2.propa lebih
      3.lagak diva tapi sebenarnya kayu je dlm lakonan
      4.kaki gaduh
      5.x boleh orang lebih dari dia

      0

      0
    • Anonymous says:

      Serious aku nak muntah tengok kek dia ni. Err bluerkk *muntah pelangi*

      0

      0
    • Mak Becok says:

      Bini si DapZionis Keparat tu membazir tak pula lu terlolong mcm. puaka?!

      0

      0
  2. ita says:

    apa rasa tu kek enam ribu..mesti sedap. happy besday lofa!

    0

    0
  3. aa says:

    Kalau betul kek tu harga 6k, maknanya Lofa cakap tak serupa bikin. Hari tu Lofa kata dia unfollow orang yg nampak mcm menunjuk2 dlm IG. Either that or this is another marketing tactic like her Israel-bound parcel. Bila dah lama2 muak jugak dgn marketing tactic mcm ni.

    0

    0
  4. Anonymous says:

    Tengok kek 6 ribu teringat bersamamu tv3. Org susah mkn nasi dgn siput babi…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Ye ke? Dah lama tak tengok bersamamu. Kesiannya :(

      0

      0
    • enon la bukan anon says:

      btol…episod makan siput babi tu masih aku ingt sampai sekarang..
      terkesan sgt..
      ingat aku dah habis susah dah…rupanya ada lg org lain yg laaaagi susah..
      sedih2

      0

      0
      • Lorat says:

        eh I pun ingat yang pasal si miskin tu makan siput babi, masalahnya.. mg la miskin, tapi yang pi duk makan siput babi tu dah kenapa? kami dulu pun asal kampung jugak, tu ha tepi2 umah tu kan boleh jer bercucuk tanam ala kadar untuk sendiri makan, tapi siput babi jugak yang dikutip nya. Hat tu I tak kesian, geli jer ada.

        0

        0
        • Anonymous says:

          betul…akai ada tlg kasi guna pakai..ramai je yg susah tapi usaha perah otak duk crik pcuk2 sayur kg,tnam ubi kayu,tgkap ikan,beli aym itik..xde tggu jatuk tegolek sekor aym dr langit woiii #akuponpenahrasasusahtahapgaban!

          0

          0
  5. TABUAN says:

    ORANG LAIN MENUNJUK DIA KATA RIAK…

    DIA MENUNJUK TAKPE KIRA MAKSUM KE???

    WAGAGAHAHAAHAHA!

    #CAKAPTAK SERUPA BIKIN

    0

    0
  6. TABUAN says:

    APER KOMEN2 PAT SINI LENA TAPIS KE…?
    KIMk TUL!

    0

    0
  7. TABUAN says:

    DAH KAYA JADI JUTAWAN.. JADI KENA LAH MEMILIH BERKAWAN PUN TASTE SESAMA SPESIS JUGAK…
    YANG TAK SAMA SPESIS KENA STRIKE OFF UNFOLLOW…

    WAGAGAAAAAAA

    0

    0
  8. Sudah2 lahtu plastik says:

    Thats why aku kata artis ni MOSTLY plastic je. Da tk boleh percaya dah yg bertudung ni. Kalau kau nk tau yg mana betul2 ikhlas bertudung, lepas dia pakai tudung dia terus slow dlm industri tkde terkinja tkde nk cari perhatian. Contoh: mizz nina, irma, yatt

    To nealofa, apa kata kau ingat balik kata2 kau masa kau first announce yg kau bertudung & punca kau bertudung yg menangis2 dpn camera tu???? Kau tk rasa kau da tipu diri kau sendiri & tipu Allah??

    0

    0
    • Doakan jelah.... says:

      Oh cerita pasal dia selak2 al-quran kan??? Sampai canang kt semua ceramah2 agama. Mungkin dia ni kurang didikan agama kot ataupun tkde sokongan dari keluarga & kawan2. Bukan sng nk istiqomah. Lagi2 tgok kwn2 semua glamour. Kalau rasa da nk taubat, slow la dlm industri. Jual tudung je tu pun cukup. Kata 50 juta. Takkan la masih tk cukup kot untuk sara diri?

      0

      0
      • kartini says:

        dia ni penipuuuuuuuuuu besar wey! sebenarnya x pakai tudung…kalau kat opis kat ttdi dia atas opis tu, bukak tudung depan jantan semua selamba je x pakai tudung…aku sendiri penah dengar, dia cakap “aku jual tudung kena la pakai tudung’..cuba ko tanya dia..cukup x dia solat 5 waktu??? ari tu kat new york sape teman ko lopak??ada kawan baik yg buatkan naelofarhijab dari bawah nak bertapak, budak ni mmg hebat buat plan strategik company dia….last2 budak tu di tuduh mencuri 200 ribu…x masuk akal langsung! padahal kakak kau juga yang sing cek tu!!! untuk pengetahuan umum…naelofarhijab ni di bangunkan dan di buat oleh pengasasnya adalah budak R! bukan kau pun lopak.tapi aku percaya…pelan pelan ko akan lumpuh dengan perangai yang talam 2 muka menipu peminat kat sendiri.jadi la diri sendiri! cabut je la tudung kau tau!x guna menipu di dunia ni lopak oi!

        0

        0
        • Anonymous says:

          wow…ini tuduhan berani ni! ada bukti buatlah laporan polis…jgn kencang kat sini je…

          0

          0
        • faber says:

          bukannn..lofa mmg seorang yang baik…kemungkinan dia masih muda dan perlu bimbingan dari keluarga…kita sesama melayu sesama islan jangan bergaduh….kita harus rasa banga dengan kejayaan beliau pada umur yang muda dah digelar jutawan.berikan beliau ruang untuk memperbaiki diri nya.beliau belum matang.mungkin selepas nikah, beliau akan matang. saya banga beliau muda dan rajin berusaha menaikan nama melayu menjadi jutawan.saya sangat bangga dengan pencapaian naelofarhijab

          0

          0
        • Puteri says:

          Perghhhh statement berani mati nie..sape R tu ekk?

          0

          0
        • malaysia byk penipu says:

          tahan lg pakai tudung nak jual tudung ni ada yg jual produk kurus tp sendiri x kurus ..pastu fan bongok kata sbb dia x nak kurus…aper bangang tukang jilat dr beli tu…lg bangang kata org dengki ..takkan brunei pon dengki kot?

          0

          0
        • Anonymous says:

          ni la melayu , bila la nak berubah . tengok org lain jutawan sikit mula la nak kutuk , tuduh macam-2 . tengok cina, maju kaya even diorang gaduh pun still sepakat . melayu ? dengki mendengki . tak pernah keluar dari kepompong kuno

          0

          0
    • KALAU says:

      Masing2 tak tau apa niat dia sebenar untuk bertudung. TAPI KALAU betul lah niat cuma untuk jual tudung, no wonder la skrg pakai seluar ketat tudung singkat tidak jaga pergaulan dgn lelaki. Sebab hati tak ikhlas so keberkatan tkde

      0

      0
  9. Anonymous says:

    Nk mkn kek 6kilo atau 6k atau ape pun xyah post kat ig. Ada org mkn nasi 6 ulas

    0

    0
    • Lorat says:

      Yang makan nasi 6 ulas tu, tak main IG kot.. lagipun IG tu kan mmg tempat untuk show off, tak kira la show off harta.. show off rupa, hatta show off anak pun banyak, tu belum kira yang show off iman.

      0

      0
    • Sam says:

      Oh this one I agree. Aku rasa insta tu tempat untuk menunjuk je. Hahahaha.

      0

      0
  10. Yekeni says:

    Makan dengan kristal2 ke apa? Tengok mcm kristal dibuang tepi. Kalau tak edible kristal tu, kalau tertelan camne eh.

    Ingat edible gold aje ada. Tapi, kalau kristal tu tak edible, takde maknanya nak letak atas kek. Tu cuma nak menunjuk aje.

    Macam2 eh artis ni… Esok nak pi tempah kek bersalut tembaga ah, berisikan intan dan mutiara.

    0

    0
    • Anonymous says:

      yang tak faham ada hard fan cakap edible batu tu..padahal dalam ig sah2 batu tu dibuang..sib bek aku tak minat lopak kalau tak sama2 jadi bangang

      0

      0
    • Anonymous says:

      ntah.bila masa pulak swarovski buat edible kristal untuk cake ni.tak pernah aku dengar.berlagak gila neelofa nak jugak mention enam ribu dalam hashtag cheh

      0

      0
    • aa says:

      Kristal tu tak edible. Pegi tgk IG @butterflykek yg buat cake ni. Mmg org yg buat kek ni ckp tak edible. Nak mkn kena kopek fondant dan buang. So mkn kek je la. Kristal tu basuh dan simpan.

      0

      0
  11. Cakap tak serupa bikin says:

    Ohhhh ini lah artis yang unfollow kwn2 dia sbb nak elakkan diri drpd tgk post2 yang show off eh??? Hahahahahahahaha kalau ye pun nak show off tak payah lah sebut2 harga kek tu 6k siap buat hashtag lagi hahahahahahaha yang kecoh2 pasal harga kek tu cuma kau dgn adik kau je yang lain kesah ape. Fake punya lofa!

    0

    0
  12. Sakai Batak says:

    Ko ni mmg betina sundal layak kawin ngn khinzir je tu pn klau khinzir tu nkla…

    0

    0
  13. Kak ros says:

    Bagus la lofa ., bertahun ko jadi artis nampak tetek gan peha.takde hasil nya.
    Ni baru niaga tudung pfuhhh melambung rezki ko ..

    0

    0
  14. Bullcrap says:

    Theres a sayin, the more ur tryna tell people ur rich, you AIN’T #talkischeap #stopboasting #RIAKdiwajahmu

    0

    0
  15. mia says:

    siap mention harga lagi tu adik-beradik ni.. riak

    0

    0
  16. annoyma says:

    Kalo dah berlebih duit sedekah kat anak yatim ….RM6000 boleh dapat 60 kek…bagi budak2 tu makan lagi berkat dapat pahala. Membazir jer bayar kat tukang buat kek harga mahal tak masuk akal.

    0

    0
  17. AKU says:

    RIAKKKK RIAKKKKK…NK MENUNJUK…….TAKBURRRRRRRR

    0

    0
  18. Pengkaji Manusia says:

    Biasa je org show off kat ig. Yg unfollow org kononnya nk mngelak tgk riak tu mungkin sbb x tahan tgk org lain lbeh sikit dari nya. Ini bkn terhad pd dia. Ni hasil kajian aku. Org yg jenis x bleh kalah ni, dia mmg x tahan org lain show off.

    Sebenarnya dlm dunia yg fana ini, xde sape yg terkaya atau termiskin. Dgn kuasa Allah, bila2 kekayaan ko boleh jd nothing. Dan bila ko rasa kaya, always ada lg yg lbeh kaya. Bila ko rasa ko yg paling merempat, ada lg mnusia lain yg hidupnya lbeh azab.

    0

    0
    • Anonymous says:

      KO NI KELAKAR LA.. KO ADIK LOFA YEK
      ORG SHOW OFF BUKAN BIASA YER…. KO NI SAMA SPESIS MCM DIA SEBAB TU KO CKP OK… BUKAN SOAL TK BOLE KALAH OR DENGKI…
      PERLU KE NK BAGITAU SATU DUNIA KEK HARGA 6 RIBU.. UPLOAD GAMBA SUDAH…. CUBA PIKIR ORG YG HIDUP SEDERHANA YG TK MAMPU NK BELI KEK HARGA RM60.00 PUN UNTUK ANAK…
      HUMBLE SUDAH…. POKOKNYE PEREMPUAN NI DA START RIAK!!!!

      0

      0
  19. Anonymous says:

    Kesimpulanya.. aku tengok perempuan ni da start riak… tk perlu dik nk hashtag harga kek 6000..
    aku tgk artis lain ade gak yg kaya raya.. tp de pun nk menunjuk2..
    Ingat yer.. esok Tuhan nk tarik balik sekejap je… takut esok merayap pi jumpe producer suruh ambik belakon…

    0

    0
  20. Anonymous says:

    show off ini Pakistan…… kek pun 6 ribu kah…….. macam betul……. dia tidak unfollow adiknya pakistan tu…. gaya menunjuk2………. cakap tidak serupa bikin……….

    0

    0
  21. Anonymous says:

    aku rasa mesti diorang menyesal buat kek tu..aku boleh bayangkan azab benar masa nak makan..buatnya tertelan batu tu masuk hospital plak..dah hilang plak 6k lagi huhu

    0

    0
  22. Anonymous says:

    ape kek nam ribu tu berderai je ak nengok…erkkkkk..matik la kene kecam

    0

    0
    • adelia says:

      ha yg tu betul..kek jenis butter tak cukup. kering sbb tu berderai. syg la kan..mahal2 tapi kualiti kurang. plain buttercake je pun…ingat RV or flavour yg sedap2 ada walnut atau pecan ke…

      0

      0
  23. loyalmalaysian says:

    korang percaya ke dia jutawan? wakakaka
    semua berlagak je…

    0

    0
  24. fatimah busung says:

    Bday aku dulu, aku beli kek 30hengget jer. beli kat kedai ahso cherry2. sedap jugak

    0

    0
  25. adelia says:

    kek tu org yg bagi..tak kn dia nak menolak. cuma org2 yg mberi tu la rasanya yg tak fikir pjg. mgkin kumpul2 20 org share tempah kek mcm ni…kita pun tatau. apa pun secara peribadi..mmg rasa mbazir. baik bagi barang.

    0

    0
  26. KOMENKU says:

    XDA FAEDAHHH.. hTAG 6k…

    0

    0
  27. nata says:

    akhirnya ke jamban juge kek 6ribu tu.

    0

    0
  28. takut pada istidraj says:

    Kejap, Neelofa unfollow IG kawan2 sebab tak suka kawan2 yg show off cuti sana sini, beli itu ini, tapi dia juga yg post tunjuk lifestyle mewah dia. Oh ironi nya~~ Tapi lately kenapa asyik show off je. Peminat tegar dia jgn pula ckp dia tak show off ya pasal cake ni, kalau tak show off takkan announce nilai kek tu 6k via hashtag.

    0

    0
  29. takut pada istidraj says:

    Kejap, Neelofa unfollow IG kawan2 sebab tak suka kawan2 yg show off cuti sana sini, beli itu ini, tapi dia juga yg post tunjuk lifestyle mewah dia. Oh ironi nya~~ Tapi lately kenapa asyik show off je. Peminat tegar dia jgn pula ckp dia tak show off ya pasal cake ni, kalau tak show off takkan announce nilai kek tu 6k via hashtag. Ikut kau la Lofa oii, janji happy ye dak?

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Nampak caption kata terima kasih kt kengkawan… kawan ke yg kasi kek 6000 tu…
    betul ke harga 6000…baik betul kawan
    betul ke tu crystal Swarovski.. ke manik beli kt kedai reben…Nampak kek tu mcm butter kek je..pastu salut krim…taruk batu yg dikatakan crystal tu.. membazir..
    baik suruh abg engineer sado yg dok taman melati tu buat kek.. lg sedap kot.. :)
    lopak…lopak.. kawan2 ko pun mcm tk berjenis je orgnye..ko pakai tudung ni ikhlas ke tak… ke semata2 sebab nk bisnes…

    0

    0
  31. Anonymous says:

    che ta junior!

    0

    0
  32. untungla says:

    why xtelan sekali ngn swarovski tu sekali? mana la tau kot2 kuar berlian plak

    0

    0
  33. .... says:

    … payah nak jumpa artis yang humble mcm maya Karin ….

    0

    0
  34. xyz says:

    adik lofa yang littlemisskhan ni lah paling sesuatu dalam family diorang.
    yang ni amirah kan? memang show off dia ni obvious sangat.
    dik, nak show off harta keluarga senanglah dik non, you takde usaha pun, dah sah sah kekayaan keluarga, orang macam you kalau tak berdikari, takut je keturunan you je yang end up papa nanti. jadi, hati hati dengan perbuatan dan kata kata ye.

    0

    0
    • biarmiskinhatisenanh says:

      mmg pun keturunan org kaya…sbb tu dlm usia muda senang je nk wat bisnes, kta yg kurang harta lambat la sket dh nk pkir mcm2 komitmen…

      0

      0
  35. Anonymous says:

    Sempat lagi cakap kos cake sama macam some of her louboutin. Nak menunjuk dia mampu beli louboutin bebanyak keee??

    0

    0
  36. Anonymous says:

    besday aku lagi sempoi beli kek pisang ja kt mydin mnm dgn air teh. 1 opis kau boleh makan. sbb aku sedar aku bkn retis dan kaya.. xpe la aku tak dengki pun..

    0

    0
  37. Milah benci lopa says:

    Kalau tercekik batu tu naya.. dah kne tempah batu lain plk.. kuikuikui

    0

    0
  38. Anonymous says:

    1. kek yang berhias2 bagai ni memang kena pakai butter kek biasa je..contoh paling mudah boleh tengok kat secret recipe tu kek sedap2 mesti plain je kalau nak berhias bagai kena pakai butter kek je sebab t runtuh plak kek tu
    2. xde hygiene..adake pg tabur crystal atas kek..dahla preparation amik masa sampai 20jam

    kesimpulannya..nak menunjuk sampai merugikan diri sendiri

    0

    0
  39. anak nogori says:

    bilo nengok kek tu di potong kosan eh kek tu mcm kek span yg mcm den biaso buek yo… gah kek luar yo lah..

    0

    0
  40. sotong hitam says:

    kalau makan kek 6ribu boleh dpt jodh I nak jugak lah!!

    0

    0
  41. tecit says:

    batu swarovski tu ade yg edible ek?

    0

    0
    • Anonymous says:

      tu hard fan lopak je yang cakap..sama2 bangang macam tu le..kalau edible kenapa diorang tak telan je sekali ngan kek tu..pastu boleh menunjuk kat ig dengan caption
      “berak pun kuar crystal”

      0

      0
      • tecit says:

        dieorang makan la tu. tu kan potong2 so ade jatuh2 sket. tapi kek kt dalam nye nampak murahan je. huhu. harap cantik je tp xsedap kot.

        0

        0
        • Anonymous says:

          xde maknanya makan..cuba pegi tengok kat ig dia boleh nampak lapisan batu yang diorang dah potong buang

          0

          0
    • Lorat says:

      Swarovski edible crystal, yes ada. Alaa kita nak pelik apa, biskut raya kita pun berlambak letak manik manik edible tu kan.. cuma brand dia bukan swarovski jer la.

      0

      0
  42. Kak Kiah Propa says:

    Ala.. mewah sbb ada Pak Tiri org kaya… cer klu Pak Tiri org biasa2… agak2 mewah lg x?? yg kata hasil Jualan Tudung tu.. Kiah pn x pasti la.. sbb Kiah pn x pakai Tudung dia… ok bai!!!

    0

    0
    • Aida says:

      takde kaya mana bapak tiri dia tu .. miskin papa juga .. dia punya breakthrough masa dapat AP rokok dulu skali dgn spupu dia si rashid tu .. tu jelah .. sapa tak kenal mat noor pasir mas ye .. mungkin lopa pun tak tahu asal usul bapak tiri dia tu .. tu jelah .. harap muka je geng baighan ni (pakistani) .. perangai mmg semua org tahu mcm tu ..

      0

      0
      • Kak Kiah Propa says:

        owh ye ke??? sbb dgr citer dr org2 yg rapat ngn family dia gak.. Mak dia.. snggup mntak cerai ngn ayah kandung.. sbb duk gilakan si Pakistan ni.. org yg rapat ngn family dia la citer.. katanyer kaya raya.. klu tgk IG adik tiri (1 mak lain bpk) bkn main mewah giler.. menunjuk bagai….

        0

        0
  43. tah lah says:

    nampak luar je gah …dalam nya cam kek hampeh …

    0

    0
  44. Noor says:

    Dulu saya terinspirasi dengan kejayaan Lofa buat bisnes tudung. Tapi sejak saya dapat tahu siapa sebenarnya ‘owner’ yang melabur modal untuk brand Neelofa ni saya dah tak kesah dengan cerita kekayaan kemewahan dia. Owner sebenar memang jutawan dan pandai bisnes.dia tak suka dunia politik dan tak suka publisiti. Rezeki Lofasebab ada nama. Tapi saya lagi respect dengan hartawan yang bermula dari zero macam Dato Vida dan Dato Alif.

    0

    0
  45. we are one says:

    Ermmmmmm…kek mahal-mahal tak boleh makan batu dia. Baik makan kek batik, sedap sampai licin pinggan.Hahahahahahaha.

    0

    0
  46. wanihasan says:

    typical org malaysia ..tak suka tapi sibuk ambil tahu juga sudahnya,cakap yg bukan bukan kat laman social .. ni lah dia ..6k pun jadi cerita ..kaitkan dg bersamamu lah apa la ..korang tahu ke dia dia derma ke ta ..tolong orang susah ke tak ..bila derma kata show off lah dia ni ..nampak nak menunjuk ..

    0

    0
    • TABUAN says:

      BAB DERMA DIAM2 AJE LAH….
      MEMANG AKAN DAPAT PAHALA LEBIH KALO BUAT AMAL SECARA SENYAP2..

      POKOKNYER..IDOLA KO NI KIMk SAMA RIAK JUGAK..
      PANDAI MENGATA ORANG PADAHAL IDOLA KO PUN SAMA 2X5DOL KALO BLEH NAK LEBIH DARI YG LAIN…

      IDOLA KO CAKAP TAK SERUPA BIKIN..

      0

      0
  47. Anonymous says:

    ramai manusia pendengki dlm dunia ni…rezeki org Allah bg biarlah…dia ada kacau korang ke???

    0

    0
  48. melati says:

    Pungkok …lah….ni Kedai kek Ah Meng ……6k konon….6 ratus hinggit pun susah nk percaya……bodo adik Neelofa ni …ckp lah belanja sambut hari jadi termasuk sewa bilik semua nya 6k….bukan nya harga kek….buat malu org Kelantan jewww..ader spises2 camgini…., saya rasa kalau Neelofa ni balik Kelantan mungkin dh kena ketuk kepala gan org2 Kelantan…memalukan org2 Kelantan….mereng Neelofa ni..

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku pun xcaya kek ni 6k, bknnya dengki tapi xlogik,, yg jutawan 50 juta tu lagi xlogik kalau hanya bjual tudung

      0

      0
  49. mkbs says:

    bersangka baik saja. niat dia hanya dia yg tahu dan Allah yg tahu.

    0

    0
  50. Lopak riak says:

    perlu ke cakap kt insta kau dpt kek 6K perlu ke cakap 6K… huhu riak nampak…

    0

    0
  51. Anonymous says:

    org kelantan culture shock!

    0

    0
  52. Suits says:

    Rasanya kalau you all semua banyak duit, you all pun MAYBE akan buat benda yang sama kan? Sekarang boleh la cakap macam2 sebab you all pun x berapa nak hado. hehe. if family dia yang kaya buat dia senang naik, itu REZEKI dia sebab dilahirkan dalam family yang wealthy. ada pulak yang cakap bertudung pendek, seluar ketat baik cabut je tudung, tapi you all x terfikir pulak mulut you all yang menuduh cakap macam2 dekat sini dengan kata2 kesat, Islam pun melarang ummatnya buat macam tu kan? Yang tuduh dia buka tudung kat office tu dan pertikaikan niat dia memakai tudung sebab nak business, kalau benda ni semua salah, itu FITNAH kan? dalam quran ada tulis “menfitnah itu lagi teruk daripada membunuh”. So, you all have committed BIG SINS too.

    Ada yang cakap makan nasi dengan siput babi, ya sangat2 kesian. Nasib dia Allah s.w.t uji sebegitu rupa, moga Syurga buatmu. And ada pula cakap baik derma duit tu. Isunya di sini, anda semua tahu ke dia tu ada derma ke tidak? kalau mereka semua menjadi penderma paling kerap kepada badan2 kebajikan, rumah anak yatim dsb, dan ada duit lebih, salah ke nak bermewah sikit dengan duit lebihan yang ada? Ada pula cakap riak, sila rujuk apa yang saya tulis mengenai FITNAH di atas. So you all pun sama atau lagi teruk? fikir2 lah. Baik berdiam diri kalau x puas hati. Jangan sampai terpesong.

    0

    0
  53. mulut celupar says:

    kaya sgt ke lopak ni? boleh kongsi rahsia kekayaan ke lopa? i pun nak juga merasa jadi kaya

    0

    0
  54. Anonymous says:

    Islam sangat suka orang yang besederhana..

    0

    0
  55. Reez says:

    as owner bakery and selalu gi kursus2 baking cake nak bgtau korang memang ada batu2 edible mcm tu…pernah tgk tak channel 702? or afc? cuba google la…memang ada edible batu2 mcm ni..cuma nampak je cantik tp tak bape sedap..thats y ada yg buang batu2 tu…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Hurm…tapi rasanya edible diamonds tu takde la semahal tu? And dia mention swarovski so memang swarovski ada buat edible crystals ke? Nak tau jugak. Google takde dapat jawapan pun.

      0

      0
  56. Ros says:

    Retis dan sikap suka menunjuk berpisah tedaaa. Whatever la, 6k ke tak 6k ke. Yang pasti kalau ada mansion kt beverly hills satu baru aku jeles.

    0

    0
  57. june says:

    Silap haribulan ada jgklah yg masuk hosp..tercekik batu permata…geli plk tgok kek tampal ngan batu2 ni bagi free pun tak nak…

    0

    0
  58. nek ta jeles kek lupa nak showoff says:

    hahahahahahahahaah nek ta pon kalah gini tayang belaka la korg kat dunia ni …

    0

    0
  59. Mak Becok says:

    MENYAMPAHnya! Apa kejadahnya kek sampai 6k? Hang nak menunjuk kat siapa? Hnag jangna lupa, masa kita senag, berlambaklah si lintah nak menghisap darah; bila kita miskin, semua lari lintang pukang!

    Kalau derma kat Bumiputera Palestin/Syria yang sedang kelaparan kan lagi bagus! Setiap bulan, contohnya derma $100 kat Aman Palestin bantu Bumiputera Palestin miskin dah cukup!

    0

    0
  60. Anonymous says:

    aku xcaya yg lopak ni jutawan 50juta, bkn nak dengki malah aku bangga kalau bangsa aku bcome succesful biz woman tapi cam tak logik kalau hanya pniagaan tudung saja,,, org yg sbena2 nya kaya jarang nak show off,,, haha lopak & sis dia mmg cam sakai

    0

    0
  61. Alolololol says:

    fuhh.. PopCorn PopCorn~

    0

    0
  62. im the best says:

    daripada beli kek rege 6k baik aku beli beg tgn branded..kasut2 mahal..bli gelang emas ker.. bla..bla..kek lepasd mkn ni jadi taik jer..ooppsss

    0

    0
  63. betul tak says:

    mahal mahal bayar 6k dah makan jadi tahi.. sayang nye lah duit..

    0

    0
  64. Guys guys guys all of a sudden remember once before she was not on hijab, I had a feeling to cum inside neelofa’s huge ass. I would go for multiple sperm-cum inside neelofa’s ass..

    0

    0
  65. Anonymous says:

    anak no 2 che ta dpt brp SPM baru ni?

    0

    0
  66. Neelofa says:

    korang smua gila weii

    0

    0