Written by AbangNara | June 7th, 2010

ifa raziah kena hentak
Aduh. Kesian betul kat Ifa Raziah nie. Baru sahaja kehilangan ibu tersayang baru-baru ini, tup-tup kena hentak ngan helmet oleh adik sendiri. Di manakah rasa hormat seorang adik kepada seseorang yang bergelar kakak? Apa nak jadi dengan institusi kekeluargaan kita sekarang? (agak poyo ayat di situ).

Menurut ceritanya, Ifa Raziah dihentak dengan helmet oleh adiknya selepas dia acu cuba try test mintak adiknya membayar hutang arwah ibu mereka. Mungkin ada di cerita di sebaliknya. Kita yang bukan keluarga Ifa Raziah nie macam mana la nak tau kan?

Kami berdoa agar setelkanlah masalah anda secepat mungkin dan sebaik mungkin. Ingatlah peribahasa “air yang dicincang takkan putus”. Gaduh tang mana pun, adik kita jugak. Semoga Ifa Raziah boleh menarik “tali dalam tepung tanpa menjahanamkan tepung itu”.

P.S: Terima kasih kepada semua yang datang support Abang Nara di Midvalley hari Sabtu yang lepas. Sungguh terharu dengan kedatangan anda semua. Ingatkan nak belanja tengok LBS. Tapi tak ada pulak yang menunggu sampai tamat event. Lain kali kita buat makan-makan ye?

50 responses to Kegunaan Helmet Yang Baru: Memukul Kakak Sendiri Yang Mintak Hutang

  1. chikayu says:

    sabor je la… smua ni dugaan…

    0
    0
  2. chikayu says:

    eh 1st ker? hehehe

    0
    0
  3. Reena says:

    Mau berpinau bijik mata kena hentak ngan helmet..

    0
    0
  4. Aduyai says:

    Kenapa tak hentak balik kepala adik dia ngan merton (hammer)..mesti lagi best. Pastu lawan wrestling sebab hutang..

    Dgn helmet je ape kelass..try lesung batu tengok..

    0
    0
  5. natts says:

    mmg sakit..lagi sakit bila dapat adik yg tak reti bahasa..sabarlah byk2..cuba cara lain plak! org berbudi kita berbahasa..

    0
    0
  6. jebon says:

    betul ke???ke ada cerita lain yang korang tak tau? :) rasenya macam lain jek cerita2 neh…kalau dah pelakon tuh, memang pandai berlakon…ape kate kalau korang selidik kat ahli keluarga dia…siapa yang rapat dengan dia, tau lah cerita sebenar…pelakon pelakon…ish ishhh

    0
    0
    • somebody says:

      x kisah la mcm mana ceritanye pun…tp jgn la sampai memukul kakak sendiri…xde rasa hormat ke pd kakak tu? ataupun, atleast igt pd arwah mak yg kat dlm kubur tu bila tgk anak2 bertelagah kerana harta dunia…

      0
      0
      • lana says:

        stuju dgn somebody… apa pun sebab, kalau dah sampai pukul dgn helmet tu mmng sah otak dah tak betul. kerasukan agaknya

        0
        0
        • lana says:

          kalau dah sampai pukul kakak sendiri*

          0
          0
        • Fact-oriented Person says:

          Taktaula cerita sebenar disebalik kes ni.. Walaupun si adik nampak biadab guna helmet pukul kepala si kakak, tapi sebaiknya kita jangan terus menghukum siapa salah..

          Sebenarnya kes gaduh adik-beradik bab harta or hutang etc sangat banyak di Malaysia ni, sampai putus saudara pun banyak. Ingat lagi satu kes 2 tahun lepas adik tetak tangan abang sampai putus kerana taknak bukak kunci pintu umah pusaka mak diorang..

          Taklaula apa kes gamaknya sampai hentak ngan helmet. Maybe jenis panas baran kot..

          0
          0
  7. cinta.com says:

    jangan salahkan ibu mengandung ye… ibu dah xda..so tinggal akak je lagi yg mampu didik adik supaya sedar kelemahan diri sendri

    0
    0
    • lana says:

      adik bukannye umur 5 tahun nak kene didik2 lagi. tu adab asas tu… budak darjah satu pun tau sgt biadap kalau pukul kakak sendiri… dgn helmet pulak lagi tu

      0
      0
      • rahim says:

        yela kalu kakak mulut cam longkang….jahat macam setan…adik pun ada perasaan gak ! dah kurang ajar sgt …kasi helmet satu kali bagi jalan sket otak kakak yg bengong nih ! si ifa nih bukan kakak yg baik…kalu korang nak tahu !

        0
        0
  8. akuzle ayu says:

    laaa, rugilah x dpt dibelanja oleh bang nara tgk LBS yea? bpe org support bang nara that day??

    0
    0
  9. Ifa kn kaya…tlg la byr hutang mami tu…kekeke

    0
    0
  10. Apela adik die…time ni la kite nak langsaikan segala hutang mak kite…tanggungjawab anak tuu

    0
    0
  11. Piston Pecah says:

    ish…macam-macam sekarang ye

    0
    0
  12. Apsal tak gune tukul terus?..pakai helmet impact die x kuat sgt…tukul lg best….

    0
    0
  13. Zaza Gabor says:

    Org gile je main tukul pukul org. Sakit mental pe

    0
    0
  14. perlis89 says:

    hoi, jgn jadi batu api la. bg nasihat elok2.

    0
    0
  15. pet balik kampung time KAK NARA call ari 2… ader kenduri kawin… kalo x nik dah layan
    ******Terima kasih kepada semua yang datang support Abang Nara di Midvalley hari Sabtu yang lepas. Sungguh terharu dengan kedatangan anda semua.

    TERUTAMA… ******** Ingatkan nak belanja tengok LBS. Tapi tak ada pulak yang menunggu sampai tamat event. Lain kali kita buat makan-makan ye?

    tp xdapat ler… sory…. lain kali kalo ader lagi Insya Allah p

    0
    0
  16. Zaza Muhammad says:

    agaknye adik dia xtahan ngan kelaseran Ifa kot. harap2 seme bersabo, smoga dpt setel dgn sebaiknye..amin

    0
    0
  17. Ni kes family dieorg…ade la tu…x kan saje2 nak gaduh…kite jgnla wat kontoversi tak tentu pasal…hehe

    0
    0
  18. pizza says:

    Harta itu daki dunia, so biarlah ia terletak ditangan, bukan dalam hati.

    0
    0
  19. 1malaysia says:

    Aku bukan minat nak hantaq gosip2 ni tapi aku muskil. Aku berada di sekitar Changloon masa ibu ifa meninggal dunia. Mengapa ifa tak duduk rumah sendiri. Beliau dan keluarga menginap di T Hotel Changloon lebih 2 minggu. Jika beliau tiada apa2 masalah dengan ahli keluarga, mengapa perlu dok di hotel. Bukan senang nak kumpul adik beradik. Aku pun dari keluarga yang besar dan jika ada satu2 kenduru atau kematian, kami lebih suka berkumpul ramai2. Biar sempit tapi al least masa2 ni lah yang boleh adik beradik sanak saudara berkumpul setempat. Jangan menghukum adik ifa jika tidak tahu hal yang sebenarnya. Adik dia bukan gila. Kita hanya mendengar sebelah pihak tetapi sebelah pihak lagi kita tak tau cerita sebenarnya dan senang2 saja kita kata kat adik ifa tu macam2.

    0
    0
  20. Helmet ARC says:

    hahaha.. ini baru balasan dunia wahai ifa raziah.. setiap dugaan yg ko kne tu.. akibat keceluparan mulut kau.. amikk!!.. kalu da rajin menipu tu.. menipu je la smpai tua.. ak ta sokong mane2 dlm hal family die nih.. tp mmg patot pn adik die hentak helmet. ptotnye.. kalu ikhlas tu.. tlg je la.. bkn org lain mak sndiri.. duit khairat kematian yg dapat tu pn.. kalu ta gne, ta salah.. tp derma kt masjid pn dpt pahala.. duit tgn ank2 lg besar nilainya.. tu pn kalu duit halal.. pape pun.. ak nk ucap takziah atas pemergian ibunda kau ifa raziah.. dan utk kau, tahniah diatas kehentakkan helmet dikepala.. bukan ta bley duk bincang elok2 pasal duit n harta nih.. ni mesti mulut cm lahanat.. kecoh2.. sori tu all.. ak ta pcaya artis skng ni.. tmbah2 pmpuan ni.. uishhh..

    0
    0
  21. jebon says:

    helmet arc neh macam tau cerite jekk… hik hik :) kalo report pulis, pulis pon da maleh nak layan agaknya…hehehh

    0
    0
  22. refelsia says:

    biasa nya dengar kat tv kecoh sesama artis ni adik beradik pun kecoh peerrrrrr……..jika menghormati antara satu sama lain dan menjaga sesuatu percakapan munkin perkara ni takan berlaku, ……tu kena tanya dengan diri apa sebab jadi macam tu………

    0
    0
  23. There are some experiences in life which should not be demanded twice from any man, and one of them is listening to the Brahms Requiem.

    0
    0
  24. Legalsounds says:

    Pretty good post. I just came across your blog and wanted to say that I have really enjoyed reading your blog posts. Any way I’ll be subscribing to your feed and I hope you post again soon.

    0
    0
  25. I agree, tyvm for posting this..

    0
    0
  26. mamee says:

    Mamee rasa sbb, cara dia mintak tu kurang ajar sgt… maki org x tentu pasal…

    Mamee rasa si ifa raziah ni mmg xde pendidikan la… sbb tu mulut dia cam haram…

    to tv3 pls sack her from WHI…

    0
    0
  27. Nuha says:

    bg aku, mmg patot pun si ifa nih kena bantai ngn helmet…mulut lancau. mesti dia ckp apa2 smpi adik dia naik hantu mcm tuh.. hahhaha padan ngn muka ko ifa!

    0
    0
  28. dya says:

    kalau kakak i yg mulut mcm ifa raziah ni bukan helmet lg,silap2 dgn motor2 sekali hentak atas kepala dia.

    0
    0
  29. mimi says:

    ntah mcm mana cara si ifa nie mintak utang gamaknya….bukan x tau mulot dier….mintak dengan cara x elok ke…ayat menyakitkan hati ker….sindir cara kasar ker…..smpai sakit ati…mau x naik angin adik dier….

    0
    0
  30. Strike while the iron is hot.

    0
    0
  31. Couldn’t agree more

    0
    0
  32. Thank you for every other informative site. The place else may I get that kind of info written in such an ideal approach? I’ve a undertaking that I am simply now running on, and I have been at the glance out for such information.

    0
    0
  33. Hi our family loves your beautiful blog thanks and pls keep it up

    0
    0
  34. Hi I simply love your marvelous website thanx and please carry forward

    0
    0
  35. Hey I am so grateful I found your webpage, I really found you by mistake, while I was searching on Google for something else, Anyways I am here now and would just like to say kudos for a tremendous post and a all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don’t have time to browse it all at the minute but I have saved it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read more, Please do keep up the awesome work.

    0
    0