Written by Bella | May 6th, 2015

Nama Dato Boy Iman menjadi bualan hangat apabila beliau dikatakan sedang bercinta dengan kakak kepada Emma Maembong iaitu Effa Maembong. Ada yang memberikan respon positif dan tidak kurang juga mereka yang menyelar hubungan tersebut terjalin.

Ramai yang mendakwa Boy Iman dan Effa seakan tidak mempunyai perasaan malu menonjolkan kemesraan mereka di khalayak ramai sedangkan kes perceraian Boy Iman masih lagi dibicarakan di mahkamah dan statusnya sebagai suami orang masih lagi sah.

Mendapat pelbagai kritikan berhubung kisah percintaannya itu, Boy Iman telah memberikan respon berbaur sindiran kepada pihak tertentu menerusi laman Instagram miliknya.

Assalamualaikum & selamat pagi rakan2 di media sosial semua..
Ig, fb dan tweeter serta blogger yg bertauliah serta x bertauliah..
Hehehehehe..
Terima kasih kerana spinkan story kami.
Terima kasih kerana viralkan kami.
Terima kasih kerana statement positif dan negatif pd kami.
Terima kasih siap keluar berita2 di blog masing2 tentang kami.
Buatkan followers2 kami bertambah.
Buatkan kami tetba ramai org bercakap-cakap psl kami.
Yg x tahan ramai pulak org tegur n amik gambar dgn kami.
Kami memang sangat menghargainya.
Terima kasih atas doa2 yg baik2 pada kami.
Begitu juga kutukan dan hinaan, kalau ada la..
Ada kot x byk la.
Semoga Allah membalas budi baik anda.
Membalas kutukan dan hinaan anda kepada kami sebagai satu kebaikan kepada anda.
Syukur alhamdulilah atas segalanya.
Sayang semua!
Peace yo!!!

Sebenarnya tidak salah jika ingin bercinta sekalipun, tetapi adalah lebih baik untuk tidak tampilkan aksi mesra dan manja secara berlebihan kepada umum. Tak manis dan memang boleh mengundang pelbagai cerita. Jangan nanti orang bercakap ” bercinta bagai nak rak tapi akhirnya nanti belum tahu juga”.

Sumber Berita: Instagram Boy Iman

 

 

 

 

31 responses to Kantoi Bercinta Dengan Effa Maembong: Ini Respon Boy Iman

  1. Anonymous says:

    yeke bcerai sbb masalah kewangan.. ke sbb dh jemu dgn bini then ada skandal.. org klu ada msalah kewangan cri pnyelesaian.. tambahkn pendapatan.. ni dok hey sini sana dgn ppuan ada pulak duit.. mna dtg sumber kewangan tu?? hihiii

    0

    0
  2. TakPelikPun says:

    Dah habis sarkastik lah tu? Syukur alhamdulillah walaupun bergambar mesra macam tu kau still ingat Tuhan.

    0

    0
  3. kutu says:

    hari tu kata nak bercerai dengan isteri sebab masalah kewangan..
    haiiii takkan datok tak berduit kott..
    rupa2 nya ada mambang baru..

    0

    0
  4. dato wannabe says:

    Please lah jangan guna title dato kat mamat ni. Membiakkan perasaan syok sendiri jer. Nara ni pun dari kerajaan naning kot tak tau anugerah mana yg diiktiraf. Anyway bila mati title tolak tepi. So jangan perasan dengan title yg tah apa2 ni.

    0

    0
    • adele says:

      Kan?! Title tak iktirah. I hereby dubbed u dato wannabe as YBHG Datuk Seri Paduka Diraja.

      Done.

      0

      0
  5. Peah says:

    Pakcik Iman, dah sah bercerai ke?

    0

    0
    • minah jambu sayang nenek says:

      eh dia dh ada bini ke? bis ngan kakak si embong ni macmna? kakak embong ni scandal boy iman ke ?

      0

      0
      • Joyah says:

        Minah -> yer, jantan ni dh ada bini katanya dlm proses nk bcerai. betina murahan ni mmg scandal dia.

        0

        0
  6. Anonymous says:

    gile ker ape mamat nie. respons pn cam bengang sbb kantoi jer

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Cantiknya. Takkan takda boyfriend. Boy ni pun nak ke. Tak sesuai

    0

    0
  8. Berlari says:

    Aku rasa kakak Emma kembong ni sgt tk tau malu! Kau perempuan. Fikir sikit la perasaan bini dia tu. Post gambar acah sweet je. Seronok la tgk bini dia sakit hati? Bimbo!

    0

    0
    • Joyah says:

      kan! takda perasaan agaknya. dia tak fikir, klu skang ni si mangkuk tu blh buat mcm ni dkt wife dia, esok lusa turn dia plk.

      0

      0
  9. kemek says:

    eh cantik jugak effa maembong ni. skit lg polish bole la ganti nora danish..

    0

    0
  10. Nikomenaku says:

    Bercinta bagai nak rak,
    Rak patah!!!

    0

    0
  11. Anonymous says:

    cantiknya kakak emma maembong

    0

    0
  12. bobo says:

    Anak pak maembong ni taste artis sokmo

    0

    0
  13. safiq copot says:

    ni buat perangai ni..raja naning x marah ker..
    kang kena tarik ko punya DATO tu kang
    ehh lu dato…ke palahatuk :)

    0

    0
  14. wawa says:

    Skrg ni tgh trend amek laki org eh?? Mcm da tkde jantan lain..laki org pon mau ke..yg jantannye pon gatal..tkde otak punya org..ni lah legacy nye Hanez Suraya..

    0

    0
  15. Matahari says:

    Rupanye sebelum nie dia pergi mne2 tempat xade pun orng nak ambil gambar dgn dia.. kasian nye nak minta gambar rupanya mamat nie ! hahahha

    0

    0
  16. Kiah says:

    betul ke ada org nk amek gambo dgn korang? ish!!

    0

    0
    • Kak Moh says:

      ntah…ada ke yg minat mamat ni? ini stok pelakon drama spektra dulu2 boleh la…dh x relevan lg dh pun..

      0

      0
  17. Qing says:

    aku rasa aku pernah jumpa 2 ekor nie kat BB . Yg betina elok baik jer rokok kat tgn pkai ala2 pmpuan utk d sewa tepi jalan . Tpekik2 2 org ni mcm artis paling top kat malaysia phuii . yg elik time nie laki nie duk bwk anak xsure anak sapa . Panggil syg2 . . B A J E T

    0

    0
  18. bijan says:

    aku pon heran gak.rasa effa ni blh cari lagi better dr boy ni..dia cun kot..pehal pilih toti yg suam2 kuku ni jgk?nk merasa org pggil datin kot..

    0

    0
  19. mami mamu says:

    Setuju sgt dgn komen yg di atas. Gelaran Dato tu tak sah. So janganlah guna title tu. buek malu yo. Harap Nara lebih peka. Kenyataan pun dh di buat di akhbar.

    0

    0
  20. Beautiful Norra says:

    alahai Boy Iman…satu industri tau u tue lelaki lembut a.k.a gay/bisexual…takyah nak cover2 sgt lar…geli mak…!! euwwwww…!!

    0

    0
  21. mamamia says:

    pic bwh cam muka zira wife nabil lak..lawa..huhu

    0

    0
  22. Anonymous says:

    sorry to say…gelaran yg diterima dr kerajaan naning x laku kat m’sia…x pyh la pggl dato bagaiii…x yah nak bangga sgt lahh…

    0

    0
  23. Anonymous says:

    bape org anak maembong ni? dh la ramai pompuan plk…jaga la maruah diri anak2 maembong.

    0

    0