Written by AbangNara | October 1st, 2012

Selalunya orang bercinta, bila putus ada kemungkinan untuk bersambung balik. Remy Ishak dan Tiz Zaqyah pun macam itu jugak. Sepanjang percintaan mereka, banyak kali putus sambung, putus sambung. Namun kali ini, Tiz Zaqyah berkata yang ikatan percintaan mereka sudah terlerai.

tiz remy

Walaupun sedang menjalani penggambaran sebagai pasangan kekasih di dalam drama Cinta Jangan Pergi, Tiz Zaqyah berkata antara dirinya dan Remy sudah tiada keserasian:-

Kali ini antara saya dan Remy, kami benar-benar putus cinta. Lebih kurang tiga bulan ikatan percintaan itu sudah terlerai. Rasanya kali ini putus terus, tak mahu sambung-sambung macam dulu lagi. Saya dan Remy bercinta kira-kira tiga tahun, tapi di pengakhiran kedua-duanya menyedari tiada keserasian dan persefahaman antara kami. Justeru jalan terbaik, kami bawa haluan masing-masing.

tiz remy putus

Malah Tiz Zaqyah memohon peminat-peminat mereka (RITZ) untuk tidak mencari kesalahan dirinya ataupun Remy. Kata Tiz:-

Seperkara lagi, cukup-cukuplah orang nak mencari kesalahan saya mahupun Remy. Mereka tak lalui apa yang kami rasa dalam perhubungan. Kepada mereka yang berpengalaman bercinta tapi tiada jodoh untuk melangkah ke fasa seterusnya, akan tahu apa yang kami lalui. Perlu terima hakikat. Apabila tiada jodoh, kita tak boleh paksa. Tak semua yang kita rancang menjadi kenyataan.

Abang Nara setuju dengan kata-kata Tiz. Bukan semua yang kita rancang, bukan semua yang kita nak akan terjadi. Pasti ada hikmah di sebalik perpisahan ini. Abang Nara yakin Tiz akan berjumpa dengan lelaki yang lebih sempurna sebagai suaminya suatu hari nanti. Good luck and all the best kepada Tiz dan Remy dalam mengharungi kehidupan solo selepas ini.

P.S: Cara menangkap labah-labah.

55 responses to Kami Benar-Benar Putus Cinta Kali Ini – Tiz Zaqyah

  1. xeph says:

    Dulu bercinta macam nak rak. Sekarang putus pulak. Oh artis macam2. Mehh ler bercinta dengan saya pulak. Saya tak pukul, tak lempang, tak gigit. Saya layan macam puteri nanti. hik hik

    0

    0
    • baccat!! says:

      Biarla org nak putus..da mmg kehidupan mcm tu..lbih2 lg artis..ko nak panas pe hal??rilek2 sudehh!!

      0

      0
    • nugget gay says:

      mari lah bercinta dgn i remy. i akan goreng nugget utk u breakfast. sedap tau nugget. pasti u bahagia

      0

      0
      • belangkas................. says:

        kau ni…nugget..nugget..nugget…tp suka hati kaulhkn…mcm aku.. aku plak cepat muak dgn nugget tau..aku lebih suka belangkas… nyam..nyam…nyamm… hari2 makan pn tk muak……..sedapnya….. KaTa Si Remy plak..aku pn tk suka nugget..aku pn suka belangkas jgk dgn pizza..apapn tiz dh tk nk aku..jd aku dgn dia pn dh tk mcm belangkas jgk lglh..aku nk buat mcmmn…agakny ketiak aku ni Tengitttttt sngat kot…tu yg buat dia dh tk tahan tu…pakai penghapus bau ketiak pn tk hilang…klau prempuan melayu semua dh tknk aku pasal tu…aku cari prempuan Nepal ke Banglades ke pakistan ke atau yg sesuai dgn aku jelh nnti..lg serasi..bau apapn tkpe..lobang hidong masing2 dh kebas dn lali…walau mcmmn pn tkpelh aku redha je…..tp aku tetap sedih jgk tau….nangis pn dlm hatilh…. sedihny……………………hu..hu…hu… huuuuuu……………….

        0

        0
    • leon says:

      bagus la dua dua move on..x payah frust lama lama..kawan aku dah jumpa tizz dgn jejaka ensem..siap panggil babe lg tuu….d pavillion..masa q nak kuarkan cash…so remy bila pula..heheheh

      0

      0
      • trivia says:

        tizz tu bukan fames punnn….femes pasal awek remy jeee…remy awek merokok x payah buat bini lol

        0

        0
    • KAK CHAM KUAT GOSIP & TIDO KAT TADIKA says:

      lantak ko lah labu! zaman Nur kasih dah lama berlalu..

      0

      0
    • Anonymous says:

      Kalau sudah ditakdirkan apa boleh buat…cuma sedih melihat pergaulan Tiq. Tak sangka keperibadian Nur Amina tak ada dalam diri Tiq. Memang pandai Tiq lakonkan. Kalau itu lah tingkah laku Tiq memanglah tak layak dgn Remy. Pada hakikat Remy lebeh berwatakan Adam. Lebeh committed and ikhlas. Jauh berbeza kalau di bandingkan dgn pergaulan, pakaian dan kemungkinan pertuturan antara Tiq dan Nur Amina. Semoga perwatakan Nur Amina benar2 wujud dan akan menjelma pada Remy. Insya Allah !!!

      0

      0
  2. lepas ni bercinta sekejap langsungkn terus..hehe

    0

    0
  3. teman pengganti best says:

    xdak jodoh nk buat lagu mana… semoga terus bhgia…

    0

    0
  4. ditto says:

    all d best 4 both of them.. tp depa elok.. x salak sana salak sini.. dok kata dia salah..ni betul..
    sekurang2nya.. xdelah org nyampah kt depa dua ni..
    baguih..baguih…

    0

    0
  5. adik manis says:

    eleh tiz tu sokmo camtu…nak cover line ler tu. same kes masa nak ngorat jejai dulu….xpe…abg remy xyah risau ramai lagi awek cun kat luar sana yg nak jd awek abg remy….sayer pun boleh…hehehe

    0

    0
    • leon says:

      betul la adik…kes jejai masih jelas dalam ingatan..hahahah high taste tizz nii…jgn marahh…nanti nara jual..

      0

      0
    • ombak says:

      elehhh tizz bukan lawaa punn…maya cunnn lg…aku lebih suka maya n remy ..tizz x lawaaa punnn..

      0

      0
      • Ida says:

        Macamlah maya tu sesuai sgt Blum tentu lawa sesuai. Berlakon fake cakap pelat.bukan baik sgt pon sb pandai jaga wartawan x baik pon d tutup rapat.1000x Suka lakonan Tiz Dari maya. Jgn tuduh sembarangan.remy pon bukan malaikat.

        0

        0
      • Ida says:

        Kecantikan bukan penentu keserasian.asal pan Asia aje cantik.maya tu bukan suci sgt pon.

        0

        0
      • dinta says:

        tu yang sampai cerai dgn suami dia eh ? pasal terlalu in luv dengan si hero nya ? kuikuikui

        0

        0
    • fasha says:

      woiii tizz….ko tu jenis baling batu..sorok tangannn..menyampah aku..laki aku pun x skee kooooo hehehheheheheheheheheh..

      0

      0
  6. maya kering says:

    sokong ombak….bagi aku lah kan…maya tu 100x lawa dari tiz. tiz tu harap kulit jer putih….merokok pulak tu. maya lagi sweet…….aku suka kalau REMY n MAYA bercinta…..siapa sokong angkat tangan??

    0

    0
  7. tiz zakiah says:

    korang ni pesal?? support ler i sama….ni korang kutuk2 i….kiah sedih tauuuu

    0

    0
  8. Nia says:

    oohh macam kes robsten(kristen&robert) la ni…twilight dah abis,putus la…RITZ plak nurkasih dah habis..putus la…..hampeh

    0

    0
  9. atlashukry says:

    Kami benar-benar tak kisah korang berdua putus cinta kali ini… kehkeh!!!

    0

    0
  10. budi says:

    Tiz merokok ke?

    0

    0
  11. cikikaka says:

    biasela tu… dah x berapa glamor.. cari org lain pulak.. hehehehe

    0

    0
  12. Fafifu says:

    Dah tak minat dgn diorang ni. Kata jgn cari kesalahan tapi dlm twitter masing2 saling hentam-menghentam. It’s like an open book. Semua aib dah terbuka. Nama je org Islam, tapi hidup mcm kat Hollywood. Dua2 sama, no difference walaupun masing2 nak tegakkan kebenaran secara tak langsung. Kata jadi pengajaran tapi cara hidup pun tetap sama. Really salute artis2 yg betul2 dah dapat hidayah dan berubah.

    0

    0
  13. Jeng jeng jeng says:

    Mula 2berlakon dulu aku tengok Tiz ada cantik ler sikit maybe time tu masih fresh lagi. Lagipun dia putih. Aku pasan time dia berlakon kt dejavu tu muka dia nampak tua plak. Dah tak cantik. Dah tak ada ‘nur kasih’

    0

    0
    • Haya says:

      Dia kn manusia biasa mana nk cntik 24jam bukan pakai susuk dn x control ayu dgn bulu mata palsu.

      0

      0
  14. Anonymous says:

    giler sebok perempuan ni meroyan kt FB dan twitter bru2 ni..sebelum putus si remy kaki meroyan…pas dah putus.. yg si prmpuan ni plk.. sama jer korang ni..mengarut.. tp mmg betul la die dah ada new bf.. senang sgt nak tahu.. perangai pun mmg dah buruk kan..kaki club..kaki smooking.. biasa la bdk bandar..takat mna la remy blh ubah pun.. dah mmg dia degil kan. harap remy cepat pulih.. cepat cari yang lebih matang. perempuan tak tahu jaga maruah ni, biar die enjoy puas2. tgk apa nak jadi dgn dia nanti.

    0

    0
  15. duniawis says:

    ala.. nak buat macam mana ..
    dari dulu tak habis2 dengar cerita tiz kena belasah dengan si dia ni .perempuan mana nak tahan . nak cakap pun , rasanya ramai pun tahu , cuma si tiz ni cover baik untuk remy. kalau perempuan lain rasanya dah bukak mulut pasal perangai si jantan kaki pukul ni . memang lah tiz ni pun muda , pernah buat salah , tapi apa hak lelaki yg bukan suami lagi nak pukul anak orang mcm tu . aku tunggu tiz ni hilang sabar je mesti dia bongkar apa jadi !
    untuk remy, harap kau pun berubah dan kesal dengan sikap keji itu .

    0

    0
  16. siti sifir nak cakap sikit... says:

    2 X 5 je dua2 ni…

    0

    0
  17. heykal says:

    hai semua..di sini sya ingin memberitahu kepada anda semua bahawa tiz ngan sya mmg serius berkawan..tentang si remy tu no komen sbab setahu sya dia mmg tk gentle..dri dulu lgi sya perhatikan..alhamdulillah..setakat ni sya begitu selesa bersama tiz..tq very much..

    0

    0
  18. […] Kami Benar-Benar Putus Cinta Kali Ini – Tiz Zaqyah […]

    0

    0
  19. […] Kami Benar-Benar Putus Cinta Kali Ini – Tiz Zaqyah […]

    0

    0
  20. Fafifu says:

    Gd fr u Heykal. I wish u both all the happiness in the world. Hope this will be a meaningful beginning for Tiz. Sincerely hope u dpt bimbing Tiz as a man should. Im the saddest person bila terbaca sesuatu abt Tiz yg ada menyentuh ttg maruah dan harga diri. Act Im her biggest fan. I can see her rising star. Tapi sbg peminat, kami juga tersentuh jika ada sesuatu perkara yg tak sedap didengar atau dibaca. Kita mesti dahulukan diri kita sbg org Islam dlm apa jua yg kita lakukan. As fr Remy, cari punca dlm diri sendiri. May u find peace n happiness in yr heart to forgive. Setiap insan yg datang dlm hidup kita adalah hidayah.

    0

    0
  21. […] Kami Benar-Benar Putus Cinta Kali Ini – Tiz Zaqyah […]

    0

    0
  22. […] Kami Benar-Benar Putus Cinta Kali Ini – Tiz Zaqyah […]

    0

    0
  23. […] Kami Benar-Benar Putus Cinta Kali Ini – Tiz Zaqyah […]

    0

    0