Written by AbangNara | July 20th, 2015

Susulan kegarangan Chef Wan meluahkan rasa tidak puas hati terhadap kaum keluarga/sanak saudaranya yang bangun lewat dan bermalas-malasan di Hari Raya, salah seorang daripada insan yang berada di dalam gambar itu telah muncul untuk menjelaskan perkara sebenar. Menurut insan tersebut, mereka yang berada di dalam gambar tersebut bangun lewat kerana kepenatan melayan para tetamu dan peminat Chef Wan yang datang pada hari sebelumnya.

chef wan

Malah daripada penjelasan yang dimuatnaik, setiap tahun kaum keluarga yang pulang ke kampung menghabiskan masa memasak, mengemas untuk para tetamu Chef Wan. Salah seorang daripada mereka juga turut meluahkan rasa kekecewaan apabila diaibkan sebegitu rupa menerusi laman sosial.chef wan
chef wanchef wan

Masing-masing mempunyai cerita tersendiri. Tidak diketahui yang mana satu kebenarannya. Namun bagi Abang Nara, hal kaum keluarga tidaklah cantik untuk dibawa ke laman sosial. Kalau tak puas hati, boleh cakap direct. Masing-masing ada depan mata. Selaku orang tua, Chef Wan harus menegur dengan lebih berhemah. Apa pula pendapat anda?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

81 responses to Kami Bangun Lambat Sebab Melayan Tetamu/Peminat Chef Wan Yang Datang Ramai

  1. Chef wanita says:

    Helloooo hellooo sapa tak kenal chef wan nita niii ho kkkk.dia mmg hipokrit sesangat. Tak tahu nk jaga aib keluarga sendiri pi duk hebuh kat seluruh dunia yg dia n his families ja yg rajin. Org lain dia rasa cam sampah ja. Almaklumla bru dapat cucu segera.ok chef one selamat hr raya maaf zahir batin ya

    0

    0
    • Lembu Gemok says:

      adoiyai chef wan2….apa kebenda laa ko letak gambar anak beranak ko sendiri…aku baca aritu ingat ker dia tegur orang luar…rupa2nya family sendiri?family sendiri ko tegur depan2 laaa pondan…takyah masuk IG bagai..kan dah cetuskan pergaduhan antara family…org dulu2 pernah kata, biar gemok jangan pondan…..kan dah jadi cam ni?

      0

      0
      • Anonymous says:

        Satu keluarga bangang, main balas2 kat media sosial!

        0

        0
        • AntiChefMeroyan says:

          Chef Wan la yg mcm budget good good. Padahal mereka tu penat. 9 pagi bising kecoh. Hari raya ke dua lagipun. Bukan 2 petang. Kamon la!

          0

          0
        • Cindy says:

          Sama seperti kes bila si isteri mendapati suaminya curang. Kes2 yg melibatkan nama keluarga you better deal behind a closed door. You don’t sort of advertise to the public. You deal with the other woman wisely. You confront her but don’t jeopardize your image and manners. You handle it as an adult. Idiot!!!

          0

          0
        • Emie says:

          Pangkat je Dato- bodoh!
          Ko buat camni kau juga nmpk bodoh akhirnya.

          0

          0
        • mojo says:

          Dato ke Bodo?

          0

          0
      • Abang Sahdo says:

        Sebelum hantar atau upload gambar2 dlm media sosial, pikir dulu adalah kita akan mengaibkan orang lain atau tidak. Pengajaran kpd kita semua juga. Tak elok bukak pekung orang2 lain sesama adik beradik sanak saudara. Settle sesama sendiri la.

        0

        0
        • Ahaks!! says:

          dh lama x dpt lemang hidop, tu la stress gile. maklumlah dh kertu. rumah kata pergi, kubur melambai mari.

          0

          0
        • Anonymous says:

          tua kutuk tak sedor diri.

          lepas neh korang tahan muntah dan meluat ye, sebab pasti gambar2 raye hanis zalikha yang kekurangan tidung dgn laki die pulak..well laki manja la katenye!!!

          0

          0
      • Kiah says:

        Pondan tua yg single lonely mmg cenggitu wak. Ada duit tapi hati x tenang. Bila tengok org happy2, mula la spoil. Dalam famili aku pun ada. Kitaorang biar je lah sbb dia jiwa kacau. Sebijik Azwan Ali dan Chef Wan!

        0

        0
        • Kak Wan says:

          X sokong mana2, cuma itulah hakikat dah berlaku pun dan bawak la berbincang next raya. Lakukan pembahagian tugas. X cool la Chef Wan ni. No class! Sebijik Azwan Ali. Tegur elok la..x perlu kot carut dlm online!

          0

          0
        • Chef Wan Jr says:

          Chef Wan la salah terkilaf sikit. Benda ni boleh settle secara diplomatik dan behind close door. Why must you open pekung orang lain to till like that? Just be civilized la. X perlu caruts! We Malays ada way how to carry berbincang…

          0

          0
        • Irfan says:

          Chef Wan dan membebel lagi menceceh, berpisah tiada. Why bodo, why bodo…why bodo?!

          0

          0
        • Abang Sahdo says:

          Syawal ni bulan mulai kan? Mohon bawak2 la bersabar. Jangan jadikan isu saudara mara sendiri panas berapi …sepanas isu 1MDB.

          Okbai.

          0

          0
        • batu hapi says:

          org2 felda bergaduh hoiiii hahaha

          0

          0
        • Benci Pondan says:

          jantan -jantan pondan ni memang macam tu kut, aku pun ada kenal 2 ekor pondan yang perangai macam tuh..

          0

          0
        • Org Kg Dia says:

          jgn di padang masyar nanti merangka cari kami dah ler riduan hoi! dunia ni bulat, jga mulut tuh. tuhan bayar cash! ingat jgn nk nyombong sgt la. harta kita x boleh dibawa ke sana.

          0

          0
        • Hambel Ko! says:

          vapuk2 mmg mulut laser. tu la tipikal vapuk2 msia. mulut bisa. tu ha azwan ali tu, mmg sesuai la dua2 ekor ni besfren. gila batang tapi x dapat!

          0

          0
    • Anonymous says:

      duit .. tengok perangai sebelum berduit dgn selepas. Kalau dia berubah bila saja dah byk duit, itu lah ujian kesenangan dunia. itulah saham dunia bukan syurga!

      0

      0
      • Anonymous says:

        ari pertama adik beradik serbu rumah. raya kedua aku flat giler. so paham2 la. kt kampung memang meriah. x putus2 org dtg. raya kedua bangun lambat. so akak paham la dilema. diaorang datang lepak 2 pagi baru balik.

        0

        0
        • Anonymous says:

          Pompuan yg tido tu mesti malu. Kesian nya. Satu Msia tengok. Dah lah post photo siap carot maki maki. Teruk gile perangai. Kalu aku jd pompuan tu, tahu la nk ajar cnmer bapok tua ni.

          0

          0
        • Anonymous says:

          pompuan??
          mane2??
          sume tu lelaki la..
          takkan pompuan nak tdo sekali dgn lelaki.
          pernah tdo bergelimpangan macam ini tak ko neh anon 942, mesti tak pernah..lelaki tak campur dgn pompuan..

          0

          0
    • Papapa says:

      Nara ni kalo mula2 dgr cita sblh pihak msti side pihak tu. Lpas dgr cite pihak sblh lagi side pihak ni plk. Sbb 2 tggu cite dr 2,2 pihak baru komen! Kbai

      0

      0
      • Anonymous says:

        Nara yg buat keje keji kat sini..hebohkan hal org. Lps tu laga2kan… takde ke cara lain nak beri info??

        0

        0
    • CHEF RIZ ADE ANAK SEGERA says:

      OPS!!
      FAMILY DAH TERUK DAH CW NI..TU YG XKISAH MENAMBAH AIB FAMILY SENDRI..APTB..

      0

      0
  2. Bhd says:

    bisalah….pondan tua memang suka meroyan…Azwan Ali = Chef Wan……sama je dua orang tu…dah tua pun bodoh….

    0

    0
    • Anonymous says:

      X patut la ckp they oks parasite… Kasar sangat.

      0

      0
      • Anonymous says:

        dah senang mewah terkenal, adik beradik saudara mara di maki hamun. itu la manusia yg d kuasai harta n ego. sedih bila manusia lupa asal usul. lupa daratan. uncle aku pun ada sorang sebijik mcm chef wan ni. pandang orang setengah mata je. padahal waktu zaman dulu baca buku study pun disurai sbb rumah pakai pelita. bila dah senang, kakak sendiri pun kena sembur. hmnn. feeeeling. perasan bagos!

        0

        0
    • Anonymous says:

      sbb tu akak suka same jamie oliver dan gordon ramsey!

      0

      0
      • Anonymous says:

        Nik Micheal handsome. Chef Wan ni patut bersara je

        0

        0
        • mojo says:

          Chef Nik Micheal pun bapok nie nak sembur.tapi si nick nie bijak,tak layan pun.Nick nie rendah diri cepat belajar.masa memula masuk master chef mmg sombong.tapi satu dua eps je.pastu terus belajar jadi rendah diri.penangan MC juga.cepat sedar.sampai skg.

          0

          0
  3. zetkay says:

    Raya tahun dpn x meriah lg la rmh chefwan.hal family x yah ler kasi satu dunia tau.wat malu jer eh..

    0

    0
  4. Anonymous says:

    I rasa patut chef wan marah ni semua nephew2 dia yg PEMALAS…
    Nieces, auntie and menantu cucu yg lelaki dia puji2 pulak….
    Badan plak sorang 2 gemuk …berat nak tolong buat kerja

    0

    0
  5. twothreefour says:

    nk tanya laa .. chef wan dan azwanali saudara kandung yg lama trpisah ka ? sbb perangai dua2 sama ..suka mengaibkan fmily ..suka memaki x tntu hala..dah la nama pun hmpir sama (WAN) .. cer check dna ..

    0

    0
  6. anti_pondan_gertu says:

    tak pyh la nak bukak aib family sendiri…besok2 ko nanti ditinggal keseorangan baru tau…mungkin dorg penat memasak/kemas rumah sbb ko kan selebriti, sume peminat nak raye…tp ade beza org melayan tetamu dgn org yg kemas rumah…kemas rumah non-stop mmg penat…takat tido smpai kul 9 rasanya takde la lewat sgt….. nie la jadinya bila emosi dah tak boleh kawal….

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Apa yang chef wan cakap ada baik buruknya. Yang baiknya hormatilah perasaan tuan rumah. Jangan sebagai tetamu buat suka hati saja kat rumah orang lain. Kena lah hormat tuan rumah bukan sesuka hati je nak buat apa. Asyik bersembang pun tidak elok juga membuang masa. Sepatutnya tetamu jangan terlalu lama di rumah orang, tuan rumah pun mahu berehat juga. Yang buruknya kenapa chef wan berkata kata sesuatu dengan kasar dan mengaibkan orang dengan meletak gambar mereka dan status untuk tatapan semua followers chef wan di laman sosial. Dan chef wan tak boleh kata mereka pemalas sebab mereka dah buat kenyataan yang penat melayan peminat chef wan yang datang ke rumah tidak henti-henti.

    Apapun raya untuk kita saling bermaaf-maafan. Tak elok post seperti itu untuk tatapan umum dan mengaibkan orang lain depan orang ramai.

    0

    0
  8. Lantak Ko Lah says:

    Perlu ke hingga bawak hingga ke Instagram?! Small matter la. Baru sudah bulan Ramadan…dah sentap meroyan. Hishhh!

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Isu vodoh vangang sangat…yg sokong si sotong kurita tua tu vangang juger la

    0

    0
  10. Chef lol says:

    Ingat kan boleh jadi kan orang mcm Chef Wan Icon, boleh dihormati. tp nampaknya Chef Wan lebih teruk pe’el dari yang disangka dan diharap. No more respect, ok bye!

    0

    0
  11. Anonymous says:

    x minat chef wan ni drp dulu. sbb aku tahu dia ni jaguh kampung. masak melayu terrer le. suruh buat wellington beef tahu ker?!

    0

    0
    • aa says:

      Alahai mat saleh reti masak rendang ke??
      Pemikiran tu jgn sempit boleh? Agungkan sgt masakan/budaya mat saleh, kita dah merdeka berapa tahun ni??

      0

      0
  12. doremon says:

    biasalah, pondan ni memang suka carik perhatian dengan cara maki maki /burukkan orang lain.. diorang tertekan sebab tak buleh pakai baju pompuan tu yang otak jadi tak betul tu..

    0

    0
  13. samsung says:

    agaknya masa chef wan snap gambar tu mmg dia pasti apa dia buat betul sgt dah. dia je yang rajin, pandai, sempurna, takyah pikir 10 kali dah. sekali dia dapat reply cantik punya, jawapan mantap dush kena muka dia sebijik, baru dia fikir pakai akai. harap2 la pakai akai dia lebih lepas ni dari pakai buntut kuali dia ni la jadi nya.

    0

    0
  14. Berubahlah.. says:

    Aku tgk dari sudut positif..aku rasa perkara ni dah tiap2 thn berlaku..tu yg cw hamuk satu malaya.makin diam makin menjadi gamaknya.dgn yg tdonya smpai matahari mrlangit,alasan- layan tetamu.abis tu..yg menantu2 tu elok jer bole bgn awal kemas2 rumah cw mention..menantu tak layan ttamu ke ape?so..dah nmpak penipuan anak beranak dia kat situ..sbb nk cover malu gambar bgn dinihari.bila cw dah buntu nk tegur camana,sarcastic pun tak jalan..haaa..ni lah cara terbaik nk sedarkan diorg semua dari mimpi2 indah.so..buat anak beranak cw tu..ambillah teguran ni secara positif..dah mmg salah u all.telan jer lah demi kebaikan masa depan.semua org tua akan tegur benda yg sama kalo sikap mcm ni..tahniah krn teguran melalui instagram buat anda semua tersedar dari lena yg lama..selamat merubah attitude msg2 kpd yg lebih baik utk dicontohi oleh anak2 kecil yg tgk anda setiap waktu..
    .

    0

    0
    • Anonymous says:

      Kan dah explain tu semuanya tetamu fans Chef Wan. Tak reti bahasa ke ko!

      0

      0
      • Berubahlah.. says:

        Itu rumah nenek diorg..bkn rumah cw ok.aku tak rasa 100% tetamu yg dtg is fans chef wan.of cos la sedara mara dan org2 kg.fikir logik akal boleh tak?jgn trlalu dibodoh2kan dgn sttment nk cover malu camtu.salah is salah.terima dgn hati terbuka dan berubah.thats all.kan senang..

        0

        0
        • bangang bertingkektingkek says:

          Dia ni chef 1 kut. Beria mempertaha kan chef 1. Tah2 vapuk2 kertu satu kaum hahaaaaa

          0

          0
    • Biskut says:

      standard la kalo musim perayaan ramai sedara mara kita d rmh. bila tdo mmg penuh smpai ke ruang tamu. standard la juga dlm ramai2 sedara yg d rmh tu, mmg akan ada sorg 2 yg goyang kaki jer, lmbt bgn pagi & sbgnya. kdg tu lmbt bgn pagi sbb mlm sebelumnya mungkin lmbt tdo sbb sebok huha sana cni dgn sedara d rmh yg mungkin skali dlm setahun jer kt dpt jumpa. tp takkan la kita nk condemn org tu smpai nk canang kat dlm fb atau IG. dh nama pun musim perayaan. kalo ada yg lmbt bgn, apa kata yg dh bgn tu pakat ramai2 pegi kacau yg masih tdo tu supaya bgn. pasang lagu raya kuat2 ker. bila org bgn, walau terpaksa, tp takkan smpai masam muka. rasanya dorg lagi dgn hepi nya akan bgn.

      phm la juga, sesetgh dr kt ni kerja mkn gaji. masa cuti perayaan jer dorg mungkin dpt cuti n dpt lmbt ckit bgn. so kita yg lain ni pndai2 la nk handle dan bertolak ansur. byk jer cara lain. dr ko kutuk sedara sendiri d laman sosial. alamatnya sesama sedara sendiri tak mustahil takkan bertegur sapa lagi lpas ni. pttnya musim perayaan ni musim utk kt mengeratkan silaturahim, bkn sebaliknya…

      0

      0
  15. Anonymous says:

    Dier bukan idola ku..

    0

    0
  16. KakLeena says:

    Alahai…kenapa jadi begini. Kita pun tak tahu thn depan dpt ke tidak lagi bertemu ramadhan & syawal…berlapang dada saja lah. Patut tegur personally ataupun buatlah syarat kalau sedara mara nk bermalam kat rmh. Apa2 pun semoga perkara ni diselesaikan dgn baik.

    0

    0
  17. Terbungkar Akhirnya says:

    X patut. Chef Wan ludah jatoh di muka dia sendiri. Kesian!

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Dah lama x dijolok……, sress la tu!

    0

    0
  19. lols says:

    Chef wan = cari publisiti murahan
    Bahasa yang digunakan kesat dan tak berhemah. Kalau budak kecik lagi ni harus dicili api kan mulut tu. Nak menegur biarla cakap terus depan takyah aibkan orang kt media sosial. Gentleman please..

    0

    0
  20. Kjoe says:

    Aku rs la kan, bila cw x ngamuk d insta gitu baru le berkesan sbb dh kna setepek kat muka masing2. Pd ms yg sama sedara mara org lain yg ada isu yg sama pun terasa pedas jugak. Ada la baiknye jugak tindakan dia tu. Sesama le muhasabah.

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Dia yg byk tetamu…dia yg bising. Lsin kali bawak maid khas tolong kemas. Bising je lebih. Podahhhhhh!!!

    0

    0
  22. Arina says:

    Chef wan walau berkodi2 nasihat x jalan saya masih rase hal masalah/isu2 family x patut ditayang2 di laman sosial. Rasenye kita semua ade jugak probs dlm keluarga malah lebih teruk tapi tak lah sampai nak upload bagi depa malu kan. Gado2 pun antara kita2 keluarga jgnlah pi bagitau satu dunia. Bila makin tua sabar kene makin tinggi cara handle probs pun kene makin bijak..apetu chef wan omputeh selalu habaq? Makin lama hidup patut makin WISER gitu.

    0

    0
  23. sarah says:

    tak payah la saman2 pak sedara tue.korang patut bersyukur sebab dah tahu hati perut dia macam mana.lain kali raya tak payah tidur sg koyan,balik hari dah le.

    0

    0
    • senget sangat kannnn says:

      x payah pi beraya terus…banyak lg ahli keluarga yg menghargai sanak saudara mereka..sbb kaya raya, belagak x ingat akhirat dah..pui…jenis2 melayu kaya camni la yg menjatuhkakn sesama agama/bangsa sbb bajet die plg bagus sempurna

      0

      0
  24. ugly nara says:

    Chef wan dgn.azwan Ali xde beza…dua2 meroyan…perasan Bagus..perasan torrrrbaekkkk…Tapi hakikat? Sendu!!!

    0

    0
  25. lily says:

    Huh nyampah la aku dgn chef wan ni da la block aku kt ig ntah pape2 ntah

    0

    0
    • Anonymous says:

      Sama la xpsl blok aku ..bkn aku kutuk dia aku bg caption lirik lagu sheila majid

      0

      0
  26. Anonymous says:

    Nak tengok chef wan vs diva AA siapa yang menang ah?

    0

    0
  27. lin says:

    tak dapat bayangkan chef wan dan sanak saudara bermaaf2an di pagi raya..besoknya maki memaki each other. ape ke benda ni chef wan? kesian aku tgk kau chef wan..ubahlah perangai tu..dah tua pun bukan muda lagi.

    0

    0
  28. aku says:

    Satu keluarga bangang, main balas2 kat media sosial!

    0

    0
  29. Narakau ygberdosa says:

    Elok elok aku tak tahu hal ni… bila nara skodeng insta org, fb org…picked up citer burokk org.. lps tu suruh org komen banyak2.. Nara, hang yg menyebarkan, melagakan sehingga blh jadi mengfitnah.. banyak burokk datang dari kerja kau ni

    0

    0
  30. lolo says:

    nara ckup2lah tayang keburukan org

    0

    0
  31. kelolo says:

    Aku rasa tak patut ahli keluarga yang kena aib main maki balik kata itu peminat Chef Wan.. Aku ni melayan tetamu yang datang boleh tahan penat jugak.. Padahal bukan kenalan aku pun.. Kenalan mak pak aku.. Aku la yang dok lari ke depan ke belakang topap makanan yang habis dalam dulang…

    Takyah berkira sangat tetamu siapa.. Chef Wan penat dia cara lain.. Penat dia nak pot pet pot pet melayan tetamu… Ahli keluarga yang lain penat dia penat cara lain pulak..

    Masing-masing penat.. Kenapa sorang boleh bangun awal pagi.. yang lain-lain dok mengeroh bawah selimut?? CW tu dah tua pun.. masih larat je..

    Ceritanya kalau datang rumah orang, biar ada adab… Menantu perempuan kalau buat cem ni, mahu kena maki dengan keluarga mertua..

    0

    0
    • Poyo says:

      abis tu kalau tahu orang penat buat apa kau nak maki hamun malukan orang kat IG?

      0

      0
      • kelolo says:

        Kau paham tak point aku apa??

        Point aku adalah keluarga yang menjawab balik penat sebab layan tetamu chef wan… bukan aku timbulkan isu lain..

        kena maki la.. chef wan pun penat jugak… semuaorang penat. apa special nya kau sampai kol 9 baru boleh bangun tapi chef wan kena bangun awal untuk sediakan makanan untuk ahli keluarga lain yang tengah mereloh??

        semorang penat.. semorang bangun awal, tak boleh??

        0

        0
  32. melati says:

    sejahat maner pun aku, saya tak akan aib kan keluarga sendiri….binatang jer yg perangai camni……

    0

    0
    • Myra says:

      Sejahat binatang , binatang mampu menjaga anaknya sendirii dan bukan didera. Jgn menghina binatang walaupun binatang teruk bg kau . Kau ingat binatang jahat naudzubillah ke? Cer tengok video ibu mendera anaknya sendiri . Dan lg satu , binatang mane ade mengaibkan keluarga nya sendiri.

      0

      0
  33. Myra says:

    Jgn menghina binatang. Binatang pun ciptaan tuhan. Jgn la teruk sgt ckp ” binatang je perangai camni” . Teruk sgt ke binatang tu. Binatang manelah nak mengaibkan , kan melati!!? Bukan nak gaduh! Kita tegur la apa yg salah, yg salah tu lah ko nak beri comment mcm mcm . Kau ni mmg jenis tak nak terima teguran ke??!

    0

    0
  34. Anonymous says:

    ……

    0

    0
  35. Anonymous says:

    !!!????

    0

    0
  36. Anonymous says:

    kl kita selebriti ke, dato’ ke, doktor ke, majistret ke, usahawan ke, atau apa-apa lagi. tapi bila berada dengan adik beradik, ipar duai dan keluarga lupakan status kita.. tak payah nak rasa diri bagus sangat…biasa la hari raya semua orang penat…jiwa kacau ni…

    0

    0
  37. aduh aduh sayang says:

    ape punya manusia…siap bgtau aku bg 3000!aku kasi upah 300…elehhhh mcm bg rm30 000!

    0

    0
  38. Anti pondan says:

    Sama lerrr dgn teman punya kuarge mertua. Mok duduk rumah anak bagi. Bukannye dibagi terus ke mok, kire menumpang jek mok tu, jage rete anak. Bile nak balik beraye, serupe kite balik beraye rumoh deme padahal kite balik beraye dengan mok kite. Habis anok beranok ‘qonquer’ rumoh tu sampai kite takde tempat nak duduk. Macam kite beraye rumoh die pulok. Pastu kalu pape jadi, besor kuman pun dingungkitnye.. Benci nau2..

    0

    0