Written by AbangNara | December 10th, 2013

Abang Nara sokong kata-kata Qi Razali. Secara logiknya Abang Nara pun akan jeles sekiranya melihat kekasih hati dipegang oleh lelaki lain. Abang Nara memahami perasaan cemburu Qi apabila gambar agak mesra kekasihnya, Nelydia Senrose bersama Sharnaaz tersebar baru-baru ini. Kalau tak cemburu, memang tak masuk akal lah. Confirm hati pedih punya!!!

qi nelydia

Namun begitu ke”gentleman” Qi Razali terserlah apabila mengaku kontroversi itu adalah kesalahan dirinya. Macho betul Qi ini. Bukan senang nak mengaku kita buat silap. Bagi Abang Nara ini perkara biasa. Pasangan bercinta wajar cemburu. Kata Qi menerusi Kosmo:-

Ia cuma salah faham dan saya cepat memberi tindak balas selepas melihat gambar-gambar tersebut. Saya salah tetapi biasalah kalau sudah sayang mesti ada rasa cemburu. Perkara macam ini tidak pernah terjadi sebelum ini. Terus terang saya cakap semua sudah selesai.

nelydia qiTerbaru Sharnaaz ada berkongsi gambar di atas menerusi akaun Instagramnya. Namun kali ini Qi tidak lagi mengeluarkan status-status cemburu seperti yang pernah dilakukannya. Qi memahami bahawa apa yang dilakukan oleh Sharnaaz ialah salah satu cara mempromosikan drama terbaru lakonannya dan bukanlah satu provokasi terhadap dirinya.

Biasalah kalau kekasih hati seorang pelakon inilah asam garam yang perlu ditempuhi. Diharap Qi bersabar. Jangan cepat cemburu. Kekalkan kemachoan seperti sekarang ini. Lepas ini kalau nak luahkan perasaan pun kenalah tanya kepada Nelydia dulu. Takut nanti berlaku salah faham sekali lagi. Tak gitu?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

72 responses to Kalau Sudah Sayang Mesti Ada Rasa Cemburu – Qi Razali

  1. lava says:

    semua ini poyo

    0

    0
  2. sotong hitam says:

    sikap kurang matang…cepat nak melenting….kalau aku jadi NS, aku akan fikir berkali2

    0

    0
  3. Anonymous says:

    Sharnaaz ni saje nak attention kot atau syok sendiri.

    Perlu ke gambar ni sebagai promosi ?. Kenape Nelly tak promote ape-ape pon ?

    Kalu citer dan pelakon best, tak perlu promosi cenggini. Orang pun akan tengok juga, Contoh – Mr. Arrogant

    0

    0
    • Anonymous says:

      bila ak baca statement qi ni . rasa mcm nak backup qi la pulak . ha2 . bak kata nara lalang sungguh diri ini

      0

      0
    • nabilah says:

      ishh jgn la nak buruk2 kan shanaaz x baik tau.. kita x thu niat seseorg.. klau btul la shanaaz mmg brniat nak promote cerita tu je biarkan je laa dia.. smua org nak marah2 dia benci2 dia agak dh kenapa.. dia ada perasaan jugak dia ponn maknusia jugak tolong faham laa sikit.. :D

      0

      0
    • Anonymous says:

      Sharnaaz suka gmbr die kene peluk! Menyampah!

      0

      0
    • Peter says:

      Kau ingat Mr. Arrogant tu best ke? Please laaa… sangat2 tak best citer tu.. aku gelik dengan bulu2

      0

      0
  4. anak pAk Din says:

    1st episode…..

    0

    0
  5. miss s says:

    berlakon.pegang2..
    tu pelakon dan penyanyi bnyk cerai berai.

    0

    0
  6. miss A says:

    honestly…. memang gambo2 tu over!

    0

    0
  7. poyo jee says:

    memang ar jelez kalo qi sndri xdapat nak dukung peluk macam sharnaaz buat. elehhh . sakit jiwa

    0

    0
  8. Lys says:

    sharnaaz ni dah tau bnda mcm ni bg prob kat org lain.. xperlu la na post gmbr over.. mcm kacau daun pula even awak x niat mcm tu..

    and for Qi.. dah artis ni la lumrah hidup..buat ape pun jd perhatian.. just have 100% trust on ur relationship n gf..

    ape pun..janji korg bahagia la ye..

    0

    0
    • dena says:

      kes ni jadi kecoh pasalnya ‘post gambar kat instagram’ padahal kalau tak post pon sebelum ni banyak je artis2 berlakon kat tv tido sekatil, nikah siap cium2 dahi, asal sedih ade orang mati je menangis berpeluk2 padahal haram jugak.. takde pun kita2 ni komen2 mcm2…silap2 menangis skali. qi sendiri pun pernah berlakon jadi perogol..cerita apa tah.. kalau tak nak gf ko pegang2 ngan laki,ko pun jadilah yg baik..suh die bungkus badan die elok2 barulah pengarah respect x mintak suruh buat scene pelik2..

      0

      0
  9. lisa says:

    sharnaaz ni dah tau bnda mcm ni bg prob kat org lain.. xperlu la na post gmbr over.. mcm kacau daun pula even awak x niat mcm tu..

    and for Qi.. dah artis ni la lumrah hidup..buat ape pun jd perhatian.. just have 100% trust on ur relationship n gf..

    ape pun..janji korg bahagia la ye..

    0

    0
  10. fairus sulaiman says:

    sorry la wei tpi aku harap sgat si Nelly tu clash dkat Qi ni .. minah tu baru je masuk 20 next year .mase aku search biodata dia pun aku trkejut. ingtkan dah over 25 tpi belasan tahun lagi .. sdangkan mamat prasan muka babyface ni dah 36 ..karier pun ala2 macam dah nak malap .. mmg la jodoh tu ditgan tuhan, kalu dh jodoh tu xkemana pun .. tpi kena tgok bnda2 laen gak . . jgan smpai nnti nelly yg tanggung qi udah la ..

    0

    0
    • Didi says:

      Siapa kita nak putuskan hubungan org? Walaupun jauh yg teramat umur mereka. Kita masih takda hak nak cakap macamtu. Apa perasaan awk bila org suruh awk ceraikan bini awk? Think about people’s feeling. And lagi satu, mungkin rezeki qi bukan pada industri entertainment ni. Mungkin pada bidang lain. Siapa tahukan?

      **hanya memberi pandangan terhadap komen awk. Tiada unsur marah-an**

      0

      0
      • sokong says:

        saya setuju.. sokong. siapalah kita nak tentukan rezeki orang. lagipun terus terang yang gambar ni memang over. cuba kalau masa dengan still dengan shiela dan shiela bergambar macam ni?… confirm angina sampai terkeluar dari badan. hormat sikit. kalau nak kata pelakon mesti itu dan ini… kenapa fasha sandha sekarang pun dah letakkan syarat agar tiada adegan over2 lagi. Qi manusia…. kita manusia..Jujur bila menulis… ‘tinggalkan Qi.. takut nelydia kena tanggung”. k, esok2 kalau korang x de duit.. makwe korang leh ler tinggalkan korang….janganlah pula frust!!

        0

        0
      • fairus sulaiman says:

        “hanya memberi pandangan terhadap komen awk. Tiada unsur marah-an”

        abistu kau xpernah terpikir ke yg aku pun just bagi pandangan aku kat sini .. xpayah nak pusing2 cerita wei adoyai ….

        “Siapa kita nak putuskan hubungan org?” ok fine.. aku xjadi putuskan hubugan nelly dgan qi .. .. -sarcasm-

        0

        0
  11. Anonymous says:

    tpiiii kannnnn…aku lagi suka kalau si nelly ni putus ngan qi…cari le laki lain selain dri qi ni…enth nape aku x minat kt qi ni…mcm baru bangun tido pn ad muka dia……

    0

    0
    • Anonymous says:

      Tu semua taste masing2. Sape kau nak tentukan dia rasa siapa hensem? Hensem bagi kau, lom tentu hensem bagi dia. Besok kau dpt bofren sendiri hensem sesangat bagi kau tapi hazaaaaaabbbb bagi org lain baru kau tau langit tu tinggi ke rendah. haha

      0

      0
    • Anonymous says:

      hekeleh..ko nak kawin ke nelly yang nak kawin?citer banyak plak

      0

      0
    • Anonymous says:

      hekeleh..ko yang nak kawin ngan qi ke nelly yang nak kawin?citer banyak plakk

      0

      0
  12. zarafidz says:

    3-2 = 1

    Awek kau tu pelakon, bukan dok opis. Standard la keje die kene menjiwai watak. Kalau dok opis pastu perangai camni, mmg la layak ko kene jeles. So x yah bising la ek.

    0

    0
  13. kui3 says:

    puiiihhhh…mcm ni ko nak jadikan bini…
    yang si SA nih plak bangga la tu dok pegang2 gf orang…
    NS ni muda sgt…byk benda dia kena belajar….
    dah nama artis…bak kata nabil ‘LU PIKIRLA SENDIRI’ muahahahahhaha

    0

    0
  14. minah jambu merah biru says:

    elehhhhh dh pandai jeles pulak si pendek ni huh ! helo Qi kalau u nk jeles2 ngan si nely ni u jangan la mateair ngan artisssssss paham ….memang betol kalau dh sayang mesti ada cemburuuuuu asalkn jangan cemburu buta sudahhhhhh macam si pekin…sori ye pekin hehe…bila u nk kawin ? ape2 pon jangan jeles ngan si shahnazzzzz dia tkde ape2 ngan pelakon pompannnnnn di hanya pelakon n berlakon ngan artis pompan ajeeeee….jangan takot shahnaz tkan rembat mateair korang2 semuaaaaa jangan piker yg bukan2 terhadap shahnazzzz….helo shahnaz pleace kol me at this hp no 83365147 I setia menunggu pangilan dari u siang malam pagi petang hp sentiasa on…lov uuuu

    0

    0
  15. choncheng says:

    Gila ahh kau nelydia ni baru nk 20 and qi pulak dah 36. Kiranya masa qi ni tgh form 4 dh nak habis sekolah, si nelydia ni baru lahir. Terer tak math aku?

    3-2=1
    soalan math kali ni pun alahaaiiiiiiii laa!

    0

    0
  16. tupai berjanggut says:

    kalau awek aku bergambar ngan orang laki lain cam ni aku pun jeles…

    0

    0
    • ddd says:

      kalau awek kau elok pakainya, elok tingkahnya..insyaallah die xkan amik gambo cenggini walopon die retis/pelakon.. ko penah tengok heliza helmi pegang tangan awal ashaari mase belakon dulu?

      tu pun kalau awek kau pelakon laaa… tapi ‘pelakon’ yg bukan retis pun bersepah skang ni haa… kalau ade awek suh pakai elok2..hormat diri sendiri sebelum nk org hormat kita..

      **kalau amik gambo camni ngan lelaki lain ko jeles, kalau ngan ko yg hanya ‘pakwe’ xpe ke?

      0

      0
      • tupai berjanggut says:

        senang cakap,cemburunya rasa kalau awek aku bergambar camni,camtu jugaklah aku kena jaga perasaan awek aku.Akupun taklah perfect sangat pasal agama,tapi aku tau halal dan haram,lebih lebih lagi kita bersentuhan dengan bukan muhrim,kan dah dapat dosa percuma.Berlakon tetap berlakon,dosa tetap dosa :-)

        0

        0
  17. diqna says:

    paling benci klu tengok artis pompuan bertenggek macam gambar kat atas nie. malu la wei! dari suka..terus benci…

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Saye minat sangat dengan nellydia senrose ni, but not his boyfriend, walau qi berubah jadi gaban, jadi , jadi edward cullen sekalipon, tak sukelah dengan mamat ni….mengade semacam aje,

    0

    0
  19. eina says:

    aku rasa si sharnaaz nie mmg nk crk publisti murahan. pelakon lain xde pun nk promote lebih2 drama dorg. mcm sengaja nk crk gaduh. aritu dgn si kakak, skrg adik plak. konfirm2 lr si Qi jeles.
    Pengarah filem pun mcm tak de aksi lain nk tunjukkan kemesraan dlm drama, siap nk bertenggek, scene dukung2, scene angkat2 plak.
    biul..

    0

    0
    • anuar says:

      biar la dye,,da keje dye ,,da director soh wat scene tu,,kne la dye wat…mane kow tau plakon len xde promote lbey2,,kow follow ker sume plakon??

      0

      0
  20. anon says:

    Aku mmg tak suka sharnaz ni.klu berlakon mesti over nak mampos. aku tgk pelakon lelaki lain tak de pulak nak over mcm tu. mcm ambil kesempatan je kt pompuan..huh..

    0

    0
  21. moon says:

    sy sokong ape yg dena ckp…artis len tu blakon pon over gak,,siap pelok bagai,,,
    xya la kite pndai2 nk menghukum .. …aku tngok klow artis buat bek slh buat slh lg la slh….sumenye mmg xkne la ape yg dorang buat,,,sungguh xphm,,,doakan yg bek2 je sudah la,,yg len tu biar la dorang tanggung sendiri…

    0

    0
  22. AMIK KAU.. says:

    cinta artis2 ni gimik je..sekejap dah berubah..yang bodohnya org2 yang suka gosip…

    0

    0
  23. Tambi TAiping says:

    dapat jugak Sharnaaz merasa tetek Nely mase gendong tu..tak jeles ke? oh merelakan…tak sangguppp

    0

    0
  24. Anonymous says:

    Bagi orang yang bercouple/berkahwin dengan pelakon kena la terima hakikat yang pasangan mereka tu sedang bekerja. Kalau cemburu dan tak nak lihat adegan peluk2 dan pegang2 seperti itu, jangan bercouple dengan pelakon.

    0

    0
  25. pah says:

    Jejai tak cemburu pon…. apa lah…. jangan bercinta dgn Artis lahhh

    0

    0
  26. Pemerhati says:

    Perlu ke pun scene kena dukung kat belakang badan sampai mcm tu sekali?…
    kot ye pun nak tunjuk kemesraan watak suami isteri ke apa…
    rasanya tak perlu la semua ni… coz mmg tak sesuai….walaupun ia sebuah lakonan…
    kena fikir jugak batas2 sbg org melayu…lagi pulak beragama Islam…
    berlakon pun ada hadnya jugak…

    Fikirlah sendiri…

    0

    0
  27. Poyo says:

    Si Shahnazz tu yang dengan sengaja nak upload gambar untuk buat Qi cemburu..dah tahu Qi dengan Nelydia couple xyah lah nak gatal-gatal upload..sengaja nak tunjuk kebodohan sendiri..

    0

    0
  28. Qi Army says:

    Qi xperlu nak minta maaf..ini semua salah si bangang Shahnaaz tu.. nelydia pun sama bodoh!!!!

    0

    0
  29. Anon says:

    Qi…tolong terima hakikat yang gf ko tu pelakon..berlakon je kot…klau xnk tgk die cmtu,tolong la ajar die cara menutup aurat dengan betul…so director mesti segan nk suh buat adegan pegang2..peluk2…
    Ni baru couple dah jeles kan main lg…ape la perasaan seorg suami artis/pelakon kan…

    0

    0
  30. Anonymous says:

    kesian nye awek hang kena pelok gan org laen dlu..kah2..

    0

    0
  31. ultimatebot says:

    hahaha.. dunia-dunia..

    0

    0
  32. lagubestbest says:

    Bestla piggyback macam tu. Bersorak setan2 keliling photoshoot tu.

    0

    0
  33. Anonymous says:

    entah la sharnaz.
    hang pun pnah mengalaminya (jeles) suma ni kan.
    masa tu si dia hang ketika itu belum pun sampai tahap peluk peluk kan?
    berkongsi pentas cuma.
    jadi rasanya hang bleh paham kot sebenarnya.
    so.
    there.

    0

    0
  34. Publisiti drama bru la ni yer?anyway sk plak ngan drama playboy itu suami aku wpun tak bpe bkenan ngan hero dier…seperti berusaha menjiwai watak,mgkn sbb de going sgt sgt kot…klu hero love u mr.arrogant sesuai la…

    0

    0
  35. Maarop says:

    Ko masuk pinang, menikah aje. Bagi aku, lelaki macam Qi ni umo dah lanjut tapi xnak kawin2 macam pelik je. Awek semua nak hot2.

    0

    0
  36. nodame says:

    wow, pakai tudung pon boleh camtu ek.boleh kena angkat ag.wowowow.makin lama makin bodoh.

    0

    0
  37. ali says:

    lohhh da mmg pelakon kan..bkn ke shahnaz tgah blakon 2.yg nak gelabah nape plak…ko yg cari balen.cemburu plak kate nye…g la cri ustazah xde la kne peluk kang2 cium bagai…moral of story QI yg nak cri populariti murahan di sini..al maklum laa suda X lakuuuuuu…

    0

    0
  38. laukku cukup masin says:

    Haha..aku mmg lama x minat si nelyy anak sen ni..dr dlu sosial…pakai bikini dpn bukan mahram..setakat peluk2 mcmni bg dia ok..xslh…. bodoh sape minat minah ni smpaj nk back up habis-habisan… dah terang2 apa dorang buat salah…aku mmg xperfect tp aku xde la nk peluk2 ngn gf aku cmni…sbb prinsip aku selagi xhalal jgn sentuh… sape xsuka komen aku, sila la dislike.xharap pun nk suh like

    0

    0
  39. nasihat says:

    nelydia + kakak nelydia + emma maembong = korang nie masih muda muda belaka, fokus lah pada kerjaya dulu… ambil kursus pertingkatkan mutu lakonan pada masa lapang n bila dah berjaya, berilmu, berwang n matured bolehlah tiba masanya cari lah lelaki yg hampir seusia n sefahaman… silap silap jadi janda muda nanti… sayang rupa ada, peluang pun terbuka luas… biar mat mat berusia nie cari pasangan yg seusia yg masih single ke… TOLONG PERTIMBANGKAN!!! IKHLAS!!!

    0

    0
  40. khairul ijam says:

    he he….tak sangka aku boleh pulak minat kt nely ni. qi klau ko tk suka dia dgn org lain ko ajak dia kawin berenti belakon dan aku confirm kllau dia kawin dgn ko..aku stop minat dia mcm aku dh tk minat fasha sbb dh kawin…bini org bro

    0

    0
  41. helmy 90 says:

    aku rasa satu je silap nye…..kenapalah tk offer si qi razali tu pegang watak jebattttt…..hulamak mantap siottt..tak tebayang aku kehebatannya….hehhheeeehee

    0

    0
  42. Anonymous says:

    ala bkn jadi bini ko lg pun..

    0

    0
  43. […] Kalau Sudah Sayang Mesti Ada Rasa Cemburu – Qi Razali (69) […]

    0

    0
  44. Muslimah says:

    Why jealous? U are not suitable for her. Let her find someone suitsble for her. Ini the first place never say friends. Admit it instead of denying.

    0

    0
  45. […] Kalau Sudah Sayang Mesti Ada Rasa Cemburu – Qi Razali (71) […]

    0

    0